Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017 klo 14.57.

 1. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  Mikä siinä Sundqvistissa nyt niin viehättää, että vielä vaiheessa olevan alaketjujen sentterin menettäminen näin jengiä kirpaisee? Realismia sekin on, että Sundqvistilla ei välttämättä olisi vielä ensi kaudellakaan mitään asiaa vakikokoonpanoon edes nykyisessä tilanteessa, kun taustalta on tulossa Sprong, Archibald on ihan vastaavalla tavalla hyödyllinen kaveri ja Reaves siis joka tapauksessa noin tuhat kertaa aikaansaavampi pelaaja noille minuuteille.
   
 2. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  No juurikin se, että Cullen kun todennäköisesti lopettaa, noille paikoille Penguins tarvitsee miehiä ja Sundqvist on yksi halpa vaihtoehto vähintään tuuraajaksi jo ensi kaudelle kasvamaan ja kehittymään. Sprong ei ole nelosen mies, vaan ylempiin kenttiin korvaamaan Kunitzia. Archibaldista ei ole mitään tietoa, mutta ei noita omia varauksia nyt ihan "noin vaan" olisi syytä heitellä menemään. Kyllä -20 sijaa olisi pitänyt rittää hinnaksi Reavesille.
   
 3. Boulerice Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boogaard(R.I.P) ja Twist
  Hienoa että saatiin kovuutta joukkueeseen joka osaa myös jonkin verran pelata kiekkoa. Sundqvistin menetys ei ollut mielestäni suuri ja hänen tilalleen löytyy varmasti vaihtoehto. Rutherford taisi sanoa että joukkueet pelasivat heitä vastaan kovempaa kuin aiemmin ja siihen oli vastattava jollakin tavalla ja se vastaus ei todellakaan ole peluuttaa Oscaria. Tietty varausvuoro olisi voinut olla toiselta kierokselta mutta ei mua siltikään vituta yhtään.
   
 4. Jotain muuta Jäsen

  Jouluun mennässä täällä väki haukkoo henkeään, kuinka nerokas Rutherford oli hankkiessaan Reavesin. Kerran olen itsekin kritisoinut Jimin hankintoja ja kuinka väärässä olinkaan! Ja helppohan se on todeta, että kaikki treidit ovat olleet onnistuneita, kun tupla on taskussa. Seuraava haaste on löytää ne palaset, että myös neljäsketju on tehokas vastustajan päädyssä ja pystyy voittamaan oman pelinsä. Cullenin toivoisi jatkavan vielä vuoden ja siihen kolmas lenkki esim. Rust, niin hirveän huolissaan ei tarvitsisi olla.

  Guentzel - Crosby - Sheary

  Sprong - Malkin - Hörnqvist

  Hagelin - xxxx - Kessel

  Rust - Cullen - Reaves


  Tuo kolmosen keskikaistan mies olisikin kesän tärkein hankinta, koska Kesselille ei voi antaa siihen mitään puukättä. Mitähän Toronto pyytäisi Bozakista? Vuosi sopimusta jäljellä ja jos Nylander olisi valmis ottamaan oman ketjun, niin voisi irrota sieltä. Tolla Reavesiin käytetyllä ykkösellä olisi voinut ainakin aloittaa. Bonino olisi tietysti helpoin, mutta taitaa saada yli sen mitä Penguins pystyy tarjoamaan. Jos suostuu johonkin 4milj/2v niin sitten kyllä, mutta pidempään ei, koska Guentzel ja Sheary tulevat maksamaan sen jälkeen kaiken mennässä putkeen +9 miljoonaa yhteensä. Oletan siis, että Sheary saa parin vuoden siltasopparin, jonka jälkeen reilu korotus ja Guentzel vetää tulevan kauden niin eläimelliset tehot, että saa suoraan ison sopimuksen. Ja Hörnqvist tarvitsee myös uuden sopimuksen kauden jälkeen.
   
 5. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Boninolle on ilmoitettu että mies saa testata markkina-arvonsa ja palata sitten asiaan Penguinsin kanssa neuvotteluihin sopimuksesta. Kunitzista ei ole kuulunut mitään, mutta toivottavasti mies nyt jatkaa uraansa sitten muualla jos sitä vielä jatkaa. Cullenikaan ei vielä ilmoittanut mitään, joten aika näyttää. Nyt lepotaukoa kiekosta ja odottamaan ensi viikon lauantaita.
   
 6. stunt cock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks, HPK
  Varmaan Penguins on myös sellainen joukkue, jossa vetovoimaa on. Eli moni voi vähän tinkiä palkasta, että pääsee noin hyvään joukkueeseen pelaamaan.
   
 7. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Sundqvistin suhteen oli optimistiset odotukset että hänestä tulisi joukkueelle hyvä kolmoskentän sentteri ajan myötä, ensi kaudeksi jo neloskentän sentteri. On kuitenkin kookas ja vahva puolustussuuntaan. Toissa kaudella oli hyvä pelaamissaan NHL-otteluissa, ja alkusyksy AHL:ssä meni erittäin lupaavissa merkeissä hyökkäyspelin kehittymisen kannalta (30 pistettä 29 pelissä vuodenvaihteeseen mennessä). Kauden toinen puolisko kuitenkin heti tammikuun alusta lähtien meni paljon heikommin (16 pistettä 34 ottelussa ja yksi piste 5 playoff-ottelussa), ja NHL:ssä ei tämän vuoden loppukeväästä pelaamissaan 10 pelissä osoittanut kehittymisen merkkejä vuoden takaiseen nähden, joten ehkä siellä organisaatiossa nähtiin sitten jotain varoitusmerkkejä hänen kehittymisensä suunnan suhteen. Olisihan tuon kortin mielellään katsonut, mutta kun waiver-vapaus loppui tähän kauteen, niin samalla tämä oli myös oikea hetki kaupata hänet jos luottoa häneen ei riittävästi löytynyt. Luotetaan organisaatioon tältä osin sitten.

  Reaves on tosiaankin omassa roolissaan yksi NHL:n parhaista pelaajista. Ei ole pelkkä gooni vaan pystyy myös pelaamaan neloskentässä, kun on hyvin liikkuva ja aktiivinen karvaaja. Yksi NHL:n kovimmista taklaajista. Hänen roolinsa on hieman jo kuollut sukupuuttoon NHL:ssä, mutta jos sinne tosiaan kovuutta haluttiin niin eipä Reavesia paljon kovempaa ja nimenomaan vakiorooliin kykenevää pelaajaa varmasti olisi ollut löydettävissä. Sullivan kommenttiensa perusteella näkee hänessä hyvän pelaajan joukkueelle, ja Crosbyn ja Malkinin on aina sanottu pitävänsä siitä että joukkueesta löytyy nyrkkisankari, ja Letang on twitter-kommentin perusteella innoissaan Reavesin tulosta joukkueeseen, joten nuo ovat myös hyviä syitä pitää tästä hankinnasta - hinnasta huolimatta. Toivotetaan Reaves tervetulleeksi joukkueeseen.

  Harmillista kuitenkin tuo maksettu kova hinta, mutta eipä mahda mitään. Sitähän voi kuitenkin katsoa siltä kantilta että ns. toisella kierroksella tiputtiin 20 sijaa ja vaihdettiin potentiaalinen ensi kauden neloskentän pelaaja varmaan neloskentän pelaajaan. Mutta joo.... Blues otti tuolla vuorolla potentiaalisen venäläislaiturin, katsotaan mitä Penguins tänään löytää tuolla omalla vuorollaan sitten. Jos sieltä Sprongin tyylinen pelaaja vielä löytyisi, niin eipä olisi ollenkaan paha enää sen jälkeen sitten.

  Nyt on vastattu ainakin yhdeltä osin kovuuden lisäämiseen, katsotaan onko lisää tulossa vai nähdäänkö tämän riittävän. Sentteri- ja puolustusosaston täydentäminen on seuraava prioriteetti, ja b2b-pelien runsaasta määrästä johtuen myös kakkosmaalivahdiksi pitää löytää hyvä veteraanimaalivahti.
   
 8. JTX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, HPK
  Kun Pens voittaa ensi vuonna kolmannen cupinsa putkeen, niin me muiden jengien fanit nauretaan sitten vielä tälle treidille. Antakaa meille tää, jooko?

  Vaikka toi kauppa nyt valuemielessä aika heikko olikin, niin sillä ei ole mitään merkitystä Pensin lähivuosien iskukykyyn. Tuo on varmaan seikka, joka vaikuttaa Rutherfordiinkin.
   
 9. _Samppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, Liverpool FC.
  Yöllä mä pidin tätä kauppaa täysin järjettömänä, mutta niin ne vaan ajatukset muuttuu nukutun yön jälkeen.

  Reaves on ollut mun suosikkeja liigaan tulostaan asti, ja oon joka vuosi toivonut että treidataan Flyersiin. Nyt sitten kun paikallisvastustaja hankkii pelaajan itselleen, on ilmassa lievää katkeruutta. Hinta toki kova, mutta ei tosiaan vaikuta juurikaan Pensin iskukykyyn. Loistava roolipelaaja jonka voi aika huoletta heittää pelaamaan ne nelosen normaalit minuutit. Yksi sarjan fyysisimmistä pelaajista, mutta samalla pelaa kyllä todella puhdasta kiekkoa. Silloin kun tarvitaan, niin pystyy vaikka yksin aiheuttamaan harmaita hiuksia vastustajan pakeille vetämällä todella raskaita pommeja.

  Jos peilaa suoraan value- mielessä, niin edelleen hullu kauppa. Nää fanien lemmikit on kuitenkin jossain mielessä aika korvaamattomia, ja olen ymmärtänyt että on myös todella hyvä pukukoppipelaaja. Lisäksi kiekolliset taidot ovat täysin riittävät rooliin nähden, joten hyvän palasen te saitte jos se kovuus oli nyt sitä mitä jonkun mielestä tarvittiin.

  Tappelut edelleen läsnä vaikka onkin vähentyneet, ja sarjasta ei löydy sellaista pelaajaa kenen kanssa Reaves ei pudota hanskoja, jos tilanne sen vaatii. Mielenkiinnolla odotan ensimmäisiä matseja, ja että onko näyttöhaluja samalla tavalla kuin Lucicilla oli kun McDavidiä vähänkään oltiin tönimässä. Veikkaan että on.
   
 10. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  McDavidillä on Lucic, Kassian ja Maroon tuomassa kivaa turvaa, nyt meidän tähdillä on Reaves. Toivottavasti ei nyt ihan niin paljon näytönhaluja ole kuin Lucicilla oli kun Engelland silloin alkukaudesta hieman osui McDavidiin ja hanskat lensi kädestä heti, mutta jos koiruuksia tapahtuu niin odotan kyllä Reavesin tekevän jotain. Voi olla, että tulevalla kaudella ei se pieni rääpäle Columbuksesta vedäkään poikkaria Kuhnhackelin niskaan niin, että maila menee samalla paskaksi ainakaan jos Reaves on kentällä. Eiköhän tuo Reaves Capsia vastaan ota Wilsonin kanssa myllyä jossakin välissä kautta, pidän tätä jopa todennäköisenä. On kyllä hienoa tulla näkemään Reaves Pens-paita päällä ensi kaudella, huhhu. Toivottavasti löytyy joukkueesta oma paikka ja vierelle sopivat pelaajat.
   
 11. mountainsnake Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, TsSKA moscow & KHL-jokerit
  Hyvä muuvi. Oscar Sundqvist tuskin tulee nähtyjen otteiden perusteella ikinä ihmeemmin änärissä onnistumaan. Voin toki olla väärässä, mutta Reaves on kuitenkin hyvä lisä jengiin, ja ite ainakin suht mielissäni tästä muuvista!
   
 12. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Porukka höpöttää miten meillä ei ole varaa pitää Boninoa 3-4millin ja Schultzia 4-6 millin palkoilla. Varsin hyvin pystytään miehet pitämään, kun treidataan ylipalkatut Hagelin ja Määttä muualle. Bonino ja Schultz ovat paljon tärkeämpiä/parempia pelaajia kuin nämä kaksi suht pienissä rooleissa isoilla palkoilla pelaavaa jamppaa. Schultz toki voi vaatia enemmän palkkaa, mutta uskon miehen antavan alennusta pinguille.

  Lainaus:
  Häh? Letangin jälkeen yhtä selvä kakkonen pakistossa.

  Lainaus:
  Ei kiitos, kun Bozak on juuri mainitsemasi puukäsi. Eikä Kesseliä kyllä lähtökohtaisesti lähdetä erottamaan tutkaparistaan Malkinista.

  Lainaus:
  Minkä helvetin takia haluat miehestä eroon? Iso johtaja kopissa ja loistavat pleijarit alla. Ilman muuta millin jatko ala Cullen vaan miehelle, jos mies vielä haluaa pelata.
   
 13. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Lainaus:
  No aiemmin jo kirjoitin ketjussa, että jos HALVALLA sopimuksella jatkaa, niin sitten ei haittaa. Epäilyttää vaan että mies näin tekisi, mutta katsellaan.
   
 14. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  Jos Määtän vastine on jotain luokkaa "Trouba" niin sitten, mutta ei muuten Ollia kannata lähteä myymään pois. Ja Hagelinin nopeus on kyllä hemmetin hyvä ase. Joo sopimuksessa on ilmaa kyllä hieman, mutta en minä lähtisi Hagelinia pois potkimaan ellei oikeasti tule palkkakaton kanssa todella tukalaa.
   
 15. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Lainaus:
  Jos Schultz on niin selvä kakkonen Penguinsin pakistossa heti Letangin jälkeen, niin miten selität sen, että Schultz pelasi esimerkiksi pudotuspeleissä joukkueensa puolustajista ainoastaan neljänneksi eniten ottelua kohden? Edellä siis Dumoulin, Hainsey ja Määttä. Toki Schultzin hyökkäysavut ovat kiistattomat ja hän on kehittynyt edellisen vuoden aikana todella paljon yleispelaamisessakin, mutta silti etenkin Dumoulin sekä myöskin Määttä (vaikka Määtän kohdalla siinä ja siinä) ovat Penguinsin puolustuhierarkiassa hänen edellään. Toivon ehdottomasti, että Schultz jatkaa joukkueessa, mutta melko hurjalta kuulostaa yli viiden miljoonan vuosipalkka joukkueen nelospakille.

  Ryan Reavesin hankintaa on tässä yritetty hieman sulatella, mutta en kyllä tälle treidille millään lämpene. Toki varmasti Reaves menee hyvänä syvyyspelaajana hyökkäykseen, mutta ei kyllä oikein vakuuta tuollainen alle 9 minuutin peliaika ottelua kohden Bluesin runkosarjassa. Playoffeissa sitten 9,5 minuuttia. Kuitenkaan Penguinsin vakihyökkääjistä kukaan ei pelannut pudotuspeleissä alle 11 minuuttia per ottelu. Jos Reavesia ei Bluesissa voitu peluuttaa tuon enempää, niin voidaanko häntä peluuttaa Penguinsin systeemissä edes tuota vähää? Tai toki voidaan, mutta onko siitä silloin enemmän haittaa kuin hyötyä? Toisaalta kyllä ehdottomasti ymmärrän Reavesin hankinnan Rutherfordin kannalta, sillä niin härskejä otteita etenkin Crosbya kohtaan pudotuspeleissä käytettiin. Toivottavasti Reavesin hankinta on oikea vastaus tähän, mutta sen vain aika näyttää. Enempää Reavisin kaltaisia puukäsikoohottajia en mielelläni Penguinsin riveissä näkisi, vaikka fyysinen kiekko onkin ehdottomasti mieleeni.
   
 16. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Varaukset on nyt suoritettu ja Pensin haaviin tarttui lopulta kuusi prospectia, yksi suomalainenkin.

  Numerolla #51 varattiin Zachary Lauzon, puolustaja, Left, 183cm/84kg
  Zachary Lauzon - Eliteprospects.com

  - Mitä vähän tästä kaverista luin juttuja niin ilmeisesti hyvin liikkuva ja kovaa pelaava kaveri. Pelannut QMJHL:ssä viimeiset pari kautta ja vähän päälle (siirtyi kesken kauden 2014-15 QMJHL:ään), parin viime kauden aikana kerännyt ihan miehekkäät rangaistusminuutit (77 min ja 90 min). Viime kaudella kaveri voitti ilmeisesti tehopörssin, +42.

  Numerolla #93 varattiin Clayton Phillips, hyökkääjä, L, 180cm/79kg
  Clayton Phillips - Eliteprospects.com

  Numerolla #152 varattiin Jan Drozg, hyökkääjä, R, 182cm/76kg
  Jan Drozg - Eliteprospects.com

  Numerolla #155 varattiin Linus Ölund, hyökkääjä, L, 181cm/84kg
  Linus Ölund - Eliteprospects.com

  Numerolla #186 varattiin Antti Palojärvi, puolustaja, L, 186cm/80kg
  Antti Palojärvi - Eliteprospects.com

  Numerolla #217 varattiin Will Reilly, puolustaja, R, 191cm/89kg
  Will Reilly - Eliteprospects.com
   
 17. tinkezione Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pens, Ipa, Mif
  No mutta kun Reaves ei ole traditionaalinen puukäsikoohottaja.

  Nimenomaan Bozakista Kessel juuri pääsi eroon, niin tuskin tätä kivirekeä tarvitsee nyt meidän nurkkiin riesaksi kantaa. Kunitzin halpa pahvi kelpaisi kyllä, sen verran kovat pleijarit mies pelasi ja rajoitetuilla minuuteilla Kunitz on edelleen hyvinkin hyödyllinen kaveri. Hagelinilta odotetaan paluuta edelliskausiin, sitten mies on kyllä palkkansa arvoinen. Boninon tilanteen huomioon ottaen Dad Cullenin olisi syytä jatkaa vielä vuosi.

  Guentzel - Crosby - Sheary
  Hagelin/Rust - Malkin - Kessel
  Rust/Hagelin - X - Hörnqvist
  Kunitz - Cullen - Reaves

  Tai jotain.
   
 18. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Pitka lainus koska puhelin kaytossa.

  Schultzhan on nimenomaan parhaimmillaan oikein roolitettuna. Ei missaan nimessa top-2 pakki menestyvassa joukkueessa vaan nimenomaan 4-5 pakki hyokkaavassa roolissa. Joka kuvittelee Schultzin voivan hoitaa vastuullisena oman paan pelaajana on jossain muualla. Toki @VilleLeino
   
 19. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Hiljaista on kuin huopatossutehtaalla. Toivottavasti pian kuuluisi sopimusrintamalta uutisia. Schultz, Dumoulin ja Sheary siellä mm. ovat ilman sopimusta vielä, toki kaikki ovat RFA ja ainakaan ilman korvausta eivät Pittsburghista tule lähtemään, ja tuskin lähtevät ollenkaan, mutta olisihan noiden kanssa hyvä päästä sopuun ajoissa. Sit kun nuo pari pakkia saadaan kiinnitettyä niin ei puolustuksesta puutu oikeastaan enää kuin kutospakki, ellei Ruhwedel nyt ole kaavailtu sellainen olevan, ei kai nyt sentään?
   
 20. Mängimies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Goalvanen
  Lainaus:
  Lauzon valittiin myös mennen kauden parhaaksi puolustavaksi puolustajaksi Q:ssa. Tosin ei tuota meriittiä silti liikaa kannata korostaa. Kyseisen tittelin voittaneista viimeisen 10 vuoden aikana vain David Savard sekä muuan Kris Letang ovat luoneet uran NHL:ssä. Letangin osaltakin on pakko hieman kyseenalaistaa lähteen (eliteprospects.com) tietoja. Ei sillä etteikö Letang ollut aikanaan tuolla valovoimainen ja koko sarjan paras puolustaja, mutta paras puolustava puolustaja? No niin kai sitten.
   
 21. Tekila Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Pittsburgh Penguins
 22. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Penguinsin scouttiosaston pomo (Director of Amateur Scouting) Randy Sexton siirtyi aiemmin viikolla heti draftin jälkeen Botterillin perässä Buffalo Sabresiin, saatuaan sieltä ylennyksen apulaismanageriksi. Penguins on nyt sitten ylentänyt tuolle vapautuneelle Director of Amateur Scoutingin paikalle ruotsalaisen Patrik Allvinin. Allvin on työskennellyt Penguinsin organisaatiossa 12 vuoden ajan scouttina.

  Penguins Promote Patrik Allvin to Director of Amateur Scouting | NHL.com

  Prospectien vuotuinen kesäleiri alkoi tänään. Osa pelaajista (Gustavsson, Lauzon, Jones, Joseph) ei pienten vammojen vuoksi pysty osallistumaan jääharjoituksiin, mutta ovat muutoin mukana leirillä.

  Pens open 2017 development camp | NHL.com

  ---

  Penguinsille tuli viime kaudelta bonusylijäämää 50k verran tulevan kauden cappiin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2017 klo 20.36
 23. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  Lainaus:
  Palkinnon kriteerit; The winner is determined by the number of bodychecks, plus-minus differential, the player's role within the team, and the number of scoring opportunities.

  Kyllä se tieto ihan paikkansa pitää Letangin kohdalla.
   
 24. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Jonkinasteisia huhuja on tuosta Penguinsin kiinnostuksesta Duchenea kohtaan ja Elliotte Friedman oli noissa 30 thoughtseissaan kirjoittanut näin:

  30 Thoughts: What is the trade value of a first-round pick? - Sportsnet.ca

  15. Low-key Matt Duchene possibility: Pittsburgh. The Penguins have circled around him before. Both Glen Sather and Phil Jackson (before he decided to ruin the Knicks) talked about adding new players to championship teams. You prevent a staleness, and if the newcomer is popular, the group rallies around them so they can win, too. Everyone’s frustrated: Colorado GM Joe Sakic, Duchene and agent Pat Brisson. Could Olli Maatta plus more pieces get the Penguins into this?

  Vaikka pidänkin tätä vain tällaisena normaalina huhupuheena, niin en kyllä itse tuolle lämpenisi ollenkaan. En toivo enkä myöskään usko, että Penguins olisi missään nimessä hankkiutumassa Määtästä eroon. Määttä on jo nyt niin tärkeä osa joukkuetta ja tulee varmastikin vielä parantamaan ja paljon, sopimuskin on hyvä. Tämän lisäksi tuollaisessa Duchene -treidissä Määtän kylkeen pitäisi laittaa jokin kova prospecti tyyliin Sprong. Tällaisessa kaupassa joukkue heikentyisi mielestäni saman tien, sekä ehdottomasti tulevaisuutta ajatellen. Joukkueen hyökkäyksen kärki on tällä hetkellä niin loistavassa kunnossa, että top 6 hyökkääjille ei ole minkäänlaista tarvetta.
   
 25. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Penguins on Buckleyn mukaan antamassa Jarryn kasvaa AHL:ssä vielä vuoden ajan, mikä on oikea päätös. Tarvitsee vielä hyvin peliaikaa kehittyäkseen. Tämä tietää sitä että vapailta markkinoilta varmaan lähdetään hakemaan maalivahtia. Laitetaan tähän muutama mielenkiintoinen vaihtoehto:

  Keith Kinkaid, 28v (NHL:ssä 69 ottelua, 23 voittoa, 2.68 GAA, .912 SV%, 3 nollapeliä)
  - Toiminut kolmen viimeisen vuoden ajan New Jerseyssä Schneiderin kakkosmaalivahtina keskinkertaisilla tilastoilla. Tienasi viime kaudella $0.75 miljoonaa ja olisi varmaankin saatavilla alle miljoonalla kiinnitettyä. Ei omaa ykkösmaalivahdin potentiaalia, vaan olisi vuoden 'stop-gap' kun Jarry kehittyy farmissa rauhassa Murrayn tulevaksi kakkosmaalivahdiksi.

  Anders Nilsson, 27v (NHL:ssä 78 ottelua, 29 voittoa, 2.94 GAA, .908 SV%, 2 nollapeliä)
  - KHL:stä takaisin NHL:ään kaksi vuotta sitten palannut Nilsson on kerennyt paluun jälkeen toimia niin Edmontonissa, St.Louisissa kuin Buffalossakin kakkosmaalivahtina. Oilersissa ja Bluesissa ei onnistunut mutta Sabresissa pelasi viime kaudella hyvillä tilastoilla. Toki kukapa siellä ei olisi viime vuosina onnistunut, ovat olleet hyvin ystävällinen joukkue kiertävien kakkosmaalivahtien tilastoille viimeisten vuosien ajan. Tienannut kahdella viimeisellä kaudella tasan miljoonan kaudessa ja ei varmaan tuota juurikaan isompaa sopimusta tarvitsi tarjota.

  Villi kortti: Harri Säteri, 27v (KHL:ssä viime kaudella 42 ottelua, 2.50 GAA, .929 SV%)
  - Säterin huhuiltiin keväällä MM-kisojen aikaan katselevan mahdollisuutta NHL:stä, joten siinä voisi olla yksi vaihtoehto.

  Niin, siihenpä ne vaihtoehdot sitten loppuvatkin. En edes ala listaamaan Ryan Milleria, Jonathan Bernieria, Steve Masonia, Brian Elliottia ja Chad Johnsonia, jotka saavat luultavasti muualta yli 2 miljoonan arvoiset laput ja vähintään 1B-roolin. Enkä listaa myöskään Ondrej Pavelecia, Darcy Kuemperia ja Jhonas Enrothia jotka pelasivat todella heikot kaudet ja joihin ei luottoa löydy edes sitä vähää mitä Kinkaidiin ja Nilssoniin löytyy. Enkä ole koskaan pitänyt Curtis McElhinneystä joten en ota häntä mukaan myöskään.

  Vähissä on tarjonta tasonsa osoittaneiden kakkosmaalivahtien osalta vapailla markkinoilla. Anders Nilsson sieltä se paras ja mieleisin vaihtoehto varmaan sitten olisi noista nimistä, hinnan pysyessä korkeintaan tuossa miljoonassa.

  -------

  Bonino kerää laajasti kiinnostusta ympäri liigaa ja hänen paluunsa Pittsburghiin on siten hyvin epätodennäköinen, joten otetaan samalla katsaus vapailta markkinoilta löytyviin sentterivaihtoehtoihin. Boninon lisäksi kun tosiaan Cullen on luultavasti jäämässä pois ensi kauden joukkueesta, vaikka se eläköityminen ei nyt vielä varmaa olekaan, joten Penguins on vahvasti sentterimarkkinoilla. Joe Thorntonia on jo vahvasti huhuiltu Kingsiin, joten hänet jätän suoraan laskuista pois. Muutoin tarjonta on seuraavanlaista:

  Martin Hanzal, 30v (Viime kaudella 71 ottelua 20+19=39; playoffeissa 5 ottelua 1+0=1)
  - Vapaiden markkinoiden paras sentterinimi Thorntonin jälkeen ja ennen Boninoa. Olisi nähdäkseni parannusta Boninoon nähden, vaikkakin on hyvin loukkaantumisherkkä kaveri. Toisi kokoa ja fyysisyyttä lisää ja täyttäisi täydellisesti Boninon roolin vahvana kahden suunnan sentterinä. Mutta jos Bonino tulee olemaan liian kallis pidettäväksi, ei Hanzal tulisi olemaan yhtään sen halvempi. Hyvin todennäköisesti siis liian kallis hankinta Penguinsin kolmossentteriksi, mutta olisi kyllä siihen roolin paras tarjolla oleva pelaaja vapailta markkinoilta.

  Brian Boyle, 32v (Viime kaudella 75 ottelua 13+12=25; playoffeissa 6 ottelua 0+2=2)
  - Boylen mainitsin jo viikko takaperin tässä ketjussa, mutta olisi tosiaan yksi parhaista senttereistä vapailla markkinoilla. Ongelma on se että kolmossentterin rooli olisi liian iso Boylelle, joka on aikalailla täydellinen neloskentän sentteri. Iso, voimakas ja fyysinen sentteri toisi hyvän ulottuvuuden joukkueeseen, mutta neloskentän sentterin rooliin hieman liian kallis (tienannut kaksi miljoonaa kaudessa viimeisten kolmen vuoden ajan) ja kun taso ei taida riittää kolmosen sentteriksi, niin eipä ole ihan ihanteellinen hankinta. Menisi ehkä muutoinkin hieman liikaa Eric Fehrin kategoriaan, ja kun hänestä jo varta vasten hankkiuduttiin eroon aiemmin keväällä...

  David Desharnais, 30v (Viime kaudella 49 ottelua 6+8=14; playoffeissa 13 ottelua 1+3=4)
  - Vähäistä on tarjonta kun tarvitsee edes tämän smurffin nimi nostaa esille, mutta minkäs teet kun parempiakaan ei oikein löydy. Taisi pelata Oilersissa ihan ok-tasolla siirron jälkeen, ja edelliseen sopimukseen nähden roima palkanalennus edessä. Alennuskorin kavereita...

  Villi kortti: Stephane Da Costa, 28v (KHL:ssä viime kaudella 24 ottelua, 9+11=20; playoffeissa 10 ottelua, 4+4=8)
  - Da Costaa on jo alkukeväästä saakka huhuiltu tulevaksi kaudeksi takaisin NHL:ään, jossa hän Senatorsin riveissä kävi jo yrittämässä vuosien 2011-2014 välisenä aikana. Kun vakituinen pelipaikka ei silloin auennut lähti hän KHL:stä hakemaan uutta nostetta uralleen ja pelasikin siellä kolme hyvää kautta, vaikkakin kaksi viimeistä niistä olivat loukkaantumisten täyteisiä. Ensimmäinen KHL-kausi oli todellinen huippukausi (46 ottelua 30+32=62). Huhut ovat vahvimmin liittäneet Da Costaa Vegasiin, mutta jos se ei ole vielä varmistunut, niin voisi ohuilta sentterimarkkinoilta olla mielenkiintoinen kokeilu. Toki riskit ovat kovat ja ei siten varmasti ole hallitsevan mestarin tekemä hankinta tärkeälle kolmossentterin paikalle, mutta ainahan sitä nojatuolimanagerina saa spekuloida eri vaihtoehdoilla. Toisi kyllä taitoa lisää ja onnistuessaan voisikin olla täydellinen kolmoskentän sentteri, laidoillaan vaikkapa Hagelin ja Hörnqvist voisi tuo ketju olla erittäin hyvä ja monipuolinen kokonaisuus.

  Mike Fisheria turha nostaa esille koska uran jatkuessa osoitteena varmasti edelleen kantrikaupunki. Sen jälkeen ei olekaan ketään vähääkään mielenkiintoista nimeä. No ehkä Sam Gagner, jota ollaan jo viemässä vahvasti Chicagoon, mutta hänetkin miellän laituriksi NHL:ssä. Sitten olisi myös Mikhail Grigorenko, joka varmasti nimenä herättäisi joissakin tuntemuksia, mutta jos ei Coloradosta saa edes qualifying offeria niin eiköhän se kerro kaiken tarpeellisen hänen riittävyydestä hallitsevan tuplamestarin kolmossentteriksi. Neloskentän rooliin olisi tarjolla vaikkapa Dominik Moore ja Jay McClement mutta katsellaan nyt ensin niitä edes jollain tasolla spekuloimisen arvoisia ehdokkaita kolmoskentän sentteriksi.

  Vapailta markkinoilta ei kyllä siten löydy oikein mitään. Vähän se on joko Boninon pitäminen tai Hanzalin signaaminen, muutoin joukkue heikentyy selvästi. Da Costa ihan mielenkiintoinen jokerikortti mutta ei hänen varaansa voi kaikkea laskea. Jos ei Boninoa pidetä eikä Hanzalia saada, niin katseet sitten treidirintamalle mutta se on toisen viestin ja jonkun toisen päivän asia sitten.

  -----------

  Ehkä huomenna jaksaa katsella vaihtoehtoja puolustukseen.