Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017 klo 14.57.

 1. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Sheahanin suhteen ei ole tosiaan mitään valittamista tässä vaiheessa. Koko kauden iso osa huomiosta ollut kolmossentterissä, mutta kyllähän Sheahan on siinä pelannut samalla tasolla kuin Bonino veti kaksi edellistä alkukautta:

  2015 syyskausi: Bonino 34GP 3+5=8 (1 PPP) +1 17PIM 15:38TOI 52.8%
  2016 syyskausi: Bonino 37GP 6+11=17 (4 PPP) -4 8PIM 16:34TOI 49.8%
  2017 syyskausi: Sheahan 30 GP 3+8=11 (0 PPP) +/- 0 0PIM 15:22TOI 56.6%

  Tuohon jos ottaa mukaan vielä McKeggin tilastot kolmossentterin roolista ajalta ennen Sheahanin hankintaa (8GP 1+2=3 (0 PPP) +/- 0 6PIM 13:31TOI 49.0%), niin voidaan kyllä sanoa Penguinsin saaneen kolmossentteriltä tällä kaudella samanlaisen panoksen kuin kahdella edelliselläkin alkukaudella. Tasakentällisin ja alivoimalla tehtyjen pisteiden muodossa jopa paremmankin.

  Sheahan on siis hoidellut ruutunsa siinä missä Bonino täällä aiemmilla kausilla. Rehellisyyden nimissä Boninohan ei ollut Penguinsissa erinomainen kuin sen kevään 2016 ajan kun HBK-kenttä dominoi kaukalossa. Se olikin erinomaista pelaamista Boninolta, mutta runkosarjassakin suuri osa siitä meni kakkoskentän roolissa Malkinin ollessa sivussa, ja suuri osa Boninon huippuotteista laidalla viilettäneelle Kesselille. Ei ole tarkoitus vähätellä Boninoa ja hänen panosta kuitenkaan, hän oli Penguinsille hyvä kolmossentteri, mutta ei tämän kauden heikot esitykset ole siitä kiinni onko siinä kolmossentterinä ollut Sheahan aiempien kausien Boninon sijasta. Boninosta oli hyvä päästää kesällä irti hänen saamansa palkankorotuksen vuoksi eikä mielipidettä tuosta ole ollut mitenkään syytä muuttaa tämän kauden aikana.

  Tokihan pitää muistaa että Bonino osoitti sitten keväällä aina sen tärkeytensä, ja sen vuoksi Sheahanin todellinen arviointi jää vasta myöhemmäksi. Jos nyt tästä ensin päästäisiin sinne playoffeihin, niin siellä sitten Sheahanilla olisi todistettavaa sen suhteen että playoffeissa pystyy suorittamaan viime kauden Boninon tasolla (kevättä 2016 kun ei voi pitää mittarina kenellekään kolmossentterille, se oli ainutlaatuista aikaa). Tässäkin pitää muistaa se että aika useaan otteeseen viime kevään aikanakin muistelen valittaneeni Boninon otteista, taisi vedellä playoffit noin 40% Corsi-lukemilla, että ei se rima korkealla ole. Toki Bonino sitten teki kevään aikana ne muutamat tärkeät maalit, ja se on se mihin Sheahan toivottavasti sitten myös kykenee - kunhan ensin nyt sinne playoffeihin tosiaan päästäisiin tällä kaudella.

