Mielenkiintoinen sarja taas edessä. Runkosarjassa Ducks voitti joukkueiden keskinäiset pelit 3-1, mutta pitää ottaa huomioon se, että Ducks otti kaksi voittoa syksyllä ja tuolloin Vancouver oli pahasti rakennusvaiheessa. Joulun jälkeen joukkueet tasasivat voitot 1-1, vaikka molemmat ottelut pelattiin Anaheimissa ja toisessa pelissä Canucks peluutti kakkosvahti Dany Sabourinia.
Oman näkemykseni mukaan Anaheim vie joukkueiden välisen vertailun fyysisellä puolella, mutta Vancouver puolestaan maalivahtiosastolla (vaikkakin Giguere on kokeneempi playoff-maalivahti). Puolustus oli minun (ja mm. Hockey Newssin) mielestä Vancouverilla paperilla parempi runkosarjan lopussa, sillä Canucksin alakerrasta löytyy enemmän leveyttä. Tällä hetkellä en kuitenkaan voi sanoa, että Canucks voittaisi tällä alueella, sillä Bieksa ei ollut Dallas-sarjassa yhtä hyvä kuin runkosarjassa ja Anaheimin kaksi kokenutta kärkipakkia tulevat pelaamaan kaikki tärkeät paikat joka pelissä.
Hyökkäyksestä molemmilta löytyy ratkaisijoita, mutta Vancouverin hyökkäys kärsii tällä hetkellä tärkeiden energiahyökkääjien Cooken ja Keslerin poissaoloista ja tämä syö joukkueen tehokkuutta karvauksissa ja liikkeessä. Ducksin hyökkäys on aika tasapainoinen kokonaisuus, mutta pieneksi kysymysmerkiksi nousee se, että mikäli
Mitchell paimentaa tällä kertaa vuorossa olevan Selänteen, riittääkö Ankoilla hyökkäyksessä maalintekijöitä. Toisaalta ei Vancouverinkaan hyökkäyksen ratkaisutehot Dallas-sarjassa nyt ihan kovin leveällä olleet.
Vancouverin suurimmat avaimet lepäävät sarjassa luonnollisesti jälleen Luongon ympärillä. Bobbyn pitää pelata samanlainen sarja kuin Dallasia vastaan, jotta Vancouverilla olisi joka pelissä mahdollisuudet voittoon. Toinen avainpelaaja on Mitchell, joka on varjostavana pakkina yhtä lähellä NHL:n huippua kuin Selänne maalintekijänä. Kolmanneksi suurin avain löytyy Sedinien kaapista; kaksosten pitää onnistua paitsi tekemään tehoja, myös ottamaan kiekonhallinnan kautta Anaheimille jäähyjä.
Mikäli Sedinit onnistuvat saamaan Duckseille jäähyjä, Vancouverin on pakko saada ylivoimalla selvästi paremmin tehoja kuin Dallasia vastaan. Minä uskon, että Anaheim tulee lisäämään edellisestä kierroksesta taklauksia ja fyysisen pelin määrää, kun vastaan tulee Vancouver. Tämä taas saattaa poikia Ducksille jäähyjä. Selvää lienee se, että saadakseen Anaheimin fyysisen pelin vahvuutta hidastettua, Vancouverin pitää onnistua ylivoimilla.
Mielenkiintoinen asetelma ottelusarjassa on myös managerien välinen yhteenotto. Vancouverissa pitkään vaikuttaneen Brian Burken työ näkyy edelleen tämän päivän Canuckseissa, mutta Burken monivuotinen kakkosmies (Nonis) nousi Vancouverissa ykköseksi ja Burke joutui lähtemään. Kaksikko pitää edelleen hyvin tiiviisti yhtä ja tulevat varmasti paiskaamaan kättä tämänkin taistelun jälkeen.
Niin, ja onhan Duckseilla myös Vancouverin farmijoukkueen Manitoban entinen valmentaja Carlyle puikoissa. Carlyle puolestaan tuntee hyvin Vancouverin tämän hetken pelaajista hänen alaisuudessa aikanaan pelanneet Bieksan, Burrowsin ja Greenin. Kauden 2004-05 Moosen arvokkain pelaaja Kesler ei valitettavasti pääse nyt pelaamaan entistä valmentajaansa vastaan.