Philadelphia Flyers 2024–2025

  • 33 118
  • 130

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kolosov on ilmoittanut Flyerisille että hän haluaisi pelata lainalla seuraavan(kin) kauden Minskissä. Hän ei haluaisi tulla Phantomsiin. Flyers ei ole ymmärrettävästi tähän tyytyväinen.

Itselleni vaikuttaa siltä että hän tosiaan haluaisi hypätä suoraan isoihin valoihin, eikä ole valmis "bussiliigaan". Flyers taas ymmärrettävästi haluaisi hänet valvovan silmän alle, missä häntä pystyttäisiin paremmin (toivottavasti) kehittämään, ja sopeuttamaan pohjois-amerikkalaiseen peliin. Vaikea tilanne.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Voi vittu mitä otsikointia taas.

Mutta itse tapaus aika mielenkiintoinen, jännä nähdä mikä oikeasti on taustalla. En ole etsinyt mitään lähdettä tuolle lonkkavamma-väitteelle, mikä kaupat-ketjuun ilmestyi.


Tausta on se että Johansen on halunnut rahansa ensi kaudelta, ja Flyers puolestaan olisi luultavasti halunnut ostaa hänet ulos. Ulososto ei onnistu jos pelaaja on loukkaantuneena. Nyt Flyers on keksinyt tavan päästä kokonaan tuosta sopimuksesta eroon. Tuo lonkkavamma on raportoitu ”joka puolella”.
 
Mielenkiintoista, että Johansen on siis telonut lonkkansa pelikenttien ulkopuolella tai sitten jossain ihan viimeisissä Coloradon harjoituksissa (5. tai 6.3.). Ja jos tosiaan sai lonkkaansa siinä sen tason vamman, että kausi päättyi siihen, niin on kyllä ihan helvetin härskiä toimintaa Sakicin porukalta päättää, että ei, tää jätkä ei mene meillä LTIR:lle, vaan vamma pimitetään ja kaupataan äijä Flyersiin. Lisäksi luotetaan siihen, että ei ne Flyersin lääkärit sitä tajua tutkia. Ja jos jäädään kiinni, niin syytetään Johansenia koko hommasta.

Toinen vaihtoehto tosiaan on, että Johansen on telonut lonkkansa 4.-6.3. kenttien ulkopuolella niin pahasti, ettei loppukaudesta voi pelata. Mutta ei niin pahasti, että Flyersin lääkärit sitä tajuaisivat.

Onko Flyersilla nyt joku 10 miljoonaa LTIR:llä Ryanin Nashvillesopimuksista?
 
Tuosta tulee myös melkoisen mielenkiintoinen salary capin osalta. Eli jos Flyers luottaa siihen, että sopimus tosiaan on purettu, niin tilaa on. Flyers käyttää tilan jotenkin ja joku kaunis päivä tulee tieto, että Johansenin valitus menee läpi ja yhtäkkiä ollaankin katon yli ja pitää tehdä joku peliliike äkkiä.

Toinen vaihtoehto on, että siihen varaudutaan ja jätetään se tila käyttämättä.

Niin tietysti Johansen voi olla myös LTIR:llä. Voiko pelaajan pitää siellä vasten tahtoaan? En nyt osaa perustella kumpaankaan suuntaan että miksi Johansen haluaisi tai ei haluaisi olla siellä.
 
Viimeksi muokattu:

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Leirityksen porukka.
 

Jeskamareee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers & HPK
Eetu Mäkiniemi PTO:lle Phillyyn.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pari ajatusta tulevasta kaudesta.

Foerster - Couturier - Konecny
Tippett - Frost - Michkov
Farabee - Laughton - Brink
Cates - Poehling - Hathaway

York - Sanheim
Seeler- Drysdale
Zamula - Ristolainen

Ykkös YV:

Konecny - Frost - Michkov
Tippett - Drysdale

Suunnilleen tuolla kokoonpanolla lähtisin tässä vaiheessa kauteen, ennen mitään leirejä.

Tulevaa kautta on itselläni tällä kertaa aika vaikea ennustaa.

Suurin yksittäinen syy on Michkovin saapuminen ja hänen panoksensa joukkueeseen. Itselläni odotukset on maltilliset/realistiset hänen tulokaskaudelleen, ja veikkaan että sopeutuminen ottaa kuitenkin aikansa. Tuollaista 45-60 pisteen kautta ennakoin. Toivottavasti menee pahasti alakanttiin, mutta jos katsoo kuinka monta pelaajaa tuohon haarukkaan viime kauden osalta pääsi (vastaus on muuten 3), niin sitä voisi pitää sellaisena ok ensimmäisen kauden suorituksena. Erityisesti kuitenkin toivoisin näkeväni, että Matvei olisi se pelaaja, joka saisi nostettua tuota pohjamudissa ryvettynyttä ylivoimaa aivan uudelle tasolle. Siinä saattaisi helposti myös TK laittaa taas uuden yhden kauden piste-ennätyksen, ja nostaa vaikka Tippettin kauden maalimäärän lähemmäksi 40 kuin 30:tä. Toki Tippettin ongelma on ehkä enemmän ollut viimeistelyssä, eikä niinkään paikkojen vähyydessä, mutta kuitenkin.

Toivon myös Frostin lyövän vihdoin sellaiset tehot, osin Michkovin avustuksella, että mahdollinen jatkosopimus tuntuu enemmän positiiviselta, kuin sellaiselta "no, jonkun siellä täytyy sentterinä pelata"- tyyppiseltä asialta. Couturier kärsi viime kaudella "urheilijan-tyrästä", mikä ilmeisesti vaikutti ennen kaikkea viime kauden loppupuoliskoon. Hän kävi kesällä leikkauksessa, joten toiveissa olisi että nähtäisiin enemmän sitä viime alkukauden Cootsia, ja vähemmän loppukauden versiota. Jos siellä vielä ripaus sitä Selke-Cootsia löytyisi. En pidättele hengitystä, mutta sormet ja varpaat ristiin.

Mutta pelkästään Michkovin tulon myötä uskon hyökkäyksen olevan parempi kuin viime kaudella.

Puolustus vaikuttaa ennakoltaan puolestaan hieman heikommalta, kuin mitä se parhaimmillaan viime kaudella oli Sean Walkerin poistuminen myötä. Drysdale kärsi viime kaudella olkapäävamman lisäksi "urheilijan- tyrästä" kuten Cootskin, minkä kanssa omien sanojensa mukaan ei ollut niin mukava pelata. Hän kävi myös leikkauksessa kesällä. Jos tämä olisi kausi kun Drysdale lyö itsensä kunnolla läpi ja täyttäisi niitä odotuksia mitä ensimmäisen kierroksen 6. vuoron varaus mukanaan toi. Jos Drysdale tuossa onnistuu, niin Walkerin jättämä aukko on paikattu ja toivottavasti vielä enemmän. Mielenkiintoista myös nähdä miltä Ristolainen näyttää kauden alussa. Toivottavasti tulee sitä hyvää Ristolaista, sitä mitä on ajoittain nähty, eikä sitä mitä hän on loukkaantumisten jälkeen yleensä jonkin aikaa ollut.

Maalivahtiosasto on kauteen lähdettäessä myös heikompi kuin viime kauteen lähdettäessä, sattuneista syistä. Ihan mahdotonta ennustaa mitä Ersson - Fedotov kaksikolta voi odottaa. Viime kaudella Flyers oli viimeisellä sijalla joukkueiden torjunta %:ssa, joten olisi ihan mukava että tuohon parannusta saataisiin. En uskalla mitään isoa parannusta odottaa, mutta jos top 25:n päästäisiin niin sekin olisi jo jotain.

Kun 2024-2025 runkosarja on pelattu, uskon Flyersin löytyvän sijoilta 9-13. Mutta kuten sanoin, todella vaikea on tätä tulevaa kautta ennustaa, joten en ihmettelisi vaikka löytäisivätkin itsensä playoffseista, tai kolmen huonoimman joukkueen porukasta.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Se on virallisesti syksy nyt sillä Flyers-kiekko tekee paluun tulevana yönä prospectien kohdatessa Rangersin toivot Phantomsien kotiareenalla Allentownissa. Ottelu starttaa Suomen aikaan klo 2.00 tai hieman tuon jälkeen ja streamia matsiin pitäisi olla tarjolla Flyersin verkkosivuilla. Kokoonpano otteluun tuli jo X:ssä vastaan.






Tästä se taas lähtee.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Eka ottelu päättyi Rangers junnujen 4-3 voittoon rankuilla. Michkov oli kyllä loistava, toivottavasti hän saa pelata terveen ja hyvä uran Flyers nutussa. Carson Bjarnason oli maalilla, Michkov ei ilmeisesti pelaa seuraavassa ottelussa.

Ensimmäinen maali(1-1) Gendron(Gill, Sulku)
Toinen maali(2-1) Michkov (Rizzo, Luchanko)
Kolmas maali (3-3) Rizzo (Bonk, Andrae)



 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Laitetaanpa nyt jotain ajatuksia niistä viikonlopun rookie-matseista.

Ensimmäinen otteluhan käynnistyi Flyersin mediatiimin vahvalla suorittamisella kun teknisten ongelmien vuoksi saatiin katsella ensimmäiset noin 10 minuuttia jonnekin piippuhyllylle paikalleen asennetun minkä lie kännykkäkameran kuvaa, jossa kumpikaan pääty ei mahtunut kokonaisuudessaan kuvaan mukaan ja luonnollisesti pelaajien numeroita oli vaikea tihrustella. No eipä joukkueenkaan osalta sen vahvemmin startannut sillä tuon noin kympin peli pyöri pitkälti Flyersin puolustusalueella Bjarnasonin jouduttua huhkimaan ja tekihän Rangers ylivoimalla johto-osumankin.

Tuon jälkeen Flyers oli se enemmän peliä hallinnut osapuoli, joskaan ei nyt mitään mahdotonta dominanssia tarjoillut. Tästä huolimatta kolmannen lopussa tarvitsi tasoitusta hakea ilman maalivahtia, mikä tällä kertaa sentään onnistui. Sekavalla jatkoajalla Rangersilla olivat ne paremmat paikat ja rankkarit organisaation perinteikkäitä tapoja kunnioittaen luonnollisesti hävittiin.

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa la-su yönä oli kokoonpano vuorostaan seuraava:





Flyersin mediatiimi suoriutui tästä jälkimmäisestä jo selvästi paremmin, mutta itsellä taas ei vieteri tahtonut riittää vaan toisessa erässä alkoi jo sellainen pilkkiminen, ettäerätauolla oli pakko luovuttaa ja painua nukkumaan, joten ottelun lopusta ei noita koosteita enempää käteen jäänyt.

Jotain ajatuksia pelaajista, ihan vain muutamista, kun matsien seuraaminen nyt oli mitä oli:

- Michkov pelasi ainoastaan ensimmäisessä ja oli toivotun hyvä, mutta toisaalta niinhän myös venäläisen piti olla. Olisi saatukin kovat spekulaatiot, mikäli ei olisi edukseen erottunut. Vähän näitä lajin helppous viehättää tapauksia.

- Luchanko oli myös hyvä ja vahva, muttei kuitenkaan vaikuttanut missään nimessä niin valmiilta, että Flyersin rosteriin murtautumista voisi ennakoida. Etenkin kamppailuvoimaa tarvitsee vielä lisää.

- Andraen luistelu vaikutti hitusen parantuneen ja kasvojen profiilikin terävöittyneen, mutta pelillisesti jäi ruotsalaisesta vähän vaisu fiilis tai sanotaanko, että odotin enemmän. Pohjusti joo hienosti sen Tuomaalan voitto-osuman, mutta niitä kiekollisia virheitäkin mahtui näihin pariin matsiin liiaksi.

- McDonald oli jämäkällä tekemisellään omiin silmiin näiden pelien paras Flyers-puolustaja, kun Bonk pelasi vain ensimmäisessä, esittämättä mitään suurempia ihmeitä.

- Tuomaalasta jäi aktiivinen ja ratkaisuhalukas kuva, mutta ne varsinaiset mittarit ovat vasta edessä.

- Ns. duunariosastosta RJ Avon erottui parhaana omiin silmiin ja edelleen odotan tältä positiivista AHL-kautta.

- Sawyer Boulton oli vähemmän yllättäen se fyysisin ilmestys. Propsit, että kykeni jakamaan hyvän määrän kovia taklauksia hakematta niitä mitenkään sen sokeammin ryntäillen vaan kun pelitilanne ei puoltanut taklaamista, niin malttoi mielensä.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Samu Tuomaala missannut ottelun jälkeen päiviä leirityksellä, "Minor" loukilla menee, toivottavasti ei mene tämä kausi taistellessa eri vammojen kanssa.


Harjoitus leirin porukka.

 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Kokoonpano tulevan yön pre-season avaukseen Capitalsia vastaan:





Leiriä on nyt kolme päivää takana, joista ensimmäisen lähinnä luistelivat. Perjantaille ja lauantaille leiritys oli jaettu kolmeen joukkueeseen, jotka harjoitusten ohessa pelasivat keskenään scrimmage-matseja. Näiden pelien ketjuista voi ehkä jo jotain ensimmäisiä suuntaviivoja vedellä. Tässä X:stä poimittuna ne NHL-rosterin kannalta olennaisimmat:

Foerster - Couturier - Konecny
Tippett - Frost - Michkov
Farabee - Luchanko - Cates
Deslauriers - Poehling - Hathaway
Desnoyers - Laughton - Brink
Lycksell - Abols - Eklind

York - Sanheim
Seeler - Drysdale
Zamula - Ristolainen
Andrea - Johnson
Ginning - Bonk
Sotheran/McDonald - Attard

Järjestyshahmotelma on täysin omaa pyörittelyä ja leiritys vasta alussa, mutta eihän tuo nyt välttämättä kauhean kaukana avausillan lopullisesta rosterista edes ole kunhan Luchanko tuosta palautetaan OHL:ään ja Laughton nousee tämän paikalle. Brink vs. Deslauriers lienee lähinnä se hyökkäyksen kysymys, muiden on vaikea ilman vammoja kauhean helposti tuolta ulos putoavan.

Puolustuksen osalta Attard vaikuttaisi olevan kohtuu kaukana ylhäällä pysymisestä, kun perjantaina oli vetänyt WHL:ään varmuudella palautettavan Sotheranin ja lauantaina Phantoms-leimatun McDonaldin parina.

Muutoin ei sen kummempia ole vielä ehtinyt tapahtumaan, lähinnä yksi sun toinen pelaaja kävi medialle läpi omat offseason leikkauksensa ja kuntoutumisensa yms.

Tortsille oli puolestaan näytetty edistyneitä tilastoja, joiden perusteella maaleja tarvittaisiin, heh.





Myös ylivoima nousi median kanssa puheeksi, mutten ole nyt vielä ihan vakuuttunut tästä mitä useampi kokki sen parempi soppa -linjasta. Hyvä sentään, että olivat muistaneet ottaa sen varsinaisen ylivoimavalmentajankin palavereihinsa mukaan...





Mainitaan nyt, että Oilersin päävalmentajan paikalta viime syksynä kenkää saanut Jay Woodcroft oli ollut perjantaina ja lauantaina seuraamassa yleisön joukossa harjoituksia, kuuleman mukaan hakemassa oppia jne.
 
Viimeksi muokattu:

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Capitals ottelussa suurin mielenkiinto kohdistuu tietenkin Matvei Michkoviin, joka on harjoituksissa luistellut Owen Tippettin ja Morgan Frostin kanssa. Michkov saanee siis heti kärkeen näyttöpaikan käytännössä parhaiden mahdollisten ketjukavereiden kanssa, ja kyllähän tuo kolmikko ainakin paperilla muodostaa todella herkullisen kuuloisen kombinaation.

Muutenkin Flyersin hyökkäysosasto näyttää kauteen lähdettäessä varsin kelvolliselta, jos siis unohdetaan se, että tosiasiallinen ykkössentteri joukkueesta uupuu. Leveyttä riittää kiitettävästi varsinkin laituriosastolla.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ensimmäinen harjoitusottelu on puolessa välissä, Michkov tehnyt ensimmäisen pisteensä, ja Flyers ylivoimamaalin. Nyt voi lopettaa katselun ja ruveta miettimään tulevia mestaruusjuhlia.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Capitalsista lopulta selvä 2-6 voitto. Kotijoukkueella ei montaa opening night rosteriin mahtuvaa pelaajaa kehissä ollut siinä missä Flyersilla näitä oli lähes kymmenen, joten noinhan tuon pitikin kääntyä. Kauheasti ei kannata tällaisen missmatchin jälkeen ylireagoida, mutta varsin positiivinen otteluhan tuo siis kautta linjan oli. Onnistumisia tuli heti alkuun laajalle joukolle.

Tippett – Frost – Michkov
Farabee – Luchanko – Brink
Cates – Abols – Lycksell
Furry – Gardner – Boulton

Seeler – Drysdale
Andrea – Grans
Ginning – Gill

Fedotov
Bjarnason

  • Tulevaa ajatellen isoin juttu oli kuinka paljon paremmalta Drysdalen liike ja luistelu näyttivät verrattuna viime kevääseen. Tulee ehjänä pysyessään olemaan herkullista seurattavaa, joten nyt kaikki toiveet vain siihen, että näitä päiviä nähtäisiin mahdollisimman paljon.
  • Brink oli selvästi tiedostanut tilanteensa, ettei avausillan pelipaikka ole mitenkään varma juttu ja oli selkeä man of the match. Mikäli jatkaa pre-seasonia tähän tyyliin, niin Tortsin on aivan turha kertoa mitään we need to score -mantroja, mikäli Deslauriers löytyy kokoonpanosta ennen Brinkiä, mutta katsellaan nyt, miten homma jatkuu.
  • Veteraani rosteripelaajia en halua sen enempää nostaa esiin, kun vastus nyt oli sellainen, että sitä päätä pitikin saada pinnalle ja näyttää hyvältä, missä kautta linjan myös onnistuivat.
  • Michkov väläytteli syöttötaitoaan, mutta ei nyt muutoin noussut mitenkään erityisemmin framille. Ok startti kuitenkin. Avauserässä pääsi myös kokemaan, että NHL:ssä kamppailutilanteet päätetään taklauksiin huomattavasti Euroopan kaukaloita herkemmin, eikä kiekon hautominen laidan lähettyvillä ole niitä parhaita ideoita.
  • Luchanko pelasi hyvän pelin, vaikka valitettavasti se maali jäikin parista huippupaikasta huolimatta tekemättä. Näin jatkamalla saanee näyttöpaikkoja leirin loppuun saakka, mutta toivottavasti siellä nyt nähdään iso kuva, eikä turhaan hätäillä nuorta miestä NHL:ään.
  • Lycksell teki maalin, mutta muutoin oli kovin mitäänsanomatonta. Ei nyt ainakaan parantanut omia mahdollisuuksiaan.
  • Abolsista en vielä täysin päässyt kärryille. Todennäköisesti luistelusta tuo tulee jäämään kiinni jos jostain kun vertaa, millaista vauhtia Poehling, Laughton, Hathaway ym. tuovat alaketjuihin, mutta noin muutoin latvialaisen pelaaminen istunee hyvin pieneen kaukaloon eli ainakin Phantomseille luulisi olevan selkeä vahvistus.
  • Andrea oli ruotsalaispakeista paras, mutta tätäkin pitää toki nähdä kovempia rostereita vastaan, miten selvittää kovan paineen, pärjää omissa 1vs1 kamppailuissa selvästi isompiaan vastaan jne. Viime yönä ei tätä puolta juuri testattu, vaan pääsi pelaamaan puhtaammin mukavuusalueellaan.
  • Fedotov oli maalilla ok, mutta melkeinpä pidin kolmannen erän pelanneen Bjarnasonin esityksestä enemmän, mikä on toki samalla hyvä, että huono asia.
  • Ja hei kaksi YV-maalia! Voittivat myös extrana vedetyn rankkarikisan Brinkin ja Tippettin onnistumisilla Bjarnasonin nollatessa Capitalsin laukojat.

Tulevana yönä jatkuisi Montrealissa. Ottelun kokoonpanoa ei ole vielä julkistettu, mutta oletettavasti nähdään täysin eri miehistö korkkaamassa kautensa.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös