Parista viimeisimmästä harkkamatsista jotain hajatelmia.
Ma-Ti yönä kohtasivat bottom-line ja Phantoms mixatulla nipulla Islandersin. Tukkaan tuli 4-3, mutta ehdottomasti positiiviset fiilikset jäivät, sillä Isles oli pitkälti avausillan rosterillaan liikkeellä. Avauserä oli jälleen vaikea, mutta sen jälkeen pääsivät peliin hyvin mukaan ja hallitsivatkin jo kolmatta erää, jossa vähän tyhjästä kesken Flyersin pyörityksen nähtiin se Islandersin voitto-osuma.
Lycksell – Laughton – Richard
Cates – Poehling – Farabee
Deslauriers – Abols – Eklind
Furry – Gardner – Boulton
Zamula – Ristolainen
Andrea – Johnson
Ginning – Grans
Fedotov ja Kolosov pelasivat ottelun puoliksi.
- Poehlingin-ketju ja Zamula-Ristolainen pakkipari olivat ottelun parasta antia, kaikilta vahvaa suorittamista. Nyt selvästi näki NHL-miesten tason suhteessa muihin, kun vastassa oli jo käytännössä NHL-rosteri. Myös Erik Johnson osoitti tason, mitä NHL-syvyyspakilta vaadittaisiin, mihin ruotsalaisarmada ei vain kyennyt vastaamaan.
- Andrea oli Johnsonin vakaus ja varmuus tukenaan jälleen ok, mutta parempaan pitäisi pystyä, mikäli oven väliin haluaa jalkaansa saada.
- Ginning jatkoi heikkoa ja virhealtista tekemistään. On saanut kiitettävästi mahdollisuuksia (jo 4. pre-season ottelu ruotsalaiselle), eli selkeästi valmennus näkee tai ainakin toivoo tältä jotain, mutta kun yhtäkään hyvää peliä ei ole vielä osunut kohdalle. Grans ei vierellä ollut yhtä heikko, mutta vähän pesuveden mukana kohti viemäriä mentiin.
- Lycksell ja Richard jatkoivat keskinäistä kisaansa. Kumpikaan ei säkenöinyt, mutta kyllähän Richard pelin edetessä nousi paremmaksi ja hyödyllisemmäksi. Pystyy vain tuomaan jäälle enemmän, kun ottelun intensiteetti ja tempo nousevat.
- Fedotov oli ok, mutta päästetyissä maaleissa on ollut havaittavissa tiettyä kaavaa. Maskin takaa suhteellisen kaukaa tulevia vetoja, joita ei vain syystä tai toisesta näe ja kiekkoa paikantaessaan ei saa pidettyä pakettia kasassa ja peitettyä maalia kuten noilla reilun parin metrin raameilla voisi olettaa. Tiedä sitten kuinka paljon tällaista lähemmäs kolmekymppistä maalivahtia pystyy vielä opettamaan uusille tavoille?
- Kolosov pelasi ottelun jälkimmäisen puolikkaan ja oli ok. Toki tämä oli se osa pelistä, jonka Flyers oli enimmäkseen kuskinpaikalla, eikä valkovenäläinen ollut kauhean työllistettynä. Tortorellalta tuli tosiaan presserissä aika tyhjentävää kommenttia, ettei ole kauhean keskittynyt ja kiinnostunut Kolosovista vaan huomattavasti enemmän kiinnostaa Ersson-Fedotov tandeminen tekeminen, joten katsotaan nyt mitä tästä tulee. Itse olen sitä mieltä, että kovaa rakkautta vain, jos ei nuorukaisen nuppi sitä kestä, vaan olettaa kesän eipäs-juupas leikkinsä myötä saavansa kuninkaan kohtelua, niin jossain kohtaa se töyssy olisi kuitenkin osunut kohdalle.
----------------------------------
Viime yönä oli vuorostaan Bruins vastassa, joilla oli Korpisaloa/Swaymania lukuun ottamatta käsittääkseni avausillan kokoonpano jalkeilla. Joku bottom-6 ukko saattoi toki puuttua, en nyt varmaksi vanno. Flyersilla oli jalkeilla vuorostaan top-6 hyökkäys ja top-4 puolustus + ykköskassari Ersson maalilla eli aika paljon tuosta pystyi jo runkosarjan alkuun peilaamaan missä mennään, kun ainoastaan edellisenä yönä saarella pelanneet kolmospakkipari ja neljä bottom-6 kaveria puuttuivat + tietysti se differencemaker Deslauriers, mikäli Torts näin haluaa.
Foerster – Couturier – Konecny
Tippett – Frost – Michkov
Richard – Luchanko – Brink
Desnoyers – Gaucher – Hathaway
York – Sanheim
Seeler – Drysdale
McDonald – Bonk
Ersson pelasi koko pelin.
Tuolla siis lähtivät liikkeelle, mutta Torts reagoi heti toiseen erään pyörittäen nelosta lukuun ottamatta muut ketjut uusiksi:
Michkov – Frost – Konecny
Foerster – Luchanko – Tippett
Richard – Couturier – Brink
Pakkiparit pysyivät samoina, mutta Seelerin toisen erän lopulla blokista saaman kolhun jälkeen pelasivat kolmannen viidellä puolustajalla. Seeler on ollut kuitenkin tänään harjoituksissa mukana, joten ei ilmeisesti sen vakavammasta kyse.
Pelinähän tuo oli selkeästi tasokkain ja kovatempoisin näistä Flyersin pre-season otteluista. Eiköhän runkosarjaankin mahdu taas monia huomattavasti laiskempitempoisia ja matalamman vaatimustason otatuksia. Ikävästi ottelun kuva oli, että Bruins oli se riman asettanut joukkue vieden peliä ja Flyers sätki Erssonin vahvalla pelaamisella mukana, kunnes sitten lopussa kotijoukkue teki tyhjiin pari ottaen 4-1 voiton. Vaikka tulostaululla lukemat pysyivät pitkään tasaisina, niin eipä pelillisesti tuntunut missään vaiheessa, että Flyersin olisi kuulunut ottelua voittaa, joten oikeus ja kohtuus tapahtui. Toisen erän jälkimmäinen puolisko oli tasaisinta vääntämistä, muutoin Bruins oli kuskin paikalla. Pettymys oli, etteivät saaneet kolmannessa oikein minkäänlaisia pidempiä hallintajaksoja aikaiseksi vaan paikat tulivat yksittäisten harppuunoiden kautta.
Omaan silmään tuo oli enemmän kotijoukkueen hyvyyttä, heillä on selvästi paketti kasassa eikä tarvitse taaskaan kummastella, miksi roikkuvat Atlantin kärkipaikoilla alusta saakka. Flyersin tekeminen ei viisikoiden tasolla ole vielä yhtä valmista, mutta kyllä siellä yritystä ja effortia oli havaittavissa. Ei vain riittänyt parempaan tuota jo varsin hyvin rasvattua "konetta" vastaan, mikä on toki joo huolestuttava asia, mutta kuten sanoin vastus oli tässä selkesti pre-seasonin kovin ja tekisi mieli sanoa, että suuressa osaa runkosarja matsejakaan ei vielä alkukaudesta samaa intensiteettiä ja kamppailuvaadetta tarvita pelin päällä pysymiseen.
- Michkov oli pohjustamassa Flyersin ainokaista, mutta muutoin oli tällä kertaa asteen hiljaisempaa, mikä toki selittyy ihan jo vastustajan asettamalla vaateella. Ei heikkoa, mutta glitteri oli nyt jäänyt Philadelphiaan. Hyvä, että koki jo näin pre-seasonilla tuollaisen laadukkaan runkosarjamatsin intensiteetin ja kamppailuvaateen tasokkaita pelaajia vastaan. Saadaan lisää polttoainetta kehitykselle.
- Mielestäni ottelu osoitti myös sen miksi Luchanko pitää lähettää vielä takaisin OHL:ään kasvamaan. Jäi vain kamppailutilanteissa turhan monesti hopealle ja kiekollisenakin oli ne yksittäiset tilanteet, joissa olisi saanut toimia rivakammin. Mikäli tästä halutaan kasvattaa uusi uuttera kolmossentteri, niin kaipa se tuolla mukana roikkumalla puolustuspelaamisen detaljeita painottaen tapahtuu, mutta kun pojasta olisi paljon muuhunkin, mikä vain vaatii tähän rakoon toisenlaista roolia. Ideaalitilanteessa pääsisi pelaamaan AHL:ään, mutta se kun ei ole vaihtoehtona, niin back to OHL.
- Richard pelasi jälleen nousujohteisen pelin ja oli nopeudellaan luomassa Flyersin kolmannen erän parhaat tekopaikat. Ei ole erityisemmin koolla pilattu, mutta pelaa kuitenkin mukavan terrierimäisesti ja yllättävän kamppailuvahvastikin, enkä siis missään nimessä riskeeraisi waiversien kanssa. Pelaajasta kun on selkeästi hyötyä pelien intensiteetin ja vauhdin noustessa, mikä on aina hyvä signaali. Lycksell ei ole toistaiseksi tällaisesta merkkejä osoittanut vaan on enemmän näitä löysätempoisten neppailujen tehoilijoita, jos hitusen kärjistää. Näistä kahdesta siis ruotsalainen waiverseihin ja Richard 13/14 hyökkääjäksi. No doubt, mutta katsotaan nyt mihin ratkaisuun päätyvät.
- McDonald pelasi jälleen hyvän pelin ja nyt olivat kuitenkin vauhti ja tempovaade sillä tasolla, että jotain Ginningiä olisi talutettu pehmeiden seinien sisään kesken ottelun. Otti myös tapojensa mukaisesti kiitettävästi osaa pelin rouheampaan puoleen, joten alkaa olla heittämällä se kiinnostavin puolustaja ensi kauden Phantoms-pakistossa yhdessä Andrean kanssa.
- Bonkilta nähtiin myös positiivinen esiintyminen. Edelleen mukaan mahtui pari tilannetta, joissa olisi vaadittu nopeampaa kiekollista ratkaisua, mutta vastapainoksi saatiin paljon hyviä ratkaisuja ja reagointeja.