Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Bosco, 09.05.2019 klo 19.01.

 1. zägä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Steelers, Kärpät
  Pystyisi varmasti, mutta hintalappu sen verran kova, että tässä tilanteessa turhan suuri riski. Gudbranson tuo sitä kaivattua fyysisyyttä pakistoon, mutta tosiaan tasoonsa nähden v**** kallis.

  Samaa mieltä JJstä, ulos se olisi saatava. Mieluummin vaihtaisi vaikka siihen Raskiin, sillä olisi kuitenkin mahdollisuus siihen on "bounce back" kauteen. Vaikea kyllä nähdä että kukaan ottaisi tuota Johnsonin sopparia ilman että se lisätään juuri mukaan Kesselin kanssa tms.
   
 2. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Mitä mieltä muut olisivat jos JR hankkisi Donskoin vapailta markkinoilta tai vaikka treidaisi jonkun alhaisen varausvuoron Sharksille saadakseen Donskoin oikeudet itselleen ja mahdollisesti sopimuksen tehtyä ennen vapaita markkinoita? Mielestäni Donskoi voisi hyvin istua Pensin pelitapaan, kiekon kanssa näppärä kaveri ja nopea sekä tunnollinen pelaaja. Voisi olla hyvä lenkki ihan jopa Crosbyn ja Guentzelin rinnalle ja jos siinä ei homma toimisi niin alemmissakin ketjuissa käyttökelpoinen pelaaja kuitenkin. Kelpaisi itselleni jos sopimus pysyy maltillisena...
   
 3. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Penguins Sign Goaltender Emil Larmi to a Two-Year, Entry Level Contract

  Larmille siis sopimus.

  Erittäin hieno asia tämä. WBS:ssä tullee ensi kaudella olemaan ykkösmaalivahdin paikkaa tarjolla joten siellä on hyvä tilaisuus Larmille kehittyä edelleen kohti NHL-kaukaloa. Paikkaa nyt jo hyvin tuota kesällä/syksyllä suurella todennäköisyydellä eteen tulevaa tilannetta jossa joko DeSmith tai Jarry poistuu organisaatiosta, joten Larmi lienee kauden alkaessa kolmantena maalivahtina depth chartissa. Eli tuli kuin tilauksesta tämä signaus.
   
 4. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Larmin sopimukselle peukkua. Antaa Rutherfordille lisää mahdollisuuksia rakentaa mieleistä pakettia vaikkapa Kesselin ympärille - lupaavista maalivahdeista on aina pulaa. Moni onkin kirjoitellut, että Wild-kaupan epäonnistuttua Rutherford siirti Kessel-ongelmansa taka-alalle ja kenties keskittyy hoitamaan muita puutteita ensin kondikseen. Todennäköisesti Penguins tulee heikkenemään Kessel-kaupan myötä, mutta jos se tuo Sullivanille mielenrauhaa niin annetaan hänelle mahdollisuus siihen.

  Tuossa kun toimittajat julkaisevat viimeisiä mock draftejaan niin olen koittanut tilastoja tuijottamalla saamaan jonkun kuvan Penguins kenties tulevasta varauksesta, mutta ei oikein aukene mitä sieltä edes haettaisiin. Jotenkin tuntuu kuitenkin siltä, että sentterin perässä ei välttämättä oltaisi. Muutama poiminta täysin päättömästi arpomalla löytyi ja ne ovat: Thomas Harley (D), Tobias Björnfot (D) tai Arthur Kaliyev (LW). Nämä voisi muutaman listauksen perusteella olla Pensin vuorolla vapaana ja vaikuttaisi kukin tavallaan ihan sopivalta Penguinsin nykyiseenkin rosteriin. Ei mitään käsitystä tietenkään kuinka nopeasti heiltä voisi odottaa apuja show'n puolelle, mutta fakta taitaa olla ettei tuolta sijoilta ketään pidä odottaa ensi töikseen tulosta tekemään.

  Jos joku on enemmänkin tutkinut draftia Penguinsin vinkkelistä niin antakaa palaa. Mielenkiinnolla odotellaan mitä tuleman pitää. Onhan edelleenkin täysin mahdollista, että Rutherford jopa treidaa varausvuoronsa vaikka heidän on sanottu pitävän tätä syvimpänä draftina hetkeen.
   
 5. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  GMJR tulisi ehdottomasti keskittyä ensin siihen, että laittaa puolustuksen kuntoon. Ironista, että sama kaveri kuitenkin onnistui tekemään siitä yhden NHL:n huonoimmista kahden mestaruuden jälkeen. Samalla myös käytännössä pääsi hienosti eroon kaikista asseteista, kun yritti Boninolle hankkia tuloksetta korvaajaa.

  Jälkeenpäin tarkasteltuna tuo Rutherfordin toiminta kahden mestaruuden jälkeen on aika katastrofaalista. Mutta niin ne pari mestaruutta painaa ja miehelle sorvattiin jatkoa.

  Noh, aikamoisia taikatemppuja saa tehdä, mikäli Pens oikeasti tulee olemaan varteenotettava contender.

  Mielenkiintoinen kesä tulossa, isoja muutoksia on pakko tulla.
   
 6. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  GMJR vahvisti taannoin, etta han pitaa Kesselin mielellaan joukkueessa, nyt kun potentiaalinen Wild-trade meni puihin. Kaytannossa tama tietysti tarkoittaa sita, etta Kessel treidataan joko ennen draftia tai draftissa. Kesselin ja Sullivanin epasopivuus toisilleen on niin ilmeista, etta pidan taysin varmana, etta Kessel ei kautta 2019-20 Penguins-nutussa aloita. Kesselin kauppaaminen hankalasta sopimuksestaan huolimatta on kuitenkin sentaan mahdollista, kun mies on kuitenkin >PPG pelaaja. Mita saadaan tilalle ja kenelta on sitten kokonaan toinen kysymys.
   
 7. Grainger Jäsen

  Lainaus:
  Loppupeleissä pitäisi kelvata useammallekin joukkueelle. Tehokas pelaaja, jonka taso tuntuu usein vain nousevan kovemmissa peleissä (ihan mutua) ja kaapista löytyy pari kannua. Kyllä minun nuoreen joukkueeseeni mahtuisi aina laadukas jääkiekkoilija, joka tietää mitä voittaminen vaatii.
   
  Walkin tykkää tästä.
 8. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pehmo-Bruins
  Kesselillä on sen verran kattava NTC, että hän pystyy käytännössä ja niin halutessaan torppaamaan treidin kokonaan, jos ei sitten Pens halua hinnalla millä hyvänsä ja vastineesta välittämättä eroon.

  Kahdeksan seuran listalle voi kuitenkin valita ne seurat, joilla ei ole tilaa sopimukselle/kiinnostusta Kesselin tyylistä ja ikäistä pelaajaa kohtaan.

  Toinen asia sitten tietenkin se, että miksi Kessel ylipäänsä haluaisi jäädä seuraan, jonka valmentajan kanssa ei tule toimeen?

  On se vekkuli.
   
 9. Grainger Jäsen

  Lainaus:
  Koska hän tietää, ettei liigasta löydy sellaista valmentajaa, jonka kanssa hän tulisi toimeen?

  Kyllä, on se vekkuli.
   
  Sergei Fedorov, Henkka, tinkezione ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 10. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Määttä vaihdossa Kahuniin ja vitoskierroksen varaukseen. Gudbransonin pelatessa sen verran hyvin Penguinsissa kahdesta ilmiselvästä Rutherford treidasi helpomman tapauksen pois. Määttä on nuori kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja, jonka isoin heikkous on sairauksien vuoksi hidastunut luisteluvahti. Jos Olli saa lisää vauhtia Chicagossa hän voi hyvinkin palata hyvälle tasolleen, jolla mahtuisi heittämällä Pens-pakistoonkin. Luulen tämän tarkoittavan Johnsonin jäävän joukkueeseen, mikä puolestaan tarkoittaa, että Riikola aloittanee 7./8. puolustajana. Todennäköisesti Johnson on yksinkertaisesti liian vaikea kaupattava kenellekään. Johnsonin sopimus tullaan ulosostamaan, mutta kysymys kuuluu vain milloin. Jos ilmainen tilaisuus tulee laajennusdraftin yhteydessä niin silloin tietenkin. Tällä hetkellä hän ei ole sellainen riippakivi jota ei voisi kokoonpanossa pitää, mutta josta olisi hyvä kuitenkin päästä eroon minkä takia ihan akuuttia tarvetta ei ole ottaa pitkäksi aikaa penaltya.

  Letang-Dumoulin
  Pettersson-Schultz
  Gudbranson-Johnson

  Hyökkäykseen nuori pelaaja, joka pelasi lupaavahkon tulokaskauden taalaliigassa. Eliteprospectsia tutkiessa kovin paljon samantyyppinen kaveri Simonin kanssa ja kuka ties taistelevatkin samasta pelipaikasta. ZAR ja Blueger kun saavat sopimuksensa niin hyökkäyksessä tuskin enää mitään järisyttävää tapahtuu. Eli uskon Kesselin aloittavan kautensa Pittsburghissa ja Cullenin lopettavan uransa. Hyökkäyksen nimiä kun katsoo niin paljon on sellaisia pelaajia joilta voi odottaa tulosta. Crosby, Malkin ja Kessel tietenkin kaiken keskiössä, mutta Simon, Kahun, Blueger ja etenkin McCann ovat jokainen lupaavia nuorehkoja pelaajia jotka saattaisivat hyvinkin lyödä itsensä läpi. Hörnqvistiltä ja Bjugstadilta odotetaan petrausta.
   
 11. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Määttä pihalle, se viimein tapahtui, mitä jo odotellutkin useampia vuosia, vaikka kiitokset kuitenkin Cupeista Ollille!

  Kahunista en tiedä mitään, mutta innolla odotellaan ekoja otteita kentällä!
   
 12. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Hyvä siirto Määtän kannalta, mutta miksi ihmeessä Penguins fani on odottanut tuota siirtoa. Minä kyllä harmitteli sun ennemmin asiaa.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Ihan hyvä treidi mielestäni, Pettersson söi niin sanotusti Määtän edestään elävältä ja puolestaan Johnson on mitä ilmeisemmin liian vaikeasti kaupattavissa. Luistelunopeuden puute, lasisuus ja pehmeys kamppailutilanteissa olivat niitä Määtän heikkouksia, hieman tuntui Olli myös polkevan paikoillaan kehityksen suhteen Pittsburghissa sen loistavan alun jälkeen. Uusi maisema voi piristää Määttää joka kerkesi kiekkoilla Pittsburghissa kuuden kauden ajan ja otteluita kertyi 362. Määttää voi pitää ihan onnistuneena varauksena aikanaan 2012, mielenkiinnolla myös odotan millaisen vastaanoton Olli saa kun tekee palun Pittsburghiin sitten ensi kaudella inkkaripaita päällään.

  Puolustus alkoi olemaan lukossa ja nyt Määtästä saatiin Kahun mikä on mielestäni ihan hyvä vastine, Kahun tuo hyökkäykseen leveyttä lisää ja ylipäätään kilpailua pelipaikoista. Jos Kahun löytää itselleen kokoonpanosta sopivan paikan niin jokin 20+25 on ihan mahdollista ja tuolloin tämä treidi olisi ainakin Pensin kannalta hyvä, toivotaan toki myös Ollille kaikkea hyvää Chicagoon.
   
 14. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Sieltä se Määtän kauppaaminen sitten tuli ja ihan odotettavissahan tuo oli. Puolustuksessa oli niitä pelaajia liikaa ja Määttä sieltä helpoiten liikuteltavissa, niin vaihtoarvonsa, sopimuksensa kuin tärkeytensä puolesta. Usea Penguins-kannattaja varmasti olisi mielellään Johnsonin kaupannut ennemmin pois mutta eihän tuo nyt ollut missään vaiheessa korteissa. JR on siitä sopimuksen julkaisutilaisuudesta lähtien puolustellut pelaajaa intohimoisesti ja ei varmasti ollut tänä kesänä valmis myöntämään virhettään, eikä JJ:llä nyt vaihtoarvoakaa ole. Eli Määttä sieltä oli kokoajan se odotettavissa oleva liikuteltava palanen. Kiitokset Ollille vuosista Penguinsin riveissä ja kahdesta voitetusta Stanley Cupista. Etenkin hienot otteet molemmissa Stanley Cup-finaaleissa jäävät mieleen Ollin panoksesta organisaatiolle. Toivotaan että pysyy nyt terveenä jatkossa ja silloin Blackhawks saa luotettavan kakkosparin (tai vähintään #5) puolustajan hänestä vuosikausiksi.

  Dominik Kahun ja viitoskierroksen vuoro varmasti arvoltaan hyvä vastine Määtästä ja parasta mitä saatavissa on, kun Määttää ei nyt kaupattu mitenkään arvon ollessa korkeimmillaan. Kahun ei kuitenkaan nyt erityisiä hurraahuutoja sai aikaiseksi. Penguinsilla kun on käytännössä versio hänestä, Dominik Simon. Molemmat tuollaisia pienikokoisempia pelaajia ilman maininnan arvoista jalkanopeutta. Eivät hitaita mutta eivät erityisen nopeitakaan, keskiverto luistelijoita. Maalinteko ei ole vahvuus kuten ei fyysinenkään peli. Hoitavat hommansa alaspäin mutta eivät mitään puolustavia pelaajia kuitenkaan. Peliäly se millä menevät eteenpäin ja sen johdosta ovat aika monipuolisia ja pystyvät pelaamaan monessa kentässä. Ei nyt ihan kuitenkaan sellainen pelaajatyyppi jota tuo hyökkäys olisi huutanut nähdäkseni. Chicagosta esimerkiksi Brendan Perlini olisi ollut mieluisampi vastine ja ehkä Blackhawks kannattajatkin olisivat mieluummin hänestä luopuneet? No mutta kaiken kaikkiaan Kahun tosiaan kuitenkin ihan hyvä nuori pelaaja ja ei sellaisia liikaa ole koskaan. Takana vasta yksi kausi NHL:ssä joten mahdollista kehityksen varaakin on.

  Kahunilla on valitettavasti sopimuksessaan nuo kaikki maksimibonukset joten ne voivat asettaa haasteita 2020-21 kaudelle. Toki jos sieltä edes jotain niistä saavuttaa niin aika huippukauden on silloin pelannut, että eihän sekään huono tilanne olisi.
   
 15. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Treidin jälkeinen tilanne rosterin ja capin suhteen:

  Guentzel ($6.0) - Crosby ($8.7) - Hörnqvist ($5.3)
  McCann ($1.25) - Malkin ($9.5) - Kessel ($6.8)
  Kahun ($0.925) - Bjugstad ($4.1) - Rust ($3.5)
  Simon ($0.75) - Blueger (RFA) - Aston-Reese (RFA)

  Dumoulin ($4.1) - Letang ($7.25)
  Johnson ($3.25) - Schultz ($5.5)
  Pettersson (RFA) - Gudbranson ($4.0)
  Riikola ($0.85) - Ruhwedel ($0.7)

  Murray ($3.75)
  DeSmith ($1.25)

  Yhteensä $77.475 miljoonaa (19 pelaajaa + 3 RFA'ta).

  Tällä kaupalla lähti niskaan painaneet palkkakatto-ongelmat pois. Jos ja kun ensi kauden palkkakatto asettuu sinne $82 miljoonan tuntumaan, on tuossa nyt varaa kiinnittää jäljellä olevat RFA-pelaajat ilman mitään ongelmia. Petterssonin pitäisi heistä olla ainoa jolla palkka nousee yli miljoonaan, mutta hänetkin pitäisi saada helposti pidettyä vuoden tai kahden sopimuksella alle kahden miljoonan vuosiansiolla. Siihen on hyvin tilaa nyt.

  Vapaille markkinoille verkkojen vesille laittoon ison kalan saalistaminen mielessä tuossa ei vielä avautunut tilaa sillä RFA-pelaajien kiinnityksen jälkeen siellä ei liene kuin noin miljoonan verran tilaa tuo 13. hyökkääjää varten. Tässä on jo pari vuotta huutanut sinne sellaista hyvää kahden suunnan pelaajaa, käytännössä katsoen Chris Kunitzin korvaajaa siitä lähtien kun Kunitz poistui joukkueesta (aika oli ajanut hänestä ohitse joten oli aika päästää hänet menemään mutta häntä ei olla korvattu sen jälkeen). Sen vuoksi Chicagosta Perlini olisi ollut mieluisampi pelaaja kuin Kahun (vaikka Kahun tämän hetken tasoltaan parempi onkin), kun Perlinilla olisi ollut enemmän noita kunitzmaisia ominaisuuksia. Cullenin luultavan eläköitymisen jälkeen sellaiselle on vielä entistäkin suurempi kysyntä. Joku sen tyyppinen pelaaja (nopea, fyysinen, maalintekotaitoa jonkin verran omaava, hyvä kahden suunnan pelaaja, aktiivinen karvaaja, hyvä kulmavääntäjä...) sinne hyökkäykseen olisi hyvä vielä saada, mutta tuolla cappitilalla sen löytääkseen tarvitsee olla luova ja onnekas. Kahunille, Simonille, Bluegerille ja ZAR:lle kuitenkin kaivataan kilpailua ja en tiedä onko omasta takaa farmista kukaan vielä ensi kaudella valmis sitä tarjoamaan, joten siksi vähintään yksi NHL-tason hyökkääjä olisi hyvä löytää vapailta markkinoilta.

  Tokihan tuolta edelleen Kesselin kauppaaminen Rutherfordin edellistä kommenteista huolimatta on hyvin mahdollinen ja sen myötä rosterista tulisi kerralla ihan eri näköinen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.06.2019 klo 12.37
 16. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Lainaus:
  Olli on kyllä peliälykäs, mutta ihan liian hidas ja pehmeä pinguihin, ja loukkaantumisiakin kohdannut.
   
 17. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Määtän treidaaminen taisi samalla tarkoittaa, että tällä hetkellä Crosby on viimeisin 1. kierroksen oma varaus rosterissa. Kyllähän sen tiedosti, mutta silti hämmästyttävä knoppi. Olkoonkin, että Sidin jälkeen ykköskierroksella on varattu vain kahdeksan kertaa. Samalla noita vilkuillessa huomaa kyllä melko surkean osumaprosentin ensimmäiseltä kierrokselta. Toivottavasti tänä vuonna ensinnäkin varaus pidetään ja toiseksi sillä osuisi haaviin joku pelaaja joka tekisi vaikkapa vähän paremmankin NHL-uran.