Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
On kyllä huonoa tuuria Patrickilla loukkaantumisten ja ylipäätään terveytensä kanssa. Toivottavasti tämän paluun kanssa ei kiirehditä yhtään, enkä usko että Flyersilla mikään hoppu kaveria on tuodakaan kaukaloon. Pikaisia paranemisia vaan hänelle.

Viimeistä edeltävässä pre-season matsissa Rangersilta turpaan rankkareilla 2-1. Molemmilla lähes NHL-niput jo ymmärrettävästi jäällä. Flyersin kokoonpanossa pistää silmään edelleen mukana roikkuva Stewart. Tarvitaanko tällaista melko raskastekoista pelaajaa oikeasti joukkueeseen? Toisaalta jollain melkein minimisopparilla kolmoseen/neloseen pyörimään 30-40 pelin verran, niin tuskin tästä hirveästi haittaakaan on. On vain vaikea nähdä tämän lisäarvoa joukkueessa, joka yrittää pelata nopeaa kiekollista lätkää.

Carter Hart on myös esiintynyt melko vakuuttavasti näissä treenipeleissä, uskon ja toivon että saa startata Hawksia vastaan ensi viikolla. Elliott voi olla maalissa tuon huumoripelin Lausannea vastaan.
 
Pöö

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa


Tällaisilla ketjuilla menty tänään Sveitsissä. Top-9 näyttää kyllä hyvältä, eikä vähiten Farabeen ansiosta, joka ainakin näillä näkymin näyttää lunastaneen paikan pelaavasta kokoonpanosta. Jos Farabee ja JvR löytää yhteisin sävelen, pitäisi myös kolmosketjusta löytyä maalintekopotentiaalia, vaikkei Patrick kauden alkuun ehtisikään. Mielenkiintoinen on myös tuo nelonen, jos tulokaskaksikko Twarynski-Bunnaman samaan vitjaan lyödään.

Pakistosta Hägg olisi ottamassa paikan pelaavassa kuusikossa, vai pitäisikö sanoa Myersin pelanneen itsensä ulos. Sen verran paljon oli pitkin kesää ja syksyä puhetta Myersin olevan lähtökohtaisesti NHL pelaaja, että pettymys se ehdottomasti on, jos Myers ei paikkaa pysty lunastamaan. Harkkapeleissä näennäisen hyvän pelin väliin on tullut sen verran räikeitä junnuvirheitä, ettei kyllä ole ihmekkään, jos AV valitsee kokeeneemman, joskin kiekollisislta taidoiltaan rajoittuneen Häggin tosipeleihin.

Eipä näistä harkkamatseista kummoisia johtopäätöksiä joukkueen iskukyvystä kannata vetää, mutta hienoa nähdä Carter Hartin olevan iskussa alusta lähtien. Pikkuhiljaa alkaa odotukset nousta kauden alun lähestyessä.
 

karhjoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers
Flyersin training camp on tänä syksynä spotlightisssa NHL Networkin Behind the Glass -sarjassa, ja ensimmäinen jakso tuli perjantaina julkiseen youtube -jakeluun. NHL Networkin puolella Ep 2. julkaisupäivä on tänään, mutta youtuben puolelle tulee varmaankin vähintään viikon viiveellä.


Erittäin kiinnostava - ja pitkästä aikaa lupauksia herättävä kausi alkamassa. Omalta osaltani starttailen kauteen perjantaina Prahassa ensimäisessä NHL-pelissäni - tähän liittyen kiinnostaisi kuulla jos muita palstan Flyers-henkilöitä on mestoilla, ja etenkin se, että mistä sporttibaareista yms. kannattaa toivoa porukkaa yhyttävänsä?

Alkais jo! LGF!
 
"Jack Johnson said..." -Chris Pronger ennen Olympiafinaalia 2010.

Crank

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Flyers, nippelitieto
Ensimmäinen Sveitsin peli päättyi 4-3 -tappioon. Toisen erän alussa tulleen 4-0 -maalin jälkeen Elliott vaihdettiin maalille. Tilastoja pelistä en löytänyt, mutta NHL:n sivuilla on kooste

 
Me pyöritetään monen sadan tuhannen juttua ja te tuutte mulle naureskelemaan!

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Katselin eilistä Sveitsi-höntsyä kaksi erää ja pari asiaa pisti silmään, lähinnä pakistosta:

Morin pelasi mielestäni ihan hyvin. Mun papereissa Häggia korkeammalla harjoituspelien perusteella. (Trade Hägg)
Niskanen oli suoraan sanoen heikko. Liike oli huonoa ja hän ajautui helposti tilanteiden ulkopuolelle. Toivottavasti veteraani vertyy.

Ghost näytti hyvältä ja tykkään Braunin aggressiivisesta siniviivan puolustamisesta.

Yleisesti ottaen todella sekavaa, krapulaisen näköistä peliä Flyersilta ;)
 
The masses are asses.

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Samat huomiot täällä mitä @JTX löi pöytään. Itseasiassa pari vaihtoa jäi Niskaselta mieleen, kun ihmettelin että kuka saatana on noin hitaalla jalalla liikenteessä ja joka kerralla tuli todettua, että sehän oli Niskanen! Mutta mitä olen nähnyt Niskasen peliä niin on tuo selvästi peliviisaampi kaveri kuin esim. viime kauden Gudas, mutta jos tuo on se liike johon lyödään päälle suuret minuutit, erikoistilannevastuu ja raskas ottelukuorma, niin pulassa ollaan. Toki onhan siellä Myers vielä, mutta kun Niskyä pedattiin top4 hevoseksi niin vähän huolettaa. Braunista ei oikein ole mitään valitettavaa (vielä) - tykkään.

Viime viestissä tuli kitistyä Morinista. Noh, sen jälkeen on nähty lähes pelkkää posia. Itseasiassa heti seuraava peli tuosta viestistäni niin Morin pelasi varsin mallikkaasti. Hyvä, että viesti meni perille!

Offtopic. Sovittiin tuossa alustavasti muutaman vanhemman Flyers-kirjoittajan kanssa, että 23.11. oltaisiin pitkästä aikaa näkemässä Flyers-lätkän ja tuopin äärellä Helsingin keskustassa. Vihreetä valoa tullut tarpeeksi monelta, että voidaan "julistaa" Flyers-hörhöjen miitti tuolle päivälle varmaksi. Kotipeli, vastustajana Flames ja matsi alkaa klo 20:00. Varaillaan pöytää sitä mukaan kun saadaan osallistumismäärä tietoon. Kiinnostuneet ketkä ei ole vielä miittiketjussa mukana: heittäkää priva-viestiä niin kyhätään uusi ketju pystyyn!
 
"I don't know who you plan on starting tonight, but I want that first shift." - Claude Giroux to Peter Laviolette before Game 6 at Flyers/Pens 2012 SC Playoffs.
(1)
  • Tykkää
Reactions: JTX

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Sveitsin reissu tehty ja ihan hieno reissu oli. Pelihän oli aika karsee, tosin parani loppua kohden. Yllättävän paljon Flyers-faneja oli pelissä paikalla. Paikallisia ja myös rapakon takaa porukkaa. Suomalaisiin faneihin en törmännyt. Yllätti että sinne ei oltu väsätty muuta kuin pari myyntikojua jossa myytiin Flyers- ja globalseries fanikamaa.
Huvitti kyllä miten vanhasta ukostakin kuoriutuu fanipoika kun pääsee kuvaan Cootsin, Grittyn ja Jim Jacksonin kanssa ;).
Vaikka Gritty on saanut aika paljon fanien keskuudessa myös shittiä, niin onhan se huikee hahmo. Aivan täpinöissähän tässä ollaan kun kausi alkaa. Hyvää matkaa Prahaan matkaaville oransseille.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Sveitsin reissu tehty ja ihan hieno reissu oli. Pelihän oli aika karsee, tosin parani loppua kohden. Yllättävän paljon Flyers-faneja oli pelissä paikalla. Paikallisia ja myös rapakon takaa porukkaa. Suomalaisiin faneihin en törmännyt. Yllätti että sinne ei oltu väsätty muuta kuin pari myyntikojua jossa myytiin Flyers- ja globalseries fanikamaa.
Huvitti kyllä miten vanhasta ukostakin kuoriutuu fanipoika kun pääsee kuvaan Cootsin, Grittyn ja Jim Jacksonin kanssa ;).
Vaikka Gritty on saanut aika paljon fanien keskuudessa myös shittiä, niin onhan se huikee hahmo. Aivan täpinöissähän tässä ollaan kun kausi alkaa. Hyvää matkaa Prahaan matkaaville oransseille.
Kai nyt Tarynin kanssa kuvan otit?
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Flyers, Chelsea
Farabee ja Myers lähetetty AHL:ään.

Flyers lähtee tällaisella:

Giroux - Hayes - Voracek
Lindblom - Couturier - Konecny
Van Riemsdyk - Laughton - Twarynski
Raffl - Bunnaman - Pitlick

Provorov - Braun
Sanheim - Niskanen
Hägg - Gostisbehere
(Morin)

Hart aloittaa.
 
- Premium grain -

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Sikäli mikäli Pitlick vain on kunnossa…

Ei kaverillekaan ihan helpoin rako hypätä kehiin suoraan kauden avaukseen, mutta tilanne on mikä se on.

Flyersilla on nyt 2,675 miljoonaan kiinni IR-listalla, eli kaverit eivät vie paikkaa aktiivirosterista, mutta caphit lasketaan mukaan. Lisäksi loukkaantuneita pelaajia ei voi laittaa waiverseihin ja siten pois rosterista. Ovat täten melkein katossa kiinni, joten näillä mennään, kunnes tuota listaa saadan tyhjäksi. Lähinnä Welinskin kuntoutumista tässä odotetaan, jotta herra saataisiin waiverseihin ja sitä myötä Phantomseihin, jolloin voisivat nostaa tilalle sen 13. hyökkääjän tai signata Stewartin, mikä lienee kai se todennäköisin skenaario, kun herra yhä kuvioissa mukana pörrää.


Tänään olisi sitten pääpäivä eli kauden avaus. Fiilis on kyllä todella hieno, kun pitkä odotus tulee päätökseen. Vielä tässä vaiheessa toiveitakaan ei ole murskattu, joten mikäs tässä ollessa, heh. Prahan matka jäi tällä kertaa väliin kun viikonlopulle osui muutakin tärkeää, mutta käy se kauden avauksesta nauttiminen koti-Suomestakin käsin.


Jotain pintaraapaisua vielä pre-seasonista, lähinnä niistä pelaajista, joilla sitä suurinta pelillistä panosta oli.

Morin tosiaan petrasi kuin sika juoksuaan. Vaikkapa se Rangers-matsin pelaaminen oli juuri sitä mitä tuollaiselta fyysiseltä syvyyspakilta toivon. Toivottavasti pysyy vain ehjänä, niin se NHL-ura voisi sittenkin toteutua. Pre-season jätti ainakin odottamaan ja mikäli noita otteita yhtään jatkaa, Häggin peluuttaminen tämän sijasta alkaa olla jo sula vääryys.

Myerskin pelasi siinä Rangers-pelissä selvästi paremmin tai sanotaanko vähemmin virhein, mitä vaikkapa Bruinsia vastaan. Ailahtelevaistahan kaverin tekeminen vielä on ja waivers-vapaana oli helppo tiputtaa alas, mutta eiköhän miestä taas pian nähdä ylhäällä.

Farabeelta jäivät ne maalit tekemättä, muutoin ei valitettavaa pre-seasonista jäänyt. Eiköhän tämäkin ole nopeasti takaisin ylhäällä.

Niskasen kanssa on tännekin tuo verkkaisuus paistanut esiin. Rangersia vastaan muistuu yhä mieliin tilanne, jossa Chris Kreider paineli mennen ja tullen ohi, vaikka Niskyllä oli etumatkakin puolellaan. Kreider on toki loistava luistelija, mutta eipä tuo Niskasen liike nyt liikaa lupaa, mikäli kuormaa kertyy. Peliälyllä toki paikkaa osan ja hieman staattisemmissa oman alueen puolustustilanteissa on mies paikallaan, mutta luistelukisoissa ei hyvä heilu.


Lisäksi Bunnaman on tainnut aika ajoin pelata keskellä, hänen sentterin kyvyistään ei kyllä itselläni ole sen enempää hajua.
Bunnaman pelasi sentterinä paljon OHL:ssä ja viime kaudella Phantomseissa ei muita pelipaikkoja tainnut pelatakaan. Bunnaman on ollut itselle ehdottomasti se pre-seasonin suurin yllätys. Ajattelin josko vahvan AHL-kauden ja tasaisen kehittymisen jälkeen olisi viimeisten paikkojen taistelussa mukana syksyllä 2020, mutta nappasikin paikan jo nyt. Suurimpana syynä, herran liikkuminen on ollut ihan erilaista, mitä vielä viime kaudella. Vietti ilmeisen tiukan kesän Voorheesissa, jonka myötä etenkin paino putosi, mikä on näkynyt kyllä kaukalossa. Jännää sinänsä, että Voorheesissa koko kesänsä viettivät Bunnamanin kanssa myös Twarynski ja Farabee, joista kaikki kolme pelasivat vahvan pre-seasonin. Farabeekin olisi tuolta avausillan rosterista varmaan löytynyt, mikäli katto antaisi siimaa. Lausannea vastaan nähtiin myös esimerkki kaverin vahvasta maalinedustekemisestä ja nopeasta reagoinnista irtokiekkoihin. Kauhoi aikanaan OHL:ssä paljon maaleja samalla tapaa, joten toivotaan osumia nähtävän myös NHL:ssä.

Twarynski on kanssa jännä tapaus. Viime kaudella vahva pre-season, jolloin oli jo lähellä murtautua Flyersin kokoonpanoon. Tämän jälkeen aika tasapaksu kausi AHL:ssä, väläytteli toki aina välillä, muttei sen enempää. Nyt taas pre-seasonilla vahvaa tekemistä ja illalla edessä ensimmäinen NHL-matsi. Katsellaan, miten tuo tällä kertaa jatkuu runkosarjassa?

Pidän kuitenkin siitä, että alakentistä löytyy nyt näitä nuoria ja näytönhaluisia kavereita, niiden kiintiöveteraanien sijaan. Mennään Jutin tavoin eteenpäin.


Eilisten treenien YV-koostumuksista pomppasi silmiin Hayesin ja Couturierin paikat:


Kapteenistostakin kuultiin uutisia :

 
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Niskasen kanssa on tännekin tuo verkkaisuus paistanut esiin. Rangersia vastaan muistuu yhä mieliin tilanne, jossa Chris Kreider paineli mennen ja tullen ohi, vaikka Niskyllä oli etumatkakin puolellaan. Kreider on toki loistava luistelija, mutta eipä tuo Niskasen liike nyt liikaa lupaa, mikäli kuormaa kertyy. Peliälyllä toki paikkaa osan ja hieman staattisemmissa oman alueen puolustustilanteissa on mies paikallaan, mutta luistelukisoissa ei hyvä heilu.
Jotain tällaistako tarkoitat?


Avausottelusta täydet pisteet vaikka tiukille meni. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Mettis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers & Pelicans
Hienoa nähdä taas voitto livenä, putki jatkuu, kun edellinen peli oli BoP ulkoilmapeli. Konecny oli vireessä, eikä hattukaan ollut kaukana. Onneksi Provorov ei tarjoillut enempää kuin tuon ekan maalin. Ja olihan tuo Lindblomin yv-maali koomista katsottavaa..

Olihan tuo halliin pääseminen aika tuskaisaa, kun sai jonottaa yli tunnin. Lisäksi nuo fanikamat lähestulkoon huutavat poissaolollaan. Tai en ainakaan nähnyt pahemmin mitään Flyersin kamaa noissa muutamassa kopissa.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
@Mettis mulla sama saldo live nhl otteluissa :). Ihme juttu että fanikama myyntiin satsattiin noin huonosti. Sveitsissäkin oli 2 aika onnetonta myyntikojua ja mietinkin siellä että varmaan Prahaan on satsattu kunnolla. Noihan on parhaita paikkoja saada fanikamaa myytyä kun reissussahan kukaan ei ole köyhä, eikä kipee. Varsinkaan parin bissen jälkeen.

Eka erä oli kyllä kauheen näköistä peliä. Harhasyöttöjä ja hätäilyä ja varsinkin pelaajilta joilta sitä ei odottaisi. Hart pommitettiin Lausannessa vaihtoon ja tässäkin pelissä suurin piirtein eka laukaus napsahti "helpohkosti" maaliin, niin hätäsenä ehdin jo miettiä että mitäs vittua täällä nyt taas tapahtuu. Sen jälkeen Hart oli kyllä loppupelin hyvä.
Raffl oli eilen hyvä ja on myös loppukauden hyvä, jos pelaa nelosessa. Twarynskilta myös hyvä energinen peli ja järjestelihän poika Konecnylle maalipaikankin mutta tälle kaverille myös maksimissaan kuitenkin paikka nelosessa.
Ykkönen oli aika jäässä tässä pelissä. Hayes muutaman kerran väläytteli vahvaa pelaamista ja olikin tämän ketjun paras pelaaja.
Lindblom-Coots-Konecny oli hyvässä vireessä tehden 3 maalia. Lopussa Coots törmäili Chicago pelaajan kanssa ja näytti että satutti itseänsä. Oli kuitenkin kättelyissä mukana joten tuskin sai mitään vammaa.
Pakisto pelasi aika tasapaksun pelin. Ei oikein kukaan erottunut huonosti tai hyvin. Uskon että tämä oli hyvä reissu Flyersille. Viikon reissussa saivat tutustua uusiin naamoihin jengissä ja 2 pinnaa tuliaisina vielä himaan. Keskiviikkona jatkuu kotona devilsiä vastaan. Hauska nähdä Simmer Wells fargolla vieraspaidassa.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Avs, Tappara,
Tää on vähän yleistys, mutta eurooppalaisten tapa järkätä peli on minimointia. Jenkeissä on tottunut että halliin pääsee ajoissa. Nyt tuon tunnin venaamisen aikana olis voinut käyttää rahaa.

Tunnelma hallissa oli ainakin itselle mieluisa, joten siitä pisteet.

Pelissä Flyers oli hallitsevampi ja mielestäni ansaitsi pisteet. Maaleja tuli halvalla, mutta hyviä paikkoja ehdittiin kyllä tuhlailla. Turhan jännäksi meni loppu.

Jos pelaajista muutama nosto, niin Braun oli kyllä puolustuksen kunkku. Todella luotettava. Sanheim on kyllä jännä tapaus. Taitoa, kokoa ja liikettä on, mutta on melko hazardi omassa päässä. Vastapainona kyllä nousee hyökkäyksiin hyvin. Hayes oli myös todella hyvä. Tässä kohtaa soppari tuntuu ihan ok. Voracekin pelistä jää kaipaamaan jotain. Haastoja ja vetoja. Jvr oli myös aika näkymätön. Kentälliset ei ihan miellyttänyt minun silmää, mutta voitto tuli ja se on tärkeintä.

Hart oli kokonaisuudessa hyvä ja hauskaa oli kun jenkkikatsoja, joka omaa kausarin tokaisi jonkun torjunnan jälkeen ” OMG we have a goaltending ”
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Kiva avata kausi kahdella pisteellä ja vieläpä tuollaisesta jengistä kuin Chicago. En tiedä "is it just me or" mutta tuosta joukkueen pelaamisesta näkee sen valtavan NHL-kokemuksen, mikä löytyy penkin takaa. Ja vaikka tämä kuulostaisikin hokijargonilta, niin pakkohan sillä on olla eroa kun valmennukseen tuodaan käytännössä kolme päävalmentaja-profiilin ukkoa, joista jokaisella on oma erikoisosaamisensa ja jokaisella about samantyylinen tausta eli edellinen pesti päättyi selvään pettymykseen. Sitten vertaat tuota tähän Hextallin eran vastaavaan nimilistaan, niin ei tule kuin paha mieli.

JVR ei ollut tosiaan liikaa esillä, mutta osoitti mielestäni hyökkäyspäässä ratkaisuillaan taas, mistä kaverille maksetaan fyrkkaa, joskin vähän ylihintaan mutta silti. Mieleen jäi itselle ainakin todella monta hienoa suoritusta maalin edessä ja toimistosta eli takaa, josta teki usean pikkunäppärän pelin ja ei se maalikaan ylivoimalla ollut kaukana Giroux'n syötöstä. Jos jatkaa tällä linjalla eli semi-näkymätön mutta tuo työkalunsa ketjun pelaamiseen, niin en valita yhtään.

Tämä jos jokin oli positiivista eilisessä matsissa, eikä sillä että kärkiäijät eivät olisi saaneet maalipaikkoja aikaiseksi mutta eihän se aina vaan uppoa mutta hyvä että löytyy tukea aiempaa paremmin.Alan digata ihan tosissaan AV:stä. Voracekin ilme näkemisen arvoinen:


 
"I don't know who you plan on starting tonight, but I want that first shift." - Claude Giroux to Peter Laviolette before Game 6 at Flyers/Pens 2012 SC Playoffs.

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Olihan tuo sellainen lupauksia herättänyt esitys. Olivat pelissä enimmäkseen kuskin paikalla ja varsinkin hyökkäysten käynnistämisiin paineen alta oltiin saatu hurjasti parannusta sitten viime kauden. Nyt tuossa oli jo selkeää ajatusta ja toteutuskin jo kelpo tasolla. Ylipäätään pelin kääntäminen oli paljon nopeampaa ja organisoidumpaa. Jäi hyvä maku.

Tykkäsin myös siitä kuinka jaksoivat luistella hyökkäysten jälkeen/katkettua takaisin päin. Nyt nähtiin usempi tärkeä takakarvaus, joilla Chicagon vastaisku kuivui kokoon.

Puolustuksessakin alkaa löytymään jo kolmeen pariin kavereita, joilla on muitakin peliinavaamistapoja kuin rännipurut ja plekseihin roiskiminen. VIime kaudella vielä Amac, Gudas ja Hägg täyttivät puolet pakistosta, jolloin meno oli vähän toista.

Giroux-Voracek samassa ketjussa ei oikein lähtenyt. Varmaan tuota vielä jatkavat, mutten oikein näe toivoa horisontissa. Elävät molemmat kiekosta ja lisäksi puolustavat vähän sinne päin, joten enemmän tuossa tarjotaan vastustajille niitä vastaiskupaikkoja kuin luodaan suurta vaaramomenttia toiseen suuntaan.

Couturierin ketjun vahvaa peliä korostaa sekin, että pelasivat suurimman osan vaihdoistaan Toewsia ja Kanea vastaan, vieden match-uppinsa selvästi.


Jotain tällaistako tarkoitat?
Tuotapa juuri. Näytti oikeastaan vielä pahemmalta kuin muistinkaan. Eilenkin nähtiin myös tilanne tai pari, joissa kiirettä piti. Täyttää kuitenkin noin muutoin ruutunsa legimenttinä yleispuolustajana, joten eiköhän noita vain malta katsella.
 
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007

Jarvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers ( JYP, ajalta ennen Liigan vesittämistä)
Hyvät fiilikset jäi tännekin kauden aloituksesta ja pitkästä aikaa joukkueen yllä leijuu mielestäni vain positiivisia kysymysmerkkejä. Joukkueessa on sellainen raikas tuulahdus, eikä ole sitä joka vuotista "tuolla on vielä noin monta vuotta sopparia jäljellä ja tuota joudutaan katsomaan vielä noin monta vuotta" riippakiveä. Totta kai mahdollisuudet ovat vaikka millaiseen mahalaskuun, mutta sitä valmista vitutusta "mukana pakosta roikkuvien henkilöiden" suhteen on paljon vähemmän.
Valmennukseen lyötiin kyllä aika tajuton määrä kokemusta. Oliko peräti n. 1000 NHL-ottelua enemmän, kuin toiseksi kokeneimmalla valmennustiimillä? Uskon että nyt alkoikin "final chapter" vanhempien runkopelaajien kanssa.
Niinkuin Behind the glass-sarjassa tuli ilmi nopeutta, liikkeelle lähtöjä ja laukauksia oli painotettu ja sitä toteutusta olikin ilo seurata kentällä.
Toivottavasti tuo Couturierin "kakkoskenttä" pitää tasonsa, koska se antaa mahdollisuuden todella top9 hyökkäykseen. Patrickin palattua miehistöön hyökkäysketjut voisivat näyttää:

Giroux - Hayes - ?
Lindblom - Couturier - Konecny
van Riemsdyk - Patrick - Voracek
Raffl - Laughton - Twarynski/Stewart?

Kuka sitten olisi ykköskentän oikeassa laidassa? Kova näytönhalu on ainakin Raffl:lla ja Twarynskilla eilisen ja harjoituskauden perusteella, mutta riittääkö taidot kuitenkaan siihen vakiopaikkaan asti? Raffl:han kävi jo aikoinaan ykkösessä sitä vasentakaistaa kokeilemassa laihoin tuloksin. Vai naksahtaako G-Hayes tandemi sen verran kohdalleen, että siihen vierelle voidaan laittaa se paloposti?
 
"Javanainen ois täällä se hakis aseen, vittu.
Tommosten amatöörien kans saatana joutuu täällä pörräämään.
"

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Itsekin pitäisin yhdessä nuo nykyiset, ilmeisesti yhdessä yössä kyhätyt kärkiketjut. Mutta kuten @Eager ja @Jarvis yllä kirjoittavat, niin myös minä haluaisin Voracekin ja Giroux'n erilleen. Ei se vaan toimi, vaikka varmasti joukkueen sisällä näin kelataankin että on kemiaa ja näin pois päin. JVR olisi yksi vaihtoehto ykkösen laitaan. Giroux all-arounderina ja "toisena sentterinä" vasemmalla, Hayes hoitaa oman duuninsa keskellä ja JVR sitten suoraviivaisempaan maalintekijän rooliin tekemään takuuvarmat 30 pussia. Voracek sitten tuomaan tsekkipersettä ja käsiä middle-sixiin.

No, nyt kun tuntuu olevan enemmän laatua ja laajuutta jengissä, niin noitahan voi pyöritellä vaikka kuinka paljon. Esim. TK voisi aivan hyvin pelata myös G-linessä, mutta omaa myös veljelliset kemiat Patrickin kanssa sitten jos kun tämä tekee paluun eli vaihtoehtoja riittää. Farabeen nousua show'hon ja sitä Patin kuntoutumista tuo kaipailee, mutta kaikki aikanaan sitten vissiin.

Bunnaman tulee kyllä ensimmäisenä tekemään tilaa, kun Patrickin aika on. Ei ole vielä valmis ankkuroimaan nelosta koko kautta. Pitlick pelasi muuten todella hyvän pelin etenkin siihen nähden, että ei tainnut pelata yhtäkään harkkamatsia rannevammansa takia.

G - Hayes - JVR
Lindy - Coots - TK
Fara/Twary - Patrick - Jake
Raffl - Laughts - Pitlick

PS. Tuli muuten Twitterissä vastaan Lindblomista että viimeinen kausi menossa sopparista. Mennyt jotenkin ihan ohi tämän kesän sopimus- ja siirtomylläköiden takia. Itse olisin valmis pistämään isompaakin lappua kaverin kouraan pienellä kasvuvarauksella. 7 vuotta ja 5 milliä kauteen, tuliskohan kaupat? Ja jos pelaaja halajaa lyhyempää niin "varovainen" 3 vuotta ja 3.5-4 milliä.
 
"I don't know who you plan on starting tonight, but I want that first shift." - Claude Giroux to Peter Laviolette before Game 6 at Flyers/Pens 2012 SC Playoffs.

Shaguel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Olen tässä itsekin pyöritellyt päissäni ketjuja. Haluaisin JVR:n top 6 rooliin koska pystyy sieltä tekemään tulosta mielestäni erittäin varmasti. Sama tilanne oli viime kaudella Hakstollin alaisuudessa kun miestä roikotettiin 3. kentässä pitkät tovit ja sitten kun siirrettiin tuloksentekoyksiköihin niin alkoi maalisarake taas karttua. Itse tykkään JVR:stä todella paljon. Mielestäni on siinä suhteessa aliarvostettu pelaaja koska moni pitää häntä puhtaana maalintekijänä mutta itse ainakin tykkään hänen kiekollisesta suoritusvarmuudesta ylipäänsä. En nyt äkkiseltään muista hirveän montaa perunointia häneltä niin että vastustaja olisi pääsyt niistä paikoille (vertaa esim. Voracek tai Simmonds viime vuosina).

Mutta kaiken kaikkiaan itsellänikin erittäin luottavainen fiilis tulevasta kaudesta kun vertaa muutamiin edellisiin kausiin. Valmennus herättää luottamusta, samoin Hayes. Niin kuin täälläkin on puhuttu jo niin mies on juuri sitä mitä Flyers on kaivannut monta vuotta. Vielä kun saadaan Patrick takaisin remmiin niin keskikaista on erittäin kovaa luokkaa.

Fly or die!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Kyllähän joukkueeseen hankitut veteraanit ovat tehneet nuoresta ja lupaavasta porukasta ihan oikean kilpailukykyisen joukkueen. Sekä puolustus että hyökkäys ovat aivan eri tasolla tasapainossa Niskanen-Braun sekä JVR-Hayes kaksikoiden myötä. (JVR toki tuli jo Hexstallin aikana). Jopa niin, että vähän kaikkien kohdalla hirvitystä herättänyt hinta ei tällä hetkellä edes tunnu niin pahalta.

Jaan myös näkemyksen ensimmäisen ottelun ykkösen rikkomisesta. Ketjussa on oikeastaan joukkueen kolme selvintä kiekosta elävää pelintekijää. Ja samalla maalinteosta elävä JVR jäi vähän orvoksi kolmosessa.
 
Gillies: Tulin pelaamaan kovaa, rehellistä lätkää

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mitäs ihmettä tuolla Phantomseissa touhutaan. Felix Sandström lähetetty Reading Royalseihin eli farmin farmiin. Echl alkaa vasta pe ja la välisenä yönä eli ei siellä hetkeen ole tarjolla hommiakaan. Nyt Phantomseissa mennään Berube 28v ja Lyon 26v voimin. Ei nyt kuullosta ihan fiksulta. Onko joku nähnyt juttua miksi näin tehdään. Phantomsillakin seuraavat pelit vasta viikonloppuna.
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
@~KarKaus~ Mistään en mitään tiedä, mutta oletan tuossa siirrossa ideana olevan vain saada Sandströmille pelejä alle. On siellä kuitenkin vielä Ustimenkokin kirittämässä.

Selkeästi otettiin jotain viime vuodesta opiksi, eikä anneta enää samanlaisen maalivahtifarssin tapahtua. Beruben hankinta oli fiksu, koska Sandströmin tai Ustimenkon tasosta AHL:ssä ei ole mitään takeita eikä ole järkeä peluuttaa pelkästään Lyonia Phantomsin maalissa. Eteenpäin on menty.
 
Pöö

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
@Giroux No jos helvetin nopeasti käväsee siellä, ni ehkä sit mut onhan toi sarjanakin jo ei helvetti osastoa lupaavalle nuorelle.
Tuli katottua sunnuntaina Phantomsien kauden avaus jossa tuli pataan Bruinsin farmilta 0-3. Ihan olis voinut olla numerot toisinkin päin, sen verran tasainen peli oli. En nyt ala sen kummempaa rapoa väsäämään mutta yksi asia joka ihmetytti oli se kun Strome sai kakkosyv aikaa Ratcliffen purressa tuppea penkillä. Tietty eka peli vasta mutta saahan sitä ihmetellä ja sitähän tässä on tänään tullut tehtyä. Kiinnostavista janttereista vielä sen verran että Frost pelasi 1 yv-ketjussa ja kakkos yv:lla oli Stromen lisäksi Rubtsov, Vorobyev ja Friedman
 
Saattaa mennä viikonpäivät etten todellakaan yhtään
Älykästä ajatusta itsestäni pysty nyhtää

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Itse pidän Sandströmiä Flyers-fanien keskuudessa turhan yliarvostettuna prospectina, ehkäpä yliarvotetuimpana suhteessa annettuihin näyttöhin. On 22-vuotias maalivahti, jolla ei vielä urallaan kauttakaan ykkösmaalivahtina aikuisten sarjassa. Ei noilla spekseillä tarvitse odottaa mitään erityiskohtelua silkkihansikkain. Ja tuskinpa Gordonkaan on niin tyhmä, että laittaisi joukkuettaan selkeästi vahvistavan maalivahdin ECHL:ään. Not a big deal. Nyt vain Sandströmin täytyisi loistaa ECHL:ssä, ansaita näin nosto takaisin Phantomseihin, jossa sama vaihde silmään jne. Työn ja näyttöjen kautta.

Ensi yönä sitten kotiavaus Devilsiä vastaan. Kokoonpanon pitäisi olla sama, millä menivät Prahassa.

Patrickista ei mitään uutta. Week-to-week statuksella jatketaan, eikä muuta kerrota. Kuulostaa näin rivien välistä vähän siltä, ettei ihan hetkeen ole palaamassa.

Welinski olisi sentään kovaa vauhtia kuntoutumassa ja eiköhän toive ole, että saisivat tämän loppuviikosta jo waiverseihin ja näin ollen sen 13. hyökin käyttöön Länsi-Kanadan tourille. Stewart jatkaa edelleen PTO:lla, joten eiköhän tämä sitten signata kunhan Welinskistä vapautuu cap-tilaa. Näin tämän näkisin.
 
"Pakko myöntää, että olin väärässä."
- Jari Porttila 9.9.2007
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy