Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 07.06.2018 klo 18.25.

 1. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Määtän voisi kaupata kyllä, eikä kauheasti edes haittaisi. Oleksiakista ei cappitilaa niin älyttömästi vapaudu, että tuo nyt niin kannattaisi. Jotain suojelijoita pitää joukkueessa nyt vaan pitää. Kessel juurikin yllämainitusta syystä, ettei mies ilmeisestikään ihan Sullivanin ykkössuosikki ole. Schultzin liikuttamisessa ei ole mitään perusteita ja järkeä ja uskon, että myös JR tajuaa tämän.
   
 2. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Nostetaan tässä yksi asia esille josta tuli oltua huolissani kun Penguins kauppasi Carl Hagelinin pois - nimittäin alivoimapelaaminen. Laitetaan tilastot esiin:

  Ennen tuota kauppaa Penguinsin av% oli 84.0 (sekä 0 tehtyä maalia).
  Tuon kaupan jälkeen Penguinsin av% on ollut 84.2 (sekä 2 tehtyä maalia).
  Viimeisen 10 ottelun ajalta Penguinsin av% on ollut 86.7 (sekä tosiaan nuo kauden ainoat 2 tehtyä av-maalia).

  Penguinsin av oli alkukaudesta yksi ainoita pelin osa-alueita joka toimi säännöllisesti hyvin, mutta kuten tuosta näkee niin hyvin Penguinsin av on pelannut senkin jälkeen kun joukkueen paras jäähyntappaja kaupattiin pois. Tuo todistaa osittain sitä mielipidettäni siitä että kyllä siellä alivoimalla pärjää sellaisetkin pelaajatkin jotka eivät sellaiseksi ole profiloituneet, kunhan vaan heille annettaisiin mahdollisuus siihen. Monesti kuitenkin alivoimalla peluutetaan niitä neloskentän jämäpelaajia jotta heidän pelipaikkansa kokoonpanossa voitaisiin jotenkin perustella. Ei kuitenkaan Hagelinilta pois, olihan hän nopeudellaan erinomainen ja Penguinsin paras av-pelaaja eikä mikään glassdams.

  Alivoimapelaamisessa yksi merkittävä muutos viime viikkoina on ollut että Crosby ja Guentzel ovat tulleet mukaan vakituiseen av-rotaatioon yhtenä kolmesta säännöllisesti pelaavasta av-hyökkääjäkaksikosta. Crosbyä on aiemmin käytetty alivoimalla lähinnä vain ottamassa joitain aloituksia sekä sitten viimeisen noin 15-20 sekunnin aikana, mutta nyt on tullut sitten säännöllisempään av-rotaatioon tosiaan. Muistaakseni oli tuo Kings-ottelu pari viikkoa sitten jolloin tuo muutos tapahtui ja onhan tuon Crosbyn (sekä myös Malkinin) av:lla peluuttamisen puolesta tullut puhuttua täällä monena vuotena. Kyllä se noilta kavereilta hoituu tuokin homma jos heitä siinä roolissa vaan halutaan peluuttaa. Eli kyllähän mun puolesta Crosbyä hyvin voi peluuttaa jatkossakin alivoimalla. Sullivan itsekin sen totesi jossain haastattelussa että Crosbyä peluuttamalla Penguins on alivoimallakin parempi uhka hyökkäyssuuntaan ja hänen peluuttamisensa pakottaa vastustajankin varovaisempaan pelaamiseen. Ehkä se sitten parantaa Crosbyn mahdollisuuksia Selkenkin suhteen (vaikka av-pelaaminen liian korostuneessa asemassa sen suhteen usein onkin, kun se kertoo useasti enemmän roolituksesta kuin puolustuspään/kahden suunnan pelaamisen kyvyistä).

  Pearson ei ole vielä päässyt alivoimalla pelaamaan Penguinsissa mutta hänessäkin on yksi siitä roolista kokemusta omaava pelaaja, jos häntä jatkossa halutaan tuossa roolissa peluuttaa. Pearsonia on viimeisen kuukauden ajan vaivannut joku vamma, ja onhan se pelaaminen ollut aika näkymätöntä useana iltana. Tuo kyseinen Kings-ottelu oli oikeastaan ainoita pelejä kun häntä on enemmän näkynyt siellä kaukalossa joulukuun aikana ja siinä ottelussa Pearsonilla varmasti olikin sattuneesta syystä erityistä motivaatiota. Joulutauko teki kuitenkin hyvää Pearsonille, sai paranneltua vammaansa hieman ja viime yönä olikin parempaa pelaamista häneltä kuin mitä tosiaan tämän kuukauden aikana muutoin on ollut.
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2018 klo 17.14
 3. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Pettersson on kyllä hyvä pakki, sprong who?
   
 4. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Viides voitto putkeen vakuuttavin numeroin 6-1 Bluesista. Crosby, Letang ja Kessel kolme pistettä mieheen. Riikolalle viimeinkin tolppalaukausten jälkeen se ensimmäinen. Ei pysty katsomaan otteluita, mutta hidastuksien perusteella näyttäisi siltä kuin Murray olisi löytämässä tasoaan.

  Metropolitanissakin alkaa syntymään eroja, mutta yllätyksellinen Islanders se vaan roikkuu edelleen tappituntumassa. Atlanticin laajempi taso tarkoittaa, että Wild Card -paikatkin ovat niin lähellä ettei uuteen notkahdukseen ole varaa. Seuraavaksi Wild vieraissa.
   
 5. Mad Penguin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Francis#10
  Mitäs Rustille kävi, kun oli vain 8 vaihtoa kentällä ja reilut 5 min peliaikaa?
   
 6. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Helppo hymyillä, voittoja tulee ja peli alkaa asettumaan paremmin ja paremmin uomiinsa. Viime yönä erikoistilannepelaaminen oli todella vahvaa ja missään vaiheessa ei tuntunut siltä, että Pens häviäisi pelin. Ja mikä parasta niin Matt Murray on alkanut esittämään semmoisia otteita, että muistuu mieleen miksi joskus tokaisin etten yhteenkään toiseen maalivahtiin suostuisi miestä vaihtamaan, huikealla tasolla pelaa Murray just nyt! Kunhan vaan Sullivan ja kumppanit tajuaisivat ettei miestä tarvitse peluuttaa aina kuin mahdollista sillä myös DeSmith on hoitanut hyvin tonttinsa.

  Tosiaan Rust tippui viime yönä pois, todennäköisesti se mailan kolahtaminen kasvoille avauskiekon tiputtua tuon aiheutti vaikka pelasikin tuon jälkeen vielä avauserän, mutta mitään muutakaan syytä vaikea keksiä. Ykkösketjuun nousi sitten Sullivanin lempipoika ZAR (kumma ettei siinä voinut millään Sprongia kokeilla) ja kyllähän se vähän tuon ketjun kuvioita sotki, mutta tekihän tuo hemmetin hienon maalin (loistava ohjaus johon hienot syötöt niin Letangilta kuin Crosbylta) ja puolestaan 5-1 maalin jälkeen tiputti hanskatkin josta joukkue pääsi ylivoimalle ja Malkin kiskaisi upealla laukauksella loppunumerot taululle 6-1. Kaikki kunnia Aston-Reeselle onhan tuo selvästi nostanut pelaamisen tasoaan viime viikkoina, mutta toivottavasti Rust olisi jo Minnesotaa vastaan kunnossa ettei tarvitsisi tuota katsella sentään ykkösketjussa! Vaikka kyllähän Crosby tuommoisestakin pelimiehen taikoo ei siinä. Crosby muuten jatkaa vahvaa liitoaan, 1+2 tällä kertaa ja hetken oli merkattu 1+3, mutta ilmeisesti Letangin kuti osui sitten Hörnqvistiin ja näin Crosbylta jäi syöttöpiste saamatta tuohon osumaan. Harmi, vaikka tässä joukkuetta kannatetaan niin neljän pisteen ilta olisi ollut kiva palkinto hyvistä otteista kapteenille.

  Ja todettakoon tähän väliin, että jos on Murray palannut hyvälle tasolleen niin samaa voidaan sanoa Letangista, huhhu miten #58 suorastaan dominoi tuolla peliä, tällä tahdilla jos jatkaa loppukauden niin ollaan korkealla Norris-kisassa. Riikolalle myös vihdoin se avausmaali ja ihmettelen jos Riikola tippuu pelaavasta kokoonpanosta pois, onhan tuo enemmän kuin pätevä pelaaja kolmospariin ja nuo taklaukset ovat kyllä hienoa katsottavaa! Viime yönä sai Thomas kerätä kamojaan jäänpinnasta kun suomalainen osui samoille raiteille ja päätti kiskaista hyvän taklauksen. Samoin kuin joukkue myös Riikola on parantanut jatkuvasti peliään ja alkaa pääsemään NHL-pelin kanssa paremmin sisään, samaan hengenvetoon voidaan myös todeta Johnsonin parantaneen peliään huomattavasti eikä tuo vituta noilla otteilla ollenkaan kunhan vaan nyt pitäisi tuon tason.

  Guentzelin sopimusta en ole vielä kommentoinutkaan. Alkuun oli vähän kaksijakoinen fiilis, että suoraan tulokassopimuksen jälkeen kiskaistaan noin iso lappu kaverille joka on pelannut enimmäkseen Crosbyn kanssa ja runkosarjatehot ovat antaneet odottaa itseään (toki iso asia, että pelaaja onnistuu kevään peleissä, mutta ei runkosarjassakaan turisti voi olla), mutta nythän tuo on myös runkosarjassa alkanut saamaan tehoja aikaan. Varovainen peukku tälle siis, vähän tietysti pelottaa aina tämmöiset sopimukset pelaajien kanssa jotka eivät selkeästi ole tähtiaineista, mutta onhan tuo cap noussut tässä menneinä vuosina myös hurjasti ja hämää hieman.

  E: Pakko todeta loppuun ihan yleisesti, että NHL:n tuomaritoiminta on ollut aika paskaa tällä kaudella. Linja on heitellyt pelistä toiseen miten sattuu, jopa pelien sisälläkin ja meno on muistuttanut välillä ihan kotoista Liigaa. Tiedä sitten mitä on tapahtunut, mutta selvästi väärään suuntaan on homma mennyt.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2019 klo 17.40
 7. Mad Penguin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins, Francis#10
  Onkohan Rustin tilanne mitenkään vielä selkiytynyt. Toivottavasti olisi pelikunnossa.
   
 8. Smasher/Devourer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Peliitat
  Lainaus:
  Viimeisin tieto on että sekä Rust että Määttä ovat day-to-day alavartalovammojen takia.
   
 9. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Alottelin vuoden 2019 katsomalla jälkilähetyksen yön ottelusta muun perheen vielä nukkuessa. Katsoin ottelua vähän sillä silmällä mitä toveri Malkin kaukalossa puuhaa ja täytyy sanoa, että en tiedä onko hän koskaan aiemmin ollut yhtä huono kuin nyt tämän vaisun jakson aikana. Asenneongelma näyttää aika massiiviselta ja varmaan vain hän itse tietää mistä se johtuu. Jos taustalla on jotain fyysisiä ongelmia niin ne pitäisi kuntouttaa samantien. Kun ei edes hyökkäyspäässä näytä kiinnostavan laadukas tekeminen niin jotain on pielessä. Omassa päässä kenttää se ei ole kiinnostanut juuri koskaan. Luistimet näyttäisi olevan täynnä betonia ja mailaakin pyörittelee joku aivan muu kuin Geno itse. Räikeimmin se erottuu kun vertaa Crosbyä ja Malkinia - heidän välinen tasoero tuskin koskaan on ollut yhtä iso.

  Mutta onneksi muu joukkue oli työhaalarit niskassa ja lopulta aika vakaan vierasottelun jälkeen jatkoivat voittoputken jo kuuden ottelun mittaiseksi. Rehellisyyden nimissä on tosin sanottava, että ihan valtavaa työmäärää voitto ei vaatinut. Aiemminkin katsomani ottelut Wildia vastaan ovat hyvin samankaltaisia, enimmäkseen keskialueen miekkailua ja tiivistä puolustamista. Viihdearvoltaan vähän sellainen ohipeli, vaikka tietenkin tärkeitä pisteitä oli tänäänkin jaossa. Wildin selostajat aika paljon ottivat kantaa tuomareiden toimintaan ja todennäköisesti olivatkin aivan oikeassa. Riikolalta jäi kaksi aivan selkeää estämistä viheltämättä ja toinen kaikenlisäksi näytteli omaa osaansa joistain Penguinsin maaleista. Simonkin huitaisi mailan Greenwayn kädestä ja list goes on. Vihellykset olivat tänään nimenomaan niin, että Penguins hyötyi niistä, mutta otetaan kaikki vastaan.

  Wild sai enemmän kuin riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, mutta heiltä aavistuksen puuttuu yksilötaitoa rankaista noista paikoista. Tietenkin DeSmith oli myös hyvä ja hänellä oli oma lusikkansa sopassa sen suhteen.
   
 10. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  @tsajari. Just edellisen viestin loppuun tuosta tuomaritoiminnasta avauduin ja samanlaisena se jatkuu. Aivan luokatonta paskaa, mutta tällä kertaa olikin meidän vuoro hyötyöä siitä. Huvittavaa oli kyllä kuinka kovaa tuo tuomaritoiminta meni Wild-selostajien ihonalle, kutsuivat tuomareita jo seeproiksi ja höpöttelivät jostain sairaalareissusta ennen kuin pääsisivät ylivoimalle, unohtivat vain koko ajan, että heidän avausmaalinsa syntyi nimenomaan ylivoimalla. Mutta paskaahan tuo tuomaritoiminta oli jälleen kerran ja Pens siitä nyt hyötyi siitä ei kahta sanaa.

  Minnesota on ollut todella vaikea paikka hakea pisteitä Pensille joten tyytyväinen pitää olla tuohon tulokseen. Kessel on alkanut tekemään sitä mitä häneltä odotetaan eli pisteitä ja Crosby liidaa joukkuetta, teki siellä jopa Aston-Reese hyvän pelin tuossa Kesselin maalissa kun ryöväsi kiekon ja suojasi hetken aikaan odottaen apuja ja kiekko Crosbylle ja pian kiekko olikin Dubnykin seläntakana Kesselin toimesta. Molemmat meidän maalivahdit pelaavat tällä hetkellä todella korkealla tasolla, DeSmith otti monta hyvää torjuntaa ja vähänkään huonommalla maalivahtipelillä olisi voinut kylmät käydä jälleen kerran Minnesotassa.

  Malkinin ketju ei vain toimi yhtään, Malkin itsekin on kyllä omaan tasoonsa nähden aivan kohmeessa, mutta Hörnqvist on myös tällä hetkellä aivan luokaton 5vs5 pelissä ja eipä sitä Simoniakaan paljon positiivisessa mielessä kentällä näy. Jotain pitäisi Sullivanin ja kumppaneiden keksiä, että miten Malkin saataisiin hereille (ja samalla nämä uinuvat laiturit), ehkä niitä laitureita voisi Brassardin laitureiden kanssa päikseen vaihtaa?

  Mutta hyvä päätös oli vuodelle, kilpakumppanit Caps ja Flyers hävisivät omat koitoksensa ja Pens puolestaan haki vaikeasta paikasta pari isoa pinnaa.
   
 11. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  New Yorkista haettiin hieno 2-7 voitto, mutta numerot eivät kyllä kerro koko totuutta pelistä. Varsinkin avauserä oli todella huono vierailta ja vain Murrayn loistavat otteet sekä kotijoukkueen taitovaje pitivät numerot nollissa. Kotijoukkue oli selvästi nälkäisempi ja halukkaampi voittamaan matsin, mutta kiitos Murrayn loistavien otteiden sekä joukkueiden taitotasoeron niin vieraat hakivat lopulta voiton selvin numeroin. Toki Pens paransi pelin edetessä pelaamistaan, mutta kyllä tuo avauserä oli niin karmaisevan huono, että pelin olisi voinut hävitä jo siihen tai ainakin kaivaa itselleen ison kuopan, toivottavasti noin heikkoa tekemistä ei nähdä hetkeen enää, asennetta ei ollut yhtään ja joku pitkien kiekkojen ennätys siinä varmaan tehtiin.

  Murray ja Letang olivat vieraiden parhaita, samoin voi kai tuolle Aston-Reesellekin nyt kehuja jakaa kun noin hyvin pelaa. Tiedä sitten mikä suonenveto kaverilla on tällä hetkellä päällä. Jos JR vahvistuksia miettii niin voisikohan Rangers olla mahdollinen kauppakumppani? Kreider olisi kyllä mielenkiintoinen haku jolla sopimus on vielä ensi kaudesta ja sitten puolestaan Zuccarello olisi kanssa mielenkiintoinen nimi tuolta, tällä sopimsu loppuukin tähän kauteen. Vaikka aina olen tuota pientä norskia fanittanut niin Kreider olisi tähän Pens-joukkueeseen kuitenkin mielestäni parempi hankinta, toisi nopeutta ja kokoa joukkueeseen. Toki laatupelaaja kun on kyseessä niin ei se ilmaiseksi sieltä tulisi...
   
 12. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Erinomainen peli Pensiltä eilen, huhhuh. Kyllä tuo jengi on tällä hetkellä sitä, mitä se oli pari vuotta sitten. Jokainen pelaaja tuntuu olevan mukana ja sitä tukee myös Sullivanin peluutus: kaikki pelasi eilen yli 10 minuuttia.

  Pari pelaajaa pakko nostaa esiin. Pettersson, aivan huikea peli eilen. Puolustuspäässä erinomainen ja hyökkäyspotentiaalia löytyy. Toinen on Johnsson, jolta nähtiin myös erinomainen peli. Oli fyysinen ja kiekko liikkui. Toki yksi miinus siitä, että yhdessä tilanteessa pelinluku ei ihan onnistunut omalla alueella. Huikealla tasolla pelannut Johnsson jo hetken aikaa ja Pettersson myös.

  Sullivanilla homma jälleen näpeissä, onneksi en ole GM.

  Keep up!
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Joukkueen peli kulkee tällä hetkellä mallikkaasti ja menoa on hieno seurata. Esitykset paranevat myös kokoajan ja viime yönä Jetsiä vastaan yksi kauden ehjimmistä 60 minuuttisista. Crosby ja Letang pelaavat illasta toiseen kovalla tasolla ja muu joukkue on alkanut seurata heidän esimerkkiä, jonka seurauksena sitten voittoja on alkanut tulla ja sarjasijoitus parantua merkittävästi. Onnistumisia tulee tällä hetkellä laajalta rintamalta ja jokainen pelaaja täyttää roolinsa joukkueessa. Malkinin meno on myös alkanut parantua sen heikomman jakson jälkeen hiljalleen ja yhteispeli Simonin ja Hörnqvistin kanssa alkaa hioutua toimivaksi kokonaisuudeksi. Viime yönä Malkin oli erinomainen. Maalinsuulla sitten Murray on ollut kovassa vireessä paluunsa jälkeen ja näyttänyt olevansa edelleen se timanttisen kova maalivahti.

  Ei muuta kuin seuraavaa voittoa kohti.
   
 14. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Ei mikään yllätys, että voittoputki katkesi kun Hawks tuli vastaan. Tekisi mieli luvata etten enää ikinä katso Pens vastaan Hawks lätkää, mutta kuitenkin sitä erehtyy katsomaan taas ensi kaudella niin jätetään tämä lupaus tekemättä, tällä kaudellahan ei enää kohdata luojan kiitos. On se vaan jännä juttu miten kaikki asiat tuppaavat näissä keskinäisissä kääntymään Hawksin suuntaan, kuinka Pensin hyvin toiminut alivoima suorastaan murenee ja kuinka oma ylivoima paskoo housuun kuten se reilun minuutin 5-3 yv osoitti. Jonkinlaisen kirjanhan tuosta saisi raavittua kasaan, mutta ei jaksa, onneksi unibetilla oli niin sanotusti kertoimet kohdillaan, eivät ilmeisesti olleet tietoisia luonnon laista.

  Toivottavasti Hawks pelin tapahtumat eivät heijastu nyt tuleviin peleihin myös sillä sarjataulukossa on yhä vain tiukkaa kun Isles jotenkin ihmeen kaupalla vaan jatkaa vahvaa kauttaan. Nopea paluu takaisin normaaliin päiväjärjestykseen olisi hyvä asia, Hawks jatkaa häviämistään ja Pens voittamistaan.
   
 15. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Ei mikään kovin suuri yllätys, että Hawks katkaisi Pensin voittoputken. Peliä en katsonut, sillä tätä osasi hieman odottaa. Noh, ainakin vedot meni oikein ja 100 EUR tuli tienattua, mutta olisi pitänyt laittaa vaan rohkeasti suurempi panos.

  Todella tasainen on tilanne Metrossa tällä hetkellä. Varsinkin Islandersin meno jaksaa yllättää. Tappioihin ei todellakaan ole varaa, koska myös Montreal on kerännyt hyvin pisteitä Atlantin divisioonassa.

  Onko missään ollut mitään juttua Schultzista - pystyykö kenties jo luistelemaan?
   
 16. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Olisiko juuri eilen ollut, etta oli luistimilla ensimmaista kertaa loukkaantumisensa jalkeen. Paluu oli alun perin kaavailtu helmikuulle, eika siihen ainakaan nyt tullut paivitysta, vaan mennaan askel kerrallaan.
   
 17. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Kylläh, oli taas tuttua hawksia . Mikä siinä on, koska rehellisesti Pinguille avatui ihan riittämiin paikkoja, mutta ei vain onnistu niin millään!

  Otteluseurannassa yöllä jo @Walkin kanssa vähän jo paaluteltiinkin, mutta mikä on penguinsin rekordi tällä kaudella ilman maalivahtia pelattaessa, onko peliä saatu ikinä tasoihin, ja kuinka monta kertaa on soinnut omissa?

  Edelleen tykkään Petterson treidistä enemmän mitä varmaan pitäisi kaikkien lajia seuraavien mielestä, ja olenkin varmaan ainoa, jonka mielestä Petterson on nyt jo selkeä vahvistus puolustukseen. Samalla tuntuu että Petterson nostaa myös Johnssonin tasoa, ja onhan se avausmaalikin ollut lähellä parissa pelissä.
   
 18. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tällä kaudella ilman veskaria pelattaessa Penguins on tehnyt yhden maalin ja päästänyt seitsemän. Tuo tehty maali oli 4-6 kavennusmaali Senatorsia vastaan eli tasoihin ei olla tultu kertaakaan.

  Viime kaudella Penguins oli näissä tilanteissa yksi liigan parhaista joukkueista, tällä kaudella varmaan se kaikista heikoin. Eniten noissa huolestuttaa se että Penguins ei usein tunnu saavan edes minkäänlaista painetta aikaan noissa tilanteissa. Luotujen maalipaikkojen määrä on varmasti aika olematon noissa tilanteissa, joten ei ihmekään kun tasoituksia ei saada aikaan. Avaussyötöt ovat heikkoja ja hyökkäysalueelle tuleminen kiekon kanssa ei tunnu onnistuvan millään. Sitten päätykiekoissa ollaan auttamattoman myöhässä, ja kaksintaistelut muutoinkin hävitään. Jos sitten saada hetkeksi kiekko haltuun niin eiköhän kiekko pompi Kesselin lavassa tai jotain vastaavaa. Tuossa olisi ehdottomasti yksi pelin osa-alue jota tulisi parantaa kauden toisella puoliskolla.

  Harmillisen odotettu lopputulos jälleen Blackhawksia vastaan vaikka näin kahdeksan ottelun voittoputkessa otteluun lähdettäessä tuli jälleen kerran toiveikkaana oltua. Penguins saikin hyvän alun ja pääsi nopeasti kahden maalin johtoasemaan ja muutoinkin peli oli hyvän näköistä ensimmäisen 15 minuutin ajan. Sitten yksi turha hyökkäyspään jäähy josta Blackhawks rankaisi, ja heti perään itse ylivoimalle päästessä ei edes kahden miehen ylivoimasta huolimatta saatu palautettua kahden maalin johtoa. Nuo olivat ne ottelun käännekohdat ja toisesta erästä alkaen Penguinsin pelistä puuttui täysin sama huolellisuus mitä ensimmäisen vartin aikana nähtiin. Erikoistilanteet sitten lopulta hävittiin vielä 100-0 ja siihenhän se peli pitkälti ratkesi sitten, eikä edes hyvässä vireessä otteluun lähteminen riittänyt kukistamaan tuota Blackhawks-peikkoa.
   
 19. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Aika velikultia. Voittoputki kesti päivälleen yhtä pitkään kun meikäläisen loma, jonka aikana en katsellut ainuttakaan matsia. Edellisin oli siis perseily Ducksia vastaan ja nyt arkeen paluu Blackhawksin kanssa. Pitäsköhän jäädä eläkkeelle ja muuttaa viidakkoon, niin Pens voittaa 82 matsia putkeen.

  Komeasti sieltä on noustu todellisesta suosta jälleen kärkikahinoihin ja jospa se Malkinkin heräisi vaikkapa jonkun kotiryssän hankinnalla? Jotain liikkeitä sieltä vielä deadlinellä tulee varmasti, koska JR on JR.
   
  tsajari tykkää tästä.
 20. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Lainaus:

  Jep, jotain tän kaltaista ajattelinkin kanssa. Kiitos tilastoista, ja kieltämättä homma on näyttänyt juuri tuolta niinkuin kirjoitit ja tilastot osoittavat. Kun veska lähtee ja takaa-ajo toden teolla konkretisoituu, pitäisi jokaisen pelaajan painaa 110% lasissa, mutta sen sijaan laiska neppailu kostautunut tällä kaudella lähes joka kerta, kun maali on tyhjänä.

  Ja sitten vielä kiekon ylöstuonti, en jumalauta tajua tota jätön jättöä, niin että kaveri saa viivan tukittua, omien kiekottomien vauhti pysähtyy siniselle. En keksi mitään muuta kuin sen syyn, että vihun puolustus laskee alas ja joutuu seisovin jaloin ottamaan kiekon ylöstuojaa vastaan. Mutta kehnoltahan se on näyttänyt. Mielummin suoralla keskialueen ylityksellä (ehkä syötöllä tai parilla) kiekko viivan yli, eikä jättöä ja 3 kiekotonta jää seisomaan viivalle, etteivät mene paitsioon, kun alimmainen pelaaja tuo kiekkoa ylös, ja pahimmillaan joutuu pelaamaan sen syvään, jonne omat viivalle pysähtyneet pelaajat eivät ehdikään. Ja oliko tässä pelissä juuri ilman maalivahtia pelattaessa, missä syötettiin paikallaan olevalle pelaajalle keskialueella? Tota ei tapahdu edes mutadivareissa, vaan syöttö vauhtiin kun tarkoitus ylittää viiva ilman veskaria.

  Bassardin työmäärä ei ole tilipussin tasolla, pisteistä tai aloituksista ei liene tarvitse edes mainita, tai kolmosketjun srnan - 2 vähän laimeaa, mutta painaisi edes roolin edellyttämällä intensiteetillä, mutta ei, ja tämä pistänyt monessa pelissä silmään. Pearson sen sijaan ollut mielestäni hyvä ja suoraviivainen, mutta myös taitava & fyysinen hankinta.

  Kannatan Malkinille oman venakon hankkimista jengiin, jos se jotain auttaisi

  E: posina; Johnsson ajelee ukkoja kokoajan enemmän ja enemmän
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2019 klo 23.18
 21. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Ja näin tapahtuikin, pantterit kaatuivat kotona 5-1. Muuten ihan hyvä peli, mutta ylivoima oli aivan helvetin luokatonta surffailua ja vierailla oli enemmän paikkoja alivoimalla kuin Pensillä ylivoimillaan. Noh vieraat eivät kuitenkaan näitä paikkoja käyttäneet ja Pens puolestaan onnistui ottelussa alivoimalla kahdesti ja oli siellä myös Crosbyn paikka jossa maali jäi jostain senteistä kii, voidaan sanoa siis ettei kummallakaan ylivoima ollut kuosissa tässä pelissä.

  Niin ja monesti tullut huudeltua täällä sen perään, että joskus voisi heittää Crosbyn ja Malkinin samaan aikaan kentälle, nyt Sullivan teki sitten näin kun pelattiin tasavajaalla eikä siinä kauan mennyt kun Crosby naulas Malkinin passista pelin ohi, voisikohan tätä jatkossa nähdä vähän useamminkin?

  Jobinpostiakin tuli kun Hörnqvist sai kiekon kasvoihin avauserässä ja jätti pelin kesken, Aston-Reese puolestaan nujakoi eikä tämän jälkeen enää pelannut, toivottavasti molemmat ovat kuitenkin tulevalla vierasreissulla mukana.

  Murray jatkaa kuumia otteitaan, lähes mahdotonta tuntuu olevan kiekon saaminen miehen taakse ja pantterien ainokaisessakin tapahtui selvää estämistä.

  E: Nuo instigator jäähyt ovat muuten ihan perseestä kun niitä ei noudateta, ainakaan Pensin suhteen. Taas eilen kaksi kertaa kaveri haastaa tappeluun meidän jätkiä ja tuloksena nolla minuuttia jäähyä! Tai kuten silloin taannoin Caps pelissä Oleksiak-Wilson niin ei jäähyä mistä Crosby sitten tuomareilta kyseli ja mikä johti Crosby vs. Ovie sanaharkkaan. Mikä vittu siinä on ettei noita vihelletä kerran sääntö on olemassa ja kyllä muissa peleissä näitä ollaan vihelletty?!
   
  Viimeksi muokattu: 09.01.2019 klo 14.39
 22. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Kattelin sarjaohjelmaa, niin onko tosiaan niin että esim. Crosby pelaa All-Star ottelussa sunnuntaina ja lentää suoraan New Jerseyn vierasmatsiin maanantain alkuiltaan? Eipä ole otteluohjelman laatijalla paljon järkeä päässä liikkunut.
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  All-Star ottelu pelataan tänä vuonna lauantaina.

  Aston-Reese loukkasi sen verran itseään että on laitettu IR:ään ja Garrett Wilson on nostettu AHL:stä ylös.
   
 24. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Crosby nousi Ovechkinin kanssa tasapisteisiin all time -tilastoissa ja Marion kanssa tasalukemiin vähintään 20n maalin kausissa, molemmilla niitä on 12 kappaletta. Mihinköhän tämä kaveri yltää ja varsinkin yltäisi jos..? Niinpä.
   
 25. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Sekä Craig Custance että Elliotte Friedman ovat nostaneet Penguinsin esille kun ovat spekuloineet Hurricanesin Micheal Ferlandin tulevaa rental-siirtoa. Ei noita vielä voi miksikään huhuiksi nimittää vaan molemmat ovat tyyliin todenneet että "ihmettelisin jos Penguins ei ole kiinnostunut" eli kirjoittajien omaa spekulaatiota vain. Mutta mainitaan nyt tässä kuitenkin nuo. Ferland toisi hyökkäykseen fyysisyyttä ja hieman maalintekovoimaa, ja hänet voisi varmaan sijoittaa ihan mihin kenttään tahansa. Jos hänet saisi halvemmalla kuin 1.kierroksesta luopumalla niin olisihan se ihan hyvä vahvistus loppukaudeksi. Ykköskierrosta hänestä ei tule kuitenkaan maksaa. Parhaassa tapauksessa irtoaisi tietenkin yhtä halvalla kuin Patrick Maroon viime vuonna (3.kierros+jämäprospecti), mutta ei Hurricanes alehintaan varmasti divisioonan sisällä häntä kauppaisi.

  Ferlandin (tai vastaavan hyökkääjän) tulo tiputtaisi Simonin tai Aston-Reesen 13.hyökkääjäksi, mikä tietäisi sitten sitä että hyökkäyksen osalta syvyysosasto olisi kunnossa.

  ------------

  Lauantai-aamuna sitten vierasottelu Anaheimissa. Ducks ei ole voittanut peliäkään sitten näiden joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen viikkoa ennen joulua, ja pitää toivoa että se ei ole Penguins jonka kustannuksella he laittavat tappioputkensa poikki.