Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
JR puhui re-toolista ja sitä hän tekee, mutta onko tuo hyvää vai huonoa tekemistä niin mielestäni suoraan sanottuna surkeaa. Kapasesta todella kova hinta, vähän kuin all-in siinä. Mathesonin sopimus on aivan hirveä ja Florida on varmasti enemmän kuin tyytyväinen, että pääsi tuosta sopimuksesta eroon vieläpä kokonaan. 6 vuotta on armottoman pitkä aika sitoutua yhteen pelaajaan jonka toivotaan löytävän jotain uutta omaan peliinsä uudessa maisemassa. Oma arvaus on, että tuo sopimus tulee olemaan JR:n jälkeisen GM:n riesana. Pens ei onnistunut edes Bjugstadin yhden vuoden sopimusta heivaamaan kokonaan pois jonnekin vaan puolet siitä jäi joukkueen kontolle. Mielestäni lisukkeet tässä Matheson-Hörnqvist treidissä olisi pitänyt olla paljon nähtyä paremmat Pensin suuntaan. Hörnqvist toi asennetta joukkueeseen, mutta onhan se toki selvää, että pelaajasta jonka roolin kentällä @ipaz yllä hyvin kuvasi niin 5,3M$ kaudessa on aivan liikaa.

Pens on nopeutunut ja nuorentunut tässä off-seasonin aikana, mutta onhan tuo puolustus aivan kammottavan oloinen. Olen valmis perumaan kaikki "pahat" puheeni Reirdenistä, jos se saa tuosta pakistosta tehtyä hyvän. Joku Matheson-Johnson pakkipari olisi aivan painajaismainen kun kumpikin kilpailisi vain siitä, että kummalla on enemmän kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä pelin päätyttyä tilastoissa.

Ei taida vanhempi Tanev olla enää suunnitelmissa tuoda vapailta markkinoilta Pittsburghiin tai sitten se on Dumoulin/Pettersson/Johnson josta hankkiudutaan vielä eroon. Kun Murraysta mitään järkevää ei tunnu saavan niin menkööt sitten Johnsonin kanssa ilmaiseksi jonnekin, olkoon se sitten maksuna tuosta, että joku huolii Johnsonin.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jos tuosta Mike Mathesonista nyt yrittää niitä positiivisia puolia katsoa niin:

- Viimeisen kolmen vuoden ajalta hän on tehnyt 20 maalia tasaviisikoin mikä on melkeinpä eliittiluokan suoritus puolustajalta. Se on 13. eniten kaikista puolustajista ja tasoissa Letangin, Dumban, Ekbladin, Theodoren ja Barrien kanssa. Maalintekopotentiaalia löytyy ja se on positiivista sillä Letangin lisäksi sitä ei ole viime vuosina puolustuksesta juurikaan löytynyt. Schultzikin kadotti sen kykynsä sen läpimurtokautensa jälkeen. Marino toki osoitti sen suhteen tulokkaana hyviä elkeitä, mutta nuo vasemman puolen puolustajat eivät juurikaan laukauksillaan ole maalintekouhkia.

- Mathesonin 54 pistettä tasaviisikoin on kaikista puolustajista jaetulla 51. sijalla eli kokonaispisteidenkin puolesta ollut hyvän tason puolustaja tasaviisikoin. Siinä pisteellä edellä on esimerkiksi Dumba ja pisteen perässä tulevat Parayko, Morrissey, Subban ja Brodie. Kelpo seurassa siellä.

- Hänellä on kolmelta viimeiseltä vuodelta 153 kiekonriistoa tasaviisikoin mikä on kaikista puolustajista kolmanneksi eniten. Edellä ainoastaan Slavin ja Burns, seuraavina perässä tulevat Karlsson ja Theodore. Eliittiseurassa tuossakin tilastossa.

- Vähintään 100 minuuttia pelanneista puolustajista Mathesonin P/60 (4.39) ylivoimalla on puolustajista 37. paras, vain kymmenen sijaa Letangia ja Josia perässä. Ihan kohtuullinen suoritus, kakkosylivoiman kavereista näyttäisi olevan aikalailla kärkeä jos alkaisi suodattamaan edeltä pois ykkösyv:n puolustajia. Mathesonin säästeliääseen yv-peluutukseen ollut syynä se että Floridalla on leftin puolen pakkina edellä yksi liigan parhaista ylivoimapuolustajista, Keith Yandle. Tuo antaa toivoa siitä että erityisesti ylivoimapelaamisen suhteen Mathesonilla olisi sitä lunastamatonta potentiaalia jäljellä. Hänellä pitäisi olla kyky tuoda kiekkoa ylös ja hyvällä laukauksellaan olla jonkinlainen uhka siniviivalta käsin - kaksi elementtiä joita Penguinsin ylivoimassa ei juurikaan ole ollut. Kiekon ylöstuonti ollut vaivalloista ja Letang ei ole koskaan laukauksellaan muodostanut uhkaa ylivoimassa.

Näiden vastapainona sitten kiekonmenetystilastot joissa Matheson on top-5 puolustaja negatiivisessa mielessä. Niin paljon kuin vaikka Letang on tuosta saanut uransa aikana kritiikkiä, ei hän ole lähimaillakaan Mathesonia tässä tilastossa. Kuten ei ole myöskään Jack Johnson. Eli olisihan siinä Mathesonin vierellä syytä olla melkoinen turvaverkko, joku oman alueen todellinen erikoismies, puolustavien puolustajien eliittipelaaja. Taitaa vaan olla vähän liian kova vastuu annettavaksi toisen kauden Marinolle ja Letangin kahlitsemisessa kaitsimaan Mathesonia ei ole mitään järkeä. Eikä tuo Letang ole enää Letang jos hänet lyödään pelkkään puolustavaan rooliin ja käsketään jättää kiekonkuljetus ja hyökkäyksiin osallistuminen pakkiparille. No ehkä Dumosta olisi siihen lapsenvahdin hommaan jos Matheson laitetaan "väärälle puolelle pelaamaan. Onhan tässä nyt Reirdenilla vaan iso homma tehtävänä että saa oman alueen puolustuspelaamisen sitten kuntoon, ei vain Mathesonin vaan ihan koko puolustuksen osalta.

Sopimus on sitten ihan oma lukunsa eikä siihen ole tarvetta palata enempää nyt. Kun nyt olisi tullut palkanpidätystä ja Penguinsin maksettavaksi jäänyt AAV pudonnut $3.5 miljoonaan tai sen alle, niin riski olisi ollut paljon siedettävämpi. Mutta se on ollutta ja mennyttä, koko sopimuksen kanssa on nyt tultava toimeen - riski on kuitenkin valtaisa.

Varovaisesti tässä vaiheessa voisi muotoilla pakkiparit seuraavanlaisiksi:

Pettersson-Letang
Dumoulin-Matheson
Johnson-Marino
Riikola-Ruhwedel

Matheson menee sinne väärälle puolelle siis tämän hetken kaavailuissa. Mutta eiköhän JR jonkun kaupan tee vielä ja puolustus mene vielä uuteen muotoon sen myötä. Katsellaan...
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei taida vanhempi Tanev olla enää suunnitelmissa tuoda vapailta markkinoilta Pittsburghiin tai sitten se on Dumoulin/Pettersson/Johnson josta hankkiudutaan vielä eroon. Kun Murraysta mitään järkevää ei tunnu saavan niin menkööt sitten Johnsonin kanssa ilmaiseksi jonnekin, olkoon se sitten maksuna tuosta, että joku huolii Johnsonin.
Ei helvetti voi olla (jaa no, voi se kyllä JR:n tapauksessa olla) että Dumoulin treidattaisiin. Hän on pakistosta ainoa hyvällä sopimuksella oleva pelaaja. Toki uskon vielä Letangiin että pelaa sopparinsa hinnan edellyttämällä tasolla, mutta siinä ne ovat.

Rutherfordilla on sentään ollut jokin punainen (aika hailakan sävyinen tosin) lanka touhuissaan, ja yrittänyt tuoda lisää nopeutta kokoonpanoon. Toteutus mielestäni ontuu pahasti.
Kertokaa nyt joku, että olisiko se ollut täysin mahdotonta treidata Hörnqvistiä niin, että palkkakattoon olisi saatu lisää tilaa. Tai ylipäätään karsittu kuluja niin, että olisi voitu todella kilpailla kesän UFA-pelaajista, jotka ihan oikeasti ovat vielä viime kaudella olleet hyviä pelaajia.

Rutherford on heitellyt muutamana edellisenä vuotena niin paljon paskaa seinälle, eikä oikein mikään ole tarttunut, että olisi ollut korkea aika panostaa johonkin varmempaan ratkaisuun.
 

ipaz

Jäsen
Kapasesta todella kova hinta, vähän kuin all-in siinä.
No en nyt sanoisi todella kova hinta. Kapanen on välitön vahvistus joukkueelle ja Lindgren taas potentiaalinen top4 pakki, kunhan pääsee kunnolla sisään P-amerikkalaiseen peliin. Nuorella pakilla se voi ottaa helposti sen 2-4 vuotta. Luonnollisesti voi käydä niinkin että ei toteudu ja kaveri palaa takaisin Eurooppaan. Mutta Wilkes-Barryn valmentajana on ensi kaudella entinen SaiPa / Ässät / Kärpät / Jokeri-puolusta J.D. Forrest, joka on tehnyt hienoa työtä joukkueen apuvalmentajana neljän kauden ajan. Toki puolustajalla pelipaikan ottaminen farmin kautta Pens-pakistossa on ollut viime kausina vaikeaa. Mieluummin sinne on hankittu valmiita pelaajia.

Mitä Toronto sai? Evan Rodriques on alempien kenttien koohottaja. Hållander? Potentiaali aivan parhaimmillaankin 3. ketjun sentteriksi joskus 4-5 vuoden päästä. 1. kierroksen varaus tulevassa draftissa on vuoro numero 15. Se alkaa olemaan ykköskierroksen vuoroista siinä sarjassa että 50/50. Sieltä voi tulla joku dylanlarkin, mutta ihan yhtä hyvin lukekunin tai zachsenyshyn. Nostin esiin nämä palaset, koska ne tuossa kaupassa varmaankin merkityksellisimmät ovat.

NHL:ssä pätee sanonta, että kaupan voittaa se joukkue joka saa parhaan pelaajan. Tällä hetkellä Pens voitti kaupan selkeästi Kapasen vuoksi. Se mikä tilanne on viiden vuoden päästä, ei olle tällä hetkellä relevanttia.

Mathesonin sopimus on aivan hirveä ja Florida on varmasti enemmän kuin tyytyväinen, että pääsi tuosta sopimuksesta eroon vieläpä kokonaan. 6 vuotta on armottoman pitkä aika sitoutua yhteen pelaajaan jonka toivotaan löytävän jotain uutta omaan peliinsä uudessa maisemassa. Oma arvaus on, että tuo sopimus tulee olemaan JR:n jälkeisen GM:n riesana.
Mathesonin sopimus on haastava. Se on pitkä ja siinä voi olla kahden vuoden jälkeen todella paljon liika dollareita. Mutta ihan yhtä hyvin Matheson voi löytää Crosbyn komennossa puuttuvan itseluottamuksensa ja sen jälkeen lentää jäällä kuten hänestä draf-vuonna odotettiin. Pensin ei tarvise myöskään suojata Mathesonia, joten Seattle voi viedä miehen ensi kesänä jos sikseen tulee.

Ja mitä tulee tuohon Pens-pakiston leftisyyteen, niin Colorado (Makar, Johnson), Dallas (Klingberg), Vegas (Whitecloud)...

Pens ei onnistunut edes Bjugstadin yhden vuoden sopimusta heivaamaan kokonaan pois jonnekin vaan puolet siitä jäi joukkueen kontolle.
Bjugstadista ei olisi kukaan muukaan GM saanut yhtään enempää tässä tilanteessa. Liian vähän pelejä viime kausina, liikaa hajalla, liian tehotota ja liian iso palkka. Pääasia hänen kohdallaan oli, että jollekin kelpasi. JR kaupitteli miestä pitkin liigaa ja Guerinilta sai sentäs edes varausvuoron takaisin. Toinen vaihtoehto mitä JR pohti oli ostaa sopimuksen viimeinen kausi ulos, jolloin cap-vaikutus olisi ollut kahdelle seuraavalle kaudelle 1,175 miljoonaa taalaa. Toimistossa ilmeisesti laskettiin, että parempi pidättää tälle kaudelle enemmän ja päästä sitten kokonaan eroon, kuin roikottaa yli miljoonan caphittia seuraavat kaksi vuotta jolloin liigan caphit ei edes nouse.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tän kaiken negan keskellä tekisi mieli sanoa, että Matheson pelaa tulevalla kaudella uransa parhaan kauden. Crosbyllekin tuttu kaveri.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kertokaa nyt joku, että olisiko se ollut täysin mahdotonta treidata Hörnqvistiä niin, että palkkakattoon olisi saatu lisää tilaa. Tai ylipäätään karsittu kuluja niin, että olisi voitu todella kilpailla kesän UFA-pelaajista, jotka ihan oikeasti ovat vielä viime kaudella olleet hyviä pelaajia.
Eihän tuo Hörnqvistin treidaaminen missään nimessä helppoa ollut:

- Ensi kauden alkaessa ikää mittarissa jo 34 vuotta.
- Sopimusta jäljellä kolme vuotta $5.3 miljoonan AAV:lla.
- Sopimusta ei ilmeisesti ole vakuutettu kaikkien vammojen varalta tai ylipäänsä ollenkaan, mikä meinasi torpata tämänkin kaupan.
- Maileja mittarissa enemmän kuin ikää Hörnqvistin kuluttavan pelityylin vuoksi.
- Loukkaantumishistoria melko merkittävä.
- Taso parhaista päivistä laskenut.
- Liigan laajuinen cappitila rajoitettua johtuen paikallaan pysyneestä palkkakatosta.

Hörnqvist toki edelleen täyttää paikkansa joukkueessa kuin joukkueessa, ja ylivoimalla edelleen maalinedustapelaajana liigan parhaimmistoa, mutta onhan tuossa selkeitä syitä sille miksi hänellä ei vaihtoarvoa paljoakaan ollut. Ei nyt ihan Milan Lucicista puhuta mutta ei siitä erityisen kaukanakaan olla (sillä erolla että Lucicilla ei ole juurikaan loukkaantumishistoriaa vaan taso laskenut lähinnä iän ja ympäröivän liigan nopeutumisen myötä).

Että kaiken kaikkiaan vaihtoarvo ei ollut varmastikaan hyvä. Mahdotonta sanoa olisiko ollut parempaa kauppaa tarjolla mistään, tai isompia cap-säästöjä, mutta tuskinpa Mathesonia potentiaalisempaa pelaajaa ainakaan olisi saanut mistään. Se potentiaali yksistään ei tietenkään korvaa hänen sopimuksestaan, riskialttiista pelityylistä ja heikoista esityksistä johtuvia riskejä mutta on nyt kuitenkin olemassa siellä edelleen.

Eikä siellä tämän UFA-luokassa ole ketään muuta kuin Pietrangelo jonka palveluksista olisi ollut oikeasti kannattavaa kilpailla. Eikä siihen kilpailuun olisi riittänyt cap-tilaa missään tapauksessa pelkällä Hörnqvistin kauppaamisella pelkkää vapaata cap-tilaa vastaankaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kertokaa nyt joku, että olisiko se ollut täysin mahdotonta treidata Hörnqvistiä niin, että palkkakattoon olisi saatu lisää tilaa. Tai ylipäätään karsittu kuluja niin, että olisi voitu todella kilpailla kesän UFA-pelaajista, jotka ihan oikeasti ovat vielä viime kaudella olleet hyviä pelaajia.
Ihmettelen itse ettei panttereiden tarvinnut pidättää yhtään tuossa Mathesonin palkkaa, 6 vuotta ja lähes 5M$ AAV, huhhu on kova lappu nieltäväksi ja JR nieli sitten sen ihan kokonaan kurkkuun asti. Yleisesti kulujen karsiminen niin, että olisi päästy jostain Pietrangelosta kilpailemaan olisi kuitenkin ollut hyvin vaikeaa ellei jopa mahdotonta.

No en nyt sanoisi todella kova hinta. Kapanen on välitön vahvistus joukkueelle ja Lindgren taas potentiaalinen top4 pakki, kunhan pääsee kunnolla sisään P-amerikkalaiseen peliin. Nuorella pakilla se voi ottaa helposti sen 2-4 vuotta. Luonnollisesti voi käydä niinkin että ei toteudu ja kaveri palaa takaisin Eurooppaan. Mutta Wilkes-Barryn valmentajana on ensi kaudella entinen SaiPa / Ässät / Kärpät / Jokeri-puolusta J.D. Forrest, joka on tehnyt hienoa työtä joukkueen apuvalmentajana neljän kauden ajan. Toki puolustajalla pelipaikan ottaminen farmin kautta Pens-pakistossa on ollut viime kausina vaikeaa. Mieluummin sinne on hankittu valmiita pelaajia.

Mitä Toronto sai? Evan Rodriques on alempien kenttien koohottaja. Hållander? Potentiaali aivan parhaimmillaankin 3. ketjun sentteriksi joskus 4-5 vuoden päästä. 1. kierroksen varaus tulevassa draftissa on vuoro numero 15. Se alkaa olemaan ykköskierroksen vuoroista siinä sarjassa että 50/50. Sieltä voi tulla joku dylanlarkin, mutta ihan yhtä hyvin lukekunin tai zachsenyshyn. Nostin esiin nämä palaset, koska ne tuossa kaupassa varmaankin merkityksellisimmät ovat.

NHL:ssä pätee sanonta, että kaupan voittaa se joukkue joka saa parhaan pelaajan. Tällä hetkellä Pens voitti kaupan selkeästi Kapasen vuoksi. Se mikä tilanne on viiden vuoden päästä, ei olle tällä hetkellä relevanttia.
Oli se mielestäni todella kova hinta pelaajasta joka ei pystynyt top-6 roolia koskaan ottamaan Torontossa. Hållanderin potentiaalin näen kuitenkin myös ihan eri tavalla kuin sinä. Katto ei todellakaan ole vain kolmosketjussa vaan kyllä tuosta kaiken mennessä nappiin voi kasvaa kakkosketjun kahdensuunnan pelaaja. Moni pitää Hållanderia hyvin varmana NHL-pelaaja ns. keskiketjuihin parin-kolmen vuoden päästä. Tuohon vielä ykköskierroksen varausvuoro ennestään hyvin laadukkaana pidettyyn draftiin niin onhan hinta kova.

Pens toki sai tällä hetkellä kaupan parhaan pelaajan ja Kapasen sopimus on mallia hyvä sekä jotain potentiaalia sielläkin on.

Mathesonin sopimus on haastava. Se on pitkä ja siinä voi olla kahden vuoden jälkeen todella paljon liika dollareita. Mutta ihan yhtä hyvin Matheson voi löytää Crosbyn komennossa puuttuvan itseluottamuksensa ja sen jälkeen lentää jäällä kuten hänestä draf-vuonna odotettiin. Pensin ei tarvise myöskään suojata Mathesonia, joten Seattle voi viedä miehen ensi kesänä jos sikseen tulee.

Ja mitä tulee tuohon Pens-pakiston leftisyyteen, niin Colorado (Makar, Johnson), Dallas (Klingberg), Vegas (Whitecloud)...
Tässä on Pens viime vuosina kokeillut ihan riittävästi näitä toivotaan-toivotaan hakuja joilla on pitkät ja hankalat sopimukset olleet vai mitä sanoo nimet Pearson, Gudbranson, Bjugstad? Myös Johnson menee suoraan tähän kastiin, mutta hänelle tuo sopimus sorvattiin vain itse. Siinä kuitenkin toivottiin (tai no johtoporras toivo, muut tiesi jo ennestään miten käy), että löytyisi jokin uusi vaihde voittavassa organisaatiossa ja uusissa maisemissa.

Bjugstadista ei olisi kukaan muukaan GM saanut yhtään enempää tässä tilanteessa. Liian vähän pelejä viime kausina, liikaa hajalla, liian tehotota ja liian iso palkka. Pääasia hänen kohdallaan oli, että jollekin kelpasi. JR kaupitteli miestä pitkin liigaa ja Guerinilta sai sentäs edes varausvuoron takaisin. Toinen vaihtoehto mitä JR pohti oli ostaa sopimuksen viimeinen kausi ulos, jolloin cap-vaikutus olisi ollut kahdelle seuraavalle kaudelle 1,175 miljoonaa taalaa. Toimistossa ilmeisesti laskettiin, että parempi pidättää tälle kaudelle enemmän ja päästä sitten kokonaan eroon, kuin roikottaa yli miljoonan caphittia seuraavat kaksi vuotta jolloin liigan caphit ei edes nouse.
Voi olla ettei, mutta silti itse ihmettelen miten joku menee koskemaan Mathesonin sopimukseen kerran edes Bjugstadin vuoden sopimusta ei pysty minnekään hautaamaan kokonaan.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eihän tuo Hörnqvistin treidaaminen missään nimessä helppoa ollut:

- Ensi kauden alkaessa ikää mittarissa jo 34 vuotta.
- Sopimusta jäljellä kolme vuotta $5.3 miljoonan AAV:lla.
- Sopimusta ei ilmeisesti ole vakuutettu kaikkien vammojen varalta tai ylipäänsä ollenkaan, mikä meinasi torpata tämänkin kaupan.
- Maileja mittarissa enemmän kuin ikää Hörnqvistin kuluttavan pelityylin vuoksi.
- Loukkaantumishistoria melko merkittävä.
- Taso parhaista päivistä laskenut.
- Liigan laajuinen cappitila rajoitettua johtuen paikallaan pysyneestä palkkakatosta.

Hörnqvist toki edelleen täyttää paikkansa joukkueessa kuin joukkueessa, ja ylivoimalla edelleen maalinedustapelaajana liigan parhaimmistoa, mutta onhan tuossa selkeitä syitä sille miksi hänellä ei vaihtoarvoa paljoakaan ollut. Ei nyt ihan Milan Lucicista puhuta mutta ei siitä erityisen kaukanakaan olla (sillä erolla että Lucicilla ei ole juurikaan loukkaantumishistoriaa vaan taso laskenut lähinnä iän ja ympäröivän liigan nopeutumisen myötä).

Että kaiken kaikkiaan vaihtoarvo ei ollut varmastikaan hyvä. Mahdotonta sanoa olisiko ollut parempaa kauppaa tarjolla mistään, tai isompia cap-säästöjä, mutta tuskinpa Mathesonia potentiaalisempaa pelaajaa ainakaan olisi saanut mistään. Se potentiaali yksistään ei tietenkään korvaa hänen sopimuksestaan, riskialttiista pelityylistä ja heikoista esityksistä johtuvia riskejä mutta on nyt kuitenkin olemassa siellä edelleen.

Eikä siellä tämän UFA-luokassa ole ketään muuta kuin Pietrangelo jonka palveluksista olisi ollut oikeasti kannattavaa kilpailla. Eikä siihen kilpailuun olisi riittänyt cap-tilaa missään tapauksessa pelkällä Hörnqvistin kauppaamisella pelkkää vapaata cap-tilaa vastaankaan.
Vaikeaa on, mutta luulisi että edelleen hyödyllisenä pelaajana Hörnqvistin olisi saanut treidattua jollakin lisämausteella tyyliin Hörnqvist, Murray -> 7th rounder.
Myönnän että voin elää jo pahasti menneisyydessä, mutta esimerkiksi Kevin Shattenkirk olisi mieluisampi vaihtoehto kuin Matheson, ja hänen seuraava sopimuksensa tuskin nousee edes Mathesonin lukemille.
Eikö porukasta Krug, Barrie, Brodie, C. Tanev tai ehkä Travis Hamonic kukaan olisi siinä hintaluokassa mihin Penguins ylettäisi?
 

ipaz

Jäsen
Voi olla ettei, mutta silti itse ihmettelen miten joku menee koskemaan Mathesonin sopimukseen kerran edes Bjugstadin vuoden sopimusta ei pysty minnekään hautaamaan kokonaan.
Niin. Mitä eroa on Bjugstadilla ja Mathesonilla? @Bosco tuossa aiemmin hyvin avasi Mathesonin potentiaalia. Miehellä on potentiaali olla aivan loistava pelaaja. Huonoimmillaan taas katoaa katsomoon poppareille. NHL-joukkueen managerointi on todennäköisyyksien arviointia ja riskien ottamista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Vaikeaa on, mutta luulisi että edelleen hyödyllisenä pelaajana Hörnqvistin olisi saanut treidattua jollakin lisämausteella tyyliin Hörnqvist, Murray -> 7th rounder.
Myönnän että voin elää jo pahasti menneisyydessä, mutta esimerkiksi Kevin Shattenkirk olisi mieluisampi vaihtoehto kuin Matheson, ja hänen seuraava sopimuksensa tuskin nousee edes Mathesonin lukemille.
Eikö porukasta Krug, Barrie, Brodie, C. Tanev tai ehkä Travis Hamonic kukaan olisi siinä hintaluokassa mihin Penguins ylettäisi?
Hörnqvist+Murray olisi Murrayn jatkon jälkeen luultavasti yli kymmenen miljoonan cap-rasite ensi kaudeksi ilman takaisinpäin tulevia sopimuksia. Se olisi valtava taloudellinen panostus joltain joukkueelta ja ylipäänsä tuollaiseen ei taitaisi capin (ja maalivahdin mahdollisen tarpeen puolesta) olla tilaa kuin Detroitilla, New Jerseyllä ja Ottawalla. Että ei tuo nyt ihan niin yksinkertaista ole kuin miltä saattaa kuulostaa. Siihen päälle kun heitetään vielä Hörnqvistin täysi NTC (joka jäi aiemmin mainitsematta) ja homma vaikeutuisi entisestään. Jonnekin Ottawaan meno ei varmasti yhtä helposti häntä saa luopumaan tuosta klausuulista kuin Floridan lämpöön eläkepäivien viettoon meneminen.

Krug saa helposti ainakin 7 miljoonan vuosiansiot, ei olisi mahtunut ilman useampaa isoa siirtoa Penguinsin cappiin. Brodie ja Tanev saavat ainakin sen noin viisi miljoonaa ja kummankin saaminen olisi vaatinut melkein Hörnqvistin sopimuksen dumppaamista ilman mitään palkkakustannuksia takaisinpäin - kuten sanoin niin ei helppo suorittaa. Hamonic perhesyistä oletettavasti pysyy mahdollisimman lähellä kotiaan siellä Manitoban/Albertan tietämillä. Barrie on se villi kortti - saattaa ottaa heikon kauden jälkeen palkanalennusta - tai sitten edelleen pysyä yli viiden miljoonan pelaajana. Olisi sekin vaatinut varmasti jotain toimenpiteitä.

Shattenkirk noista olisi voinut mahtua jopa ilman mitään siirtoja cappiin. Mutta vaikeahan kaikkia kortteja on laittaa sen varaan että olisi päättänyt valita Penguinsin kaikista joukkueista uudeksi kohteekseen alehintaisella sopimuksella. Olisi nyt ollut tietenkin paljon riskittömämpi tapaus sitten kuin Matheson kun ei varmasti mitään monivuotista (4+) sopimusta saa enää.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kapanen on välitön vahvistus joukkueelle ja Lindgren taas potentiaalinen top4 pakki, kunhan pääsee kunnolla sisään P-amerikkalaiseen peliin.

Mitä Toronto sai? Evan Rodriques on alempien kenttien koohottaja. Hållander? Potentiaali aivan parhaimmillaankin 3. ketjun sentteriksi joskus 4-5 vuoden päästä.
Tämä kohta ottaa vähän omaan silmään muuten varsin laadukkaasta tekstistä. Näinhän näissä prospectien arvioissa yleensä käy, kun joukkueesta joku lähtee/tulee.

Jos mietitään, että Lindgren on 4 kierroksen varaus vuodelta 2015 ja Hållander 2 kierroksen varaus vuodelta 2018. Draftin aikaan Hållander on aika kiistämättä ollut lupaavampi pelaaja. Sitten jos miettii miten urat ovat edenneet niin itse pidän tuota Hållanderin nousua draftin jälkeen SHL:ään ja puoli pinnaa per peli tekijäksi aika paljon kovempana kuin Lindgrenin SHL - Allsvenskan - Liiga - AHL reittiä.

Mikä eniten otti silmään oli "Lindgren potentiaalinen top4-pakki" ja "Hållander max 3. ketjun sentteri". Itse en näe Lindgrenissä mitään potentiaalia ykköspariin ja kyllä kakkospakkiparikin on melko kaukana. Hållander taas mielestäni vaikuttaa varmemmalta tapaukselta noihin keskiketjuihin.

Pronman kohtuu tuoreissa analyysissä nosti Hållanderin "Legit NHL-player" tasolle ja Hållander oli Toronton prospecteista kuudenneksi paras. Viime vuonna Lindgren jäi kokonaan listan ulkopuolelle (ei siis TOP26 Torontossa).
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Shattenkirk noista olisi voinut mahtua jopa ilman mitään siirtoja cappiin. Mutta vaikeahan kaikkia kortteja on laittaa sen varaan että olisi päättänyt valita Penguinsin kaikista joukkueista uudeksi kohteekseen alehintaisella sopimuksella. Olisi nyt ollut tietenkin paljon riskittömämpi tapaus sitten kuin Matheson kun ei varmasti mitään monivuotista (4+) sopimusta saa enää.
Jos oletetaan että Penguins olisi saanut siivottua tilaa cappiin, että olisi kyennyt tekemään tarjouksia kesän UFA-pakeille, niin riskinä olisi tietenkin jäädä tyhjin käsin. Sitten lähdettäisiin kauteen vapaalla captilalla, ei nyt kamala vaihtoehto.
Mathesonin kohdalla lähtökohta on kuitenkin se, että mikäli Pens ei saa käännettyä tämän kurssia, se käytännössä sinetöi Crosby/Malkin aikakauden. Mikään joukkue ei kestä Johnsonin ja Mathesonin kokoluokan taakkaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jos oletetaan että Penguins olisi saanut siivottua tilaa cappiin, että olisi kyennyt tekemään tarjouksia kesän UFA-pakeille, niin riskinä olisi tietenkin jäädä tyhjin käsin. Sitten lähdettäisiin kauteen vapaalla captilalla, ei nyt kamala vaihtoehto.
Mathesonin kohdalla lähtökohta on kuitenkin se, että mikäli Pens ei saa käännettyä tämän kurssia, se käytännössä sinetöi Crosby/Malkin aikakauden. Mikään joukkue ei kestä Johnsonin ja Mathesonin kokoluokan taakkaa.
Niin, riskit tässä ovat isot, se on jo moneen kertaan todettu. Ei ne riskit nyt kovin paljoa pienemmät jonkun Chris Tanevin signauksen kanssa olisi kuitenkaan olleet, sen toin jo aiemmin viikolla esiin. Parempi oman pään puolustaja ja siten turvallisempi tapaus kuin Matheson, mutta olisi myös isot riskit siinä sopimuksessa mukana. Sen tyylin pakki ja siinä iässä että voi nopeasti tapahtua scuderit, alznerit jne.

Sopimuksen pituus on tietenkin eri luokkaa ja siten eri tilanne tyystin, mutta noin muutoin pakko todeta että onhan JR kerta toisensa jälkeen osoittanut kykenevänsä kauppaamaan surkeita sopimuksia pois. Scuderi oli paskempi kuin Johnson ja se saatiin kaupatuksi hyödylliseksi muodostunutta Daleya vastaan. Gudbranson oli tänne hankittaessa "NHL:n paskin puolustaja" ja hänestä saatiin akuuttiin pakkipulaan hyvinkin hyödyllinen puolustaja loppukaudeksi ja siten dumpattua hänen sopimus ilmaiseksi toisaalle kun takaa puskista tuli Marino ja vei pelipaikan. Johnson olisi viime kesänä saatu dumpattua Minnesotaan jollei Kessel olisi torpannut kauppaa NTC:llään. Eli on JR:stä mitä mieltä hyvänsä niin onhan hän osoittanut kykynsä tehdä kauppoja huonoilla sopimuksilla, joten en nyt maailmanloppua ala ennustaa vaikka ne kauhuskenaariot toteutuisivat Mathesonin kohdalla heti ensimmäisellä kaudella. Luotetaan siihen että JR sitten löytää jostain uuden haun siinä tapauksessa ja uutta kokeilua sisään. Ehkä silloin löytyy sitten jossain joukkueessa suosiosta pudonnut "Daley/Hagelin" (joiden sopimukset Chicago ja Anaheim pahasti halusivat dumpata tuolloin vain muutamaa kuukautta sen jälkeen kun olivat heidät hankkineet) ja tämä onnistuisi paremmin. Tai sitten kaadutaan noihin sopimuksiin. Aika näyttää sen, kauppa on kuitenkin tehty ja olen valmis antamaan Mathesonille mahdollisuuden, samoin kuin tein Johnsonille, ja toivon heidän onnistumisia Penguinsin riveissä pelatessaan.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
#11
Kun täällä nyt on vanhatkin haavat auki, niin mielestäni Kapasen hinnasta teki kovan nimenomaan se, että Leafsin oli pakko treidata joku ja Kapanen taisi olla se pelaaja, jota Leafs ensisijaisesti muille kaupitteli.

Palkkakattoliigassa tuollainen kilpailevan organisaation ahdinko pitäisi pystyä hyödyntämään ilman, että antaa itse mitään kovin merkittävää pois. Nyt JR kuitenkin maksoi Kapasesta hinnan, joka oli kuin Leafs ei olisi halunnut myydä. Todella kummallista. En usko, että moni GM olisi ollut valmis maksamaan edes kakkoskieppiä.
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Penguins voi laittaa Mathesonin hyökkääjäksi kuten Florida teki menneellä kaudella mikäli mies tulee aiheuttamaan liikaa sydämentykytyksiä omassa päässä. Matheson teki tuossa ensimmäisessä pelissä kolme pistettä pelaamalla hyökkääjänä ja tuolloin siirto hyökkääjäksi ei edes laskenut hänen peliaikaansa (hän oli pelannut kaksi edellistä peliä noin 10 minuutin ajoilla). No tuskin tuota nähdään pidemmän päälle vaihtoehtona kuitenkaan.

En yllättyisi mikäli Matheson pystyisi pelaamaan ensi kaudella ainakin hyvän alun, ehkä jopa koko kauden. Maisemanvaihto piristää monia pelaajia ja nyt hän saa uuden mahdollisuuden. Floridassa tie näytti menevän huonoon suuntaan viime kaudella kun hän oli vasta kuudenneksi eniten ottelua kohden pelannut puolustaja (edellä mm. MacKenzie Weegar ja Riley Stillman) eikä playoffeissakaan tullut kuin 13 minuuttia per peli niihin kahteen otteluun mitkä pelasi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kun täällä nyt on vanhatkin haavat auki, niin mielestäni Kapasen hinnasta teki kovan nimenomaan se, että Leafsin oli pakko treidata joku ja Kapanen taisi olla se pelaaja, jota Leafs ensisijaisesti muille kaupitteli.

Palkkakattoliigassa tuollainen kilpailevan organisaation ahdinko pitäisi pystyä hyödyntämään ilman, että antaa itse mitään kovin merkittävää pois. Nyt JR kuitenkin maksoi Kapasesta hinnan, joka oli kuin Leafs ei olisi halunnut myydä. Todella kummallista. En usko, että moni GM olisi ollut valmis maksamaan edes kakkoskieppiä.
Onhan tämä pitkälti näin ja esimerkiksi Matt Murrayn kanssa Penguins on vastaavassa tilanteessa kuin Leafs oli Kapasen kanssa ja nopean ja helpon kaupan tekeminen hyvää vastinetta vastaan ei ole onnistunut. Muut tietävät Penguinsin tilanteen eivätkä ole olleet valmiita antamaan JR:n havittelemaa hyvää vastinetta sen tietäen.

Tämä kuitenkin erottaa JR:n monesta muusta managerista - niin hyvässä kuin pahassa - hän on valmis tekemään rohkeita siirtoja ja painamaan liipaisinta kauppojen suhteen, sen sijaan että alkaisi vääntämään loppuun saakka hinnan alentamiseksi ja riskeeraisi että joku toinen tulee ja nappaa hänen haluaman pelaajan. Ei voi sanoa että näin Penguins-kannattajana joukkueen seuraaminen JR:n aikana olisi ollut tylsää, aina tapahtuu jotain.

Mitä tulee Kapaseen muutoin niin useampi joukkuehan eri raporttien mukaan silloin osoitti kiinnostusta häntä kohtaan. Penguinsin tarjous tietenkin sitten paras kun kauppa joukkueiden välillä syntyi, ja saattaa olla että muut eivät olleet valmiita ykköskierroksesta luopumaan. Väitän kuitenkin että kakkoskierroksia tarjonneita joukkueita olisi riittänyt jonoksi saakka, sen verran Kapasella oli kysyntää kuitenkin (eikä pelkästään ollut kyse siitä että Leafs tarjoili häntä ympäri liigaa).
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Penguins voi laittaa Mathesonin hyökkääjäksi kuten Florida teki menneellä kaudella mikäli mies tulee aiheuttamaan liikaa sydämentykytyksiä omassa päässä. Matheson teki tuossa ensimmäisessä pelissä kolme pistettä pelaamalla hyökkääjänä ja tuolloin siirto hyökkääjäksi ei edes laskenut hänen peliaikaansa (hän oli pelannut kaksi edellistä peliä noin 10 minuutin ajoilla). No tuskin tuota nähdään pidemmän päälle vaihtoehtona kuitenkaan.
Eikös se ollut Mark Pysyk, joka tämän ylennyksen koki? Sattui meinaan olemaan Leafsia vastaan kyseinen peli...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Eikös se ollut Mark Pysyk, joka tämän ylennyksen koki? Sattui meinaan olemaan Leafsia vastaan kyseinen peli...
@Mr. Smith ehtikin jo, mutta tosiaan kummatkin (Pysyk ja Matheson) pelasivat hyökkääjinä menneellä kaudella. Pysykille pelejä tuli enemmän ja ne alkoivat jo joskus syksyllä kun Mathesonin ensimmäiset tulivat helmikuussa. Ainakin tuossa Mathesonin hyökkääjäkokeilun ensimmäisessä pelissä oli tosiaan Acciari Panthersin nelosen keskellä ja laitureina nuo kaksi pakkia. Piti tuon erikoisuuden vuoksi katsoa tuo peli kauden aikana.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins

Tällainen skenaario hieman lievittäisi ahdistusta Mathesonista. Murrayn oikeudet kylkeen, ja pienen pieni palkanpidätys Johnsonista niin, pitäisi olla toteutettavissa oleva kauppa.
Samaa settiä luin juuri. Kuulosti järkevämmältä. JJ kilpailee paikasta väärälle puolelle, tai ei pelaa. JR uskoo Ruhwedelin pystyvän pelaamaan enemmän.
Toinen uutinen oli että Simon tuskin jatkaa. Joo on monikäyttöinen älykäs pelaaja, mutta ei tule ikävä.
 
915 690 1033 1723 834

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tuo, että Johnson kilpailee oikealla laidalla pitäisi olla täysin selvä kuvio. Matheson saanee kunnon sauman näyttää osaamisensa vasemmalla puolella (kiitos sopimuksensa). Tuosta ns. kutospakin paikasta kilpailevat Riikola, Ruhwedel, Johnson sekä nuoret Joseph ja Maniscalco. Toivottavaa tietysti olisi, että Johnson olisi poissa Pensin palkkalistoilta kun kausi alkaa.

Mitä mieltä olette muuten Bobby Ryanista, että kannattaisiko kokeilla jollain lähes minimisopimuksella? Hörnqvistin kauppaamisen jälkeen kolmosketjuun ei ole nähdäkseni heittää kuin McCann ja Ryan on kuitenkin onnistunut vielä toissa kaudella tekemään 42 pistettä sekä 2017 playoffeissa jotka me Pens-fanit hyvin muistetaan niin 15 pistettä niissä karkeloissa. Mielelläni näkisin Ryanin Pittsburghissa kokeilemassa siipiään vielä vanhoilla päivillä.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ehdottomasti olisin kilvassa mukana Ryanista. Lähes minimisopparilla olematon riski ja toisi varmasti heti lisää sitä secondary scoringia. Lafferty/Sceviour voivat sitten kilpailla viimeisestä rightin miehen paikasta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Roskajournalismia, sekä alkuperäinen Kingerskin uutinen että IS:n uutisointi.

Hörnqvist kuivaa varusteitaan auringossa kotitalonsa autotallin edessä treenien jälkeen ja siitä sitten joku naapurustokyylä ottaa kuvan ja nämä ns. journalistit alkavat harrastaa sensaatiomaista klikkihuorausta. Säälittävää touhua. Kukaan ei nähnyt Hörnqvistin heittävän kamojaan ulos, ja aika hienoon kasaan olisi saanut ne laitettua jos ne suutuspäissään olisi lentäneet ulos. Nehän olisi perhana silloin pitkin poikin pihakatua eikä tuollaisessa nätissä kasassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy