Ilmoitukset

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Philadelphia Flyers 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Eager, 22.04.2019 klo 12.24.

 1. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Phillyllä on kyllä mielettömästi tilaa capissa. Olisikohan kesän kovin tekijä UFA-markkinoilla. Jopa Ekin perässä? Päästäkää Holmgren irti !
   
 2. Lord Nikon Jäsen

  Lainaus:
  Voisitko verrokiksi listata vaikka sarjan top5 joukkueet prospect poolin laadun mukaan?
   
 3. Giroux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
  Lainaus:
  Kiitos lockout-kauden, itsellä on elinikäinen mancrush Karlssonia kohtaan, joten ehdottomasti hinnalla millä hyvänsä Phillyyn.

  @Tornados on siellä myös Morgan Frost. Toki on tuo Farabeekin ihan kiva, kuten totesit.

  Yegor Zamula on melkoinen poiminta Hextallilta syksyllä. Vetänyt kunnon tykkikauden WHL:ssä lähes piste per peli-tahtiin, eikä häntä draftattu edes. Vähän samanlainen haku kuin Philippe Myers aikanaan.
   
 4. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Aika hyvältä näyttää tosiaan tilanne capin suhteen. Huhut Ekin kunnosta eivät herätä hirmu kiinnostusta ainakaan meikäläisessä mutta enhän minä tiedä mikä on todellisuus. 1 kokeneempi mokke pitää hommata Hartin kaveriksi. Uudet sopparit pakistoon täytyy tehdä Provorovin ja Sanheimin kanssa. Hyökkäyksessä hemmot joiden kanssa tekisin uutta jatkoa on Laughton, Konecny ja ehkä myös Hartmanin kanssa. Sit vois Fletcher mällätä sen mukaan että ens kauden jälkeen pystyy tekemään jatkot Patrickille ja Lindblomille . Gudaksella loppuu myös silloin mutta todennäköisesti hänelle ei tartte tehdä jatkoa. Kauppojahan tässä voi tulla jotka tietty muuttaa suunnitelmia.

  @Tornados kysyn ihan hyvässä hengessä, että miksi et näe Morgan Frostia kovana lupauksena.
   
 5. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Frost on tehnyt hyvin pisteitä, mutta näen suuria riskejä NHL:ään siirtymisen suhteen. Ongelmia ovat koko, nopeus sekä fysiikka. Onnistuakseen pitäisi päästä pelaamaan kärkiketjuissa ja sinne on tunkua. Parhaat mahdollisuudet menestymiseen on mielestäni laiturina.
   
 6. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Philadelphia on panostanut prospect pooliin enemmän kuin useimmat muista, joten sen pitäisikin kohtuullisella draftauksella olla aika kärjessä. Minusta tilanne ei ole ihan niin hyvä. Tässä oma listaus, tunnen lähinnä vain nuo kärkipään lupaukset, Philadelphialla laajan materiaalin vuoksi toki hyvä potentiaali yllätysmenestyjiin. Olen tutustunut pelaajiin erityisesti drafteihin ja sitten vähän päivittänyt tilannetta. Yllätyksiä molempiin suuntiin tulee varmasti matkan varrella ja valmennuksellakin on merkitystä.

  1. Ottawa (Brannström, Batherson, Norris, Formenton, Brown, Chlapik, Abramov)

  2. Florida (Tippett, Hutsko, Heponiemi, Denisenko, Noel)
  3. Islanders (Dobson, Wilde, Wahlström, Iskhakov)
  4. Carolina (Necas, Kuokkanen, Bean, Fox)
  5. St. Louis(Kyrou, Bokk, Kostin, Perunovich)
   
 7. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Vastasit toki @Lord Nikon :n kysymykseen, mutta alunperin tässä kaiketi keskusteltiin Flyersin draftaamisesta. Kun arvioidaan organisaatioiden varaamista, niin voidaan jättää siis Senatorsilta Brannström, Abramov sekä Norris pois.

  Jos otetaan mukaan myös trade for-pelaajat, niin allekirjoitan Senatorsin ykköseksi. Tämän jälkeen menee kyllä jo mielestäni pieleen ja kuten itse totesitkin, tunnet vain kärkipään lupaukset, jolloin Flyersin prospect poolin syvyys nostaa päätään. Prospect poolia @Lord Nikon tuossa kaiketi kokonaisuudessaan haki. Muuten, Robert Thomas unohtui Bluesin poolista.

  Vaikka otettaisiin vain kärki mukaan kesältä 2016 lähtien, niin en allekirjoita listausta ja laittaisin Flyersin tuohon kevyesti ohi esimerkiksi Islandersin. Islanders on muutenkin mielestäni väärässä paikassa. Farabee on tällä hetkellä ihan eri tason prospect kuin Wahlström, Morgan Frost menee Wilden edelle, Nolan Patrick Noah Dobsonin edelle ja Iskhakovin sekä Rubtsovin voinee laskea tasan tässä vaiheessa, joskin Rubtsov lopetti kautensa kovemmassa sarjassa.

  Nyt ei ole aikaa käydä jokaista organisaatiota läpi, mutta halutessasi voin antaa oman listauksen, kunhan keksitään joku yhteinen muuttuja eli miltä vuodelta lähdetään pelaajia arvioimaan. Tokikin kuten mainitsit, yllätyksiä tulee varmasti matkan varrella. Mielestäni Flyersin prospect pool kokonaisuudessaan on potentiaalisin tekemään niitä yllätyksiä, kun kaikki kierrokset otetaan huomioon. Esimerkiksi kesältä 2017 on mahdollista saada mun papereissa 6 NHL-pelaajaa.

  Kärki on erinomainen, syvyys aivan loistava.
   
  Breathe, Jääkoneenkuljettaja, Caney ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 8. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Robert Thomasin sijoitin jo nyt NHL- pelaajaksi ja ei sen takia listasta löytynyt. Nolan Patrick ei nyt ainakaan kuulu enää prospect pooliin vaan on NHL-pelaaja. Lopullinen totuus näistä löytyy vasta myöhemmin, Tosiaan oman listani tein vain pyynnön vuoksi, varmaan jos kauemmin asiaa pohtisin niin voisi tulla muutoksia. Kysymys esitettiin varmaan sillä mielellä, että ei olisi mahdollista nimetä uskottavasti viittä kovempaa prospect poolia. En ole samaa mieltä (etenkään siis kärjen osalta).

  Pääpaino omassa jutussani oli kuitenkin, että mielestäni varauksissa ei ole onnistuttu kovin hyvin (etenkään kärkivarauksissa). Vaikkakaan en selvästikään ole enemmistössä näkemykseni suhteen, niin ei tämä ihan heitto vaan ollut. Olen kuitenkin käyttänyt paljon aikaa draftien suhteen ja oman mielipiteeni muodostamiseen. Absoluuttinen totuus sitten selviää vasta tulevaisuudessa.
   
 9. Shaguel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Mitä ajatuksia muille palstalaisille herättää Wayne Simmonds nyt kun Nashvillenkin kausi on taputeltu? En ole paras analysoimaan Wayne-Trainin Nashvillen suorituksia kun en ole peliäkään siltä ajalta nähnyt, mutta pisteiden valossa ei jäänyt ainakaan hirveästi jälkipolville kerrottavaa. 17 runkosarjapeliin 1+2 ja 2 playoff peliä kiikareilla. Ilmeisesti Nashvillen umpisurkea ylivoima näkyi myös Simmondsin tehoissa, mutta toisaalta taas ei Nashvillekään saanut apuja Simmondsilta tämän osa-alueen parantamiseen.

  Mies varmaan tulee saamaan sen hieman pidemmän ja hintavamman "loppu-uran" sopimuksen jostain. Tällaisella sopimuksella en häntä Flyersiin enää haluaisi sillä käyrä on ollut laskeva miehen osalta viime vuodet erityisesti tasaviisikoin. Omassa fantasiamanageri-maailmassa elättelen kuitenkin toiveita että mies tekisi vielä parin vuoden maltillisen jatkon Philadelphiaan ja miehestä saataisiin 3-4 ketjuun vielä iloa. Toisaalta taas omia prospecteja on puskemassa läpi kovaa vauhtia ja Simmonds tässä tapauksessa veisi heidän pelipaikkansa.

  Ehkä on vain parempi toivottaa Simmondsille hyvää jatkoa jonkun muun seuran väreissä vaikka hänet mielellään näkisi vielä rajallisessa roolissa Flyersissakin..
   
  Caney tykkää tästä.
 10. Toby Dammit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Lainaus:
  Epäilen että nykynäytöillä Simmonds tulee saamaan 2–3 vuoden keskihintaisen (noin 5 miljoonaa) sopimuksen tai sitten jonkun 5-vuotisen melko halvan (3,5 miljoonaa tms.) sopimuksen, vähän sellaiseen Jack Johnsonin tyyliin. Edellinen sopimus loppui Simmondsilta vuotta liian myöhään, jotta hän olisi päässyt rahastamaan kunnolla. Siinäkin mielessä hän tuo Johnsonin mieleen.
   
 11. Caney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
  Lainaus:
  Well put. Simmer ei tule tekemään mitään seuraystävällistä sopparia Phillyyn vaikka kuinka seuran insiderit niin kirjoittaisivatkin, ja vaikka siellä onkin se yksi laiturin tontti auki niin ei siihen tarvita kaveria, jonka uran parhaat pelivuodet ovat selkeästi jo taputeltuna, ja jotka ovat perustuneet YV-osaamiseen maalin edustalla. Ja korostan, että ei Simmerissä alkanut hiertämään se, ettei löytänyt enää pisteille niin kuin vielä jonkun aikaa sitten, mutta kaverin 5v5 osaaminen ei vaan riitä nykypäivän NHL:ssä, ei siis hyökkäyspäähän eikä myöskään omiin. Ei mene 60-pisteen laiturista, eikä myöskään kolmosen laidan luotettavasta moniosaajasta. Tämän sanon aika paljon Simmondsin pelejä Philly-nutussa nähneenä, ja kun kauden +/- tilasto oli kauden päätteeksi vielä Flyersin hyökkääjistä huonoin, niin eiköhän toivoteta hyvät jatkot. Kunhan nyt ei mihinkään Bruinsiin mene halvalla niin all good.

  Lisätään sen verran, että olin treidinteko hetkellä erittäin tyytyväinen tuohon treidiin, kun se oli samassa monelle "C Simmondsille!!" jenkkifanille kova paikka. Saatiin ykköskiekan varausvuoro ja laadukas alaketjujen nuori jyrä, jolla on vielä varaa kasvaakin. Nyt vaan varovainen parin vuoden jatko kaverille ja antaa näyttää, mihin pystyy.
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2019 klo 15.41
  Shaguel tykkää tästä.
 12. Shaguel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Olen asiasta tismalleen samaa mieltä. Jostain varmaan löytyisi tilasto siitäkin kuinka monta kertaa Simmonds tällä kaudella epäonnistui saamaan kiekon oman siniviivan yli ja vastustaja sai tästä vaarallisen paikan. Veikkaan että aika joukkueen kärkipäätä tässä.

  Jotenkin vain tuntui traden jälkeen peleissä että kaipaisi Simmondsia vielä joukkueeseen isännäksi kun Tom Wilsonin ja Matthew Tkachukin kaltaiset kaverit ovat vastassa. Ehkä kuitenkin tämä aikakausi on ohi.
   
 13. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Oorrait, en ihan ymmärtänyt ketkä luokittelet NHL-pelaajiksi, kun Chaplikia ja Kyrouta käytit listauksissasi, mutta ilmeisesti käytit vain mahdollisia tulokkaita. Jos siis vaihdan Nolan Patrickin Isaac Ratcliffeen, Islandersilta Dobson ottaa edgen.

  Mun ei ollut todellakaan tarkoitus hyökätä teikäläistä kohtaan ja uskonkin, että tiedät sen. Luen tarkkaan listojasi ja vaikka en aina jaksakaan kommentoida niitä suuntaan tai toiseen, niin en ensinnäkään esitä tässä mitään asiantuntijaa. Sitä en todellakaan ole. Katson kuitenkin matseja todella paljon, luen raportteja sekä videot siihen päälle, jolloin aikaa menee prospectien analysointiin enemmän kuin Blackhawksin analysointiin. Mulla on usealta vuodelta Exceleitä sun muuta dataa olemassa, jota päivittelen päivittäin. Tämä tulee nyt puhtaasti intohimosta sekä osittain vedonlyöntitarkoituksesta.

  Pointtina oli se, että vaikka meillä on eri mielipiteet, niin kunnioitan sinun mielipiteitäsi. Meillä molemmilla on matkaa tämän ketjun avaajaan, joka on palstan kovin prospectien asiantuntija meikäläisen mielestä. Juniorit ja prospectit ovat vaan siitä niin törkeän siistejä seurattavia, että puolessa vuodessa voi tapahtua ratkaisevia käänteitä suuntaan jos toiseen.
   
 14. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Flyers ei mene Islandersin edelle, vaan aivan päin vastoin:

  Wahlström on ehkä pikkaisen kovempi. Frost ei mene Wilden edelle. Dobson Voittaa Ratcliffen. Iskhakov on selkeästi edellä melkein koko kauden missannutta Rubtsovia.
   
 15. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Nyt en edes tiedä miksi kommentoin, mutta jätänpä tämän viimeiseksi. Oliver Wahlströmistä et voi millään logiikalla saada Joel Farabeeta kovempaa prospectia tähän hetkeen, jos sun logiikalla Iskhakov on myös Rubtsovia kovempi prospect tällä hetkellä. Ja kun eri mieltä ollaan, niin käsittääkseni AHL, jossa Rubtsov ylsi lähes ppg-tahtiin on vähän kovempi sarja kuin NCAA. Varmaan olet tietoinen minkälainen sarja, minkälaisessa joukkueessa Iskhakov pelasi ja keitä vastaan?

  Saginaw Spirit on mun suosikkijoukkue ja näin heiltä matseja enemmän kuin miltään muulta OHL/WHL-joukkueelta pois lukien London Knights koko kautena, mutta on tuo nyt jo ihan posketonta väittää Wilden menevän Frostin edelle prospectina tai edes heidän olevan tasoissa. Näitköhän yhtään Frostin matsia tai oletko katsonut edes pätkiä tuosta dominoinnista? Frost oli yksi kolmesta Soon pelaajasta, jotka käytännössä keskenään kantoivat Greyhoundseja pitkin kautta. Viime kaudella teki yli kymmenessä ottelussa enemmän pisteitä kuin tällä kaudella, mutta joukkue ympärillä oli todella hyvä vs. kulunut kausi. U20-kisoissa Kanadan paras hyökkääjä oli Frost. Wilden kaudesta kertoo paljon, ettei valittu Yhdysvaltojen U20-joukkueeseen, jossa oli heikko puolustuskalusto ja OHL:n pudotuspeleissä tahti hiipui aika radikaalisti.

  Saginawin joukkueessa ei ollut oikeastaan yhtään muuta puolustajaa, jota olisi voinut heittää ylivoimalle kovan nelikon taakse, josta oli suhteellisen helppo lätkiä pisteitä. Ja tämä kommentti tulee kaverilta, joka rankkasi Wilden ensimmäiselle kierrokselle.

  Jätän tämän tähän osaltani.
   
  Nukkemurhaaja, Jay79, Shaguel ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 16. Tornados Jäsen

  Lainaus:
  Rubtsov aloitti kauden ihan hyvin, mutta kauden menetys tässä iässä on aika paha takapakki. Iskhakov pelaa ainakin huikean hienosti, toki koon suhteen on tietysti riskejä. Itse näen hänen pystyvän nousevan hyökkäävään rooliin NHL:ssä tulevaisuudessa.

  Frostin ongelmista omasta näkökulmastani jo kirjoitin. Kyllä epäilijöitä on muitakin pelin muuntamisessa NHL:ään. Wilde valittiin parhaan laukauksen omaavaksi puolustajaksi OHL:ssä ja oliko toinen kategoriassa paras hyökkäävä puolustaja? Puolustuspeliä pitää vielä kehittää, mutta näen kyllä NHL-uran todennäköisemppänä kuin Frostilla.

  Annat ymmärtää, että oma mielipiteesi on oikea ja kysymyksessä ei olisi mitään tulkinnan varaa. Pronman ei itselleni ole kovin auktoriteetti, mutta kyllä se jotain kertoo että hän oli tällä kaudella näissä kaikissa vertailuissa samalla kannalla minun kanssani (TOP-50 prospektia tai jotain Athleticissa).

  Tämä väittely riittää myös omalta osaltani koska oma kiinnostukseni on enemmän draftattavissa tai sitten jo NHL:ssä pelaavissa pelaajissa.
   
 17. Taison Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, KalPa
  Flyers sign goaltender Kirill Ustimenko to entry-level contract

  Kesän 2017 kolmoskierroksen (80.) varaus Kirill Ustimenko sopimukseen Flyersin kanssa. Mielenkiintoista nähdä, mistä Ustimenko pelipaikan ensikaudeksi löytää. AHL paikat mennee Lyonille ja Sandströmille, joista toki jälkimmäisen Ustimenko voi varmasti hyvällä training campilla syrjäyttää. Muita vaihtoehtoja sitten ECHL ja laina takaisin Venäjälle. Tilastot Ustimenkolla olivat viimekaudella kunnossa (1,78 GAA, 92,7 SV %), toki Venäjän juniorisarja MHL taitaa olla perinteisesti aika vähämaalinen sarja. Kehityksen kannalta olisi toivottavaa, että siirtyisi johonkin hieman kovatasoisempaan sarjaan miesten kanssa pelaamaan.

  Tuosta Flyersin prospect poolista kun on ollut puhetta niin maalivahtien osalta ainakin näyttää varsin lupaavalta Carter Hartin takanakin. Kolmikko Ersson, Sandström ja Ustimenko takaa sen, että organisaation sisällä on riittävä sisäinen kilpailu mitä tulee esim. juuri AHL pelipaikkoihin tulevillakin kausilla.
   
 18. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Ei siitä Simmondsista nyt ihan noin kovaa vastinetta Flyersiin tullut, vaan ainoastaan Ryan Hartman ja ehdollinen neljännen kierroksen vuoro. Ykköskierrosta nyt ei kuitenkaan tullut siinä kaupassa.

  Simmondsilta tosiaan todella heikko kausi huonoon paikkaan ja saa nähdä millainen vaikutus sillä on hänen tulevaan sopimukseen sitten. Monella tuon tyylisellä fyysisellä hyökkääjällä onkin juuri tuossa iässä tullut ns. seinä vastaan NHL:ssä ja nähtäväksi jää että tapahtuiko se Simmondsilla nyt vai vieläkö pystyy nousemaan parin vuoden takaiselle tasolleen ainakin parin seuraavan kauden ajaksi. Viime kesänä olisi varmasti saanut vähintään sellaisen hörnqvistin kaltaisen sopimuksen, mutta kuten yllä spekuloitiin niin voi joutua tämän kauden peliesitysten seurauksena tyytymään selvästi halvempaan ja lyhyempään sopimukseen. Aikamoisella riskillä saisi joku GM vetää jos nyt löisi Simmondsille neljä-viisi vuotta pitkän ja sellaiset viisi milliä kaudessa tuottavan tarjouksen pöydälle.
   
  Jay79 ja Caney tykkäävät tästä.
 19. Caney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
  Lainaus:
  Hah, muistan lukeneeni treidinteko hetkellä jonkun twiitin missä treidi oli listattu juurikin noin niin kuin luulin :D. Ei sit ihan. No silti, ei todellisuuden kohtaaminen hirveesti pudota treidin arvoa papereissani, diggaan siis yhä valaistuksestasi huolimatta! Kiitos siitä.
   
 20. Caney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
  Tullaan vielä fantasioimaan/perseilemään. Miltä näyttäisi tällänen paketti siihen middle-sixin vahvistamiseen?

  FLYERS: Gostisbehere, Hägg (tai Morin), 2020 first-pick
  LEAFS: Kadri, Kapanen (RFA)

  Leafs tarvitsee helpotusta palkkakaton suhteen, Flyers taas tarvitsee kipeästi sentteriä ja laituria, ja pakistosta olisi irrotettavissa parikin nimeä. Kadrilla ja Ghostilla samat caphitit ja Leafsillä ei pitäisi olla varaa pitää Kapasta ainakaan long-terminä. Ghost<->Kadri ja Kapasen hinta olisi 1st pick ja fyysinen kutospakki. Toki tämä jättäisi Leafsin hyökkäykseen loven mikä pitäisi paikata ainakin yhdellä kovalla nimellä. Olisi aika perinteinen treidi, missä kaksi vähän huonoon valoon joutunutta vaihtaisi uuteen ympäristöön.

  Itse olen kaukana Kadri-fanista, mutta Kadrin valuen ollessa tällä hetkellä ei-ehkä-niin tapissa ja kun suht. edullista sopparia olisi jäljellä sopivasti jäljellä kesään 2022, jolloin Flyersin nuoriso keskellä olisivat jo isoja poikia (Patrick 25, Frost 23), niin näkisin tässä ihan järkevän välimalliratkasun jos ei olla valmiita satsaamaan isolla yhteen vapaaseen nimeen. Kapasesta nyt tuskin tarvitsee sen koomin selitellä.

  Voi tietty olla, että Hägg/Morin ei riittäisi mihinkään aikuisten maailmassa ja tuossa pitäisi olla tilalla prospekti mallia Farabee tai pakeista "Myers". No nää on näitä.
   
  Nukkemurhaaja ja Taison tykkäävät tästä.
 21. JTX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, HPK
  Mulla on vaan yksi toive Fletcherille tälle kesälle: pysy kaukana Tyler Myersista. Trouba kyllä kelpaisi, ja Nik Ehlers voisi vaikka tulla samalla kyydillä.
   
 22. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Mitäs mitäs heti kauden jälkeen muistan lukeneeni ihan varmana tietona että Provorov liittyisi venäjän mm-joukkueeseen. Tais tännekin tulla kirjoteltua että sehän on hyvä juttu, niin saadaan Provon kanssa nopeasti uusi sopimus Flyersiin. Nyt sitten ei enää ole osunut silmään mitään juttua että miksi ei olekaan mukana kisajoukkueessa.
   
 23. Caney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
  Lainaus:
  Eiköhän Flyers ole tehtävänsä tehnyt tässä hommassa eli sopimusneuvotteluista pitkät ja ankarat, jotta Provorov säilyy varmasti ehjänä. Voisi miettiä noin huumorilla, mutta tietäen kaverin arvon Flyersille niin never know. Meltzerin kirjoittama artikkeli Provon kesäreenien alusta ainakin julkaistiin jo eilen, KLIK (nhl.com).

  Provorov said that he does not expect his camp and the Flyers to have difficulty coming to terms on a new deal; whatever form it takes. For his part, Provorov wants to be a Flyer.

  "I love everything here. Love the guys and love the organization and everything about Philadelphia. It's not going to be a problem," Provorov said.

  Aina lämmittää mieltä lukea tollasta tekstiä, oli se jargonia tai ei.

  Voihan tuo varmasti vielä liittyä rinkiin snadisti myöhässä, tuskin äiti Venäjä katsoo pahalla. Onhan tässä vielä vajaa viikko kisojen alkuun.
   
 24. Taison Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, KalPa
  Kirjoittelenpa huvikseni hieman tajunnanvirtaa ensikauden rosterihahmotelmista pelipaikoittain, vaikka useammat nimimerkit tässä ketjussa hyvin samankaltaisia ajatuksia ovat jo esittäneetkin.

  Sentterit:
  Sean Couturier (18-19: 80, 33+43=76)
  Nolan Patrick (72, 13+18=31)
  Scott Laughton (82, 12+20=32)
  ------------
  Mikhail Vorobyov (15, 1+1=2)

  Sentteritilanne on sikäli hyvä, että se tärkein palanen eli ykkössentteri löytyy Sean Couturierin muodossa. Vaikka Couturier fani olen aina ollutkin, oli kauteen lähdettäessä pieni pelko takaraivossa, että jos kausi 17-18 oli sittenkin vain suonenveto. Onneksi näin ei kuitenkaan ollut, vaan Couturier jatkoi siitä mihin edelliskaudella jäi. Tai ehkei ihan kirjaimellisesti, kun alkukausi oli ainakin tuloksellisesti hieman tahmeampi polvivammoista toipumisen takia. Nyt onkin herkullista nähdä Cootsin pelivire terveenä vedetyn training campin jälkeen. Couturierin takan onkin sitten hiljaisempaa. Patrick on vielä liian ailahteleva, eikä Flyersin pudotuspelihaaveet kestä tämän kauden kaltaisia pisteettömiä kausia joukkueen kakkossentteriltä. Ideaalitilanteessa Patrick pelaisi ensikaudella kolmosketjussa keskimäärin hieman kevyempiä vastustajia vastaan ja saisi sitä kautta itseluottamusta ja tasaisuutta tekemiseensä.

  Scott Laughtonilla ei eväät tunnu aivan riittävän top-9 rooliin, vaikkei tehopistesaldo mitenkään toivottomalta näytäkkään. Pieni kaivelu edistyneisiin tilastoihin tukee näkemystä. Maaliodottama (xGF %) oli joukkueen vakiohyökkääjistä heikoin, 39,7 % ja sama trendi näkyy myös Corsi-tilastoissa. Tulevalla kaudella pelipaikan tulisi löytä mieluummin nelosesta joko keskeltä tai sitten laidalta, mielenkiintoista nähdä miten Vigneault Laughtonin näkee.

  Kakkossentterin hankinta on siis toivelistalla korkealla, mitä kesään tulee. Vapailta markkinoilta Duchene olisi erittäin mielenkiintoinen nimi, mutta sen jälkeen tulee hiljaisempaa. Kevin Hayes ja Brock Nelson voisivat ehkä rooliin sopia, mutta heidän kaltaisten "keskitason" pelaajien kohdalla kaihertaa se, että heidät hankkiva joukkue tulee varmasti maksamaan ylihintaa. Treidin kautta kelpaisi juuri joku "Kadri" parin-kolmen vuoden sopimuksella. Hieman matalamman profiilin middle-6 hankintoina Vegasin Cody Eakin ja Erik Haula ovat kiinnostavia nimiä. Jokerina saman joukkueen William Karlsson. Meneekö sopimus neuvottelut jälleen vaikeaksi? Saattaisi sopia maalintekijänä esim. Voracekin ketjuun kuin nenä päähän.

  Vasen laita:
  Claude Giroux (82, 22+63)
  James van Riemsdyk (66, 27+21=48)
  Oskar Lindblom (81, 17+16=33)
  Michael Raffl (67, 6+12=18)

  Pelipaikoista ehkä "selkein" tulevaa kautta ajatellen. Giroux oikeutetusti ykkösessä, Lindblom ja van Riemsdyk sitten kakkoseen ja kolmoseen miten päin vaan. Pieni mahdollisuus on, että uuden valmentajan alaisuudessa Giroux'ta kokeiltaisiin taas sentterinä, mutta pysyvämpää ratkaisua tuosta tuskin tulee. Hänestä vain yksinkertaisesti saadaan enemmän irti laidalla.

  Toiveissa olisi ehjä kausi van Riemsdykiltä, pidän häntä edelleen hyvänä hankintana, vaikka vaikean alkukauden takia hieman heikommalta näyttikin. Maalintekotaitoa ei Flyers-joukkueesta edelleenkään liiaksi löydy, joten JvR on tärkeä palanen mietittäessä ketkä tekee maaleja Couturier-Giroux akselin takana. Lindblom pelasi lupauksia herättävän kauden, vaikka pinnoja olisi jokunen enemmän saanut tullakkin. Hänen puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että paransi huomattavasti kun sai suurempaa vastuuta Gordonin aikakaudella. Pikkaisen voidaan myös laittaa huonon tuurin piikkiin, Lindblomin ollessa kentällä vastustaja teki enemmän maaleja, kun odottaman mukaan "pitäisi" olla toisin päin (GF % 44,1 % vrt. xGF % 52,2 %). Näen Lindblomin tulevaisuuden valoisana ja hänellä on potentiaalia olla monipuolinen kahdensuunnan laituri, joka joka vahvana ja peliälykkäänä laiturina helpottaa ketjukavereidensa tekemistä. Jos Lindblomista kehittyisi jonkinlainen moderni versio Michael Rafflista, joskin ehkä hieman paremalla pelisilmällä ja hyökkäyspään avuilla jotka hänellä eittämättä on, voisi tähän vitoskierroksen varaukseen olla erittäin tyytyväinen.

  Ja Rafflista puheen ollen, vahvana laitavääntäjänä itävaltalainen on kelpo pelaaja nelosessa vastustajia väsyttämässä ja hankkimassa hyökkäyspään aloituksia, mutta nelosta ylempänä en häntä haluaisi nähdä. Ei vain tuo nykyisellään tarpeeksi hyökkäyspeliä edesauttavia avuja, mitä säännöllisessä top-9 roolissa kaivattaisiin.

  Vahvistuksia vasempaan laitaan ei erityisemmin tarvitse hakea, parhaassa tapauksessa Aubé-Kubel tai joku muu viimekauden Phantomsista haastaa Rafflin pelipaikasta ja paikkaa loukkaantumisten sattuesssa. Leveyshankinta poppareiden ja AHL:n välille voi tulla kysymykseen, jos tuon varaan ei haluta uskoa.

  Oikea laita
  Jakub Voracek (78, 20+46=66)
  Travis Konecny (82, 24+25=49)
  Ryan Hartman (83, 12+14=26)
  -----------
  Justin Bailey (11, 0+1)
  Nicolas Aubé-Kubel (9, 0+0)

  Oikealle laidalle Flyersilla on heittää kolme selkeästi NHL-kaliiberin pelaajaa ja sitten on pari näitä rajatapauksia. Voracek on tunteita herättävä pelaaja ja tällä kaudella tuntemukset olivat monin paikoin ei niin mairittelevia, kun pisteitäkään ei aivan edeltävän kauden tapaan tullut. 66 pinnaa on kuitenkin kolmanneksi paras pistesaldo tsekkiläisen uralla, joten mistään totaalisesta ohikaudesta on kuitenkin turha puhua, vaikka enemmän häneltä toki vaaditaan. Voracek oli viimekaudella joukkueensa parhaimmistoa, mitä tulee maaliodottamaan sekä corsi-lukemiin (61,2 xGF %, 57,0 CF %) ja kun verrataan odottamaa toteutuneisiin maaleihin (53,4 GF %), nähdään että ainakin tilastoanalyysin perusteella voidaan todeta Voracekilla olleen hieman epäonneakin matkassa. Kiekonmenetykset sekä näennäinen "löysyys" ovat syitä, joiden vuoksi Voracek on säännöllisin väliajoin fanejen treidivaatimusten kohteena, mutta pidän tsekkiläisen kauppaamista varsin epätodennäköisenä. Flyers fanit eivät varmasti ole ainoita jotka tiedostavat Voracekin puuteet, vaan muiden joukkueiden GM:t ovat myös hereillä niiden suhteen. Lisäksi laitureiden vaihtoarvo muutenkin hieman senttereitä ja pakkeja matalampi, joten tappiolle tuossa treidissä todennäköisesti jäätäisiin. Kolmanneksi Voracekin poistuminen jättäsi oikealle laidalle ison aukon eikä hänen pistetuotantonsa korvaaminen ole millään tavoin helppo tehtävä.

  Toinen Flyersin top-6 oikea laita on tulevallakin kaudella Travis Konecny. Konecnyllä on nyt takanaan kaksi 24 maalin ja vajaan 50 pinnan kautta, mutta viimeinen steppi liigan kärkihyökkääjien joukkoon on vielä ottamatta. Viimeistely maalipaikoissa ei ole tarpeeksi kliinistä eikä Konecny ole vielä varsinaisesti osoittanut olevansa pelaaja, joka nostaa ketjunsa tasoa. Saa nähdä tuleeko hänestä koskaan sellaista, vai onko hän paremminkin täydentävä pelaaja jonkun muun johtamassa ketjussa. Tuskinpa Konecnyn kattoa on vielä nähty, vaan potentiaalia korkeampiin pistemääriin pitäisi olla kokemuksen karttuessa. Lisäksi Konecnyn pelityylistä on helppo pitää, varsinkin playoffeissa hänellä pitäisi olla kyky päästä vastustajan ihon alle pienillä konnuuksilla sekä trash talkilla. Ryan Hartman on niin ikään pelaaja, joka voisi olla omillaan pitkässä sarjassa playoffeissa. Simmonds-kaupassa saapuneella laiturilla on jonkin verran hyökkäyspään potentiaalia, mutta ideaalitilanteessa hänen edellään depth chartissa olisi kolme offensiivisesti tehokkaampaa pelaajaa.

  Ei olisi varsinaisesti katastrofi, jos Hartman aloittaisi kauden kolmosketjussa mutta mieluusti näkisin Flyersin oikealle laidalle yhden vahvistuksen hankkivan. UFA pelaajista nimekkäitä vaihtoehtoja olisivat esim. Nyqvist, Eberle ja Zuccarello, joista jokainen ilman muuta vahvistaisi joukkuetta. Jälleen kuitenkin korostaisin samaa harkintaa kuin senttereiden osalta, että hankkiakko "ylihintainen" keskitason laituri vai säästää cap-tila ja tavoitella sitä käänteentekevää pelaajaa joko sitten treidillä tai tulevien vuosien vapailta markkinoilta. Aiemmin mainituista UFA nimistä eniten olisin sinut Zuccarellon kanssa, enkä vähiten Vigneault-connectionin takia. Hieman matalamman profiilin laiturihankintoja voisi olla esim. Carl Hagelin, joka toisi erityisosaamista alivoimalle sekä jalkoja alaketjuihin, sekä Joonas Donskoi, joka on ollut San Josessa vahva "possession" pelaaja joka silloin tällöin iskee pinnojakin taululle. Toki jos tuonne laidalle ei uusia hankintoja tehtäisi, voisi tässä olla paikka Morgan Frostin ja Joel Farabeen kaltaisten nuorukaisten ottaa paikka pelaavasta kokoonpanosta. Toivottavasti näitä prospekteja ei kuitenkaan kiirehditä NHL-miehistöön, elleivät he sitten training campilla todella osoita olevansa mahdottomia lähettää AHL:ään.

  Puolustajat
  Ivan Provorov-Travis Sanheim
  Shayne Gostisbehere-Radko Gudas
  Robert Hägg-Philippe Myers
  Andrew MacDonald-Samuel Morin

  Puolustuksen nimilista ensikaudeksi on kohtuullista luettavaa, mutta selvää on, että yksi (rightin) veteraanipakki tuonne heittämällä menisi. Ja tämänhän GM Fletcher on myös yhdeksi targetiksi kesälle nimennyt. Nykyisistä nimistä Provorovin ja Gostisbeheren kohdalla toiveissa olisi paluu kauden 2017-2018 tasolle, jolloin Flyersilla näytti olevan heissä todellinen ykköspari joukkuetta kantamaan. Varsinkin Provorovin kohdalla heikompi kausi pistää hieman mietteliääksi. Kun mietitään skenaarioita, joissa Flyers nousisi nykyisellä rungollaan contenderiksi, perustuvat ne lähes poikkeuksetta oletukseen, että Provorov on joukkueen ykköspakki ja vielä laadukas sellainen. Viime kaudella hän ei ollut sitä kuin aivan hetkittäin. Gostisbeherellä on ollut tapana vetää vähän vuorovuosin hyviä ja huonoja kausia, ja nyt oli vuorossa jälleen huonompi. Gostisbehere kertoi kaudenpäätöshaastattelussa kärsineensä kauden aikana polvivammasta ja vaikkei hän sen myöntänytkään pelaamiseen vaikuttavan, ei se varmasti ainakaan helpottanut asioita. Toivottavasti Ghost saa kesän aikana paikat kuntoon ja ottaa roolia ykkös-yv:n viivapyssynä, jossa hänen lyöntilaukaukselle on eittämättä tilausta. Menneellä kaudellahan Ghost näytti usein säästelevän laukaustaan ja silloin kun laukoi, niin osoite oli yleensä pleksissä tai vastustajan polvisuojissa. Gostisbehere on pelaaja joka Voracekin tavoin esiintyy aika-ajoin kaikenlaisissa treidiehdotuksissa ja spekulaatioissa, mutta näkisin nyt olevan huono hetki kaupata pelaaja, jolla alla selkeästi epäonnistunut kausi ja vaihtoarvo sitä kautta normaalia matalampi.

  Positiivisen puolelle viimekaudesta voidaan nostaa Travis Sanheimin esiinnousu sekä Radko Gudasin paluu omalle tasolle. Sanheim on nyt osa joukkueen top nelosta ja osoitus siitä, että pidempi AHL-ura ei välttämättä tarkoita floppia näiden ykköskierroksen varaustenkaan kohdalla. Sanheim oli ajoittain joukkueen paras puolustaja, vaikka pelasikin niin sanotusti väärällä puolellaan. Gudaksen suhteen olin jo menettänyt toivoni kevään -18 playoffien jälkimainingeissa, mutta hauska olla tämän suhteen väärässä. Gudasin kaltaiselle fyysiselle mörölle on aina paikka takalinjoilla ja hän on tärkeä pelaaja myös Carter Hartin kannalta, kun vastustajat yrittävät tulla horjuttamaan nuorta maalivahtia. Flyers on ollut suorastaan heikko suojelemaan omaa maalinedustaa, mutta Gudas on niitä harvoja pelaajia, jotka sitä onnistuneesti säännöllisesti tekevät.

  Toinen rightin pakki, eli Philippe Myers esitti varsin lupaavia otteita erityisesti NHL stinttinsä alkuvaiheessa. Myers on sulava luistelija ja pääsee sen ansioista hyvin pois vastustajan paineen alta. Peli ei kuitenkaan ollut täysin NHL-valmista, mutta en näe syytä miksi kehitystä ei tapahtuisi. Robert Häggin kohdalla kausi ei varmasti ollut sellainen mitä olisi toivottu ja mieluiten näkisin hänet seiskapakkina. MacDonald roikkunee joukkueen mukana, sopimusta enää vuosi ja palkkakatossa tilaa riittää. Näkeeköhän AV veteraanille käyttöä? Ja sitten on Morin, joka on kieltämättä kinkkinen tapaus. Joutuisi waivereihin AHL:ään lähetettäessä, mutta ainakaan vakioroolia Flyersissa tuskin on tarjolla. Luultavasti jossain vaiheessa edessä maiseman vaihto, joko sitten waiver-listan kautta tai sitten jonkun kaupan kylkiäisenä.


  UFA-markkinoilla on puolustajien suhteen varsin hiljaista Erik Karlssonin jälkeen. Sanoisin suoraan kiitos ei näille Gardinereille ja Myerseille. Karlssonin perässä olisi syytä olla, mutta niin on varmasti 30 muutakin joukkuetta, joten sen kortin varaan ei voi liikoja laskea. Mahdollisina treidikohteina on pyöritelty Jacob Troubaa Jetsistä ja Jared Spurgeonia Fletcherin aikaisemmin johtamasta Minnesotasta. Molemmat ilman muuta pelaajia, jotka sopivaan hintaan erittäin mielelläni joukkueeseen ottaisin. Jos pitäisi veikata yksi pelipaikka, jonne Fletcher treidin muodossa vahvistusta hakee, uskoisin sen olevan juuri puolustus. Oli se sitten joku näistä spekuloiduista nimistä tai joku aivan muu.

  Kaiken kaikkiaan Flyersin kesän resepti näyttää varsin selkeältä. Pari täsmävahvistusta rosteriin ja toivotaan joukkueen sisäistä tason nostoa, sekä yksilöiden että koko joukkueen osalta. Iso vastuu jälkimmäisestä kuuluu Vigneaultin valmennustiimin harteille. Kesän hankinnoissa toivoisin Flyersin pysyvän laatuajattelussa. Vaikka capissa tällä hetkellä tilaa onkin, ei palkkarakenne kestä kovin montaa ”van Riemsdykkiä”, vaan ideaalitilanteessa tilaa säästettäisiin pelaajille, joilla olisi mahdollisuus olla käänteentekeviä lenkkejä joukkueelle. Nyt Fletcher rohkeasti vain näiden Karlssoneiden ja Panarinien perään ja jos offer sheettejä todella tullaan jatkossa näkemään, saisi Flyers ”rahajoukkueena” olla aktiivinen myös sillä rintamalla

  Edit. Kirjoitusvirheitä
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2019 klo 06.37
  Zhaman, Caney & Craig Berube tykkäävät tästä.
 25. Craig Berube Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Hyvää tekstiä @Taison .

  Kuten tuolla valmentajakaruselli puolellakin @Toby Dammit laittoi vielä vahvistamatonta tietoa että Michel Therrien olisi tulossa apuvalmetajaksi: Renaud Lavoie: Michel Therrien is back in the NHL. The @NHLFlyers will announce that he will be an assistant coach to Alain Vigneault. Confirmation should come in the next few days. (Renaud Lavoie on Twitter linkki twiittiin).

  Itsellä ei ole vahvoja tuntemuksia tämän asian suhteen, vaikkakin mielikuva herrasta on viimeisimmän Canadiens stintin pohjalta jotenkin negatiivinen. En oikein osaa sanoa miksi. No jokatapauksessa, saadaan nyt sitten ihan Quebeciläinen kaksikko penkin taakse joten kommunikaatio heidän välillään luulisi onnistuvan. Hauska yksityiskohta, mikä tuli wikipediasta vastaan: "In 2000, after stumbling out to a 5–13–2 record, the Montreal Canadiens fired Head Coach Alain Vigneault and hired rookie Michel Therrien." Eli Vigneaultin Flyers pestin epäonnistuessa nostetaan Therrien ykköseksi...

  Edit: typo
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2019 klo 16.19
  Jay79 tykkää tästä.