yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Järkyttävä kauppa jälleen kerran JR:lta. Uskomatonta, miten toisen Stanley Cupin jälkeen kaveri on vain ja ainoastaan tuhonnut organisaation ohutta prospektipoolia ja hävinnyt lähes jokaisen kaupan 100-0. Motto taitaa olla, että maksetaan räikeää ylihintaa tavalla tai toisella.

Ei todellakaan lupaa hyvää tämä Murrayn kauppaa ajatellen...
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Shero hirttäytyi Bylsmaan. Ei ole paljon Bylsmalla ollut käyttöä NHL:ssä tuon jälkeen, onko nyt peräti Red Wingsin penkin takana apuvalmentajana?
Jeps Bylsma on Wingsissä apuvalmentajana. Ajattelin vain sitä, että ei tuo ole automaattisesti helppo homma kun pitää Crosby ja Malkin pitää tyytyväisenä. Kolmossentteri taitaa olla vähän ongelma Penguinsissa. Nelosia on helppo saada, mutta hyvä kolmonen on hankalampi.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

ipaz

Jäsen
Ei ole paljon Bylsmalla ollut käyttöä NHL:ssä tuon jälkeen, onko nyt peräti Red Wingsin penkin takana apuvalmentajana?
Tässä kommentissa paistaa se ikävä katku joka monella kirjoittajalla on, että nuo valmentajan paikat NHL:ssä, varsinkin että apuvalmentajat ovat jotain hupihupiduuneja joihin palkataan kivoja kavereita jotka ei muuten töitä saisi.

NHL-joukkueen valmennuksissa ei ole yhtään helppoa työpaikkaa ja nuo kaikki ovat ammattilaisia duunissaan. Peli muuttuu, pelaajat muuttuvat, valmennustyylit muuttuvat. Tuossa rumbassa mukana pysyäkseen pitää olla varsin omistautunut työlleen, yhteistyökykyinen ja avoin omaksumaan uusi ideoita.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tässä kommentissa paistaa se ikävä katku joka monella kirjoittajalla on, että nuo valmentajan paikat NHL:ssä, varsinkin että apuvalmentajat ovat jotain hupihupiduuneja joihin palkataan kivoja kavereita jotka ei muuten töistä saisi.

NHL-joukkueen valmennuksissa ei ole yhtään helppoa työpaikkaa ja nuo kaikki ovat ammattilaisia duunissaan. Peli muuttuu, pelaajat muuttuvat, valmennustyylit muuttuvat. Tuossa rumbassa mukana pysyäkseen pitää olla varsin omistautunut työlleen, yhteistyökykyinen ja avoin omaksumaan uusi ideoita.
En missään nimessä pidä noita "hupiduunina", mutta Bylsma on nykyisin NHL:n surkeimman joukkueen apuvalmentaja. Sieltä on aika pitkä matka vakavasti otettavan contenderin päävalmentajaksi. Kuitenkin Bylsma sai tuommoisessa joukkueessa olla pitkään heikolla menestyksellä. Pensistä matka taisi käydä Buffaloon ja täysi farssihan sekin oli.

Shero oli hyvä GM nähdäkseni, mutta Bylsman suhteen täysin sokea.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

ipaz

Jäsen
En missään nimessä pidä noita "hupiduunina", mutta Bylsma on nykyisin NHL:n surkeimman joukkueen apuvalmentaja.
NHL:n 'tämän hetken' surkeimman joukkueen, jossa on yksi NHL:n parhaista GM:sta - joka rakensi Tampan nykyisen, sanoisinko melko vahvan rungon. Bylsmaa on aina pidetty todella hyvänä pelaajien valmentajana. Ei ole mikään räyhääjä, vaan kuuntelee ja opastaa. Buffalossa oli vain kaksi kautta, mutta eipä siellä ole kukaan mukaan valmentaja tai GM Pegulan aikana koviin pitkään pysynyt. Nythän Bylsmalla on aivan huikea paikka olla rakentamassa Detroitin uutta menestystarinaa. Ja ottaa kunkun paikka kun Blashill saa monoa.

Edit:

Vuosina 2008-2014 kun Bylsma oli penkin takana, niin Pens voitti enemmän otteluita kun mikään muu NHL-joukkue. Kolme Presidents Trophya ja kaksi kertaa runkosarjan toinen. Pleijareissa menestys Cupin jälkeen olikin sitten haastavampaa, mutta pleijarit nyt ovat aina muutenkin täysin oma maailmansa:
2010 putosi 2. kierroksella Bostonille 7. ottelussa.
2011 ekalla kierroksella Tampalle 7. ottelussa.
2012 Philly voitti ruman 1. kierroksen sarjan 4-2, jossa pelit olivat yhtä vuoristorataa ja täynnä sikailuja ja tappeluita.
2013 Konferenssifinaalissa Bostonille 0-4 paljolti Tuukka Raskin huippuvireen ansiosta (Pens teki kaksi maalia koko sarjassa).
2014 Rangers tuli 2. kierroksella 3-1 tappioasemasta ja vei sarjan Henkka Lundqvistin seistessä päällään koko kevään finaaliin asti.

Eli vaikka Pens ei voittanutkaan viittä Stanley Cupia putkeen Bylsman aikana, niin se ei tee hänestä todellakaan huonoa valmentajaa ja "farssia". Mitä ihmettä täällä oikein saa lukeakaan...
 
Viimeksi muokattu:

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tuskin JR sentään tahalteen huonoja kauppoja käy tekemässä. Bjugstadista haluttiin eroon mutta parempaa ei ollut tarjolla. Mielummin oltaisiin ehkä itse heitetty joku picki kylkeen ja saatu koko 4 miljoonaa dumpattua mutta näillä mennään, helpottaa tämä reilu 2 miljoonaakin palkkakaton kanssa.
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät
Ipazin viestin yhteen kohtaan on pakko tarttua. Eikö ollutkin tuo 2011 ekan kierroksen sarja Tampaa vastaan se jossa sekä Sid että Malkin olivat poissa. Ykkös-sentteri taisi olla Staal. Saa korjata jos muistan väärin.
 
Pittsburgh Penguins-Liian hyvää ollakseen totta!

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kolme Presidents Trophya ja kaksi kertaa runkosarjan toinen.
Tähän pitää korjata se että Penguins ei ole Crosby/Malkin-aikakaudella voittanut yhtään Presidents Trophyä eli ollut runkosarjassa eniten pisteitä kerännyt joukkue. Se on se yksi ainoa joukkuesaavutus joka on jäänyt ottamatta heidän aikakaudellaan. Kärkipelaajat ovat aika vähän saaneet täysiä kausia alleen samanaikaisesti eli sen taakse voi jossain määrin mennä tässä asiassa. Joukkue on ollut kaksi kertaa toinen (kerran Bylsman ja kerran Sullivanin alaisuudessa) ja pienimmillään ero on ollut kolme pistettä ykkössijaan (silloin joukkue jäi pienestä piste-erosta huolimatta neljänneksi runkosarjassa). Organisaation ainoa Presidents Trophy on tuolta Lemieux/Jagr-aikakaudelta, b2b-mestaruuksien jälkeiseltä 1992-93 kaudelta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Eli vaikka Pens ei voittanutkaan viittä Stanley Cupia putkeen Bylsman aikana, niin se ei tee hänestä todellakaan huonoa valmentajaa ja "farssia". Mitä ihmettä täällä oikein saa lukeakaan...
On tainnut aika kultaa muistot tai jotain. Pens oli keväisin surkea ja iso syy siihen oli Bylsma. Bylsmasta voi toki vielä kasvaa hyvä valmentaja, mutta itse en sen puolesta lähtisi vetoa lyömään.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
JR oli Yohelle kertonut että tavoitteena olisi olla aktiivinen vapaiden markkinoiden avauduttua, ja sitä varten Bjugstadin puolikas palkka dumpattiin muualle. Samalla vielä olisi töitä tehtävänä ennen kuin siellä voi olla aktiivinen (Murray + McCann?). Ketä sieltä sitten voisi tavoitella?:

Erik Haula
- Vapaiden markkinoiden ainoa tarjolla oleva kolmossentterin mitat täyttävä pelaaja. Sen ensimmäisen Vegasin kauden läpimurron jälkeen pelannut kaksi loukkaantumisten täyteistä kautta, joten ne sekä yleisen taloustilanteen huomioiden ei liene saamassa mitään isoa palkankorotusta viime kauden $2.75 miljoonan tienestiinsä nähden. Nopeudeltaan sopisi hyvin kolmossentterin pelaajaprofiiliin, ja on parhaillaan ollut luotettava oman pään pelaaja (ei erinomainen, mutta tunnollinen). Loukkaantumishistoria vetää vertoja Bjugstadin vastaavalle ja on häntä kaiken lisäksi vuoden vanhempikin, joten jos Bjugstadin palkanpidätys + Haulan uusi sopimus nousisi Bjugstadin koko sopimuksen yläpuolelle niin voi kysyä että olisiko kuitenkaan muuta kuin muutosta muutoksen vuoksi? Ei olisi yhtään varmempi tapaus siihen kolmosen keskelle. Toisaalta jos miettii sitten McCannin korvaajana sitä kautta että tämä siirrettäisiin ensin vaikka prospecteihin ja/tai varausvuoroihin, sitten samankaltaisella sopimuksella otettaisiin Haula vapailta markkinoilta, niin kyllähän siinä voisi olla ideaa sen onnistuessa.

Johan Larsson
- Larssonin hankinnan perään olen tainnut täällä huudella monena vuonna. Jos sinne alempiin kenttiin halutaan puolustava sentteri niin Larsson täyttäisi ne raamit erittäin hyvin. Vetänyt vuosikaudet Buffalossa isohkoa vastuuta puolustuksellisessa alempien kenttien sentterin roolissa eli se homma olisi hyvin tuttua. Palkka pysyy varmasti alle kahdessa miljoonassa eli Bjugstadiin nähden tulisi palkanpidätyksenkin kanssa cap-säästöjä. Taso on vaan lähes selkeästi neloskentän sentteri, etenkin playoff-paikkaa tosissaan tavoittelevassa joukkueessa, eli ei nyt lähtökohtaisesti mikään ratkaisu kolmoskentän keskelle. Ellei nyt sitten Buffalosta pois päästessään, kypsemmällä iällä (28v), kykenisi vielä nostamaan tasoaan hyökkäyssuuntaan. Larsson-Blueger tarjoaisi kuitenkin alempiin kenttiin kaksi vahvasti puolustuspainotteista sentteriä, mikä sitten vapauttaisi Crosbyn ja Malkinin keskittymään lähes yksinomaan hyökkäyspelaamiseen. Mutta noilla kahdella pelaajalla alempien kenttien sentterinä voi hyvin kyseenalaistaa sitten secondary scoringin riittävyyttä.

Cody Eakin
- Kärsi loukkaantumista menneellä kaudella ja taso sen myötä laski hyvään Vegasissa pelattuun toissakauteen nähden. Sen myötä saattaa joutua ottamaan tuntuvaa palkanalennusta viime kauden palkkaansa ($3.85 miljoonaa) nähden. Ei nyt mikään erinomainen puolustava pelaaja, mutta Haulan tavoin tunnollinen kuitenkin ja ei mikään riski omaan päähän. Ei kuitenkaan millään tavoin yhtään varmempi tapaus kolmosen keskelle kuin mitä Bjugstad olisi ollut eli jos ei tule alle kahdella miljoonalla niin ei ainakaan täällä herättäisi juurikaan positiivisia tuntemuksia.

Hyökkääjien osalta ei muita varteenotettavia ehdokkaita sentteriosastolle löydy (ainakaan tällä erää, ehkä joltain jää saamatta QO ja tarjonta lisääntyy). Laituriosastolle olisi sitten tarjolla vaikka Mikael Granlund, Jesper Fast, Mattias Janmark, Craig Smith, Matt Nieto ja Zemgus Girgensons tuollaisina budjettiin mahdollisesti sopivina pelaajina. Mutta eipä noista kenellekään roolia oikein ole ellei heitä kaavailla sitten McCannin korvaajiksi.

Jos ne katseet taasen ovat puolustuksessa niin sieltä löytyisi seuraavat rightin kätisyydet puolustajat ehdolle kolmospariin Jack Johnsonin vierelle:

Zach Bogosian
- Bogo olisi ollut jo tällä kaudella ihan kokeilunarvoinen hankinta halvalla puolustukseen sen jälkeen kun hänen sopimus Sabresin kanssa purettiin, mutta meni silloin Tampaan ja siellä on täyttänyt roolinsa heidän puolustuksessa. Ei olisi missään nimessä ideaalinen hankinta Johnsonin pariksi, mutta olisihan siinä sitten old school-pari, kaksi vanhaa kolmosvarausta tuomassa fyysistä presenssia takalinjoilla. Johnson kadottanut täysin kykynsä liikuttaa kiekkoa, tai sitten valmennus kahlinnut hänet pelaamaan 'turvallisesti', mutta ehkä Bogolla vielä olisi hieman sitä kykyä jäljellä.

Kevin Shattenkirk
- Toinen edellisestä seurastaan ulostettu, halvalla Tampaan mennyt ja siellä voiton päässä finaalipaikasta oleva puolustaja. Kiekollisempi tapaus Bogoon nähden ja sopivalla hintaa samanlainen haku sinne kuin Justin Schultz oli Penguinsiin tullessaan, toki usean vuoden silloiseen Schultziin nähden vanhempana. Ei myöskään herättäisi luottamusta JJ:n kanssa omaan päähän, mutta tarjoaisi samalla rightin kätisyyden omaavan vaihtoehdon ylivoimaan Letangin tilalle, ja tällöin Letangin minuutteja saataisiin rajoitettua maltillisemmiksi.

Sami Vatanen
- Vatanen voisi olla se ideaalinen puolustaja vapailta markkinoilta Penguinsin kolmospariin, mutta palkan pitäisi melkein pudota puoleen viimekautisesta jotta mahtuisi Penguinsin budjettiin. Siten ei ehkä kovinkaan realistinen.

Chris Tanev
- Viime kesän UFA-signauksen isoveli olisi myös yksi mahdollisesti ideaalinen hankinta takalinjoille, päinvastaisen pelityylin edustajana Vataseen nähden. Parantaisi merkittävästi oman alueen pelaamista luotettavana puolustavana puolustajana. Palkka oli vaan vanhassa sopimuksessa jo kova eikä ole syytä odottaa palkanalennusta edes vallitseva taloudellinen tilanne huomioiden.

Erik Gustafsson
- Edellisiin neljään puolustajaan nähden ei ole rightin kätisyyden omaava mikä on miinusta, mutta käsittääkseni pelannut ison osan NHL-urastaan kuitenkin oikealla puolella. Kiekollinen puolustaja joka toissa kaudella teki Chicagossa kovat tehot. Päättynyt kausi sitten hiljaisempaa tekemistä ja siten ei voi odottaa 60 pisteen puolustajalle kuuluvaa sopimusta. Sopivalla hintaa olisi kuitenkin ehdottomasti kokeilun arvoinen hankinta.

Toivottavasti sieltä ei ainakaan mitään kädetöntä, fyysistä pelaajaa kuten Brenden Dillon (leftin kätisyys), Radko Gudas tai Mark Borowiecki aleta raahaamaan ylihintaisella sopimuksella joukkueeseen. Bogolla näihin nähden sentään kykyä kiekolliseen pelaamiseen. Sitten siellä olisi esimerkiksi Michael Del Zotto (leftin kätisyys) vapailla markkinoilla, mutta hän pelasi jo viime kauden lähes minimipalkalla, pudonnut 6./7. puolustajaksi ja siten ei ole sellainen jonka hankinta vaatisi cap-tilan raivaamista. Sitten lisäksi siellä vapaaksi tulee Cody Ceci, ellei Toronto ennen sitä tee jatkoa hänen kanssaan. Siinä olisikin sitten todella tilastoanalyysin unelmapari kun Jack Johnsonin rinnalle lyödään Cody Ceci. Niin ja aiemmin täällä toisen kirjoittajan esille nostama Trevor van Riemsdyk myös yksi vapaana oleva pelaaja mutta ei itseäni erityisemmin sytytä.

Lopputulemana varmaan sitten vanhan ja raihnaisen paluumuuttajan signaaminen, eli joko Trevor Daley tai Ron Hainsey.

Eipä ole kyllä vapailla markkinoilla syvyyspelaajien osalta juurikaan mitään mielenkiintoista tarjolla tulevana offseasonina. Alex Pietrangelo, Taylor Hall, Robin Lehner, Jacob Markström ja muutama top-6 laituri (Evgenii Dadonov, Mike Hoffman ja Tyler Toffoli) - siinäpä tämän kesän vapaiden markkinoiden anti. Nuo kaikki liian kalliita Penguinsin cap-tilanteeseen nähden, ja heidän takanaan tarjonta tosiaan sille kolmossentterin ja kolmosparin rightin puolustajan tontille hyvin köykäistä. Että mielenkiintoista sitten nähdä ketä JR ja Penguinsin toimisto sieltä oikein silmäilee kun kerrat yrittävät olla vapaiden markkinoiden avautuessa aktiivisia.

-----------------------

Matt Murrayn kauppaa tässä odotellessa. Vähän nuo huhut siirtyneet pelaajavastineesta pelkkään pick (tai prospect) vastineeseen eli sieltä ei vaikuttaisi olevan tulossa sitä kolmossentteriä tai kolmosparin pakkia sitten. Tuollekin kaupalle alkaa hyvin tässä painamaan kiirettä kohtapuoliin, sillä kolmen viikon päästä pitää jättää QO:t sisään ja sitten siellä Murray sekä Jarry ovat kelpoisia hakemaan välimieskäsittelyä. Murraylla kahden Cupin ykkösveskarina ja Jarryllä tuoreena All-Stars otteluun valittuna maalivahtina on kummallakin hyvät perusteet välimieskäsittelyssä hakea hyvää sopimusta itselleen ja valitettava tosiasia on että edes Bjugstad-kaupan jälkeen Penguinsilla ei ole capissa oikein tilaa pitää tuota kaksikkoa sellaisella alakanttiin arvioidulla seitsemän miljoonan yhteissummalla. Eli toinen on pakko kaupata pois, kauppakumppanit tietävät sen ja kaikkien joukkueiden taloudellinen tilanne/cap-tilanne hyvin tiukka tänä kesänä. Ei tule olemaan helppo työ saada Murrayta kaupatuksi käypää vastinetta vastaan, mutta pitää vaan uskoa ja toivoa että JR sieltä jollain keinolla onnistuu hoitamaan nuo neuvottelut kunnialla loppuun saakka.

-----------------------
Jason Botterillia on spekuloitu paluumuuttajaksi Penguinsin toimistolle. Olisi tervetullut takaisin tuonne johtoportaaseen jossa viime kesänä Minnesotaan siirtynyttä Billy Guerinia ei ole vielä korvattu. Botterillin työharjoittelu Buffalossa ei sujunut erityisen hyvin, mutta sai ainakin hyvää kokemusta sieltä, ja sitten sen myötä ei olisi ihan noviisi GM:n rooliin kun JR jossain vaiheessa vetäytyy eläkkeelle.

--------------------

WBS:n päävalmentajan paikalta on hyvin noustu NHL:ään:

 

Schadowan

Jäsen
NHL:n 'tämän hetken' surkeimman joukkueen, jossa on yksi NHL:n parhaista GM:sta - joka rakensi Tampan nykyisen, sanoisinko melko vahvan rungon. Bylsmaa on aina pidetty todella hyvänä pelaajien valmentajana. Ei ole mikään räyhääjä, vaan kuuntelee ja opastaa. Buffalossa oli vain kaksi kautta, mutta eipä siellä ole kukaan mukaan valmentaja tai GM Pegulan aikana koviin pitkään pysynyt. Nythän Bylsmalla on aivan huikea paikka olla rakentamassa Detroitin uutta menestystarinaa. Ja ottaa kunkun paikka kun Blashill saa monoa.

Edit:

Vuosina 2008-2014 kun Bylsma oli penkin takana, niin Pens voitti enemmän otteluita kun mikään muu NHL-joukkue. Kolme Presidents Trophya ja kaksi kertaa runkosarjan toinen. Pleijareissa menestys Cupin jälkeen olikin sitten haastavampaa, mutta pleijarit nyt ovat aina muutenkin täysin oma maailmansa:
2010 putosi 2. kierroksella Bostonille 7. ottelussa.
2011 ekalla kierroksella Tampalle 7. ottelussa.
2012 Philly voitti ruman 1. kierroksen sarjan 4-2, jossa pelit olivat yhtä vuoristorataa ja täynnä sikailuja ja tappeluita.
2013 Konferenssifinaalissa Bostonille 0-4 paljolti Tuukka Raskin huippuvireen ansiosta (Pens teki kaksi maalia koko sarjassa).
2014 Rangers tuli 2. kierroksella 3-1 tappioasemasta ja vei sarjan Henkka Lundqvistin seistessä päällään koko kevään finaaliin asti.

Eli vaikka Pens ei voittanutkaan viittä Stanley Cupia putkeen Bylsman aikana, niin se ei tee hänestä todellakaan huonoa valmentajaa ja "farssia". Mitä ihmettä täällä oikein saa lukeakaan...
Eikös 2010 hävitty Montrealille? Halak kaatoi tuolloin ensin WSH, ja sitten Pensin. Ei huonosti.

Bylsmahan tuli 2009 ns. valmiiseen pöytään, jossa Therrien oli luonut hyvän pohjan, mutta jengi oli henkisesti täysin lukossa ja siksi valmentaja piti vaihtaa. Siihen Bylsman kaltainen positiivinen ja ulospäinsuuntautunut tyyppi vetämään ja kelkka kääntyi todella nopeasti. Ei Bylsma mitään pelikirjaa uusiksi vetänyt tuossa ajassa, kyse oli vain tiettyjen "jumien" avaamisesta. Ja sillä momentumilla mentiin sitten päätyyn asti, kaikki kunnia Bylsmalle siitä.

Tuon tarunhohtoisen kauden jälkeen olikin sitten vaikeampaa. Runkosarjassa toki luisti, joka on ymmärrettävää, koska pelit tulevat ns. liukuhihnalla, eikä vastustajat yksinkertaisesti kerkeä pureutumaan kaikkiin mahdollisiin nyansseihin. Etuna Pensillä oli toki se, että pari generational talentia prime iässä veti kelkkaa perässä ja muutenkin joukkue oli tasokas.

Mutta pleijareissa tökki useasti.

2010 Montrealin viisikkopuolustus+Halak - näin voi käydä kenelle tahansa, no big deal.
2011 Ilman Sid+Malkinia vaikea menestyä.
2012 Täydellinen meltdown henkisesti.
2013 All in-kausi, joka näkyi myös rosterissa. Pensillä oli karmea hyökkäyskalusto ja hype oli kova, mutta homma meni vähän sekaisin, kun Sid loukkaantui. Kerkesivät pelaamaan Iginlan kanssa pari vaihtoa yhdessä, kiekko leukaan ja se siitä sitten. Pleijareissa edettiin ihan kivasti ohi NYI ja Ottawan (kiitos Sid ja pari pinnaa per peli), mutta taas kaaduttiin viisikkopuolustus+kuuma veskari komboon.
2014 Sidin MVP kauden jälkeen täysin HMV esitys pleijareissa. Tässä sarjassa oli mielenkiintoinen aspekti se, että Pens tosiaan johti sarjaa 3-1, mutta sitten Martin St Louisin äiti menehtyi. Kova paikka Martinille, mutta hän pystyi jotenkin kääntämään tämän positiiviseksi energiaksi ja johdatti Rangersin aina konfrenssifinaaleihin asti. Huikea ukko.

Joka vuodelle omat syynsä, mutta kyllähän tossa oli aistittavissa monesti, ettei koutsilla ollut ihan täyttä kontrollia joukkueeseen ja kun vastustajat pääsivät scouttaamaan Pensin nivaskaa tarkemmin, oli sieltä "helpohkoa" pelata ykköskakkoskentät veks. Tähän olisi tarvittu koutsilta sitten vähän peliliikkeitä, mutta niitä ei saatu. Oliko Bylsma myös liian hyvää pataa tähtien kanssa, ei uskaltanut kritisoida? Who knows.

Johnstonin kanssa meni vielä enemmän vihkoon, mutta sitten tuli Sullivan kehiin ja loppu historiaa.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Martin St Louisin äiti menehtyi. Kova paikka Martinille, mutta hän pystyi jotenkin kääntämään tämän positiiviseksi energiaksi ja johdatti Rangersin aina konfrenssifinaaleihin asti.
Konferenssifinaaleihin? Näin Kings-kannattajana muistan tuon kevään melko hyvin ;)
 
Allekirjoituspaikka myynnissä 5,99€/kk (ei määräaikaisuutta)

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Zach Bogosian
- Bogo olisi ollut jo tällä kaudella ihan kokeilunarvoinen hankinta halvalla puolustukseen sen jälkeen kun hänen sopimus Sabresin kanssa purettiin, mutta meni silloin Tampaan ja siellä on täyttänyt roolinsa heidän puolustuksessa. Ei olisi missään nimessä ideaalinen hankinta Johnsonin pariksi, mutta olisihan siinä sitten old school-pari, kaksi vanhaa kolmosvarausta tuomassa fyysistä presenssia takalinjoilla. Johnson kadottanut täysin kykynsä liikuttaa kiekkoa, tai sitten valmennus kahlinnut hänet pelaamaan 'turvallisesti', mutta ehkä Bogolla vielä olisi hieman sitä kykyä jäljellä.

Kevin Shattenkirk
- Toinen edellisestä seurastaan ulostettu, halvalla Tampaan mennyt ja siellä voiton päässä finaalipaikasta oleva puolustaja. Kiekollisempi tapaus Bogoon nähden ja sopivalla hintaa samanlainen haku sinne kuin Justin Schultz oli Penguinsiin tullessaan, toki usean vuoden silloiseen Schultziin nähden vanhempana. Ei myöskään herättäisi luottamusta JJ:n kanssa omaan päähän, mutta tarjoaisi samalla rightin kätisyyden omaavan vaihtoehdon ylivoimaan Letangin tilalle, ja tällöin Letangin minuutteja saataisiin rajoitettua maltillisemmiksi.

Sami Vatanen
- Vatanen voisi olla se ideaalinen puolustaja vapailta markkinoilta Penguinsin kolmospariin, mutta palkan pitäisi melkein pudota puoleen viimekautisesta jotta mahtuisi Penguinsin budjettiin. Siten ei ehkä kovinkaan realistinen.

Chris Tanev
- Viime kesän UFA-signauksen isoveli olisi myös yksi mahdollisesti ideaalinen hankinta takalinjoille, päinvastaisen pelityylin edustajana Vataseen nähden. Parantaisi merkittävästi oman alueen pelaamista luotettavana puolustavana puolustajana. Palkka oli vaan vanhassa sopimuksessa jo kova eikä ole syytä odottaa palkanalennusta edes vallitseva taloudellinen tilanne huomioiden.

Erik Gustafsson
- Edellisiin neljään puolustajaan nähden ei ole rightin kätisyyden omaava mikä on miinusta, mutta käsittääkseni pelannut ison osan NHL-urastaan kuitenkin oikealla puolella. Kiekollinen puolustaja joka toissa kaudella teki Chicagossa kovat tehot. Päättynyt kausi sitten hiljaisempaa tekemistä ja siten ei voi odottaa 60 pisteen puolustajalle kuuluvaa sopimusta. Sopivalla hintaa olisi kuitenkin ehdottomasti kokeilun arvoinen hankinta.

Toivottavasti sieltä ei ainakaan mitään kädetöntä, fyysistä pelaajaa kuten Brenden Dillon (leftin kätisyys), Radko Gudas tai Mark Borowiecki aleta raahaamaan ylihintaisella sopimuksella joukkueeseen. Bogolla näihin nähden sentään kykyä kiekolliseen pelaamiseen. Sitten siellä olisi esimerkiksi Michael Del Zotto (leftin kätisyys) vapailla markkinoilla, mutta hän pelasi jo viime kauden lähes minimipalkalla, pudonnut 6./7. puolustajaksi ja siten ei ole sellainen jonka hankinta vaatisi cap-tilan raivaamista. Sitten lisäksi siellä vapaaksi tulee Cody Ceci, ellei Toronto ennen sitä tee jatkoa hänen kanssaan. Siinä olisikin sitten todella tilastoanalyysin unelmapari kun Jack Johnsonin rinnalle lyödään Cody Ceci. Niin ja aiemmin täällä toisen kirjoittajan esille nostama Trevor van Riemsdyk myös yksi vapaana oleva pelaaja mutta ei itseäni erityisemmin sytytä.

Lopputulemana varmaan sitten vanhan ja raihnaisen paluumuuttajan signaaminen, eli joko Trevor Daley tai Ron Hainsey.

Eipä ole kyllä vapailla markkinoilla syvyyspelaajien osalta juurikaan mitään mielenkiintoista tarjolla tulevana offseasonina. Alex Pietrangelo, Taylor Hall, Robin Lehner, Jacob Markström ja muutama top-6 laituri (Evgenii Dadonov, Mike Hoffman ja Tyler Toffoli) - siinäpä tämän kesän vapaiden markkinoiden anti. Nuo kaikki liian kalliita Penguinsin cap-tilanteeseen nähden, ja heidän takanaan tarjonta tosiaan sille kolmossentterin ja kolmosparin rightin puolustajan tontille hyvin köykäistä. Että mielenkiintoista sitten nähdä ketä JR ja Penguinsin toimisto sieltä oikein silmäilee kun kerrat yrittävät olla vapaiden markkinoiden avautuessa aktiivisia.
Näiden lisäksi Tyson Barrie ja TJ Brodie ovat mielestäni kiinnostavien listalla. Barriella heikohko kausi alla, mutta lienee silti liian kallis Penguinsin budjettiin.
Brodie on kätisyydestään huolimatta kiinnostavampi, jos lähtökohtana on pakkipari Johnsonille. Brodie käsittääkseni myös tunnollinen omassa päässä (?), tietysti saattaa siinä pieni vivahde-ero olla pelaamisessa, että onko vierellä Mark Giordano vai Jack Johnson.

Jotenkin vaan on luotto täysin mennyt, että yksikään isompi UFA-nimi kiinnostuisi Penguinsista. Tai vaikka kiinnostuisikin, niin JR:llä tuntuu nykyisin olevat täysin omanlaisensa skouttausraportit että pelolla saa odotella mihin tuota cappitilaa käytetään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Näiden lisäksi Tyson Barrie ja TJ Brodie ovat mielestäni kiinnostavien listalla. Barriella heikohko kausi alla, mutta lienee silti liian kallis Penguinsin budjettiin.
Brodie on kätisyydestään huolimatta kiinnostavampi, jos lähtökohtana on pakkipari Johnsonille. Brodie käsittääkseni myös tunnollinen omassa päässä (?), tietysti saattaa siinä pieni vivahde-ero olla pelaamisessa, että onko vierellä Mark Giordano vai Jack Johnson.

Jotenkin vaan on luotto täysin mennyt, että yksikään isompi UFA-nimi kiinnostuisi Penguinsista. Tai vaikka kiinnostuisikin, niin JR:llä tuntuu nykyisin olevat täysin omanlaisensa skouttausraportit että pelolla saa odotella mihin tuota cappitilaa käytetään.
Nuo molemmat jätin suosiolla pois koska oletan hinnan jäävän liian korkeaksi Penguinsin käytössä olevaan cap-tilaan nähden. Etenkin Brodie jää ihan liian kalliiksi hankinnaksi sinne kolmospariin. Hän on legitiimi top-4 puolustaja kuitenkin ja hyvä oman pään pelaaja, sellaisille riittää aina kysyntää. Barrie saattaisikin ottaa halvan yhden vuoden sopimuksen tässä tilanteessa, heikon kauden ja tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi, ja sitten yrittää uudestaan isompaa sopimusta ensi vuoden puolella. Eli hänet olisi hyvin voinut ottaa mukaan siihen listaukseen (Tanevin sijasta joka myös aika varmasti ei sovi Penguinsin cap-tilanteeseen). Torontossahan hän saa paskaa niskaansa kannattajilta, samaan tapaan kuin Schultz Oilers-kannattajilta Penguinsiin tullessaan, joten tuosta seuraava Schultz sitten reklaamatioprojektiksi. Schultzilta saatiin nyt kuitenkin yksi huippukausi ja pari kohtuullista ennen tätä heikompaa viimeistä kautta, joten jos vaikka Barrieltakin saisi sitten kohtuuhintaan yhden nappikauden. Mutta eiköhän hänkin jää liian kalliiksi.

Travis Hamonic olisi siellä myös mutta en ottanut mukaan kun eikö hän perhesyistä halunnut Calgaryyn, ja nyt sitten jäi näistä playoffeista perhesyistä pois, eli vaikea nähdä hänen haluavan sieltä sitten muuttaa Pittsburghiin (tai muutoinkaan USA:n itärannikolle).
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Barrie... Eli hänet olisi hyvin voinut ottaa mukaan siihen listaukseen (Tanevin sijasta joka myös aika varmasti ei sovi Penguinsin cap-tilanteeseen). Torontossahan hän saa paskaa niskaansa kannattajilta, samaan tapaan kuin Schultz Oilers-kannattajilta Penguinsiin tullessaan, joten tuosta seuraava Schultz sitten reklaamatioprojektiksi.
Eihän tuo Barrien kausi Leafsissa tosiaan mikään ihan ideaali ollut, mutta oli tavallaan myös vähän olosuhteiden uhri.. Ei Torontolla ollut heittää ketään selkeää defense first-ukkelia siihen kaveriksi, ja Riellyn kanssa periaatteessa vähän söivät toisiltaan sitä edgeä.

Eikös Pensissä kuitenkin vasemmalla puolella olisi muuan Brian Dumoulin, joka saattaisi olla juuri sitä, mitä Barrie vierelleen tarvitsisi...?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eihän tuo Barrien kausi Leafsissa tosiaan mikään ihan ideaali ollut, mutta oli tavallaan myös vähän olosuhteiden uhri.. Ei Torontolla ollut heittää ketään selkeää defense first-ukkelia siihen kaveriksi, ja Riellyn kanssa periaatteessa vähän söivät toisiltaan sitä edgeä.

Eikös Pensissä kuitenkin vasemmalla puolella olisi muuan Brian Dumoulin, joka saattaisi olla juuri sitä, mitä Barrie vierelleen tarvitsisi...?
Ellei nyt jotain todella suurta yllätystä tapahdu kaupan muodossa tai paluumuuttaja apulaisvalmentaja Reirdenin peluutuksen suhteen, niin tuo Dumoulin-Letang jatkaa ykköspakkiparina ja kakkosparina on sitten Pettersson-Marino. Eli tällä hetkellä sinne on haussa vain kolmospariin se 'sopiva' pelaaja Jack Johnsonin vierelle. Tähän toki sellainen varaus että voihan se Marino mennä siihen, sillä hän oli päättyneellä kaudella se pelaaja joka sai Johnsonin kanssa yhteispelin toimimaan parhaiten. Tällöin sitten Petterssonin vierelle olisi tuloillaan se uusi puolustaja. Dumo-Letang on kuitenkin ollut vakituinen ykköspari jo vuosikaudet ja en usko että sitä ollaan kovin helpolla rikkomassa jatkossakaan.

Olisihan tuo JJ kuitenkin myös fraasin laajassa merkityksessä 'selkeä defense first-ukkeli'.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy