Pitäisikö itkeä vai nauraa?

  • 3 006 236
  • 12 943

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oma lehmä on silloin oltava ojassa, jos tuolla täytyy retostella.

Mutta kysymys kuuluukin, että mitä väliä? Jos laittaa rahaa hyvään tarkoitukseen tuollaisen summan, niin mitä vitun väliä on sillä tuodaanko se asia julkisuuteen vai ei. Vaikka se on rehentelyä, niin mitä väliä?
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Eli hieman yli puolet vuosituloista meni hyväntekeväisyyteen.

Hippasen epäilen, että se ihan näin yksinkertaista olisi. Ei mitään varmuutta miten Cheekin finanssikuviot menevät, mutta vahvasti epäilen, että nostettu ansiotulo olisi yhtä kuin todellinen vuositulo. Omalla nimellään oleva Liiga Music oy on liikevaihdoltaan varsin pieni, mutta toisaalta esim. Poskiviihde-niminen lafka operoi toiminimen alla ja sen ei tarvitse toimittaa tilinpäätöstietojaan kaupparekisteriin. En myöskään usko, että nuo järjestelyt ihan tuohon vielä jäävät.

Noh, yhtä kaikki hieno homma, vaikka itse järjestely (yksityisten lahjoitusten edellytys) ihan perseestä ko. sairaalakeissin kohdalla onkin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mutta kysymys kuuluukin, että mitä väliä? Jos laittaa rahaa hyvään tarkoitukseen tuollaisen summan, niin mitä vitun väliä on sillä tuodaanko se asia julkisuuteen vai ei. Vaikka se on rehentelyä, niin mitä väliä?
Kun se on niin paska räppärikin.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Jussi Salonoja lahjoitti taannoin miljoona euroa tsunamikatastrofin uhrien auttamiseksi? Oliko se nyt sitten rehentelyä? Jos oli, niin miksi, jos ei, niin miksi ei?
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuka on sanonut, että lahjoittaminen on väärin tehty? Minä olen puhunut ainoastaan tuosta julkisuuden kalastelusta. Oma lehmä on silloin oltava ojassa, jos tuolla täytyy retostella.

Samaa mietin. Todella hieno teko, ei siitä kahta sanaa. Mutta miksi ihmeessä minä tiedän siitä?
 

jjoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kertokaa nyt joku, missä Cheek on tuonut lahjoitustaan esille tai retostellut sillä? Eikös kaikkien lahjoittajien nimet tule automaattisesti Lasten Sairaalan sivuille, johon median uutisointikin perustuu. Niin ja Cheekin lahjoitus on tosiaan tuossa kategoriassa yli 100 000 lahjoittaneet, kukaan ulkopuolinen ei siis liene edes tiedä lahjoituksen tarkkaa summaa eikä sillä mitään merkitystä olekkaan.

Tärkeän asian puolesta hieno ele, en tiedä miten tästäkin voi jotain negatiivista repiä.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kertokaa nyt joku, missä Cheek on tuonut lahjoitustaan esille tai retostellut sillä? Eikös kaikkien lahjoittajien nimet tule automaattisesti Lasten Sairaalan sivuille, johon median uutisointikin perustuu.
1+1=100000
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Kertokaa nyt joku, missä Cheek on tuonut lahjoitustaan esille tai retostellut sillä? Eikös kaikkien lahjoittajien nimet tule automaattisesti Lasten Sairaalan sivuille, johon median uutisointikin perustuu. Niin ja Cheekin lahjoitus on tosiaan tuossa kategoriassa yli 100 000 lahjoittaneet, kukaan ulkopuolinen ei siis liene edes tiedä tarkkaa summaa.

Hienon asian puolesta hieno ele, en tiedä miten tästäkin voi jotain negatiivista repiä.
Mietin tätä samaa. Voi olla, että joku toimittajanretale Ylex:llä on tiedon kaivanut sieltä ja sen jälkeen se on levinnyt kaikkiin iltapaskoihin. Toinen vaihtoehto on tietysti se, että taitavana mediapelaajana Cheek on itse vuotanut tiedon. Toivon, että ensimmäinen vaihtoehto on totta.

Mutta joka tapauksessa hieno lahjoitus hyvän asian puolesta.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Samaa mietin. Todella hieno teko, ei siitä kahta sanaa. Mutta miksi ihmeessä minä tiedän siitä?

Siksi, koska kaikki vähintään 100.000 euroa lahjoittaneet listataan "kunnialahjoittajina". Itse en ole nähnyt Cheekiltä / levy-yhtiöltä mitään asialla retostelua.

Jos joku lahjoittaa 100.000 euroa tähän tai ihan mihin tahansa hyväntekeväisyyshankkeeseen, saa puolestani aivan vapaasti ottaa siitä kaiken julkisuushyödyn irti. Luulin aluksi, että Cheekin lahjoituksesta mielensäpahoittaneet tekevät sen puhtaasti läpällä, eli onhan tämä nyt sentään sellainen asia, josta ei edes kyynisin änkyrä näe mitään negatiivista, mutta ei. Liikaa oletettu.

Se ei tosin yllätä, että eritoten vasemmistolaiset (sis. vihreät) voivat nähdä jotain valittamisen aihetta tässä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Helsingin Sanomien etusivun hinta sunnuntaisin on 49 588 euroa. Siihen nähden tämä oli erittäin hyvin käytettyä rahaa markkinoinnin osalta. Lisäksi rahat menee hyvään tarkoitukseen. Kaikki voittivat. Ihmettelen ainakin jos joitakin tämä aidosti vituttaa.

Cheekiä ja hänen lahjoitustaan on turha verrata saman verran tienaavaan Teppo Tavikseen, koska vain toinen heistä on tuote. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö tämä ainakin puoliksi olisi Cheekiltä täysin vilpitöntä hyväntekeväisyyttä.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Tämän keskustelun rohkaisemana kävin lahjoittamassa 30€ Lastensairaalalle. Tein sen ihan vain siksi, koska olen niin paljon parempi ihminen kuin ne, jotka eivät lahjoita.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se ei tosin yllätä, että eritoten vasemmistolaiset (sis. vihreät) voivat nähdä jotain valittamisen aihetta tässä.

Ei tässä mitään valittamisen aihetta ole. Hienosti toimittu. Sitä nyt voi tietysti aina pohtia, miksi media uutisoi toisista lahjoittajista enemmän kuin toisista. Aika liutahan tuolla on noita isojakin lahjoittajia, mutta ymmärtäähän toisaalta senkin, että Cheek saa enemmän lukijoita kuin vaikkapa Ratiopharm.

Toisaalta eihän noita rahoja Cheek lahjoittanut, vaan yritys, jos tällainen saivartelu sallitaan.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Se ei silti tarkoita sitä, etteikö tämä ainakin puoliksi olisi Cheekiltä täysin vilpitöntä hyväntekeväisyyttä.

Muistaakseni taannoin jossain haastattelussa Cheek puhui juuri lahjoitusten motiiveista ja siitä, että hänellä ei ole mitään tarvetta päästä asialla julkisuuteen, mikäli jonkun lahjoituksen tekisi.

No kukaan ei hänen päänsä sisälle pääse näkemään hänen ajatuksiaan, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Ainoastaan tuolla 100k€:lla on merkitystä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Siksi, koska kaikki vähintään 100.000 euroa lahjoittaneet listataan "kunnialahjoittajina".
Toisin sanoen niiden todellisten, vilpittömien hyväntekijöiden pitäisi aina lahjoittaa vain 99 999 euroa kerralla. Pysyisi nimi piilossa ja se puuttuva eurokin olisi yhtä tyhjän kanssa. Kyllä oli Tsiikiltä ylimielisesti tehty. Enkä nyt kohdista ivaani nimim. Jermuun...

Se ei tosin yllätä, että eritoten vasemmistolaiset (sis. vihreät) voivat nähdä jotain valittamisen aihetta tässä.
Tämän ketjun aihepiiriin kuuluva kommentti. Jatkoajan ns. poliittinen siipi on aina yhtä hupaisa. Oli joku ihminen tai taho poliittisesti aktiivinen tai ei, toimet ja mielipiteet saavat joka tapauksessa "poliittisen leiman" tietyiltä tyypeiltä. En ole koskaan ymmärtänyt tätä. Siis nimenomaan niiden ei-poliittisten tahojen kohdalla.

Cheekistä vielä sen verran, että hänen musiikkinsahan on tunnetusti hirvittävää kuraa, jota kukaan ei oikeasti kuuntele. Yksikin loppuunmyyty stadionkeikka oli jo järkytys, kaksi vastaavaa maailman seitsemästoista ihme. En voi sietää kyseisen herran "musiikkia", mutta arvostan suuresti tätä hyväntekeväisyystempausta, oli motiivi itsekäs tai ei.

Sitä paitsi: jos Cheek tahkoaa lisää rahaa tämän "markkinointitempauksen" tai "imagonkiillotuksen" ansiosta, niin sittenhän mies varmaan voi vastaavasti lahjoittaa myöskin lisää rahaa hyväntekeväisyyteen. Että silleen.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vaikken Cheekin musiikista pidäkään, en pidä häntä minään tyhjäpäänä. Hesarin taannoisen jutun perusteella hyvinkin fiksu kaveri. Olivat häen motiivinsa kuinka vilpittömät tahansa tuon lahjoituksen suhteen, se ei poista sitä faktaa, että nyt on "muotia" lahjoittaa lastensairaalan rakentamiseksi. Mikä on myös hyvä asia, vaikken lapsista juuri välitäkään.

Kuten fiksuimmat jo varmaan huomasivatkin, mulla ei varsinaisesti ole edes mitään mielipidetää asian suhteen. Paitsi Cheekin musiikki on ihan kuraa.
 

Mace

Jäsen
Kaverini sanoikin hyvin ettei tuollainen +100 000e merkitse mitään noin isossa projektissa. Pelkkää pätemistä ja brassailua. Afrikassa nähdään koko ajan nälkää, mutta eipä ole tää cheese(kaukoröyhkä-patentti) muuntanut isoja massejaan ruispalapusseiksi ja suunnannut sinne. Sen sijaan mm. Malediiveilla lomailuun kylläkin riittää rahaa.

Lastensairaalalle suunnatun lahjoituksen motiivi ei vain voi olla puhdas ja aatteellinen. Ottaen huomioon vielä miten lahjoittaja on itsekin ponnistanut keskoskaapin kautta elämään.

On sulla umpityhmä kaveri. Vaikea kuvitella, että tuollaisia on edes olemassa, mutta totta se tuntuu olevan. Tai no, eipä sitä kyllä oikeasti ole edes vaikea kuvitella niin kauan kuin vasemmisto elää.

Vasemmalla laidalla hyväntekeväisyyskään ei ole hyväntekeväisyyttä, ellei sitten hyväntekijä satu tunnustamaan vasemmistolaista maailmankuvaa (=vie puhtaan tosiauttajan sädekehä ympärilläsi toisten ansaitsemaa mahdollisimman paljon ja halveksi sekä hauku ahneiksi niitä, joilta viet, oikeudenmukaisuuden nimissä tietenkin). Vain noin toimiva henkilö voi olla oikeasti puhdas ja aito, hyväntekijä. Jos lahjoitat liian paljon rahaa tai lahjoitat "väärään" kohteeseen, olet vain turha brassailija. Joku voisi ehkä kyseenalaistaa tuon "eipä ole herraa/rouvaa X näkynyt tukemassa Syväbambulan taikinanvaivauskerhoa, vaikka siellä on paljon puutetta jauhoista" -logiikan, jonka mukaan siis ei voi tukea mitään kohdetta, ellei tue myös kaikkia muita. Voiko olla mitään kestämättömämpää logiikkaa? Minä en ainakaan keksi. Vasemmisto ei petä koskaan!
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
On sulla umpityhmä kaveri. Vaikea kuvitella, että tuollaisia on edes olemassa, mutta totta se tuntuu olevan. Tai no, eipä sitä kyllä oikeasti ole edes vaikea kuvitella niin kauan kuin vasemmisto elää.

Toivottavasti nyt noissa lainaamissasi viesteissä alleviivasin asiaani tarpeeksi sinulle sekä muille "iloisille" kirjoittajille. Hope so? Tajusit? Ei tuollainen vain voi rehellistä olla, jeah..
 

Mace

Jäsen
Toivottavasti nyt noissa lainaamissasi viesteissä alleviivasin asiaani tarpeeksi sinulle sekä muille "iloisille" kirjoittajille. Hope so? Tajusit? Ei tuollainen vain voi rehellistä olla, jeah..

Ajoinko siis miinaan? :)
 

Mace

Jäsen
Toivon sydämeni pohjasta ajaneeni sinun miinaasi kerta lähdin omia viestejäni kommentoimaan vielä. Omani olivat kuitenkin varsin alleviivattua heittoa.

Ikävä tuottaa pettymys. :) Alleviivattua olivat, mutta en minä ainakaan tunnistanut, ettet ollut tosissasi, koska et ole minulle niin tuttu nimimerkki. Surullistahan se toki on, että tuollaista tekstiä ei voi automaattisesti ottaa vitsinä, kuten nuo ketjussa mainitut Facebook-tarinat osoittavat.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ikävä tuottaa pettymys. :) Alleviivattua olivat, mutta en minä ainakaan tunnistanut, ettet ollut tosissasi, koska et ole minulle niin tuttu nimimerkki. Surullistahan se toki on, että tuollaista tekstiä ei voi automaattisesti ottaa vitsinä, kuten nuo ketjussa mainitut Facebook-tarinat osoittavat.

Afrikalla ja muilla kliseillä koitin asiaani alleviivata. Heitin tosiaan perään vielä ettei keskoskaapista ponnistava tyyppi voi missään nimessä vilpittömästi lahjoittaa lastensairaalaprojektiin. No joo. Ei aukene aina.

Typerä tunne kun joutuu itseään selittämään.
 

Mace

Jäsen
Afrikalla ja muilla kliseillä koitin asiaani alleviivata. Heitin tosiaan perään vielä ettei keskoskaapista ponnistava tyyppi voi missään nimessä vilpittömästi lahjoittaa lastensairaalaprojektiin. No joo. Ei aukene aina.

Typerä tunne kun joutuu itseään selittämään.

Afrikka oli hyvä ja kliseinen veto, mutta en vaan ollut silti varma. Tuota keskoskaappijuttua kyllä ihmettelin ja mielestäni siinä kommentissasi oli nimenomaan ristiriitaa, mutta koska logiikan puute on tyypillistä vasemmistolaiselle "argumentaatiolle", en voinut olla tuoltakaan osin varma, missä mennään. :)

Ja joo, sun on syytäkin tuntea olosi typeräksi. Harva asia on yhtä noloa kuin joutua selittämään omaa vitsiään... =D
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ja joo, sun on syytäkin tuntea olosi typeräksi. Harva asia on yhtä noloa kuin joutua selittämään omaa vitsiään... =D

Toisaalta en viitsi kääntää asiaa päälaelleen. Tältä pohjalta löytyisi aika paljon vitunääliökirjoittajia jotka eivät tuota settiäni tajunneet. Täältä tähän, kuten eräskin sanoi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös