Mainos

Playoffs 07:Round One, Canucks vs. Stars

  • 21 888
  • 144

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Lindros sai vain alle kymmenen minuuttia peliaikaa, eikai mies loukkaantunut jälleen? Mites mies pelasi? Tilastoihin 2 laukausta..
 

M10

Jäsen
JoukaHainen kirjoitti:
Lindros sai vain alle kymmenen minuuttia peliaikaa, eikai mies loukkaantunut jälleen? Mites mies pelasi? Tilastoihin 2 laukausta..

Ei loukkaantunut ja ihan sujuvasti pelasi, vaikka aika näkymätön oli. Melko hitaaltahan sen peli näyttää nykyisin, mutta pieniä viitteitä siitä ilkeästä Ericistä on vielä aika ajoin nähtävissä. Heti ekassa vaihdossa mm. kaatui Luongon päälle. Ei Lindros kaukalossa edelleenkään väistele muita.

Eipä Eric kauhea vahvistus Dallasille ole, mutta kyllä hänen kropalle on Starsissa oikein hyödynnettynä käyttöä. Täytyy muistaa, että Lindros on ollut pelaamatta pitkään ja hänen viimeisin NHL-maali on lokakuulta. Oli muuten eka pleijaripeli hänelle sen jälkeen, kun Stevens kolasi legendaarisesti PHI-NJ-pelissä.

Kaikenlaista apinaa siis löytyy..
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Morrow10 kirjoitti:
Tuo Mitchellin mailahan on niin pitkä, kuin se sääntöjen puitteissa saa olla. Erinomaisen pudotuspelisarjan on tämä ex-Star pelannut ja häntä voisikin sanoa tähän mennessä sarjan parhaaksi pakiksi. Esim. Bieksa tai Sopel eivät ole päässeet hänen tasolleen. Siis noista Canucksin muista fyysisistä pakeista. Sen sijaan Dallasin pakeista Daley ja Zubov ovat onnistuneet mielestäni parhaiten.
Willie on tosiaan ollut Canucks-puolustuksen ykkönen tässä sarjassa ja Zubov/Daley onnistuneet Dallasilta. Mitchellin pelityylille tällaiset vahvaa puolustavaa kiekkoa suosivat sarjat todella vielä sopivat, sillä näissä Mitchellin hyöty useimpiin toisiin puolustajiin nähden huomataan hienosti. Kun ottelut ratkeavat maaliin ( tai harvinaisen pelin ollessa kyseessä jopa kahteen maaliin ), Mitchellin vahva ja virheetön puolustuspeli nousee todelliseen arvoonsa.

Viimeisimmät esimerkit Mitchellin loistosta tässä sarjassa nähtiin sarjan neljännessä ja viidennessä pelissä. Neljännessä pelissä Mitchell pelasi ensin Modanon pelistä pois, syötti sitten voittomaalin ja siivosi pelin lopussa pitkällä mailallaan ottelunsa kruunuksi kiekon maaliviivalta pois - tuo pelastus saattoi olla tuon ottelun, ja ehkä jopa koko sarjan lopputuloksen kannalta hyvinkin merkittävä.

Viidennessä pelissä Mitchell ei saanut pisteitä, eikä tehnyt edes yhtään maaliviiva-pelastusta, mutta otti viisi blokkia, pelasti tilanteet maaliviivan yläpuolella ja pelasi alivoimaa 5:24, kun Canucks oli alivoimalla yhteensä noin 7 minuuttia. Toiseksi eniten alivoimaa Vancouverin puolelta pelannut puolustaja oli Sami Salo, joka jäi Mitchellin minuuteista jälkeen noin puolitoista minuuttia.

Muista Canucks-pakeista sen verran, että selvästi Vigneault luottaa alakerrassa nelikkoon Mitchell-Öhlund-Bieksa-Salo. Mitchell on ollut puolustuksen ykkönen, Salo ja Öhlund tasaisen hyviä kakkosia ja uransa ensimmäisiä pudotuspelejä pelaava Bieksa tulee näiden jälkeen. Mikäli Canucks menee jatkoon, Öhlund tullee jatkamaan varmalla tasollaan vastustajasta riippumatta, mutta Salon ja Bieksan merkitys saattaa korostua pisteiden kautta - mikäli mahdollisen seuraavan vastustajan kanssa peliä tultaisiin avaamaan edes vähän tätä hetkeä enemmän.

Sopel ja Krajicek pelaavat selvästi puolustuksen top4 ryhmää vähemmän. Krajicek on pelannut ihan hyvällä tasolla ja jopa ylittänyt odotuksia parissa pelissä, mutta Sopel on ollut pettymys. En tosin tiedä, pelaako Sopel puolikuntoisena, sillä hän oli sivussa sarjan alussa. Bieksasta sen verran, että hänelle on tullut pari huonompaa hetkeä (sarjan alussa liikaa jäähyjä), mutta paljon peliaikaa - luotto kertoo kuitenkin valmennuksen tyytyväisyydestä kokonaisuuteen.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
nuck kirjoitti:
Vancouverin hyökkäyksestä kuitenkin sen verran ajattelemisen aihetta, että vaikka Sedinien ja Näslundin välinen yhteistyö luokin paikkoja, maaleja tai pisteitä kolmikon yhteispeli ei ole tuonut. Näslundin ja kaksosten peli on välillä aika näyttävää, mutta jotenkin tuota vaivaa tehottomuus, kun Näslund ei osaa mennä esimerkiksi Taylor Pyattin tavoin maalin läheisyyteen hakemaan vapaata paikkaa, vaan hänkin pyrkii pyörittämään peliä kauempana maalia.

Tosiaan, hyökkäys takkuaa tällä hetkellä, ja pahasti. Sillä vaikka vastassa on erinomaisesti puolustava Dallas Stars, kotikaukalossa maaleitta jääminen kaksi kertaa peräkkäin on anteeksiantamatonta. Sedinit, meidän ykköshyökkääjät, eivät ole pelanneet parhaalla mahdollisella tasollaan: ensimmäisen maratooni-ottelun jälkeen molemmat kaksosista ovat jääneet pisteittä. Näslund on palannut tasolleen; hänelläkään ei ole pisteitä sitten ensimmäisen ottelun, ja tyhmiä jäähyjä + runkosarjassa nähtyjä bulismaisia turnovereita on nähty taas liikaa.

Pyatt ja Linden ovat olleet kolmosessa positiiviset yllätykset, samoin kuin Bulis, Hansen ja Morrison (erityisesti Bulis & Hansen) kakkosessa. Bulis on nostanut tasoaan huomattavasti, Hansen puolestaan yllättänyt kypsyydellään ja hyökkäystaidoillaan. Cowan oli ensimmäisessä ottelussa, ja erityisesti sen ottelun jatkoajoilla erinomainen (ehkä Canucksin paras hyökkääjä), mutta tämän rupeaman jälkeen on ollut todella hiljaista. Burrows, Green ja Smith ovat kaikki pelanneet samalla tasolla, ja onkin oikeastaan sama kuka korjaa sen neloskentän alivoimahyökkääjän peliajan (7-10 minuuttia) tililleen.

Jos joukkueiden maalivahdit jätetään pois laskuista, Canucks-puolustaja Willie Mitchell on ollut sarjan MVP. Loistavaa työskentelyä, kertakaikkiaan. Bieksalla on ollut muutama vaikeampi peli viime aikoina (mutta pelannut kokonaisuudessaan hyvällä tasolla), ja Salo on pelannut varmaa omaa peliään hyvin, tosin henkilökohtaisesti olisin odottanut Salolta hieman enemmän. Öhlund on pelannut samalla tasolla kuin runkosarjassa, eli tasaisen varmaa työskentelyä puolustus- sekä hyökkäyspäässä. Krajicek puolestaan on ollut positiivisin yllätys puolustuksessa, kypsää ja varmaa peliä, samaa mitä näimme häneltä alkukaudesta. Mielenkiintoista onkin sitten Canucksin puolustuksen depth chartin teko.. omissa papereissani Mitchell on kivunnut ykköseksi, vaikka hänen hyökkäyspään taidot ovatkin minimaaliset.

Ja mitä ketjulottoon tulee, itse olisin valmis kokeilemaan right-puolen Hansenia Sedinien kentässä. Ehkä hänen energia ja luistelunopeus saisi veljeksetkin taas syttymään. Pyattiin palauttaisin kuitenkin ykköseen jos Hansenia ei haluta ykkösessä kokeilla. Ja Vigneault, lue tämä (Salo tulkkaa): BRYAN SMOLINSKI POIS YKKÖSYLIVOIMASTA. SE EI VAIN TOIMI.

Edit: Tämä hyökkäyksen tukehtuminen näkyy myös ylivoimissa, Canucks on nyt pelannut 20 peräkkäistä ylivoimaa ilman maalia. Ja sen verran vielä, että melkein voisi sanoa seuraavan ottelun Dallasissa olevan tämän sarjan game #7. Uskon nimittäin erittäin vakaasti, että se joukkue joka tuon ottelun voittaa, voittaa koko sarjan (Canucksin kohdalla nyt aika loogista =)).
 
Viimeksi muokattu:
Veikkasin tämän sarjan menevän viimeistään seuraavassa pelissä Canucksille, mutta tämä Starsin jatkoaikavoitto hieman muuttaa tilannetta. Canucks edelleen suosikki jatkoonmenijäksi, mutta ei niin selkeästi. Jatkoaikavoitoissa Canucks edelleen johtaa, mutta Starsilla alla nyt se viimeinen, josta he varmasti saavat lisävoimia seuraavaan peliin. Tämä sarja olisi katkennut yhteenkin Canucksin maaliin, mutta sitä he eivät saaneet ja nyt Starsilla on taas ainakin yksi uusi 60 minuuttinen aikaa tehdä niitä maaleja. Jos Starsin parhaat pistemiehet saavat viimeinkin edes jonkun verran tehoja aikaiseksi, niin seuraavaa peli saatta mennä Starsille. Jos homma menee seitsemäntee peliin, niin sittenhän tämä sarja on taas aikalailla fifty,fifty. Canucks jokatapauksessa suosikki, ja saa nähdä ollaanko seuraavan pelin jälkeen pohtimassa maajoukkueeseen tulijoita vai seittämännen pelin lähtökohtia. Tosi hyvä homma, että Stars viime yönnä voitti, koska mielestäni tämä on ainakin ekan roundin mielenkiintoisin sarja, vaikka tämä näytti jo Cacnucsille ratkeavankin.
 

M10

Jäsen
Ensi yönä se sitten jatkuu tämä huikea sarja. Dallas jatkaa erittäin todennäköisesti samalla kokoonpanolla, kuin viimeksi GM Placessa. Daniel ja Henrik Sedin ovat olleet ilman tehoja viimeiset neljä peliä. Voidaan siis sanoa, että ainakin toistaiseksi Sydor-Zubov-pari on vienyt voiton heistä. Samaa voi sanoa Willie Mitchellistä ja kumppaneista, jotka ovat saaneet suljettua Modanon, Lehtisen ja Nagyn lähes täydellisesti. Ribeiro pääsi huseeraamaan viime pelissä jo aika vapaasti, mikä on erinomainen merkki ensi yön kotijoukkueen kannalta. Hänellä on kokemusta Habs-paidasta siitä, kuinka nousta 1-3-tappiotilanteesta ottelusarjan voittoon.

Dallasilla on edelleen selkä seinää vasten ja vielä outo kotitaika murrettavanaan. Canucks ei taatusti halua joutua enää pelaamaan tätä sarjaa GM Placessa. Jos seitsemänteen otteluun mennään, väitän edun olevan Starsilla. Vancouver ei ole tehnyt kahteen otteluun maaliakaan kotikaukalossa.

Aika kliseehän tämä jo on, mutta molemmat veskarit ovat olleet huikeita. Luongon torjuntaprosentti on 95,3% ja Turcon vastaava 94,9%. Dallas on joka ottelussa pystynyt tekemään maalin Luongon taakse, Turcolla sen sijaan jo kaksi nollapeliä. Hassu tilasto siihen nähden, että Canucks johtaa sarjaa.

Mikään Einstein ei tarvitse olla tajutakseen, miten maalin voi ainoastaan tehdä Luongon taakse; maski ja ohjaus. Seuraavassa sarjan kaikki yhdeksän Stars-maalia kuvailtuna erikseen.

1. maali: Brenden Morrow`n matala laukaus B-pisteen kaarelta. Harvinaislaatuinen maali Luongon taakse, sillä maskia ei juuri ollut.

2. maali: Trevor Daleyn rannelaukaus siniviivan ja B-pisteen kaaren välistä. Loui Eriksson ja Willie Mitchell peittivät täysin Luongon näkökyvyn.

3. maali: Antti Miettinen laittaa puolittain tyhjään maaliin Niklas Hagmanin laukauksesta syntyneen reboundin. Luongo pitkällä vastassa, eikä kerkeä kunnolla torjumaan.

4. maali: Ladislav Nagy pääsee laukomaan unelmapaikalta ja laittaa matalan rannarin Luongon suojien kautta maaliin.

5. maali: Jeff Halpern ohjaa siniviivalaukauksen aivan Luongon nenän edestä maalin kattoon.

6. maali: Joel Lundqvist ohjaa maalin edestä Modanon huikean rystylätyn Luongon ohi maalin kattoon.

7. maali: Stu Barnes ohjaa taidokkaasti maalin edestä Stephane Robidas`n lämärin ohi Luongon, joka on voimaton.

8. maali: Darryl Sydor laukoo siniviivasta matalan ohi Luongon. Täysin yksin maalin edessä seisova Morrow tekee täydellisen maskin ja peittää Luongon näkökyvyn.

9. maali: Morrow ohjaa Zubovin matalan vetarin Luongon varusteiden kautta Vancouver-maaliin.

**

Ensi yönä veskarit jatkavat todennäköisesti samalla tasollaan, joten Dallasin pitää jatkaa kovaa maskin tekemistä ja ohjausyrityksiä. Eric Lindrosin näkisin tähän hommaan varsin kykeneväisenä heebona.

DELIVER, ERIC!
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Jep, saisi Iso-Erkki nyt yltyä siihen vanhaan kunnon vauhtiin. Miehellähän oli vain yksi tavoite jo tullessaan NHL:ään, Stanley Cup. Henkilökohtaiset tittelit ei miestä niinkään kiinnosta. Sanoisin, että nyt on Erkin viimeinen mahdollisuus sormukseen. DO IT ERIC, GO STARS!
 

M10

Jäsen
Melkoista pelleilyä NHL:ltä jos Burrows ei saa pelikieltoa tempustaan. Morrow`n terveystilanteen ei pitäisi vaikuttaa lainkaan päätökseen. Takaapäin tarkoituksellinen huitaisu Morrow`n polvitaipeeseen; voiko raukkamaisempaa olla?

Eihän tuo tosin Canucksin hyökkäykseen vaikuta juurikaan, vaikka tämä Burrows sivussa olisikin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
JoukaHainen kirjoitti:
Jep, saisi Iso-Erkki nyt yltyä siihen vanhaan kunnon vauhtiin. Miehellähän oli vain yksi tavoite jo tullessaan NHL:ään, Stanley Cup. Henkilökohtaiset tittelit ei miestä niinkään kiinnosta. Sanoisin, että nyt on Erkin viimeinen mahdollisuus sormukseen. DO IT ERIC, GO STARS!

Olen sanonut jo yli kymmenen vuotta, ja sanon edelleen: Eric Lindros ei koskaan voita Stanley Cupia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sarjassa mennään siis seitsemään peliin - jotenkin odotettua tämän kaksikon välisessä taistelussa. Ikävää tässä on vain se, että Dallas on voittanut nyt kaksi viimeisintä ottelua ja on näiden voittojen ansiosta sarjassa mielestäni nyt suosikki. Dallasin suosikkiasemaa seuraavassa ottelussa lisää se, että Canucksin esitys kuudennessa pelissä oli heikko. Luongo piti numerot tasaisina, mutta käytännössä Vancouver ei ollut missään vaiheessa valmis taistelemassa voitosta. Ei mikään ihme, että Vigneault ripitti joukkojaan pelin jälkeen;

“The players that have played for the Vancouver Canucks the longest are not bringing their A game to the table,” said the coach. “That’s why we lost.”

“They outchanced us badly, outworked us, outhustled us,” said Vigneault. “If it wouldn’t have been for Roberto, this game would have been, five, six, seven nothing.”

In the last three periods, we had three shots from our forwards,” said Vigneault. “It was not a good game on our part to say the least.”


Luongo olikin kuudennessa pelissä Vancouverin ainoa onnistuja. Muu ryhmä oli enemmän tasaisen flegmaattista porukkaa, jonka otteista ei olisi uskonut, että pelissä oli kyse jatkopaikasta. Ehkä suurin ero näkyi Vancouverin karvauksessa Dallasiin nähden. Stars pelasi karvauksensa huomattavasti paremmin kuin Canucks, jonka otteista näkyy liikaa kahden parhaan karvaajan (Cooken ja Keslerin) poissaolot. Dallas pelasi toki hyvin tässäkin pelissä, mutta Canucksin otteiden johdosta Dallas pääsi myös helpolla.

Turcolle merkittiin jo kolmas nollapeli tässä sarjassa, joten aikaisemmasta playoff-epäonnistujasta tuntuisi vihdoin kasvaneen voittava maalivahti. Aika erikoinen saldo sarjassa on kuitenkin edelleen se, että Canucks on voittanut jokaisen pelinsä, missä joukkue on tehnyt edes yhden maalin. Luongo on antanut Vancouverille jokaisessa ottelussa mahdollisuuden voittoon ja ottanutkin siis voiton joka kerta, kun kenttäpelaajat ovat onnistuneet tekemään edes yhden maalin.

Sedinit ovat olleet hyökkäyksessä ensimmäisen pelin jälkeen todella vaisuja. Toki Dallasin puolelta Zubovilla, Sydorilla ja erinomaisella Halpernin ketjulla on ollut tärkeä osuus kaksosten pitämisessä, mutta tästä huolimatta kaksosten pitää saada pelinsä toimimaan selvästi tehokkaammin. Kun joukkueen ykkösketjulta ei tule tehoja, mikä tahansa joukkue on ongelmissa pitkässä playoff-sarjassa. Vignealt yrittikin selvästi herättää kaksosia pelaamaan paremmalla tasolla, sillä Sedinit jäivät jääajassa mitattuna vähemmälle, kuin Bulis, Smolinski, Morrison, ja jopa… Linden (sama pelaaja, joka kellotti alkukaudesta kahdeksan minuutin aikoja ja jonka parhaat pelit nähtiin kymmenen vuotta sitten).

Mutta kuudennen ottelun heikkoa esitystä on tässä vaiheessa enää ihan turha lähteä surkuttelemaan tämän enempää. Seitsemännestä ottelusta tulee varmuudella erittäin kova yhteenotto, ja nyt ottelusarja on muuttunut yhden pelin sarjaksi, jossa kyse on toisen joukkueen liian aikaisesta kesälomasta.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Faktahan on, että Dallas Stars on ollut tässä sarjassa parempi joukkue, vaikka voitot ovatkin tasan 3-3. Canucks ei ole onnistunut pelaamaan kokonaista 60 minuuttia hyvällä tasolla kertaakaan, jos ensimmäisen ottelun pitkää jatkoaikaa ei lasketa mukaan. Ensimmäisen ottelun ensimmäiset 40 minuuttia Canucks pelasi hyvää peliä, perseily alkoi 3. erässä, mutta jatkoajalla saatiin peli taas kulkemaan. Tuossa onkin tähän mennessä paras ottelu, jonka Canucks on tässä sarjassa esittänyt.

Ensimmäisen ottelun jälkeen hyökkäys-yritykset ovat olleet lähinnä säälittäviä (muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta), ylivoimista puhumattakaan. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään "back to november" -vaihde, sillä tällä hetkellä emme saa edes maalipaikkoja aikaiseksi. Sedinit ovat olleet lähes näkymättömiä ensimmäisen maraton-ottelun jälkeen, niin ylivoimilla kuin tasakentällisin. Vigneaultin sokea luotto Sedinien yv-kentän right-puolen toiseen laituriin (Linden, Smolinski) maskimiehen kustannuksella ei ole tuottanut tulosta Turcoa vastaan, eikä tämä tule minulle mitenkään yllätyksenä.

Onkin siis sanomatta selvää, että olisi jo hyvä aika luovuttaa tämän idean suhteen, ja siirtyä alkukaudella hyvin toimineeseen Sedin-Sedin-Pyatt ylivoimakentälliseen. Tässä kuviossa Pyatt tuo sitä paljon kaivattua maskia maalin eteen, sitä mitä Sedinien kentästä on viime aikoina puuttunut. Turco, melko pienikokoisena ja nopeana maalivahtina jonka tekniikka ei ole aivan A-luokkaa, yhdistettynä hyvin peliä lukeviin Stars-puolustajiin ovat eliminoineet Sedinien backdoor-pelit täysin. Turcon sivuttaisliikkeet ovat erinomaisen nopeat, mutta hieman "hasekmaisen" torjuntatyylin ja pienen koon takia olisi äärimmäisen tärkeää saada se maskimies Turcon eteen. Sitten vain kiekkoa viivalta kohti maalia, ja niistä seuraavia rebound-kiekkoja sisään takomaan. Näkisin, että Turcoa, ja oikeastaan koko Stars-puolustusta vastaan tämä on ylivoimaisesti paras keino saada tehoja niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin. Teoriani paikkansapitävyydestä antaa jotain osviittaa se, että tähän mennessä kakkosylivoimamme (maskimiehen kanssa) on toiminut paremmin kuin ykkösylivoima (ilman maskimiestä).

Stars ansaitsisi jatkopaikan, mutta katsotaan miten käy. Itse en usko millään, että Canucks saisi sarjan vielä käännettyä. Eniten harmittaa Luongon puolesta, hän on antanut kaikkensa joka ilta ja ollut joka ilta ylivoimaisesti Canucksin paras pelaaja. Noh, ehkä ensi kaudella menee paremmin. Ja muuten, allekirjoittanut syyttää kaiken tämän itkemisen jälkeen nimimerkki Nässeä, ja hänen "sarja on voitettu" -viestiä neljännen ottelun jälkeen. Ilman tätä olisimme jo jatkossa.
 
Viimeksi muokattu:

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Jos Canucks tänään häviää niin eräällä Mr Scarfacella on ns. field day HFBoardseilla. Tai voihan sitä täälläkin tulla jollain eri nimimerkillä, sen verran sitkeä sissi on kyseessä.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Chip Whitley kirjoitti:
Noh, ehkä ensi kaudella menee paremmin. Ja muuten, allekirjoittanut syyttää kaiken tämän itkemisen jälkeen nimimerkki Nässeä, ja hänen "sarja on voitettu" -viestiä neljännen ottelun jälkeen. Ilman tätä olisimme jo jatkossa.

Sinäpä todella uskollinen Canucks-fani, heh. Tässä vaiheessa ei enää peräännytä vaan iskemme Starsin maanrakoon, se on saletti!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Chip Whitley kirjoitti:
Stars ansaitsisi jatkopaikan, mutta katsotaan miten käy. Itse en usko millään, että Canucks saisi sarjan vielä käännettyä.
Dallas on toki luonut kokonaisuutena enemmän maalipaikkoja, mutta ei tässä mitään ansaittuja jatkopaikkoja ole minkään tällaisen asian vuoksi jaossa. Jatkoon ansaitusti menevä joukkue ratkaistaan pelkästään voittojen määrällä, ei millään kiekon pidolla, laukauksilla, maalipaikkojen lukumäärällä tai muulla merkityksettömällä asialla. Tällä hetkellä voitot ovat tasan ja seuraavan ottelun voittaja ansaitsee jatkopaikkansa.

Dallas on minunkin mielestä sarjassa nyt suosikki, mutta Canucks on kääntänyt tämän kauden aikana niin monta kertaa vastaavan altavastaajan aseman edukseen, että mahdollisuuksia on edelleen olemassa. Ei tässä vielä ole mitään ratkaistu, vaikka tilanne on kieltämättä hankala - yhtä hankala se on toki Dallasillekin.

Näin sarjan loppua ennen pitää kaivaa esiin sen verran vanhoja, että Trailin "suuren pienen miehen", NHL:ssä päälle 1300 ottelua pelanneen Ray Ferraron sanat taisivat osua ennen sarjaa aika hyvin paikalleen, kun Ferraro analysoi Team 1040:lla sarjaa ennen tätä paria. Ferraron mukaan Dallas oli jo ennen sarjaa Canucksille pahin mahdollinen vastustaja pudotuspeleissä.

Ferraro sanoi, että Dallas on ainoa joukkue Läntisessä konferenssissa, joka pelaa vielä kurinalaisemmin systeeminsä mukaan kuin Vancouver. Hän ajatteli tuolloin, että Dallas olisi lisäksi vähän taitavampi ja uskoi, että joukkue pystyisi pysäyttämään pelin ja Canucksin saadessaan ottelussa johdon. Ferraron mukaan Canucks on joukkue, joka tavallisesti turhautti vastustajansa ja sai heidät pelaamaan systeemiään vastaan tämän jälkeen.

Ferraron mukaan tämä kurinalaisuus oli Vancouverin paras ase joulun jälkeisessä pelissä, joka oli koko NHL:n parasta. Mutta Ferraro sanoi, että koska Dallas pelaa vielä Canucksiakin kurinalaisemmin, Vancouver ei tule onnistumaan tässä sarjassa ilman parasta asettaan välttämättä kovin hyvin. Sarjan kuudennen ottelun jälkeen näyttäisi siltä, että tämä 1300 NHL-ottelun veteraani tiesi mistä puhui.

Mutta edelleen pitää toivoa ja uskoa.
 

johnnywee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Dallas on kivenkova joukkue ollessaan altavastaajana. Nyt vaarana onkin se, että ollaan liian tyytyväisiä sarjan tasoittamiseen. Tippett korostikin sitä, ettei tämä lauantainen peli ollut tärkein vaan se on edessä maanantaina. Toivottavasti myös koko joukkue muistaa sen.

Toivon syvästi, että Dallas voittaa tämän sarjan. Se pelaa hienoa kiekkoa ja lisäksi on mukava seurata tiimin suomalaisten otteita. Jussi on kylläkin käsittääkseni joutunut sairastuvalle, mikä on sinänsä harmi.
 

M10

Jäsen
johnnywee kirjoitti:
Jussi on kylläkin käsittääkseni joutunut sairastuvalle, mikä on sinänsä harmi.

Ei matkustanut JJ Vancouveriin. Voi olla, että ei olisi päässyt pelaamaan edes terveenä. Hagman on ainoa Dallasin suomalainen. joka on pelannut hyvin pleijareissa. Ruotsalaispelaajat ovat menemässä pikkuhiljaa suomalaislegioonan ohi Starsin arvoasteikossa. Lundqvist, Eriksson, Grossman, ehkä Hagos.. Ulf Dahlenin läsnäolon vaikutus näkyy varmasti tuossa. Ei ollenkaan huono asia kun ajattelee, kuinka kypsästi esim. Lundqvist on pelannut tulokaskaudellaan.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Sarjan luonne tuskin tulee muuttumaan tässä viimeisessäkään pelissä. Luongo ja Turco pelaavat omaa loistavaa peliään ja viisikkopuolustukset toimivat. Joku voisi sanoa, että tylsä peli tiedossa, mutta itse ainakin olen tähänkin mennessä pitänyt näkemästäni. Kuten useasti playoff-peleissä ja etenkin tässä sarjassa, ensimmäinen maali on hiton tärkeä ja uskonkin ensimmäisen maalin tehneen joukkueen vievän pelin.

Vancouverin kannalta tärkeää olisi Sedinien herääminen. Ei yhtään pistettä ensimmäisen pelin jälkeen ja se on liian vähän. Vaikkakin vastassa yksi liigan kuumimmista veskareista ja loistava puolustus, parempaan pitää pystyä. Näslund ei myöskään ole saanut peliään oikeen kulkemaan. Paljon kertoo se, että Canuckseilta neljä pelaajaa on tehnyt kolme pistettä tai enemmän ja nämä ovat Pyatt, Öhlund, Linden ja Smolinski ja ainoa kahden maalin mies on Öhlund. Ei ihan niitä pelaajia joilta ratkaisuja ensimmäisinä odotettiin. Vancouverin hyökkäys ei ole mikään kovin kaksinen, joten avainpelaajien (Sedinit & Näslund) täytyy onnistua paremmin. Ja jos Canucks häviää tänään, tiedetään mikä osa-alue petti pahiten. Jos haetaan jotain yllättäjää ja ratkaisijaa yön peliin Sedinien ja Näslundin jälkeen, yksi nimi voisi olla Trevor Linden. Tärkeä pelaaja joukkueelleen ja Vancouver-ikoni joka varmasti antaa kaikkensa eikä löysäile yhtään. Hänelle jos kelle voiton soisi.

Pelaako Zubov tänään?

Veikkaan että peli päättyy, yllätys yllätys, 0-0 ja ensimmäisessä jatkoerässä voiton ratkaisee Trevor Linden.
 

M10

Jäsen
Lauri kirjoitti:
Pelaako Zubov tänään?

Pelaa 95 prosentin varmuudella. Mies olisi halunnut pelata jo kuudennen pelin loppupuolella, mutta Tippett ei antanut.

Toivottavasti ei mene jatkoajalle, koska sitä ei sitten kestä iso-erkkikään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Seitsemäs ottelu

Ensi yönä pelataan Vancouverin GM Placessa Vancouverin ja Dallasin välillä sarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu. Toinen joukkue jatkaa kauttaan playoffien toiselle kierrokselle, toinen lähtee viettämään kesälomaa harmittavan aikaisin. Vancouverin otettua sarjassa jo 3-1 johto, minä uskoin, että sarja päättyisi Canucksille, mutta Dallas on tullut hienosti mukaan, pelannut erittäin järkevästi ja kirinyt lopulta tasoihin.

Nousunsa Stars on tehnyt siitäkin huolimatta, että eihän Dallasin pitänyt voittaa Turcolla, eihän Dallasin pitänyt voittaa kotona tai jatkoajalla, ei ilman Modanon tehoja tai Tippett valmentajana... Mutta sarjassa Dallas on kuitenkin kahden edellisen ottelun voiton vuoksi nyt suosikki. Vancouverkin voi toki kuitenkin edelleen voittaa sarjan, mutta tämä vaatii sitä, että joukkue saa perusasiansa vihdoin kuntoon.

Vancouverin pitää saada tehoja Sedinin kaksosilta. Joukkueen pitää saada NHL:n heikoin ylivoima vihdoin toimimaan. Ja joukkueen pitää saada tyhmät jäähyt karsittua pelistä pois. Kuudennessa ottelussa nähty ykkösketjun peli, surkeasti jatkunut ylivoima (Canucks on tehnyt vain yhden maalin sarjan 28 ylivoimassa!) ja etenkin Kevin Bieksan Dallasin avausmaaliin (5-3 ylivoimalla) vienyt jäähy oli tuohon otteluun hirveää nähtävää. Ei mikään ihme, että monen Canucks-fanin mielestä edellinen ottelu oli kauden turhauttavin esitys Canucksilta, eikä valmentaja Vigneault silitellyt joukkuettaan;

"Obviously, if we put this type of game and effort on the ice I don't like our chances," Vigneault said. "As much as I think Roberto [Luongo] is a great goaltender, we need a lot more than that."

Vigneault was particularly displeased with the play of his veterans.

"Our top players right now are being outplayed, not just as far as the game they are putting on the ice, but the work ethic, dedication and commitment that's needed," he said. "And that's just not good enough."

Given a day to reflect, Vigneault did not back away from those comments. Following the team's Sunday afternoon practice at Burnaby 8 Rinks, Vigneault said he has been consistent this season in saying the one thing he demands from his team is hard work.

"The only thing I want from them is to work and when we don't work like we did last night I'm not going to test your intelligence, I'm not going to test our fan's intelligence, I'm going to come out and say what it is. We got outchanced something like 15-2 last night.

"Our guys just didn't work and compete. That's not acceptable and they are aware of it. . .the only thing that matters now is what we do tomorrow night on the ice."

Mikäli edellistä ottelua katsoo, Dallas on seitsemänteen peliin selvä suosikki. Mutta Vancouverille antaa toivoa se, että sarja on kuitenkin saanut edellisen ottelun tasoituksen jälkeen taas uuden käänteen. Nyt myös Canucks on selkä seinää vasten ja pelaamassa Dallasin tavoin epätoivoisena kaudestaan. Kahden näin tasaisen vastustajan sarjassa henkisen puolen merkitys on aika tärkeä asia.

Dallasilla oli kahdessa aikaisemmassa pelissä vielä enemmän panosta kuin Vancouverilla. Toki Canucks halusi aivan varmasti sekin voittaa ja katkaista sarjan, mutta tästä huolimatta Starsilla oli pelissä vielä enemmän kiinni. En millään usko, että Vancouver tulee pelaamaan sarjan seitsemättä ottelua samalla lailla kuin kuudetta ottelua, vaan nyt joukkue lataa otteluun kaikki panoksensa ja parantaa aivan varmasti peliään. En tiedä riittääkö tämäkään tosin hyvin pelaavaa Starsia vastaan, mutta pelillisesti ensi yön ottelu tulee olemaan aivan varmasti parempi ja tasaisempi kuin kuudes peli.

Ei siitä silti mihinkään pääse, että sarjan mentyä nyt seitsemään otteluun, vanhat pahat muistot palaavat väkisin mieleen. Vancouver on hävinnyt katkerasti kaksi viimeisintä playoffien seitsemättä peliä ja molemmat vielä kotonaan. Kahdeksan nykyistä Canucksin pelaajaa edusti Vancouveria jo keväällä 2003, kun Canucks putosi playoffeissa kotonaan Minnesotalle seitsemään otteluun venyneessä sarjassa. Seuraavana keväänä Canucks putosi katkerasti Calgarylle myös seitsemään peliin ja vielä jatkoajalle venyneessä sarjassa.

Toisaalta Vancouveria suosii sarjassa se historia-tilasto, että yksikään joukkue ei ole pelannut koskaan NHL:n playoffeissa neljää ottelua ilman maaleja. Vancouver on jäänyt Dallasia vastaan nyt kolme kertaa ilman osumia. Jokaisen pelinsä, missä Canucks on onnistunut tekemään edes yhden maalin, Vancouver on toistaiseksi tänä keväänä myös voittanut. Eli näistä tilastoista voidaan lukea se, että Canucks tekisi ottelussa ainakin yhden maalin. Ja tämä taas takaisi sarjassa voiton.

No, tilastoillahan peliä ei kuitenkaan ratkaista.


Vancouver Provincen Ed Willesin lista seitsemästä asiasta, jotka tulevat ratkaisemaan seitsemännen ottelun


Vancouverin historian seitsemännet playoff-ottelut

- 4/15/89, Smythe Division SF vs. Calgary (VAN 3 at CGY 4, OT)

- 4/30/92, Smythe Division SF vs. Winnipeg (WPG 0 at VAN 5)

- 4/30/94, Western Conference QF vs. Calgary (VAN 4 at CGY 3, 2OT)

- 6/14/94, Stanley Cup Final vs. NY Rangers (VAN 2 at NYR 3)

- 5/19/95, Western Conference QF vs. St. Louis (VAN 5 at STL 3)

- 4/22/03, Western Conference QF vs. St. Louis (STL 1 at VAN 4)

- 5/8/03, Western Conference SF vs. Minnesota (MIN 4 at VAN 2)

- 4/19/04, Western Conference QF vs. Calgary (CGY 3 at VAN 2, OT)


Canucksin ja Starsin pelaajien ura-tilastot seitsemänsistä otteluista


Canucks

Player GP W-L G A Pts.

Bulis 1 1-0 0 0 0

Cooke 3 1-2 2 0 2

Fitzpatrick 1 0-1 0 0 0

Linden 8 4-4 5 5 10

Mitchell 2 2-0 0 0 0

Morrison 4 1-3 1 2 3

Naslund 3 1-2 1 2 3

Ohlund 3 1-2 1 2 3

Pyatt 1 0-1 0 0 0

Salo 3 1-2 0 1 1

D. Sedin 3 1-2 0 1 1

H. Sedin 3 1-2 1 1 2

Smolinski 6 1-5 0 2 2

Sopel 3 1-2 0 2 2

Goalies: Luongo/Sabourin (0-0)

Coach: Vigneault (0-0)


Stars

Player GP W-L G A Pts.

Barnaby 2 2-0 0 1 1

Barnes 2 1-1 0 1 1

Baumgartner 1 0-1 0 0 0

Boucher 2 0-2 1 0 1

Klemm 5 2-3 0 0 0

Lehtinen 3 2-1 1 0 1

Lindros 1 0-1 0 0 0

Modano 5 2-3 1 1 2

Morrow 1 1-0 0 0 0

Nagy 1 0-1 0 0 0

Norstrom 2 0-2 0 0 0

Ribeiro 1 1-0 0 0 0

Sydor 6 5-1 0 1 1

Zubov 6 4-2 1 4 5

Goalies: Turco/Smith (0-0)

Coach: Tippett (0-0)
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Hirveä läjä tilastoja ylhäällä ;) mutta nämä pelit ratkeavat siihen saako tähtipelaajat tehtyä ilmiömäisiä ratkaisuja millä trapit puhkaistaan ja huippuveskarit ohitettua. Kaksi hyvin organisoitua joukkuetta vastakkain, josta etu on Dallasilla, koska alla kaksi voittoa ja Turcolla on flow-päällä, tosin Luongokin on ollut ilmiömäinen, mutta Turcoa on aina haukuttu ja arvosteltu ja nyt hän käy omaa henkistä sotaansa ja on varmasti tulessa seuraavassakin matsissa.

Jotenkin tuntuu ettei Sedineistä vieläkään ole ratkomaan mestaruuksia, ja juuri joku Modano tekee poffien ensimmäisen maalinsa kun joukkue eniten sitä tarvitsee. Tosin Vancouver pelaa kotonaan, mutta uskon että Dallasin kokeneet pelaajat hoitavat homman kotiin tiukan taistelun jälkeen.
 

M10

Jäsen
nuck kirjoitti:

Niin no tuossa lähinnä luetellaan kuusi Canucksiin liittyvää avainseikkaa. Eivät nuo yksinään vielä mitään ratkaise, sillä kentällä on toinenkin joukkue, jolla on omat petrauspaikkansa. Toki esimerkiksi Näslundin ja Sedinien mahdollinen (todennäköinen) otteiden parannus suurentaa Canucksin mahdollisuuksia ensi yön ottelussa.

Tämä melko aliarvioiva kommentti pisti kyllä silmään tuossa kollarissa.

Ed Willes kirjoitti:
Marty Turco already has three of the easiest shutouts you'll ever see now padding his playoff resume.
 

TML

Jäsen
Eikös pelin kuva ole ihan selvä jo. Jos Turco päästää yhdenkin maalin Vancouver voittaa. Stars on voittonsa ottanut Turcon nollapeleillä joten siinä pelin tärkein juttu.
Maalivahti pelistä on paljon puhuttu ja ihan selvähän se on että siinä tämä(kin) matsi pitkälti ratkeaa.
Canucksilla siis kotietu ja Stars jonkinlainen ennakkosuosikki kun kahta viimeisintä peliä katsotaan.
Mitä pitemmälle peli etenee maaleitta, tai ilman Canucks maalia, sitä todennäköisempää Dallasin voitto on. Kipsikö? Canucksille maali ottelun alkuun olisi loistojuttu (tietenkin).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös