Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
NHL:ssä ei kiekolla rahasteta? Mielestäni NHL:ssä pelataan enempi pelejä kaudessa ja loppuottelut samalla tahdilla kuin Sm-liigassa. (korjatkaa jos väärin laskin)
Saatat jopa olla tosissasi, joten vastaan:

Kyse oli tauoista välierien (konferenssifinaali siellä) ja finaalin (Stanley Cupin finaalit siellä) välillä sekä finaalin otteluohjelmasta ja tämän paketin vertaamisesta SM-liigan vastaavaan aikatauluun.

NHL:ssä oli esimerkiksi viime vuonna välierien ja finaalin välillä pitkä, palauttava tauko. Viimeinen välierä (Anaheim) pelattiin 22.5. ja finaalit alkoivat 28.5. Ottawa pelasi viimeisen välieränsä jo 19.5.

Kun SC-finaalit alkoivat, molemmat joukkueet olivat levänneet ja täynnä energiaa. Se on taatusti oikein joukkueita, faneja, muuta yleisöä ja yhteistyökumppaneita kohtaan.
 

Luz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Red Wings, Manchester United, Nettan
Ei voi yksi joukkue olla noin huono viimeistelemään ja ei voi yhdellä joukkueella olla noin s**tanan hyvä tuuri.
Se yks viime vuosituhantinen rännikiekko maksaa itseään korkojen kera takaisin... Käy mulle.
 
From this day to the ending of the world, But we in it shall be remembered, We few, we happy few, we band of brothers. For he to-day that sheds his blood with me Shall be my brother - William Shakespeare, Henrik V

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minä en. Kuvittelen Nokan ohjeistaneen toisen erän jälkeen, että sama intensiteetti ja karvaus pitää säilyttää myös kolmannessa. Kenties sitten on joutunut ärähtämään uudestaan, kenties ei. Pelin jälkeisissä kommenteissa kyllä tuntui selittevän, että joukkue noudatti koko illan sovittua niin hyvin, että oli itse patsastellut penkin takana hiljaa nenä väristen. Ja siltä se muuten kyllä näyttikin, kun kuvaan eksyi.

Totta hitossa itsekin tuumin, että valmentaja viime kädessä voidaan laittaa vastuuseen (joskaan vastuu ei tarkoita, että olisi ratkaisevin vaikuttava tekijä) siitä, jos homma ei pelaa sovitusti, mutta tämän semanttisen hörhöilyn yritinkin jo tuossa edellisessä viestissä rajata keskustelun ulkopuolelle tarttumalla nimenomaan siihen, että viestistäsi sai kuvan, että Jalonen tosiaan olisi mielestäsi käskenyt joukkueen vetää liinoja tiukemmalle tjms. kolmannen alkuun. Mutta kun nyt yllätyksekseni todella olit tismalleen tuota mieltä, niin sittenhän me ollaankin vaan rehellisesti eri mieltä, ja oikeastaan hyvä niin.
 
le grand duc

puhuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lauantaina urhea Blues-ryhmä tulee taas perkeleen kovaa.
Väriseekö äänesi itkunsekaisesti kuin Tuomas Grönmannilla?
On ihan selvää että Espoo tulee laittamaan kaikkensa peliin. Yhtä selvää on että sen he ovat joutuneet tekemään illasta toiseen jo pitkän aikaa.
Jos taas Kärpät pystyvät pitämään ryhtinsä ja tasonsa enemmän kuin yhden erän, se riittää neljänteen kiinnitykseen. Tänään peli oli siisti, vaikka antifanit varmasti toivoivatkin sikailuja ym. Hyvä näin.
Pesosta on haukuttu aika surutta mediassa ja kuin myös antifanien ja kesälomalaisten taholta. Syöttöjäkin on muutama tullut ja hyvää taistelua ja yritystä. Miten esim. paljon kehutut Osala ja Lehtonen? Oletteko tyytyväisiä finaali-pelaamiseen ja tehoihin?
 
***
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
2006 pelattiin täydet seitsemän finaalia NHL:ssä, joista ensimmäinen 5. ja viimeinen 19. kesäkuuta. 14 päivää siis ekan ja vikan välillä. SM-liigassa on nyt 10 päivää ensimmäisen ja mahdollisen seitsemännen välillä.
 
0-3 -> 4-3

Juipelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nyt alkoi jo Kärppien peli näyttää paremmalta! Toivottavasti meno jatkuu vähintään yhtä hyvänä lauantaina, eikä sorruta siihen pakitteluun! Tietenkin 1.kentälle toivois pisteitä lisää!

Jokohan alkaa Bluesin jalka painaa, Kärpillä 3 ottelupalloa? Jos Kärpät ajautuu siihen pakitteluun lauantaina ja luulee, että Blues on luovuttanut niin sillon sarja jatkuu satavarmasti lauantain jälkeen!

No toivotaan, toivotaan, että lauantaina sarja katki kotihallissa ja juhlat kaupungilla heti samana iltana! Kiitos ja nam.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Oli jääkiekon voitto, kun Kärpät hävisi 3. finaaliottelun kotonaan. Läheltä piti, ettei Jalosen ohjauspelillä Kärpät voittanut tuotakin matsia. Jalonen tuskin olisi muuttanut pelitaktiikkaansa Espoon 4. otteluun ilman kotitappiota. Tulevasta HIFK-valmentajasta olisi jäänyt valju kuva, mikä olisi muistuttanut pahoin Baxterista ja hänen peluuttamastaan jääkiekosta.
Jalonen muutti joukkueen pelitaktiikan ja tällä kertaa se toi myös voiton. Pelitaktiikan muuttamisen myötä myös Kärppä-ilme muuttui automaattisesti. Selkeästi tämä näkyi Kärppien 1. ketjun muuttuneessa pelissä. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa tunnollisesti kiekon menetyksen jälkeen trapiin järjestyneen viisikon jokainen pelaaja teki tehtävänsä täsmälleen oikein: Hyvönen ja Bros jäivät kärkiohjaajiksi, Pesonen nopeana ja energisenä pelaajana luisteli AINA puolustajien rintamaan 1-1-3 ohjauspelissä. Pesonen oli erityisen hyvä tässä roolissaan ja kultakypärä vilkkui jatkuvasti jopa puolustuksen alimpana. Hyökkäyksiin lähdöissä Pesonen luisteli taas pisimmät matkat. Joukkueen tähtipelaaja noudatti valmentajan pelisysteemiä nöyrällä mielellä. Pesoselta kolme ensimmäistä finaalipeliä olivat hyvä näyttö maajoukkuekomennuksia ajatellen.
Eiliseen peliin Jalonen muutti pelisysteemin ja niin Kärppien kuin Bluesinkin pelit näyttivät erilaisilta kuin kolme aikaisempaa ottelua. Taistelu ja lataus olivat molemmilta korkeaa, SM-finaaliotteluihin kuuluvaakin, luokkaa. Jääkiekko on pelikirjapeli niinkuin Erkka sen on meille opettanut.
 
"Nöyrän kanssa tulee tuloksia. Nöyrä on valmis pysähtymään ja menemään itseensä sekä miettimään, mitä voisi tehdä toisin ja mitä voisi oppia". Minna Marsh

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
Love, Hate, Love

Bluesin piikkiin pistän kolmannen erän alun enemmän kuin Jalosen.
Onneksi kaukalon laidan alapleksi pääsi pettämään ja tuo tauko osallaan on saattanut hajottaa Bluesin "momentumia".

Tuli tarkkailtua muuten silmä kovana tuota episodia. Juonikuvio meni suunnilleen näin, pääkohdat:

- Huomataan että sieltä on palanen irti.
- Linjatuomari käy ilmoittamassa kenttäreille siitä
- Kenttärikuupo numero yksi kävelee verkkaiseen tahtiin kaukalon ulkopuolelta kohdalle (VAUHTIA URPO! VÄÄRÄ PUOLI!)
- Tajuaa vihjeen, kävelee takaisin ovinurkkaan, kävelee kaukalon sisäpuolelle mukulat perässään (VAUHTIA URPO!)
- Siinä on reikä! (ÄLÄ VITUSSA!)
- Huomaa, että tarvitseekin työkaluja! (MITÄ VITTUA, TARVITAANKO KORJAAMISESSA JOSKUS TYÖKALUJA?)
- Lähtee lönkyttelemään koppiin, hakemaan työkaluja (MISSÄ RADIOPUHELIN/APURI, JOKA KIIKUTTAA TYÖKALUJA?)
- Palaa akkukoneen kanssa
- Apurikuupo tulee nyt perässä pleksin nostamiseen tarvittavan työkalun kanssa
- Pleksiä koitetaan kiinnittää
- Pleksi irroitetaan
- Mainosliuska irtoaa
- Apurikuupo koittaa työntää mainosta takaisin paikalleen
- Kun Apurikuupo kääntää katseensa ja koittaa laittaa pleksiä, mainos irtoaa, ei liimaudu (URPO!)
- Apurikuupo koittaa työntää mainosta paremmin paikalleen
- Mainos irtoaa uudestaan
- Apurikuupo koittaa väkisin
- Mainos pysyy väkisin
- Pleksi kiinnitetään takaisin
- Apurikuupo koittaa laittaa pleksi paikalleen, SIINÄ ON EDELLEEN REIKÄ!
- Pleksi meneekin paikalleen
- Apurikuupo lähtee hakemaan jotain (NIIN SE RADIOPUHELIN, JA MIHIN VITTUUN SE TOINEN KUUPO HÄVISI!)
- Apurikuupo palaa ILMASTOINTITEIPIN/ERKKARIN KANSSA!!!

EPISODI RATKEAA JEESUSTEIPILLÄ!!! APLODIT!!!

Onneksi meillä on SM-liigassa ammattitaitoa kenttärihommissa!!!

PS. Tunnelmia on dramatisoitu
 
Viimeksi muokattu:
Viikkojen kuluessa syömme hehtaarin alalta petäjänlatvat paljaaksi.

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lounais-Suomen luotsilaitos
Hyvönen ja Bros jäivät kärkiohjaajiksi, Pesonen nopeana ja energisenä pelaajana luisteli AINA puolustajien rintamaan 1-1-3 ohjauspelissä.
Kärpät onnistui nyt siinä missä Blues onnistui aiemmin - estämään kunnolliset avaukset ja liikkeellelähdöt, kiekot eivät tavoittaneet omia, paljon syötönkatkoja ja riistoja, painetta pakeille. Ei Bluesillakaan kuitenkaan mikään pomminvarma pakisto ole jossei Kärpilläkään. Ykköskenttäkin heräili kiitos tämän, ylivoimahyökkäyksiä ja tilaa siunaantui tarpeeksi.

Bluesilla oli omat paikkansa tulla tasoihin mutta täytyy muistaa että myös Kärpillä oli paljon paikkoja kahdessa ensimmäisessä erässä - vain osumatarkkuus oli jossain pleksien ja kuutosrivin välimaastossa.

Nelosketjukin pyöritti taas kuin ylivoimalla. Voidaan sanoa että bye bye 1estakiekko.
 
Viikkojen kuluessa syömme hehtaarin alalta petäjänlatvat paljaaksi.

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mutta kun nyt yllätyksekseni todella olit tismalleen tuota mieltä, niin sittenhän me ollaankin vaan rehellisesti eri mieltä, ja oikeastaan hyvä niin.
Juurikin näin! Tämä on keskustelupalstalle kuuluva rikkaus. Ei mun mielestäni Blues tehnyt mitään erityisesti sellaista 3. erän alussa, että Kärppien olisi ollut pakko pudottaa karvausta. Joukkue yksinkertaisesti lähti yhdellä kärkikarvaajalla koko erään eli muutti kuvionsa 2-1-2:sta 1-2-2 -formaattiin. Oikeastaan melkein 1-1-3:een. Tämä helpotti Bluesin pelinrakentelua ja väsyneenäkin Blues osoitti iskukykynsä, kun Kärpät antoi vähän lenkkiä. Koko ottelun ajan Kärpät piti eleettömän hyvin keskustan kiinni, myös hyökätessään. Jalosen paketin syvyyttä osoittaa se, että Paakkolanvaara rykäisee 3 maalia, kun Brosin ja Viuhkolan ketjut eivät saa tehoja irti.

Jostain syystä Bluesille sopii vieraskaukalo, mailaa ei puristeta niin tiukasti kuin kotiyleisön edessä. Bluesin kotietu toimii kyllä, jos joukkue tekee kotonaan ensimmäisen maalin. Mutta takaa-ajoon joutuessaan (eilen lisäksi fyysisesti väsyneenä) Blues ylipelaa ja kadottaa osan suoraviivaisuudestaan. Oulussahan paineet ovat Kärpillä, joukkue haluaa katkaista sarjan kotonaan ja jos Blues pystyy puolustamaan alun tunnollisesti, sen pelikonsepti saattaa hyvinkin toimia niin, että joukkue pystyy tekemään pari-kolme maalia nimenomaan ottelun loppuun painottuen. Se voi riittää ylilatautuneita Kärppiä vastaan, kunhan Bruckler päästää korkeintaan 2, mielellään vain yhden. Brucklerin nollaan en enää usko. Veikkaan, että Blues tulee lauantaina kehiin tiukasti puolustaen. On melkeinpä itsemurha haastaa Kärpät hurjalla ylöspelaamisella Oulussa heti ottelun jälkeen. Näin ainakin Bluesin kaltaisella ei-niin-taitavalla nipulla.
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/uutiset/article150305-1.html

Sihvonen jatkaa paremmalla otteella edelleen. Liekkö nyt analyyseillekin tilaa (sekä niiden aukaisuun), kun ei ole enää Sheddeniä pilkattavana? Hän olisi noita samoja tietoja ja yhteenvetoja voinut vetää hänenkin kiekosta niin olisi ehkä helpommin avautunut välillä.

Vai kirjoittaako hän lehteensä noita? En tiedä koska en tilaa enkä osta irtonumeroita.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Edellisellä kolmella mestaruuskaudella Kärpät on ratkaissut mestaruuden nimenomaan puolustuspelillä. Finaalivastustaja on usein kontrolloinut kiekkoa, mutta Kärpät on kontrannut vaarallisesti. Myös tällä kaudella Kärpät yritti samaa ja kaksi ensimmäistä finaaliottelua tuottivatkin voitot.

Viimeistään kolmannessa pelissä kävi selväksi, että tällä tyylillä Poika on kuitenkin vaarassa joutua hukkateille. Toki pitävä puolustus ja loistava maalivahtipeli ovat edelleen Kärppien kulmakiviä, mutta nyt kiekon hallinta ja voimakas karvaus ovat nousseet parrasvaloihin. Kärpille tämä sopii vikkelien jalkojen ja nopeiden käsien myötä jopa paremmin kuin kilpikonnataktiikka. Mittelö käydään nyt niillä osa-alueilla, joissa Kärppien etumatka vastustajaan on suurin.

Nyt kun Kärpät on löytänyt tavan pistää Blues ahtaalle, en usko espoolaisilta löytyvän keinoja vastata tähän. Blues ei voi enää lisätä kierroksia koneeseen tai petrata kiekollista peliään, eikä kuoreen vetäytyminenkään auta, sillä Kärpät kyllä osaa murtaa sumpun. Lähinnä Tarkin loukkaantuminen olisi toteutuessaan Kärppien mestaruuden mutkistaja.

Enteileekö tämä laajemminkin SM-Liigan pelitapamuutosta? Usein on todettu mestaruuden voittavan se joukkue, joka puolustaa parhaiten tai jolla on paras maalivahti. Toivottavasti tämä kevät ei jää vain piristäväksi poikkeukseksi.
 
Kovasti ollaan taas sitä mieltä, että Jalonen käänsi pelikirjan sivua ja kas - Kärpät alkoi taas pärjäämään. Toisaalta Kari Jalonen itse sanoi: "Meillä on jostain syystä passiivisempi vaihe" ja puheli aktiivisuuden lisäämisestä tappiopelin jälkihaastattelusta.

Eli luultavasti joukkue ei kuitenkaan pelannut Oulussa ihan niinkuun Jalonen taikanaruista veteli, vaan liian passiivisesti myös koutsin silmin.

Toki joukkueilla on treenattuna jokunen erilainen peli sapluuna, mahdollisesti hyökkäävämpi ja puolustavampi, mutta Sihvosen kommentit siitä että "Kärpät lisäsi syöttelyään 30%" on lähinnä huvittava. Ei se Jalonen siellä niitä syöttöjä anna. Ihan varmasti oli painotettu, että nyt otetaan ylempää eikä peruutella, mutta tämä ns. pelikirjakeskutelu vie jutut kauemmaksi itse pelistä, eikä lähemmksi kuten PS mielellään väittää.
 

janóz

Jäsen
3-1! Ja nyt näyttää Kärppien pelikin jo paremmalta!

Enpä kyllä muista koska olisi finaaleissa näkynyt noin puukätinen joukkue kuin Espoon Blues nyt on. Kauheasti joutuvat raukat töitä tekemään ja kiekkoa ei saada edes avopaikoista sisään. Sitten taas Kärpät näyttää miten maaleja tehdään vaikka paikat ei niin huippuvaarallisia olekaan. Toisaalta kun vertaa joukkueiden kokoonpanoja niin ei tuo maalipaikkojen käyttäminen nyt niin hirveästi yllätä. Espoolta kun puuttuu vielä Öhman, Eaves ja Clarke niin vaikeaa on uskoa, että tahti tuosta enää paraneekaan.

Nyt ollaan menty jo 286 minuuttia finaaleja ja Blues ei vieläkään ole johtanut pelejä missään vaiheessa. Ja kun lisätään vielä Tarkin huippuesitykset niin selviää miksi homma on lauantaina katkolla Kärpille.
 

lindros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/uutiset/article150305-1.html

Sihvonen jatkaa paremmalla otteella edelleen. Liekkö nyt analyyseillekin tilaa (sekä niiden aukaisuun), kun ei ole enää Sheddeniä pilkattavana? Hän olisi noita samoja tietoja ja yhteenvetoja voinut vetää hänenkin kiekosta niin olisi ehkä helpommin avautunut välillä.

Vai kirjoittaako hän lehteensä noita? En tiedä koska en tilaa enkä osta irtonumeroita.
Niin.

Kyllähän Petteri mielestäni melko oikeanlaisia suuntaviivoja piirsi pelin kääntymiselle. Kärppien pelirohkeus parani. Uskallettiin mennä syöttämällä alueiden yli ja vastustajan siniviivan yli päästiin tätä kautta kolmella kaistalla kovalla vauhdilla. Kahdessa edellisessä pelissä Kärpät pääsi kaverin punaviivan yli yhden miehen soololla, jonka jälkeen pitkä päätyyn--->päätykiekkoon ei saada painetta, koska viisikko tulee odottaen suorilta jaloilta siniviivan päältä, ei vauhdissa. Päätylautaprässiä on turha edes yrittää noin alhaisella pelinopeudella, koska silloin Blues olisi tullut heittämällä Kärppien myöhästyneen prässin ohi.

Nyt kun omalta alueelta tultiin syöttämällä Bluessilla oli huomattavasti vähemmän aikaa reagoida kiekon liikkeisiin ja tätä kautta päästä kiinni Kärppien kiekolliseen mieheen. Blues näytti hitaalta, koska Kärppien syöttöpeli nopeutui huomattavasti. Kiekko kiersi aina Bluesin sinisen päälle saakka ja tämän jälkeen päästiin vauhdilla kaikilta kolmelta kaistalta laittamaan paine sinisien päätyyn.

Eikä riitä, että tuo syöttäminen mahdollisti Kärppien prässin, vaan se vieläpä purki Bluesin prässin. Kärpät syötteli alta pois ja mikä nykyaikaisinta, joukkue syötteli tavallaan jopa Bluesin prässin ja viisikon sisällä omalla alueella.

Sihvonen huomasi hyvin myös tuon kuinka Kärpät pystyi rauhoittamaan jopa Bluesin prässin alla. Itse näen tuon seikan hyvin tärkeäksi seikaksi Kärppien hyökkäyspelin onnistumisen kannalta. Nyt pystyi antamaan tuon ensimmäisen peliä tekevän syötön, jopa paineen alla rauhoittaen sitä ennen tilanteen. Jopa maalin takana annettiin pieni "kisu-kisu" syöttöjä ohi karvaavan Blues kärjen.

Aikaisemmissa ottelussa Kärpät tuli liian usein "painimalla" keskialueelle. Kiekko tungettiin väen vängällä läpi päälle ryntävään sinisen ukkelin. Sitten kun tämä suuri työ oltiin saatu siihen pisteeseen, että esim. biljardikiekko laidan kautta oltiin saatu purettua keskialueelle, mentiin väsyyneenä vaihtoon. Ei tietoakaan pelin rauhoittamisesta ja Bluesilla annettiin taas "vallan väline", kiekko. Ja kohta taas puolustettiin. Nyt avauspelin tärkeänä elementtinä oli pelin rauhoittaminen Blues paineen sisällä ja helppo ensimmäinen peliä tekevä syöttö.

Tämä oli sitä pelirohkeutta Kärpiltä! Ei Blues vielä väsynyt, mutta väsyy vielä. Sillä tuo totaaliprässi ilman saavutettuja tuloksia (irtokiekkoja) ja spurtit puolustamaan kuluttaa takuulla enemmän kuin kiekon vieminen Kärpiltä jo sen puolustusalueella.
 
Toki joukkueilla on treenattuna jokunen erilainen peli sapluuna, mahdollisesti hyökkäävämpi ja puolustavampi, mutta Sihvosen kommentit siitä että "Kärpät lisäsi syöttelyään 30%" on lähinnä huvittava. Ei se Jalonen siellä niitä syöttöjä anna. Ihan varmasti oli painotettu, että nyt otetaan ylempää eikä peruutella, mutta tämä ns. pelikirjakeskutelu vie jutut kauemmaksi itse pelistä, eikä lähemmksi kuten PS mielellään väittää.
Tuota tuota.. kyllähän tuon näki ilman laskemistakin, että Kärpät lisäsi syöttelyä omista lähtiessä. Siinä missä 3 ensimmäisessä pelissä heitettiin sokkona pitkää päätyyn, nyt lähdettiin omista pääsääntöisesti syöttelemällä pois. Pitkän heitto oli vasta pakon sanelemaa.

Mutta ei Jalonen varmasti syöttöjä itse siellä anna. Mutta Jalonen hyvin pitkälle määrää, heitetäänkö joka risauksesta pitkäkiekko, vai yritetäänkö pienen riskinkin uhalla nostaa omaa peliä jalalla tai syötöllä.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kyllähän Petteri mielestäni melko oikeanlaisia suuntaviivoja piirsi pelin kääntymiselle. Kärppien pelirohkeus parani. Uskallettiin mennä syöttämällä alueiden yli ja vastustajan siniviivan yli päästiin tätä kautta kolmella kaistalla kovalla vauhdilla. Kahdessa edellisessä pelissä Kärpät pääsi kaverin punaviivan yli yhden miehen soololla, jonka jälkeen pitkä päätyyn--->päätykiekkoon ei saada painetta, koska viisikko tulee odottaen suorilta jaloilta siniviivan päältä, ei vauhdissa. Päätylautaprässiä on turha edes yrittää noin alhaisella pelinopeudella, koska silloin Blues olisi tullut heittämällä Kärppien myöhästyneen prässin ohi.
Hyvä kirjoitus Pee Ässältä, nostan hattua. Hän oli oikeassa Kärppien pelitapaa kritisoidessaan ja hänellä oli myös munaa myöntää reaaliajassa Jalosen onnistuminen eilisessä matsissa. Mitä mieltä tästä esimerkiksi veli cobol? Nokka-kriitikot ovat eilisen jälkeen käyneet aika harvakseltaan täällä.

Keskustelu siitä syötteleekö tai torjuuko valmentaja siellä itse ja sen sivujuonne "eihän valmentaja voi sinne itse mennä maaleja tekemään" on ihan joutavanpäiväistä hyvää päivää kirvesvartta -jorinaa. Juu, ei se syöttele itse, seisoo vain aitiossa. Mutta vastuuvalmentaja vastaa joukkueensa pelitavasta ja pelillisestä ilmeestä koko 60 minuuttisen ajan. En tiedä miltä pihalätkäpohjalta joku ajattelee kuvitellessaan pelaajien itsensä rupeavan yhtäkkiä muuttamaan karvausta, kaista-ajattelua ja syöttölinjoja. Noin minuutin mittaisessa keskimääräisessä vaihdossa vuonna 2008 mennään niin lujaa, että jokaisella pelaajalla pitää olla duuninsa ja paikkansa tiedossa jo kun kentälle menee. Siellä ei ole tilaa ja aikaa funtsia asioita, kuten kultaisella 70-luvulla ehkä oli. Juuri siksi itse pelaajat ovat harvinaisen kuutamolla kaikenlaisesta pelikirjakeskustelusta. Se on hyvä merkki. Heillä on aivan oma duuninsa kiekkojoukkueessa ja siihen ei kuulu strateginen ajattelu, vaan konseptin toteuttaminen. Konsepti on vastuuvalmentajan.

Lätkä ei ole mielestäni niin selkeästi tietokoneohjelma kuin Erkka asian näkee. Olen kuullut Erkalta muutamankin luennon aiheesta, arvostan häntä suuresti. Hänen panoksensa on nimenomaan teoreettinen. Käytännössä tietokoneohjelmiakin käyttävät ihmiset, eivät toiset softat ja pelikirjaa toteuttavat pelaajat. Inhimillinen touchi on koko ajan olemassa. Ja se on lajin suola, yhtään pelikirjoja väheksymättä. Kun jätetään pelaajien osuus pois, puhun jääkiekosta mieluummin valmentajien pelinä kuin pelikirjapelinä. Käsite vastuuvalmentaja pitää sisällään sekä hänen pelikirjansa että hänen inhimillisen touchinsa. Jos vastakkain on kaksi täysin tasaveroista pelisysteemiä ja yhtä hyvät pelaajat, on sillä valmentajalla etulyöntiasema, joka osaa lukea paremmin peliä tässä ja nyt. Tämä ei ole koskaan ollut Erkan vahvinta aluetta. Summanen sen sijaan on huikean hyvä hetken analysoija.

HIFK pelasi Baxterin alaisuudessa huonoimmillaan niin, että pelaajat itse kantoivat aivan liikaa vastuuta kentän tapahtumista. Koutsilla ei ollut pahemmin heittää eväitä mukaan. Se on karmeaa katsottavaa vuonna 2008. Peli on kehittynyt, samoin pelaajat ainakin fysiikan suhteen. Peli on hyytävän nopeaa. Jantusen Marko on sanonut, että 2000-luvulla piti opetella vielä kokonaan uusi tapa pelata lätkää.
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.

PJx

Jäsen
Paljon on spekuloitu sitä, mitä Kärpät (Jalonen) oppi tekemään toisin. Itse näkisin, että kääntöpuolella on se, mitä Blues teki toisin. Edellisessä pelissä oli Blues pelin loppuhetkillä oleellisesti aktiivisempi ja ansaitsi voittonsa. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettei jalat olisi ollut loppu jo tässä vaiheessa (niin oli Kärpilläkin).

Eilisen pelissä näytti siltä, ettei Blues pystynyt enää ensimmäisessäkään erässä antamaan tarvittavaa painetta vaan pakka aukesi useasti. Itse näkisin, että Kärpät (=Jalonen) reagoi Bluesin jalkojen loppumiseen ja uskalsi ottaa vähän enemmän "riskiä".

Toki hyvän valmentajan pitääkin tehdä näin. Uskon kuitenkin, että jos epätodennäköinen tapahtuu ja Blues saa jostain kaivettua jalat esiin, niin Jalonen palaa vanhaan suunnitelmaan. Vaikea tähän on kuitenkaan uskoa, sillä energiavarat taitaa Bluesilta olla käytetty liian finaaliin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Mitä mieltä tästä esimerkiksi veli cobol? Nokka-kriitikot ovat eilisen jälkeen käyneet aika harvakseltaan täällä.
Odotin ja kirjoitin jo ennen eilistä peliä tähän ketjuun Jalosen parantavan ja palaavan entiseen ja ottavan voiton varsinaisella peliajalla. Ja taisin jo kommentoidakin, että osin paransi pelitapaa, osin joukkue teki enemmän työtä ja osin Espoo väsyi. Lopputulos oli näiden kaikkien tekijöiden summa. Kärpiltä ja Jaloselta sarjan paras peli. Huominen viides ottelu on mielenkiintoinen, sillä Blues pelasi on pelannut kaikki neljä ottelua erinomaisesti, mutta on silti otteluvoitoin 1-3 tappiolla. Kärpiltä nähtiin vasta eilen kohtuullinen suoritus ja se juuri on mielenkiintoista, että mitä nähdään Oulussa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Odotin ja kirjoitin jo ennen eilistä peliä tähän ketjuun Jalosen parantavan ja palaavan entiseen ja ottavan voiton varsinaisella peliajalla. Ja taisin jo kommentoidakin, että osin paransi pelitapaa, osin joukkue teki enemmän työtä ja osin Espoo väsyi. Lopputulos oli näiden kaikkien tekijöiden summa.
Kiinnititkö huomiota Sihvosen Blues-analyysiin? Hänen mielestään Blues ei ollut väsynyt, vaan Kärpät sai Bluesin näyttämään väsyneeltä. Blues sai aikaiseksi pidempiä syöttösarjoja kuin koskaan aiemmin tässä sarjassa. Tämä oli siis Sihvosen näkemys, ei minun, mutta ehkäpä siinä oli perääkin?
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.
Eilisen pelissä näytti siltä, ettei Blues pystynyt enää ensimmäisessäkään erässä antamaan tarvittavaa painetta vaan pakka aukesi useasti. Itse näkisin, että Kärpät (=Jalonen) reagoi Bluesin jalkojen loppumiseen ja uskalsi ottaa vähän enemmän "riskiä".
Olihan tuossa eilisessä pelissä selkeä pelitavallinen muutos heti alusta asti. Pelisuunnitelma oli takuuvarmasti päätetty ennen pelin alkua. Hittojako niitä suunnitelmia muuten tekeekään.
 
Maalivahdit usein sanovat, että tyhjään paikkaan pitää osua, jotta maali tulee. - Pasi Nurminen -

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Kiinnititkö huomiota Sihvosen Blues-analyysiin? Hänen mielestään Blues ei ollut väsynyt, vaan Kärpät sai Bluesin näyttämään väsyneeltä. Blues sai aikaiseksi pidempiä syöttösarjoja kuin koskaan aiemmin tässä sarjassa. Tämä oli siis Sihvosen näkemys, ei minun, mutta ehkäpä siinä oli perääkin?
Käväisin sen lukemassa. Miksipä ei olisi perää ainakin osittain, koska se selittäisi hyvin sen, miten Espoo jaksoi painaa ensimmäiset kolme ottelua, vaikka sen ei pitänyt sitä jaksaa tehdä liikkuvaa Kärppä-joukkuetta vastaan.
 

KJR_63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa. LA Kings
Olihan tuossa eilisessä pelissä selkeä pelitavallinen muutos heti alusta asti. Pelisuunnitelma oli takuuvarmasti päätetty ennen pelin alkua. Hittojako niitä suunnitelmia muuten tekeekään.
Aivan totta, sen näki jo ensimäisistä vaihdoista lähtien. Alkoi tulla pakka-pakki-syöttelyä ja siitä kontrolloituja avuksia keskialueelle. Aivan oppikirjamaista kiekollista peliä. Sihvonen on tällä kertaa mielestäni 100% oikeassa "analyysissään". Saatuaan kiekollisen pelin kuntoon, sen seurauksena syntyi hyviä karvaustilanteita, aloituksia bluesin päädyssä ja positiivista energiaa koko joukkueelle.
 
Suosikkijoukkue
Kungen Nicklas
Kas, täällähän vallan keskustellaankin jo. Olin aivan siinä luulossa, että noita otteluketju-forumin tuotoksia luettuani, ei tänne kannata suunnata. Noh, näyttäähän tämä olevan ihan kannatettava alue vierailla. Hiton kännykät, nopeammat ja paremmat selaimet niihin on saatava...

Mutta että itse sarjaan. Huomenna on ensimmäinen ratkaisupeli, johon on joukkueet ajautuneet kyllä varsin erikoisella tavalla. Bluesin peli on ollut jokaisessa ottelussa samalla tasolla, jolla on viety Kärppiä ajoittain kuin kuoriämpäriä. Kärppien peli taasen, on ollut jotain väliltä Kärpät ja hyi saatana.

Pelikirjakeskusteluun en niinkään syvenny, siihen ei kompetenssi riitä (katsonut pelit kännissä), vaan pikkaisen piipahdan sielläkin. Bluesin prässi on erinomainen, niin kauan kun Kärpät ei pelaa omilla vahvuuksillaan (liike, kiekollinen peli ja yksilötaito). Bluesin prässi näytti kolmen pelin ajan mahdottomalta yhtälöltä murtaa, Kärppien pelatessa sylettävää safetyä. Kärpillähän oli muutama perustavaa laatuaan oleva ongelma muistini mukaan, ensin avattiin aivan liian hitaasti laitaan, asenteessa oli kovasti toivomisen varaa, sekä liian passiiviseksi kaavailtu pelitapa (ei soveltunut Kärpille, eikä varsinkaan Bluesin kaltaista vastustajaa vastaan, MOT). Kun koko viisikko oli kuka missäkin, vain yhden tarjotessa vapaata syöttöpaikkaa pakille, ei siitä seurannut kuin pitkiä kiekkoja tai kiekonmenetyksiä jo omalla alueella. Nyt kun Kärpät muisti liikkua järkevämmin, eikä venytetty sitä viisikkoa päätylaudoituksesta toiseen, olikin yllättävän helppo antaa kiekkoa paineettomalle. Sitten kun jopa Laamanenkin kaikessa hitaudessaan ehtii nippa nappa antamaan syötön (eikä pitkää), ennen taklausta, on pelitapa kunnossa.

Kärppien seuraaminen tällä kaudella on ollut taas yksi kausi toisten joukossa, mutta playoffit ovat olleet kyllä... erikoiset. Useimmat ottelut ovat olleet sellaisia, ettei niissä ole näkynyt kuin yksi joukkue kerrallaan jäällä. Eilinen oli oikeastaan ensimmäinen kokonainen ottelu (ok, 2. erä oli kyllä todella vahvasti Kärppien erä), joissa molemmat joukkueet pelasivat hyvän ottelun. Lieneekö sitten asenteessa ja pelitavan muuttamisessa ne suurimmat syyt, miksi Kärpät näyttikin vaihteeksi Kärpiltä? Joku väitti Kärppien olevan sen jauhavan dieselin, mutta mielestäni nimenomaan Blues on se jauhava diesel jos joku. Bluesilta voi odottaa pelistä toiseen juuri samanlaisen ottelun, intensiteetti ja pelitapa ei muutu oikeastaan ollenkaan, eikä asenteesta tingitä. Sinänsä kyllä erikoista, ettei noinkin surkeita Kärppiä vastaan ole kuin yksi voitto jatkoajalla... vertaukset Suomen maajoukkueeseen osuvat kyllä osoitteeseensa.

Huominen on oma lukunsa, en lähde sen ottelun kulusta veikkailemaan yhtään mitään. Ennakointi on niin pirun vaikeaa, kun ei voi tietää joko Kärppien PMS-oireet olisivat ohi mennyttä aikaa, vai vieläkös mielialat heittelevät... Blues tulee samalla tavalla kuin aina ennenkin, heidän pelitapansa ei varioi, eikä peliesitys (asenne, se asenne).
 
..i.,

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jääkoneenkuljettaja (on siinä kans kaverilla nicki...): Älä nyt noin kriittinen ole omillesi. Silloinkin, kun Kärpät on ollut hyökkäyksien suhteen haluton ja väsynyt vässykkä, yksi asia on ollut kunnossa. Nimittäin keskustan tukkiminen omassa päässä. Ennen keskiviikkoa Tarkki oli saanut kovan maineen torjumalla pitkälti Kärppien hyvän puolustusalueen pelaamisen avittamana. Ts. Kärpät on tukkinut parhaat laukaisusektorit ja jättänyt Tarkille myös hyvän näkyvyyden kiekkoon. Niinpä iso ja peittävä veskari on noukkinut vetoja helpon näköisesti. Tämä ei ole moite Tarkille, vaan kehu Kärppien puolustusideologialle. Bluesin voittomatsissa nähtiin sitten Tarkki ensimmäistä kertaa huikeimmillaan - heti kun Kärppien puolustuspää sähläsi. Luunkova oli Tarkki, ei siinä mitään, mutta Kärpät hävisi ottelun. Ja siinä ottelussa Kärpät hävisi ensimmäistä kertaa myös oman alueensa pelin. Ne kaksi ekaa ottelua olivat Kärpiltä hyvää oman alueen peliä ihan kokonaisuudessaan ja silläkin voi voittaa, vaikka hyökkäystyöskentely olisikin mielikuvituksetonta rännikiekkojen perässä laukkaamista. Ei kaunista, mutta tehokasta. Eilen Kärpät vei molemmat päädyt, eipä jäänyt paljon selittelemistä.
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy