Playoffs 2016 finaalit: HIFK – Tappara

  • 265 889
  • 1 898

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Vähän kevyempää kamaa tähän väliin: Tampereen "brothers and sisters" huomio! Vietän työn puolesta viikonlopun Tampereella, joten missä pubissa kannattaa väijyä huominen peli...onko joku tunnelmaltaan spesiaali paikka?? :)
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä kaavamaisuus vs luovuus on kyllä mielenkiintoinen. Tässäkin ketjussa on se useasti sanottu ja tilastoakin oli HIFK:n hyökkäyspelistä. Tapparan hyökkäämisestä löytyy montaa vaihdetta, mutta HIFKlla on aina se vauhdilla ylös ja nimenomaan sen mukana he voittavat tai häviävät.

Ehkä luovuudella sitten tarkoitetaan yksilöratkaisuja, mutta myös Tapparan puolelta valtavasti yksilötaitoa, joita varsinkin Tapolan aikana on lupa käyttää. Se, että Tapparan viisikkopeli on kunnossa ei todellakaan estä luovuutta, vaan nimenomaan mahdollistaa sen. Kun viisikon rakenne on tiivis, mahdolliset kiekonmenetykset eivät ole yhtä kohtalokkaita kuin repalaisen viisikon kiekonmenetykset.

Joo ei Tappara todellisuudessa ole niin kaavamainen kuin moni olettaa. Varsinkin hyökkäysalueella Tappara pelaa myös luovaa peliä, ja jossain keskialueen ylityksissä jne. on Laineella Kuuselalla ja kumppaneilla vapauksia, eihän luovista yksilöistä saa juuri mitään irti jos heillä olisi äärimmäisen tiukat raamit.

Kuitenki korjaan että myös IFK:lta löytyy useampia vaihteita tuohon peliin, sen pelkän vauhdilla ylös lisäksi. Viime kaudella niitä variaatioita oli vähemmän, edelleen se nopea kääntöpeli on se mihin Stögön filosofia tähtää, mutta vastassa on ollut joukkueita kuten Pelicans, JYP ja runkosarjassa esimerkiksi Kärpät vieraissa jotka eivät anna juurikaan mahdollisuutta siihen nopeaan kääntöpeliin. Jos IFK ei saa nopeasti käänettyä ja vastustaja tukkii keskialueen, IFK hakee tarvittaessa myös organisoituja avauksia. Urheilulehden Samuel Savolainen totesi finaalia ennakoidessa jossain pätkällä ettei IFK ole koko kaudella harrastanut kontrollilähtöjä/oraganisoituja lähtöjä joka on aivan paska puhetta.

JYP:n paineistaessa IFK:ta, IFK pelasi pakki-pakkia maalintakana jos se oli järkevää, ja sen jälkeen odotetaan että sentteri tai laituri on päässyt liikkeeseen ja lähdetään hyökkäämään. Jos taas JYP laski karvauksen aikaisin ja vetäytyi träppiin, ei IFK ajoittain edes yrittänyt avata peliä vaan haki rauhassa vauhtia pakkien kautta. Toki mitään viivelähtöjä IFK harvoin harrastaa, yleensä ne organisoidut lähdötkin pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti. Niin heikko joukkue esimerkiksi JYP ei ole, että IFK pelkällä alivoimaisella puskemisella olisi marssinut finaaliin. Kuitenkin IFK:n pelissä tuntui olevan runkosarjassa enemmän niitä variaatioita käytössä varsinkin avauspelin osalta, jotenkin on tuntunut että Törmänen yksinkertaisti avauspeliä playoffien alkaessa. Jos Tappara prässää kotonaan niin on täysin mahdollista että IFK ei edes yritä avata peliä kiekollisena vaan tyytyy roiskimaan kiekkoa ulos alueelta ainakin pahimman paineen alla.

Tuo kaavamaisuus on vähän huono termi jos puhutaan luovuudesta, enemmän tuo Tapparan ja Kärppien kaavamaisuus perustuu siihen, miten pelaaja toimii tietyssä tilanteessa. Tapparalla on selkäytimessä oma juttunsa jota se on toteuttanut Tapolan ja osin Rautakorven aikana, tarvittaessa taktiikkaa muutetaan vastustajan tai erän mukaan. Törmänen taas haluaa että pelaajat tietyissä tilanteissa reagoivat parhaaksi katsomallaan tavalla eli sikäli IFK:n pelistä ei löydy samanlaista taktista jatkumoa edes erän sisällä. Uskoisin että se on yksi syy myös miksi IFK:ta vastaan on pahimmillaan vaikea pelata. Kääntöpuolella on se, että jos ne pelille asettamat raamit pettävät, ja yksilöt tekevät vääriä ratkaisuja väärissä paikoissa, niin peli menee pahasti solmuun.
 
Viimeksi muokattu:
Kuitenkin, jos Tappara mielii IFK:ta voittaa niin heidän pitää luultavasti pystyä tekemään yli 2 maalia per/peli. IFK harvoin tekee alle 2 maalia pelissä.
...
En tiedä olenko ihan hakoteillä jos sanon että Tapparan puolustus peli on parhaimmillaan kun joukkue johtaa peliä, ... Näistä tekisin johtopäätöksen että avausmaali voi tulla olemaan varsinkin IFK:lle todella tärkeä tässä sarjassa, etenkin vieraspeleissä.
Uskon, että Tapparan voittopeleissä, mikäli niitä tulee, se onnistuu jättämään IFK:n yhteen maaliin. Tappara ei kuitenkaan sinänsä halua lähteä maalintekokilpailuun, vaikka toki siihenkin arsenaalia löytyy. Mutta nähtäväksi jää millainen kuva peleissä on.

Tappara on ollut pudotuspeleissä poikkeuksellisen vahva johtoasemassa. Lukkoa vastaan taisi mennä niin, ettei päästänyt ainoatakaan maalia ollessaan johdossa. Kärppiäkin vastaan pääosin johtoasemassa oli vahvaa pelaamista - mutta toisaalta Tappara on osoittanut tällä kaudella aivan poikkeuksellista kykyä nousta tappioasemasta, jopa ottelun loppuhetkillä. Eli sitä niin sanottua kanttia ja jännettä löytyy.
Ja mitä vastasi tähän Siim, sitä emme tiedä.
No ei tietenkään, koska ei osaa puhua.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara on ollut pudotuspeleissä poikkeuksellisen vahva johtoasemassa. Lukkoa vastaan taisi mennä niin, ettei päästänyt ainoatakaan maalia ollessaan johdossa. Kärppiäkin vastaan pääosin johtoasemassa oli vahvaa pelaamista - mutta toisaalta Tappara on osoittanut tällä kaudella aivan poikkeuksellista kykyä nousta tappioasemasta.

Lukko ei tosiaan tehnyt yhtään maalia Tapparan johtaessa ja Kärpätkin vain 3. Näistä 2 tuli Oulun pelissä, jonka Tappara lopulta voitti jatkoajalla. Loppukiritkin ovat kyllä onnistuneet. Tapparan heikoimmat hetket osuvat siis selkeästi otteluiden ollessa tasan. Harmi että pelit alkavat tilanteesta 0-0.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kovin pienelle huomiolle on jäänyt se seikka, että IFK:lla on KOLME sentteriä enenmmän vai vähemmän rikki. Jos kukaan kolmikosta Leino, Nypsi, Märkä ei pysty pelaamaan, aiheuttaa se ongelmia ja yhtään lisä menetystä ei kestetä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kuitenki korjaan että myös IFK:lta löytyy useampia vaihteita tuohon peliin, sen pelkän vauhdilla ylös lisäksi.

Löytyy toki. Pieniä eroja pelityyleistä löytyy, mutta ei mielestäni niin merkittäviä, että voisi kuvailla sarjaa hyökkäys vs puolustus, koohotus vs järjestelmällisyys, nopeus vs voima tjsp.
 

Kukko

Jäsen
Jotain kun nyt tulee ennustaa, niin ennustan Tapparan menevän otteluvoitoissa 2-0 johtoon. Tämän jälkeen todella testataan, mihin suuntaan lähdetään. Tapparan tiivisviisikko puolustus, oikean aikainen aktiivinen paineistus, mahdollisuuden muodustuessa taitava hyökkäyspelaaminen ja nopeat vastahyökkäys käännöt ovat pahinta myrkkyä IFK:lle. Ts IFK pelaa juuri niin kuin Tappara toivoo vastustajan pelaavan. Toinen scenario on, että IFK ylivoima on tuhoisan tehokasta ja sillä voittoja hoidetaan. Näkisin että kumpikin joukkue on aikapitkälti sitoutunut omaan pelitapaansa. Tuskin nähdään kovin montaa Marjamäen tyyppistä mestarillista pelinsisäistä muutosta, jolla Kärpät lähes pystyi Tapparan kaatamaan.
 
Kovin pienelle huomiolle on jäänyt se seikka, että IFK:lla on KOLME sentteriä enenmmän vai vähemmän rikki.
Toisaalta tässä on ollut aika teippiä liimailla ja IcePoweria levitellä. Tappara.co:ssa nimim. Messi sanoo, että Tappara lähtee fyysisesti paremmassa tilassa tähän sarjaan kuin Kärppiä vastaan. Ilmeisesti siis Imodiumit on syöty ja makaronilaatikot alkaneet imeytymään. Ilomäen kunnosta on ollut kysymysmerkkejä, Kankaanperäkin pikku huilin jälkeen pelasi 20 minuuttia, joten hän lienee kunnossa. Muutoin ei mitään isompia loukkaantumisia taida olla.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappara ei antanut Kärpille välieräsarjassa yhtään ylivoimahyökkäystä joten kovan työn saa HIFK tehdä maalipaikan hankkiakseen, tämä siis tasakentin.

Tämä on kyllä täyttä skeidaa. Yksikään joukkue ei pysty pelaamaan 7 ottelua ilman että omiin tulee ylivoimahyökkäyksiä, ellei tasoerot joukkueiden välillä ole sitten mammuttimaiset. Oli siellä Kärpillä niitä ylivoimahyökkäyksiäkin, mm. läpiajoa, 2vs1 hyökkäyksiä tulee mulla mieleen pelkästään jo muutamasta näkemästäni pelistä, ja kyllä nimenomaan tasakentin. Mutta kun jätetään tuo sana yhtään pois niin muuten olet aivan oikeassa, Tapparan puolustus (kuten monen muunkin joukkueen) tähtää siihen että vastustaja hyökkää alivoimaisena, tai maksimissaan tasavoimaisena.

Tuo Tapparan vittumaisen tiivis keskialueen träppi saattaa tulla olemaan IFK:lle se isoin haaste kotipeleissä. Tappara piti ajoittain Kärppiä aivan pilkkanaan Oulussa tuon keskialueen osalta. IFK:n hyökkäyspeli tähtää ensisijaisesti niihin nopeihin vastaiskuihin, Tappara osaa organisoida puolustuksen alas nopeasti, joten uskoisin että IFK joutuu hakemaan maalipaikat tässä sarjassa paljolti niillä pitkillä hyökkäysalueen pyörityksillä. Siinä missä Kärpät pyöri paljon kulmissa, IFK:n hyökkääjät leikkaavat herkemmin keskustaan ja haastavat puolustavia pelaajia herkemmin kaksinkamppailuissa. Jokainen tietää että sillä näennäisellä kulmarallilla ei saada esim. Aaltoa, Kankaanperää tai Elorinnettä juurikaan horjutettua. Siinä vaiheessa kun noita hitaita pakkeja haastetaan 1vs1 kohti keskustaa, tulee siellä ongelmia.

Kovin pienelle huomiolle on jäänyt se seikka, että IFK:lla on KOLME sentteriä enenmmän vai vähemmän rikki. Jos kukaan kolmikosta Leino, Nypsi, Märkä ei pysty pelaamaan, aiheuttaa se ongelmia ja yhtään lisä menetystä ei kestetä.

Tämä on totta. Myönnän etten viimeisissä JYP matseissa edes muistanut että Leinokin tippui aikasemmin pois. Varsinkin jos Nykopp ja Liivik ovat sivussa, Leinon paluu olisi todella tärkeää. Leino on luotettava 2.suunnan sentteri joka pystyy vetämään hyökkäyksessä lähes roolia kuin roolia. Nykopp nyt ei ainakaan pelaa yli 3 matsia näissä finaaleissa, Nypsi on aivan jatkuvasti rikki ja pystyy vetämään satunnaisesti jonkun yhden pelin sieltä täältä. Silti puolikuntoinen Nykopp on ollut kentällä parempi kuin tämän kauden keskiverto Liivik.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllähän tämänkauden IFK on vittumainen vastustaja kenelle tahansa, jos vaan kaikki on terveenä ja päästään siihen 4-ketjun vyörytykseen, kuten JYPiä vastaan (kotipeleissä varsinkin). Mielenkiinnolla seuraan, kuinka Tapparan pää kestää pysyä organisoituna, kun vastustaja ei pelaakaan niin yksitoikkoisesti kun Kärpät pelasi esim. G5, G6 ja G7:ssa.

Huh mitkä pelit tulossa, mutta nyt ollaan finaalissa... tätä on jotenkin paljon helpompi henkisesti lähteä seuraamaan, kun puolivälieriä tai välieriä. Psykologinen juttu :)
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jokainen möhkylä ei tietenkään statistiikan perusasioita pysty ymmärtämään.

Kyllä se nyt meni pahasti tunteisiin, sanon vielä kerran että arvostan noita tilastojen koonteja ihan samalla tavalla mitä muutkin ja luen niitä mielelläni. Tämän saman olen toistanut jo kolmeen kertaan niin luulisi sen jo pikkuhiljaa tyhmemmänkin tajuntaan mennä. Miksi olisin jotain muuta mieltä? Oon kait joutunut jonkun verran tuota statistiikkaa opiskelemaankin niin kyllä siitä ehkä perusasiat on hallussa. Sen sijaan tilastotieteen tulosten ymmärtäminen ei ehkä ihan kaikille avaudukaan.

Nyt on tietysti hyvä tsekata, olenko ihan kuutamolla kun tekee finaalisarjasta statistiikat ja vertaa niitä ennakkoon tehtyjen kanssa keskenään. Oma arvaukseni on se, että ainakin vaarallisen maalintekosektorin laukaisumäärät eivät tule täsmään.
Kohtahan se nähdään, alkaa onneksi tuo pelaaminen niin voidaan keskittyä siihen.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Aamulehden Ilves-toimitus tekee näemmä kaikkensa, että HIFK saa kunnon taisteluilmeen päälle.

Tänään se sitten alkaa. Näin muuten yöllä unta, että toinen joukkue karkaa sarjassa 2-0 johtoon, ottaa kolmannessa ottelussa rumasti pataansa, mutta vie kaksi seuraavaa ja mestaruutta juhlitaan jo viidennessä ottelussa. Liekö enneuni? Joka tapauksessa tästä parista on jo kaikki oleellinen sanottu. Illalla nähdään tuleeko Tappara pelaamaan jopa inhorealistista 0-5 trappia vai nähdäänkö melko aktiivista karvausta ja ylempänä olevaa linjaa kuten Kärppiä vastaan. HIFK on oletettavasti hanakkaampi kahakoihin etenkin uhrattavissa olevien pelaajien (mm. Åsten) johdolla, joten Tappara-pelureiden tulee pitää pää kylmänä. Oliko se nyt JYP-sarjan kolmannessa vai viidennessä ottelussa, kun Liivik, Åsten ja Generous kävivät vihellyksen jälkeen tökkimässä Yonkmania saaden aikaan tasavajaa-tilanteen ja HIFK teki neljällä neljää vastaan pelin johtomaalin? Nerokasta. Samaa varmasti yritetään tänään, sillä vaikka IFK kahakoita aloittaisi on tuomareiden kynnys viheltää vain kotijoukkue istunnolle erittäin kova. Tosin Tapparalla on JYPiä enemmän pienikokoisia taitopelaajia, joille 4vs4 luulisi soveltuvan hyvin.

Tuo välieräsarja Kärppiä vastaan tyhjensi jotenkin mielen jännityksestä ja nyt sitä ehkä alkaa enemmän nauttimaan pelistä. Seiskapelin voitto Oulusta tuntui jo mestaruudelta. Kävi miten kävi, niin paljon hienoja hetkiä on Tappara tälläkin kaudella tarjonnut kannattajilleen. Toivottavasti vielä löytyisi se viimeinen puristus.
 

444

Jäsen
Tämänpäiväiseen otteluun on vapautunut yksittäisiä lippuja vapaaseen myyntiin. Äkkiä lippupalveluun ostoksille, jos mielitte peliin!
 

Kermit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aamulehden Ilves-toimitus tekee näemmä kaikkensa, että HIFK saa kunnon taisteluilmeen päälle.

Ja joku vielä väittää ettei Tapparalla ole mitään hävittävää. Pari tappiota alle, niin väkisinkin voi hiipiä mieleen "ei kai vaan taas..."
Toki siinä on se toinenkin puoli, että voitonnälkää varmasti riittää tuolla taustalla.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aamulehden Ilves-toimitus tekee näemmä kaikkensa, että HIFK saa kunnon taisteluilmeen päälle.

Onhan tuo karua luettavaa. En sanoisi että Tapparalla ainakaan henkisellä puolella mitään edgeä olisi. Päinvastoin, siellä on häviämisen siemen kylvetty syvälle.

Ei siinä, voittaminen on meilläkin hiukan taas uudempi juttu. Upea sarja tulossa kaikinpuolin!
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Olihan toi vähän mauton Aamulehdeltä ja mahdollisesti buustaa IFK:ta. Kuitenkin Raksilan game 7:n dominoinnin jälkeen luotto on vankka omiin. KANNU MANSEEN!
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
PAF on antanut kertoimet ottelusarjan eri tuloksille:

- pienin kerroin: HIFK-Tappara 4-3 5.25
- toiseksi pienin kerroin: HIFK-Tappara 2-4 5.40
- kolmanneksi pienin kerroin: HIFK-Tappara 4-2 6.40

Eli, HIFK on lievä ennakkosuosikki, mutta PAF arvioi, että on todennäköisempää, että Tappara voittaa otteluvoitoin 4-2, kuin HIFK samoin luvuin?
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Nyt on tietysti hyvä tsekata, olenko ihan kuutamolla kun tekee finaalisarjasta statistiikat ja vertaa niitä ennakkoon tehtyjen kanssa keskenään. Oma arvaukseni on se, että ainakin vaarallisen maalintekosektorin laukaisumäärät eivät tule täsmään.
Kohtahan se nähdään, alkaa onneksi tuo pelaaminen niin voidaan keskittyä siihen.

Mitä meinaat tuolla "vaarallisen maalintekosektorin laukaukset eivät tule täsmään"? Ei niiden ole tarkoituskaan täsmätä, koska niissä on HIFKin ja Tapparan kohdalla kohtuu suuriakin eroja.

Siitähän tässä tilastoinnissa on kyse, että niillä on esitetty joukkueiden "oman pelin" lähtötaso, eli pidemmän ajanjakson keskimääräiset hyökkäyksen/puolustuksen tunnusluvut. Sarjan edetessä nähdään, että miten joukkueiden pelit suhtautuu toisiinsa ja kumpi pääsee niskan päälle; ennakkoon vahvempi hyökkäys vai ennakkoon vahvempi puolustus, vai räjähtääkö maailma, HIFK puolustaa Tapparan tasakentällisin nollille ja ennakoinnit osoittautuvat höpönlöpöksi?

Yhdellä suhtautusmetodilla näistä tilastoista saa seuraavat arviot: HIFKin kotipeliin HIFK suosikki 69% ja Tapparan kotipeliin HIFK suosikki 55%. Eli HIFK olisi huomattava suosikki voittamaan sarjan, mutta kun kyse ei ole niin yksioikoisesta asiasta kuin vain numeroista. Tämä siksi, koska vastakkain on niin erilaisten pelitapojen joukkueet. Pelkkä tilastotarkastelu viimeisimpien otteluiden pohjalta kertoo vain suoritustasosta teoriassa ja kohtahan sitä nähdään ensimmäinen väh. 60-minuuttinen simulointi joukkueiden kohtaamisesta.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Kaikki oleellinen lie sanottu jo tämän sarjan osalta, joten tyydyn toteamaan vain, että kaksi vahvaa ja tasaväkistä joukkuetta vastakkain. Hieno sarja toivottavasti tulossa, ylikävelyyn en oikein usko kummankaan toimesta. Omien voittoon uskotaan ja sitä toivotaan, mutta Tapparan perinteiden ja viime vuosien otteiden takia ei mahdottoman paljoa harmita, jos juuri Tapparalle hävitään. Rispektit siihen suuntaan. Itse ajattelin nyt pysyä tästä ketjusta pois, kunnes viimeinen vihellys on puhallettu. Saa nähdä onnistuuko.

Hyvää finaalisarjaa kaikille!
 
Eli, HIFK on lievä ennakkosuosikki, mutta PAF arvioi, että on todennäköisempää, että Tappara voittaa otteluvoitoin 4-2, kuin HIFK samoin luvuin?
Perustunee siihen, että suurin todennäköisyys on, että molemmat vievät kotiottelunsa. Mutta jostain syystä PAF arvioi, että Tapparan vierasvoitto on jossain kohtaa todennäköisempi. Tai sitten sitä on vain pelattu enemmän tms.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli, HIFK on lievä ennakkosuosikki, mutta PAF arvioi, että on todennäköisempää, että Tappara voittaa otteluvoitoin 4-2, kuin HIFK samoin luvuin?
Kuudes peli pelataan Tampereella, joten on todennäköisempää että se nimenomainen peli menee Tapparalle. Jos taas sarja on katkolla Stadissa, on todennäköisempää että IFK vie sen.

Vedonlyöntifirmat, jotka antaa kertoimia koko sarjan voittajalle, arvioivat järjestään IFK:n about 56% - 44% suosikiksi.

muoks:
Perustunee siihen, että suurin todennäköisyys on, että molemmat vievät kotiottelunsa. Mutta jostain syystä PAF arvioi, että Tapparan vierasvoitto on jossain kohtaa todennäköisempi. Tai sitten sitä on vain pelattu enemmän tms.
Uskoisin että logiikka menee ihan vain niin, että jos jostain syystä ollaan päädytty 3-2-tilanteeseen, on todennäköisempää että sarja venyy seitsemänteen matsiin; mutta jos taas ollaan 2-3-tilanteessa, on todennäköisempää että sarja päättyy 2-4 kuin 3-4.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
PAF on antanut kertoimet ottelusarjan eri tuloksille:

- pienin kerroin: HIFK-Tappara 4-3 5.25
- toiseksi pienin kerroin: HIFK-Tappara 2-4 5.40
- kolmanneksi pienin kerroin: HIFK-Tappara 4-2 6.40

Näihin ei voi luottaa, koska Helsinki on rikas Suomen rahan keskus ja Tampere taas köyhää maataluosvaltaista aluetta. Näkisin niin, että IFK:n voittoa pelataan kertoimista huolimatta helposti miljoonilla, mutta vastaavasti Tapparan kertoimia joudutaan korottamaan jotta löytyisi edes joku köyhä joka uskaltaa panostaa pullorahat vedonlyöntiin. IFK on siis oikeasti paljon suurempi ennakkosuosikki.
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tapparan kertoimia joudutaan korottamaan jotta löytyisi edes joku köyhä joka uskaltaa panostaa pullorahat vedonlyöntiin. IFK on siis oikeasti paljon suurempi ennakkosuosikki.

Jos Tapparan kertoimia joudutaan korottamaan, niin normaalisti kertoimet on pienempiä, eli Tappara on nykyisiä kertoimia suurempi suosikki.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näihin ei voi luottaa, koska Helsinki on rikas Suomen rahan keskus ja Tampere taas köyhää maataluosvaltaista aluetta. Näkisin niin, että IFK:n voittoa pelataan kertoimista huolimatta helposti miljoonilla, mutta vastaavasti Tapparan kertoimia joudutaan korottamaan jotta löytyisi edes joku köyhä joka uskaltaa panostaa pullorahat vedonlyöntiin. IFK on siis oikeasti paljon suurempi ennakkosuosikki.

Provohassuttelua, mutta tuon kerroinasian jatkoksi painaisin pilkkua vielä siinäkin, että Tampere on perinteisesti teollisuuskaupunki, vaikka kyllä siinä ympärillä sitä maatalousvaltaista aluettakin on. Analyysi Helsingistä osui kuitenkin paremmin maaliin. Pitää muistaa myös espoolaisulottuvuus: pelin jälkeen Nordiksen pihalta kaartaa valtava letka Mersuja ja Bemareita kohti Länsiväylää, suuntana esimerkiksi Westend ja Haukilahti.

Joskus 80-luvun puolivälissähän tämä pari oli Stadin jupit vastaan Tampereen juntit. Siitä on päästy ainakin vähän eteenpäin, vaikka maalilaulut ja logot ovat molemmilla edelleen samat. Ainakaan jotain Patrik Lainetta ei voi kovin juntiksi sanoa, eikä niin ikään tamperelaista Roope Hintziä, vaikka HIFK:ssa nyt pelaakin. Tällä perusteella Tampere voittaa, kävi kummin tahansa.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Mitä meinaat tuolla "vaarallisen maalintekosektorin laukaukset eivät tule täsmään"? Ei niiden ole tarkoituskaan täsmätä, koska niissä on HIFKin ja Tapparan kohdalla kohtuu suuriakin eroja.

Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta 37,0 % kaikista laukauksistaan ja HIFK 47,1 %
Tappara on laukonut vaaralliselta maalintekoalueelta keskimäärin 12,2 laukausta per ottelu ja HIFK 17,5 per ottelu

Tarkoitan sitä, että en usko esimerkiksi näiden lukujen olevan finaalisarjassa tämän aiemman lasketun mukaiset. En siis usko, että HIFK laukoo finaalisarjassa 47,1% laukauksistaan vaaralliselta maalintekoalueelta. En myöskään usko, että Tapparan luvut ovat samoja.

Se tässä oli se pointti, että vaikka laskettaisiin isollakin otannalla näitä keskiarvoja niin jos ja kun laskentajoukossa on täysin erilaisia seuroja kun nyt kohtaavat, niin ne eivät kerro kuinka nämä kaksi kohtaavaa pelaa toisiaan vastaan. Ne kertovat kuinka joukkueet ovat yleisesti suorittaneet sarjassa. Jos edelleen pelattaisiin satunnaisjoukkoa vastaan niin nuo olisivat huomattavasti vahvempia.

No en jaksa tästä enää ja minusta on ikäänkuin vähän tympeä tätä jauhaa kun mielestäni teet ihan hyvää hommaa. Itse tietysti kyseenalaistin sen miten paljon niistä voi tulevaa päätellä, että siitäpäs sain.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös