arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät
Enemmän ja enemmän vituttaa tuon Johnsonin hankinta. Yli 3 milliä tuohon äijään on sama ku heittäs jokeen neki rahat.
 
Pittsburgh Penguins-Liian hyvää ollakseen totta!

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jos haluaa muuten järkyttyä kannattaa katsoa Jack Johnsonin vaikutus Crosbyn tilastoihin. Vaatii melkoisen pelaajan saamaan Crosbyn corsin, fenwickin, maaliodottaman ja maalit negatiiviseksi.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Yohen mukaan Penguins (Rutherford/Sullivan) kaavailee McCannia kolmoskentän sentteriksi. Tuo voi olla toki Yohen omaa spekulointia mutta hän suoraan kirjoitti että " In fact, it’s where they are leaning toward playing him". Jos näin niin siellä olisi sitten ääni muuttunut kellossa Rutherfordin kauden jälkeisiin kommentteihin, joissa hän totesi näkevänsä McCannin vasempana laitahyökkääjänä ja haluavan hänen saavan vakituisemman ja selkeämmän roolin sillä tontilla (sentterin ja laiturin välillä pomputtelun sijasta). Yrittäisivät nyt perhana päättää että missä peluuttavat sitten McCannia. Jos se on kolmoskentän keskellä niin hyvä on, annetaan sitten rauhassa kasvaa Crosbyn ja Malkinin takana pelaavaksi kolmossentteriksi eikä heti vaatimattomimpien jaksojen osuessa kohdalle olla muuttamassa roolia. Ideaalinen rooli kuitenkin nähdäkseni olisi kolmoskentän vasemmalla laidalla, ja sitten kärkisentterien ollessa sivussa voisi nousta top-6 sentterin rooliin (tähän ei kuitenkaan toivon mukaan tarvitsisi jatkossa turvautua juuri koskaan). Mutta jos se on kolmossentteri rooli niin lyödään vakituisesti siihen ja kestetään ne kasvukivut sitten.

Jos nyt McCann on siis kuitenkin se kolmossentteri sitten lopulta, niin hyökkäys alkaa olla aika valmis. Sen kolmoskentän vasemman laiturin tontin kun voi hyvin jättää vapaaksi Samuel Poulinin, Sam Laffertyn ja Dominik Simonin välistä kilpailua varten. Poulin on Penguinsin lupaavin prospecti ja saattaa olla jo NHL-valmis ensi kauden alkaessa. Lafferty pelasi hyvin lupauksia herättävän ensimmäisen NHL-kauden ja voi hyvin ottaa seuraavan askeleen vakituiseksi NHL-pelaajaksi. Nopeutta, röyhkeyttä, fyysisyyttä ja kohtuulliset taidot - siinä on hyviä elementtejä kunhan saa kokonaisuuden toimimaan. Simon puolestaan on osoittanut olevansa NHL-tason pelaaja. Toivottavasti jatkossa ei juuri ollenkaan saa vastuuta kärkikentissä Crosbyn vierellä (ei ole riittävän tehokas siihen roolin, kiekonhallinnan suhteen kuitenkin aina ollut toimiva osa Crosbyn kenttää), mutta kolmoskentässä hän olisi roolinsa täyttävä pelaaja. Tunnollinen kahden suunnan pelaaja joka pystyy luomaan tilanteita ja pitämään kiekkoa omalla joukkueella. Sitten siellähän olisi vielä myös Brandon Tanev joka voisi nousta siihen McCannin laidalle, jos halutaan vaihtelua alempiin kenttiin (eiköhän Blueger-Tanev tosin ole aika rikkomaton kaksikko Sullivanin kirjoissa) ja ehkä selkeämpää jaottelua kolmos- ja neloskentän välille. Olisihan siinä kuitenkin tosiaan niille kahdelle alempien kenttien vasemman laiturin tontille sitten siis tarjolla Aston-Reese, Simon, Lafferty, Poulin ja kenties vielä Drew O'Connor ja Anthony Angello. Kaksi selkeää NHL-tason alempien kenttien pelaajaa, yksi lupaavan tulokaskauden pelannut, organisaation lupaavin prospecti, yliopistosta ammattilaiseksi siirtynyt lupaava prospecti ja sitten ehkä Laffertyn viime kauden kaltaiseen suoritukseen kykenevä Angello. Ei välttämättä tarvittaisi kauden alkuun ketään uutta hyökkääjähankintaa enää siihen, olettaen että Simon ja Aston-Reese eivät kovin pitkälle ensi kauden alun puolelle joudu olemaan sivussa. Toki jos näille omille nuorille (Lafferty, Poulin, O'Connor ja Angello) ei haluta jättää tilaa niin sitten UFA-markkinoilta joku haku alempien kenttien laituripaikoista kilpailemaan.

Katseet siis Murray-treidiin ja uuden kolmosparin puolustajan hankintaan, jos kerran McCann on se kolmossentteri.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Yohen mukaan Penguins (Rutherford/Sullivan) kaavailee McCannia kolmoskentän sentteriksi.
Eiköhän kyse ole siitä, että JR on huomannut Murraya koskevista tarjouksista ettei sieltä ole kolmossentteriä takaisinpäin odotettavissa? Myöskään vapailta markkinoilta semmoista ei löydy järkevään hintaan joten McCannin istuttaminen siihen rooliin ainakin alkukaudesta on ainut vaihtoehto. Toivotaan, että onnistuu.

Murrayn treidaaminen tuo tuskin mitään arvokasta Pittsburghiin, joukkueet ovat toistaiseksi vain kokeilleet kepillä jäätä ja jättäneet tarjouksia joihin JR ei ole tarttunut. Vaikka useampaa seuraa on kiinnostanut Murray niin kilpalaulantaa ei näköjään ole syntynyt. Kiitos laajennusdraftin Pens on kuitenkin jälleen kerran siinä tilanteessa, että se on vaarassa menettää ykkösmaalivahdin ilmaiseksi joten eiköhän Murray treidata ennemmin tai myöhemmin, kuitenkin ennen kauden alkua.

Kun McCann tullaan istuttamaan kolmosketjun keskelle avaa se laitahyökkääjän tontin vapaaksi. Mielenkiintoista nähdä pystyykö tuon tontin itselleen lunastamaan oma ykköskierroksen varaus Poulin vai yliopistosta hankittu isokokoinen ja hyvinkin NHL-potentiaalinen O'Connor. Nuo kaksi ovat ehdottomasti ne mielenkiintoisimmat nimet ainakin itselleni. Muut kuten Lafferty, Simon jne. ovat hieman tylsähköjä, mutta ihan mahdollisia nimiä tuohon vapaaseen tonttiin, jos Poulin ja O'Connor eivät ole vielä valmiita. Aston-Reese puolestaan on täysin puhdas nelosketjun laituri jolla riittää nippa nappa siihen rooliin kyvyt.

Pakko sanoa, että ärsyttää tuo Bjugstadin palkanpidätys joka tuo 2M$ rasitetta ensi kaudeksi sekä Johnsonin sopimus josta ei varmasti pääse eroon kuin aikasintaan vasta ensi kauden jälkeen, jos silloinkaan. Harmi ettei draftissakaan ole mitään seurattavaa kun varausvuoroja ei ole kuin ihan jokunen jämäpick.

Paremminkin voisi mennä, mutta yhtään peliä ei ole vielä hävitty.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tristan Jarry sai Vezina-äänestyksessä yhden kolmossijaäänen ja jakoi sillä seitsemännen sijan tuloksissa. Tällä suorituksella Jarry jakoi sekä saaduissa äänissä että sijoituksessa Marc-Andre Fleuryn parhaan suorituksen Penguinsin riveissä. Fleury sai kahdesti Vezina-äänestyksessä yhden kolmossijaäänen (2010-11 ja 2011-12) ja sijoitusten suhteen oli seitsemäs ja kahdeksas. Ylipäänsä Jarry oli vasta viides Penguinsin maalivahti joka on saanut ääniä Vezinaan: Tom Barrasso (x3), Marc-Andre Fleury (x2), Michel Dion ja Ken Wregget olivat ne aiemmat maalivahdit.

John Marino puolestaan sai Calder-äänestyksessä yhteensä 53 pistettä (4x3rd, 5x4th ja 18x5th) ja oli sillä tuloksissa kahdeksannella sijalla. Marcus Pettersson oli vuosi sitten kymmenes äänestyksessä joten kahtena vuotena putkeen nyt ollut Penguinsin tulokaspuolustaja Calder-äänestyksissä kärkikymmenikössä.

Evgeni Malkin sai yhden nelossija- ja viisi viitossijaääntä Hart Trophyyn ja jakoi sillä Jack Eichelin kanssa kymmenennen sijan äänestyksessä. Tämä oli Malkinin uran viides kerta kun hän sijoittunut kärkikymmenikköön tuloksissa. Tristan Jarryä muistettiin myös tässä äänestyksessä kun hän sai yhden viitossijaäänen ja oli siten yksi yhdeksästätoista pelaajasta jotka saivat ääniä.

All-Star kentällisten suhteen Malkinille kaksi ääntä (2nd ja 3rd) ja oli niillä sentterien tuloksissa kuudennella sijalla. Bryan Rust sai yhden kolmossijan oikean laitahyökkääjän paikalle ja jakoi sillä kuutossijan. Letangille kolme kolmossijaääntä puolustajan paikalle ja oli sillä tuloksissa 22. Jarrylle kaksi kolmossijaääntä ja oli sillä maalivahtien osalta jaetulla yhdeksännellä sijalla Carter Hartin ja Elvis Merzlikinsin kanssa.

Kris Letangille kaksi viitossijaääntä Norris-äänestyksessä ja jakoi niillä 17. sijan tuloksissa.

Aiemmin julkistetussa Selke-äänestyksessä Brandon Tanev sai kolme ääntä (2x3rd, 1x5th), Zach Aston-Reese kaksi ääntä (1x4th, 1x5th), Teddy Blueger yhden äänen (4th) ja Evgeni Malkin kaksi ääntä (2x5th).

Lady Byng-tuloksissa Sidney Crosbylle kaksi ääntä (1x1st, 1x4th) joten ei jäänyt kapteeni kokonaan ilman ääniä vieläkään. Byng-pelasti toistamiseen, kuten teki hänelle vajaaksi jääneellä 2011-12 kaudella. Siirtotakarajahankinta Patrick Marleaulle myös pari ääntä Lady Byngiin.

Jack Adamsin suhteen Mike Sullivan oli äänestyksessä kuudennella sijalla. Sullivanin äänestysrekordi Penguinsin peräsimessä on nyt seuraavanlainen: 2015-16 (5.), 2016-17 (8.), 2017-18 (9.), 2018-19 (-) ja 2019-20 (6.).

Yhteenvetona siis voi todeta että hyvin vaisua oli Penguinsin osalta sijoitukset ja äänimäärät tämän vuoden palkintoihin, mutta se oli ihan odotettuakin eikä sieltä kenellekään mitään hyviä sijoituksia ollutkaan lupa odotella (pois lukien Marinon odotetun kohtalainen sijoitus Calderiin). Jarryn yksi ääni Vezinaan odottamaton ja positiivinen yllätys tuloksien suhteen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Huhuntynkää ilmoilla, että jos Brandon Tanevin isoveli eli Chris Tanev päättää kokeilla vapaita markkinoita niin JR olisi tämän perässä. Kelpaisi itselleni oikein hyvin, mutta kuinka kovalla ylihinnalla mies voisi Pittsburghiin tulla ja ylipäätään miten vanhempi Tanev saataisiin mahdutettua Pensin palkkakaton alle?
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Chris Tanevin nimen nostin aiemmin esille ja nyt huhuihin tulleen Bryan Rustin nostin aiemmin esille myös potentiaaliseksi kaupattavaksi tavaraksi, mutta ei lähtökohtaisesti ollenkaan innosta jos Rust kaupataan ja sitten vapailta markkinoilta tuodaan Tanev joukkueeseen:

- Penguins hankki sen jälkeen Kapasen ja nyt Penguinsilla olisi ensimmäistä kertaa Crosby/Malkin-aikakaudella lyödä siihen kummankin laidalle kaksi mitat täyttävää ja parhaassa peli-iässä olevaa laituria (okei, Kapanen toistaiseksi enemmän 'middle-6' laituri kuin top-6 mutta potentiaalia tuohon rooliin kyllä löytyy). Ei kyllä huvittaisi yhtään luopua tuosta tilanteesta heti nyt kun viimein viidentoista vuoden päästä ollaan siihen päästy.
- Tanevin sopimus tulee olemaan kalliimpi ja pidempi kuin Rustin on.
- Tanevin sopimus tulee aiheuttamaan vuoden päästä ongelmia Marinon jatkosopimuksen kanssa. Tällä hetkellä tilanne sen suhteen olisi hyvä kun sieltä vapautuu se Bjugstadin palkanpidätys ja se itsessään antaa tilaa kolmen miljoonan siltasopimukselle Marinon kanssa. Jos palkkakustannuksia kuitenkin nostetaan nykyisestään kaudeksi 2021-22, tulee ensi kesänä tukala tilanne capin suhteen, etenkin jos siltasopimuksen sijaan Marinolle halutaan antaa pidempää sopimusta. Ei voine laskea sen varaan että Seattle tulee ja pelastaa ottamalla Hörnqvistin, Johnsonin tai Chris Tanevin silloin. Eikä myöskään sen varaan että Marino tekisi Petterssonit ja ottaisi halvan vuoden sopimuksen kun saa lupauksen siitä pidemmästä ja kalliimmasta jatkosta heti kun se sitten voidaan tehdä kaudeksi 2022-23.
- Johnson-Tanev olisi ihan helvetin kallis kolmospakkipari, vieläpä pitkillä sopimuksilla varustettuina.
- Tanevia ei kyetä suojaamaan laajennusdraftissa - toki tämä ei liene suuri ongelma jos käteen lyödään pitkä ja kallis sopimus kun silloin voisi aika huoletta jättää suojaamatta. Jos käteen lyödään NMC niin silloin ei ole sitten tilaa Petterssonin suojaamiselle ja hän olisi varmasti Seattlelle mielenkiintoin tapaus nuorena NHL-puolustajana.
- Tanevilla on tuota loukkaantumishistoriaa takana merkittävissä määrin ja ikää jo yli 30-vuotta.
- Penguinsilla ei ole lyödä siihen vasemmalle puolelle Quinn Hughesin kiekollisilla taidoilla varustettua puolustajaa rinnalle.

Tanev itsessään siis kelpaisi erinomaisesti mutta ongelma on sama kuin hänen veljensä kanssa eli vaikka pelaaja on hyvä niin sopimus tulee olemaan liian pitkä ja myös liian kallis. Okei, alle viiden miljoonan AAV ei olisi paha lyhyellä tähtäimellä, kuten ei Brandonin $3.5 miljoonaa ole myöskään erityisen paha tai erityisen paljoa markkinahinnan ylitse, mutta pitkällä tähtäimellä riskiä on merkittävissä määrin. Ei nyt ole järkevää tehdä muutoinkin tiukkaa cappitilannetta vielä tukalammaksi sitoutumalla enemmälti heidän kaltaisiin täydentäviin palasiin.

Mitä tulee Rustiin niin toki edelleen nyt olisi se paras tilaisuus hänen kauppaamiselle arvon ollessa korkeimmillaan, tätä korkeammaksi se ei tule koskaan muodostumaan. Edelleenkin hänen tehot tasaviisikoin playoffeista pitkältä ajalta jättäneet paljon toivomisen varaan. Mutta onhan hän erittäin hyvä kahden suunnan pelaaja ja arvokas palanen joukkuetta, ja hänen edullinen sopimus myös hyvin linjassa Penguinsin mestaruusikkunan aukiolon kanssa. Lisäksi tosiaan tärkeimpänä se että nyt Kapasen hankinnan myötä ensimmäistä kertaa koskaan olisi useammaksi kaudeksi eteenpäin selkeät kärkikenttien laiturit antaa siihen Crosbyn ja Malkinin rinnalle ja sen vuoksi en enää harkitsisi Rustin kauppaamista huolimatta siitä että nyt olisi oiva tilaisuus siihen arvon ollessa huipullaan. Jos Rust kaupattaisiin niin vastineen tulisi ehdottomasti minimissään olla Zucker-luokkaa ja Addisonin sijasta vaatisin NHL-valmista tulokassopimuksella pelaavaa laituria siihen, sellaista jonka voi välittömästi sijoittaa kolmeen ensimmäiseen kenttään. Muutoin tosiaan ei järkeä kaupata Rustia pois. Penguins on kuitenkin vastaavan tason laiturit ostanut tämän vuoden puolella heidän arvon ollessa alhaisempi Rustin nykyiseen arvoon nähden tuollaisella hintaa (1st+prospect) joten sen prospectin olisi pakko olla parempi kuin mitä itse on annettu pois jos tälle linjalle lähdettäisiin.

No, en usko Rustin tulevaksi kaupatuksi kuitenkaan. Koko spekulaatio perustui siihen kun muut joukkueet ovat osoittaneet kiinnostusta häntä kohtaan, mutta samalla siellä todettiin että Penguins ei ole luopumassa ellei vastine ole hyvin merkittävä. En usko sen nousevan niin korkeaksi että kauppoja tulisi kuitenkaan syntymään.

Toki siellä samalla Yohe/Rossi totesivat Penguinsin yrittävän vapauttaa cappitilaa Tanevia varten, ja että Hörnqvistiä ei olla lähestytty NTC:n luopumisen suhteen ja hänet ollaan pitämässä joukkueessa. Että tiedä sitten miten sitä cappitilaa kuvitellaan saavan jos Hörnqvist ei ole liipasimella. Rust, McCann ja puolustuksen isopalkkaiset pelaajat silloin jäävät ainoiksi vaihtoehdoiksi kun Murrayn tuleva kauppaaminen tosiaan ei ole hänen sopimuksettomana ollessa mikään ratkaisu tähän tilanteeseen. Että saa nyt nähdä mitä tulee tapahtumaan.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Christopher Tanevin caphit ollut tosiaan $4,45 miljoonaa ja Athleticin mukaan herra haluaa palkankorotuksen. Ottamalla huomioon nuoremman Tanevin ja Johnsonin sopparit, niin JR todennäköisesti tulee tarjoamaan C. Taneville pitkää sopparia pienellä korotuksella. Loukkaantumishistoria on herralla aika ikävä ja itse kyllä kaipaisin tuonne enemmän sitä kiekollista pelaaja, jotta kaikki vastuu ei jää Letangille ja Marinolle.

Jos katsoo C. Tanevin kohdalla viimeistä 7 vuotta, niin herra on pelannut keskimäärin 60 peliä runkosarjassa. Mikäli taas katsotaan neljää viimeistä vuotta, niin pelattuja pelejä runkosarjassa keskimäärin 55.

Viime vuosien hankintoja kun katsoo, niin kyllä tässä hieman pelottaa, mitä JR tekee. Toistaiseksi puheet suurista muutoksista eivät ole toteutuneet, ellei sitten Kapasesta maksettua ylihintaa pidetä sellaisena.

Puolustus olisi seuraavanlainen:

Dumoulin - Letang
Pettersson - Tanev
Johnson - Marino
Riikola - Ruhdewel

Ei tuo hyvältä näyttäisi ja jos Tanevin laittaa Johnsonin vierelle, niin olisi se aikamoista maksaa 3. pakkiparille noin $7,5-8,5$ miljoonaa. Kyllä tuo Johsonin hankinta on erittäin huono ja sen myötä ei oikein saa varteenotettavaa puolustusta rakennettua - varsinkin, jos mennään all-in C. Tanev. Lisäksi kun Riikolalle maksetaan $1,15 miljoonaa 7-8 pakin roolista, niin pistää miettimään.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
Horny panthersiin, Matheson tilalle. JR kyllä yllättää joka treidillä

E: onko tämä sittenkin vain pahaa unta
 
Viimeksi muokattu:
Pittsburgh Penguins fanbööy since 1992! (panini nhl-sticker collection 93-94 nevöfoget, sniff)

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Horny panthersiin, Matheson tilalle. JR kyllä yllättää joka treidillä

E: onko tämä sittenkin vain pahaa unta
Yllättää? Minut yllättäisi, jos se "voittaisi" jonkun treidin. Tämähän on ihan klassista JR:ää, teki hieman huonon sopimuksen aikoinaan Hörnqvistin kanssa ja nyt pyrkii sitten hankkiutumaan eroon omasta huonosta sopimuksestaan hommaamalla tilalle vielä reippaasti karseamman sopimuksen. Ei yllätä mikään tässä.

Vakavasti ottaen, jos tuossa treidissä ei tule reippaasti lisukkeita Mathesonin kylkiäisenä Pittsburghiin niin kyllä rupeaa vituttamaan ihan urakalla koko touhu.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos tämä Hörnqvist <-> Matheson pitää paikkansa, niin sitten voisi ovea näyttää myös JR:lle. Hörnqvist on on lähes ainoa pelaaja hyökkäyksessä, joka tekee jengistä oikeasti kovemman. Lisäksi on edelleen hyvä pelaaja tuoden joukkueeseen lisäarvoa.

Matheson on Johnson vol 2. sillä erotuksella, että osaa hieman luistella. Ja kruununa kirsikan päälle, aivan järkyttävällä sopimuksella.

Tämä ei voi pitää paikkaansa... Crosby aavisti oikein, kun pohti, että ikkuna on sulkeutumassa. JR pitää huolen siitä, että se sulkeutuu ennen kauden alkua.
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitän vitunvittua JR? Vaikka joka puolella tuntuu olevan lapsenomainen usko että Floridan puolelta täytyy olla jokin plusmerkkinen palanen tähän vireillä olevaan katastrofiin, niin viimeaikojen näytöillä se taitaa kuitenkin olla juuri sitä miltä se näyttää, eli suora treidi Matheson - Hörnqvist.

Tämäkin Rutherfordin väläys vaikuttaa siltä, että hän maksaa pelaajasta jollaiseksi hän kuvittelee Pens-organisaation saavan tämän muutettua. Tarkoitan että hänellä on esim. visio, että Mathesonista tulisi 40 pinnan suojatuilla minuuteilla pelaava suht luotettava kakkosparin pakki, ja hänen todellisuudessaan tästä maksetaan. Muiden todellisuudessa Mathesonilla on lähes jackjohnsonmainen negatiivinen vaihtoarvo.

Jos Penguins onnistuu väistämään tämän luodin, niin on aivan välttämätöntä että omistajaporras alkaa lyhentämään papparaisen liekaa. Sillä ottaisihan Pens tässä treidissä reaali rahassakin jo todella tuntuvasti takkiin.
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Tulee JR:n touhuista mieleen se legendaarinen Kummeli-vitsi:

Kuski: "Mees varaa meille hotellihuoneet niin päästään nukkumaan."
Kartturi: "Anna rahaa."
Kuski: "Mitä anna rahaa? Ota sponsorikassasta."
Kartturi: "Mistä sponsorikassasta?"
Kuski: "No tää autohan on täynnä... Kerropas mitä on sponsorointi?"
Kartturi: "No, sponsorointi on eräänlaista liiketoimintaa jossa yritys antaa urheilijalle tarroja tai kangasmerkkejä."
Kuski: "Älä ny vaa saatana väitä että sä oot ilmaseks antanu liimata auton tarroja täyteen."
Kartturi: "E, kyllä mä niistä maksoin."

Nojoo, taas päästään siihen, että tuo kokonaisuus ei ole JR:llä ollenkaan hallussa, kun sitä dominoefektiä ei tunnuta ollenkaan ymmärrettävän. Eli kun teet paskan diilin tai kaupan, se vaikuttaa seuraavaan diiliin ja kauppaan, joka vaikuttaa seuraavaan ja niin edelleen. Nyt on resurssit syöty huonoilla sopimuksilla & treideillä ja pitää sen takia tehdä vielä paskempia treidejä, jotta vapautuu resursseja paikkaamaan niistä paskoista sopimuksista ja treideistä johtuvia puutteita. Ja sit se orava vaan polkee sitä pyörää, niin kauan kuin henki pihisee - mutta pyörä ei vaan etene mihinkään ja vauhtikin vaan hidastuu.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Vielä ei ole ainakaan tuota Matheson <-> Hörnqvist treidiä missään vahvistettu, väistettiinköhän luoti tällä kertaa vai hietaanko siellä vain jotain vielä? Toisaalta, jos JR on päättänyt, että hän treidaa Hörnqvistin niin sitten hän myös tekee niin vaikka väkisin ja tuskin sieltä mikään hyvä treidi on tuloillaan, jos tuommoinenkin treidi on ollut lähellä toteutua. Vähän kuten Kesselin treidaamisyritys aikanaan Minnesotaan, kylkiäisenä tuossa olisi mennyt Johnson ja puolestaan takaisinpäin olisi tullut Zuckerin lisäksi Rask. Harmi, että Kessel tuon torppasi kun treidi Arizonan kanssa oli umpisurkea ja oltaisiin päästy Johnsonin sopimuksesta siinä eroon. Toki Rask on ollut myös melkoinen turhake, mutta hänellä on sentään vuoden lyhyempi sopimus ja ehkä siksi tuosta olisi voinut päästä hieman helpommalla eroon aiemmin kuin Johnsonin lapusta.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
No sieltä se Matheson <-> Hörnqvist kauppa sitten pamahti. "Lisukkeena" Pittsburghiin tulee Colton Sceviour. Kiitos Hörnqvistille kaikista näistä vuosista. Aikoinaan vitutti paljon kun JR kauppasi Nealin pois ja Hörnqvist tuli takaisinpäin, mutta lopulta ruotsalainen olikin just sitä mitä joukkue tarvitsi ja oli aivan äärettömän tärkeä lenkki back2back voittajajoukkuetta. Nimi jää historiaan isosti.

Mielestäni aivan järkyttävä kauppa Pensin puolelta tämä ja harmi kun Hörnqvist ei lähtenyt tuota siirtoa torppaamaan sopimuksessaan olevilla pykälillä. Jos olisin Crosby/Malkin niin katselisin kehittyvää tilannetta todella huolestuneena.

Itseä vituttaa armotta tämä JR:n joukkueenrakentaminen ja vahvasti näyttää siltä, että seuraavan kymmenen vuoden aikana ainoat ilonaiheet ovat tähtipelaajien henkilökohtaiset rajapyykit milloin minkäkin suhteen sekä sitten kaikenlaiset juhlallisuudet joita on joskus aikanaan luvassa.

Onko Matheson ikinä pelannut sopimuksensa edellyttämällä tasolla? Hirvittävä sopimus miehellä joka ei ole saanut mitään muuta kuin pelkkää kuraa niskaansa jatkuvalla syötöllä.
 
Viimeksi muokattu:
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Dumoulin ($4,1) - Letang ($7,25)
Pettersson ($4,025) - Marino ($0,925)
Matheson ($4,875) - Johnson ($3,25)
Riikola ($1,15) - Ruhwedel ($0,700)

Noh, eipä jengi tämän treidin jälkeen näytä yhtään sen paremmalta - varsinkaan puolustus. Jokainen vastustaja kiittää JR:ää, kun Matheson ja Johnson viilettävät kentällä.

Eiköhän sieltä joku puolustaja ole lähdössä vielä, muuten Riikolan sopimus ei oikein aukea. Toiveissa olisi Johnson, mutta voisiko olla Pettersson?

Tämä mukana tullut hyökkääjä ei sitten oikein sano mitään, nimi on tuttu, mutta that’s it.

Kyllä tässä odottelee innolla, kun joku tulee JR:n tilalle...
 

M.Lemieux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Pittsburgh Penguins
JR ulos. Ei helvetti mikä kauppa. Kaveri on täysin sekaisin lopullisesti. Pistän Pinguboikotin todelliseen harkintaan.
 
#66 - Mario Lemieux & #30 - Matt Murray

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
JR ulos. Ei helvetti mikä kauppa. Kaveri on täysin sekaisin lopullisesti. Pistän Pinguboikotin todelliseen harkintaan.
Mitäs se hyödyttää? Meinaatko, että Rutherford kokee sellaista painetta kun yksittäiset eurooppalaiset pitää boikottia, että poistuu vähin äänin takaovesta?

Täytyy kyllä itsekin myöntää, että surkeat fiilikset jäi tästä kaupasta. Toivotaan, että se on osa jotain isompaa kuviota - muuten en näe tässä päätä enkä häntää. Matheson - Johnsson pakkipari kuulostaa yksinkertaisesti sellaiselta, jota ei voi peluuttaa kun ainoastaan turvallisessa 4-5 maalin johdossa. Ja niitä ei varmaan kauhean montaa ole kaudessa tulossa. Jos ollaan yhden pakkiparin ajan valmiita aina ottamaan takapakkia niin kyllähän se näkyy hyökkäyksessäkin valtavana lovena. Edes siinä tapauksessa, että Johnsson oltaisiin valmiina hautaamaan vaikka farmiin palkasta huolimatta Matheson olisi silti surkea lisäys.

Noinkohan Rutherfordin palli tutisee ja tämä ampuu räkäpäitä minne tahansa suuntaan toivoakseen onnettarelta jeesiä. Tässä vaiheessa pitäisi antaa armonlaukaus ennen kuin tämä tekee tuhojaan liikaa.
 

M.Lemieux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Pittsburgh Penguins
Mitäs se hyödyttää? Meinaatko, että Rutherford kokee sellaista painetta kun yksittäiset eurooppalaiset pitää boikottia, että poistuu vähin äänin takaovesta?
Ei varmasti, mutta tämmönen pieni ihminen ei juurikaan muulla tavalla voi osoittaa sitä, että nyt riittää. Mariokin saisi herätä ja luutia seniilin ulos toimistosta ja uutta äijää tilalle.
 
#66 - Mario Lemieux & #30 - Matt Murray

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hornqvistille tosiaan kiitos kaikista näistä vuosista. Veikkaan että ensi kaudella tulee muutama tilanne jossa tulee Hornya ikävä...

Toisaalta, kyllähän aika alkoi ajamaan Hornqvistista jo ohi. Oli joukkueen yksi raskasjalkaisimmista pelaajista. En väitä, että Hornqvist ei enää olisi ollut joukkueelle hyödyllinen, kaikki tietävät hänen arvonsa. Paljon tässä kuitenkin on samaa Kesselin tilanteeseen nähden, molemmat hyviä pelaajia mutta sekin aika tulee kun heistä on päästettävä irti.

Kyllähän tästäkin paistaa läpi se, että JR yrittää samaa temppua kun Pittsburghiin tullessaan. Tehdä tuosta nopean joukkueen. Siitä posit, alamäki alkoi juurikin siitä kun lopetettiin se vauhtikiekko. Haastattelunkin perusteella JR osti tässä nimenomaan ajatuksen Mathesonista. Hän odottaa että Reirdenin alaisuudessa hänestä kasvaa se top 4 puolustaja Penguinsiin. Kyllähän Mathesonissa edelleen sitä kuuluisaa potentiaalia on. On nopea luistelemaan ja JR:än mukaan hyvä laukauskin. Sopimus näyttää tällä hetkellä todella surkealta, mutta entä jos Matheson breikkaakin kunnolla läpi ja parin vuoden päästä JR näyttää taas velholta. Paljon treidejä ollaan hävitty, mutta nyt ainakin suunta on jälleen oikea...

Hornqvistille onnea ja menestystä Floridaan. En olisi uskonut sanovani tätä enää, mutta luotan JR:ään. Make Penguins Great Again!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Patric Hörnqvistille kiitokset Penguinsissa vietetyistä vuosista ja niiden aikana antamista ikimuistoisista suorituksista. Päällimmäisenä tietenkin aina mielessä vuoden 2017 finaalisarjan voittomaali Predatorsia vastaan. Sen lisäksi vuodesta toiseen periksiantamatonta ja kovalla asenteella vedettyä suorittamista kaukalossa ja erityisesti siellä vastustajan maalinedustalla. Kaikin puolin hieno pelaaja ja oli äärimmäisen iso osa noita peräkkäisen mestaruuden voittaneita Penguins-joukkueita. Kaikkea hyvää vaan tälle soturille uransa jatkoon Floridassa.

Ei tullut Matheson sitten minkäänlaisen palkanpidätyksen kera vaan Penguins otti koko huonon sopimuksen kaikessa kauheudessaan vastaan täysimääräisenä. Kylkiäisinäkin sitten vain alempien kenttien puolustava hyökkääjä, Colton Sceviour, pelaajatyyppi jonka olisi voinut naarata vapailta markkinoilta vallitsevassa taloustilanteessa halvemmalla kuin $1.2 miljoonan sopimuksella. Eli eipä voi sanoa että Sceviour siinä kylkiäisenä toisi mitään plussamuotoista vaihtoarvoa Penguinsiin. Eipä tuohon kauppaan voi millään muotoa olla tyytyväinen.

Pakko nyt toivoa että Penguins saa Mathesonin uran pelastettua ja kaivettua sen potentiaalin sieltä esiin. Eihän tässä muuta voi kuin toivoa parasta sillä ei tuota pitkää sopimusta helpolla eteenpäin saa myytyä ellei kehityskäyrän suunta muutu. Mathesonilla on erinomaisia elementtejä pelissään kun on erinomainen luistelija, pystyy kuljettamaan kiekkoa ja omaa erittäin hyvän laukauksen. Mathesonin 5v5-pistesaldot, etenkin maalimäärät, ovat erinomaista luokkaa viimeiseltä kolmelta vuodelta, joten se on positiivisin asia mikä hänestä löytyy tilastoja katselemalla. On sitten kuitenkin tuollainen "all the tools, no toolbox"-pelaaja, eli suomeksi sanoen peliälyltään tyhmä kuin saapas. Kiekonmenetysten määrässä heikoimpien jaksojen Letang potenssiin kymmenen. Penguinsin on pakko jollain keinoa saatua tuo virheherkkyys minimoitua hänen pelissään, tehtyä hänestä luotettava puolustaja omalla alueella ja maksimoitua nuo hänet vahvuudet eli erinomainen liikkuvuus ja hyökkäyspään kyvyt. Kuusi vuotta tässä on nyt sitten aikaa tehdä tämän reklamaatioprojektin kanssa sama kuin missä onnistuttiin vaihtelevissa määrin Matt Niskasen, Ian Colen, Trevor Daleyn ja Justin Schultzin kanssa - ja ollaan epäonnistuttu Jack Johnsonin kanssa. Siinä on nyt työnsarkaa kuitenkin sitten edessään puolustajista vastaavalle Todd Reirdenille.

Mike Sullivan ei tykkää peluuttaa leftin pakkeja vasemmalla puolella mutta nyt tämän kaupan jälkeen Penguinsilla on sitten neljä leftin pakkia yli kolmen miljoonan sopimuksilla, kaikki vielä useavuotisilla sopimuksilla. Takana vielä Riikola ja Joseph sitten. Jotain tuossa olisi tapahduttava sillä ei sitä nyt voi yrittää pelastaa Mathesonin uraa ja samalla lyödä hänet väärälle puolelle, tai vielä pahempi yrittää taas Johnsonia siellä oikealla puolella. Siirtoja olisi tapahduttava puolustuspään suhteen ja nähtäväksi jää mitä siellä tapahtuu. Johnsonin kauppaaminen tietenkin suotavaa mutta eiköhän se valinta osu kuitenkin Dumouliniin tai Petterssoniin. Siinähän sitä onkin sitten jos sieltä kaupataan joukkueen luotettavin puolustaja Dumo, tai sitten Canadiens-sarjassa pelannut ainoa puolustaja joka ei ottanut yhtään takaiskua omiinsa eli Pettersson. No, toivotaan parasta ja pelätään pahinta tulevan puolustuspään pelaajasiirron kanssa.

Hyökkäyksen osalta alemmat kentälliset saavat nyt Hörnqvistin kauppaamisen myötä ihan uuden muodon. Se ei ole mikään huono asia, sillä vaikka Hörnqvist hieno pelaaja edelleen onkin niin hänen tiputtua kärkikentistä kolmoskenttään ei tuota kolmoskenttää ole muodoltaan ollut helppoa saada toiveisiin sopivaksi koostumukseksi. Kokonaisuutena toimivaa koostumusta on ollut vaikea löytää (Simon-Bjugstad-Hörnqvist oli parhaiten toiminut kolmoskenttä viime vuosilta). Nyt siitä saa sitten liikkuvamman koostumuksen kasattua oikeilla ratkaisuilla ja sitä kautta toivottavasti sitten toimivan kokonaisuuden samalla. Kaikki katseet nyt McCanniin joka tulee selkeästi olemaan se johtava pelaaja sen kolmoskentän suhteen, kun Hörnqvistin läsnäollessa se olisi ollut hän veteraanistatuksen ja palkkansa johdosta.

Ylivoima tulee saamaan myös täysin uutta muotoa jälleen. Ei ole enää Kesseliä eikä Hörnqvistä eli siinä on nyt sitten jollekin pelaajalle erinomainen paikka ottaa tonttia ykkösylivoimasta ja sitä kautta päästä tekemään isoja tehoja. Kuka ottaa sen tontin sieltä Crosbyn, Malkinin, Guentzelin ja Letangin viereltä? Kahden puolustajan taktiikalla Mathesonille kunnolla roolia tarjolle? Vaiko Rustille tilaisuutta jatkaa viime kauden hyvää yv-tehoiluaan? Kapanen? Zucker? McCann? Vaihtoehtoja on mutta onhan siinä nyt sitten Hörnqvistin poistumisen myötä kaikessa hänen tehokkuudessaan (Hörnqvistin osalta se maalinedustalla tehty työ ei usein näkynyt edes pistetilastoissa) isot saappaat täytettävänä.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Hornqvistille tosiaan kiitos kaikista näistä vuosista. Veikkaan että ensi kaudella tulee muutama tilanne jossa tulee Hornya ikävä...

Toisaalta, kyllähän aika alkoi ajamaan Hornqvistista jo ohi. Oli joukkueen yksi raskasjalkaisimmista pelaajista. En väitä, että Hornqvist ei enää olisi ollut joukkueelle hyödyllinen, kaikki tietävät hänen arvonsa. Paljon tässä kuitenkin on samaa Kesselin tilanteeseen nähden, molemmat hyviä pelaajia mutta sekin aika tulee kun heistä on päästettävä irti.

Kyllähän tästäkin paistaa läpi se, että JR yrittää samaa temppua kun Pittsburghiin tullessaan. Tehdä tuosta nopean joukkueen. Siitä posit, alamäki alkoi juurikin siitä kun lopetettiin se vauhtikiekko. Haastattelunkin perusteella JR osti tässä nimenomaan ajatuksen Mathesonista. Hän odottaa että Reirdenin alaisuudessa hänestä kasvaa se top 4 puolustaja Penguinsiin. Kyllähän Mathesonissa edelleen sitä kuuluisaa potentiaalia on. On nopea luistelemaan ja JR:än mukaan hyvä laukauskin. Sopimus näyttää tällä hetkellä todella surkealta, mutta entä jos Matheson breikkaakin kunnolla läpi ja parin vuoden päästä JR näyttää taas velholta. Paljon treidejä ollaan hävitty, mutta nyt ainakin suunta on jälleen oikea...

Hornqvistille onnea ja menestystä Floridaan. En olisi uskonut sanovani tätä enää, mutta luotan JR:ään. Make Penguins Great Again!
Toki on ymmärrettävä päästää irti vanhentuvasta sotaratsusta, hienot muistot jää. Mutta se että JR maksaa hinnan oman ajatuksen mukaan, kuten sanoit, on äärettömän typerää. Markkinahinta pitää olla määräävä tekijä eikä omat suunnitelmat. Potentiaali Mathesonilla on ollut olemassa, mutta kun sopimus on jäätävän paska, niin kauppa ei herätä luottamusta yhtään. Enkä mä ainakaan tiennyt että tuollaiselle pelaajalle on minkäänlaista tarvetta rosterissa?
Suunta on väärä.
Olen mielelläni väärässä ja toivotan Reirdenille onnea projektiin.
 
915 690 1033 1723 834

Crisby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mutta se että JR maksaa hinnan oman ajatuksen mukaan, kuten sanoit, on äärettömän typerää. Markkinahinta pitää olla määräävä tekijä eikä omat suunnitelmat. Potentiaali Mathesonilla on ollut olemassa, mutta kun sopimus on jäätävän paska, niin kauppa ei herätä luottamusta yhtään. Enkä mä ainakaan tiennyt että tuollaiselle pelaajalle on minkäänlaista tarvetta rosterissa?
Enemmän tuo oli oma mielipiteeni tästä kaupasta, eihän hän ole oikein mitään todistanut vielä joten käytännössä tässä nyt vaan toivotaan että hän kasvaa sopimuksensa arvoiseksi. Yhdelle puolustajalle rosterissa oli tarve ja nyt sellainen hankittiin. JR:än mukaan joku leftin pakeista siirtyy pelaamaan oikealle. Mielestäni suunta on oikea koska taas palataan vauhtikiekko linjalle ja hankinnat ovat olleet sen mukaisia.
 
Vaikea keksiä enää ”puolustuksen puheenvuoroa” Rutherfordin tekemisistä. Treidistä on kaikki oleellinen sanottu, joten lienee turhaa toistaa mitä esim. @Bosco tuolla jo maininnut.

Selkeästi Pensissä nähdään, että Mathesonin ura on pelastettavissa. Sinänsä mitään korvaamatonta ei lähtenyt Hörnqvistin muodossa, mutta onhan Mathesonin sopimus hankala. Kaipa siellä nyt luotetaan, että siinä on Justin Schultz vol 2 ja hänestä saadaan apu puolustuksen kiekolliseen osastoon ja ylivoimalle. Ei tuo sopimus aivan kamala ole jos tästä saadaan helpot minuutit 5vs5 -pelissä ja tehoja ylivoimaan. Saadaanko sitä, se onkin toinen juttu.
 
RELEASE THE KRAKEN

ipaz

Jäsen
Pens ulos:
- Evan Rodriques (27), nopea mutta tehoton alempien ketjujen hyökkääjä
- David Warsofsky (30), AHL-tason pakki
- Filip Hållander (20), 2. kierroksen varaus 2018 joka "kasvaa korkoa Euroopassa"
- Nick Bjugstad (28), loukkaantumisista kärsinyt alempien ketjujen sentteri
- Patric Hörnqvist (33), ikääntyvä potentiaalinen 20 maalin tekijä, jolla toimi ajoittain Crosbyn kanssa. Hidastumaan päin ja rooli nykyään vain maalin edessä hakattavana - ja sen mukaan lommoilla vähän väliä.

Pens sisään:
- Kasperi Kapanen (24), yksi NHL:n nopeimmista luistelijoista. Sähäkkä ja kovapäinen. Potentiaali 30+ maalia Crosbyn tai Malkinin rinnalla. Jopa enemmänkin.
- Pontus Åberg (27), myös helvetin nopea pelaaja, mutta ei ole onnistunut ylhäällä yhdessäkään joukkueessa. Pelaa nyt KHL:ssä.
- Jesper Lindgren (23), pienikokoinen rightin pakki joka on loistava luistelija ja taitava kiekon kanssa. Parempi hyökkäämään kuin puolustamaan. Vasta yksi kausi takana P-Amerikassa. HPK:n fanit pystynevät kertomaan enemmän.
- Colton Sceviour (31), neloskentän rouhijaveteraani. Myös hyvä luistelemaan, joka vuoksi pystyy parhaimmillaan tekemään sen 10+15 pistettä, mutta muuten hyökkäyspotentiaalia ei juurikaan ole. Kokenut 454 NHL-ottelun sotaratsu, joka painaa aina 100-lasissa. Sopimus päättyy tulevan kauden jälkeen.
- Michael Matheson (26), hyvän hyökkäyspotentiaalin omaava kanukkipakki. Ykköskierroksen 23. varaus 2012. Ollut sellainen 10 maalin tekijä kolmella aikasemmalla kaudellaan. Ongelmat puolustuspäässä ja liiallisessa luotossa osaaminen vs. todellisuus kiekonkäsittelyssä. Ne pelit mitä kauden aikana Floridalta näin, niin tykkää pitää kiekkoa eikä anna sitä nopeasti eteenpäin. Tai sitten yrittää jotain näyttävää hokkuspokkus-syöttöä kentän läpi. Myös keskivertoa huomattavasti parempi luistelemaan. Varma paikka ylivoimassa. Tuotiin joukkueeseen korvaamaan 30-vuotias Justin Schultz, joka haluaa mitata arvonsa vapailla markkinoilla ja rahastaa vielä sen minkä joku muu kuin Pens on valmis maksamaan.

---

Yhteenvetona näin ulkopuolisen Pens-seuraajan silmin joukkue on näiden kolmen kesällä tehdyn kaupan myötä sekä nuorentunut ja nopeutunut. Pensin aika nyt eikä viiden vuoden päästä. Siellä on edelleen kaksi supertähtisentteriä, yksi tähtihyökkääjä (Guentzel) ja tähtipakki (Letang), sekä laadukkaita tukijoukkoja (Rust, Kapanen, Zucker, McCann, Dumolin, Pettersson ja kyllä - myös Jack Johnson on laadukas pelaaja omassa roolissaan kolmosparin shutdown-pakkina.

Joukkue on pudonnut pleijareista aikaisessa vaiheessa viimeisenä kolmena keväänä. Patric Hörqvist oli vielä tikissä 2018, mutta 2019 ja tänä vuonna ei saanut mitään aikaiseksi. Nick Bjugstad oli "bust" Pensille loukkaantumisten vuoksi. Toisaalta treidissä Floridaan "menetenyt" pelaajat olivat molemmat UFA, joten siitä treidistä yritys hyvä kymmennen, koska McCann jäi.

Paljon on puhuttu että joukkueessa olisi ensi kaudella 70 miljoonan sisäinen palkkakatto. Itse otan nämä puheet tässä vaiheessa huhuina, kun tulevan kauden alkamisesta ja pelimäärästä ei ole täyttä varmuutta. Huhujen mukaan NHL ja NHLPA neuvottelevat myös siitä että kaikkien pelaajien palkoista leikataan joku prosenttiosa pois, jotta kausi saataisin taloudellisesti pelastettua ja seurojen toiminta pystyssä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy