Playoffs 07:Round One, Canucks vs. Stars

  • 21 602
  • 144
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Päätin nyt avata tällekkin sarjalle ketjun, sillä onhan tässä nyt muillekkin sarjoille availtu ketjuja.

Vastakkain ovat siis kaksi puolustuspelin taitavaa tasaista joukkuetta, joidenka keskinäisetkin ottelut menivät tasan niin maalieroltaan, kuin pisteiltäänkin, joten odotettavissa on huikean tasapäinen sarja.

Vancouver Canucks Vs. Dallas Stars (4-3)

Edelliset kohtaamiset pudotuspeleissä
1994 Vancouver eteni Läntisen konferenssin finaaliin 4-1 voitoin.

Sarjan otteluohjelma:

Keskiviikkona 11.4 @ Vancouver 5-4 ja.
Perjantaina 13.4 @ Vancouver 0-2
Sunnuntaina 15.4 @ Dallas 1-2 ja.
Tiistaina 17.4 @ Dallas 1-2
Torstai 19.4 @ Vancouver 0-1 ja.
Lauantai 21.4 @ Dallas 2-0
Maanantai 23.4 @ Vancouver 4-1

Runkosarjan kohtaamiset:

Lokakuun 23
Vancouver @ Dallas 1-2

Shots on goal:
Vancouver: 9-10-15 34
Dallas: 5-7-14 26
Power plays:
Vancouver: 0-for-6
Dallas: 1-for-7

Marraskuun 6
Dallas @ Vancouver 1-2

Shots on goal:
Vancouver: 13-7-6 26
Dallas: 3-8-9- 20
Power-plays:
Vancouver: 1 for 8
Dallas: 0 for 7

Tammikuun 3
Dallas @ Vancouver 1-2 so.

Shots on goal:
Vancouver: 9-6-5-1 21
Dallas: 7-17-12-4 40
Power-plays:
Vancouver: 1 for 6
Dallas: 0 for 7

Helmikuun 25
Vancouver @ Dallas 1-2 ot.

Shots on goal:
Vancouver: 8-4-6-0 18
Dallas: 11-5-14-6 36
Power-plays:
Vancouver: 0 for 1
Dallas: 2 for 7

Statistiikkaa:

Ylivoima (sijoitus koko liigassa):
Vancouver: (20) 17,2%
Dallas: (7) 18.5%

Alivoima:
Vancouver: (1) 86.9%
Dallas: (11) 84.4%

Tehdyt maalit:
Vancouver: (22) 222
Dallas: (21) 226

Päästetyt maalit:
Vancouver: (5) 201
Dallas: (2) 197

Parhaat pistemiehet top-3:

Vancouver:
1. Daniel Sedin 81 36 + 48 = 84
2. Henrik Sedin 82 10 + 71 = 81
3. Markus Näslund 82 24 + 36 =60

Dallas:
1. Mike Ribeiro 81 18 + 41 = 59
2. Ladislav Nagy 80 12 + 43 = 55
3. Sergei Zubov 78 12 + 42 = 54

Kyseessä on siis kuten sanoin ja esille panemistani tilastoista voi päätellä samantyyliset joukkueet, puolustupelin taitavat tasaiset joukkueet. Ja vaikka jotkut ovat jopa veikanneet tästä sarjasta "kaikkien aikojen tylsintä", niin se on mielestäni aivan typerä veikkaus. Tämä esittämäni veikkaus johtunee siittä, että joukkueiden oletetaan pelaavan vähämaalisia otteluita, mutta kuten nuck on tuolla Canucks ketjun puolella sanonut, että eivät vähämaaliset pelit ole suinkaan välttämättä tylsiä. Itseasiassa pudostuspelisarjasta tekee mielestäni tylsän toisen joukkueen ylivoima, jota ei ainakaan tässä parissa ole havaittavissa.

Koska molemmat joukkueet ovat hyviä puolustamaan, joten on sanomattakin selvää, että joka ottelussa avausmaalin merkitys on tavallista jääkiekko ottelua suurempi. Tosin Stars on liigan parhaita joukkueita nousemaan tappioasemasta (vaikka siellä on niin paljon suomalaisia?!?!?!?), joten tuskin ainakaan Canucksien on syytä tuudittautua johtoasemassa.

Nyt käyn läpi joukkueiden vahvuuksia ja kysymysmerkkejä:

Vancouver- Vahvuudet:
- RL.
- Joukkuepuolustus.
- Vigneault on todistanut, että osaa reagoida myös pelin aikana, joka on pudotuspeleissä todella tärkeäää.
- Sedinit.
- Puolustajat.
- Alivoima.
- Vancouverissa on paljon ruotsalaisia, Dallasissa Suomalaisia =Canuckseilla enenmän munkkia? (En tosin itsekkään usko tähän)

Vancouver - Kysymysmerkit:
- "Secondary scoring".
- Ns. kansan vaatimuksesta Luongo. Itselläni ei ole häntä kohtaan pienintäkään epäilystä. Luottamus on 100%, mutta koska niin monessa paikassa pudotuspeli kokemattomuus on nostettu esille, niin pistetään se tähänkin.
- Ylivoima.

Dallas - Vahvuudet:
- Joukkuepuolustus.
- Hyvät moket.
- Ylivoima.
- Tasaisuus.
- Henkinen selkäranka.
- Puolustajat.
- Jere Lehtinen.

Dallas - Kysymysmerkit:
- Pahoittelen Dallas faneille toistosta, mutta maalivahti osasto kuulunee tälle osastolle.
- Kuka nousee hyökkäyksen johtajaksi?

Kaiken kaikkiaan erittäin tasainen sarja luvassa, jossa voittajaa on turha lähteä veikkaamaan. Ainoa veikkaukseni on, että vähintään 6 matsia vaaditaaan.

Canucksien kannattajana on loppuun todetta, että "Damn it's nice to be back in the dance!"
 
Viimeksi muokattu:

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Itseä kiinnostaisi päästä Tippettin pään sisään ja nähdä, minkälaiset ketjut hän aikoi arpoa ensimmäiseen otteluun. Lehtinen palaa pelaavaan kokoonpanoon, joten kaksi nelikosta Lundqvist, Eriksson, Ott & Barch siirtyy popcorn-osastolle, vaan ketkä?

Lundqvist on muodostanut erinomaisen shutdown-ketjun Halpernin ja Barnesin kanssa, ihmiskuula-Ott olisi hyvä olla painumassa ruotsalaisten ihon alle, Eriksson on ollut aika ajoin erittäin hyvä Morrow'n ja Ribeiron kanssa pelatessaan. Oikeastaan ainoa "varma" putoaja on Barch.

Tippettin ketjulotto on kyllä pyörinyt niin vinhasti pitkin kautta, ettei mitään varmoja kolmikkoja osaa sanoa. Pelaako Jokinen keskellä vai laidassa? Lehtisen paikka Modanon rinnalla vai suomalaiskolmikossa? Täyttä arpapeliä. Uskoisin, että Halpernin ketjua pyritään peluuttamaan Sedinejä vastaan, vaikka se ei vieraspeleissä niin helppoa olekaan.
 

TML

Jäsen
TURCO TURCO TURCO TURCO!!

Sarjan seuratuimpia hahmoja on ehdottomasti Marty Turco jonka olisi korkea aika poistaa epäilyksiä itsestään playoffeissa. Olisi ollut hieno sarja jos Canucksilla olisi ollut vielä Cloutier maalissa.

Molemmat joukkueet ovat ainakin itselleni olleet suuria yllättäjiä koko kauden. Canucks on löytänyt peli-ilonsa takaisin kiitos Luongon ja Sedin twinsin. Puolustus oli ennen kauden alkua minulle arvoitus mutta Kevin Bieksa ja Willie "Todd Bertuzzi`s nightmare" Mitchell ovat todellakin paikkansa täyttäneet.
Minunkin kritisoima Stars puolustus on ollut koko kauden erittäin hyvä. Siirtoraja hankinnatkin olivat kai aika onnistuneita ja ne tehtiin myös pleijareita silmällä pitäen.

Jos jaotellaan pelipaikoittain tasoa niin mielestäni Stars häviää vain maalivahtipelissä.
Viime vuonna olin erittäin varma siitä että Stars häviää Avalanchelle, mutta tällä kaudella uskon Starsin pääsevän suht pitkälle. Veikkaukseni on että kuuman sarjan Stars vie nimiinsä 2-4.
 

M10

Jäsen
TML kirjoitti:
TURCO TURCO TURCO TURCO!!

Pitääkö jinxata? Pitääkö?

Perus-analyysit onkin jo edellä tehty; kaksi tiiviisti puolustavaa joukkuetta, vähämaalinen sarja, Sedinit, Luongo, Boucher-Zubov, erikoistilanteet.

Mielenkiintoinen taistelupari on Mitchell vs. Morrow. Siinä ympäriltä kaatuu aitaa, kun nämä äijät alkavat vääntämään.

Tämä sarja on niin tasainen, että tason-nostajat, tason-laskijat sekä yksittäiset virheet ratkaisevat koko paletin. Tulemme näkemään ainakin pari jatkoaikaa.
 

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Kyseessä on siis kuten sanoin ja esille panemistani tilastoista voi päätellä samantyyliset joukkueet, puolustupelin taitavat tasaiset joukkueet. Ja vaikka jotkut ovat jopa veikanneet tästä sarjasta "kaikkien aikojen tylsintä", niin se on mielestäni aivan typerä veikkaus. Tämä esittämäni veikkaus johtunee siittä, että joukkueiden oletetaan pelaavan vähämaalisia otteluita, mutta kuten nuck on tuolla Canucks ketjun puolella sanonut, että eivät vähämaaliset pelit ole suinkaan välttämättä tylsiä. Itseasiassa pudostuspelisarjasta tekee mielestäni tylsän toisen joukkueen ylivoima, jota ei ainakaan tässä parissa ole havaittavissa.

Niin, minä siis mainitsin Canucks-ketjussa että tästä sarjasta tulee luultavasti vähämaalinen ja tylsä. Enkä todellakaan tarkoita tällä sitä, että vähämaaliset pelit olisivat tylsiä, en suinkaan. Henkilökohtaisesti minä katson mieluummin 2-1 tai 1-0 otteluita joissa on hyvää fyysistä kamppailua, kuin 5-4 tai 6-5 "allstar"-otteluita. Mutta, tämä sanottuna, minulla on pieni pelko perseessä että tämän sarjan jokaisessa ottelussa pelin ensimmäiset 45 minuuttia menee kyttäillessä, neppaillessa keskialueella, odotellessa vastustajan virhettä. Tästä syystä toivonkin avausmaalin syntyvän mahdollisimman ajoissa, tekisisi sen sitten kumpi tahansa.

Ja tosiaan, kaikki analyysit on jo tehty, ei ole oikeastaan mitään lisättävää. Tasaista vääntöä on luvassa, toivottavasti heti ensimmäisessä ottelussa syntyy muutamia taistelupareja, kuten Morrow10'n mainitsema Mitchell-Morrow. Vaikka näiltä sankareilta nyrkkejä tuskin nähdäänkään, pelin aikana ja pelikatkoillakin jonkinlaista pahoinpitelyä suuntaan tai toiseen on luvassa.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Mietin tässä juuri Canucksien kentällisiä sillä oletuksellla, että Ryan Kesler palaisi kokoonpanoon:

Ketjut ilman Kesleriä (ehkä).

Sedin - Sedin - Pyatt
Näslund - Morrison - Cooke
Bulis - Smolinski - Linden
Cowan - Green - Burrows

Mihinkä tuossa sitten nyt sitten Keslerin laittaisi? Tai kenet noista pudottaisi kokoonpanosta? Jos tällaiset otteet jatkuvat, ei tarvitse kai arpoa kuka pudotettaisiin. Ehkä sitten nelosen keskelelle? No joka tapauksessa selvää lienee se, että ainakaan sarjan alussa ei Keslerin kanssa kannata välttämättä ottaa mahdottomia riskejä, sillä kyllä ilman häntäkin saadaan 12 NHL-tason hyökkääjää kasaan, ei millään pahalla Kesleriä kohtaan.

Puolustusparit taitaa olla:

Öhlund - Sopel
Mitchell - Bieksa
Krajcek/Fitzpatrik - Salo
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Mihinkä tuossa sitten nyt sitten Keslerin laittaisi? Tai kenet noista pudottaisi kokoonpanosta? Jos tällaiset otteet jatkuvat, ei tarvitse kai arpoa kuka pudotettaisiin. Ehkä sitten nelosen keskelelle?

Heh, oikeen sääliksi käy kun katsoin tuon videon. Yritystä ja energiaa löytyy mutta taitoa ei tippaakaan. Mutta joo, ehkäpä Alexin otteet eivät pysy tuollaisena ja Kesler tosiaan vois olla hyvä Greenin tilalle.

Tästä playoff-parista ratkeaa jo ensimmäisellä kiekalla kumpi voittaa vedon kaverini kanssa. Löimme alkukaudella vetoa kumpi menee pidemmälle, Stars vai Canucks. Saampahan sopivasti MM-kisoihin rahat kun Dallasilla alkaa kesäloma.

Toivottavasti Canal+ näyttäisi livenäkin tätä paria eikä vain jälkilähetyksinä!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nässe kirjoitti:
Heh, oikeen sääliksi käy kun katsoin tuon videon. Yritystä ja energiaa löytyy mutta taitoa ei tippaakaan. Mutta joo, ehkäpä Alexin otteet eivät pysy tuollaisena ja Kesler tosiaan vois olla hyvä Greenin tilalle.
Kenen Alexin?
 

Slammed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canada, Canucks, Kärpät ja London Knights
Todella mielenkiintoinen ja vähämaalinen sarja tulossa, vielä kun pelit tulis siedettävään aikaan niin ne on sitten pakko kattoa.

Vancouver voittaa 4-1.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Nässe kirjoitti:
Heh, oikeen sääliksi käy kun katsoin tuon videon. Yritystä ja energiaa löytyy mutta taitoa ei tippaakaan. Mutta joo, ehkäpä Alexin otteet eivät pysy tuollaisena ja Kesler tosiaan vois olla hyvä Greenin tilalle.

Kyllä tuon laittamani videon ainakin piti olla video Jan "Bulay" Buliksesta ja hänen reppuselkään hypystä ja Turcoa päin ajosta edellisen Dallas ottelun loppuhetkillä. Nyt näyttää youtube olevan alhaalla, joten en pysty tarkistamaan.

Jos tuollaisia otteita nähdään Bulikselta yhtään pudotuspeleissä on tämä jannu laitettava vähintään pariksi peliksi vilttiin. Nyt kaikkien on pelattava joukkueen eteen, eikä tuollaisia otteita voi sallia.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
Kyllä tuon laittamani videon ainakin piti olla video Jan "Bulay" Buliksesta ja hänen reppuselkään hypystä ja Turcoa päin ajosta edellisen Dallas ottelun loppuhetkillä. Nyt näyttää youtube olevan alhaalla, joten en pysty tarkistamaan.

Jos tuollaisia otteita nähdään Bulikselta yhtään pudotuspeleissä on tämä jannu laitettava vähintään pariksi peliksi vilttiin. Nyt kaikkien on pelattava joukkueen eteen, eikä tuollaisia otteita voi sallia.

Jooh, sekoilin taas vaihteex sitten nimien kanssa. Anyway, ei ollut tarkoitus haukkua äijää ihan maan rakoon vaan lähinnä tuossa videossa mikään ei onnistunut. Tosin Bulisia ei ole kyllä ikävä muutenkaan kaukaloihin ellei sitten tosiaan joukkueen narrina sekoilemaan kentälle kerran/sarja. ;)

Edit: Nyt kun katsoin videon uudestaan niin Burrowsin nimi saattoi jäädä mieleen Bulisin sijaan koska selostajat kertoivat hänestä juttua vaikka Bulis oli tuon pätkän päätähti.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Great! Noitahan lukiessa ilta jo rattoisasti vierähtääkin.

Dallas Morning Newsissä spekuloitiin (ilmeisesti harjoituksissa käytettyjen koostumusten perusteella) ketjukokoonpanoja seuraavanlaisiksi.

Dallas Stars:

Ladislav Nagy-Mike Modano-Jere Lehtinen
Brenden Morrow-Mike Ribeiro-Loui Eriksson
Joel Lundqvist-Jeff Halpern-Stu Barnes
Niklas Hagman-Jussi Jokinen-Antti Miettinen

Darryl Sydor-Sergei Zubov
Trevor Daley-Philippe Boucher
Mattias Norstrom-Stephane Robidas

Marty Turco

Vancouver Canucks:

Daniel Sedin-Henrik Sedin-Taylor Pyatt
Matt Cooke-Brendan Morrison-Markus Naslund
Jan Bulis-Bryan Smolinski-Trevor Linden
Jeff Cowan-Tommi Santala-Alexandre Burrows

Willie Mitchell-Kevin Bieksa
Mathias Ohlund-Sami Salo
Lukas Krajicek-Brent Sopel

Roberto Luongo

Canucksien kokoonpanosta en osaa tai uskalla sanoa juuta tai jaata, mutta Dallas näyttäisi lähtevän pelaamaan hyökkäävää peliä. No okei Dallasin mittapuilla hyökkäävää, kun miehistössä olisi Eriksson eikä Ott. Ainoastaan Halpernin ketju on selkeästi puolustava, eikä aivan hampaaton sekään, mistä kertovat Stun (13+12) ja Jeffin (8+17) tehot tältä kaudelta.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Kun joukkuepelaamisesta ja Jan Bulisista tuli tuossa mainittua, niin herra alkoi päästelemään suustaan sammakoita:

Globesports

"It's going to be important for me. Hopefully, if we go a few rounds, it will be even better for me."

En nyt sano, että nämä lausunnot tarkoittaisivat, ettei Jan ajattelisi joukkueen etua, mutta kyllä nämä aika ihmeellisiä kommentteja ovat. Ainakaan juttuun otetuissa kommenteissa Bulis ei mainitse kertaakaan us-sanaa, mutta for me toistuu useampaankin kertaan. Minun mielestäni ainakaan pudotuspelien alla ei kenenkään nyt pidä mitään omia tavoitteita ainakaan julkisesti asettaa. Vaikka niin ajattelisikin, niin pitäisi vaan turpansa kiinni ja vetelisi joukkueen etu tyylisiä fraaseja, sillä aika huono signaali tämä on pelaajasta...
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Henrik Sedinkin voitanee nostaa niihin pelaajiin, joilta voi odottaa maaleja pudotuspelien jatkoajalla, kuten tämäkin video osoittaa. Kyllä ottelu oli kyllä vieläkin tasaisempi kuin osasimme odottaa. Tässä on kyllä selvästi 7 ottelun tuntua ilmassa, joten jännitystä lienee luvassa jatkossakin. Toisaalta tällaiset ottelut saattavat antaa voittavalle joukkueelle henkistä yliotetta ja varsinkin kun Dallas hallitsi ottelua, niin kyllä tämä varmaan syö heitä rotan lailla.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Henkisesti iso voitto Vancouverille, vaikka sarja onkin vasta alussa. Iso ottelu myös molemmille maalivahdeille. Turcon 51 torjuntaa ei riitä, kun Luongo torjuu 72 kertaa. Mutta pää pystyssä voivat Starsit tämänkin jälkeen kulkea, hieno taistelu ja jomman kumman oli pakko hävitä. Tänään se oli Sedinien ja Luongon ansiosta Stars.

Lehtisen peliaika 46.49 min! Ei voi painaa jaloissa. Zubov 55.08 min. Käviköhän röökillä joka erätauolla?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
NIN kirjoitti:
Lehtisen peliaika 46.49 min! Ei voi painaa jaloissa. Zubov 55.08 min. Käviköhän röökillä joka erätauolla?

Miettinen sai puolestaan vähiten peliaikaa Starseista (24.05 min). Ois voinut enemmänkin peluuttaa kun kuitenkin oli tänään tehokkain Stars-pelaaja Morrowin ohella ja juuri ottelun tärkeimmillä hetkillä (teki 4-3 kavennuksen ja syötti 4-4 tasoituksen).

Todella tärkeä voitto Canucksille ja varmasti sai uskoa jatkoon. Mutta olen sitä mieltä, että mikäli Stars olisi voittanut pelin olisi sarja hyvin voinut ratketa siihen. Nyt kuitenkin sarja on vielä täysin auki. Stars kuitenkin pelasi hyvin ja laukauksien perusteella hallitsi ottelua, joten ei Stars varmasti vielä ole henkisesti alistunut Canucksille huolimatta kirvelevästä tappiosta.
 
Viimeksi muokattu:
Miettiseltä tosiaan tärkeä kavennusmaali 3-4, jossa syöttäjinä hakki ja Jokinen. Lisäksi vielä tarjoili Nagylle tähän maratonotteluun johtaneen maalin. Olisi tosiaan erikoista, että Miettinen sai vähiten peiaikaa. Kuinkas sitten sattuikaan, että ruotsalaispelaaja ratkasi homman, tätä vähän osasin odottaakkin. No oli siellä sentään Salo maalin aikana säestämässä ruotsalaisia, vaikka tehopisteet sveduille kirjattiinkin. Dallasin puolelta ei ollut yhtään suomalaista kentällä Canucksin voittomaalin aikana, siellä kun oli Halpernin johtama kenttä Starseilta jäällä. Dallas näköjään vienyt peliä vieraissakin ainakin molarien torjuntojen perusteella. Ei tosiaan Luongo päässyt ihan helpolla, kun yli 70 torjuntaa nappasi. Mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan sarja jatkossa lähtee. Seuraavan ottelun merkitys on mielestäni suuri. Dallasin on nyt nollattava tilanne ja lähdettä täysillä taas seuraavan peliin. Jos canucksit saavat 2-0 johdon on starseilla henkisesti kova paikka nousta voittoon, 1-1 tilanteessa sarja olisi taas täysin auki tai Stars ehkä hivenen suosikkikin. Tämmöstä sen pleijarikiekon pitää olla kuin viime oli.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
NIN kirjoitti:
Lehtisen peliaika 46.49 min! Ei voi painaa jaloissa. Zubov 55.08 min. Käviköhän röökillä joka erätauolla?
Sorrutaan nyt one-lineriin, mutta huh huh, melkoisia minuutteja. Voi meinaa vähän tuntua jaloissa ja kropassa tuollainen peli kun illalla/yöllä pääsee nukkumaan. Puhumattakaan kun herää seuraavana aamuna. Ja seuraava matsi onkin sitten vasta pe-la yönä. Hyvin ehtii palautua. On nää melkoista sotaa nää pleikkarit, hienoa aikaa. Sanoisinko, että jääkiekkoilijan elämän parasta aikaa...
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Miettisen peliaikaa tiputtaa luonnollisestikin se, ettei hän pelaa yli- tai alivoimaa. Tai ainakaan säännöllisesti. Viime yönä tuli 33 sekuntia yv-aikaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Manderville#48 kirjoitti:
Kuinkas sitten sattuikaan, että ruotsalaispelaaja ratkasi homman, tätä vähän osasin odottaakkin.

Ruotsalaispelaajat tosiaan ratkaisivat pelin sekä hyvässä että pahassa mielessä. Hieno syöttö Daniel Sediniltä maalin takaa veljelleen Henrikille, joka ratkaisi pelin. Mutta kuka katselikaan vierestä kun Henrik oli ihan vapaana maalin edessä? Aivan, maanmies Joel Lundqvisthan siinä ihaili aitiopaikalta Henrikin maalia. Pieni merkkausvirhe kostautui mutta näin pitkissä otteluissa tuollaiset virheet ovatkin odotettavia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bosco kirjoitti:
Todella tärkeä voitto Canucksille ja varmasti sai uskoa jatkoon. Mutta olen sitä mieltä, että mikäli Stars olisi voittanut pelin olisi sarja hyvin voinut ratketa siihen. Nyt kuitenkin sarja on vielä täysin auki. Stars kuitenkin pelasi hyvin ja laukauksien perusteella hallitsi ottelua, joten ei Stars varmasti vielä ole henkisesti alistunut Canucksille huolimatta kirvelevästä tappiosta.
Tuskin olisi sentään sarja ratkennut, vaikka Dallas olisikin voittanut. Ei tuolla maalivahdilla tule yksikään sarja ratkeamaan ensimmäisen pelin tulokseen. Noista laukauksista sen verran, että niiden perusteella ei kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä kannata pelistä tehdä. Dallas oli yhdessä erässä selvästi parempi (kolmannessa erässä, kun Stars lähti hakemaan väkisin tasoitusta ja Canucks yritti pitää asemansa), sai selvän hallinnan peliin ja voitti vedot tuossa erässä 16-3.

Mutta mikäli tulos olisi ollut kahden erän jälkeen toisinpäin, laukaukset olisivat olleet varmasti myös toisinpäin. Ilman tuota kolmannen erän tilastoa, Dallas olisi voittanut pelin laukaukset 60-53. Tämä seitsemän laukauksen ero tekee tässä pelissä yhden vedon enemmän erää kohti, joten laukausten ero tuli käytännössä tuosta pelin kolmannesta erästä. Muuten ottelussa mentiin laukaustenkin mukaan tasaisissa merkeissä.

Mutta itse pelistä vielä; Hieno taistelu kummaltakin, odotetusti tasainen ottelu, mutta vain yksi voittaja. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa ratkaista ottelu ja aina kun tällainen ottelu hävitään, tämä tuntuu henkisellä puolella aika rajuna tappiona. Pitää muistaa se, että NHL:n historiassa 10 pisimmän maraton-ottelun voittajista peräti kahdeksan on voittanut myös joukkueiden välisen sarjan. Ei tämä ottelu siltikään tätä sarjaa vielä kääntänyt, mutta antaa kyllä Vancouverille edun - kotiedun lisäksi.

Nyt kun mentiin lähes viidenteen jatkoerään ennen ratkaisua, niin minua säälitti jo etukäteen hävinneen joukkueen pelaajien kohtalo. Ei ole kovin hyvä tilanne, kun rättiväsyneet pelaajat pelaavat peliä jonnekin keskiyölle, antavat kaikkensa päälle kaksi jatkoajallista peräkkäistä pudotuspeliottelua ja poistuvat kentältä mustelmilla, kaikki paikat kipeinä ja tappio niskassaan. Voittajille tällaiset voitot antavat luonnollisesti aika suuren määrän lisää puhtia taistella sarjaa eteenpäin. Mutta juuri tässä henkisen puolen taistelussa on playoffien paras ja toisaalta karuin luonne.

Dallas osoitti kyllä tässä pelissä kovan luonteensa. Joukkue tuli kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin Vancouveria vastaan, joka ei hukannut koko runkosarjassa vastaavia johtoasemia tässä tilanteessa muistaakseni kertaakaan. Siinä vaiheessa kun Smoke teki onnekkaastikin 4-2 maalin, minä olin varma Vancouverin voitosta. En tiedä, alkoiko Canucks pelaamaan kahden maalin johtoasemassa liikaakin puolustusta, mutta pitää antaa kaikki tunnustus Dallasille noususta tasoihin.

Vancouverille voitto tuli kalliiksi, sillä joukkue menetti kaksi tärkeää roolipelaajaa, Matt Cooken ja Alexandre Burrowsin. Toivottavasti kaksikon loukkaantumiset eivät ole pahoja. Siinä mielessä Canucks pelasi kyllä yllättävän ehjän ottelun näiden loukkaantumisten jälkeen, että joukkue joutui pelaamaan päälle 90 minuuttia 10 hyökkääjällä ja otti kuitenkin lopulta voiton. Olin aivan varma, että mitä pidemmälle peli menee, sitä enemmän Dallas saa tämän vuoksi etua, mutta Canucks oli parempi kolmannessa jatkoerässä ja pelasi neljännenkin aika tasan.

Ryan Keslerin paluu kentille oli puolestaan luonnollisesti hyvä uutinen. Kesler kertoi, että ei oikein tiennyt ennen peliä pystyykö edes pelaamaan monen kuukauden sairausloman jälkeen, mutta päätti kuitenkin pukea otteluun pelin tärkeyden vuoksi. Ei tainnut nivusvammasta kärsinyt hyökkääjä odottaa tällaista maratonia heti paluunsa jälkeen. Aloituksia pelituntumasta kärsivä hyökkääjä voitti huonosti, mutta pelasi molempien joukkueiden hyökkääjistä eniten alivoimaa ja teki jälleen kiitettävästi töitä.

Muista Canucks-hyökkääjistä Jeff Cowan ei näyttänyt väsymisen merkkejä missään vaiheessa peliä ja taklasi kaikista pelaajista selvästi eniten. Cooken ja Burrowsin mahdollisten poissaolojen vuoksi Cowanin merkitys tulee jatkossakin olemaan Vancouverille suuri. Toinen onnistuja Canucksin puolelta oli kapteeni Näslund, joka pelasi kauden parhaimman pelinsä. Ainakin tämän ottelun perusteella pudotuspelit ovat selvästi piristäneet kokenutta hyökkääjää.

Cowanin ja Näslundin lisäksi Vancouverin hyökkäyksestä esiintyivät edukseen kaksi maalia tehneet ykkösketjun Sedinit sekä yllättäen Jan Bulis, jonka luistelun määrää ja sitkeyttä jopa Torinon pikaluistelun maratonmatkalla Olympiakultaa voittanut Hollannin Bob de Jong voisi katsoa ihastuneena. Tämän ryhmän ulkopuolelta Cooke oli loukkaantumiseen saakka ehkä paras Canucks-hyökkääjä, Linden pelasi erinomaisen ottelun alkupuolen ja Smoke loisti pari kertaa alivoimalla - erityisen tärkeää oli Smoken loistopeli toisen jatkoerän 5-3 alivoimalla. Siinä oli erinomainen osoitus siitä, miksi kokenut hyökkääjä hankittiin siirtotakarajalla.

Puolustuksessa Öhlund, Salo ja Mitchell pelasivat vakuuttavan pelin. Öhlund teki yhden maalin ja sai syötön voittomaaliin, Salolla oli pari hyvää paikkaa ja Mitchell kunnostautui jälleen omassa päässä. Uransa ensimmäistä playoff-peliä pelanneelle Kevin Bieksalle ottelun alku oli heikko ja hän otti peräti kolme kakkosta avauserässä. Sittemmin Bieksa sai pelinsä kulkemaan paremmin ja kellotti Vancouverin korkeimmat minuutit (54:27).

Seitsemän blokkia ottanut Mitchell pelasi Bieksan pakkiparina 53:14 ja yhdeksän blokkia ottanut Öhlund 51:29. Salon minuutit jäivät "vaatimattomiin" 49:02. Dallasin pakeista Zubov pelasi tosiaan peräti 55:08 ja Boucherkin 51:10. Vancouverin puolelta ehkä suurimmat kiitokset pelistä sai esimerkiksi Canucksin omien sivujen peliraportissa kuitenkin yllättäen Lukas Krajicek - ei siksi, että olisi ollut kentän paras puolustaja, vaan siksi, että pelasi virheittä ja tuki hyökkäyksiä. Hyvälle luistelijalle tällainen ottelu sopi hienosti.

Maalilla uransa ensimmäistä pudotuspeliä pelannut Luongo ei aloittanut peliä kovin hyvin ja Nagyn 4-4 tasoitus meni hänelle mielestäni helposti. Jatkoajalla Luongo pisti kuitenkin portit kiinni ja pelasi päälle 80 minuuttia päästämättä maaliakaan. Bobbylta ihan kohtalainen avaus pudotuspeleissä, kun valitaan heti ottelun ykköstähdeksi ja tekee samalla seurahistoriaa torjuntojen määrässä - 72 torjuntaa kuulostaa kohtuulliselta iltapuhteelta. Huonosti ei pelannut Dallasin maalilla Turcokaan, mutta ison (tai ainakin pitkän) pelin voittavaa pudotuspelimaalivahtia hänestä ei vieläkään saatu.

Kokonaisuutena tämä sarja sai juuri niin mielenkiintoisen avauksen, kuin osasin toivoa. Helpolla ei tule kumpikaan joukkue jatkossakaan pääsemään ja edessä on vielä monta huipputorjuntaa, älyttömästi töitä kaikilta pelaajilta ja ehkä muutama jatkoaikakin. Loistava avaus ja perjantain ja lauantain välisenä yönä sitten uusinta. Voi olla, että tästä seuraavasta pelistä tulee vähämaalisempi, sillä tämän ottelun on pakko näkyä jossain ja tuskin ainakaan puolustuksen löystymisessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös