Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2018–2019

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 07.06.2018 klo 18.25.

 1. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Onhan Oleksiak hyvin tapellut yleensä, nyt vain alkuun heti huono ote ja siinä pääsi Wilson tarjoilee kunnon lyöntejä. Kyllä sille Reavesille tästä joukkueesta paikka löytyisi.

  Mutta joka tapauksessa iso voitto ja onhan se hienoa nähdä tunnetta tuommoinen määrä kentällä. Sheahan pelasi kyllä mahtavan pelin, huikeaa työtä läpi matsin varsinkin alivoimilla ja Murray oli hyvä vaikka jokunen kiekko sieltä kainalosta läpi meni, mutta pakit olivat näissä hyvin hereillä.
   
 2. Inkkaripäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburg Penguins
  Wilsonin yks moukku osu suoraan ohimoon ja siitä kyllä putoo kuka tahansa. Harmi, että kävi niin. Olis nähny mieluusti kunnon myllyn, nyt jäi vähän ykspuoleiseksi. Josko nyt sit Riikola kehiin
   
 3. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Pettersson on pelannut siellä hyvin joukkueeseen tulonsa jälkeen eli ei hänen pelaamisen suhteen ole valittamista. Hieno ja tärkeä pelastus tosiaan viime yönä maaliviivalta. Ollut perusvarma puolustaja eikä ole suurempia virheitä tehnyt siellä, vaikka nyt pari kertaa tullutkin siellä omalla alueella hieman kierretyksi. Mutta sitä sattuu kaikille puolustajille. Hyökkäyspäässä siniviivalla aktiivista pelaamista, vaikkakin tuntuu että ne rannevedot eivät ole vielä kovinkaan hyvällä prosentilla maalille saakka kantautuneet (kuten piti scouting reportien perusteella tapahtua). Liike on hyvää ja ollut jopa ajottain melko fyysinenkin. Kokonaisuudessaan ihan positiivinen ilmestys ollut.

  Tässä kuitenkin nyt Petterssoniin liittyen sitten muutama seikka huomioon otettavaksi:

  - Petterssonin peliminuutit ovat olleet kolmosparin tasolla, mielipidekysymys kumpaa Oleksiak/Pettersson-kaksikosta pitää joukkueen kuutospakkina. Roolituksen puolesta kumpaakin kun voi sellaiseksi sanoa.
  - Pettersson on saanut pelata suojattuja peliminuutteja siellä, kun on aloittanut hyökkäyspäässä enemmän kuin puolustusalueelta. Vastaavasti taas Määttä ja Oleksiak aloittavat lähes järjestäen vaihtonsa puolustuspäästä.
  - Petterssonin mukaantulo tiputti Riikolan pelaavasta kokoonpanosta ulos.

  Petterssonia on tähän saakka siten peluutettu melko suojatusta roolissa ja ei siinä mitään, onhan se järkevää peluutusta. Pettersson on laitettu sellaiseen rooliin jossa hänellä on ollut mahdollisuus pelata hyvin ja on täyttänyt siinä roolinsa. Ongelma (jos sellaiseksi sen haluaa mieltää ja minä ainakin haluan) on vain se että vastaavantyylistä peluutusta (ottaen huomioon puolustajan ja laiturin suojatun roolin erot) olisi toivonut Sprongillekin, sen perään monesti siitä huudeltiinkin, mutta sitä ei koskaan saatu nähdä ennenkuin Sprong lähetettiin muualle jossa häntä nyt peluutetaan juuri sellaisessa roolissa mitä hänelle olisi Penguinsissa toivonut. Lisäksi tosiaan Petterssonin mukaantulo tiputti Riikolan ulos pelaavasta kokoonpanosta ja ei se nyt nähdäkseni parannusta ole ollut. Riikola on täyttänyt paikkansa siinä missä Petterssonkin. Eli se että Petterssonin mukaantulo tiesi Sprongin menoa toiseen suuntaan ja Riikolan tippumista poppareille, ei ole mun papereissa millään muotoa positiivinen seikka. Mutta eihän se nyt kuitenkaan Petterssonilta pois ole millään muotoa, vaan liittyy valmennukseen/johtoportaaseen. Pettersson on kuitenkin oman roolinsa jäällä hoidellut kunnialla ja hyvä niin, toivotaan että sama jatkuu ja kehittyy edelleen pelaajana kauden mittaan ja tulevien vuosien aikana.

  Parasta Petterssonissa on ollut se että on muodostanut Johnsonin kanssa hyvän pakkiparin. Johnsonin pelaaminen on ollut nousujohteista ja täyttänyt kyllä paikkansa viime aikoina. Oli kyllä jo ennen tuota kauppaakin parantanut peliään ja on sitä nyt jatkanut sitten Petterssonin kanssa. Siellä on edelleen niitä puutteita toki JJ:n pelaamisessa, mutta onhan ero alkukauteen merkittävä. Tällä hetkellä on Penguinsin kolmanneksi paras puolustaja ja jokainen siitä sitten miettiköön että onko se hyvä vai huono asia. Oli miten oli niin tuossa pari päivää sitten ne aamujäiden parit olivat yllätys kun näytti että JJ nyt pelin parannuttuaan olisi joutumassa poppareille mutta sitä ei tapahtunut kuitenkaan ja ei viime aikojen pelaamisella sitä olekaan hetkeen myöskään tapahtumassa. Johnsonin roolikin on kyllä muuttunut sillä siinä missä alkukaudesta häntä kuormitettiin vahvasti puolustavassa roolissa aloittaen lähes järjestäen vaihtonsa omalta alueelta, on tuo nyt kääntynyt täysin päälaelleen ja nyt saa puolustajista eniten hyökkäyspään aloituksia tililleen. Tuo selittää tietenkin merkittävässä määrin sitä miksi pelaaminen näyttää paremmalta, sillä onhan tuossa nyt kenen tahansa puolustajan pelaamiseen selvä vaikutus. Pelaamisen taso JJ:llä on kuitenkin parantunut tosiaan alkukaudesta ja hyvä niin, mutta samalla vielä siinä on sitten parantamisen varaa merkittävästi edelleen.
   
 4. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Varmasti on Oleksiak ennenkin tapellut, enpä vaan muista nyt ensimmäistäkään ja Dallasin aikoihin en voi muistaakaan, kun noin yhtään Starsin peliä en ole katsonut viimeiseen 15 vuoteen. Siksipä mielipide perustuukin tähän, että toivottavasti oli vain yksi missaus tämä.
   
 5. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Vastahan tuo pari viikkoa takaperin otti hyvän raskaansarjan väännön Wayne Simmondsin kanssa. Siinä oli kunnon vanhan ajan meininkiä kun ottivat mittaa toisistaan. Simmondsilta nokka auki tappelun jälkeen. Tuonne tappelut-ketjuun silloin sen linkitinkin.

  Tällä kertaa ei sitten sujunutkaan yhtä hyvin Oleksiakilta.
   
 6. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  Joo jotain muistelin että ehkä ollut, tämä pääsi näemmä unohtumaan.
   
 7. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Hyvä taisteluvoitto josta toivottavasti tuli aimo annos boostia - sillä kyllähän joukkueen kiekollinen pelaaminen edelleen on aika huolimatonta ja päämäärätöntä roiskimista. Hyvä työnteko omissa mahdollisti muutaman kerran hyvän käännön vastustajan päätyyn päin, mutta muuten omista ei tunnuttu pääsevän kovinkaan organisoidusti. Ylivoimassa eniten näkyy sellaisen luontaisen luovuuden puute, ikään kuin paluu Johnstonin aikaan jolloin kaikki kiekollinen virtuuosimaisuus piti pitää piilossa. Lukuunottamatta Malkinin syöttöä Crosbyn maaliin, joka oli Genolta erinomainen osoitus pelisilmästä. Toisaalta taas tämän pelin perusteella Pens-alivoima hoiti vaarallistakin vaarallisemman Caps-ylivoiman hienosti pois viemällä Bäckströmin ajan ja tilan pois. Tuntui olevan myrkkyä sillä suunnalla. Muutenkin joukkueen uhrautuvaisuus oli huippuluokkaa, josta tärkeimpänä esimerkkinä se Rustin alivoimavaihto kun blokkasi Ovechkinin kudin viivasta ja linkutti vaihdon loppuun asti. Ikään kuin koko joukkueeseen olisi satanut ripaus Hörnqvistin taistelutahtoa.

  Penguinsille kyllä kelpaa nyt jokainen onnenkantamoinen kun sarjataulukossa ollaan edelleen ahtaalla. Tässä pelissä Capitals latasi kerran tolppaan ja kaksi kertaa kiekko pyöri aivan maaliviivalla. En muista kolisiko tolpat kotijoukkueen maalissa, mutta huonommalla tuurilla peli olisi taputeltu noihin osumiin täysin erilaisin tuloksin.

  Ottelu oli kuitenkin hieno osoitus siitä, että tässä joukkueessa edelleen on potentiaalia. Washingtonista ei kovin moni ole hakenut pisteitä ja varsinkin kun se tapahtui kesken heidän hienon jaksonsa niin entistä enemmän aihetta jatkaa tästä posiitivisen kautta oman pelin kehittämistä. Kunhan ei tänään Wildia vastaan ajateltaisi, että kun voitettiin Capitalskin niin tänään riittää 50%.
   
 8. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Joukkue sai hyvän startin matsiin ja selvästi tuo Oleksiakin tappelu Wilsonin kanssa sytytti joukkueen peliin. Aina noita vääntöjä ei tarvitse voittaa, että ne satavat omalle joukkueelle.

  Lainaus:
  Pens pelasi loppupelin viidellä pakilla joten voidaan sanoa, että hyvä peli vierailta. Tilastot matsin jälkeen olivat tasaiset ja molemmilla oli paikkoja tehdä enemmän maaleja, vierailla oli mm. alivoimalla useampi ns. tuhannen taalan paikka. Jos onnenkantamoisista puhutaan niin ei pidä muistaa edellistä kohtaamista jonka Pens hävisi muistaakseni samoin numeroin kuin nyt voitti, silloin Holtby rimojen kanssa ryösti voiton Capsille (muistaakseni torjui tuolloin yli 40 kertaa). Paljon paskemmillakin peleillä tässä on pisteitä raavittu aikaisemmin, mutta tämä esitys oli jo selvästi parempaan suuntaan eikä tätä voittoa vähätellä tarvitse.

  Lainaus:
  Tästä vielä voitot Wildista ja Hurricanesista ennen joulua niin kuka tietää mihin suuntaan tämä homma tästä lähtee? Toivoisin kyllä, että Malkin ja Kessel saisivat rinnalleen Pearsonin ja puolustukseen rightin kaveri jostain tekisi hyvää, kyllähän jääkiekko on niin nopea laji tänä päivänä ettei tasoitusta oikein voisi antaa sillä ettei pakkien kätisyydet täsmää. Pakko sanoa, että joku rightin kätisyyden omaava fyysinen yleispuolustaja sopisi kuin nenä päähän tuonne pakistoon, koodinimi Manson. Määttä voisi hyvin olla vaihtotavarana tässä...
   
  Bosco tykkää tästä.
 9. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Onhan Oleksiakilla tappeluja tältä kaudelta kolme kappaletta, viime kaudella 7 ja muutamia muitakin tappeluita NHL:ssä.
   
 10. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Hieno voitto b2b pelistä! Minnesota vaikutti ihan solidilta, mutta pens hoiti! Ottelun eka maali meni ehkä hiuka DeSmithille, mutta toinen sitten jo räikeästi Dubnykin piikiin!

  Tärkeät 4pojoa b2b peleistä, ja niinkuin jo viime yönä, JJ ainakin parantanut peliä. Riikola oli pirteä ja pääsääntöisesti erottui edukseen, vaikka todistikin jäällä ekaa maalia, ja otti jäähyn loppuun, mutta oli vähän "pakkojäähy" tuossa kohtaa!

  Pikkuhiljaa alkaa koneet käynnistymään, vaikka pelillisesti ei viime kausilta tuttua hyökköyspään ilotulista saatukaan todistaa.

  Hienoa!
   
 11. LemMy Jäsen

  Hauskaa luettavaa pari sivua taaksepäin kun Rust haukuttu alimpaan helvettiin ja kaikenmaailman conorshearyja kaivattu takaisin. :D

  No kyllähän alkukausi Rustilta ihan järkyttävän huono olikin, mutta lähiaikoina on kyllä useamman voiton avain ollut.
   
  tinkezione tykkää tästä.
 12. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  No nyt oli paska matsi, mutta voitto! Ei kotona saisi vain olla noin luokattoman huono ja antaa vieraiden viedä peliä tuolla tavalla ja itse roikkua vain mukana, toki toinen oli eilen levännyt ja toinen pelannut kiihkeän rivalry-matsin tullen kahden aikaan yöllä kotiin paikallista aikaa, mutta silti ei voi olla noin paljon kaveria perässä läpi matsin! DeSmith oli hyvä jälleen kerran ja Rust jatkaa kuumaa putkeaan, siinä ne posit sitten olikin. Ja toki Riikolalle voi antaa maininnan, ei yhtään jää jälkeen Petterssonia tai Määttää tai Oleksiakia joista kaikki menisi hyvin kutospakkeina, mutta nyt näistä muodostuu kakkospakkipari jne. mikä on tietenkin ongelmallinen tilanne.
   
 13. lomapäivä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & Ilves
  Marraskuun kamalan tappioputken jälkeen Penguins on pelannut rekordilla 10-4-2, joten ihan silleen suht hyvin tässä on mennyt. Positiivistä on, että monet voitot on ollut taisteluvoittoja, joten ilme on ollut hyvä. Bylsma-aikakauden kullinläpsyttelyt on ollut vähenemään päin, ja sehän se kaikista kamalin näky oli.

  Mitenköhän mv-tilanne tulevaisuudessa? Kaikki voi varmaan olla samaa mieltä, että isoin kehityshyppy on tapahtunut DeSmithillä, joka suorittaa kyllä illasta toiseen hyvällä tasolla. Taitaa olla UFA tän kauden jälkeen, ja oletetaan että tuolla tasolla jatkaa kauden loppuun, joku GM voi olla valmis maksamaan ihan monia miljoonia DeSmithille. Meidän palkkakattoon ei silti valitettavasti oikein mene 1A-1B tyylinen ratkasu. Murray-Jarry kaksikko taas tulisi olemaan aikamoinen arpa.
   
 14. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  DeSmith pelaa kovalla tasolla ja hyvä niin. Siitä huolimatta hän ei ainakaan vielä ole mitään muuta kuin kuuma backup. En siis väitä etteikö olisi mahdollista että kykenisi joskus pysyvään starterin rooliin, mutta huomattavasti todennäköisempää että kuuluu siihen _huomattavasti_ vähemmän harvinaiseen pystymetsästä tulevien tähdenlentojen kastiin.

  Pelailkoon Murrayn kanssa vaikka 50-50 niin kauan kun vire kestää, mutta tavoite pitäisi olla siinä että Möri pääsee kuntoon ja hänkin saa vireen kohdalleen.
   
 15. lomapäivä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins & Ilves
  Lainaus:
  Tottakai näin on asia juuri tällä hetkellä. DeSmithissä erona on, että ei ole pelannut tyylillä joka 3. peli, ja pelannut hyvin, vaan monta peliä putkeen ja lähes aina loistavalla tasolla. Minun kysymykseni olikin jo tuleville vuosille, sillä DeSmith tosissaan on UFA kauden jälkeen. Annetaanko vaan mennä toiseen organisaatioon hyvän kauden jälkeen ja mennään kahdella arvalla?

  Lisäksi tottakai koko organisaatio ja fanit toivoo, että Murray saa pelinsä ja kroppansa kasaan ja hänestä tulee liigan parhaita veskareita. Hieman silti jo voi miettiä, että mitä jos ei?
   
 16. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Lainaus:
  Rust on aivan aarettoman "streaky" pelaaja ja nyt tuntuu putki kulkevan. Sinansa tuossa takinkaantelyssa ja tuuliviireilyssa ei ole urheilun fanikulttuurin kontekstissa mitaan uutta.

  Tuskin DeSmith "hieman iakkaampana" vasta kauden lopussa potentiaalisesti yhden hyvan kauden pelanneena maalivahtina mitaan kuukiviin verrattavia tarjouksia saa, Penguinsilla pitaisi olla hyvin varaa ajaa jatkossakin Murray-DeSmith -tandemia. Hyvalla tolalla on joukkueen peli talla hetkella ja taisteluilmetta loytyy. Malkinia ei ole pistesarakkeessa nakynyt lainkaan, Kesselia hieman ja Crosbya viime aikoina vahan enemman, mutta oivallistahan tama on, etta ratkaisijoita loytyy myos odotuslistan loppupaan miehilta.
   
 17. yki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Kyllä haukut oli ihan paikallaan ja itse kritisoin aika voimakkasti. Alkukausi oli erittän surkea tehojen ja myös tekemisen näkökulmasta. Tämän jälkeen Rust pelasi ajoittain hyvin, mutta tehoja ei tullut siitä huolimatta. No nyt niitä maaleja tulee ja pelaaminen on hyvällä tasolla.

  Aikamoista vuoristorataa ollut tämä kausi, mutta samanlaisilla otteilla kun jatkaa, niin edessä sellainen odotettu 0,5ppg kausi.

  Sen verran paljon kritisoitu, niin annetaan myös kehuja Johnssonille, joka on pelannut kaksi viimeistä peliä erittäin hyvin.

  Nyt harkitsisin vakavasti Määtän kauppaamista, sillä Riikola ja Pettersson riittävät aivan hyvin. Yksi rightin pakki tuohon, niin hyvältä näyttäisi tilanne.

  Viimeiset 16 peliä mennyt 10-4-2 ja viimeiset 10 peliä 7-2-1. Eli sen erittäin heikon ajan jälkeen on mennyt tuloksellisesti hyvin, vaikka pelaamisessa jonkin verran puutteita onkin.
   
 18. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Ja sieltähän se tuli, kliininen 3-0 voitto. Crosbyshown ohella Murray oli jäätävä - ei pomputellut yhtään, vaan torjui kaiken ja liimasi vielä hyvällä prossalla!

  Penguinsin puolustus näytti pitkästä aikaa hyvältä. Se elää jopa voimakkaammin Dumoulinista, kuin Letusta, vaikka jälkimmäinen sitten elävöittää hyökkäystä ihan toisella tavalla. Mutta Dumon mailapuolustus parhaimmillaan taidetta :)
  Petterssonin tulon myötä tuntuu, että JJ on löytänyt myös jutun juonesta pikkuhiljaa kiinni. Ja itse kyllä pidän Petterssonin pelistä; hyvä luistelu, käyttää fysiikkaa, ja pelaa varmahkon oloisesti most of time.
  Malkinilta taas pikkuisen parempi peli, ja kyllähän sitä tasakentällisten onnistumista nyt odotellaan vesi kielellä ja lähellä se jo oli.
  Carolinan peli kieltämättä suht sekaisen näköistä, ja antoivat pinguille ihan liian paljon aikaa. Etenkin hyökkäyksiin pingut pääsi lähtemään vauhdilla monta kertaa. Olin huomaavinani että carolinan pakit ei hyökkäyssinisellä puske/"pinchaa" ränniä vastaan vaan jäävät pelaaman yli varovaisesti ja varman päälle ne tilanteet, ja tällä annettaan vastustajalle avaimet käteen nopeisiin hyökköyksiin lähtöihin.

  +++Murray
  ++Crosby (& jakeboy)
  +joukkuepuolustus
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2018 klo 07.36
 19. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Highlightsien perusteella Matt Murray tuntui olevan hykerryttävän hyvässä vireessä. Sormet ja varpaat ristiin, että kestäisi läjässä pikkuisen pitemmänkin pätkän. DeSmith on antanut loistavia näyttöjä mikä on tehnyt luontaista kilpailutilannetta maalinsuulle ja se varmaan osaltaan on auttanut Murrayta. Tämä kun on tuntunut olevan parhaimmillaan silloin kun pitää kilpailla aloittavan maalivahdin pestistä ja joukkueen menestyksen taakkaa voi jakaa toisillekin hartioille. Maalivahtitilanteessa piilee joukkueen kannalta vahvuuksia, mutta myös heikkouksiakin jos ykköstorjuja ei kestä ykköstorjujan paineita. Ans kattoo tästä eteenpäin.

  Crosbylta aika huikeita suorituksia taas, enkä uskalla edes epäillä pelanneen muutenkaan heikosti. Uratilastoissa taisi nousta tasapisteisiin Alfredssonin kanssa joten ovat nyt peräkkäin toisen aktiivisen legendan, Ovechkinin, kanssa. Veljekset tulevat vääjäämättä nousemaan top50-sijoille tällä kaudella ja vain aika näyttää miten korkealle sinne. Harmi Crosbyn kannalta, että Ovechkin on alkanut tehoilemaan vanhemmilla päivillään ihan samaa tahtia kun Crosbykin niin eroa ei saa kutistetuksi.

  Metropolitanissa aaltoilu jatkuu. Penguins on nyt kolmantena, tosin pelejä enemmän pelanneena kun edessä ja takana oleva joukkue. Edelleen väittäisin, että Islanders ei välttämättä kestä kyydissä mukana koko kautta, vaikka vastoin odotuksia ovat kyllä pelanneet hyvin tähänkin asti. Idässä muutenkin villi kortti -paikka on valunut syliin, joten joukkue voi jatkaa joulun jälkeen hyvistä asemista pudotuspelipaikan varmistamista. Jos Detroit kaatuisi joulun jälkeen Penguins sivuaisi kauden pisintä voittoputkeaan. Se on tällä hetkellä 4, eikä siis kovin mairitteleva. Tilasto kaipaa kipeästi remontointia. 7-2-1 viimesestä kymmenestä on varmaan kauden paras rekordi kymmenen ottelun sesongista, mutta en viitsi tarkistaa. Joka tapauksessa hyvin on mennyt ja hyvin pitäisi mennä joulun jälkeenkin. Kausi on ollut valtavaa vuoristorataa, mutta jos se tasaisuus olisi nyt löytynyt. Malkin kun tulee joululomilta takaisin tutun tehokkaana itsenään niin Pens on jälleen vaikea vastustaja kenelle tahansa.
   
 20. Smasher/Devourer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Peliitat
  Lainaus:
  Kyllähän jo pelkästään tilastot kertovat omaa kieltään:

  0+3 (kaikki vieläpä ykkössyöttöjä)
  5 laukausta
  +3
  Aloitusprosentti 71%
  Alivoima-aikaa 3:12

  Muutenkin Sid on ollut aivan huikeassa vireessä jo pidemmän aikaa. Nyt vielä Malkin kunnolla hereille niin kyllä se tästä taas!
   
 21. sam1theman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Hyvä stintti joukkueelta näin ennen joulua, ja tästä hyvä lähteä kinkun imutteluun. Tosiaan Penssillä viimeseen 10 peliin kerättynä 15 pistettä, ja tämän parempaan on koko liigasta yltänyt vain Tampa (19) ja Jets (16). Sharks keräs myös 15p. Joten formi on kova ja toivotaan että suorittaminen jatkuu joulun jälkeen samanlaisena ja pisteitä kerätään kärkipään tahtiin!
   
 22. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK&Pittsburgh Penguins
  Hieno voitto Carolinasta vime yönä! Paikkoja olisi ollut iskeä kiekkoa enemmänkin reppuun, mutta toisaalta myös Murray otti hyviä koppeja ja hienoa nähdä Murrayn pelaavan tuolla tasolla. Nyt vaan sormet ja varpaat ristissä toivotaan, että Murray pysyy kunnossa ja tuo taso pysyy, tätä varmasti auttaa myös DeSmithin hyvä vire niin toivottavasti peluutus jatkuu 50/50 tyylisenä. Pens tarvitsee terveen ja hyvässä vireessä olevan Murrayn keväällä.

  Crosbyn ketju dominoi peliä täysin viime yönä, muut ketjut pelasivat tasaisen varmaa peliä, mutta kyllähän noilta keskiketjuilta enemmän saa vaatia. Malkin heräsi mitä pidemmälle peli eteni, mutta tuntuivat maalipaikat syntyvän vain miehen oman henkilökohtaisen taitotason seurauksena eikä ketjun yhteispelin kautta. Tästä syystä nyt kun Malkinilla on vaikeampi jakso menossa niin vaihtaisin laiturit Brassardin laitureiden kanssa päikseen koska ei Brassardin ketjukaan ihmeitä aikaan ole saanut eli mitään tuossa ei ainakaan häviäisi. Jos tässä saadaan Malkin ja kumppanit vielä vireeseen niin pitkä kevät on täysin mahdollinen.

  Let's go Pens ja hyvää joulua kaikille :)
   
 23. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Pens Re-Sign Jake Guentzel to a Five-Year, $30 Million Contract Extension

  Jake Guentzelille viiden vuoden mittainen jatkosopimus $6 miljoonan AAV:lla.

  Erinomainen sopimus Guentzelille sekä Penguinsille. Guentzel on tosiaan playoffeissa jo osoittanut olevansa kova tekijä ja on nyt tekemässä sitä runkosarjassa. Tällä hetkellä lähes piste-per-peli tahdissa ja tekee pisteensä pääsääntöisesti tasakentällisin. Erinomainen tutkapari Crosbylle ja osoittanut pelaavansa erittäin hyvin myös missä tahansa muussa kentässä eli ei loista vain Crosbyn ansiosta. Tärkeä pelaaja joukkueelle ja hienoa että nyt on kiinnitetty useaksi vuodeksi eteenpäin joukkueeseen erittäin kohtuullisella hinnalla.

  Tämän myötä joukkueen palkkarakenne tulevaksi vuodeksi on myös hyvin selkeä. Noin $74.4 miljoonaa sidottuna 15 pelaajaan eli paljoa ei ole tilaa loppuja varten mutta kaikki runkopelaajat jo sopimuksen alla. Siellä on vielä noita RFA-syvyyspelaajia (Pettersson, Riikola, ZAR) jotka tarvitsevat uudet sopimukset, mutta ei heistä kenellekään tarvitse isoa sopimusta antaa tässä vaiheessa. Alempien kenttien sentteriosastolla on sitten noita UFA-pelaajia (Brassard, Sheahan, Cullen, Grant) ja siellä meneekin sitten vaikeammaksi tilanne ja etenkin Brassardille korvaavan kolmossentterin löytäminen ei ole helppoa (vaikka Brassardin esityksissä onkin tähän mennessä ollut paljon parantamisen varaa). Capin nousu auttaisi tuossa suhteessa, mutta se on ensi kesän ongelmia sitten.

  --------------

  Penguins palasi joulutauolta voittoisana kun Red Wings kaatui 5-2 lukemin ja sen myötä sivuttiin kauden pisintä voittoputkea (neljä ottelua). Hidas alku otteluun ja Murray piti hyvin joukkuetta pystyssä. Muutoinkin Murray jatkoi paluunsa jälkeisiä hyviä otteita mikä on hienoa nähdä. Penguinsin peli sitten parani ottelun edetessä ja kärkipelaajat kävivät iskemässä tehoja. Malkin teki tilanteen vielä tiukaksi vaarallisella ja turhanpäiväisellä hyökkäyssinisen neppailulla josta sitten kiekonmenetys ja vastustaja nousi maalin päähän kolmannessa erässä. Onneksi siihen tuli sitten nopea vastaus ja tärkeät kaksi pistettä jälleen tilille.
   
 24. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  @Bosco Penguinsin on pakko tehdä joku kauppa ja ihmettelen jos ei Kessel lähde. Oletetaan siis että miehellä nyt kiinnostusta on ja toki ei voi olettaa että Penguins saa saman hinnan, mitä Torontolle maksoi, niin silti luulisi että Phil on kauppatavara nro 1. Joka vuotiset Malkinin huhut varmasti pamahtavat nettiin ennemmin tai myöhemmin, mutta onhan tuossa nyt peliliikkeitä vaan tehtävä seuraavaa kautta ajatellen.
   
 25. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  No Kesselin nimi tulee varmasti pyörimään kesällä taas huhuissa, onhan se jo joka vuotinen perinne. Sullivanille ei varmaan olisi kovinkaan paha paikka jos Kessel vaihtaisi maisemaa kun heidän suhteessa on omat haasteensa ollut (vaikka eiköhän media niitäkin ole liioitellut, mutta ei savua ilman tulta) ja eiköhän JR olisi siihen myös valmis jos saa sopivan vastineen. Mutta jos Kessel onnistuu nyt playoffeissa '16 ja 17' keväiden tapaan niin millä Penguins pystyisi perustelemaan Kesselin kauppaamisen? Ei tasan millään. Jos taas Kesselin kevät sujuu viime kevään malliin niin kauppaaminen on sen myötä sitten helpompaa (Penguinsille siis; toki loistavasti sujuneiden playoffien myötä maksuhaluisia kauppakumppaneita löytyisi varmaan helpommin kuin heikosti sujuneiden playoffien jäljiltä), joten kyllähän Kesselin uran jatko Penguinsissa ratkeaa hyvin pitkälti siihen miten pelit tulevana keväänä sujuvat.

  Siellä on kuitenkin sitten Määtän ja Oleksiakin kaltaisia pelaajia joista luopumalla sitä cappitilaa on mahdollista saada helpommalla kuin Kesselistä luopumalla. Penguinsilla on kuitenkin tällä hetkellä ja myös ensi kaudeksi 8 NHL-puolustajaa joten sieltä voi hyvin yhdestä luopua. Ykköspakkipari (Letang, Dumo) ei lähde mihinkään, Johnsonia ei helpolla varmaan saa liikuteltua ja sitten nuo kaksi RFA:ta (Riikola ja Pettersson) on saatavilla edullisiin jatkoihin. Schultz on sitten yksi mahdollisuus kun on vain vuoden päässä UFA-statuksesta kesällä, mutta onhan tuo Schultzin poissaolo näkynyt siinä että kiekonliikuttelu puolustukselta on jäänyt liian pitkälti yksin Letangin varaan. Schultz on arvokas pelaaja joukkueelle ja siten ei häntäkään ole oikein varaa kaupata, jolloin jäljelle jää juurikin Määttä ja Oleksiak. Jälkimmäinen on jäämässä seiskapakiksi, ainakin jos kaikki olisivat terveinä, ja siinä olisi sitten liian kallis. Jos vaikka Sheahan haluttaisiin pitää niin Oleksiakista luopumalla löytyisi siihen cappitila. Määtällä puolestaan saisi varmasti sitten jonkinlaisen kolmossentterin ja/tai cappitilaa sinne. Joten kyllä tuo Määttä olisi tällä hetkellä se kauppatavara numero 1. mun silmissä, mahdollisesti jo tämän kauden aikana jos siellä vielä rosteriin halutaan täksi kaudeksi jotain isompia muutoksia.