Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Päättyneen kevään aneemisista playoff-esityksistä ei ole vieläkään tullut päästyä ylitse, ja edelleen sitä on epäuskoisena siitä kuinka helpolla Penguins antautui ja tuli sweepatuksi. Kun olisivat sen runkosarjan viimeisen parin kuukauden vireen tuoneet playoffeihin niin tänään mahdollisesti valmistauduttaisiin aloittamaan konferenssifinaalit Bruinsia vastaan, mutta sen sijaan tässä nyt pitää jo hieman alkaa hyväksyä tosiasioita ja kirjoitella sitten ensi kauden viestiketjua Penguinsin osalta - ihan liian aikaisessa vaiheessa kevättä.

Penguinsin sopimustilanne kaudelle 2019-20 näyttää seuraavanlaiselta:

Hyökkääjät

Evgeni Malkin (A) $9.5M (2022 UFA)
Sidney Crosby (C) $8.7M (2025 UFA)
Phil Kessel $6.8M (2022 UFA)
Jake Guentzel $6.0M (2024 UFA)
Patric Hörnqvist $5.3M (2023 UFA)
Nick Bjugstad $4.1M (2021 UFA)
Bryan Rust $3.5M (2022 UFA)
Jared McCann $1.25M (2020 RFA)
Dominik Simon $0.75M (2020 RFA)

Oula Palve $0.925M (2020 UFA)

Zach Aston-Reese (RFA)
Teddy Blueger (RFA)
Adam Johnson (RFA)
Garrett Wilson (UFA)
Matt Cullen (UFA)

Puolustajat

Kristopher Letang (A) $7.25M (2022 UFA)
Justin Schultz $5.5M (2020 UFA)
Brian Dumoulin $4.1M (2023 UFA)
Olli Määttä $4.083333M (2022 UFA)
Erik Gudbranson $4.0M (2021 UFA)
Jack Johnson $3.25M (2023 UFA)

Marcus Pettersson (RFA)
Juuso Riikola (RFA)
Chad Ruhwedel (UFA)
Zach Trotman (UFA)

Maalivahdit

Matt Murray $3.75M (2020 RFA)
Casey DeSmith $1.25 (2022 UFA)
Tristan Jarry $0.675M (2020 RFA)


Tämän hetken kokoonpano:

Guentzel-Crosby-Rust
McCann-Malkin-Kessel
Simon-Bjugstad-Hörnqvist
Aston-Reese-Blueger-X
X

Dumoulin-Letang
Johnson-Schultz
Pettersson-Gudbranson
Määttä

Murray
DeSmith/Jarry

Palkat yhteensä yllä luetelluilla sopimuspelaajilla (miinus Palve) ovat $79.758333 miljoonaa.

Tuossa on laskuissa mukana 18 pelaajaa eli siitä voi helposti päätellä että jäljellä olevia rosteripaikkoja varten ei ole tällä hetkellä tilaa kuin minimipalkkaisille pelaajille, ja jos cappi ei nouse alkuperäisten odotusten mukaiseen $83 miljoonaan vaan jää viime aikaisten huhujen mukaisesti $81 miljoonan paikkeille, on cappitilanne sitten tukalampi. Muutoksia on pakko tulla pelkästään jo capin puolesta ja tämän kevään floppaus playoffeissa muutoinkin pitää huolen siitä että Penguinsin johtoportaassa ei liiemmälti ole varaa ottaa kesää rennosti. Siirtoja on odotettavissa.

Siellä on heti kauden päätteeksi siirtohuhut jo kovasti keskittyneet Evgeni Malkiniin, kuten on tapana ollut jokaisen ei Stanley Cupiin päättyneen kauden jälkeen viimeisten kymmenen vuoden ajan jo. Viime kausi ainoana poikkeuksena siihen, ne kaksi sitä ennen voitettua Cupia rauhoittivat tilanteen yhden vuoden ajaksi. Tällä kaudella ne huhut ovat saaneet tuulta purjeisiinsa siitä kun JR ei nimenomaisesti suorilta tyrmännyt niitä ja kertonut Malkinin olevan nyt ja aina Penguinsin mies. Sen sijaan otti kiertelevämmän kannan ja totesi siellä kartoitettavan kaikkia vaihtoehtoja (ei pelkästään koskien Malkinia vaan ylipäänsä koko joukkueen corea). No sellaiset kommentithan ovat aina herkkua kaikille toimittajille ja nojatuoli-GM:lle ja siinä on sitten paljon kirjoiteltu sen jälkeen. Toki tänä vuonna niissä saattaa ehkä olla hieman enemmän substanssia takana eikä voi samalla tapaa naureskella niille. Itse en kuitenkaan Malkinin kauppaamisen usko ennen kuin näen ja siksi en sillä jaksa vaivautua paljoa spekuloimaan edes. Fakta kuitenkin on että Penguins häviäisi lähes varmasti sen kaupan ja siksi siinä ei ole Penguinsin kannalta järkeä. Oma kanta tähän onkin selkeä: siellä tulee tehdä kaikki sen eteen jotta Malkin pelaa NHL-uransa loppuun saakka Penguinsissa ja sitten peliuransa päätteeksi #71 nousee yhdessä #87 kanssa hallin kattoon. Onneksi Mario Lemieux on niiden samojen huhujen mukaan kanssani samoilla linjoilla, ja hänen päätöshän tuon pitäisi viime kädessä sitten olla. Jos GM apulaisineen tai päävalmentaja ovat eri mieltä tuosta, niin sitten kyseiset ukot vaihtoon. He ovat korvattavia, Malkin ei ole. Piste.

Todennäköisimpinä siirtoina sieltä puolustuksesta siirtyy cappia toisaalle ja katseet on helppo kohdistaa Olli Määttään. Määttä oli päättyneen kevään kolme viimeistä pudotuspeliä healthy scratchina, vasemmalle puolelle puolustuksessa on edellä Dumoulin/Johnson/Pettersson ja ikänsä/sopimuksensa/potentiaalinsa puolesta Määttä lienee helpommin liikuteltavissa kuin Johnson. Joten 1+1+1 on yhtä kuin Määttä on sieltä helpoiten liikuteltavissa oleva pelaaja. Vastinetta on vaikea lähteä arvioimaan tässä vaiheessa. Puolustustajille on aina kysyntää mutta Määtän arvo ei missään huipussaan ole. Katsellaan millainen vastine tuloillaan on mutta pitäisin yllätyksenä jos Määttä vielä syksyllä pukee Penguinsin paidan päälleen.

Isompia muutoksiakin kuin pelkkä Määtän kauppaaminen on hyvin mahdollisesti tuloillaan, ja vaikka en Malkinin kauppaamiseen uskokaan, niin toinen noista joukkueen joka keväisistä huhujen kohteista eli Phil Kessel voinee tänä kesänä sitten tulla jo kaupatuksi. Ehkä jokerikorttina jopa aivotärähdysten kanssa tuskaillut ja heikomman kauden pelannut mestaruusjoukkueiden tärkeä asennepelaaja Patric Hörnqvist voi myös olla kaupan kohteena. Tai sitten siellä haetaan puolustukseen lisää muutoksia ja vuoden päässä UFA-statuksesta oleva Justin Schultz kaupataan, jos ei koeta että voidaan pitää ensi kauden jälkeen enää riveissä ja vastine miellyttäisi. Bryan Rust myös yksi käypä vaihtoarvoa omaava pelaaja rosterissa. Vaihtoehtoja b2b-mestarijoukkueen täydentävän coren ravistelulle kyllä on olemassa.

Pienempänä siirtona sitten voisi odotella että maalivahtiosastolta joko DeSmith tai Jarry vaihtaa kesän aikana maisemaa, sillä molemmat ovat ensi kaudella waiver-kelpoisia. Jos ei kaupata pois niin toinen menetettäneen kauden kynnyksellä sitten waivereista muualle, sillä näkisin kummankin parempana maalivahtina mitä monella joukkueella on tarjolla kakkosmaalivahdin tontille. Jarryn pitäisin mieluummin riveissä kun on nuorempi, halvempi ja mielestäni potentiaalisempi. DeSmith toki syyskaudella Murrayn pelin tökkiessä ja sitten hänen ollessa hetken aikaa loukkaantuneena sivussa oli erinomainen tuuraaja maalinsuulla ja sillä vakiinnutti itsensä NHL-maalivahtina. Ei noista irrallisina suurempaa vastinetta voi odottaa joten ehkä sitten toinen heistä menee jossain isommassa kaupassa kylkiäisinä.

Muutokset ovat joka tapauksessa ihan tervetulleita tässä vaiheessa, tämän kevään pettymysten täyteisten playoff-esitysten jälkeen, ja varma paikastaan Penguinsin riveissä voivat olla ainoastaan Sidney Crosby, Jake Guentzel, Brian Dumoulin ja Matt Murray. Lisäisin ehdottomasti Evgeni Malkinin tuohon mukaan, mutta tosiaan valitettavasti tänä keväänä ei voi ihan varmasti sanoa organisaation olevan 100% samaa mieltä. Myös Kris Letang hyvin vahvasti varmasti jatkaa, sillä korvaavan ykköspakin löytäminen ei ole helppoa. Jared McCannissa taas hinta/laatu/potentiaali kohtaavat siinä määrin ettei Penguinsilla ole mitään syytä luopua hänestä, joten hänetkin nähdään lähes varmuudella ensi kauden joukkueessa.

Jatkosopimusrintamalla tulee olemaan hiljainen kesä sillä sopimuksen tarvitsevat ainoastaan Pettersson, Blueger ja Aston-Reese. Petterssonilla palkka noussee hieman yli miljoonaan mutta kaksi muuta pitäisi saada pidettyä lähes minimihintaisilla sopimuksilla. Adam Johnson saanee jatkoa ja sitä olisi toivottavissa myös Riikolalle, mutta hänellä on varmasti vaihtoehtoja myös KHL:ssä joten pelaajan oma halu ratkaissee enemmän kuin Penguinsin tuossa suhteessa. Hyvä olisi kuitenkin saada Riikola pidettyä syvyyspuolustajana, etenkin kun AHL:n puolella ei ole tällä hetkellä kiinnitettynä varsinaisesti yhtään puolustajaa ensi kaudeksi (Dane Birks ainoa mutta hän pelasi viime kauden ECHL:ssä joten ei häntä voi laskea edes AHL-puolustajaksi tässä vaiheessa). UFA-pelaajissa ei ole ketään korvaamatonta, vaikka toki Matt Cullen edelleen iästään huolimatta täyttää nelossentterin roolin hienosti. Jos jatkohaluja riittää niin kyllä hänelle voi hyvin antaa viime kauden tavoin minimipalkkaisen sopimuksen, mutta jos eläkepäivät kutsuvat niin sitten sitä roolia Bluegerille vaan.

Kesän tärkein uutinen jatkosopimusten osalta lienee Matt Murrayn jatkosopimus, jonka on huhuiltu jo parin kuukauden ajan tapahtuvan tänä kesänä, vuotta etukäteen kuten Penguinsilla on ollut tapana toimia lähes kaikkien runkopelaajiensa kanssa. Murraylla on takana valitettavan laaja loukkaantumishistoria, ja otteetkin ovat parina viime vuotena ailahdelleet hieman, mutta hän on edelleen yksi NHL:n nuorimmista ykkösmaalivahdeista ja oli sieltä joulukuusta lähtien yksi Penguinsin avainpelaajia tänä vuonna. Playoff-pettymyskään ei missään määrin mennyt hänen piikkiinsä. Jatkosopimuksesta puhuttaessa lähtisin hakemaan vertailua John Gibsonista ja jos identtinen sopimus tulee niin olisin erittäin tyytyväinen. Jos vuosia olisi yksi tai kaksi vähemmän niin sitä parempi joukkueen kannalta, sillä vähentäisi riskiä mitä Murraylla on tosiaan loukkaantumistensa vuoksi.

Kesän UFA-markkinoille ei tässä vaiheessa tarvitse sen enempää kohdistaa katseita kun tosiaan capissa ei riitä tilaa hankinnoille. Penguins tuleekin varmasti olemaan aktiivisempi treidimarkkinoilla kuin UFA-markkinoilla, ellei sitten ensin mainituilla saada luotua tilaa aktivoitumiselle jälkimmäisillä markkinoilla. Siellä on toki markkinoille tuloillaan mielenkiintoista nimeä kuten vaikkapa Crosbyn vanha ystävä Matt Duchene, joten jos sitä ennen Kessel vaihtuisi prospectiin+pickiin ja sillä saisi Duchenen signattua niin maistuisi kyllä. Mutta tässä vaiheessa melkoista haaveilua tuollaiset.

Lähinnä siellä UFA-markkinoilla aktiivisena pitäisi olla Bill Guerinin jotta saa tuonne AHL:ään rakennettua edes jonkinnäköisen puolustuksen, jotta kauden aikana sieltä löytyisi potentiaalisia loukkaantumisten paikkaajia NHL:n puolelle. Viime kesänä Guerinin työ WBS:n kasaamiseksi ei onnistunut kun joukkueen 16 vuoden mittainen playoff-putki tuli nyt tänä keväänä päätökseensä, joten tänä kesänä noiden syvyyssignausten pitää onnistua paremmin, sekä WBS:n että myös NHL-miehistön kannalta.

Valmennuksessa ei liene ensi kaudeksi muutoksia tuloillaan ellei sitten Buffalo tai Ottawa vie Jacques Martinia uudeksi päävalmentajakseen. Mike Sullivan on kuitenkin saanut Jim Rutherfordin luottamuslauseen ja jatkaa ensi kaudellakin Penguinsin perämisessä. En nyt ole täysin Sullivanin päätöksiin tämän kauden aikana tyytyväinen, aina sieltä Sprongin peluuttamattomuudesta lähtien syksyllä Bluegerin penkittämiseen playoffeissa. Valmennus saa minun papereissa kantaa myös ison vastuun joukkueen hengettömästä pelaamisesta playoffeissa. Sullivan saa noilla peräkkäisillä mestaruuksilla paljon anteeksi, mutta ensi kaudella sieltä on saatava tulosta ihan eri tavalla kuin on tullut nyt kahtena viimeisenä vuonna. Syyskausi ei saa nyt mennä kahden edellisen syksyn tavoin löysien ja ailahtelevien otteiden parissa, ja sitten vasta kauden toisen puoliskolla joukkueen herätessä tekemään sen playoff-paikkaan vaadittavan vähimmäissuorituksen. Vielä kun sitten se paketti ei ole pysynyt missään määrin tiiviinä nyt näinä kahtena edellisenä keväänä playoffeissa. Ensi kaudella pitäisi tulla valmiina kauteen, joukkueen pelitavan olla kunnossa jo syyskaudesta lukien ja joukkueen noudattavan sitä hyvin, ja sen myötä olisikin kiva saada President's Trophy myös pitkästä aikaa Pittsburghiin. Ainoa pysti jota ei olla Crosbyn/Malkinin aikakaudella vielä voitettu. Sitten playoffeissa hienolla suorituksella ne sen yllä olevat kirous-puheet romukoppaan.

Kesän varaustilaisuudessa Penguins pääsee varaamaan pitkästä aikaa 1.kierroksella. JR toki ehtii sen vuoron tässä vielä kaupata hyvin, mutta toistaiseksi ainakin se on edelleen Penguinsin hallussa. Penguinsin varausvuoro asettui viime yön tulosten myötä sijalle 21. Joukkueen prospecti-osastolla on puutteita jokaisella osa-alueella, joten niin hyökkäys kuin puolustuspään pelaajan varaamiselle olisi tarvetta. Eli ei tarvitse sen enempää pelipaikkoja miettiä vaan ottaa suoraan sen BPA:an (ellei sitten Spencer Knight satu olemaan se, silloin voi hypätä toiseksi parhaaseen pelaajaan eli parhaaseen kenttäpelaajaan).

Ei tässä muuta kuin katseita tämän myötä pikkuhiljaa kohti ensi kautta ja jälleen toiveikkaana sitä kirkkainta menestystä joukkueelta Crosbyn JA Malkinin johdolla odottaen ja toivoen.
 
Viimeksi muokattu:

Regina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, Pittsburgh Penguins
Hienoa aina lukea Boscon ja muidenkin analyysejä täältä. Itse ei jaksa niin syvällisesti keskittyä kirjoittamaan, niin tyydyn lähinnä lukemaan. Malkinilta kun löytyy tuo NMC sopimuksestaan ja en usko että sitä rupeaa pyynnöstä poistamaan. Sanojensa mukaan viihtyy hyvin Pittsburghissa ja häntä ei ole haitannut olla ns. Crosbyn takana. Seuraava joukkue Pingviinien jälkeen tulee olemaan Magnitogorsk sitten joskus. Määtän mahdollinen kauppaaminen harmittaa jo etukäteen, jos ja kun niin tulee käymään. On Malkinin ohella toinen lempipelaajani puutteistaan huolimatta. Vaikka edellä mainituista syistä on helpointa ja järkevintä kauppatavaraa, niin pelaajiin liittyy fiiliksiä ja tuovat ainakin itselleni syitä seurata aktiivisemmin.

Viime syksynä tuli toteutettu pidempiaikainen haave ja tehtyä pyhiinvaellusmatka Pittsburghiin katsomaan sarjakauden avaus. Oli mahtava reissu kattaen toisen pelin Montrealia vastaan. Ilman urheilua jenkkifudis ja baseball mukaan luettuna, jos kiinnostaa ei Pittsburgh ole mikään kummoinen kaupunkiloma kohde. Toisin kuin Washington missä kävin myös. Jos jenkkilään lähtee itärannikolle, niin sisäisellä lennolla on nopeaa ja helppoa vaihtaa kaupunkia ja toteuttaa parin kaupungin lomareissu. Baarissa muutama tuoppi tarjottiin, kun tuli puheeksi mistä olen tullut pelejä katsomaan. Uber-kuski oli hyvin ihmeissään, että tulitko sää oikeasti tänne asti vaan katsomaan jääkiekkoa?

Parempaa kautta odotellessa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Penguins signasi tuoreen Suomen mestarin, kesän 2016 5.kierroksen varauksensa Niclas Almarin kolmen vuoden mittaiseen tulokassopimukseen:

"Since we drafted Niclas he has developed exactly how we want our prospects to progress, at a steady incline," assistant general manager Bill Guerin said. "Each year, he has continued to get better. When we drafted him, he was playing big minutes for his junior team. Niclas eventually graduated to Finland's top league, getting his feet wet by playing a secondary role before assuming major minutes for eventual league champion HPK this year.
https://www.nhl.com/penguins/news/p...i-three-year-entry-level-contract/c-307310852

Siellä on nyt sitten ensimmäinen puolustaja signattuna WBS:n ensi kauden puolustukseen.

Aiemmin tuossa kauden päätteeksi myös hyökkääjät Joe Cramarossa ja Thomas Di Pauli saivat vuoden mittaiset jatkosopimukset. Farmin täytepelaajia kumpikin.
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL
Tullaan itsekin pienellä spekulaatiolla osaksi kausiketjua. Elliotte Friedman kertoi 31 Thoughts -podcastissaan 2. toukokuuta, että Phil Kessel tultaisiin kauppaamaan kesän aikana. Tätä kommentoin viime kauden ketjussakin ja olin monen muun tapaan sitä mieltä, että ei sieltä taida realistisesti olla saatavilla tasoltaan vastaavaa pelaajaa, jolla olisi vielä samanlainen cap hit ja pelaajan nykyinen joukkue suostuisi luopumaan hänestä Kesseliä vastaan.

Samaisessa podcastissa Friedman ja Jeff Marek spekuloivat myös tuolla Evgeni Malkinin treidaamisella ja kuten Bosco avauksessa mainitsi niin tällä kertaa treidihuhuissa voi olla jotain perää. Ainakin siellä Jim Rutherfordin toimistolla mietitään, että millaisen vastineen pelaajasta voisi saada eikä siinä sinällään mitään väärää ole. Olen myös ollut Malkinin treidaamista vastaan, mutta jos siellä nousee esiin joku pelaajakauppa jossa Malkin on osallisena ja kauppa näyttää selkeältä voitolta Penguinsille niin ei kai sitä diiliä kannata ihan vaan periaatteesta vastustaa. Friedman nosti podcastissaan esille, että ainakin Florida Panthers ja New York Rangers ovat kiinnostuneita Malkinista. Mitään varausvuoroja ja prospecteja vastaan Penguins ei tule Malkinista tai kenestäkään arvokkaasta palasesta luopumaan, mutta kylllä noiden joukkueiden kanssa voisi ihan hockey traden saada aikaan.

Nyt menee jo ihan puhtaasti fantasian puolelle, mutta jos Malkinista hierottaisiin kauppaa Floridan kanssa niin Penguins tarvitsee sentterin takaisin ja Aleksander Barkov on sopimuksensa ansiosta varmaan liigan kolmen arvokkaimman pelaajan joukossa niin ei hän tule siihen kauppaan sisältymään. Tietty jos Florida jostain syystä haluaa vaihtaa Barkovin Malkiniin niin äkkiä vaan nimet paperiin ja treidi kirjoihin ja kansiin. Realistisempaa olisi kuitenkin odottaa, että takaisin päin tuleva sentteri olisi Pittsburghista kotoisin oleva Vincent Trocheck, joka on aina kuulunut omiin suosikkeihini. 25-vuotias maaliahne sentteri on signattu kolmen seuraavan kauden ajaksi edullisella $4,75m cap hitilla. Trochek on hyvä pelaaja, mutta ei hän vielä yksinään ole riittävä vastine Malkinista, joten pyytäisin siihen kaveriksi Jonathan Huberdeauta. Viime kaudella 30 maalia ja 92 tehopinnaa kerännyt 25-vuotias kanadalainen on Trocheckin tapaan signattu alle markkinahintaisella sopimuksella, joka on Huberdeaun tapauksessa voimassa seuraavat neljä kautta $5,9m cap hitilla. En tiedä onko tässä kaupassa järkeä Floridan kannalta, mutta tuollaisten pelaajien saaminen Penguinsiin nuorentaisi joukkuetta ja helpottaisi tilannetta palkkakaton kanssa. Penguins voisi heittää osaksi kauppaa myös esimerkiksi Bryan Rustin tai Patric Hörnqvistin.

Jos palataan fantasiamaailmasta tähän päivään niin Friedman ja Marek sanoivat podcastissaan, että Olli Määtää on yritetty kaupata jo jonkin aikaa, mutta pelaajan kauppa-arvo on todella matala. Marek pohti noita potentiaalisia kauppakumppaneita Malkin-treidiin ja nosti Nashville Predatorsin esille puhtaasti sen takia, että heidän gm David Poile olisi valmis isoihin kauppoihin ja tässä olikin sitten aikalailla se ainoa syy, että miksi Preds heidän mukaansa voisi olla kaupassa mukana. Toiseen suuntaan tuotiin PK Subbania, mutta kiitos ei.

Tykkään Penguinsin tilanteesta siinä mielessä, että joukkueessa on paljon hyviä palasia ja paljon sellaisia palasia, joilla on hyvä vaihtoarvo ja kysyntää ympäri liigaa. Rutherford on tehnyt Penguinsista hitaamman ja kankeamman joukkueen kauppa toisensa jälkeen ja tiedä sitten onko se Tom Wilsonin haamu vai mikä hänen päässään kummittelee näitä kauppoja tehdessä. Jotenkin siis toiveikkain, mutta pelonsekaisin tuntein odotellaan, että millainen joukkue sieltä ensi kauden alussa marssii jäälle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Malkinin kauppaamisessa ei voi oikein mitenkään jäädä voitolle, kaikki secunda-kama Trocheck jne. eivät todellakaan riitä yhdestä koko sarjan ja oman aikansa parhaasta pelaajasta. Joo joo, ovat Trocheck jne. hyviä pelaajia, mutta ymmärsitte varmaan pointin. Pens on tai siis tulisi olla nyt win-moodissa, ei jälleenrakennus moodissa ja tästä syystä Malkin jää.

Omat toiveet alla kesälle:
- Johnson ulos jollain konstilla!
- Gudbranson ulos jollain konstilla!
- Määttä treidataan ja toivottavasti takaisinpäin tulisi jotain fiksua. Jokin Määttä&Kessel <-> Skinner&Ristolainen on käynyt mielessä useaan otteeseen, Skinner yhä ilman sopimusta niin Buffalo saisi kuitenkin pistenikkarin hyvällä sopimuksella itselleen ja eiköhän Skinner saataisiin Pittsburghiin sidottua? Molemmille suomalaisille tekisi varmaan maisemanvaihto hyvää.
- Enkä kyllä panisi pahakseni jos Hörnqvist treidattaisiin, taisi olla virhe tuo iso jatkosopimus.
- Pieni villi heitto loppuun, Oilersista hankitaan Lucic niin, että Oilers pidättää puolet palkasta ja näin ollen cap hit olisi maltilliset 3M$. Heti alkuun tehdään selväksi, että rooli on alaketjuissa tuoda fyysisyyttä ja räpätä se 30-40 pistettä, muuten nopeita kavereita ympärille ja pakistoon (Johnson ja Gudbranson ulos) niin ei joukkue hidastu liikaa, vaikka yksi kaveri olisikin vähän verkkaisempi. Maisemanvaihto voisi tässäkin tapauksessa tehdä ihmeitä.
- On mulla käynyt vaikka mitä mielessä, Letang treidataan pois ja vapailta hommataan Karlsson, mutta näitä ei kannata vakavasti ottaa.
- Niin ja Vegasin kanssa voisi pyrkiä saamaan Gusevin tänne, olisihan siinä oma pieni riskinsä jos lähdetään maksamaan paljon pelimerkkejä pelaajasta joka ei ole peliäkään NHL:ssä pelannut, mutta mutta.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Melkoista spekulaatiota, ja sehän on aina hauskaa.. Trocheck itsellänikin tuli ensimmäisenä mieleen Malkin treidiin vastakappaleeksi.
En kylläkään halua ikinä nähdä sitä päivää, että Jevgeni pelaa muussa NHL joukkueessa. Aivan sama ollaanko win now moodissa vai täydessä rebuildissa. Sen sijaan Kessel, Hörnqvist ja Määttä mieluusti koko porukka pihalle jos vastine on ok. Voitaisiin esimerkiksi Ollia käyttäen nousta draftissa ylöspäin, vaikkapa kymppipaikalle, sieltä maalintekijä, Caufield tai Kaliev.
Kessel tai Hörnqvist kelpaa varmasti monellekin joukkueelle. Philillä kun ei ole kuin yksi huippu osaamisalue, ylivoima ja Hörnqvistin pään kunto pelottaa tuolla sopimuksellaan. Vaihtuvuutta tarvitaan, jos ei kerran penkin taakse niin rosteriin. Maalivahti kauppaa myös odottaen ja toivoen että kauteen lähdetään nuori ja vielä lupaava Jarry kakkosena. DeSmithejä löytyy mutta Jarryn potentiaali on minun mielestä korkeammalla.
 
915 690 1033 1723 834

GHowe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ainoa miinuspuoli tässä taitaa olla se, että Määtän, Gudbransonin, Johnsonin vaihtoarvo taitaa olla tosi alhainen.
Hörnqvististä ehkä saattaisi vielä jotain saada?
Hörnqvist on parhaimillaan ollut todella kova, mutta loukkaantuu muutaman kerran kaudessa ja taso on laskenut parin viime kauden aikana rajusti, lukuunottamatta lyhyitä ajanjaksoja.

Kessel treidataan ja kauppaan sisällytetään vähintään yksi edellämainituista puolustajista.

Toiveina Gudbranson,Johnson, Hörnqvist ja Määttä ulos = n. 16m caphittiä vapautuu.
Kuullostaa hyvältä, mutta toteutus on sitten pykälää hankalampaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ainoa miinuspuoli tässä taitaa olla se, että Määtän, Gudbransonin, Johnsonin vaihtoarvo taitaa olla tosi alhainen.
Hörnqvististä ehkä saattaisi vielä jotain saada?
Hörnqvist on parhaimillaan ollut todella kova, mutta loukkaantuu muutaman kerran kaudessa ja taso on laskenut parin viime kauden aikana rajusti, lukuunottamatta lyhyitä ajanjaksoja.

Kessel treidataan ja kauppaan sisällytetään vähintään yksi edellämainituista puolustajista.

Toiveina Gudbranson,Johnson, Hörnqvist ja Määttä ulos = n. 16m caphittiä vapautuu.
Kuullostaa hyvältä, mutta toteutus on sitten pykälää hankalampaa.
Määttä+Kessel vaihdossa Subban+jotain. Who says no?
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL
Malkinin kauppaamisessa ei voi oikein mitenkään jäädä voitolle, kaikki secunda-kama Trocheck jne. eivät todellakaan riitä yhdestä koko sarjan ja oman aikansa parhaasta pelaajasta. Joo joo, ovat Trocheck jne. hyviä pelaajia, mutta ymmärsitte varmaan pointin. Pens on tai siis tulisi olla nyt win-moodissa, ei jälleenrakennus moodissa ja tästä syystä Malkin jää.
Niin, vaikea se on nähdä, että esim. Trocheckin ja Huberdeaun hankkiminen vaihtaminen Malkiniin ja Rustiin heikentäisi Penguinsia, saati sitten sysäisi joukkueen jälleenrakennukseen. En mäkään nyt Malkinin treidaamiseen usko, mutta kaikkia mahdollisuuksia on hyvä miettiä ja se on osa Rutherfordin työtä. Penguinsin kohdalla menestys mitataan pudotuspeleissä ja Stanley Cupin muodossa. Esim. Trocheckista ja Huberdeausta on paha sanoa, että millaisia pelaajia kaverit ovat pudotuspeleissä kun kaksikolla on yhteensä 8 playoff-ottelua.

Malkinin potentiaalisen treidin kohdalla ainakin faneilla tuntuu olevan vahvasti järki vs tunne -tilanne. Jos 32-vuotias merkittävän loukkaantumishistorian omaava pelaaja voisi olla vaihtumassa kahteen 25-vuotiaaseen tasonsa NHL:lässä todistaneeseen laatupelaajaan niin kannattaa sitä edes miettiä. Joo Vinnyllä ja Huubiduubilla on toki loukkaantumishistoriansa heilläkin ettei siinä.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tehdään kaikkien aikojen kauppa ja vaihdetaan Floridan kanssa koko rosteri päittäin.
 
Your shit's like chocolate cake
And your ass smells like a rose

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Puhtaasti tämän kevään esitysten perusteella Subban olisi omasta mielestäni sopimuksensa kanssa viimeisiä pelaajia ketä joukkueeseen kannattaa hankkia, ja varsinkin jos vastine olisi jotain Kesselillä alkavaa. Vaihtaisin mieluummin vaikka Malkinin päittäin Trocheckiin kuin Kesselin Subbaniin.

Mutta, kuten Bosco avauksessa kirjoitti, jotain treidejä tullaan tekemään ja ne tehdään ennen kaikkea cap hit silmällä pitäen, joten kaikki vähänkään ylihintaiset Subbanit ja Lucicit (vaikka olisiki palkanpidätystä) tulisi unohtaa. Nuorempaa, halvempaa ja potentiaalisempaa jengiä näiden Hörnqvistien ja Kesselien tilalle, vaikka se ei selvästi joukkueen tasoa parantaisikaan välittömästi. Ja ennen kaikkea nyt tulisi rahastaa sillä lisäarvolla, jonka kaksi Stanley Cupia ovat tuoneet esimerkiksi Hörnqvistin, Rustin ja Kesselin vaihtoarvoon. Stanley Cupien jälkeen Pittsburghiin saapuneilla Johnsoneilla ja Bjugstadeilla ei tuollaista "bonusta" ole vaihtoarvossa, joten vaikea nähdä että heillä rosteriin saisi ainakaan sekä parempaa että nuorempaa pelaajaa. Jos esimerkiksi Johnsonin haluaa treidata päittäin nuorempaan, on tämän taso jotain Riikolan ja Määtän välillä, eli ei mitään järkeä.

EDIT: Lisätään nyt tähän vielä, että tämän kevään pudotuspeleissä on nähty aika monta jengiä, joilla alkaa olla palaset kohdallaan, mutta sitä kuuluisaa voittamisen kulttuuria puuttuu. En ihmettelisi, josa esimerkiksi Calgary ja Colorado haluaisivat Hörnqvistin näyttämään nuoremmille, kuinka monta mustelmaa Stanley Cupin eteen on otettava.
 
Viimeksi muokattu:

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ainoa miinuspuoli tässä taitaa olla se, että Määtän, Gudbransonin, Johnsonin vaihtoarvo taitaa olla tosi alhainen.
Hörnqvististä ehkä saattaisi vielä jotain saada?
Hörnqvist on parhaimillaan ollut todella kova, mutta loukkaantuu muutaman kerran kaudessa ja taso on laskenut parin viime kauden aikana rajusti, lukuunottamatta lyhyitä ajanjaksoja.

Kessel treidataan ja kauppaan sisällytetään vähintään yksi edellämainituista puolustajista.

Toiveina Gudbranson,Johnson, Hörnqvist ja Määttä ulos = n. 16m caphittiä vapautuu.
Kuullostaa hyvältä, mutta toteutus on sitten pykälää hankalampaa.
Ei se toteutus välttämättä hankalaa ole, mutta ei sieltä mitään takaisin saisi. Joku ehkä ottaisi Johnsonin ilmaiseksi jos saa Rustin kaupan päälle, ja Määtälle, Hörnqvistille ja Gudbransonille löytyy varmasti ottajia draft pickeja vastaan. Vapautuvan tilan voi sitten täyttää uusilla Johnsoneilla ja Gudbransoneilla UFA-markkinoilla.

Mutta vakavasti: ehdotukset, joissa paperilla paskimmat vaihdetaan pois parempiin voi jättää konsolipelien puolelle. Jos halutaan hyviä pelaajia tilalle, on hyvistä myös luovuttava. Eikä ainoastaan hyvistä pelaajista vaan myös hyvistä sopimuksista. Ja kun prospect poolissa ei korvaajia ole, niin ei auta sekään, että vain ulostetaan paskat sopimukset puoli-ilmaiseksi. UFA-markkinoilla joutuu yleensä kuitenkin tarjoamaan liikaa liksaa hyville pelaajille (ja Rutherfordin tapauksessa myös Johnsonin tasoisille), joten niiden varaan ei kannata jättää tuon porukan paikkaamista.
 

GHowe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ei se toteutus välttämättä hankalaa ole, mutta ei sieltä mitään takaisin saisi. Joku ehkä ottaisi Johnsonin ilmaiseksi jos saa Rustin kaupan päälle, ja Määtälle, Hörnqvistille ja Gudbransonille löytyy varmasti ottajia draft pickeja vastaan. Vapautuvan tilan voi sitten täyttää uusilla Johnsoneilla ja Gudbransoneilla UFA-markkinoilla.

Mutta vakavasti: ehdotukset, joissa paperilla paskimmat vaihdetaan pois parempiin voi jättää konsolipelien puolelle. Jos halutaan hyviä pelaajia tilalle, on hyvistä myös luovuttava. Eikä ainoastaan hyvistä pelaajista vaan myös hyvistä sopimuksista. Ja kun prospect poolissa ei korvaajia ole, niin ei auta sekään, että vain ulostetaan paskat sopimukset puoli-ilmaiseksi. UFA-markkinoilla joutuu yleensä kuitenkin tarjoamaan liikaa liksaa hyville pelaajille (ja Rutherfordin tapauksessa myös Johnsonin tasoisille), joten niiden varaan ei kannata jättää tuon porukan paikkaamista.
Joo ei toteutus vaikeaa ole, lähinnä vain siten ettei tarvitsisi hirveästi maksaa muille siitä, että treidataan joku pois.

Määtästä jonkunlaisen pickin saa, mutta Johnsonin ja Gudbransonin ulostamiseen pitää sitten keksiä lääkkeet kun ei kukaan varmaan noita tuolla caphitillä ota.

Kesselin kylkiäisinä saisi jonkun menemään kun sopiva kauppakumppani löytyy.
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Eilistä peliä katsellessa tuli mieleen seuraava skenaario:

Phil Kessel lähetetään Carolinaan vaihdossa Justin Faulkiin

Gudbranson hävitetään jonnekkin, miten vain eroon päästään. Annetaan vaikka DeSmith kylkiäisenä.

Puolustus olisi tämän jälkeen mallia:

Dumoulin - Letang
Johnson - Schultz
Määttä - Faulk

Treideistä ylijäävä palkkatila käytetään Jeff Skinnerin houkuttelemiseen. Tai jos märkäunilinjalla mennään, niin Panarin.

Hyökkäys tämän jälkeen:

Guentzel - Crosby - Hörnqvist
Skinner - Malkin - Rust
McCann - Bjugstad - Simon
Aston-Reese - Blueger - Johnson

Tarkkoja laskelmia en tehnyt, kuinka paljon jäisi varaa maksaa Skinnerille, mutta pitäisi ihan hyvin jäädä massia.
 
Your shit's like chocolate cake
And your ass smells like a rose

GHowe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vielä viime marraskuussa Skinner oli huhujen mukaan pyytämässä 9-9.5m per vuosi sopimusta.
Tosin saahan sitä pyytää ja hintakin tuosta luultavasti putoaa yhtä paljon kuin Skinnerin taso loppukaudesta.

Skinner ja Malkin voi olla melko riskialtis kaksikko omassa päässä, kuten Malkin ja Kessel.

Faulkille kyllä peukku, minkähänlainen vaihtoarvo kyseisellä pelaajalla on?
Näyttäisi alkavan myös viimeinen sopimusvuosi ja olisiko uusi soppari 6 tai 7 alkava, mikäli haluaa edes jatkaa Penguinsissa?
Haluaako Carolina Kesselin kaltaista pelaajaa?
Jos Williams ja McElhinney ei signaa uutta sopimusta niin Kessel olisi joukkueensa vanhin pelaaja, haittaako?
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Vielä viime marraskuussa Skinner oli huhujen mukaan pyytämässä 9-9.5m per vuosi sopimusta.
Tosin saahan sitä pyytää ja hintakin tuosta luultavasti putoaa yhtä paljon kuin Skinnerin taso loppukaudesta.
Luulen vaan että jos vapaille mennään niin joku löytyy joka on valmis tonkin maksamaa.
Faulkille kyllä peukku, minkähänlainen vaihtoarvo kyseisellä pelaajalla on?
Näyttäisi alkavan myös viimeinen sopimusvuosi ja olisiko uusi soppari 6 tai 7 alkava, mikäli haluaa edes jatkaa Penguinsissa?
Haluaako Carolina Kesselin kaltaista pelaajaa?
Jos Williams ja McElhinney ei signaa uutta sopimusta niin Kessel olisi joukkueensa vanhin pelaaja, haittaako?
No ainakin nyt nähdyn perusteella Carolinan ongelmana on juuri hyökkäyksen kapeus ja jalkojen puute että Kessel voisi olla kaveri joka auttaisi tässä. Mutta koska nähtyjen pelien määrä on mitä on niin Kesselin nykytasosta luistimilla en osaa tarpeeksi sanoa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kovin epävarma on ollut Matt Murray Kanadan maalilla mm-kisojen alussa, kiekot pomppii luvattoman paljon.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

GHowe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Luulen vaan että jos vapaille mennään niin joku löytyy joka on valmis tonkin maksamaa.

No ainakin nyt nähdyn perusteella Carolinan ongelmana on juuri hyökkäyksen kapeus ja jalkojen puute että Kessel voisi olla kaveri joka auttaisi tässä. Mutta koska nähtyjen pelien määrä on mitä on niin Kesselin nykytasosta luistimilla en osaa tarpeeksi sanoa.
Totta. Lähinnä, että haluaako Carolina vaihtaa nuoremman muutamaa vuotta vanhempaan pelaajaan, joka on mielestäni vielä melko yksipuolinen pelaaja, joka pelasi vielä kehnon kauden.

Kesselillä tosiaan vielä kolme vuotta sopparia ja Faulkilla yksi.
Carolina varmaan tuossa joutuisi ottamaan joko Gudbransonin tai Johnsonin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kovin epävarma on ollut Matt Murray Kanadan maalilla mm-kisojen alussa, kiekot pomppii luvattoman paljon.
Penguins-pelaajien MM-urakasta vielä tähän asti toistaiseksi mainittava myös, että Malkin oli yhtä kehno Itävaltaa vastaan kuin NHL:ssäkin. Kaksi muuta peliä on jäänyt näkemättä, mutta hyvin köykäisiä vastustajia vastaan saalistetut 0+3 ovat aika laihaa kamaa Malkinin männävuosien tehoille. Ykkösylivoimalta Geno kuitenkin tietenkin löytyy. On jäänyt etenkin Kucherovin ja Gusevin varjoon. Sellainen tappajan vaisto siitä nyt tuntuu puuttuvan, tekee vain pakollisen, mutta ei yhtään enempää.

Toisaalta täytyy myös sanoa, että ainakin siinä näkemässäni ottelussa hänen ketjussaan pelannut Grigorenko onnistui olemaan vielä enemmän varjojen mailla.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
@tsajari. Se on tosin sanottava, että Malkinin molemmat syötöt Norja-pelissä olivat upeita suorituksia, lätyt tipahtivat maalinedustalle Dadonovin lapaan kivasti. Ja samaan aikaan Ovie 0+0 joka pelissä, Malkinin ketju on myös varmaan noin muuten Venäjän heikoin (varsinkin Grigorenkolla ei ole mitään annettavaa, Dadonov sentään edes ihan kelpo pelaaja), Kucherov ja Gusev nauttivat toisistaan ja myös Ovie saa pelata Kutznetsovin kanssa.

Tuota Gusevia voisi yrittää naarata Vegasista Pittsburghiin jotenkin :)
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Tuota Gusevia voisi yrittää naarata Vegasista Pittsburghiin jotenkin :)
Eikös tuo onnistu offer-sheetillä tänä kesänä nätisti?

Vegasilla kun ei ole palkkakatossa tilaa juuri mitään, niin 4M tarjous ja sillä menettää 2nd pickin, jos Vegas ei mätsää.

Tietysti jos tarjoaa treidissä enemmän kuin offer-sheetin kompensaatio, niin varmaan voisi Vegasin GM:ää miellyttää enemmän.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Eikös tuo onnistu offer-sheetillä tänä kesänä nätisti?

Vegasilla kun ei ole palkkakatossa tilaa juuri mitään, niin 4M tarjous ja sillä menettää 2nd pickin, jos Vegas ei mätsää.

Tietysti jos tarjoaa treidissä enemmän kuin offer-sheetin kompensaatio, niin varmaan voisi Vegasin GM:ää miellyttää enemmän.
Penguinsilta puuttuu oma kakkonen ja kolmonen niin ei taida onnistua tuo? Muutenkin kun toimistolla häärää dinosaurus niin vaikea nähdä, että tuolta päin lähtisi offer sheettejä. JR voisi vähän tunnustella kuitenkin Gusevia ja Vegasia, eihän sitä koskaan tiedä vaikka jonkun treidin saisivat aikaiseksi, mutta epäilen kyllä. Vegasin toimistolla pitäisin tuosta kultakimpaleesta kiinni vaikka taso onkin vielä todistamatta maailman parhaassa sarjassa.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Penguinsilta puuttuu oma kakkonen ja kolmonen niin ei taida onnistua tuo? Muutenkin kun toimistolla häärää dinosaurus niin vaikea nähdä, että tuolta päin lähtisi offer sheettejä. JR voisi vähän tunnustella kuitenkin Gusevia ja Vegasia, eihän sitä koskaan tiedä vaikka jonkun treidin saisivat aikaiseksi, mutta epäilen kyllä. Vegasin toimistolla pitäisin tuosta kultakimpaleesta kiinni vaikka taso onkin vielä todistamatta maailman parhaassa sarjassa.
Tuo on tietysti vaikea, kun puuttuu 2020 kakkonenkin. Se käsittääkseni sheetissä siirtyy. Tai siis pitää olla omistuksessa, ennenkuin tarjous on validi.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tuo on tietysti vaikea, kun puuttuu 2020 kakkonenkin. Se käsittääkseni sheetissä siirtyy. Tai siis pitää olla olemassa, ennenkuin tarjous on validi.
Aivan niin, puuttuu siis tosiaan tältä vuodelta kakkonen ja kolmonen (sekä oma nelonen) ja sitten ensi vuodelta puuttuu kakkonen mikä meni Vegasille Fleuryn kera :)
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy