Nopean taulukkolaskennan jälkeen sain viime kaudelta sellaisen tuloksen, että 10/15 playoff-sarjasta voittajana poistui se joukkue, jolla varsinaisen peliajan voittojen osuus kaikista voitoista oli suurempi. Näistä viidestä muusta tapauksesta 2 selittää Anaheim ja 2 Chicago.
Tätä laskentaa täytyisi kyllä ehdottomasti laajentaa useammalle kaudelle, mutta tällä hetkellä väsymys voittaa aspergerin joten jätän ehkä huomiselle, jos ehdin. Kuitenkin otin tarkasteluun sellaisen asian, että mikäli voittajaksi selviytyi vähemmän voitoistaan varsinaisella peliajalla saavuttanut joukkue, niin onko tuossa sarjassa varsinaisten voittojen osuuksien erotus pienempi kuin niissä sarjoissa, joissa voittaja oli paremmin runkosarjassa varsinaisilla peliajoilla menestynyt joukkue. Tulos oli se, että mikäli voittajaksi selviytyi enemmän varsinaisella peliajalla voittanut, erotuksen keskiarvo oli 6,71 prosenttiyksikköä, kun taas vähemmän varsinaisella peliajalla voittaneen mennessä jatkoon luku oli 6,15. Eli tuollaisesta 0,56 prosenttiyksikön erosta puhutaan.
Äskeinen saattoi olla vähän sekavaa tavaraa, mutta pääpiirteittäin näin: hypoteesini voisi olla se, että mikäli pudotuspelisarjasta menee jatkoon se joukkue, jonka varsinaisen peliajan voittojen osuus kaikista voitoista on pienempi kuin vastustajallaan, on näidän joukkueiden vars. voitto-osuuksien erotus pienempi kuin niissä tapauksissa, joissa jatkoon menee enemmän varsinaisella peliajalla voittanut joukkue. Jos tällaista oikeasti jaksaisi tutkia niin sanoisin tämän tarjoavan vastausta Henkan esittämään väitteeseen, jonka mukaan "epäjääkiekolla" saavutetut pisteet eivät vie playoffeissa niin pitkälle kuin varsinaisen peliajan voitot. Tai sitten vaan yksinkertaisesti tutkii sitä, että kuinka iso osa sarjoista on päättynyt isomman varsinaisen peliajan voittoprosentin omaavan joukkueen voittoon.