Ei muuten tipu. Devils on liekeissä, eikä vähiten Zachariaksen ansiosta. Veikkaan että nousee vielä Bing-Crosbyn ohi.Parise tuosta välistä kyllä tippuu pois sekä piste- että maalipörssissä
Ei muuten tipu. Devils on liekeissä, eikä vähiten Zachariaksen ansiosta. Veikkaan että nousee vielä Bing-Crosbyn ohi.Parise tuosta välistä kyllä tippuu pois sekä piste- että maalipörssissä
Tästä voidaan olla montaa mieltä, mutta kyllä Datsjuk lienee kahden suunnan pelissä maailman paras tällä hetkellä.mutta itse uskaltaisin väittää, että Pavel Datsjuk on NHL:n täydellisin pelaaja tällä hetkellä.
Eli summa summarum, jos Datsjuk pelasi joukkueessa, jolla ei olisi ykköskentän takana niinkin kovia ketjuja kuin Red Wingsillä on, ja sen myötä tätä ykkösketjua peluutettaisiin enemmän, niin hurjien tehopisteidensä takia Pavel Datsjukia saatettaisiin pitää yksioikoisesti maailman parhaana pelaajana.
No jaa. Jääkiekko on muutakin kuin keskiarvoja, joten tällaiset laskelmat pitäisi jättää omaan arvoonsa. En rehellisesti sanoen olisi niitä tuon luokan kirjoittajalta odottanutkaan, mutta oma suosikki vei näköjään tällä kertaa voiton. Vähän samaa kuitenkin kuin Crosby-fanien "jos Sid laukoisi yhtä paljon kuin AO niin hän tekisi myös yhtä paljon maaleja" -viritelmät. Ovechkin nyt jaksaa pelata enemmän ja tekee myös enemmän pisteitä, joten vähän väsynyttä yrittää kääntää tuota jonkinlaiseksi heikkoudeksi. Jos Datsjuk kykenisi tekemään samassa suhteessa tehoja myös pelatessaan enemmän niin kai hän silloin myös pelaisi enemmän? Viime kaudella pelasikin, mutta niin vain pisteitä tuli vähemmän. Entä jos AO tekisikin enemmän maaleja tuoreemmilla jaloilla?Eli summa summarum, jos Datsjuk pelasi joukkueessa, jolla ei olisi ykköskentän takana niinkin kovia ketjuja kuin Red Wingsillä on, ja sen myötä tätä ykkösketjua peluutettaisiin enemmän, niin hurjien tehopisteidensä takia Pavel Datsjukia saatettaisiin pitää yksioikoisesti maailman parhaana pelaajana. Mutta Red Wingsin nykytilanteessa rosteri on syvä, kahta ylivoimaviisikkoa käytetään tasaisesti, miesten rasitusta on koko kausi haluttu jakaa tasaisemmin rankan viime kauden jäljiltä ja tavoitteet ovat jälleen pitkässä keväässä. Esim. juuri Datsjukin peliaika on viime kauteen verrattuna pudonnut sen kaksi minuuttia, mutta mies on täysin identtisessä pistetahdissa mitä viime kaudella.
Se miten mies sitten dominoi NHL-hyökkääjistä kokonaisuutena muissa puolutuksellisissa tilastoissa, kuuluukin jo Hart Trophy -keskusteluun, mutta itse uskaltaisin väittää, että Pavel Datsjuk on NHL:n täydellisin pelaaja tällä hetkellä. Ovechkin on omaan joukkueeseen nähden Hart-mies ja Datsjuk tulee häviämään palkintokisan oman joukkueensa paremmuuden takia, vaikka olisikin kokonaisuutena paras pelaaja. Ristiriitaista?
Ps. Zach Parisen tehopistemäärä olisi n. 114 pistettä, jos mies pelaisi otteluissa Ovechkinin ja Malkinin minuuttimääriä ja pääsisi Datsjukin lisäksi heidän edelleen pistepörssissä.
Pisteet? Katastrofaalisen yliarvostettu asia! Jääkiekko on paljon muutakin kuin pisteitä. Ovechkininkaan paremmuus ei (mielestäni) verrattuna Malkiniin perustu pisteisiin vaan all-aroud vaikutukseen. Jääkiekossa ei kaikkea kannata mitata pisteissä tai pistekeskiarvossa tahi muillakaan tilastoilla.Jos jos jos jos jos... Tee vaan ne pisteet. Piste.
Pisteistä noissa Henkan pyörittelyissä käsittääkseni oli kyse.Pisteet? Katastrofaalisen yliarvostettu asia! Jääkiekko on paljon muutakin kuin pisteitä. Ovechkininkaan paremmuus ei (mielestäni) verrattuna Malkiniin perustu pisteisiin vaan all-aroud vaikutukseen. Jääkiekossa ei kaikkea kannata mitata pisteissä tai pistekeskiarvossa tahi muillakaan tilastoilla.
Edelleen on aivan naurettava ajatella noin yksinkertaisesti asiaa, joka on kaikkea muuta kuin yksinkertainen. Kovasti tuntuu nyt siltä, että Detroitiin halutaan puhua Hart vaikka sitten vain Jatkoajassa. Viime kaudella Lidström oli niin sen arvoinen, nyt Datsyuk. Ensi kaudella Zetterbergin vuoro? Viime kaudella oli argumenttina muistaakseni myös se, että Hartin pitäisi mennä runkosarjan parhaan joukkueen parhaalle pelaajalle. Detroit ei tämän kauden runkosarjassa paras vaihteeksi ollut ja tuo argumenttikin on näköjään jo unohdettu.Niin, sehän tässä oli pointti, että kun Datsjukin poikkeuksellinen hyvyys pelin muilla osa-alueilla tiedetään, niin pisterintamallakin hän olisi valmennusjohdon niin halutessa liigan ykkösnimi. Kyllä Pavel pelata jaksaa, mutta kun ne tavoitteet eivät ole pistepörssin voitossa, vaan siinä Stanley Cup -kannussa.
Datsyuk saattaa kokonaisuutena hyvinkin olla liigan paras pelaaja, mutta Hart ei hänelle mielestäni kuulu.
Kuulin muuten että Datsyuk olisi kiekonriistotilastossa tänä vuonna vasta toisena. En tuota tilastoa löytänyt enkä väitettä saanut varmistettua, osaako joku auttaa?
Datsjuk on tilastossa toisena Jevgeni Malkinin jälkeen.
http://www.nhl.com/ice/playerstats....ASAll&sort=takeaways&viewName=rtssPlayerStats
Pisteet? Katastrofaalisen yliarvostettu asia! Jääkiekko on paljon muutakin kuin pisteitä.
Siis lähinnä se tässä pistää silmään, että viime kaudella Detroitin menestyksen väitettiin olevan Lidströmistä kiinni ja joku muistaakseni väitti, että jengi ei ilman häntä olisi edes playoff-joukkue. Nyt pitäisi uskoa, että avain menestykseen onkin Datsyuk, joka ei ymmärtääkseni ole pelannut ratkaisevasti viime kautta paremmalla tasolla. On Washingtonillakin muita aivan liigan kärkeen parhaimmillaan kuuluvia pelaajia (Green, Semin, Bäckström), mutta Capsin kohdalla näkee ilmiselvemmin, että Ovechkin on tärkein palanen. Enkä tarkoita ainoastaan pisteitä, vaan miehen kokonaisvaltaista roolia joukkueessa. Caps on lisäksi runkosarjassa kerännyt lähes saman verran pisteitä kuin Detroit, joten en ymmärrä miksi AO tulisi tässä äänestyksessä sivuuttaa.Ja mitä Cuben kommenttiin tulee, niin Detroit on viimeisestä neljästä Presidents Trophystä voittanut kolme, joten luonnollisesti sieltä parhaat pelaajat löytyvät. Omasta mielestäni Datsyuk, Lidström ja Zetterberg ovat kukin parhaimmaan maailman parhaita pelaajia, joten luonnollisesti heidän pitää nappikauden pelatesaan ollakin Hart-ehdokkaina. Tänä vuonna Lidström ja Zeta eivät ole ihan parhaita kausiaan pelannut, mutta Datsyuk on voittamassa plus-miinus tilaston kolmatta kertaa putkeen, Selke ja Lady Byng olisivat perusteltuina ja näiden lisäksi hän on ollut tehokkain hyökkäyspäässä, joten minä en ymmärrä että miksei Hart-tporhystä puhuminen olisi hyvinkin osuvaa.
Tällaiset vaan tuppaavat olemaan aika epäluotettavia tilastoja, joten en laittaisi valtavaa painoarvoa sen paremmin riistoille kuin menetyksille.Myös kiekonmenetys -tilaston suvereeni hallinta on venäläisillä. Ove ja Markov ainoat yli 100 menetyksen kaverit.
No se joka tuollaista väitti ei jääkiekosta tajua. Kyseinen joukkue voitti Stanley Cupin jopa helposti mikäli sitä nyt kukaan koskaan helposti voittaa.Siis lähinnä se tässä pistää silmään, että viime kaudella Detroitin menestyksen väitettiin olevan Lidströmistä kiinni ja joku muistaakseni väitti, että jengi ei ilman häntä olisi edes playoff-joukkue.
Olet oikeasssa siinä että Datsyuk on ollut vain hieman parempi kuin edellisinä vuosina, mutta se että häntä on aikaisina vuosina tässä palkinnon jakamisessa ylenkatsottu onkin ollut se virhe. Lisäksi kun muut joukkueen tärkeimmät pelaajat ovat jossain määrin epäonnistuneet, niin se on korostanut Datsyukin roolia eli hän on ollut tärkeämpi vaikkei ole merkittävästi parempi ollutkaan.Nyt pitäisi uskoa, että avain menestykseen onkin Datsyuk, joka ei ymmärtääkseni ole pelannut ratkaisevasti viime kautta paremmalla tasolla.
Kyllä Ovechkin ehdottomasti top-3 ehdokas on, mutta jos Ovechkin oikeasti on niin kokonaisvaltaisen hyvä, niin miksei se näy plus-miinustilastossa? Plus 9 on aika surkea tulos ja joukkueen parhaat huitelevatkin +25:ssä. Nyt ei enää vakio-itku, että joukkue on niin surkea käy. Jääkiekossa kuitenkin tarkoituksena on tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja.On Washingtonillakin muita aivan liigan kärkeen parhaimmillaan kuuluvia pelaajia (Green, Semin, Bäckström), mutta Capsin kohdalla näkee ilmiselvemmin, että Ovechkin on tärkein palanen. Enkä tarkoita ainoastaan pisteitä, vaan miehen kokonaisvaltaista roolia joukkueessa. Caps on lisäksi runkosarjassa kerännyt lähes saman verran pisteitä kuin Detroit, joten en ymmärrä miksi AO tulisi tässä äänestyksessä sivuuttaa.
Tämä onkin mielenkiintoinen asia. Menneinä vuosina Hart trophyjä ei ole Detroitiin annettu ja perusteluna on ollut se, että joukkue on ollut niin hyvä. Eikö loogista siis olisi se nyt sinne antaa, kun joukkue ei ole niin hyvä ollut? Tai ainakaan tuolla samalla perusteella ei sitä nyt ainakaan San Joseen tai Bostoniinkaan saa mennä antamaan kun ne ovat niin hyviä joukkueita olleet. Tämä ehkä parhaiten kuvastaa tuon logiiikan ontuuvuuden.Detroit on saattanut voittaa vaikka miten monta Presidents' Trophya, mutta tällä kaudella se ei voita. Jos San Jose voittaa, niin eikö kauden 2008-2009 Hart kuuluisi aiemman järkeilyn perusteella esim. Thorntonille, Marleaulle, Boylelle tai Nabokoville?
+/- nyt on niin harhaanjohtava tilasto, ettei toista taida olla. Katso nyt alkuun vaikkapa Capsin puolustuksen nimilistaa ja huomioi myös pelatut pelit. Kaikki pakit paitsi Milan Jurcina (hurraa!) ovat olleen loukkaantumisten takia sivussa vähintään 10 peliä. Tämä auttaa jo aika hyvin ymmärtämään miksei AO pärjää tilastossa kaverille, joka pelaa jatkuvasti Lidströmin edessä ja Zetterbergin vieressä. Viime kaudella AO olikin tilastossa koko liigan 10 parhaan joukossa, vaikkei silloinkaan mikään unelmapuolustus Capsilla ollut. Odotellaan vaan tulevia vuosia. Kun jengistä alkaa löytymään esim. edelleen kehittynyt Green, Alzner, Carlson jne. ja Varlamov maalista, niin saattaa Ovechkinillakin olla vähän helpompi tehtävä keräillä noita plussia. Koko urallaan AO on jo tässä vaiheessa kuitenkin +20, vaikka joukkue oli hänen kahdella ensimmäisellä kaudellaan melko roskaa.Kyllä Ovechkin ehdottomasti top-3 ehdokas on, mutta jos Ovechkin oikeasti on niin kokonaisvaltaisen hyvä, niin miksei se näy plus-miinustilastossa? Plus 9 on aika surkea tulos ja joukkueen parhaat huitelevatkin +25:ssä. Nyt ei enää vakio-itku, että joukkue on niin surkea käy. Jääkiekossa kuitenkin tarkoituksena on tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja.
Kyseessä ei ole minun logiikka, vaan Mike Babcockin logiikka. Minun mielestä minkä tahansa playoff-joukkueen pelaaja voi voittaa Hartin, jos on joukkueen menestyksen kannalta liigan tärkein yksittäinen pelaaja. Jopa playoffien ulkopuolelle jäävä jengi saattaa kelvata, jos pelaajan vaikutus on riittävän suuri.Tämä onkin mielenkiintoinen asia. Menneinä vuosina Hart trophyjä ei ole Detroitiin annettu ja perusteluna on ollut se, että joukkue on ollut niin hyvä. Eikö loogista siis olisi se nyt sinne antaa, kun joukkue ei ole niin hyvä ollut? Tai ainakaan tuolla samalla perusteella ei sitä nyt ainakaan San Joseen tai Bostoniinkaan saa mennä antamaan kun ne ovat niin hyviä joukkueita olleet. Tämä ehkä parhaiten kuvastaa tuon logiiikan ontuuvuuden.
Tämä on varmaan minun argumentti ollut, sillä kannatan tuota ajatusmallia lämpimästi eikä se siitä ole mihinkään muuttunut. Tänä vuonna San Jose on (tällä hetkellä) runkosarjan paras joukkue ollut, mutta kuka heidän paras pelaajansa on ollut? Thorntonilla on eniten pisteitä eli keskinkertaiset 85 ja plussia keskinkertaiset 17. Pakeista Boylella on pisteitä kanssa suhteellisen hyvin eli 57, mutta plussia vain 7. Pakeista KOVIN on ollut Murray (piti tällainen jatkoajan sisäpiiri mukahauskuutus tänne väliin päästä heittämään). Kun tilastoja katsoo, niin joukkue on ollut erittäin tasainen ja nimenomaan joukkue. Nabokov on tietenkin ollut vakuuttava vaikka tilastot ovatkin heikommat kuin kakkosveska-Boucherilla.Viime kaudella oli argumenttina muistaakseni myös se, että Hartin pitäisi mennä runkosarjan parhaan joukkueen parhaalle pelaajalle. Detroit ei tämän kauden runkosarjassa paras vaihteeksi ollut ja tuo argumenttikin on näköjään jo unohdettu.
Jos tahtoo lähteä purkamaan näitä tilastoja, niin voisi yhtä hyvin lähteä purkamaan sitten vaikkapa sen kautta millaisten laitureiden kanssa pelaa. Datsyukin toisella laidalla viilettää muuan Z, kun Malkin on suurimman osan kaudesta pelannut Fedotenkon, Satanin ja kumppaneiden kanssa. Vähän eri tason avut siis kentän sisällä tulevat. Penssien parhaat laiturivat ovat tehneet alle 50p tällä kaudella(Kunitz on jopa Penssien pistepörssin kolmas, jos lasketaan Anaheimissa tehdyt pisteet). Zetterberg ja Hossa ovat tehneet molemmat yli 70pistettä. Joten jokainen tajunnee millainen apu esim. Zetterbergistä on suhteessa siihen millainen apu Malkinille on muista laitureista/senttereistä(pl. Sid) ollut.
Tämä siis ihan vain sen takia, että jos tahtoo tilastoja tuijotella ja korostaa oman suosikkinsa asemaa.
Tällä kaudella ei ole mielestäni ollut yhtä selkeitä Hart -kandidaatteja kuin esim. viime kaudella. Viime kaudella pysti olisi kuulunut Charalle, mutta ei Ovechkinin voitto vääryys ollut.
Itse antaisin Masonille ehdottomasti Calderin ja ehkä myös Vezina-ehdokkuuden, mutta en Hartia. Kaverin tilastot ovat lähes identtiset Pascal Leclairin viime kauden tilastojen kanssa. Vaikka Leclair ei tällä kaudella onnistunutkaan samalla tavalla, on tuo mielestäni merkki siitä, että Columbuksen pelisysteemi on ollut merkittävä apu Masonille. Joku toinen maalivahti pystyisi ja on pystynyt pelaamaan Columbuksessa (lähes) samalla tasolla.Täytyy myöntää että tämä kausi on ensimmäinen hetkeen kun Hartin voitto voisi mennä suuntaan tai toiseen.
Olisi mukavaa nähdä esim mainitsemasi Masonin voittavan pystin jotta ei unohdeta että pysti annetaan "joukkueen tärkeimmälle pelaajalle" eikä "nhlän värikkäimmäille showbiz kaverille"
Itse antaisin Masonille ehdottomasti Calderin ja ehkä myös Vezina-ehdokkuuden, mutta en Hartia. Kaverin tilastot ovat lähes identtiset Pascal Leclairin viime kauden tilastojen kanssa. Vaikka Leclair ei tällä kaudella onnistunutkaan samalla tavalla, on tuo mielestäni merkki siitä, että Columbuksen pelisysteemi on ollut merkittävä apu Masonille. Joku toinen maalivahti pystyisi ja on pystynyt pelaamaan Columbuksessa (lähes) samalla tasolla.