Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Draft-tilaisuus paketoitiin sitten parilla suomalaisella kun HPK:n Valtteri Puustinen varattiin vuorolla 203 ja SaiPan junnuissa pelannut Santeri Airola numerolla 211, molemmat siis seiskakierroksella. Molemmat ovat pienikokoisia kavereita, Puustisen pelejä on sentään tullut joitain nähtyä kun pelasi viime kaudella Liigassa ja muistaakseni paljon vielä HPK:n ykkösketjussa Turusen ja Paajasen rinnalla, jäänyt mieleen pienenä hyvin luistelevana kaverina joka osaa jotain kiekollakin tehdä, mutta nimimerkit @Bosco ja @Ralph osaavat kertoa tästä kaverista varmasti hieman enemmänkin jos nyt kerrottavaa on. Airolasta ei mitään tietoa, ilmeisesti pelaa kuitenkin ensi kaudella Mestistä Ketterässä.

Palkkakatto on nyt sitten varmistettu ja se on 81,5M$. Tilaa on noin 4,7M$ ja sillä pitäisi saada kiinnitettyä ainakin Blueger, Aston-Reese ja Pettersson. Mahdollisesti myös Garrett Wilson. Sanoisin, että pitäisi onnistua. Pettersson ainut joka vaatinee vähän enemmän ja mielestäni Petterssonin voisi kokeilla kiinnittää vähän pidemmäksi aikaa riskillä. Tai sitten joku kolmen vuoden siltasopimus. Jotain potentiaalia tuossa näen aika-ajoin...
Sulla on noilta pohjilta ihan yhtä hyvä ja varmaan parempikin tietämys Puustisesta kuin allekirjoittaneellakin. Liigan ja HPK:n edesottamuksien seuraaminen usean vuoden ollut pitkälti tulosseurannan pohjalta ja pelejä hyvin harvakseltaan ja vähälukuisesti tullut nähtyä, ja muutoinkin kiekon seuraaminen lähes yksinomaan keskittynyt NHL:ään. Mutta siis Puustisesta tarkempaa analyysiä voivat antaa muut palstan HPK-kannattajat, ne jotka joukkuetta ovat seuranneet aktiivisemmin.

Tuosta luvusta puuttuu vielä 7/8. pakki eli Juuso Riikola, joka siellä CapFriendlyssä on vielä toistaiseksi farmin puolelle haudattuna. Kun sen lisää tuohon lukemaan saa vapaaksi cappitilaksi karvan alle neljä miljoonaa. Sillä tosiaan pitäisi onnistua omien RFA-pelaajien saaminen sopimukseen, mutta vapaille markkinoille ei tuolla vapaana olevalla tilalla lähdetä mitenkään riehumaan.

Guentzelin/Riikolan viime kauden tulokasbonuksista yhteensä $0.1325 miljoonaa (en ole varma kumman bonuksia nuo ovat mutta lukeman perusteella voisi olettaa kyseessä olevan Guentzelin bonuksen täysimääräisenä kun ne lukemat vastaavat toisiaan) siirtyi muuten tulevan vuoden cappiin eli ne vievät myös sieltä pienen siivun ensi kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Noususta varaamaan Legare tykkäsin paljon, juuri tuota potentiaalia maalintekijäksi on mun mielestä paremmin, joskin hyvän fysiikan avulla tämäkin kaveri pääosin erottuu junnuissa, iso ja vahva poika jolla halu ajaa maalille. Tästä voisi olla myös rightin puolen yv ampujaksi jota meillä ei hetkeen ole ollut.
Legare on nimenomaan erottunut erinomaisen laukauksensa ansiosta, jota on kehuttu jopa yhdeksi draftin parhaista. Pronman kirjoitti, että paras tapa kuvailla häntä on ylivoima-ase, joka tekee tuhojaan vasemmalta kaarelta. Luistelussa on ollut selkeitä heikkouksia mikä pudotti varauksen noin kauas kärjestä, mutta hänessä on sellaista aihiota jota olisi Penguinsin tapauksessa voinut yrittää tuolla ensimmäiselläkin varauksella. Luistelu herätti ilmeisesti joukkueissa siinäkin mielessä huolta, että hänellä on jo aika järeä runko. Eliteprospectsin mukaan 93kg, joten aika näyttää saako sitä osa-aluetta koskaan riittävän hyväksi. Häntä povattiin meneväksi melko yleisesti toisella kierroksella joten valui yllättävän alas.

Näillä olemattomilla tiedoilla ajateltuna olen kuitenkin tyytyväinen hänen varaukseensa.
 

Ralph

Jäsen
Molemmat ovat pienikokoisia kavereita, Puustisen pelejä on sentään tullut joitain nähtyä kun pelasi viime kaudella Liigassa ja muistaakseni paljon vielä HPK:n ykkösketjussa Turusen ja Paajasen rinnalla, jäänyt mieleen pienenä hyvin luistelevana kaverina joka osaa jotain kiekollakin tehdä, mutta nimimerkit @Bosco ja @Ralph osaavat kertoa tästä kaverista varmasti hieman enemmänkin jos nyt kerrottavaa on.
Pienikokoinen pörrääjä tosiaan. Tuli puskista viime kaudella Liiga-rinkiin aloittaen loukkaantumisten korvaajana nelosketjussa, jossa pelasi ärsyttävää lätkää yllättäen uskaltamalla ajaa maalille ja hämmentämään pienikokoisena junnuna. Sitten nousikin ylempiin ketjuihin ja pystyi tekemään kymmenen maalia runkosarjaan. Samoin yllätti nuorten MM-kisoissa, kun ensin pääsy sinne yllätti, sitten nousi neloseen ja lopulta sielläkin vissiin top-9-rooliin.

Hyvä liike, rohkea pelaaja. Aika suoraviivainen kaveri ja siitä ne maalitkin syntyi. Fyysisesti paljon parannettavaa ja siitä kiinni, että onko aineksia NHL:ään. Ei vielä ole esiintynyt puolustavassa roolissa, mutta vaikuttaa pelaajalta, joka sopisi siihenkin. Voimaa lisää ja pystyy joskus olemaan NHL:ssä alempien ketjujen noin 30 pisteen laituri. Mutta sinne on matkaa.

Itse en olisi varannut NHL:ään häntä vaan Jere Innalan. Toki Puustisella enemmän aineksia alempien ketjujen rooliin, joten ehkä siinä syy miksi Puustinen on Penguinsin mies eikä vaikkapa se Innala.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kiitoksia @Ralph, ovathan nuo nuoret siinä mielessä vaikeita ennustettavia, että olisi sen Innalankin voinut tosiaan varata kun antoi hyvät näytöt nyt, mutta toisaalta kuka tietää mitä Puustinen saa ensi kaudella aikaan? Ensi kaudella Puustinen on siis saman ikäinen suunnilleen kuin Innalla oli tällä kaudella ja kuten todettua voivathan nuo nuoret ottaa isojakin steppejä lyhyessä ajassa eteenpäin aivan kuten Innala itse teki, toivottavasti Puustinen tekee samoin siis.

Arpojahan nämä vain ovat mitä suuremmalla numerolla varataan, mutta itse olen melko tyytyväinen siihen mitä Pens varasi. Aina kun kuulee sanan voimahyökkääjä niin kyllähän se intoa nostattaa, toivottavasti nämä Poulin ja kumppanit nähdään joskus Pens-nuttu päällä pelaamassa voittavaa lätkää.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Hieroja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP-pakki Roni Allén matkalla prospect campille Pittsburghiin. Tuskinpa jää rapakon taakse, mutta käy vähän haistelemassa miltä sielläpäin näyttää. Kiva nähdä miten menee.
Onko tietoa onko muita suomalaisia tuolla leirillä ja ovatko kaikki pelaajat varaamattomia pelaajia? Lista julkaistavien toki piakkoin, mutta ainakaan äsken sitä ei vielä näkynyt NHL:n sivuilla.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ykköskiepin varaus ei mitään hurraahuutoja aiheuttanut, mutta toisaalta Penguins on niitä harvoja joukkueita joiden noilla paikoilla kannattaakin mennä tarve edellä parhaan tarjolla olevan sijaan. Ja tarvehan joukkueella on juuri mahdollisimman nopeasti show'n puolelle tuleville junnuille, jotta saadaan näistä hyöty irti vielä Crosby & Malkin eran aikana. Sormet ristissä toivoin Seiderin tippumista tuonne asti, mikä ei arvioiden perusteella olisi ollut mahdotonta, mutta sen sijaan Detroit räjäyttikin pommin ottamalla tämän jo kuudentena. Kuitenkin äärimmäisen mielenkiintoisia nimiä tippui myöhemmillä kierroksilla Penguinsin laariin.

Palkkakattotilanne antaa jälleen ymmärtää vaisua frenzyä Pittsburghiin, mutta JR:n tuntien nähdään varmasti vähintään yksi pommi. Oma veikkaus on, että Kesseliä kaupitellaan melko aktiivisesti, mutta tämä itse saa torpattua kaikki hyvät diilit. Kessel joko lähtee jollain katastrofitreidillä, tai sitten hyökkäystä ravistellaan muualta. Toki esim. Kesselin ja Johnsonin kauppaaminen samassa paketissa heikkoonkin vastineeseen avaisi ovet UFA-markkinoille, joista ainakin Anders Leen kelpuuttaisin joukkueeseen.

Puolustuksen muovaamista ilman tuollaista pakettitreidiä olisi vaikea ymmärtää, mutta en kyllä älyttömästi ylläty vaikka Letang tai Schultz siirtyisi. Hyökkäyksestä Hörnqvist olisi omasta mielestäni hyvä treidipalanen, mut usko tämän siirtymiseen on nolla. Rust ja Bjugstad tuolla on sellaisia palasia, joiden kauppaaminen voisi olla odotettua. DeSmithin tai Jarryn uskoin liikkuvan jo draftin aikana, mutta voi olla että useampi seura haluaa katsastaa UFA-veskareiden pyynnöt ensin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
JYP-pakki Roni Allén matkalla prospect campille Pittsburghiin. Tuskinpa jää rapakon taakse, mutta käy vähän haistelemassa miltä sielläpäin näyttää. Kiva nähdä miten menee.
Onko tietoa onko muita suomalaisia tuolla leirillä ja ovatko kaikki pelaajat varaamattomia pelaajia? Lista julkaistavien toki piakkoin, mutta ainakaan äsken sitä ei vielä näkynyt NHL:n sivuilla.
Täältä löytyy nyt Penguinsin miehistö tuonne tulokasleirille: https://www.nhl.com/penguins/news/penguins-invite-players-to-2019-development-camp/c-308029680

Mukana on muun muuassa maalivahti Matt Murray. Ei tämä Penguinsin ykkösmaalivahti vaan se toinen Matt Murray, yliopistomaalivahti. Hienot ovat tämänkin Murrayn tilastot ja ehkä tulevan yliopistokauden jälkeen voisi tehdä NHL-sopimuksen juuri Penguinsin kanssa niin olisi sitten molemmat Matt Murrayt ihan virallisestikin Penguinsin pelaajia.

Suomalaisista leirillä mukana Emil Larmi, Niclas Almari, Antti Palojärvi, Roni Allen, Santeri Airola ja Valtteri Puustinen eli Suomi on hyvin edustettuna siellä. Kasper Björkqvistiltä leiritys valitettavasti jää väliin kun on toipumassa edelleen loukkaantumisesta (kuin myös Justin Almeida ja Nikita Pavlychev muista Penguinsin lupauksista).

----

Huhujen suhteen Penguins on ilmeisesti heti tämän UFA-haastatteluikkunan alkuun pitänyt alustavaa yhteyttä Wayne Simmondsin suuntaan...
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Huhujen suhteen Penguins on ilmeisesti heti tämän UFA-haastatteluikkunan alkuun pitänyt alustavaa yhteyttä Wayne Simmondsin suuntaan...
Heh, ei Pensillä riitä millään capissa tila ja muutenkin tuntuisi oudolta hankinnalta jos joukkueessa on jo ennestään Hörnqvist joka on kovin samanlainen pelaaja. Toki olisihan se ihan kiva kerrankin näin päin, että me viedään Philly-fanien yksi suosikeista, Jagrin ja Talbotin vieminen samana kesänä yhä muistissa katkerasti...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Heh, ei Pensillä riitä millään capissa tila ja muutenkin tuntuisi oudolta hankinnalta jos joukkueessa on jo ennestään Hörnqvist joka on kovin samanlainen pelaaja. Toki olisihan se ihan kiva kerrankin näin päin, että me viedään Philly-fanien yksi suosikeista, Jagrin ja Talbotin vieminen samana kesänä yhä muistissa katkerasti...
Ei tosiaan riitä capissa millään tila ellei Simmonds halua lähteä tavoittelemaan Stanley Cupia vuoden mittaisella ja noin puolentoistamiljoonan arvoisella sopimuksella. Eli tyyliin Patrick Maroon viime kesänä. Sielläkin Maroonilla oli sitten menestyksen tavoittelua vieläkin painavampia syitä takana mennä St.Louisiin ja Simmondsilla ei ole vastaavia siteitä ja syitä siirtyä Pittsburghiin. Eli hyvin epätodennäköistä ja käytännössä mahdotonta tuo tosiaan on.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Tulokasleirillä mukana, ainakin paperilla, 2017 kakkoskierroksen varaus Zach Lauzon, jonka uran piti olla lähes varmasti loppu, oliko nyt aivotärähdyksen tai niska/päävamman takia. Oli kuitenkin Q:n best defensive defenseman 2017. Mielelläänhän tuon pitäisi vielä mukana, jos saa itsensä kuntoon.
 
915 690 1033 1723 834

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Zach Trotmanille ja Kevin Czuczmanille kahden vuoden mittaiset kaksisuuntaiset sopimukset. NHL:n puolella ollessaan tienaavat minimipalkan verran. Pari tuttua syvyyspakkia sinne farmin puolelle, ei näissä sopimuksissa sen kummempaa. Trotman on parilla edellisellä kaudella pelannut sen muutaman NHL-pelin per kausi ylhäällä eli pystyy jollain tasoa hoitamaan hommansa NHL:n puolellakin, ja Czuczman on puolestaan WBS:ssä ollut kapteenistossa eli on siellä niitä joukkueen kokeneempia johtajapelaajia.

https://www.nhl.com/penguins/news/p...in-czuczman-to-two-year-contracts/c-308069678
 

Pens71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitäs arvon palstalaiset arvioi Kesselin tilanteesta? Minnesota ei Philille kelvannut mutta löytyisikö joku muu joukkue mikä kelpaisi ja mistä löytyisi sopivaa vastinetta?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Just had a chat with 7th rounder Valtteri Puustinen.

Kind of. I tried to make quick conversation--"Did you think you would be drafted?"

He yelled, "Niclas!"

He doesn't speak English. Niclas Almeri is translating for him...

Oops. I gave a thumbs up and we left it at that.
https://twitter.com/TheDanKingerski/status/1144264268143108097

Meillä on nyt oma Puljujärvemme.

Larmi puolestaan pystyy heittämään vitsejäkin englanniksi toimittajien kanssa jutellessaan: https://www.youtube.com/watch?v=M6RduD8o2Sc
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins teki merkittävän muutoksen valmennuksessa kun AHL:n puolella WBS:n päävalmentajana viimeiset kolme ja puoli kautta toiminut Clark Donatelli erosi tehtävästä henkilökohtaisiin syihin vedoten ja tilalle palkattiin aiemmin eilen Carolina Hurricanesin AHL-joukkueen päävalmentajan paikalta yhteisymmärryksessä seuran kanssa lähtenyt Mike Vellucci. En tiedä Donatellin eron takana olleita syitä, mutta siellä WBS:llä päättyneellä kaudella tuli päätökseensä 16 kauden mittainen playoff-putki, ja tilalle saatiin Charlotte Checkersin AHL-mestariksi tällä kaudella johdattanut päävalmentaja eli lähtökohtaisesti kysymyksessä on isomman puoleinen parannus valmennusosastolla. Vellucci valittiin myös kauden päätteeksi AHL:n parhaaksi valmentajaksi, ja aiemmin uran ajalta hänellä on kaksi valintaa OHL:ssä liigan parhaaksi valmentajaksi.

Mike Sullivanilla on samalla viimeinen sopimusvuosi lähdössä käyntiin eikä JR ole vielä ainakaan osoittanut halukkuutta tehdä jatkosopimusta. Kokoajan puhuu kyllä että luottoa päävalmentajaan on ja että heidän yhteistyö toimii, mutta samalla Kesselin tilanne tuntuu kärjistyvän ja sen juuret pitkälti Sullivanin ja Kesselin välisessä suhteessa. Kyllähän tällaisella Velluccin palkkauksella hyvin laitetaan painetta Sullivanin suuntaan. Donatellilla ei ollut mitään meriittejä nousta NHL-joukkueen päävalmentajaksi, mutta nyt siellä AHL:n puolella päävalmentajan paikalla on sellainen henkilö jolla siihen meriittejä on hyvinkin.

http://www.wbspenguins.com/2019/06/28/mike-vellucci-named-penguins-head-coach/
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sieltä se Kessel-kauppa sitten lopulta pamahti ilmoille. Olihan tuo jo pitkään ilmoilla ja olosuhteet huomioiden vastineeseen voi olla tyytyväinen. Penguinsin toimistolla oltiin päätetty kaupata Kessel ja Kessel puolestaan kontrolloi melko hyvin omaa kohtaloaan rajoitetun NTC:n avulla. Siihen nähden Galchenyuk ja Joseph on kelpo vastine. Eipähän myöskään jää Kesselin tilanne häiritsemään taustalle koko off-seasoniksi ja vielä ensi kaudeksi joten senkin puolesta hyvä saada tämä saaga nyt päätökseensä vielä melko aikaisessa vaiheessa kesää.

Galchenuyk nyt ei varsinaisesti silti ole sellainen pelaajatyyppi jota olisi toivonut takaisinpäin, vaan aiemmin Minnesotasta yritetty Jason Zucker olisi vastuullisempana kahden suunnan pelaajana ollut enemmän mieleen. Mutta Kesselia ei napannut Minnesotaan siirtyminen joten näillä mennään. Galchenuykia voisi kuvailla hieman köyhän miehen Kesselinä. Taitotaso on korkea mutta ei ole vielä saanut kaikkea potentiaalia kuitenkaan lunastettua itsestään irti. Kuten Kessel oli Pittsburghissa, on Galchenuyk vaarallisimmillaan ollut ylivoimalla ja tasaviisikoin pelaaminen jättänyt useasti toivomisen varaa. Puolustuspään pelaaminen Kesselin tavoin vajavaista ja heikkoa. Mutta kuten Kesselin hankinnan suhteen aikanaan, kyllähän Galchenuykin taitotasoa voi kunnioittaa ja toivotaan että tulee olemaan samanlainen menestys kuin mitä Kessel oli Pittsburghissa.

Galchenuykilla on vain vuosi sopimusta jäljellä ennen UFA-statusta joten siinä on omat hyvät ja huonot puolensa. Jos ei onnistu niin eipähän jää roikkumaan pitkäaikaiseksi rasitteeksi ja se tila voidaan käyttää toisella tapaa sitten. Jos taas onnistuu täysillä Crosbyn tai Malkinin rinnalla, niin jatkosopimusneuvotteluista ei tule helpot ja varmasti vähintään Kesselin Penguinsin riveissä tienaaman $6.8 miljoonaa vaatisi nappikauden myötä Galchenuykin pitäminen pidemmäksi aikaa. Ideaalitapauksessa sanoisin että kahden vuoden mittainen sopimus olisi ollut parasta Penguinsille mutta jälleen todetaan että näillä mennään.

Joseph on erittäin hyvä lisäys Penguinsin puolustustuksen prospectiosastolle ja Addisonin kanssa ne kaksi kärkilupausta siellä nyt. Ei hänestä varmaan mitään ykkösparin pakkia koskaan tule mutta potentiaalia on kyllä aina kakkosparin yleispuolustajaksi ja sellaiselle Penguinsilla on hyvin käyttöä siellä prospectiosastolla. Olihan tuo Coyotesin paras pakkilupaus ja ylipäänsä yksi heidän parhaista prospecteistaan joten kyllähän sellaisen saaminen on hyvä suoritus Penguinsilta tässä kaupassa. Eipä ollut monenkaan joukkueen kannattajat, etenkään Coyotesin, valmiit tuollaisia lupauksia ennakkoon laittamaan pöydälle Kesselistä mitä noita treidispekulaatioita on seuraillut tässä kauden päättymisen jälkeen.

Penguins sai myös $1.9 miljoonan verran tilaa palkkakattoon ja sen myötä siellä on nyt hieman paremmat mahdollisuudet huomenna tehdä joku hankinta. Tosin vuosi sitten sitä cappitilaa luodessa se käytettiin viiden vuoden mittaiseen sopimukseen Jack Johnsonille eli varovainen pitää olla sen suhteen miten odottaa tuon tilan tulevan käytetyksi. Katsellaan mitä tapahtuu. Joku Ryan Hartman voisi olla ihan kiva lisäys hyökkäykseen. Nuori, fyysinen alempien kenttien pelaaja rooliin nähden hyvillä 5v5 pistesaldoilla. Olisihan tuollaiselle käyttöä hyökkäyksessä.

Sitten vielä Kesselistä lopuksi muutama sananen. Vaikka tämä Kesselin ura Penguinsissa tuli nyt päätökseen valitettavalla tavalla, kun median kautta tässä kaikenlaista juttua vuodettu, GM:n mukaan treidiä pyydetty ja pelaaja kiistää sen, yksi julkisuuteen tullut treidi näyttävästi hylätty NTC:n turvin jne. niin silti Kesselin ura Pittsburgh Penguinsin riveissä ei ollut mitään muuta kuin menestystarina. Penguinsilla takana useampia playoff-pettymyksiä ja joukkue oli vajonnut hieman keskikastia kohden kun Kessel hankittiin joukkueen hyökkäykseen kolmanneksi tähtipelaajaksi tarjoamaan tukea Crosbylle ja Malkinille ja sitähän sieltä tuli. Kahdella ensimmäisellä kaudella heti auttoi erinomaisilla peliesityksillä Penguinsin voittamaan Stanley Cupin, ei missannut neljän Penguins-kauden aikana yhtään peliä ja kaksi viimeistä kautta runkosarjassa yli piste-per-peli tahdissa. Puutteistaan ja valmennukselle tarjoamista haasteistaan huolimatta Kessel teki siellä sitä mitä häneltä haettiinkin - tehoja. Lisäksi persoonallaan voitti Penguins-vuosiensa aikana lähes koko kiekkomaailman puolelleen kun ei tarvinnut olla yksin joukkueen keskeinen tähtipelaaja vaan sai olla rauhassa oma itsensä. Kiitokset Kesselille Penguins-vuosien aikana kannattajille tarjoamistaan ikimuistoisista hetkistä!
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Kesselin treidaamista puolustettiin sillä, että tämän pelitapa oli valmentajille vaikea ja Malkininkin väitettiin ottavan vaikutteita laiskottelusta. Sitten tilalle hankittiin Galchenyuk, joka kuten todettua ei ole oikeastaan millään saralla parannus Kesseliin nähden. Ei asennepuolella, ei puolustuspelaamisessa eikä varsinkaan hyökkäyspään osaamisessa. Ellei minulle tuntematon Joseph osoittaudu ryöstöksi niin omaan korvaan tämä kauppa oli juuri odotetun surkea, Rutherford oli ajanut itsensä umpikujaan ja vastine oli juuri sitä mitä niissä tilanteissa yleensä saa. Kuten @Bosco tuossa totesikin niin olisipa Kessel-Zucker treidi toteutunut, se olisi kaikella tapaa käynyt paljon paremmin järkeen.

Kätisyyksien puolesta ylivoimaan voi kuvitella ainakin alkukaudeksi tulevan ongelmia. Kessel ei ampunut one timeria koskaan, mutta hänen kätisyytensä tarjosi kuitenkin ihan erilaista vaaraa kuin Guentzel tai Galchenyuk tulevat samalta tontilta tarjoamaan. Enkä usko, että kumpikaan herroista sivaltaa Matthews-tyylisiä lasereita ikään kuin väärältä puolelta.

Toivottavasti tämä nyt teki Sullivanin onnelliseksi, siihenhän tässä kai kokoajan pyrittiin.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Hyvin kaksijakoiset fiilikset. Kuten @Bosco ylempänä jopa romanttiseen sävyyn saneli, oli Kessel nappihankinta ja ehdottomia päätekijöitä kahtena Stanley Cup -kautena. Kesselin edellinen treidi tulee varmasti pitkään olemaan omasta mielestäni joukkueen paras vaihtokauppa vuosikausiin. Ja toisaalta nyt oli oikea hetki lähettää Kessel eteenpäin - tasaviisikoin heikoin kausi Penguinsissa ja ylipäätään vain varjo siitä suoralla rannelaukauksella maalivahteja pilkkana pitävästä hyökkääjästä. Kuitenkin takana jälleen ppg-kausi, joten edelleen selkeä tähtipelaaja ja vahvistus mille tahansa joukkueelle.

Pyörittelin CapFriendlyssä erilaisia treidiajatuksia aiemmin tällä viikolla muun muassa Rustin ympärille, ja tuolloin mietin, että Galchenyuk voisi olla sopiva hankinta, josta Coyotes on varmasti valmis luopumaan, jos Penguins saa kasaan sopivan paketin. Siinä mielessä olen hankintaan tyytyväinen, mutta odotin kyllä, että jos Kessel menee toiseen suuntaan, tulee parempia kylkiäisiä Pittsburghiin. Galchenyuk pääsee nyt kuitenkin aivan eritasoisten pelaajien kanssa antamaan näyttöjä kuin aiemmin urallaan ja kun sopimuksesta käynnistyy viimeinen vuosi, olettaisin miehen näyttöhalujen olevan todella korkealla. Ei pärjää kuitenkaan vertailussa mitenkään Zuckerille, mutta huhujen mukaan Penguins olisi edelleen myös tämän perässä. En tosin keksi oikeastaan mitään järkevää vastinetta, jolla tuon saisi vielä hankittua. Schultz? Toivottavasti ei.
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL
No joo täytyy tunnustaa, että kun näki tämän treidin ensimmäistä kertaa, niin mietin, että ei tämä nyt kaksisesti mennyt. Ehkei tämä pienen mietinnän jälkeen hassumpi treidi ole kuitenkaan. Mielessä kävi pikaisesti ajatus, että jos Penguinsin ideana on edelleen saada sitä secondary scoringia, niin toivottavasti Galchenyukia ei hankittu 3. sentteriksi, mutta tuskin nyt sentään vaan paikka löytynee lähtökohtaisesti kakkosen laidasta Malkinin viereltä. Saa nähdä mitä Chucky itse tästä pitää, kun yhden kauden jälkeen paikka löytyy taas laidasta eikä keskeltä, missä hän itse haluaisi pelata.

Jonkinlaisia peliliikkeitä odottelen edelleen. Kessel on nyt treidattu ja pukukoppiin on varmasti näin ollen viestitetty seurajohdon tyytymättömyys, mutta on siellä joukkueessa edelleen muutama epäkohta ja treidillä tai kahdella homman voisi saada korjattua. Johnson/ Gudbranson kaksikosta toisen voisi pyrkiä korvaamaan paremmalla pelaajalla, Hörnqvistin voisi treidata vielä kun sopimuksesta pääsee eroon ja onko 3 sentterin rooliin löydetty vielä sopivaa pelaajaa.

Kiitokset tosiaan Kesselille menneistä vuosista! Toivottavasti tapa jolla asiat loppuivat Pittsburghissa ei jätä hänelle huonoa jälkimakua seurassa vietetystä ajasta. Varmasti hieno hetki ensi kaudella kun Arizona tulee vierailemaan Pittsburghissa ja Kesselin tribuutti pistetään jumbotronille pyörimään.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Jonkinlaisia peliliikkeitä odottelen edelleen. Kessel on nyt treidattu ja pukukoppiin on varmasti näin ollen viestitetty seurajohdon tyytymättömyys, mutta on siellä joukkueessa edelleen muutama epäkohta ja treidillä tai kahdella homman voisi saada korjattua. Johnson/ Gudbranson kaksikosta toisen voisi pyrkiä korvaamaan paremmalla pelaajalla, Hörnqvistin voisi treidata vielä kun sopimuksesta pääsee eroon ja onko 3 sentterin rooliin löydetty vielä sopivaa pelaajaa.
Onhan siellä Bjugstad edelleen kolmosesentterinä, eli tänä kesänä(kin) ollaan tilanteessa, ettei uutta kolmossentteriä oli pakko löytää heinäkuussa. Viime vuonna oli vastaava tilanne. Ei oikein tiedetty vielä onko kesken kauden saapunut Brassard riittävän hyvä siihen rooliin ja nyt sitten Brassard-treidissä saapunut Bjugstad samassa tilanteessa. Lisäksi tosiaan Galchenyukin voi istuttaa tarvittaessa keskelle, kuten myös Kahunin(?).

Johnsonista tai Gudbransonista tuskin pääsee eroon ellei itse ala maksumieheksi. Eli pitäisi työntää mukana vähintään Rust, Simon tms. Ja tällöin tarvittaisiin tilalle joka tapauksessa NHL-tason puolustaja, joita ei järkevään hintaan UFA-markkinoilta saa. Eli hyvin epätodennäköistä, että saataisiin Johnson/Gudbranson treidattua niin, että takaisin päin tulisi parempi puolustaja. Kesselin kylkiäisenä olisi saattanut mennä, mutta näen tässä kohtaa ehkä kuitenkin parempana ratkaisuna, että otettiin puolustajalupaus (Joseph) kuin, että Coyotesin "kylkiäinen" olisi ollut Johnsonin vastaanottaminen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Onhan siellä Bjugstad edelleen kolmosesentterinä, eli tänä kesänä(kin) ollaan tilanteessa, ettei uutta kolmossentteriä oli pakko löytää heinäkuussa. Viime vuonna oli vastaava tilanne. Ei oikein tiedetty vielä onko kesken kauden saapunut Brassard riittävän hyvä siihen rooliin ja nyt sitten Brassard-treidissä saapunut Bjugstad samassa tilanteessa. Lisäksi tosiaan Galchenyukin voi istuttaa tarvittaessa keskelle, kuten myös Kahunin(?).
.
Bjugstad on tosiaan lähtökohtaisesti joukkueen kolmossentteri ja täältä löytyy täysi luotto häneen. Pelasi hyvin joukkueeseen tultuaan, vaikka toki tehoja aavistuksen enemmän olisi toivonutkin. Bjugstadilla on kuitenkin kokoa ja ulottuvuutta, liikkuu isoksi mieheksi hyvin, omaa hyvän laukauksen ja taitoakin löytyy. Hoiti sentterin puolustusvelvoitteetkin kohtuullisesti, tai ei ainakaan missään vaiheessa jäänyt mieleen negatiivisesti oman alueen pelaamisen suhteen (muuta kuin yksi tai kaksi hävittyä aloitusta joista tuli maalit mutta niitä sattuu kaikille senttereille kauden mittaan). Kun katsoo vaikka miten Charlie Coyle pelasi playoffeissa Bostonin kolmossentterinä niin siinä on esimerkki siitä millaista panosta Bjugstadilta voi odottaa Penguinsissa kun siellä koko joukkueen voimin pelataan hyvää peliä. Bjugstad on kaikinpuolin hyvin verrannollinen pelaaja Coyleen nähden.

Galchenyukia en missään nimessä laittaisi sentteriksi Penguinsissa. Viime syksynä liputin Galchnenyukin sentteriyden puolesta Coyotesissa mutta se mahdollisuus jäi käyttämättä loukkaantumisen vuoksi. Olisi ollut hyvä saada harjoitusleiri alle siinä roolissa jotta oltaisiin nähty onnistuuko siinä vai ei. Mutta Galchenyuk sentterinä vaatisi nähdäkseni top-6 roolia ja taitavia laitureita rinnalleen, kuten myös tuollaista paineettomampaa tilaa (lue heikompaa joukkuetta), eikä siten ole minun papereissa missään nimessä sentteri Penguinsissa. Sinne Crosbyn ja Malkinin taakse vaaditaan se tunnollisempi puolustuspään sentteri mitä Galchenyuk olisi. Bjugstad ei nyt myöskään ihan niin loistava puolustuspäässä ole kuin voisi toivoa, mutta kuitenkin Galchenyukia tunnollisempi. Kyllä tuon Galchenyukin paikka Penguinsissa löytyy kahden ensimmäisen kentän laidalta.

McCann on nähdäkseni Bjugstadin jälkeen se toinen vaihtoehto siihen kolmossentterin paikalle. Itseasiassa Penguins hankki juuri McCannin kolmossentteriksi ja Bjugstadin laituriksi mutta heidän peliesitysten perusteella paikat vaihtuivat sitten nopeahkosti. Saattaahan se olla että tosiaan peliesitysten perusteella ne roolit vaihtuvat jälleen, mutta tosiaan eiköhän näistä Floridasta tulleista kavereista se kolmossentteri löydy.

Kahun taisi Euroopassa pelata sentterinä mutta NHL:ssä tuskin on muuta kuin laituri. Vähän sama kuin Dominik Simon joka MM-kisoissa käsittääkseni pelasi Tsekin ykkössentterinä mutta Penguins ei hänessä näe kuin laiturin NHL-kaukalossa. Mutta onhan noissakin tosiaan sitten kaksi vaihtoehtoa olemassa. Ja onhan siellä sitten Teddy Blueger ja Oula Palve taustalla yllätysvalmiina senttereinä, vaikkakin kumpainenkin lähtökohtaisesti taistelee neloskentän sentterin paikasta.

Heitetään nyt jonkinlainen kenttähahmotelma tähän:

Guentzel-Crosby-McCann
Galchenyuk-Malkin-Rust
Kahun-Bjugstad-Hörnqvist
Simon-Blueger-Aston-Reese
Palve

Vähintään yksi hyökkääjä tuonne tulisi vielä löytää ja tuossakin varmaan Guentzelia lukuunottamatta jokaista laituria nähdään vähän jokaisessa kentässä kauden mittaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
En itse kyllä pysty näkemään tässä treidissä mitään hyvää. Laiska pelaaja vaihdetaan samanlaiseen pelaajaan, mutta taitotasoltaan huonompaan sellaiseen ja sitten prospecti on joku tuommoinen kukkakeppi joka ei ilmeisesti ole yrityksestä huolimatta onnistunut keräämään massaa kroppaansa sitten ollenkaan? 188 cm pitkä ja painoa vähän päälle 70 kg, morjes! Kaiken kruunaa sitten Galchenyukin sopimus, vuosi jäljellä ja UFA. Jos onnistuu niin nousee palkka pilviin ja kai tässä onnistumista nyt kuitenkin toivotaan? Jos epäonnistuu niin treidihän näyttäytyy vain entistä huonompana ja Pens on huonompi tulevalla kaudella kuin mitä olisi Kesselin kanssa. Ainut milloin tässä treidissä voi nähdä järkeä on jos siellä tiedetään jotain muuta mitä me emme tiedä, Kessel ei viime kaudella enää nopeudellaan pystynyt ohittamaan pakkeja sillä tavalla, että olisi suorasta luistelusta päässyt käyttämään parasta asettaan eli rannelaukaustaan. Tämä oli suorastaan silmiinpistävää ja onhan se iso ase pois (toisin sanoen paras ase) miehen arsenaalista jos ei onnistu saamaan tuota puuttuvaa nopeutta enää takaisin. Ei se hidas ole, mutta ei niin räjähtäväkään kuin mitä vielä pari kautta sitten. Ehkä aika irrottautua Kesselistä oli oikea nyt? Mieluummin oisin kuitenkin Zuckerin hankkinut Minnystä kuin Galchenyukin Arizonasta, sata kertaa mieluummin. Kävisiköhän Minnylle treidi Galchenyuk <-> Zucker? Galchenyuk sopisi ikänsä puolesta paljon paremmin Minnyn rebuild/retool prosessiin kuin Kessel ja olisihan tuossa vielä sitä lunastamatonta potentiaalia minkä Minny voisi tarkastaa sopiiko heidän suunnitelmiin pitkällä tähtäimellä vai ei.

Oliko tämä lopulta kuitenkin Sullivanin tahto vai joku JR:n päähänpisto taas vaihteeksi "ravistella" joukkuetta? Oli miten oli niin paska maku tuosta jäi ja jos ensi kausi menee alakanttiin niin toivoisin näkeväni niin Sullivanin kuin JR:n pois tästä organisaatiosta. Kesselille kaikkea hyvää jatkoon! Hieno persoona ja pelaaja kyseessä.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Vaikuttaa siltä että treidi haluttiin vaikka väkisin. Kesselille kelpasi Arizona ja parempaa vastinetta ei saatu. Aikanaan Josephin kehittyessä ammattilaiseksi arvioidaan kuinka paljon hävittiin tässä.
2017 kun P-O varattiin Chayka kehui liikettä, älykkyyttä ja kykyä pelata kaikissa mahdollisissa tilanteissa 25min per peli. Totesi tuolloin että massaa pitää saada ennen kuin on 3-4 vuoden päästä valmis. Ilmeisesti juuri mitään ei ole tapahtunut kahdessa vuodessa joten odotellaan toiset..
 
915 690 1033 1723 834
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy