Yksinkertaistettuna voisi sanoa, että Pori on intohimoinen kiekko/Ässät-kaupunki. Toivon mukaan jatkossakin. En osaa sanoa onko jotenkin poikkeuksellisen kamala paikka toimia, kuten Sihvonen on lähihistoriassa pariin otteeseen todennut.
Normiaikoina olis saattanut kahden tällaisen kauden jäljiltä urheilujohdon pallit heilua. Toisaalta, normiolosuhteissa ja talouskäppyröillä olis pelaajapolitiikka ollut mahdollisesti hyvinkin erilainen ja toisaalta, myös valmentajakysymys Selinin suhteen ratketa eri lailla ja aikaisemmin.
Porissa tunnetusti osataan olla hyvin pisteliäitä omillekin mikäli homma ei kulje. Sitä en tiedä toimiiko oppositio jotenkin poikkeavammalla tyylillä kritiikissään kun kyseessä on ulkopuolelta tullut kulmikas, vahva persoona. Kun meillä on eräiden mielipiteiden mukaan väärin joukkuetta treenauttanut, apuvalmentajia kiekonkerääjinä kohdellut Jyrki Aho, tai maajoukkuetason valmentaja Seliniä pelaajahankinnoissa kumileimasimena käyttänyt, liian harvoin Porissa aikaansa viettävä Tommi Kerttula. Toisaalta, voihan niitä jännitteitä löytyä kiekkokylästä omastakin takaa.
Marraskuussa 2018 vietettiin tulevaisuus- ja rekrytyöryhmäviikkoa, kun hallituksen pj Juuselan suulla "Olemme rakentaneet Ässien urheilutoiminnalle pitkän tähtäimen suunnitelman ja sen puitteissa valinneet päävalmentajat vuoteen 2023 saakka".
Jääkiekon Liigassa pelaava Porin Ässät on tehnyt merkittäviä muutoksia seuran organisaatioon. Seura nimesi päävalmentajat vuoteen 2023 saakka. Pelaajahankinnoista vastaa tulevaisuudessa työryhmä.
www.mtvuutiset.fi
Vain ohkanen muistikuva, että Takko liittyi tuohon työryhmään. Viime viikon Kurvi Ulvoo sitten avas sitä, kuinka empi hetken lähteekö, päätti osallistua, mutta omien sanojensa otti mm. yhteyttä Vellu Ketolaan ja oli vakuuttamassa silloisia päätöksentekijöitä siten, ettei kuviossa ole järkeä. Työryhmä kauteen 2023 johtavalla valmentajavision ohella haudattiinkin sitten melko nopeasti. Kaukoranta valmenteli kauden loppuun, lähti kevään viimeisessä lehdistötilaisuudessa omalla tyylillään ja keväällä siirryttiin Selinin aikaan.
Loppuvuodesta 2018 ollaan siis oltu urheilupuolella jossain määrin, tai näkyvimmin, Takon ja Kerttulan aikakaudella. Takko oli vaikuttamassa edellisen työryhmä/valmentajakuvion lyhytaikaisuuteen, Kerttulan valintaan (tämä oli toki toinen ehdokas jo Korpisalon valinnan yhteydessä) ja Kerttula taasen halunnut pitää toimessaan kehitysjohtajana ison kuvan lankoja käsissään. Onko sitten kaikki olleet ihan tyytyväisiä tapahtumienkulkuun, mene ja tiedä. Kahden kauden heikko Liigapuolen menestys toki avaa portit ihan aiheellisellekin kritiikille.
Jälkimmäisessä Kaukorannan tekstissä kehaistaan Takon näkemystä, kuinka Ässien toiminnasta on puuttunut pitkäjänteisyys. Ja viime vuosista karttakeppi näpäyttää asiasta Kerttulaa. Toisaalta, Takko myös mainitsee kuinka pitkäjänteinen ajattelu junioripuolta myöten tuli vahvasti taloon Kerttulan mukana, ja nyt alkaa pikku hiljaa kantaa hedelmää. Kuinka on innoissaan junioripuolen tekemisestä, miten siellä on valmentajien kesken hyvä yhteishenki Astoran katon alla. Kaukoranta lähinnä antaa junioripuolen krediitit esiin nostamansa, vuosi sitten ry:n yhteyspäällikön toimesta HC Ässät oy;n valmennuspäällikön tehtävään kiinnitetyn Välimaan suuntaan. Näähän voi toki olla nyansseja, perspektiivikysymyksiä ja saattaahan kumpikin olla oikeassa.
Ja porilaisuutta peräänkuulutetaan. Se nyt ei ole mikään poikkeuksellinen ilmiö Ässähistoriassa. Tässä asiassa Ässien strategia, osin Kerttulankin kädenjäljellä, sekä Kaukorannan toiveet ja tahtotilat vaikuttais kyllä olevan samoilla raiteilla. Valmennusta ja osin pelaajistoa myöden.