  Alempien kenttien toimivuuden puolesta Cullenin menetys onkin ollut paljon merkityksellisempi kuin Boninon. Jos Sheahan on kyennyt vastaamaan Boninon panokseen, niin samaa ei voi sanoa Rowneysta Cullenin paikkaajana. Ja olihan se ihan odotettavaakin, sen verran kovalla tasolla vanha herra Cullen täällä veti pari edellistä kautta. Olihan se niin että Penguinsilla oli Boninossa ja Cullenissa kaksi kolmossentteriä. Mutta siinä missä nelosen osalta koko kauden ajan valitus koskenut Reavesia, niin suurempi merkitys siellä on sillä nelossentterilla ja nähdyn perusteella siihen kaivataan sitten parannusta. Väitän että Reaveskin Cullenin tasoisen sentterin rinnalla olisi näyttänyt paljon paremmalta kuin tällä kaudella on nähty Rowneyn rinnalla. Jos Penguins jostain löytäisi Sheahania paremman sentterin ja silloin Sheahan tippuisi neloskenttään, toki tilanne olisi aika ihanteellinen silloin. Mutta vähempäänkin tyytyisin, pelkkä parannus Rowneyyn nähden riittäisi ja se olisi realistisemmin toteutettavissakin kuin tasonsa osoittaneen kolmossentterin löytäminen. Jostain kun löytyisi toinen Sheahan, omassa joukkueessaan epäsuosioon ajautunut alisuorittava mutta aiemmin tasonsa jo osoittanut pelaaja, niin sellainen kelpaisi nyt tuonne neloskenttään. Rowney saisi jäädä sitten 13./14. hyökkääjäksi.

  Senttereillä on toki aina iso osansa laitureiden onnistumisen suhteenkin, mutta sekin auttaisi jos Hagelin etunenässä ja muut myös alkaisivat saamaan paikoistaan paremmalla prosentilla tehtyä maaleja.

  Tuo nyt noista alemmista kentistä, apuja sieltä on tultava jatkossa selvästi nähtyä enemmän. Sheahan kuitenkin sieltä se paras onnistuja. Tärkeintä tietenkin että kärkipelaajat alkavat Crosbyn johdolla pelaamaan paremmin ja ennen kaikkea tehokkaammin. Siinä auttaisi kun alemmilta kentiltä tulisi enemmän apua, ja sitä apua tulisi heiltäkin paremmin jos kärkipelaajat johdattavat joukkuetta. Että kaikin puolin on parantamisen varaa. Treidien suhteen kuitenkin nyt keskittyisin tosiaan neloskentän sentteriin ja Rowneyn parantamiseen, pienellä fiksauksella vaan eteenpäin, muutoin luottaen siihen että pelaajat nostavat tasoaan.
   
 2. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Penguins Recall Forward Daniel Sprong | NHL.com

  Siinä se Sprongin ylösnosto sitten on.

  Simon matkaa toiseen suuntaan eli AHL:ään. Olisin kyllä pitänyt Simonin myös ylhäällä ja tosiaan tiputtanut Kuhnhacklin 13. hyökkääjäksi, mutta näillä mennään.
   
 3. Smasher/Devourer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Peliitat
  Lainaus:
  Vähän yllättävänkin tuntuinen fakta. Veikkaan että vedot on tulleet enimmäkseen parhaan maalintekosektorin ulkopuolelta.

  Pelejä katsellessa on jotenkin tullut tunne, että ainakin 87 ja 71 tuntuvat välttelevän ampumista, vaikka molemmat kuuluvat joukkueen parhaisiin laukojiin.
   
 4. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Sprongin nostamiselle peukku, toivottavasti toisi vähän energiaa tuohon pelaamiseen ja jos jokusen pisteenkin pystyisi tekemään niin hyvä.

  Ja @Smasher/Devourer, veikkaan samaa, ei Pens ole ainakaan maalipaikoilla juhlinut peleissä. Ja tosiaan Crosby sekä Malkin eivät tunnu laukovan mistään itse, varsinkaan kasiseiska.
   
 5. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Jokunen tovi sitten tuli tarkistettua Crosbyn lukemia. Laukauksia oli ~0,5 vähemmän per peli kuin kautta aiemmin. Ei ole aivan tuoreita lukuja antaa. Sullivanilta oli kysytty jossain haastattelussa onko tämä puhunut Crosbyn kanssa asiasta. Totesi ettei näe keskustelulle tarvetta, joka tuntuu aavistuksen oudolta.
   
 6. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Malkin ei ollut harjoituksissa eilen mukana. Ilmeisesti jotain flunssaa liikenteessä ('under the weather'), mutta kun tuosta ei sen enempää mainittu niin eiköhän se ole pelikuntoisena tänään. Wilson oli tuurannut Malkinia kakkoskentän keskellä harjoituksissa. Kunhan Malkin ottaa sen paikan siitä niin eilisten harjoitusten perusteella Penguinsin kentät tänään ovat seuraavanlaiset:

  Guentzel-Crosby-Hörnqvist
  Hagelin-Malkin-Kessel
  Sheary-Sheahan-Sprong
  Kuhnhackl-Rowney-Reaves

  Sentteri-RW kaksikot odottamallani tavalla mutta vasemmat laidat kolmen ensimmäisen kentän osalta eri tavalla. Sheary-Sprong saman kentän laidalla, sitä en uskonut tapahtuvan, mutta niin vain Sullivan on sellaiseen ratkaisuun päätymässä. Sprongin kohdalla kokoajan puhuttu siitä että pitää tulla kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi ja puolustus/laitapeliin pitää kiinnittää huomiota, niin aika rohkea ratkaisu heittää junnu kauden ekaan NHL-peliin samaan kenttään joukkueen heikoimman puolustavan pelaajan/laitavääntäjän kanssa. Kolmea maalintekoon kykenevää kenttäähän tuolla haetaan, sen puolesta nuo laiturit ihan järkevät ovat, mutta onhan tuossa kolmosessa nyt Sheahanin harteilla iso vastuu puolustuspelaamisessa ja hyökkäyspäässäkin pitäisi käydä kiekot kaivamassa laitureille.

  Murray oli harjoituksissa mukana ja saattaa olla pelikuntoisena tänään jo. Kai se kohtapuoliin selviää aamujäiden jälkeen.
   
 7. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Pitikö tuo tilasto oikeasti paikkaansa, että RAILI Sheahan -kaupan jälkeen RAILI on ainoona +0 ja muut Penssin äijät miinuksella?
   
 8. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Lainaus:
  Hyvin todennäköisesti. Sheahan on ollut hyvä muihin lampaisiin nähden.
   
 9. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ei. Justin Schultz on tuon kaupan jälkeen +3 ja koko kauden osalta +1.

  -------------------

  Olipahan koko syyskautta kuvaava päätös tälle vuodelle. Kokonaisuudessaan hyvin saamatonta ja tylsää pelaamista. Penguins tuli alkuun erinomaisesti mukaan mutta eivät saaneet avausosumaa lukuisista paikoista huolimatta, ja se paineistus päättyi sitten Malkinin hyökkäyspään jäähyyn. Jäähy kestettiin mutta nopeasti sen jälkeen Detroit teki avausmaalin ja Penguins ei missään vaiheessa saanut samanlaista hallintaa ottelusta takaisin kun oli ennen jäähyä. Kaikki parhaat paikatkin tulivat melkeinpä ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana, vetoja tosiaan kertyy aina hyvin ja senkin jälkeen mutta ne olivat jotain Hunwickin ja Hörnqvistin vetoja laidoilta/b-pisteeltä suoraan Howardin pelipaidassa olevaan logoon. Kuten yllä siis todettu, vaikka vetoja kertyy, ei ne määrästä huolimatta välttämättä ole laadukkaita ja viime yö hyvä todiste siitä.

  Joulukuu alkoi erinomaisesti hienoilla b2b-voitoilla Sabresia vastaan mutta niiden jälkeen seuraavista 11 ottelusta ainoastaan yksi voitto varsinaisella peliajalla - Coyotesia vastaan ja sekin tuurilla. Koko joulukuun aikana varsinaisella peliajalla kaatuivat siten ainoastaan Sabres ja Coyotes, molempien konferenssien jumbojoukkueet. Hyvin kaivoivat itsensä kuoppaan joulukuun peliesityksillä ja helppoa ei tule olemaan tämän myötä playoff-paikan metsästys. Toisaalta jos sinne tästä vielä päästään niin tietänee se sitä että Penguins on silloin yksi kauden toisen puoliskon kuumimmista joukkueista ja kuten 2016 osoitti se lento voikin sitten kantaa aina päätyyn saakka. Siitä lähdetään tälläkin kertaa.

  Sullivan ei saanut vieläkään mieltään päätettyä kentällisten suhteen, sillä eilisten harjoitusten ja jopa peliä edeltävien alkulämpöjen jälkeen kentät oli muutettu jo ennen pelin alkamista. Jos tuo oli vastustajan hämäämiseksi tehty suunnitelmallinen päätös, niin heikot ovat eväät. Joka tapauksessa kolmoskenttä oli kuin olikin lopulta siinä muodossa missä sen odotinkin olevan eli Hagelin-Sheahan-Sprong. Tuo kolmikko olikin eilen Penguinsin ainoa toimiva kokonaisuus. Ensimmäinen erä meni hermostuneisuuden piikkiin Sprongin osalta, kiekko poltteli lavassa eikä saanut mitään aikaiseksi. Paransi kuitenkin kahteen viimeiseen erään ja Hagelinin kanssa ovat kyllä erityisen vauhdikas kaksikko. Kokonaisuudessaan kentällinen pelasi hyvän pelin ja pystyivät luomaan paineistusta ja paikkoja. Sprongilta nähtiin yksi hyvä ohjaus mutta vetoaan ei päässyt kunnolla vielä käyttämään, mutta lupauksia herättävä alku kuitenkin.

  Crosbyn alavire jatkui ja väsynyttä tekemistä läpi illan. Eikä Malkin tai Kessel olleet yhtään sen parempia. Sullivan taas kolmannessa erässä sekoitteli jatkuvasti sitten kahden ensimmäisen kentän koostumuksia ja pelasihan tuo kolmikko jopa useamman vaihdon yhdessä tasakentällisinkin. Ei se meno siitä yhtään parantanut, taisivat ottaa yhden omiin tuossa koostumuksessa. Kärkipelaajat ja Sullivan saisivat nyt yhdessä keksiä jotain mikä alkaisi toimimaan, onhan tuo maalinteon vaikeus tasakentällisin jo hävettävää. Kohtapuoliin kauden lukema joukkueelta -40 tasakentällisin ja taitaa tehtyjä maalejakin olla vähiten tehtynä, ellei nyt Sabres tai Coyotes ole sitten takana vielä.

  Mainitaan nyt Reavesista vielä se että pettymykseksi jäi ettei käynyt millää muotoa niistämässä räkänokka-Bertuzzin nenää tämän ajeltua Murrayn yli surutta kolmannessa erässä. Toisaalta vaihtopenkiltä käsin on aika vaikea tehdä mitään, eli ei voi Reavesia syyttää siitä vaan katse suuntautuu penkin taakse. Reaves kun ei tosiaan käynyt jäällä kertaakaan sen tapauksen jälkeen.
   
 10. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Dominik Simon nostettu takaisin ylös. Kävi siten vain yhden ottelun ajan AHL:ssä nyt, ja siinä pelissä teki joukkueelleen voittomaalin jatkoajalla. Nyt vaan sitten Kuhnhacklin tilalle neloskenttään ja saadaan sinnekin hieman taitoa.

  Samalla DeSmith, Wilson ja Pedan matkaavat AHL:ään. Tietänee sitä että Schultz ja Letang, tai ainakin toinen heistä, ovat valmiita huomenna pelattavassa Battle of Pennsylvaniassa (tai Metropolitanin jumbotaistelussa - miksi sitä nyt haluaakaan nimittää).

  Penguins Recall Dominik Simon | NHL.com
   
 11. En Liten Pingvin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #41 & #66
  Lainaus:
  5 vs. 5 -pelissä tosiaan 53 tehtyä ja 91 päästettyä. Ainoastaan Sharks on tehnyt vähemmän ja Coyotes päästänyt enemmän maaleja tasakentällisin.
   
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Itse yllätyin myös tuosta hampaattomuudesta. Yhtään ei tuntunut siltä, että Red Wings teki tässä jonkun MEGA-luokan ryöstön oltuaan totaalisesti alakynnessä tai että olisi pelanut jonkun suonenveto-illan. Ihan normipelillä Penssi kaatui ja Wingsin normipelin taso ei ole ollut tällä kaudella kummoinen. Lottery-joukkue ollaan vaikka mitä tapahtuisi.

  Ehkä se Penssin tankki vaan on totaalisen tyhjä kahden pitkän kevään jälkeen ja tasaisessa liigassa jääminen pleijarien ulkopuolelle on ihan realismia. Kova Divisioona toki vaikeuttaa asiaa.
   
 13. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Pian mennään kun Battle of Pennsylvania osa kaksi alkaa vajaan kymmenen minuutin päästä. Hyvä uutinen on se, että Letang ja Schultz tekevät molemmat paluut, toivottavasti tämä sytyttää joukkueen nyt uudelleen.
   
 14. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Hieno 5-1 voitto Phillystä! Reaves ja Oleksiak illan parhaat pelaajat, molemmille maali mieheen ja Reavesille vielä syöttöpinna siihen päälle. Molemmat jakoivat myös taklauksia läpi pelin kiitettävästi ja Oleksiak niisti vielä Manningin nenää vähän, Oleksiak alkaa vaikuttamaan erittäin hyvältä hankinnalta. Jälleen voitolla oli kumminkin kova hinta kun pelin joutuivat jättämään kesken Jarry, Rowney ja Dumoulin. Tuntuu siltä, että aina kun Pens voittaa niin ukkoa tippuu riveistä pois.

  Letangin ja Schultzin paluut näkyivät erittäin positiivisesti, toivottavasti jengi saisi nyt tästä voitosta lisää virtaa.

  Sheahan tuntuu pääsevän kyllä paremmin jengin sisälle nyt, alkaa näyttämään ihan hyvältä ja tänään 0+2.
   
 15. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  Lainaus:
  Lainaus:
  Jaa, niitä muutamaa nöyryytystä lukuunottamatta ei ole näyttänyt olevan kiinni paikkojen puutteesta. Kyllä se maalinteko vaan on sakannut, ja ihan oikeasti huonoa tuuriakin on ollut. Kuten jo mainittu, se 5v5-laukaisuprosentti on niin käsittämättömän huono historiankin valossa, että vaikea sitä on selittää millään energian tai halun vajauksella. Ihan yksinkertainen graafi näyttää, miten Pens kuitenkin pääsee keskivertoa paremmin ampumaan ihan parhailta paikoilta.

  Hauska juttu, jonka nyt huomasin vaarallisten paikkojen (High Danger Scoring Chances) tilastosta. Niitä luodaan ihan hyvin, mutta annetaan ihan yhtä lailla. Maaleja niistä syntyykin ihan hirvittävällä suhteella omaan päähän:
  11,54 HDSCF/60 (10. NHLssä)
  11,64 HDSCA/60 (25.)
  0,84 HDGF/60 (31.)
  1,59 HDGA/60 (27.)

  Kehno maalivahtipeli ja huono puolustaminen ei ole tietenkään auttaneet. NHLssä on 29 veskaria, jotka ovat pelanneet väh. 20 peliä. Murrayn 5v5-torjuntaprosentti on näistä 28. vaikka sen suhteuttaisi vastustajan maalipaikkojen laatuun.

  No, mistäs sen tietää vaikka viimeöinen BoP-onnistuminen avaisi sen umpisolmun tai ketsuppipullon tai minkä ikinä. Mä en vaan osaa kuvitella että noin taitava joukkue täynnä todistetusti maalinteon osaavia pelaajia voisi pelata koko kauden tekemättä paikoista maaleja, ravisteltiin sitä sitten treideillä eli ei.
   
 16. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Ei tämä jengi ole menossa vittu yhtään mihinkään, todella tärkeä matsi himassa divarivastustajaa vastaan ja siis täysin luokaton esitys jälleen! 40 min takana ja peli vieraille 0-2 eikä Pens tee kentällä vittu mitään, ei tunnetta ei mitään näkyvissä ja muutenkin peli täysin sekaisin. Noh, on siellä erä aikaa vielä, mutta aika miracle on ice olisi jos tämä puudelilauma nousisi tuosta sillasta.
   
 17. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Positiiviset asiat yön pelistä: Penguinsin upotti kovaakin kovempi suomalainen jääkiekkoilija, Sebastian Aho.

  Minäkään en kyllä usko pudotuspelipaikkaan kun ei mitään herätyksen tapaista ole tapahtunut. Joukkue on hirveässä kipsissä jokaisen pelipaikan tärkeintä pelaajaa myöten. Murray, Letang, Crosby etunenässä ovat niitä pelaajia joiden pitäisi nostaa eniten tasoaan koska reservissä on karseat kasat taitoa.

  Toivottavasti Penguinsilla oli tämän kesän ykkösvaraus. Tuskin sellaista tuuria käy kuin Flyersilla, mutta vähän kauempaakin saa varattua aika hyviltä tonteilta verrattuna aiempiin kausiin. Älyttömän nopea vilkaisu listauksiin tuotti sen verran tulosta, että jos Rutherford saisi valita kenet tahansa listasta tämä ottaisi Brady Tkachukin, vaikka tuonne pitäisi alkaa erityisesti puolustajia katselemaan.
   
 18. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Surullista. Mutta vatsa on vissiin vaan täynnä, niin minkäs teet. Ahon onnistumisessa ole niin mitään positiivista, onnistukoot muita vastaan.
   
 19. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Crosbylla edellisiin 11 otteluun tehot 1+3. Kyllähän koko joukkueen surkeat otteet kulminoituvat täysin tähän kapteenin historiallisen huonoon kauteen. Crosbyn herätessä tämä joukkue menee edelleenkin pudotuspeleihin, mutta tällä hetkellä joskus "maailman parhaanakin" pidetyn pelaajan taso on niin kaukana siitä, mitä se on kaksi edellistä kautta ollut, että on aivan sama mitä muut pelaajat kentällä tekevät. Loppukauden otteluohjelma on Penguinsille sinällään hyvin suosiollinen, että se sisältää paljon divisioonaotteluita ja kotiotteluitakin on enemmän kuin vierasotteluita. Jos Crosby nostaa tasoaan, muut nostavat sitä aivan varmasti hänen perässään. Jos taas Crosby jatkaa tuolla löytämällään tasollaan, voi haaveet playoffeista haudata jo hyvissä ajoin.
   
 20. Schadowan Jäsen

  200+ ottelua viimeiseen kahteen kauteen, b2b mestaruus, kaksi helvetin raastavaa playoff-kevättä, osalla pelaajista vielä WHC päällä.. Ehkä tässä on sitten tulos. NHL lienee maailman tasaisin, tai ainakin yksi tasaisimmista, palloilusarjoista, jossa marginaalit ovat häviävän pienet (kts. Ottawa viime kaudella, Vegas tällä kaudella) ja sen lisäksi jokainen jengi haluaa voittaa edellisen vuoden mestarin.

  Näin vaikeaa ei ole ollut vuosikausiin, mutta antaisin silti osittaisen synninpäästön valmennukselle ja joukkueelle, enkä haluaisi, että hfboardsmaiseen tapaan aletaan räjäyttämään joukkueen runkoa. Toki, jonkun Letangin treidaaminen vaikuttaisi ihan fiksulta vaihtoehdolta, mutta mikä jengi on valmis luovuttamaan pari runkopelaajaa (sitähän tässä kai haettaisiin?) Letangin kaltaiseen loukkaantumisherkkään ja epätasaiseen pelaajaan?

  Crosby luultavasti palanut loppuun, eikä se olisi mikään ihme:
  16-17: 105 peliä (WHC, runkosarja, playoffit)
  15-16: 104 peliä (Runkosarja, playoffit)
  14-15: 91 peliä (Runkosarja, 5pelin playoffit, MM-kisat)
  13-14 99 peliä (Runkosarja, Olympialaiset, playoffit)

  Voi olla, että hieman painaa jalassa, ihminen hänkin on, loppujen lopuksi.

  Välivuosi voi tehdä ihan hyvää, vaikka se nyt huonolta tuntuukin.
   
 21. Inkkaripäällikkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburg Penguins
  Onhan noi pelimäärät kyllä järkyttäviä, vielä kun niissä peliaikaakin on tullut aivan varmasti todella reilusti. Ite oon jo asennoitunu tähän kauteen sillä, että tää kausi palautellaan ja sitten taas hyvin treenanneena ja levänneenä uuteen kauteen. Kyllä se silti harmittaa kattoo joskus pelejä ja aamulla livetuloksia ja huomata, että taas tuli käkeen
   
 22. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Tämä tässä.

  Joskus sysipaskojen bottom6 -ketjujen aikoina tuli manattua että Crosby ja Malkin tarvitsevat sieltä tukea. No kahtena edellisenä keväänä Crosbyn ja Malkinin timanttisten suoritusten lisäksi bottom6 oli täyttä rautaa, ja äärimmäisen tiukat playoff -sarjat kääntyivät Penguinsin voitoksi. Mutta nyt tilanne on se, että tähdet ovat niin huonoja, ettei mikään Bonino ja/tai Cullen tekisi tästä Penguinsista voittavaa.

  Toivo ei ole kokonaan mennyt, ja kuten sanottua divarivihuja tulossa paljon vastaan. Capitals wanhana runkosarjamörkönä painelee jälleen Metron voittoon, mutta Blue Jacketsillakin on hieman kone yskinyt viimeaikoina, ja sen enempää ketään aliarvioimatta, luulen että Devilskin jossain vaiheessa hieman hiipuu.

  Sen suurempia liikkeitä treidirintamalla ei pitäisi tehdä. Toivottavasti JR pitää pään kylmänä, kahden Stanley Cupin myötä ainakaan mitään ulkoista painetta ei todellakaan pitäisi olla. Jos siirtotakarajalla meininki on yhtä paskaa, niin sitten jotain Colea kaupaksi.
   
 23. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Tähän vielä tappio tai pari putkeen niin voi lyödä pillit pussiin ja siirtää katseet jo tulevaan draftiin. Luojan kiitos se oma ykköskierroksen varausvuoro on Pensillä, ainakin toistaiseksi. Hagelin ja Cole ovat ainakin semmoisia palasia jotka voi pistää suoraan lihoiksi johonkin contenderiin, molemmat erittäin käyttökelpoisia pelaajia joten eiköhän noista ihan hyvät varausvuorot tänne päin tulisi. JR voisi myös Hörnqvistille antaa ns. viimeisen tarjouksen eteen, jos ei nappaa niin tämä myös lihoiksi jotta ei kesällä tarvitsisi ilmaiseksi miestä pois päästää. Hörnqvist on omassa hommassaan niin hemmetin hyvä ellei jopa NHL:n paras, että tuosta luulisi jo ykköskierroksen tulevan takaisin päin, jokainen contender haluaisi tuommoisen kaverin omiin riveihinsä ja samalla eivät haluaisi tuota nähdä vastustajalla. Hunwickin voi myös koittaa myydä, mutta siitä tuskin mitään kummoista vastinetta kannattaisi odottaa, joku jämä-pick niin hei hei.

  Jotain positiivista niin Pensin toisen kierroksen varaus vuodelta 2016 Filip Gustavsson on näköjään pelannut hyvät kisat maalinsuulla Ruotsin paidassa U20-kisoissa ja johdatti jenginsä finaaliin Kanadaa vastaan. Ainakin tuo semifinaali jenkkejä vastaam minkä katsoin niin oli todella hyvää pelaamista Gustavssonilta, toivotaan kehityksen jatkuvan niin alkaa olemaan näitä nuoria hyviä maalivahteja organisaatiossa kivasti.
   
 24. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 25. Christian74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins ja Tappara
  Lainaus:
  Ei pöllömpi idea, just ihmettelin että ei Jagr nauti Flamesissa juuri luottamuksesta. Oli viime yönä kokoonpanon ulkopuolella statuksella valmentajan päätös.
  Pelasi ihan ok alkukauden kuitenkin ja 1 + 6 kuitenkin pienestä roolista huolimatta. Olisihan se lopulta hieno homma nähdä Jagr vielä kerran Pens-paidassa nyt kun on jo nähty että tällä kaudella ei ainakaan mitään hävittävää ole. Voisi herättää kapun koomasta ja näyttää kulmaväännöllään hiukan esimerkkiä taistelutahdosta!
  Eikä varmaan edes olisi kallis hankinta....