Playoff 2007: Finaalit, Kärpät-Jokerit

  • 121 879
  • 721

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Pula-ajan Tretjak kirjoitti:
Itse asiassa olimme aika asiantuntevia. Jos käypi katsomassa vaikkapa tuota Jaloselle kenkää ketjua niin suurimmat kritisoinnit siellä on nimenomaan peruuttelusta yms. Nyt kun Kojo vetää joukkueen omilla vahvuuksilla niin tuo näyttää oikein hyvältä. Liekkö sitten pitänyt tahallaan runkosarjassa piilossa tuota tyyliä vai mistä johtuu? Kuitenkin.. itsehän mm. kirjoitin kääntäväni kovin mielelläni takin, jos tyyli muuttuu. No nyt äijät sentään hyökkää, kuten lätkäjoukkueen pitää. Ja näyttäisi olevan lataustakin.

Tämä on niin täyttä totta kuin vain voi. Runkosarjan rutiinilla voittaneesta joukkueesta ei ole ollut enää pudotuspeleissä mitään rutiininomaista. Joukkue on pelannut puolivälieriä lukuunottamatta omilla vahvuuksilla, offensiivista kiekkoa ja tuonut esiin molemmissa sarjoissa taitotasoltaan sarjan parhaan materiaalin.

Koko ryhmä on esiintynyt lisäksi helvetin miehekkäästi ja vastannut jokaiseen kaksinkamppailuun vähintään samalla mitalla. Tästä kuuluu iso sulka hattuun Jaloselle, sillä tämän kevään Kärpät on selkeästi pudotuspelijoukkue.

Kaikki kannattajien etukäteen pelkäämät asiat ovat loistaneet poissaolollaan. Viime vuodesta on siis haettu oppia sieltä kantapään kautta todella iso saavillinen.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
flintstone kirjoitti:
Ja pelitaktiikaksi vain yksinkertainen ja suoraviivainen peli jatkuvasti maalia kohti ja ammutaan joka paikasta sillä ainut osa-alue jossa Kärpillä on näkynyt hieman epävarmuutta ja kiekon pompottelua on maalivahti Tuomas Tarkin suunnalta. Ja jos vain mahdollista niin jäähyjenkin uhalla peli on saatava enemmän fyysiseksi ja torikokouksia ja jälkipeliä on lisättävä. Se kun on tullut jo selväksi että tällä nähdyllä pelillä ei Kärpät kaadu joten on siirryttävä astetta paria härskimpään peliin.

Tuossa on kuitenkin kahden pelin, erityisesti eilisen pelin perusteella yksi mutta. On ok heittää kiekkoa maalille ja esim Valtonen osaa ajaa niihin maalinedustakiekkoihin hyvin kiinni.

Nyt kuitenkin, varsinkin eilisen perusteella, joko ajoitus tai liike on Jokereilla aika pahasti pielessä. Niihin irtokiekkoihin Tarkin nokan (ei Jalosen) alla ei ehditä/ei päästä lähellekkään oikea-aikaisesti.

Tämä johtaa siihen, että kun Shedden sinne kuitenkin on käskenyt mennä ja häiritä, niin nähdään reilusti myöhässä olevia ajoja maalille ja maalivahtiin, vaikka todellista ohjaus/rebound mahdollisuutta ei ole. Nämä taas on helppo tuomita vähintään keskialueen aloituksiksi tai Wilmin ottamiksi jäähyiksi.

Eli tuo kovuus minusta on Jokereilla tällä hetkellä vähän päälle liimattua tai teennäistä. Jos niihin mentäisiin paremalla liikkeellä tai oikealla ajoituksella samanlaisella asenteella, niin tuloksen saamisen lisäksi maalille ja maalivahdin ajot näyttäisivät oikeutetummilta. Silloin aloitukset jäisivät hyökkäysalueelle ja Kärpille voisi tulla kostoäähyjä jälkitilanteista.

Kärppäkannattajan puolelta olisi periaatteessa hyvä jos nykyinen Jokeritrendi tässä asiassa jatkuu. Kärpät ei tässä ottelusarjassa ole väistynyt yhtään maalinedessä ja myöhään tulleet ruuhkaanajot on oikeuttanut Bumen ja Lupan hieromaan Jokerityyppien naamaa ilman pelkoa jäähystä. Jos Jokerileirissä tämän tapaisen horjuttavan Kärppäleiriä niin väärässä ovat.

Vai johtuuko tämä siitä, että pari kertaa kun muualla kentällä taklaamisinto on lisääntynyt, niin Kärppien asenne ja vastaus siihen on ollut sitä luokkaa, että Jokerit on tajunnut, ettei siinä pysty yliotetta ottamaan. Sellainen koko kentän haltuunotto/pelote taklauksilla ei tule onnistumaan kummaltakaan tässä sarjassa.

Se mikä voi runkosarjan perusteella onnistua ja horjuttaa Kärppiä on kärkikarvaajien kova paine Kärppäpakkeihin avaustilanteessa. Mutta siihen ei Ritaa lukuunottamalla Sheddenin pelityylillä monikaan diesel -kaveri isossa Raksilan kaukalossa ehdi. Ja toiseksi Kärppien pelikäännön ollessa tätä luokkaa, tämä voisi poikia itsensä ulospelaamisia ja sitä myöten ylivoimahyökkäyksiä toiseen suuntaan.

Jokereiden luotsina unohtaisin tuon fyysinenpelote ja taklaus -kortin ja koittaisin peluuttaa kilpikonnaa jollain laiturikärkkymisellä. Eli sillä millä JYP kiusasi Tonin johdolla Kärppiä ja jolla Kärpät hoiti liiganousun jälkimainingeissa Jokerit. Ja kentät remonttiin nelosta lukuunottamatta, Pohjois-ameriikkalaiseen tyyliin.

Toivottavasti tämä ei mene yksittäisten taklausten vertailuun ja jauhamiseen, tarkoitus oli ihmetellä tilannetta kokonaisuutena. Ne yksittäiset taklaustilanteet varmaan löytyy otteluketjusta.
 
Xteemu kirjoitti:
Jokerifanit halveksivat rumpuja, tylsiä huutoja, joissa hoetaan joukkueen nimeä, kasvomaalauksia ja peruukkeja, aaltoja ja taululta ohjattuja taputuksia.

Jokerifanit ovat tässä ihan oikeassa. Ne kaikki olivat kovia juttuja, kun Suomi voitti maailmanmestaruuden ja Saku Koivu oli nuorukainen matkalla maineeseen. Peruukit keksittiin Tappareella ja monotonihuudot ovat jumiutuneet joka kaupunkiin. Hunajata-hunajata-laulu on varmaan ajalta, jolloin jäällä olivat Jorma Valtonen ja Timo Nummelin.

Turun jääkiekko ei lähde uudelleen nousuun, ennen kuin hunajata-biisi laitetaan museoon samaan vitriiniin Jortikan kanssa.

Aaltoja tehkööt ne, joiden mielestä Neuvostoliitto, Tsekkoslovakia ja Länsi-Saksa ovat hyviä jääkiekkomaita ja selluteollisuus on tulevaisuuden ala ja Amiga on hyvä tietokone.

Peruukkeja sovitelkoot ne, joiden mielestä Raimo Helminen pitäisi valita maajoukkueeseen ja Juhani Tamminen on nouseva kieekoanalyytikko, meklkein Rauno Korven veroinen.

naamansa v'ärjätkööt ne, joilla on ikävä Höyry-Häyristä, mutta jotka toivovat Mertarannasta joskus Höyryn veroista.

Rumpua hakatkoot ne, joiden mielestä Dingo ja Tangomarkkinat on parasta, mitä musiikin alalla tunnetaan. Nyt aina ja iankaikkisesti.

Tartteeko jatkaa?

Voishan tuota jatkaa vaikka että Jokeri kiekko ei nouse ennenkuin "uransa huipulla" seilaava Pave "Yamma,Yamma" Maijanen siirretään jonnekkin vanhainkotiin virittelemään maamme-laulua. Tais olla muuten Dingon tuottaja.Osataan sitä sielläkin. ;)
 
Viimeksi muokattu:
Muistuttaisin kuitenkin..

Vaikkakin nyt näyttää siltä, että Kärpät marssii mestaruuteen niin aika harvassa on ne kerrat, jolloin suoraan viedään nämä sarjat. Tiistain pelissä Jokereilla oli monta momemtumia, joita he eivät saaneet onneksi hyödynnettyä. Kuitenkin, katkaisupeli on näistä aina vaikein. Jokerit tulee peliin kuin viimeistä päivää ja Kärpät saattaa olla vähän tuudittautuneena, että tämähän oli tässä. Silloin tulee selkään.

Nyt mitataan taasen molempia valmentajia. Jos Jokerit tulevat vain pelaamaan pelin alta pois ennen kesää niin säikähdän paljon maajoukkueen osalta. Se olisi periksi antamista ja lataamisen epäonnistumista. Näistä ei pitäisi Dougilla jäädä kiinni.

Miten taas Jalonen saa hoidettua mentaalipuolen? Nyt pitäisi pelata kuin tärkeintä peliä koko kaudella. Rohkeasti ja taistellen. Jos Jokerit kaataa meidät torstaina saappaat jalassa niin hyvä. Mutta jos taas pelataan ylimielisesti pelin loppua odotellen, niin sitten harmittaa suunnattomasti. Saapa nähä. Ei ole montaa peliä jäljellä sm-liigaa.. korkeintaan kolme.
 
Totta on, että taito ja liike on Kärpillä parempaa kuin Jokereilla. Mutta miksi näin on? Jokereille on tullut uusia jannuja kesken kauden, ja varmaan olisi ollut varaa ottaa lisääkin - miksi Shedden kuitenkin otti näitä "työmiehiä"? (olettaisin, että päävalmentajalla on vaikutusmahdollisuus)
väitän, että Shedden on tehnyt Jokereista oman taktiikkansa mukaisen joukkueen - ei toisinpäin. Ja tuohon taktiikkaan joukkue on lähes optimaalinen. Mutta se on nimenomaan tuo pelitapa, jolla nyt Jokerit häviää.

Kärpät liikuttaa kiekkoa todella järkevästi. Paras tapa purkaa paine omassa päässä on antaa lyhyt syöttö keskelle. Ja nimenomaan lyhyt. Eilisessäkin pelissä oli useita tilanteita, joissa liian pitkäksi venyneen syötön tuli heti sinisen jälkeen Jokeripakki katkomaan, tai ainakin sai heti paineen kiekolliseen Kärppään. Mutta lyhyt syöttö oman alueen keskelle avasi aina tilaa hyökkäykseen.

Jokeripelihän perustuu tavallaan paineen ja kovan karvauksen tuomaan momentumiin hyökkäysalueella, joka kulminoituu kiekonriistoon. Mutta tuon epäonnistuessa koko homma "lässähtää". Ja Sheddenin yksipuolisuus on tullut tässä sarjassa esille siinä, että kerta toisensa jälkeen se kiekko lentää punaisen jälkeen päätyyn, ja Kärppäpakit sen omilleen klaaraavat ja kääntävät hyökkäykseen.

Ja nämä Jokerien hitaat hyökkäykset tuntuvat olevan ns. pakollinen paha. Ja niitäkin kuitenkin tulee tiukoissa peleissä suhteellisen paljon, kun puolustava joukkue pelaa varman päälle ja yltiöpäisen hyökkäämisen sijaan tekee varmoja purkuja. Kärpäthän tosiaan luovat tukun maalipaikkoja systemaattisilla hyökkäyksiin lähdöillä.

Maalivahtipeli on ollut ok molemmilla - ei se kummallakaan ole siihen kaatunut. Paremmalla viimeistelyllä (tai Riksmanin heikkoudella) Kärpät olisivat vieneet pelit selvemmin. Paremmalla viimeistelyllä Kerho pelaisi näitä finaaleja. Eli kyllä Riksman on ruutunsa hoitanut. Mutta ongelmaksi on tullut Jokeripelaajien puute liikkeessä ja kamppailuvoimassa - nimenomaan näiden yhdistelmässä. Kyllähän heillä vääntövoimaa on, mutta Kärppä-hyökkääjät pystyvät vastaamaan siihen + kääntämään liikkeellä tilanteet edukseen.

Summa summarum; Kärpät pelaavat paremmin, ja materiaali tukee tuota pelitapaa. Jokereilla on taktiikkansa/pelikirjansa mukainen materiaali - ei toisinpäin. Ja nyt se ei vain riitä.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miksi ihmeessä kiitosta Nenä-Jaloselle?

Major Julli kirjoitti:
Sinänsä huvittavaa, että Nenä-Jalonen, jonka sekä Tepsin että Kärppien asiantuntevat fanit ovat todenneet maailman huonoimmaksi valmentajaksi kyykyttää muuta liigaa mennen tullen.
Mulla on vahva käsitys, että sekä Tepsin että Kärppien kuin myös muidenkin joukkueiden asiantuntevat fanit nostavat tämän mestaruuden (jos se nyt tulee) selkeästi Junnon kruunuksi ja tietenkin osin näyttelykoulun ansioksi. Jalonen on pieni tekijä.

Kärppien materiaali on täysin ylivertainen ja vieläpä filmaa jatkuvasti.

Tässä muutama helmi:
" oulun uimahyppääjät on taas vauhdissa... Filmaamalla mestaruuteen, ei mitään uutta Oulussa."-Acid
"Kärppien pelityyliin kuuluu sukeltelu ja filmaaminen."-cobol
"Kärpillä on niin paljon taitavammat kaverit, että Jokereilla pitäisi olla joku supermodernipelikija, jotta päästäisi samanlailla paikkoihin. "
-strato
"Kärpät kyllä filmaa, kukaan ei oikeasti voi sitä kiistää. Kärpät filmaa lähes joka ottelussa ja monesti useastikin, kun taas muut joukkueet, kuten Jokerit vain harvoin.
Laskitteko montako jäähyä Jokerit sai Kärppien pelaajien helpoista kaatumisista? Aivan kuin Kärpät ei muuten pärjäisi. Luulisi tuolla materiaalilla taidolla pelaamallakin pärjäävän, mutta ilmeisesti ei. Hävettää Kärppien puolesta." -Karhu2
"toisella joukkueella on kolme kentällistä helvetin hyviä jätkiä ja toiselta puuttuu kunnon ykkössentteri ja sitä kautta koko ykkösketju" -Ikijokeri
"Kyllä Kärppien materiaali on vain liian kova Jokereille."-yki
"Kärppien matsku on vain yksinkertaisesti liian kova pala muille."-molari

Tosin sellainenkin juttu on pistänyt silmään että ennen sarjan kommentit oli enemmänkin luokkaa:
"Uskon, että tämä kovuus mikä näkyi HPK-sarjassa on Jokereiden etu myös finaaleissa."-Jeffrey
"[Jokerit] Meillä on kolme maalintekoon pystyvää ketjua "-S Gagnon
"Veskarit, valmentajat, pakit ja hyökkäys tasan. Tahto siis ratkaisee ja sarjassa pelataan neljä ottelua."-bozik
"Tasainen ja tiukka sarja tulee olemaan"-yki

No, vakavasti puhuen ei nuo kaikki toki täyttä schaissea ole ja tossa oli vain muutama karkeasti cutattu otos ja pääosin eri henkilöitä ennen ja jälkeen pelisarjaa mutta kuitenkin. Jotenkin naurattaa kommenttien yleinen muuttuminen kun sarja on kääntymässä Kärpille.
 

Illuminatus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Taito
Jokerit on tähän asti kaatunut nähdäkseni neljään asiaan:

1) Maalivahtipeli. Tarkki on ollut erinomainen (vaikka tuuriakin ollut mukana muutaman kerran) ja Riksman monista erinomaisista pelastuksista huolimatta vain hyvä. 3 helpohkoa maalia on finaaleissa liikaa. Mestaruuteen tarvitaan lähes aina erinomaista maalivahtipeliä ellei joukkueiden tasoero ole muuten huima.

2) Pelinopeus ja kyvyttömyys vastata Kärppien moderniin lyhytsyöttöpeliin. Hyökkäyksiinlähtö on ollut auttamattomasti liian hidasta. Tämä yhdistettynä Kärppien äärimmäisen nopeaan suunnanmuutospeliin on johtanut siihen, että maalipaikat 5-5 pelaamisessa ovat menneet selkeästi Kärpille sekä siihen, että ylivoimahyökkäyksiä (3-2, 2-1 ja läpiajoja) on ollut luvattoman paljon.

3) Ylivoimapeli. Pelit ovat pysyneet sen verran tasaisina (50min jälkeen kummatkin 2-2), että hyvällä ylivoimalla molemmat olisivat voineet kääntyä Jokereille. Ykköskapellimestarin eli Hirson vaisuus johtuu ilmeisesti osittain loukkaantumisesta(?). Sen selityksen taakse ei kuitenkaan kannata piiloutua. Kiekon alueelle tuonti kestää koko joukkueelta luvattoman kauan ja on kaiken lisäksi epävarmaa. Alueelle päästyämme kiekkoa siirrellään ensin ulkokehällä 20s, jonka jälkeen pelataan keskinkertaiseen paikkaan pakille vetopaikka, jonka veto joko jää Kärppäpuolustajiin tai menee ohi, pahimmassa tapauksessa ulos alueelta. Ja taas sama 40s ponnistus saada kiekko alueelle alkaa. Kahdella keskinkertaisella laukauksella/ylivoima ei tehdä kovin montaa maalia. Kärpät ovat saaneet aikaan huomattavasti enemmän laatuvetoja yhtä ylivoimaa kohden.

4) Maalineduspelaaminen. Yllättäen Kärpät on pelannut vahvemmin molempien maalien edustoilla. Eilen 1-1 tasoitus syntyi riparitilanteesta, kun Schnabel oli väärällä puolella maalia, missä ei ollut kiekkoa tai miestä. Lepistölle jäi 2 miestä ja kiekko, jonka Ujcik laittoi ammattimiehen varmuudella kertakosketuksella sisään. Samoin Kankaanperän huolimattomuus maalinedessä (ja kieltämättä myös Kärppien tuuri) johti 2-3 maaliin. Vastaavasti Kärppien maalilla reboundeihin ollaan päästy todella huonolla prosentilla. Tämä tarkoittaa sitä, että Sheddenin suoraviivaisesta kiekkoa maalille-pelistä ei ole juurikaan hyötyä.

Näiden tekijöiden summana Kärpät on vienyt molemmat pelit ja hallinnut pelejä kohtuullisen selvästi (esimerkiksi laadukkaita maalipaikkoja verrattaessa). Mikä sitten ratkaisuksi? Kokeillaan.

1) Ahonen maaliin. Radikaali veto, joka tuskin onnistuisi mutta voisi antaa joukkueelle hyvässä tapauksessa signaalin, että peliä ei ole vielä menetetty. Tässä vaiheessa ei ole hirveästi menetettävää vaikka menisikin puihin ja Ahonen pelasi kuitenkin loistavia pelejä runkosarjassa. Kokeilisin.

2) Jaa-a, tää on paha. Jotenkin puolustuksen keskusta olisi saatava tukkoon. Peruuttelemalla käy huonosti ja liian ahnaasti hyökkäämällä Kärpät on jatkuvasti yv-hyökkäyksissä. Ainakin turhat kiekonmenetykset pitäisi saada pois. En omaa jääkiekkotietämystä niin paljon, että osaisin sanoa mitkä asiat pitäisi tehdä eri tavalla.

3) Kuten Shedden sanoi, ylivoimaa pitää nyt yksinkertaistaa. 5 laukausta keskinkertaisesti paikasta/ylivoima on huomattavasti parempi kuin 2 laukausta. Jos/kun niitä unelmamestoja ei saada rakennettua niin kiekkoa vaan helvetin nopeasti maalille ja ripareja sisään. Yksinkertaisuus on kaunista.

4) Terävyyttä maalille menoon hyökkäyspäässä ja huolellisuutta puolustuspäässä. Kärpät on saanut monta tilannetta puolustuksen pelatessa huolimattomasti, kiekko on poukkoillut omituisesti ja lähes järjestään päätynyt takaisin Kärpille. Hyökkäyspäässä maalille on kyllä menty, mutta jostain syystä ripareihin on päästy huonosti. Ehkä määrä korvaa laadun. Varsinkin ylivoimissa ripareita tulee väkisinkin, jos vaan lauotaan. Torstaina niitä pitää alkaa lapioimaan sisään tai muuten käy huonosti.

Yleisesti ottaen ei ole kovinkaan toiveikas olo. Tää sarja vaatisi nyt jotain odottamatonta, että se voisi edes teoreettisesti kääntyä. Lähtisin riskillä hakemaan tätä odottamatonta Ahosesta.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
amok kirjoitti:
Nyt kuitenkin, varsinkin eilisen perusteella, joko ajoitus tai liike on Jokereilla aika pahasti pielessä. Niihin irtokiekkoihin Tarkin nokan (ei Jalosen) alla ei ehditä/ei päästä lähellekkään oikea-aikaisesti.

Tässä onkin se perinmäinen ongelma kiteytettynä, Jokereilla on hyökkäyksissä ajoitukset pielessä ja kiekko tulee monesti seisoville jaloille keskialueella ja hyökkäys-sinisen ylittämisessä kiekko pelataan monesti syvään siten että laiturit ei ole täydessä vauhdissa vaan joutuvat kaartamaan/pysähtymään ennen kuin voivat rynnätä päätykiekon perään ja Kärppien hyvin liikkuva joukkue onkin pääsääntöisesti pystynyt estämään Jokereita saamasta näitä päätykiekkoja itselleen, jopa taklaamaan kerkeämisessä on ollut tekemistä. Vain Kukin nelosen ajoitukset toimivat ja siksi se onkin noussut meidän parhaiten toimivaksi ketjuksi.

amok kirjoitti:
Jokereiden luotsina unohtaisin tuon fyysinenpelote ja taklaus -kortin ja koittaisin peluuttaa kilpikonnaa jollain laiturikärkkymisellä. Eli sillä millä JYP kiusasi Tonin johdolla Kärppiä ja jolla Kärpät hoiti liiganousun jälkimainingeissa Jokerit. Ja kentät remonttiin nelosta lukuunottamatta, Pohjois-ameriikkalaiseen tyyliin.

Jos me jäädään makaamaan passiiviseen kilpikonnaan niin Kärppien taitava ja hyvin liikkuva joukkue aivan varmasti tekee sen yhden kaksi maalia meidän jäädessä nollille. Jokereiden on oltava aktiivisia ja agressiivisia jotta tämä sarja vielä kääntyisi, nyt niihin tilanteisiin on mentävä eikä meinattava ja satsaamalla taklausten loppuunviemiseen ja agressiviseen maalineduspeliin joukkue saa kuin itsestään aktiivisen ilmeen päälle. En usko että Kärppiä voidaan varsinaisesti horjuttaa kovalla fyysisellä pelillä mutta uskon että sillä pelillä Jokerit saattaisi pystyä itse saamaan draivin päälle jotta tästä saataisiin vielä kunnon vääntö mestaruudesta. Passiiviseen kilpikonnaan meneminen on kuin kuoliniskun odottamista ilman varsinaista vastarintaa. Kuollaan mielummin saappaat jalassa agressiivisesti taistelen kuin nöyristellen.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
cobol kirjoitti:
Kärppiä vastaan Jokerien pelitapa ei toimi parhaalla tavalla ja Sheddeniä voidaan arvostella siitä, että hänen hyökkäyksiin lähtönsä omalta alueelta on tulokseton ja huono. Samaa arvostelua on tullut läpi kauden Jokerifanien omasta leiristä.
Tuota kritiikkiä Shedden sai jo viime kaudella ja aiheestakin eli sikäli asia ei ole mihinkään muuttunut. Itseasiassa asian esiin nosti ensimmäisenä eräs P.Sihvonen. Sama kritiikki on toistunut myös karvauksen kohdalta ja miksei olisikaan, ei Sheddenin pelikirja täysin muuttunut ole, vaikka toki sekin jonkin verran kehittynyt on. Mielenkiintoista ja merkille pantavaa on ollut että kumpanakin Sheddenin Suomen vuotena hänen ykkösketjunsa on ollut runkosarjassa melkoisessa lennossa, mutta hyytynyt pudotuspeleissä. OK, loukkaantumisia on voinut olla, mutta toinen puoli asiassa on varmasti sekin että pelaajia on kuormitettu niin paljon että he ovat puhki nyt (joku voisi puhua optimaalisesta tehojen repimisestä). Tuolloin loukkaantumisia tulee huomattavasti helpommin ja niistä toipuminen kestää.
cobol kirjoitti:
Silti kannattaa huomata, että asialla on kaksi puolta. Sheddenin tapa pelata jääkiekkoa ja Jokerien materiaali, josta ei hyökkäyspäässä todellakaan löydy taitopelaajia samassa määrin kuin Kärpillä. Ennen Kärppä-sarjaa Jokerit voitti 19 ottelua 20 ottelusta ja en näe sen olevan mahdollista kuin suht optimilla pelitavalla suhteessa rosteriin.

Kysymys on esimerkiksi siitä, että Jokerien ylivoimaa pelaavat työmiehet Wilm-Valtonen-Paka-Hirso ja monet muut, joiden kädet eivät nyt vaan ole sitä tasoa, että niillä Kärppiä pyöritettäisiin. Materiaaliltaan Jokerit on edelleen hyvä SM-liigaan, mutta materiaali on liian yksipuolisesti työmiespohjainen. Hyviä työmiehiähän he kaikki ovat, mutta heidän vahvuutensa on toisaalla kuin pelintekijöinä yv:ssä tai pelitekijöinä ylipäätään.
Olen myöskin samaa mieltä siitä että Shedeen pelaa omilla vahvuuksillaan, mutta kysymys onkin että onko Sheddenin pelityyli rakennettu joukkueen mukaan vai onko joukkue rakennettu pelityylin mukaan? Minun mielestäni ehdottomasti jälkimmäinen. Sanoit toisessa viestissäsi että jos Jokerien valmentajana olisi nykyrosterilla Virta, Jortikka, Sihvonen, Tamminen, K Jalonen niin Jokerien hyökkäyspelaaminen olisi varmasti monipuolisempaa kuin Sheddenin kanssa, mutta yksikään mainituista ei olisi vienyt Jokereita finaaliin. Se onkin varmasti totta, sen verran erilainen filosofia Sheddenillä on ollut joukkueen rakentamisessa ja sen peluuttamisessa. Sen sijaan jos K.Jalonen tai joku muu olisi saanut operoida Sheddenin saappaissa, niin joukkuueessa voisi olla Schnabeleiden, Wilmejen ja muiden tilalla ihan toisia miehiä jolloin Jokeri-fanien ei tarvitsisi selitellä joukkueiden välisellä taitoeroilla. Ja silloin sillä joukkueella oltaisiin voitu voittaakin (tai olla ainakin finaaleissa). Sheddenin näytöt eivät ole todellakaan tulleet pelaajien scouttaamisessa.

Shedden vaikuttaa tällä hetkellä niin täysin ryminäpronssivalmentajalta (vaikka hopeaa nyt saakin), että siinä on Hannu Aravirta ja Jukka Jalonenkin kateellisia.
cobol kirjoitti:
Sihvoselta ja monelta muulta jää jostain syystä kokonaan huomaamatta se fakta, että omalta alueelta lähtevien hyökkäysten merkitys on nykyjääkiekossa jossain 5-15 prosentin välillä pelin kokonaisuudesta eli 100 prosentista. On isoa typeryyttä hehkuttaa Sheddenin puutteita tuon 5-15 prosentin osalta ja väittää niiden ratkaisevan kaikki, jos ei pysty näkemään muuta 85 prosentin kokonaisuutta kiekkopelistä ja pelikirjasta.
Tuo asia ei missään tapauksessa ole fakta. Jos olisi niin sen voisi helposti todistaa oikeaksi (wink wink, tässä on saumat todistaa että olen väärässä). Se on vain mielipide, jota ei ole perusteltu jolloin ei voida puhua edes perustellusta mielipiteestä.
cobol kirjoitti:
Sihvonen on todellisuudessa väärässä tässäkin asiassa. Miksi? Kerran vielä: Sheddenin Jokerien hyökkäyksiin lähtö omasta päästä ei kestä vertailua esim. J ja K Jalosen hyökkäyksiin lähtöjen kanssa. Tästä selvät pisteet Jalosille ja miinukset Sheddenille. Mutta Sheddenin pelitapa pesee molempien Jalosten pelitavan kun puhutaan puolustus- ja maalinedustapelaamisesta sekä karvauspelistä. Jos Jokereilta olisi nämä omat vahvuutensa onnistuneet samalla tavalla Kärppiä vastaan kuin onnistui 19 ottelua 20 ottelusta ennen Kärppä-sarjaa, Jokerit olisi kenties paremmassa kuin 0-2 tilanteessa.
Sheddenin pelitapa pesi todistetusti J.Jalosen pelitavan (niukasti, mutta kuitenkin), tosin siinä sarjassa materiaalietu oli Jokereiden hyväksi paljon selvemmin kuin se on nyt finaaleissa. Mihin sen sijaan perustuu väite että Sheddenin pelitapa puolustus- ja maalinedustapelaamisesta sekä karvauspelistä pesisi K.Jalosen vastaavan? Ainoa perustelu jonka minä keksin on se että Jokereiden pelitapa toimi noissa asioissa HPK:ta vastaan ihan käsittämättömän hyvin. Sen sijaan finaaleissa Kärppien maalinedusta pelaaminen on ollut jopa paremmin miehitetty kuin Jokereiden vastaava. Maalit ovat sinänsä aika tylsä mittari, mutta Kärpät johtavat tällä hetkellä sarjassa maalinedustatilanteista tehtyjä maaleja 3-0 (Ujcik, Pesonen x 2).

Samaten Kärppähyökkääjät ovat saaneet vähemmillä miehillä annettua selvästi paremmin painetta Jokeri-pakeille. Näinollen vastustaja ei ole saanut ylivoima-hyökkäyksiä, mikä on plussaa ja Kärpät ovat saanet luotua karvaustilanteiden johdosta enemmän maalipaikkoja. Maalit ovat aikalailla tasan (Koivisto vs. Pesosen eka peli), mutta Jokerit ero on siinä että Jokerit ovat omien paikkojensa luomiseen joutuneet ottamaan enemmän riskiä siinä missä Kärpät ovat karvanneet varman päälle. Heillä kun on siihen ollut mahdollisuus kun ovat sarjaa suurimman osan johtaneet.

Jos puolustuspelaamisesta lasketaan pois keskialueella puolustaminen, niin varsinkin kulmaväännöissä Jokereiden puolustus on ollut Kärppäpuolustusta parempi. Varsinkin kun tässä huomioidaan että Kärppien hyökkääjät ovat tuolla alueella Jokeri-kolleegojaan sähäkämpiä. Mikkolat ja vastaavat ovat olleet tuolla alueella välillä melko pulassa. Sen sijaan jos puolustuspelaamiseen huomioidaan myös keskialueen pelaaminen, kuten ehdottomasti pitää, niin etu kääntyy tässäkin asiassa K.Jalosen ryhmittymälle. Siinä missä Kärpät saavat keskialueen kiekon siirtelyllä luotua hetkellisiä ylivoimia joutuu Jokerit puskemaan toistuvasti lihamuuria vastaan.
cobol kirjoitti:
Mutta tämäpä johtui usein - siis oikeasti - siitä, että Jokerien puolustuspelaaminen petti. Hyvä esimerkki oli se kun Lepistö toi kiekon yksin yli viivojen ja ajautui Kärppien kulmaan ja menetti kiekon. Yksi syöttö ja Kärpät sai 3-1 ylivoimahyökkäyksen, jota vietiin kohti maalia kahdella lisäsyötöllä. Sihvosten mukaan tämä on osoitus Kärppien hyvästä omalta alueelta lähtevän hyökkäyksen pelikirjasta. Jos asiaan viitsii paneutua enemmän, kyse oli kuitenkin siitä, että Lepistö nousi liian ylös eikä häntä ehtinyt kukaan paikkaamaan. Niinpä Kärpät puhkasi Jokerien linjan kahdella syötöllä ja loi vaarallisen maalipaikan. Vastaavia tilanteita oli useita ja yhteinen nimittäjä oli Jokeripuolustuksen virhe joko sijoittumisen tai liikkeen (= väsymys) takia. Tällöin Kärpät pääsee hienosti maalille lyhyillä syötöillä ja rakentaa loistavia maalipaikkoja.
Tuo on hyvä esimerkki, mutta mielestäni tässä on vielä tuo kuuluttamasi paneutuminen kesken. Kuinka monta kertaa Kärppien-puolustajat ovat nousseet liian ylös koko sarjassa? Ei varmaan kertaakaan. He eivät kertakaikkiaan kuljeta kiekkoa ylös vaan antavat nopean avaussyötön hyökkääjällä joka tuo kiekon ylös jolloin vastustaja ei voikaan saada ylivoima-hyökkäyksiä. Mitä tämä muutakaan on paitsi riskittömämpää pelikirjaa. Miksi sitten Jokeri-pakit joutuvat nousemaan? Voisiko asia olla niin yksinkertaisesti että kun ensimmäinen syöttö ei lähde ajoissa, niin Kärppä-pelaajat ehtivät ottamaaan hyökkääjät kiinni ja vapaita syöttöpaikkoja ei enää olekaan.

Lähtökohtaisesti minä pidän Tuulolaa ja Lepistöä kiekollisesti parempina puolustajina kuin ketään Kärpistä. Se että heille tulee mokia enemmän kuin Boumedienneille ja Laamasille johtuu siitä että he joutuvat yrittämään kertaluokkaa vaikeampia suorituksia. He eivät saa antaa helppoja avauksia vaan joutuvat pitämään kiekkoa ahdistettuina. Jokereiden 2-2 tasoitus oli hyvä osoitus siitä, että kun Kärppä-pakit alkoivat tekemään muuta kuin mitä piti, niin yhtäkkiä he eivät olleetkaan niin hyviä.

Samaa pätee erittäin hyvin myös hyökkääjiin. Miksi Petri Varikset ja Jani Ridat ovat suht.pimennossa vaikka ovat ihan yhtä huikeita pelaajia kuin jatkusti esillä olevat Janne Pesoset ja Jari Viuhkolat. Vastaus: koska Ridan tarvitsee tehdä tuollaisia henkilökohtaisia suorituksia saadaakseen maalin, mutta Pesosen tarvitsee laittaa vain kiekkoja vapaista paikoista sisään. Pelityylin ansiosta Jokerit ovat vain osiensa summa, kun taas Kärpät ovat paljon enemmän.

Ei se ole sattumaa että J.Jalosen HPK:ssa kaikki maailman mäkiahot, Mikko Laineet, Laamaset, Laakkoset, Mäenpäät ja Lahdet onnistuvat vuodesta toiseen, tai että HIFK:ssa kovatkin nimet vuodesta toiseen epäonnistuvat. Ihan pätee NHL:kiin, siinä missä Red Wingseihin voidaan lyödä kuka tahansa Hanssoni Ruotsista ja homma toimii, niin Rangerseissa ei onnistu miljoonamiehetkään. Ja että väittäisi että homma olisi kiinni pelkästään palkasta riippuvasta motivaatiosta tai asenteesta on naiivin lapsellista, niin monia esimerkkejä asiasta on nähty.
 
flintstone kirjoitti:
En usko että Kärppiä voidaan varsinaisesti horjuttaa kovalla fyysisellä pelillä mutta uskon että sillä pelillä Jokerit saattaisi pystyä itse saamaan draivin päälle jotta tästä saataisiin vielä kunnon vääntö mestaruudesta.

Nyt ollaan asian ytimessä. Vaikka täällä paljon puhutaan toisten horjuttamisesta fyysisellä pelillä niin kyllä suurempi seuraus lähes aina on sen oman draivin päälle saamisen. Se sitten näkyy "horjuttamisena" tai miten kukanenkin sen haluaa ilmaista. Kovan fyysisen pelin eittämättä paras puoli on, että suorittava joukkue saa siitä latausta omaan tekemiseen, jolla sitten voitetaan kaksinkamppailuja ja saadaan ylimääräinen potku luisteluun.

Tämä sarja ei ole vielä ohi. Jokereilla on omat saumansa ollut tähän mennessä vaikka Kärpillä onkin ollut homma hallussa.
 

avjk

Jäsen
Suosikkijoukkue
No mitä näitä nyt on...
Xteemu kirjoitti:
Jokerifanit halveksivat rumpuja, tylsiä huutoja, joissa hoetaan joukkueen nimeä, kasvomaalauksia ja peruukkeja, aaltoja ja taululta ohjattuja taputuksia.....
Eilistä finaalia telkkarista katsoessani löytyi myös jokeri kannattajia joilla oli naamat maalattu....
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Jokerit uinui; pelasi jäykästi ja varoi jäähyjä puolentoista finaaliottelun verran.

Eilisessä kohtaamisessa aika tarkkaan 30 min. paikkeilla homma alkoi muistuttaa paria viimeistä välieräsarjan peliä. Touhu alkoi ottelun loppupuolella jo hieman sujumaankin. Eilen se ei riittänyt eikä olisi suurikaan ihme, jos se ei riittäisi Kärppien tasoista joukkuetta vastaan torstainakaan.

Maalivahti lienee syytä vaihtaa loppusarjan ajaksi.

Kärpät on kyllä todella hyvä ja hyvin johdettu joukkue. Niin pitää noilla resursseilla toki ollakin, mutta eipä sekään ole koskaan ollut mikään itsestäänselvyys.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
cobol kirjoitti:
Sihvoselta ja monelta muulta jää jostain syystä kokonaan huomaamatta se fakta, että omalta alueelta lähtevien hyökkäysten merkitys on nykyjääkiekossa jossain 5-15 prosentin välillä pelin kokonaisuudesta eli 100 prosentista. On isoa typeryyttä hehkuttaa Sheddenin puutteita tuon 5-15 prosentin osalta ja väittää niiden ratkaisevan kaikki, jos ei pysty näkemään muuta 85 prosentin kokonaisuutta kiekkopelistä ja pelikirjasta.
dana77 kirjoitti:
Tuo asia ei missään tapauksessa ole fakta. Jos olisi niin sen voisi helposti todistaa oikeaksi (wink wink, tässä on saumat todistaa että olen väärässä). Se on vain mielipide, jota ei ole perusteltu jolloin ei voida puhua edes perustellusta mielipiteestä.

Toki tässä pitää myös muistaa se, että rintamana keskialueen ylittäminen tuo aivan uuden vaihteen pelinopeuteen, eli karvausasetelmaan päästään huomattavasti nopeammin kuin vanhanaikaisella keskialueen ylittämisellä. Tämän cobol varmasti tietää, mutta jättää tahallisesti huomiotta. Omalta alueelta lähtevät hyökkäykset eivät suurelta osin johda laadukkaisiin maalipaikkoihin. Suurimmalla prosentilla hyviä maalipaikkoja saadaan kiekonriistoista vastustajan päässä ja keskialueella. Näiden tilanteiden syntyä tasapainoinen avauspeli siis tukee. Tätä tietoa tukee mm. Westerlund-Summanen -kaksikon aikoinaan tekemät tilastot tukevat ja näihin cobol on varmasti perehtynyt.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
dana77 kirjoitti:
Siinä missä Kärpät saavat keskialueen kiekon siirtelyllä luotua hetkellisiä ylivoimia joutuu Jokerit puskemaan toistuvasti lihamuuria vastaan.Tuo on hyvä esimerkki, mutta mielestäni tässä on vielä tuo kuuluttamasi paneutuminen kesken. Kuinka monta kertaa Kärppien-puolustajat ovat nousseet liian ylös koko sarjassa? Ei varmaan kertaakaan. He eivät kertakaikkiaan kuljeta kiekkoa ylös vaan antavat nopean avaussyötön hyökkääjällä joka tuo kiekon ylös jolloin vastustaja ei voikaan saada ylivoima-hyökkäyksiä. Mitä tämä muutakaan on paitsi riskittömämpää pelikirjaa. Miksi sitten Jokeri-pakit joutuvat nousemaan? Voisiko asia olla niin yksinkertaisesti että kun ensimmäinen syöttö ei lähde ajoissa, niin Kärppä-pelaajat ehtivät ottamaaan hyökkääjät kiinni ja vapaita syöttöpaikkoja ei enää olekaan.

Lähtökohtaisesti minä pidän Tuulolaa ja Lepistöä kiekollisesti parempina puolustajina kuin ketään Kärpistä. Se että heille tulee mokia enemmän kuin Boumedienneille ja Laamasille johtuu siitä että he joutuvat yrittämään kertaluokkaa vaikeampia suorituksia. He eivät saa antaa helppoja avauksia vaan joutuvat pitämään kiekkoa ahdistettuina. Jokereiden 2-2 tasoitus oli hyvä osoitus siitä, että kun Kärppä-pakit alkoivat tekemään muuta kuin mitä piti, niin yhtäkkiä he eivät olleetkaan niin hyviä.
Paljon asiaa ja olen itse samaa mieltä 95%. Ei Kärpillä todellakaan ole niin ylivertainen materiaali kuin jotkut sanovat. Varsinkin pakiston osalta on näin.

Kyllä Kärppien viisikkopelaaminen saa pakkien pelin näyttämään suht helpolta (kuten myös Tarkin). Hyökkääjät (ja pelitapa, viisikon tiiviys yms) auttaa pakkeja pelaamaan jolloin peli helpottuu. En osaa tarpeeksi pureutua pelitapaan että mistä tämä johtuu mutta kaiken lähtökohtana on se että hyökkäyssuuntaan voi antaa sen helpon syötön vauhtiin hyökkääjälle (eikä tarvi kuljettaa kiekkoa) ja toisaalta puolustussuuntaan pelatessa hyökkääjät auttaa häirinnällä + ei olla seisovin jaloin. Tällä tapaa esim pakit: Jaakola+Loponen+Laamanen ovat pelanneet hyvin...näihin minulla oli ennakkoon pelkoa että miten pärjäävät.

Hyvä tai oikeastaan erittäin huono perus esimerkki on sellainen tilanne jossa jokeripakki (en muista nimeä) joutuu kuskaamaan kiekon syvälle Kärppäpäätyyn, täällä kiekonmenetys ja Kärpiltä nopea vastahyökkäys. Ei noin, toki pakki saa nousta jos homma hoidetaan oikein mutta jos hyökkääjät on seisovin jaloin siniviivalla ja pakki porhaltaa ohi niin helposti käy kylmät omaan päähän.
 

torni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muikisteleva rightin kanukkipakki
Telaketju kirjoitti:
sarja menee poikki torstaina, sillä Kärppien peli ei ole ainoastaan parasta, mitä SM-liigassa on aikoihin nähty, vaan myös parantunut peli peliltä. Kummallista tässä on vain se, miten hyvin Kärpät onnistui pitämään taitonsa piilossa runkosarjassa.

Yep, kyllä on ajoitus kohdallaan. Vaikea sanoa miksei runkosarjassa tälläistä meinikiä löytynyt, ei sinne päinkään. Nyt on bluespeleistä asti taso ja peli-ilme aivan kuin olisi kyse eri joukkueesta. Ja eilen Jokeritkin laittoi kyllä kaikki peliin, mutta sekään ei riittänyt. Kyllä Sheddenkin eilen asenteen joukoilleen kohdalleen sai.

Kärpistä eilen parhaat Bros, Pesonen, Ujcik(!), Lupa ja Hanneskin väläytteli. Kyllä oli miehellä vielä Bluessarjassa joku isompikin vamma, niin erilaista óli meininki eilen ja nyt ei puhuta pään sisäisestä vammasta. Mutta tärkeintä on koko joukkueen mahtava peli-ilme! Näitä matseja kelpaa katsoa.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
torni kirjoitti:
Yep, kyllä on ajoitus kohdallaan. Vaikea sanoa miksei runkosarjassa tälläistä meinikiä löytynyt, ei sinne päinkään. Nyt on bluespeleistä asti taso ja peli-ilme aivan kuin olisi kyse eri joukkueesta. Ja eilen Jokeritkin laittoi kyllä kaikki peliin, mutta sekään ei riittänyt. Kyllä Sheddenkin eilen asenteen joukoilleen kohdalleen sai.

Kärpistä eilen parhaat Bros, Pesonen, Ujcik(!), Lupa ja Hanneskin väläytteli. Kyllä oli miehellä vielä Bluessarjassa joku isompikin vamma, niin erilaista óli meininki eilen ja nyt ei puhuta pään sisäisestä vammasta. Mutta tärkeintä on koko joukkueen mahtava peli-ilme! Näitä matseja kelpaa katsoa.
Lisäisin tuohon vielä Alikoski-Paakkolanvaara-Aarnio-ketjun, joka on Blues-sarjasta saakka ollut Kärppien melkeimpä paras ketju, ainakin jos mitataan suorituksen tason ailahteluilla.

Aina kun tämä ketju tulee sisään,pelin painopiste kääntyy hyökkäyspäätyyn, taklauksia 2-4/vaihto, ja maalipaikkojakin luodaan. Vielä kun noista paikoista saisi sisään, ei kentältä voisi enempää pyytää.
 

Sarastro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
pelitavasta

flintstone kirjoitti:
Jokereilla on hyökkäyksissä ajoitukset pielessä ja kiekko tulee monesti seisoville jaloille keskialueella ja hyökkäys-sinisen ylittämisessä kiekko pelataan monesti syvään siten että laiturit ei ole täydessä vauhdissa vaan joutuvat kaartamaan/pysähtymään ennen kuin voivat rynnätä päätykiekon perään ja Kärppien hyvin liikkuva joukkue onkin pääsääntöisesti pystynyt estämään Jokereita saamasta näitä päätykiekkoja itselleen, jopa taklaamaan kerkeämisessä on ollut tekemistä.

Tässä on mainittu olennainen seuraus. Syy tähän on huono hyökkäyspelistrategia tai sen puute. Pakkien pitäisi pystyä avaamaan nopeammin peliä, muttei se onnistu, kun ei ole kenelle syöttää. Laiturit ovat liian kaukana ja keskikaistalla ei ole ketään. Pakit joutuvat kuskaamaan kiekon keskialueelle ja heittämään sen päätyyn tilanteessa, jossa hyökkääjät ovat pysähtyneenä siniviivalla. Kärppien pakit ehtivät helposti ensimmäisenä kiekkoon ja lyhyellä syötöllä siirtävät sen ohi vastaan ryntäävien karvaajien.

Kärpät sumputtaa keskialueen 1-2-2 menetelmällä. Hommaa helpottaa se, ettei keskimmäisellä kaistalla ole jokerihyökkääjää.

Hyökkäyspelaamista ei voi erottaa puolustuspelaamisesta, niinkuin Cobol tekee. Puolustuspelitavan tulee muodostua hyökkäyspelitavan mukaan, ainakin nykyaikaisessa jääkiekossa. Tätä on painottanut ainakin J.Jalonen ja J.Tamminen. Hyvin suunniteltu hyökkäysstrategia mahdollistaa oikea-aikaisen ja tarkoituksenmukaisen karvauksen. Tällöin ei ilmene ns. ajoitusongelmia. Kyse on pelitavasta, ei muusta.

P.Sihvonen on puhunut tästä pelitapa ongelmasta Sheddenin suhteen jo pari kautta. Eilen lähetyksessä tähän yhtyivät Tamminen ja myös Jantunen. Jotkut Jokerikannattajat eivät halua tätä myöntää. Minulle sopii, että Jokerit jatkaa samaan malliin, koska Kärpät vie mestaruuden silloin helposti. Enemmän minua huolettaa maajoukkueen kohtalo.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
avjk kirjoitti:
Eilistä finaalia telkkarista katsoessani löytyi myös jokeri kannattajia joilla oli naamat maalattu....

Nii-i. Ja parin vuoden takaa löytyy kuvia ties kuinka paljon, jossa Narrilaumallakin on rumpuja ;)
Kumma juttu, heti kun Narripojut sanoo et rummut ei olekaan in enään, niin sitten se pitäisi muka niin olla :D
 
Sitten palautus otsikonmukaiseen aiheeseen tässäkin ketjussa. Jokerikannattajat herättävät keskustelua jo niin monessa ketjussa, että pidetään tältä osin keskustelu siihen tarkoitetuissa ketjuissa ja tässä ketjussa keskustelu vain tässä hienossa finaalisarjassa.

Moderaattorit
 

Illuminatus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Taito
zidane kirjoitti:
Nii-in. Ei juuri mitään menetettävää. Pelkkä mestaruus...

Näkisin, että mestaruus menetettiin eilen siinä vaiheessa kun Tarkki torjui Variksen kudin ja 5-3yv valui kuiviin. Sarjan kääntämiseksi tarvitaan ihme, sen verran edellä Kärpät on tähän mennessä ollut. Jos kokoonpanoon ei tehdä mitään muutoksia niin en usko, että edes yksi tuurivoitto saisi aikaan sellaisia muutosta, joka vielä kantaisi meidät mestaruuteen.

Lähinnä tuolla Ahonen-heitolla tavoittelin symbolista muutosta, johon kanavoituisi kaikki jäljellä oleva toivo. Lisäksi väitän, että tilanne olisi kehiin tulevalle maalivahdille psykologisesti helppo: kukaan ei odottaisi mitään ja epäonnistumisesta syytettäisiin valmentajaa. Ja JOS Jokerit sattuisi torstaina voittamaan, niin uskon pelaajien itseluottamuksen vahvistuvan enemmän, kun maalissa olisi Ahonen Riksmanin sijaan. Asetelma neljänteen peliin olisi herkullinen, kun yhtäkkiä Jokereilla olisikin sarjan "voittava maalivahti" puolellaan. Tarkki on nyt ottanut henkisen yliotteen Riksmanista ja tuota yliotetta on vaikea murtaa.

Toinen perusteluni maalivahdin vaihdolle on se, etten olisi enää ollenkaan varma onko Riksmanilla joukkueen varauksetonta luottamusta. 3 helpohkoa maalia on liikaa hyvistä torjunnoista huolimatta.
 

amok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
sopuli kirjoitti:
Toki tässä pitää myös muistaa se, että rintamana keskialueen ylittäminen tuo aivan uuden vaihteen pelinopeuteen, eli karvausasetelmaan päästään huomattavasti nopeammin kuin vanhanaikaisella keskialueen ylittämisellä. Tämän cobol varmasti tietää, mutta jättää tahallisesti huomiotta. Omalta alueelta lähtevät hyökkäykset eivät suurelta osin johda laadukkaisiin maalipaikkoihin. Suurimmalla prosentilla hyviä maalipaikkoja saadaan kiekonriistoista vastustajan päässä ja keskialueella. Näiden tilanteiden syntyä tasapainoinen avauspeli siis tukee. Tätä tietoa tukee mm. Westerlund-Summanen -kaksikon aikoinaan tekemät tilastot tukevat ja näihin cobol on varmasti perehtynyt.

Täältä myös peukku tälle kirjoitukselle. Yhtä peliosa-aluetta ei voi irroittaa kokonaisuudesta ja sanoa, että huono hyökkäyksiin lähtö vaikuttaa vain siihen että maaleja ei tule niin hyvin niistä hitaista lähdöistä.

Hyökkäyksiin lähtö hitaasti Sheddenin taktiikalla vaikuttaa myös siihen, että jätetään paljon käyttämättä sitä nopeaa vaihtoehtoa. Eli pelin nopeaa kääntämistä, kun kiekon riistänyt joukkue haluaa aikaa avaamiselle. Laiturit seisovat ja kun myöhemmin kiekko menetetään, ei päästä antamaan sitä paljon puhuttua fyysistä painetta Kärppien pakeille.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sarastro kirjoitti:
Enemmän minua huolettaa maajoukkueen kohtalo.

Tuskinpa Shedden alkaa yhden kauden takia kokonaan muuttamaan maajoukkueen pelityyliä. Uskoisin, että Jalonen hoitaa tämän pelityylillisen puolen ja Sheddenille jää henkinen puoli ja johtaminen pelin sisällä. Jos tosiaankin maajoukkue alkaa pelaamaan samanlaista kiekkoa kuin Jokerit tällä kaudella niin olisin hyvin yllättynyt - ja pettynyt.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
dana77 kirjoitti:
Pakko laittaa tälle sivulle muistutus: jos aloitit lukemaan tätä ketjua tästä, kelaa takaisinpäin dana77:n viestiin. Siinä ja tuossa sopulin tarkennuksessa on enemmän asiaa kuin tässä ketjussa ennen ja jälkeen sitä yhteensä. Mm. materiaalijutut ja varsinkin puolustajien pelaaminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös