Playoff race 2016

  • 62 912
  • 241

Apheu

Jäsen
Oikeastaan ekaa kertaa pitkään aikaan katsoin sarjataulukkoa kunnolla. Lännessä tai tarkemmin Centralissa on pleijaripaikat jo käytännössä jaettu. Jets on 5p ja Avs 6p jäljessä viimeistä paikkaa, ja se alkaa nyky-NHLssä olla melko vaikea kurottava. Varsinkin kun edellä on sen verran kovia jengejä, että tuskin suuria romahduksia tulee. Pacific onkin sitten oma lukunsa, Kings vie ja muut tappelee jämäsijoilla. Konferenssin viimeisenä oleva Ducks voisi hyvinkin nousta vielä mukaan, divarin sijoilla 2-7 nyt 3p eroa. Ja siellä on helvetti sentään Oilers kiinni pleijaripaikassa, varmaan lämmittää Winnipegissa ja Denverissä.

Idän puolella vähän tiukempaa, mitä nyt Metron suorat paikat alkaa vaikuttaa lukituilta. Paljon pitäisi tapahtua, että Penguins tai Devils nousisi ohi jonkun top-3sta. Ja Canadiens tietty menee heittämällä läpi. Taistelusta on jo käytännössä pudonneet Leafs ja Jackets, ja kolme edellä olevaa ovat ihan hiuskarvan varassa.

Pakko nyt ottaa kiinni vielä tähän viestiin, joka on kirjoitettu 15.12, eli reilu kuukausi takaperin ja johon jo silloin otin kantaa, että mitään playoffpaikkoja ei vielä tässä vaiheessa ole jaettu.

Tuolloin poffeihin oli menossa idästä Montreal, Detroit, Boston, Washington, NY Rangers, NY Islanders, Ottawa ja olisiko sitten ollut Florida tuossa viimeisessä paikassa kiinni. Noin 40 päivää eteenpäin ja "menee heittämällä läpi" Canadiens on tippunut ulos poffpaikalta, kuten on myös Ottawa. Tilalle ovat tulleet Tampa Bay sekä Pittsburgh, New Jersey ja Carolina kaikki pisteen päässä taistelemassa keskenään poffpaikasta. Olisiko sitä kuvitellut, että Hurricanes on kerännyt enemmän pinnoja tässä kohtaa kuin Canadiens vielä kuukausi sitten?

Lännessä tuo lukkoon lyöty Centralkin on heilahdellut melkoisesti tässä viimeisen kuukauden aikana, Avalanche on kuin onkin noussut sieltä, ensin Preds näytti jäävän ulos, nyt on Wild vaikeuksissa. Pacificissä oli tuolloin Edmonton ja Vancouver / Arizona poffpaikoissa Kingsin lisäksi, eihän tuosta kukaan osaa kertoa ketkä noista neljästä (Van, Ana, Arz, SJ) ne kaksi paikkaa nappaa.

Eli ihan vain summarum, todella paljon elää kyllä nuo tilanteet tuolla taulukonkin puolella, eikä 40 matsin jälkeen ole mitään lukkoon lyöty poffpaikkojen suhteen. Nyt, kun "jo" 50 matsia on pelattu, voisi sanoa, että Edmonton, Buffalo, Toronto ja Columbus ovat tippuneet junasta ja Winnipeg sekä Calgary ovat seuraavana keikkumassa siellä.

Itselläni on semmoinen villi veikkaus, että Carolina on poffeissa tänä vuonna. Omat veikkaukseni tällä hetkellä:

Atlantic: Panthers, Lightning, Red Wings, Bruins
Metropolitan: Capitals, Rangers, Hurricanes, Penguins
Central: Blackhawks, Stars, Blues, Wild
Pacific: Kings, Sharks, Ducks, Coyotes
 

OTT13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Aika hauska huomio on, ettei yksikään kanadalainen jengi pelaa pleijareita tällä kaudella (ainakaan näiden näyttöjen perusteella). Montrealia lukuunottamatta tilanne tuskin yllättää ketään.

Eiköhän idässä ole jo lopullinen playoff-kahdeksikko löytynyt.

Länteen teen itsekin veikkauksen:
Central: Blackhawks, Stars, Blues, Nashville, Colorado
Pacific: Kings, Sharks, Ducks

Eiköhän Ducks jotenkin tiensä pleijareiden löydä. Itse kyllä toivoisin että ankkalauma jäisi niiden ulkopuolelle ja alkaisi tekemään kunnon uudistuksia ensi kaudeksi organisaatioon.
 
Itselläni on semmoinen villi veikkaus, että Carolina on poffeissa tänä vuonna.
No onpa tosiaan villi veikkaus. Kun ei tuosta mitään ennusmerkkejä ole ollut nähtävissä, ja pari tappiota niin se pudotuspelipaikka on taas aika kaukana. Ja nyt sisällä olevat Islanders ja Pittsburgh on pelanneet 3 ja 4 peliä vähemmän...

Mutta aika paljon tosiaan eläneet nuo sijoitukset, esim. Floridan ja Tampan nousut, Montrealin vieriminen mäkeä alas.

Eiköhän Ducks jotenkin tiensä pleijareiden löydä. Itse kyllä toivoisin että ankkalauma jäisi niiden ulkopuolelle ja alkaisi tekemään kunnon uudistuksia ensi kaudeksi organisaatioon.
Onkohan tähän mennessä ollut päivääkään viivan paremmalla puolella. Ja tehtyjä maaleja 101, lännessä toiseksi vähiten on 121. Aika hyvin pitää onnistua, että murtautuu pudotuspeleihin. Tosin eihän tuo Arizona ole kuin kahden pisteen päässä, kaksi peliä enemmän pelanneena.

Oikeesti, mikä shokki se tuleekaan olemaan kun kaikki kanadalaisjoukkueet päättää kautensa runkosarjaan, ja sitten kanadalaiset katselee televisiosta vaan rajan eteläpuolisten joukkueiden pelejä.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Pakko nyt ottaa kiinni vielä tähän viestiin, joka on kirjoitettu 15.12, eli reilu kuukausi takaperin ja johon jo silloin otin kantaa, että mitään playoffpaikkoja ei vielä tässä vaiheessa ole jaettu.
Kuten mainittua, tietenkin vähän kärjistin. Ja pointtihan siinä oli se, että ne viiden-kuuden pinnan erot ovat siksi suuria, että ne vaatii sekä edellä olevan tosi huonon jakson että takaa-ajajalta kunnon kirin. Ihan noin vaan ei onnistu, kun uskomattomat 24 joukkuetta vetää yli piste per peli -tahtia. En mä sanonut, että se olisi mahdotonta, mutta varsin epätodennäköistä. Idässä on nousseet FLA ja TBL, kuten epäilinkin, Habsin pudotus nyt on yllättänyt kaikki. Metrossa ei juuri muutoksia ole tullut. Centralissa on vaihtunut niukasti MIN<->COL, Pacificissa LAK pitänyt kärjen, niinkuin pitikin.

Kuitenkin olen kaiken kaikkiaan aika samoilla linjoilla vielä. Näissä näkemyksissä toki joudun tukeutumaan aika paljon lukemaani ja tilastoihin, kun pelejä ei moniltakaan jengeiltä paljoa katso.

Canadiensin pudotus on ollut aika huima, Pricen puuttuminen on vaikuttanut odotettuakin enemmän. Kuitenkin, nehän joillain mittareilla jopa ovat saaneet peliään parempaan kuntoon kuin alkukaudesta. Samalla sitten mv-osasto sulanut täysin. Olettaa sopii, että kelkka kääntyy vielä, ainakin jos Price tervehtyy.
5v5-tilastoja Pricen aikana CF% 52,0, PDO 102,2 ja torjunta% 93,6, maalipaikoista saivat 49,5
pelkästään tammikuun aikana liigan toiseksi paras CF% 55,6, PDO 95,6, torjunta% liigan ylivoimaisesti surkein 89,2, maalipaikka% 52,3

Lännessä Predatorsilla vähän sama juttu. Maalinteko-ongelmia ja siellä se sulanut onkin Rinne. Jotenkin vaikea kuitenkin nähdä tämän trendin jatkuvan loputtomiin. Kun epäilin Coloradon kykyä ottaa etumatkaa kiinni, olin väärässä. Epäilen silti edelleen, ettei ne pysty pitämään nykyasetelmia. Kaikilla hyvilläkin joukkueilla varmaan jonkinlainen slumppi tulee, MIN ja NSH ovat jo kokeilleet. Onko COL? Tilastot eivät ainakaan tue Avalanchen nousun jatkoa, mutta niinhän se on ollut vuosia. Toisaalta, Minnesotan suhteenkin alkaa epävarmuus nousta, että ehkä ne kaksin kinaa siitä viimeisestä paikasta.

Tässä muuten tämän hetken kai "luotetuimmat" ennusteet pleijarimahdollisuuksista
http://hockeyviz.com/img/league/makePlayoffs/1516/makePlayoffs-conf-West.png
http://hockeyviz.com/img/league/makePlayoffs/1516/makePlayoffs-conf-East.png

No onpa tosiaan villi veikkaus. Kun ei tuosta mitään ennusmerkkejä ole ollut nähtävissä, ja pari tappiota niin se pudotuspelipaikka on taas aika kaukana.
Ei ole ennusmerkkejä, jos ei katso. Hyvinhän ne on pelanneet ja sitäpaitsi 7-2-1 viimeisen 10 pelin saldo. Ja jokaiselle joukkueelle pari _suoraa_ tappiota on paha, oli sitten takaa-ajaja tai -ajettava. Pitihän Hurricanesin olla ihan pohjasakkaa, mutta eipä se pleijaripaikka enää ihan valtava yllätys olisi.
 
Viimeksi muokattu:

OTT13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Kertoisitko oikean rivin niin käyn hakemassa helpot rahat. Sen verran sekaisin on pakka idässä, kun 13 joukkueella hyvät saumat päästä Playoffeihin..

Tietysti tämä on vain arvaus, mutta tämän hetken playoff-viivan alapuolella olevilla jengeillä on lähtökohtaisesti heikommat pelaajarungot kuin playoff-viivan yläpuolella olevilla jengeillä. Totta kai olisi hauska yllätys, jos vaikkapa Devils tai Hurricanes pääsisi muutaman vuoden tauon jälkeen pleijareihin, mutta kyllä nuo joukkueet on altavastaajia niin kauan kunnes ne on pleijaripaikan saaneet varmistettua.

Atlantic: Panthers, Lightning, Red Wings, Bruins
Metropolitan: Capitals, Rangers, Islanders, Penguins
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Eiköhän idässä ole jo lopullinen playoff-kahdeksikko löytynyt.
Oranssien lasien läpi tulen huutelemaan sen verran, että Penguins (8.) ja Flyers (13.) ovat tällä hetkellä 5 pisteen erottamat, ja Phillyllä vielä yksi peli vähemmän pelattuna. Ja Phillyllä on kaikkia yllä olevia poff-viivan ulkopuolella olevia jengejä kohtaan etunaan 3-4 ottelua joka tarkoittaa 6-8 pistettä jos hyvin menee. Sanoisin, että tämä on kaikkea muuta kuin taputeltu. Lisäksi Flyers ja Penguins kohtaavat vielä 3kertaa runkkarin lopussa, ja Penguins kun on toiminut viime vuosina Flyersille loistavana pisteautomaattina, nämä pelit voivat jopa ratkoa pudotuspelipaikkoja.

Muutenkin Habs tulee varmasti lyömään kauhansa soppaan kun Price toipuu, ja Devils on aina vittumainen kenelle tahansa.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Varsin yllättävää ettei listaltasi löydy Canadiensia. Montrealilla on kuitenkin Pricen kanssa mahdollista ottaa lopuista matseista huomattavasti enemmän pongoja kuin mitä viime aikaiset esitykset ovat tuoneet.
 

Hockey Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Kimi Räikkönen
Vähän luulen, että Motnrealissa lyödään kunnon kirivaihde päälle, kun Price saadaan takaisin. Onhan se iso buusti ja pelaajat luottaa peliinsä enemmän, kun maailman paras veska nappaa game saverin sieltä täältä.
 

Siinä ei ole tällä pistelaskusysteemillä yhtään mitään uskomatonta, koska pisteitä jaetaan monessa ottelussa kolme. Toissa kaudella runkosarjan päättyessä 25 joukkueella oli vähintään 83 pistettä.

Jos jokaisessa ottelussa olisi jaossa vain kaksi pistettä, ja 80 prossaa joukkueista vetäisi yli pinna per peli -tahdilla, se olisi omituista.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Mulle on kyllä kaikkein tärkeintä, että molemmista konferensseistä pääsis 8 parasta pleijareihin. Nyt tilanne on huono, mutta on onneksi vielä aikaa.

Ennenhän tää oli vielä enemmän perseestä, mm. kaudella 1990-91 Flyers jäi ulos 76 pinnalla ja Canucks sisää 65 sekä North Stars 68.

Vielä räikeämpi oli 1985-86 kun Sabres oli ulkona 80 pisteellä, mutta Leafs 57 ja Jets 59 pisteellä sisällä.

En tiedä, kai noi jenkkilässä pitää jotai divisioonavoittoa hienona. Mun mielestä koko divisioonasysteemi on täysin perseestä. Mitä vitun väliä sillä on ootko divisioonan paras ku divarit on eri tasosia? Ajatuksena tässä varmaan on tämä ns. Rivalry ajattelu. Musta on ainaki väsynyttä että joka vuos tietää periaatteessa ne ketkä pitää voittaa.

Ei tämä onneksi viimevuosina ole ollut ongelma, muistelisin että jokunen vuosi sitte Panthers jäi ulos vaikka oli enemmän pisteitä kun sisään menneellä...

Mites muut, sytyttekö tähä divisioonajuttuu. Konferenssijaon ymmärrän välimatkojen takia, mutta divarihommaa en.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Mikä ihmeen fiksaatio sinulla on konferenssijakoon? Miksei vain oteta pleijareihin niitä kuuttatoista joukkuetta, jotka keräävät runkosarjassa eniten pisteitä?
Niin sen pitäisi mennä. Se on paras vaihtoehto. Ei vaan onnistu koska raha.

Eihän tossa ois edes ongelmaa, pelaisivat harvemmin ni on aikaa matkustaa. Muutenki 82 peliä runkkarissa on liikaa kun tulee paljon ohipelejä väsyneille jengeille. Tästä ei edes tietysti tarvitse keskustella, koska raha. Sinänsä vaan huvittavaa, koska helpoin tapa parantaa pelin tasoa on pelien vähentäminen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mikä ihmeen fiksaatio sinulla on konferenssijakoon? Miksei vain oteta pleijareihin niitä kuuttatoista joukkuetta, jotka keräävät runkosarjassa eniten pisteitä?

Tällä hetkellä jos parhaat 16 ottaisi pistekeskiarvon/peli mukaan, niin Atlantic 4 joukkuetta, Metro 5 joukkuetta, Central 5 joukkuetta ja Pacific 2 joukkuetta.

Otteluparit:

WSH - NJD
DAL - NSH
CHI - MIN
LAK - PIT
FLO - BOS
STL - SJS
NYR - DET
NYI - TBL
 
Tästä ei edes tietysti tarvitse keskustella, koska raha. Sinänsä vaan huvittavaa, koska helpoin tapa parantaa pelin tasoa on pelien vähentäminen.

Ei se minun mielestäni ole huvittavaa, että viihdebisneksessä paino on sillä sanalla bisnes. NHL on ensisijaisesti bisnestä, jonka asiakkaita me olemme, ja toissijaisesti urheilua. Tämä on minusta täysin luonnollista maailmassa, jota raha pyörittää. Huvittavaa on esim. se, kun tosifanit haukkuvat ensi syksyn World Cupia kiivaasti siitä, että se on pelkkää rahastusta. Sitähän koko NHL muutenkin on. Varmasti pelaajatkin mieluummin pelaavat 82 peliä kuuden miljoonan vuosipalkalla kuin 60 peliä 5-5,5 miljoonan vuosipalkalla. Sama homma se on vähän joka lajissa. Jos miettii maailman parhaita futareita, heille tulee aivan tolkuton määrä pelejä, jos pelaavat kaikki seurajoukkueensa liiga-, UCL-, cup- ja liigacup-pelit ja kaikki maajoukkueensa karsinta- ja arvokisapelit.
 
Viimeksi muokattu:

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tolkuttomasta määrästä pelejä tulee automaattisesti mieleen MLB. Parhaat jengit taitaa pelata kaudessa about 200 matsii. Tosin siellä pelaajatki sit tienaa ihan kiitettävästi, kun parhaat pääsee yli 30 miljoonan kausituloihin.
 
Tolkuttomasta määrästä pelejä tulee automaattisesti mieleen MLB. Parhaat jengit taitaa pelata kaudessa about 200 matsi.

Enimmillään kilpailullisia otteluita voi tulla 182. Tuossa lajissa moinen pelimäärä ei ole lainkaan kohtuuton, sillä pelatessa ei joudu hirveästi liikkumaan. Ainoa mikä väsyy on syöttäjän heittokäsi, ja siksi joukkueilla on laaja syöttäjien rotaatio eikä paraskaan syöttäjä pelaa edes läheskään puolia joukkueensa sisävuoroista.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Enimmillään kilpailullisia otteluita voi tulla 182. Tuossa lajissa moinen pelimäärä ei ole lainkaan kohtuuton, sillä pelatessa ei joudu hirveästi liikkumaan. Ainoa mikä väsyy on syöttäjän heittokäsi, ja siksi joukkueilla on laaja syöttäjien rotaatio eikä paraskaan syöttäjä pelaa edes läheskään puolia joukkueensa sisävuoroista.
Ei se silti kauas jääny 200 matsista kun huomioidaan harkkamatsitki. Lajia en kyllä seuraa yhtään, joten en rasituksista sun muista tiiä mitään. Tuli vaan mieleen, että niillä on tolkuttoman paljon pelejä ja taitaa ne areenatki olla melko isoja. Selittää hyvin isommat palkat siis. Nämä nyt ei taas sitten liity topikkiin enää mitenkään..

Sen sijaan tuohon teidän keskusteluun liittyen playoff jaoista, olen itse sitä mieltä, että nuo divarikohtaiset kiintiöt ovat hieman turhia. Konfrenssien erottamisella saadaan karsittua tarpeeksi hyvin läpi mantereen matkustamista. Divisioonapaikkojen puolesta puhuu se, että NHL haluaa saada näitä rivalryja aikaiseksi ja parhaiten ne onnistuu, kun jengit kohtaa toisensa playoffs sarjoissa mahdollisimman usein. Myös lentokilometrejä tuolla jaottelulla toki säästyy ainakin ensimmäisellä kierroksella, jonka jälkeen voidaankin kohdata käytännössä kuka tahansa saman konfrenssin joukkueista ja tällöin on se mahdollisuus, että joudutaan lentämään paljonkin. Mutta käytännössä olisi varsin epätodennäköistä, ettei jokaisesta divisioonasta olisi playoffseissa edustusta vaikka konfrenssin 8 parasta pisteiden kerääjää menisi jatkoon. Tällä hetkellähän lännestä tulisi pakostakin kummastakin divarista jengi playoffseihin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tuli vaan mieleen, että niillä on tolkuttoman paljon pelejä ja taitaa ne areenatki olla melko isoja. Selittää hyvin isommat palkat siis. Nämä nyt ei taas sitten liity topikkiin enää mitenkään..

Tämä varmaan oli vitsi, mutta eiköhän lajin suosio selitä palkkoja. Nouseehan ne lätkässäkin sen mukaan mitä enemmän liiga tienaa.
 
Jos rahaa halutaan, niin parasta olisi laittaa pystyyn 32 joukkueen pudotuspelit kunhan Quebec ja Las Vegas liittyy liigaan.
Ensimmäisenä liigana maailmassa tekisivät näin radikaalin muutoksen, mikä spektaakkeli se olisikaan. Voisi tavallaan verrata jalkapallon MM-kisoihin ja olympialaisiin. "NHL:n pudotuspelit ovat alkaneet!".

Pudotuspelit vetävät aina yleisöä, ja kun kaikki pääsevät pudotuspeleihin niin kaikille tulee tuloja. Ainakin se miljoona. Tai ehkä sielläkin pitäisi ottaa käyttöön SM-Liigan systeemi, jossa liiga pitää tulot pudotuspeleistä ja ne jaetaan sitten jotenkin.

Ehkä sitä voisi harkita, että kolme voittoa riittää jatkoon pääsemiseen. Entistä useammalla joukkueella olisi mahdollisuus nousta menestyksen portaita, eikö sitä juuri haeta tällä runkosarjan kaikki voittavat-pistelaskusysteemillä.

Ja laajennuksen jälkeen voisi ottaa käyttöön etelän ja pohjoisen konferenssit, aikaeroista välittämättä.

San Jose
L.A
Anaheim
Las Vegas
Arizona
Dallas
Colorado
Nashville
Tampa Bay
Florida
Carolina
Washington
Philadelphia
Pittsburgh
Columbus
St. Louis
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
@aessi No luonnollisesti se laji on suosittu, tuskin ne huvikseenkaan rakentaa niin isoja areenoita. Ei ny tartte aina esittää idioottia tai alkaa vääntää asiasta mikä on itsestään selvää... Sitä hain, että kun peleissä käy keskimäärin 10000 ihmistä enemmän kuin änärissä ja vieläpä muutaman kymmentä kertaa useammin niin sitä rahaakin tulee pelkistä lipputuloista jo enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös