Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Philadelphia Flyers 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Eager, 28.04.2017 klo 00.10.

 1. phillymän Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Kyllä peukku kokeilulle. Tässä pientä rosterikikkailua:

  Voracek-Couturier-Giroux
  Weal-Patrick-Simmonds
  Lindblom-Filppula-Konecny
  Raffl-Laughton-Lehterä
  Read,Weise,Leier...

  Lindblom-Giroux-Voracek
  Weal-Patrick-Simmonds
  Filppula-Couturier-Konecny
  Raffl-Laughton-Lehterä
  Read,Weise,Leier...

  Niin ei meillä sentterit ainakaan määrällisesti lopu kesken vaikka Giroux vetäisi laidassa. Tuosta pysytisi vielä Lehteräkin siirtämään keskelle. Laatu loppuu? Jaa-a... Voipi olla. Käsiä tarvittaisin enemmän, mutta olisi tuo keskikaista aika tasapainoinen ilman Girouxiakin. Eikä tuo nyt niin huonolta näytä, että tarvisi lähteä sentterikaupoille. Tuskin Hexy niin tekeekään. Täytyy myös muistaa, että jo lähitulevaisuudessa keskikaistalla on tunkua ilman Girouxiakin:

  Kauden 18-19 keskikaista (ilman Girouxia):
  Patrick
  Couturier
  Laughton
  Rubtsov
  Vorobyov

  Täysin mahdollinen ja tuossa sitä laatua jo on sekä käsiä/jalkoja. Anyway otan tämän kokeilun mielenkiinnolla vastaan ja mikäli homma luistaa laidassa, niin pystyn elämään asian kanssa. Puolustaminen on ollut kapteniilla sitä ja tätä, joten voi hyvinkin tasapainottaa, kun Couturier shutdownina vieressä. Eikä laidassa pelaaminen tarkoita sitä, etteikö Giroux voisi yhtenä liigan parhaimmista aloittajista ottaa niitä tärkeitä aloituksia.


  Mikäli joku tietää mistä nuo viime yön pelit voi katsella jälkikäteen tai mistä löytyisi edes huippuhetket, niin koodia. Ei ainakaan ollut gamecenterissä lähetyksiä tarjolla.
   
 2. Jay79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Mielenkiintoista testata Kapteenia pitkästä aikaa laidassa, taisi vaan kyseessä olla vasen laita eikä oikea?
   
 3. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Tuskinpa noita tallenteina mistään löytää, ellei nyt jollain torrent-sivustolla satu olemaan. En tiedä.

  Viime yönä tuli tuo Allentownin mittelö tuijoteltua, josta Ghostin OT-osumalla voittotili auki. Isles tuli jälleen kolmannen lopussa tasoihin, mutta näin tällä kertaa. Muutamat viivat:

  - Lindblom oli Flyersin ehdoton man of the match. Ehjänä pysyessään tulee olemaan kyllä vahva heti ensimmäisestä kaudestaan tuoden samalla paljon näkymätöntä ja likaista työtä kärkikenttiin.

  - Patrcikilta vierellä sellainen solidi esitys, jonka huipennuksena voitto-osuman pohjustus. Mukava, että sai nyt onnistumisen hyökkäyssuuntaankin vahvan puolustamisensa oheen. Tykkään kun noin nuori kaveri kykenee tasapainoiseen ja älykkääseen all-round peliin.

  - Weise oli yllättävän hyvä. Kehutaan kun on mahdollisuus. Saa nyt nähdä, miten miehen käy kun vastustajien rosterit alkavat hiljakseen parantua, mutta viime yön kaltaisilla esityksillä herran rosteripaikkaa ei voi kyseenalaistaa.

  - Lehterä tarjoili ensimmäisessä yhden makean namun oliko nyt Leierille, joka ei saanut sisään, mutta noin muutoin oli vähän hiljaisempaa. Ei erottunut toki negatiivisestikaan.

  - Read teki kiekottoman duuninsa hyvin mm. yksi tärkeä ja uhrautuva heittäytyminen AV:lla, mutta kiekon kanssa oli aika hiljaista.

  - Leier iski pari häkkiä, mutta mielestäni nuo hieman mairitteli kaveria. Sellaista näkymätöntä puurtamista, mikä parilla maalilla on kuitenkin ihan jees. Ellei nyt rupea joka matsissa paukuttamaan paria-kolmea uunia, niin vaikea nähdä paikkaa Flyersin rosterissa. Ei vain riitä.

  - Rubtsov oli oikein hyvä. Kamppailuvoima ei vielä ihan aina riitä, vaikka asenteesta ei jää kiinni, mutta älyllä, taidolla ja liukkaalla jalalla pystyy paikkaamaan paljon. Terveitä päiviä vaan, niin tulee kasvamaan arvokkaaksi pelaajaksi Flyersille. Ensi syksynä NHL-rinkiin?

  - Twarynski oli mukavan energinen ja fyysinen erottuen näin oikeastaan joka vaihdossaan. Kiekon kanssa rajat tulevat nopeasti vastaan, mutta muutoin kelpo esitys. Talenttia on vain hitusen turhan rajallisesti.

  - Aube-Kubel oli todella vaisu läpi matsin ja tiputettiinkin lopulta ansaitusti Patrickin ja Lindblomin viereltä pois. Näillä otteilla ei kyllä tarvitse pelätä NHL-uran urkenemista. Tilalle nostettu McDonald paransi ketjun kokonaisuutta, joskaan ei tämäkään veteraani elämää suurempia esittänyt. Miehen oma työteliäs juttu istui kuitenkin NAKia paremmin talentti-duon vierelle.

  - Knightista ja Labergesta ei jäänyt oikein mitään erityistä mieliin. Sellaista perusfyysistä puurtamista.

  - Gostisbeherella ei ollut ihan kaikki sylinterit käytössään, mutta siitä huolimatta osoitti luokkansa. Helppoa kun sen osaa.

  - Hägg pääsi hyvään paikkaan parin kanssa, jonka vahvuudet tulevat hyvin nuoren ruotsalaisen pelaamista. Näin pääsi pelaamaan vahvuusalueillaan ollen hyvä. Tässä voisi olla yksi potentiaalinen pari aina runkosarjan avaukseen.

  - Morin-Alt parista puuttui kiekollista osaamista, mikä haittaisi kaksikon peliä. Altin pelin käynnistämiset olivat suorastaan murheellisia. Morin tarvitsee NHL:ssä pärjätäkseen offensiivista tukea voidakseen keskittyä omaan leipäduuniinsa, joten tämä oli täten aika ohipeli. Seuraavaan taas vähän parempaa ja sopivampaa paria, niin katsellaan.

  - Manningilla oli ongelmia herkän tuomarilinjan kanssa ja mikäli tuo ei tuosta runkosarjaan yhtään löysty, niin tulee istumamaan mailan käytöstään kakkosia ja paljon. Tällä kun ei ole ulottuvuutta, liikettä eikä peliälykään mitenkään vahvuudeksi asti vaan on näitä ”asenteella mukana roikkujia”, joita tämä uusi linja ei vain helli sitten yhtään.

  - Sanheim pelasi jo paremmin, muttei mielestäni vieläkään nähty mitään sellaista, joka pakottaisi ottamaan tämän runkosarjan avaukseen. Suunta on nyt kuitenkin oikea.

  - Neuvirth torjui pari erää asiallisesti, eikä tälle mennyt helppoja. Irving oli asteen-pari heikompi, kuten pitikin.


  ------------------------


  Brooklynin matsin vuorostaan hävisivät 3-2 lukemin. Konecny veti 1+1 tehot. Siinä varmaan maininnan arvoiset asiat tuosta, peliä en ole nähnyt.


  ------------------------


  Ensi yönä Bostonissa olisi ilmeisesti seuraava koonpano jalkeilla:

  Lindblom – Giroux – Voracek
  Weal – Filppula – Simmonds
  Raffl – Couturier – Konecny
  Leier – Patrick – McDonald

  Provorov – MacDonald
  Morin – Hägg
  Sanheim – Gudas

  Elliot
  Lyon

  Tuo on tähänastisista paperilla selvästi kovin rykelmä. Aiemmissa matseissa ei kummoisia odotuksia ole pelin tai tuloksen suhteen ollut, mutta näillä nimillä ei toivoisi tekemisen olevan mitään mahdotonta kuraa tai voi tulla vielä pitkä syksy.


  -------------------------


  Karsivat tänään myös leiritystään.


  Takaisin junnuihin:

  Bunnaman, Hart, Laberge ja Rubtsov.

  Kosorenkovin try-out purettiin, jäi ilman sopimusta. Itse olisin sopimuksen pojalle antanut, mutta ehkäpä tämä kertoo enemmän prospect-poolin tilasta, jossa Kosorenkov olisi ollut yksi monista. Eivätkä näytöt nyt vain riittäneet, mitään painetta sopimuksen tekemiseen kun ei ollut.


  Phantomsien leiritykseen:

  Aube-Kubel, de Haas, Friedman, Fazleev, Goulbourne, Irving, Lamarche, Martel, Muse, Myers, Twarynski, Vorobyev ja Willcox.


  Ei siis suurempia yllätyksiä. Myersin olisi voinut ajatella roikkuvan mukana vähän pidempään, mutta ehkäpä oli parempi selkeyttää tilanne jo tässä vaiheessa, jotta pääsee keskittymään kauden alkuun uudessa joukkueessaan.
   
 4. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Tuo Giroux'n laituriksi siirtyminen olisi varmaankin enemmän pidemmän aikajänteen juttuja kuin alkavan kauden. Hastolin mukaan kokeilu tähän olisi luvassa myöhemmin pre-seasonilla, mutta eiköhän tuleva kausi suju vielä keskellä. Tulisi muutoin vähän turhan paljon paineita ja odotuksia Patrickia kohtaan. Nuorison (Patrick. Rubtsov, Frost, Vorobyev jne.) noustessa uskon kuitenkin Roon siirtyvän laitaan.
   
 5. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Nyt tuli luettua, että tuo kokeilu alkaa jo Rangersia vastaan. Giroux-Coots-Voracek. Mielenkiintoista.

  Ja ylipäätään, miten Giroux'n kausi lähtee käyntiin. Kuoriutuuko sieltä vielä vähän siitä taannoisesta eliittisentteristä, jonka liike oli hyvää luokkaa. Vaikea uskoa, ettei tuo liike olisi parantunut, kun ei nyt ikäloppu ole vielä ja nuo lonkkavammat alkaa olla selätetty.
   
 6. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Viikon Bruins-matsi kuului NHL networkin ohjelmistoon, joten löytyi mukavasti on-demandina Viaplayn NHL-tv:stä. Itsekin vasta tänään ehdin tuon pyörittämään. Näyttäisivät myös tulevat Rangers-pelit olevan tulossa tuonne, joten pre-seasonin seuraaminen helpottuu kummasti.

  Flyersin kokoonpano oli lopulta vähän muuta, mitä toimittajat olivat arvailleet:

  Lindblom – Giroux – Voracek
  Weal – Patrick – Simmonds
  Raffl – Couturier – Konecny
  Leier – Filppula – McDonald

  Provorov – Hägg
  Sanheim – Gudas
  Morin – MacDonald

  Elliot
  Lyon

  Ottelu päättyi Bruinsin voittoon OT:lla, mutta viimeistelyä ja ylivoimaa lukuun ottamatta näytti Flyersin osalta jo ihan kohtuulliselta. Olivat liikkuvampana ja taitavampana nippuna se kiekkoa hallitsevampi osapuoli, mutta Rask ja Bruinsin kohtuu tiivis ydinsektorin pelaaminen pitivät huolen, ettei maaleja tahtonut syntyä. Flyersin ainokaisen iski nopean pelinkäännön jälkeen Sanheim vähän helposti Raskin taaks uponneella rannarilla.

  - Giroux oli mukava nähdä tositoimissa ja kapteenin meno näyttikin ekaksi harkkamatsiksi yllättävän irtonaiselta ja terävältä. Mikäli jatkuu samaa tahtia, niin enteilisi hyvää kautta.

  - Voracekilta tuli liikaa sitä tuttua hautomista ja riplailua nopeamman kiekonliikuttelun sijaan. Seurauksena menetyksiä ja vastustajan nopeita kontrausia. Lindblom näitä onneksi paikkaili, mutta parempaan pitäisi tshekin pystyä. Ensimmäisestä harkkamatsista ei vielä liikaa kannata huolestua, mutta tuossa oli vain paljon sellaista, mistä miehen pitäisi päästä eroon.

  - Lindblom pysyi vierellä vauhdissa mukana, mutta ei tällä kertaa saanut hyökkäyssuuntaan mahdottomia aikaan.

  - Patrick oli jälleen hyvä ja on vain hieno pelaaja. Yhteispeli Wealin ja Simmondsin kanssa sujui myöskin. Wealiltä hyvää ja pirteää tekemistä, jalat toimivat ja kiekko liikkuu. Simmeriltä tuttua duunia, mutta maalipaikoissa oli heikkoa suorittamista.

  - Konecnyltä nähtiin tutun sähäkkää tekemistä. Couturier oli myös oma solidi itsensä. Raffl oli näkymätön.

  - Filppulan kenttä oli selkeästi se kevein, eivätkä päässeet paikoille. Vallenkin jalka tuntui hieman raskaalta, ei ollut kauhean irtonaista menoa. Alivoimalla Filppula-Leier olivat ykkösparina, joten saivat lisää roolia tätä kautta.

  - Pakistossa Provorov oli kuningas ja mikään ei kyllä viittaa mihinkään toisen kauden slumppiin. Tässä on jatkossa mitä luultavammin se Flyersin dominoivin pelaaja. Saa näyttämään pelaamisen todella helpolta.

  - Hägg pääsi jälleen ottelun parhaan pakin vierelle, jossa on helppo näyttää hyvältä. Ehkäpä on vähän vaikea sanoa missä mentäisiin heikomman parin kanssa?

  - Sanheim jatkoi nousujohteisia otteitaan ja pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa. Tällaisilla otteilla kaveria on kyllä vaikea pudottaa Phantomseihin.

  - Gudas oli aika näkymätön, mutta eipä miehen niitä näyttöjä tarvitse antaakaan. Antaa pedon herätä rauhassa.

  - Myös Morin pelasi hyvän ja tasapainoisen pelin, joten ei tuo ottelu ainakaan helpottanut valmennuksen työtä. Osoitti hyvin ulottuvuus + liike komboaan puolustustilanteissa.

  - MacDonald oli Flyersin heikoin puolustaja, muttei kuitenkaan mikään katastrofi. Mikäli kykenee tuolla tavalla suorittamaan loputkin matsit, niin eiköhän tule löytymään kolmosparista kauden avauksessa ellei nuoriso nyt aivan jyrää miestä. Toivon toki, ettei näin olisi, mutta haluan olla realisti.


  ------------------------------


  Rosterin karsinta on myös jatkunut. Varone, Knight, Carey, O’Neill, Brennan ja Alt laitettiin heti ensimmäisenä päivänä waiverseihin. Läpäisyn jälkeen köörin matka jatkui Phantomsien campille, jonne lähti myös Alex Lyon. Cole Bardreau on myös jo Allentownissa, vaikka loukkaantumisensa vuoksi, on vielä virallisesti Flyersin kirjoilla, kuten Colin McDonaldkin. Tervehdyttyään molemmat tullaan sijoittamaan Phantomseihin.

  Lauantaina treenasivat seuraavilla ketjuilla:

  Giroux – Couturier – Voracek
  Weal – Patrick – Simmonds
  Konecny – Filppula – Lehterä
  Raffl – Laughton – Read
  Lindblom/Leier – Vecchione – Weise

  Provorov – Hägg
  Manning – Gostisbehere
  Sanheim – Gudas
  Morin – MacDonald

  Tänään muutoin samat, mutta Weise ja Konecny olivat vaihtaneet paikkoja.


  -------------------------------


  Ylivoima ei tuossa Bruins-matsissa vielä toiminut, mutta perusajatusta oli selvästi muutettu, minkä uskon tuottavan jatkossa tulosta jahka saavat lisää toistoja. Nyt liikuttivat kiekkoa selvästi nopeammin pyrkien ja päästen myös niihin suoriin laukauksiin. Aiemminhan se on ollut sitä, Giroux hautoo ja etsii touhua, mikä vastustajien on ollut huomattavasti helpompaa pelata pois. Vedotkin ovat olleet usein aika staattisia, eikä veskareita ole


  Bruinsia vastaan YV-viisikot olivat:

  Simmonds, Lindblom/Filppula, Giroux, Voracek, Provorov
  Paperille hahmoteltuna tuo oli, vanha tuttu ryhmitelmä: Simmer maalin edessä, Provorov viivassa, Giroux ja Voracek pointeilla sekä Lindblom/Filppula keskellä.

  Konecny, Filppula/Patrick, Couturier, Weal, Sanheim
  Ennen Patrickia tuolta puuttui se raamikas maskimies ja irtokiekkojen voittaja Couturierinkin oltua pointilla.

  Ghost ottaa varmastikin paikkansa ykkösen viivasta ja Provorov tippuu toiseen, mutta muita tuonne tuskin on enää nousemassa.


  --------------------------------


  Seuraavaksi sitten back-to-back Rangersia vastaan.
   
  Viimeksi muokattu: 24.09.2017 klo 22.23
 7. Breathe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88 & Kanada
  Jos Sanheim näiden esitysten myötä ei ole ansainnut pelipaikkaa NHL:n puollella niin ihmettelen. Jos siellä viilettää AMac ja Mandog niin itku tulee ennen joulukuuta.

  Giroux Coots Voracek oli paska ketju joten toivottavasti tämä kokeilu loppuu tähän.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2017 klo 06.54
 8. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Hyvä fiilis jäi pelistä vaikka tappio lopulta tulikin. Flyers hallitsi peliä ja aloituksia aika selkeästikin. Giroux ja Jake SAATANA!!!. Jos jatkavat samanlaista peliä sarjassakin niin kumpikaan ei riko edes kymmenen maalin rajaa. Tyhjästä maalistakin syötetään vielä kaverille. Ei olis yhtään varaa vetää ylänappi auki vaan nyt vittu nöyryyttä tekemiseen ja himoa maalintekoon. Tiedä sit auttaisko jäppisten laittaminen eri ketjuihin vai sählääkö ne sen jälkeen kahden ketjun pelin sekaisin :).
  Sanheimia ei vaan pysty laittaa farmiin. Morin tai Hägg lähtenee. Morinhan oli yöllä huililla mutta varmaankin pelaa ensi yönä. Hägg pelas varman päälle tilanteet mutta ei mielestäni tuo juurikaan mitään peliin. Tai no sitähän siltä odotetaankin mutta pystyykö Morin hoitamaan hommat yhtä varmasti. Morin tuo kuitenkin lisäksi maalinedustalle ja kulmiin pelotetta. Eli pikkusen ikävämpi liikkua Flyers päädyssä kun poika on kentällä.
  Pikasia fiiliksiä ja takas töihin....
   
 9. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Positiiviset fibat jäi tännekin. Kun tässä haetaan jo vahvasti niitä ketjuja, niin kommentoin yksittäisten pelaajien sijaan koko ketjua/paria.


  Giroux – Couturier – Voracek
  En nyt ihan yhtä tuomitseva olisi, mitä Breathe edellä. Kyllä näillä niitä hyviäkin juttuja syntyi, eikä kaukana ollut useampikaan osuma. Tulosta ei nyt vain tullut, kiitos liiallisen namuttelun. Suurimmaksi ongelmaksi näkisin Voracekin, joka veteli jälleen jotain omaa pikku peliään jossain ihan muualla. Jotenkin kuvaan sopivaa, että OT:lla voitto-osuman iskenyt McDonagh oli Jaken mies, jota puolusti löysästi ne ratkaisevat potkut perässä. Oli Jakellakin omat hetkensä, mutta lähtisin jatkossa kokeilemaan Voracekia jossain muussa ketjussa kun tuntuu Giroux’n kanssa olevan liikaa tätä pikkunättiä pihapelien näpertelyä.

  Weal – Patrick – Simmonds
  Ketjulta sellainen ok esitys. Olivat Flyersin hyökkäyksen tasapainoisin ja paras osa joskaan ei näiltäkään nähty mitään ihmeitä. Kuitenkin jos jotain kolmikkoa näistä tämän matsin ketjuista pitäisi tässä vaiheessa lukita, niin valinta olisi aika helppo. Jossain välissä pitäisi niitä tehojakin ruveta syntymään, mutta niin kauan kun saavat hyviä pyörityksiä ja pääsevät tilanteille, niin en ole vielä tässä vaiheessa huolissani. No katsotaan nyt miten paletti elää.

  Lehterä – Filppula – Konecny
  Konecnylla olisi ollut haluja ja kykyjä yhteen sun toiseen, mutta suomalaiset toimivat kyllä hyvinä jarruina. Vähän olivat eri maailmoista. Toimiva yhteispeli puuttui, valitettavasti. Konecnyä haettiin usein alivoimien jälkeen jäälle, jolloin mukana oli ketkä milloinkin ja yhteispeli näytti järjestäen paremmalta, mitä varsinaisen ketjun kanssa. Tällä kolmikolla jatkettaessa Konecny menee hukkaan.

  Raffl – Laughton – Read
  Sellaista solidia nelosen peliä. Olivat todistamassa yhtä takaiskua, joka lähti kuitenkin Provorovin keskialueen harhasyötöstä, jonka jälkeen ovet olivat avoinna. Olisihan tässä selvää parannusta viime vuoteen, jos ja kun tämän suuntaisella nelosella lähtevät kauteen.


  Provorov – Hägg
  Provorov teki yhden virheet, rasti seinään. Muuten jälleen kerran tutun vahvaa touhua, sellaista zenmäistä dynamiikkaa. Hägg oli mielestäni hieman parempi, mitä viimeksi. Bruins matsissa kun tuli muutama hapuilu kiekon kanssa, jotka jäivät nyt väliin. Avauserässä tätä toki kierrettiin, turhan helposti, ryntäiltyään rookiemaisesti tilanteesta ulos. Tätä paria on nyt peluutettu pari matsia, jonka lisäksi ovat treenanneetkin paljon yhdessä, joten tästä jokainen tehkööt omat päätelmänsä. Kaksikon yhteispeli sinänsä toimii, mutta eiköhän Provorovin kanssa toimi monella muullakin.

  Manning – Gostisbehere
  Ghostin tekeminen näytti pirun mukavalta. Liike on selvästi viime syksyä parempaa ja irtonaisempaa, mikä heijastuu kaikkeen tekemiseen, vahva kausi tuloillaan. Manningiä en rehellisyyden nimissä juuri huomannut, mikä on herran kohdalla aina hyvä juttu. Ok peli siis tältäkin, mutta kyllähän sitä toivoisi vähän muita kavereita tuohon Ghostin vierelle.

  Sanheim – Gudas
  Sanheim oli Flyersin ehdoton man of the match. Pari maalia, jonka päälle saatiin useita vahvoja puolustuspelaamisia, mikä eritoten ilahdutti. Niitä virheitäkään ei mieliin jäänyt, joten näillä otteilla ei vain voi jäädä rosterin ulkopuolelle. Gudas haki yhden komean avojäänpommin Chytiliin ja muutenkin oli jo asteen lähempänä, mitä kauden avauksessa vaaditaan. Tässä voisi olla myös yksi kauden avauksen pareista. Ovat olleet paljon yhdessä ja homma tuntuisi toimivan.


  Neuvirth pelasi koko ottelun eikä jäänyt valitettavaa.


  ----------------------------


  Tuloksellisesti ei siis vieläkään sitä toivottua, mutta pelillisesti ei nyt mitenkään huolestuttavaa. 5vs5 peli toimii jo varsin mukavasti molempiin suuntiin. Hyökkäystehoja pitäisi vain saada lisää, niin tasaviisikoin kuin ylivoimalla.


  Ensi yöksi otettaneen sivusta seuranneet kehiin ja rosteri elää, mutta laitetaan nyt koostumus, jonka haluaisin jossain välissä nähdä.

  Giroux – Couturier – Konecny
  Weal – Patrick – Simmonds
  Lindblom – Filppula – Voracek
  Raffl/Laughton – Laughton/Lehterä – Read

  Provorov – Hägg
  Sanheim - Gudas
  Morin – Gostisbehere
   
 10. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Vorobyev kutsuttu ylös yön otteluun. suomalaiset, Simmer, Read, Gudas ja Provo huililla.
   
 11. Eager Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Eagles, HPK ja Barça
  Hyvin nopeat viime yön matsista, josta OT voitto Konecnyn-osumalla.

  - YV (ja AV) pitää saada kuntoon, sillä nuo tulevat ratkaisemaan alkukaudesta paljon pisteitä
  - Muutamien kärkiäijien ryhtiliikkeitä odotellen...
  - Nuorisokaarti oli jälleen pelipäällä
  - Aloitusympyrässä tuntuisi sujuvan
  - Rangers-pelin istuneista ainoastaan Vecchione ei päässyt pelaamaan (lähetettiin ottelun jälkeen Phantomseihin)


  Giroux - Couturier - Voracek

  Ketjun sisäänajoa jatkettiin ja en oikein tiedä. Ei tuo yhtään vakuuttavampaa ollut, melkeinpä päinvastoin. Sitä toivottua kehitystä ei nyt saatu ja ne paikatkin olivat tällä kertaa aika harvassa. Giroux'n laituriksi siirtämistä en näe niinkään ongelmana, vaan enemmän sitä, että ketjussa on nyt kaksi tuollaista kiekkoa syövää ja riplailevaa laitaa. Sellainen suoraviivainen ja sopivan yksinkertaisesti pelaava vauhdikas vastapaino puuttuu. Konecny voisi olla hyvä haku, vink vink.

  Weal - Patrick - Weise
  Olen alkanut tykätä Wealistä toden teolla. On vahdikas ja taitava, että työteliäskin, mutta ennenkaikkea älykäs. Hyvin kyllä Hexy tajusi ryöstää miehen Losista siinä Vinny&Schenn dumppauskaupassa. Yhdessä Patrickin kanssa ovat ns. toimivan äärellä. Weise stunttasi tässä lepovuoron saanutta Simmondsia. Vaikka en miestä avaukseen toivokaan, niin ei Weisenkään tekeminen ole näyttänyt läheskään yhtä huonolta, mitä valtaosan viime kaudesta. Jos noin pelaa, niin ei tarvitse surkutella, joka kerta kun pääsee pelaamaan.

  Lindblom - Vorobyev- Konecny
  Omaan silmääni Flyersin paras ketju. Konecnysta ei mitään tarvitse sanoakaan, kaikki jo tietävät nuorukaisen kyvyt. Sen sijaan Vorobyev pelasi jälleen vahvasti ja saapa nähdä tulisiko se NHL-debyytti ensi syksyn sijaan jo tällä kaudella? Lähetettiin heti pelin jälkeen takaisin Phantomseihin, jossa kausi alkaa, mutta on yllättänyt positiivisesti. Hyvä kesä takana. Lindblomilta myös hyvä ja tasapainoinen peli ja saa nyt nähdä, mitä nuorukaiselle tekevät? Itse löytäisin tälle paikan runkosarjan avauksesta, mutta katsellaan. Pari matsia olisi vielä aikaa antaa näyttöjä. Toivottavasti pääsee pelaamaan molemmat.

  Leier - Laughton - Raffl
  Laughton jatkoi vahvoja esityksiään ja on sementoimassa asemansa joukkueen nelossentterinä. Aivan kuten jo viime keväänä saitte täältä lukea, mitä tuleman pitää ;) No omakehut sikseen. On jatkanut toivotulla tavalla viime kaudella alkanutta nousuaan taikaisin elävien kirjoihin. Loisto juttu. Rafflin kanssa saivat sen maalinkin värkättyä vaikka hetken näytti, että tuokin meni liialliseen syöttelyyn. Tuuri oli tällä kertaa suotuisa. Leier meni kolmantena, mutta jotenkin jäi sellainen, lisää olisi kaivattu fiilis. Ei ollut huono, mutta... Eiköhän kaveri tulla lähettämään Phantomseihin (waiversit toki ensiksi), mutta on eittämättä sitä ensimmäistä aaltoa jos apuvoimia tarvitaan. Tällä oli jälleen laatutontti maalin tekoon, mutta jäipä käyttämättä.


  Morin - Gostisbehere
  Morinilla oli tarvetta näyttää ja pelasikin aika värikkään matsin. Syöttö jäi vielä uupumaan, muutenhan Howe tulikin. Ei mitenkään huono esitys, mutta saapa nähdä riittääkö? Ghost ei ollut yhtä hyvä, mitä edellisessä, vaan vähän oli liikaa ilmaa puserossa.

  Hägg - MacDonald

  Parista puuttui kiekollista osaamista, minkä johdosta pelin avaaminen aika ajoin tökki, mutta ei mitään sen radikaalimpaa. Jotenkin tasapaksuhko esitys molemmilta.

  Manning - Sanheim

  Sanheim teki jonkun virheenkin, mutta olihan kaveri jälleen tämän nuorisokaartin paras. Kolmesta rookiesta selvästi eniten annettavaa. Annettavasta puheenollen tiputtaisin Manningin Phantomseihin ja antaisin fyysisen 6-7 pakin ruudun Morinille. AMac menkööt konkarimentorin roolissa. Viime yönäkin Manningille tuli niitä tuttuja laput silmillä hetkiä liikaa. Eivät maksaneet sen enempää, mutta kovempia pelureita vastaan on jo toinen tilanne. Sääli sinänsä kun kaverin asenne on rautaa, mutta minkäs teet. Nyt vain Hakstol samalle sivulle, kiitos.


  Elliott pelasi Neuvirthin tavoin stabiilin matsin, joten tällä saralla olisi lähtenyt hyvin käyntiin. Ei näistä mitään muureja sovi odottaa, mutta jos nyt eivät maksaisi niitä pisteitä hörpyillään.


  -------------------------


  To-pe yönä sitten Bruins vastassa. Tällä kertaa WFC:ssä.


  -------------------------


  Loppuun vielä hauska pikku knoppi:

  Flyersin seitsemän viimeisintä maalintekijää:

  Travis Sanheim
  Travis Sanheim
  Travis Sanheim
  Samuel Morin
  Scott Laughton
  Oskar Lindblom
  Travis Konecny

  Vielä kun konkaritkin saisivat ruutinsa kuivaksi...
   
 12. Golden Brett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, Avs, Tappara,
  Preseason jatkui komealla 5-1 voitolla Bruinssista. Toivottavasti hyvä positiivinen vire jatkuu, kun tosipelit alkavat. Aloituskaan ei ole kaikkein helpoin, mutta niillä mennään mitä saadaan.

  Giroux-Couturier-Voracek. 2 pinnaa per äijä ja hommahan saattaa lähtee kulkemaan, hyvä näin. Mä oon nyt 2 vuotta jankuttanut että Giroux laitaan, mutta niskaan tuli lähinnä paskaa. Ei se mitään, kaikki ei piirrä samoilla liiduilla. Noh, itsekehu ja leikki sikseen. Voihan tuo metsäänkin vielä mennä. Ilolla tätä kuitenkin tervehdin. Hyvä Haxy!

  Kaikenkaikkiaan paketti on mielenkiintoinen. On uutta veskaa ja Masonista ei tarvi nähdä ku painajaisia. Eihän tällä kaksikollakaan kuuhun mennä, mutta ihan hyvä tandemi tässä kohtaan. Kunhan nyt vaan pysyvät terveinä. Lyon stunttasi ihan hyvin viime yön pelissä.

  Pakistossa junnut on saanut vastuuta ja pelannu pirun hyvin. Toki virheitä sattuu, mutta jotenkin muistelen että niitä on sattunut Flyersin kokeneemmalle kaartillekin. Vaikea on näin etänä tehdä valintoja, mutta kun spekulointi on tän palstan suola, niin lähtisin näillä:

  Ghostisbehere-MacDonald
  Provorov-Morin
  Sanheim-Gudas
  Manning

  Hyökkäyksessä on myös paljon mielenkiintoa. Patrick ehdottomasti ja mukavaa kun on pari suomalaista. Konecky ja Weal tulee itselle olemaan eniten mielenkiintoa herättävä parivaljakko. Jalkaa ja tahtoa löytyy todella paljon.Kaikenkaikkiaan hyökkäyksessä on todella tunkua pelipaikoista. Jännä nähdä miten Haxy tekee painotuksen nuoret vs kokeneemmat. Esim. Weise ja Read hoitanevat hommat ihan jees, mutta tarvitaanko Readiä tän kauden jälkeen .. Kannattaako häneen panostaa. Syvyyttä toki on hyvä olla:

  Giroux-Couturier-Voracek
  Konecky-Patrick-Weal
  Lindblom-Filppula-Simmonds
  Raffl-Laughton-Lehterä

  ABC-toivomuslista:
  a) tulisipa hyvä startti, eikä niin että ranteet auki ekan kuukauden jälkeen
  b) puolustusalueen puolustuspeliin selkeyttä heti
  c) erikoistilanne pelaaminen kohdalle

  Erinomaista kautta Flyersveljet!
   
 13. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Hyvä peli varsinkin kaksi ekaa erää. Vikassa jo nostettiin kaasu jalalta.
  Ylivoima on yskinyt pahasti preseasonilla mutta yön pelissä 2yv-ketju Weal, Patrick, Couturier, Koneckny ja Provo teki 2 hienoa maalia. Hakstol palkitsikin vitjaa jo tässä pelissä heittämällä kyseisen ketjun ensimmäisenä askiin kun saatiin ylivoima.
  Mä lähtisin kauteen samalla pakistolla minkä Golden Brett mainitsi eli Hägg jäis ulos vielä alkuun. Morinin on kyllä pakko olla opening night rosterissa. Osaa poika meinaan muutakin tehdä käsillään kun tukistella turpaan. Niin hieno alustus Simmerin maaliin että huh huh.
  Hyökkäysketjuista jotka GB mainitsi vaihtaisin Konecknyn ja Simmerin paikat.Vaikka nyt ketju ei vielä juurikaan ole verkkoja heilutellut niin hyvä kutina munissa ketjun touhuista.

  Ennen preseasonia olin aika skeptinen play off paikkaan mutta usko on alkanut hiipiä takavasemmalta. Kapteenikin mainitsi että nuoret on tuonu hyvää virtaa jäälle ja koppiin.
  Mielenkiintoinen kausi. Ollaan aktiivisia
   
 14. JTX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, HPK
 15. Hyttynen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Twitterissä yms. spekuloidaan vahvasti, että Lindblom ja Sanheim olisivat tippujat. Asia selviää lopullisesti huomisyön Isles-pelin jälkeen, kertaa Hextall.

  Jos näin kuitenkin käy, niin toivottavasti molemmat tekevät girouxt/rafflit ja nousevat NHL:ään parin viikon jälkeen.
   
 16. Breathe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88 & Kanada
  Juu, 2.erää kohta mennyt ja tässä nyt muutama ajatus:
  - Elliot imee helppoja maaleja kun Nevy / Mason viime kaudet, joten ei parannusta ainakaan tällä osa-alueella tiedossa.
  - AMac / Mandog tuttua pelaamista eli ei mitään positiivista sanottavaa kummastakaan. Alkaa mennä luotto Hextalliin & co jos pelaavat Sanheim ja Morinin tilalla aloittavassa kokoonpanossa, koska molemmat ovat pelanneet huomattavasti paremmin tulokkaina harjoistuskauden aikana kuin edellä mainitut herrat koko uransa aikana.
  - Giroux - Cooter - Voracek ei vakuuta edellenkään, Giroux takaisin keskelle ja Couts 3.kentään.
  - 4.Kenttä Leier - Laughton - Raffle Flyers paras kentällinen, huomattava parannus viime kausiin jolloin 4.kenttä oli vain riippakivi.
  - Filppula pelaa laukojan paikkaa (Schenn paikkaa) ylivoimassa, en tiedä miksi ja tuskin tietää kukaan muukaan paitsi ehkä Flyersin valmennusjohto. (?) Ei mitään käyttöä ja mies on aivan hukassa.

  edit: Pari viivaa lisää
  - Ghost loukkaantui 3.erässä (twiitti & video) . Toivottavasti vain varatoimenpide.
  - Hagg ja Patrick aloittaa ylhäällä (twiitti)
  - Lindblom aloittaa kauden AHL puolella (twiitti). Olisin toivonut aloittavan ylhäällä niin olisi ollut sopiva pelaaja 1yv ampujan paikalle, ja pelasi mielestäni riittävän hyvin harjoituskauden ajan.
  - Kaliforniaan näyttävästi lähdetaan 8 puolustajalla, toivottavasti AMac / Mandog lopulta lentävät katsomon tai AHL puolelle.
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2017 klo 09.05
 17. Rommikola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, KalPa
  Hei vain kaikille! Useamman vuoden lueskellut teidän kirjoituksia ja nyt päätin liittyä joukkoon oranssiin. Iso kiitos varsinkin Eagerille mahtavista analyyseistä!

  Taas kerran kauteen lähdetään mielenkiintoa ja odotuksia täynnä. Suurimman kiinnostuksen kohteena varsinkin prospectien esiinmarssi, varsinkin pakiston kohdalla. Pari uutta pakkia sisään ja "kuollutta painoa" sivuun olisi ideaalitilanne. Sanheimilta ja Häggiltä samaanlainen sisääntulo, kuin Ghostilta niin pakisto näyttää huomattavasti laadukkaammalta. Sentteri- ja maalivahtiosaston tekeminen on vielä kysymysmerkki. Nouseeko taso riittävästi hyvää playoff runia varten? Valmennusjohdolta vaaditaan rohkeampia ratkaisuja, jottei vanhojen sotaratsujen pakkopeluutus vie prospecteilta mahdollisuutta.

  Kolme yötä jouluun on, kohta mennään !
   
 18. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Tervetuloa messiin Rommikola. Upea avaus. 3 yötä jouluun. Sitähän se on.
  Tykkään käyttää ranuja niin kuin tiedätte.
  - Kakkos yv pyöriny kivasti harkkapeleissä mutta ite viilaisin sitä niin että vaihtaisin Cootsin ja Patrickin paikkoja. Coots maalille vääntämään ja Patukka pyörittämään peliä.
  - Häggin tilalle Morin. Mun mielestä on vaan niin paljon monipuolisempi kuin Hägg
  - Nelonen oli tosiaan pirteä ja sillä ehdottomasti kauteen.
  - Weise poppareille ja Read tilalle. Readin tilalle vielä mieluummin Lindblom mutta poika lähtee farmiin isoille minuuteille Sanheimin kanssa. Voin elää asian kanssa kunhan pääsevät tällä kaudella ylös.
  - Sentteriosasto arveluttaa varsinkin jos G on laidassa. Uskon että siirtyy keskelle aika nopeesti jos pelit ei kulje. Sen jälkeen Konecny ykkösen laitaan.
  - maalivahtiosasto ei vakuuta mutta näillä mennään.
  - Tämän kauden olen asennoitunut että tuskaa voipi olla aika useastikin pelien kattominen mutta nuorten jätkien kehittymistä katsellen fiiliksellä.
  - preseason vasta pelattu ja nyt jo näin väsynyttä tarinaa.
   
 19. pernavoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, Sympatiat: Winnipeg, Anaheim
  Viime öinen ottelu Islandersia vastaan oli ainoa, jonka pre-seasonilla katsoin. Olihan aika kylmäävä kokemus, kun odotukset oli taas ilmeisesti päässeet liian korkealle. Todella haluton vaikutelma jäi joukkueesta ja puolustuspeli ml. av oli todella passiivista verrattuna NYI:n vastaavaan. Samaten hyökkäyspeli muistutti kovin usein viime vuotista laidoilla, kulmissa ja maalintakana / laidan vieressä oleilua.

  No posin kautta odottamaan kauden avausta :)
   
 20. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Noista nyt ei kannata liian suuria johtópäätöksiä vejellä. Ei olisi ainoa "pelaava" kokoonpano joka läpyttelee vain ottelun väkisten läpi, samaa on nähty Bruins,Sens,Canadiens jne. joukkueissa harkkamatseissa. Bostonia ja Rangereita vastaan Flyersin peli näytti varmasti paremmalta. Morin/Sanheim kaksikko on kyllä potentiaaliltaan jäätävä ja valoisalta näyttää Flyersin tulevaisuus.
   
 21. JTX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, HPK
 22. Taison Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa, Flyers ja NHL:n nuoret suomalaiset
  Kieltämättä pieni antikliimaksi Lindblomin lähettäminen alas. Yhden harkkapeli nähneenä on vaikea lähteä tarkemmin analysoimaan mistä jäi kiinni, mutta ilmeisesti ei vaan esitykset riittäneet syrjäyttämään veteraaneja kokoonpanosta. Toki mahdollisesti myös waiver-vapauden takia hänet on helppo lähettää kauden alkuun farmiin, ja seurata, miten joukkueen peli kulkee nykyisillä kokoonpanoilla. Eiköhän ruotsalaiselle näyttöpaikka irtoa, todennäköisesti ennemmin kuin myöhemmin. Mielellään näkisin Lindblomin ensimmäisenä paikkaamassa, jos kärkiketjuista putoaa miehiä, Lehterä ja Read (jos läpäisee waiverit) sitten alakenttiin.

  Pakistosta sen verran, että toivottavasti Sam Morin onnistuu vakiinnuttamaan paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Todella viihdyttävä pelaaja kyseessä! Havaintojeni perusteella hänelle saattaa tulla pieniä pelinlukuvirheitä puollustuspääsä, mutta ilmeisesti Morin on pelannut nousujohteisen harjoituskauden ja ne olisivat vähenemään päin? Sanheim niin ikään on saanut koko ajan enemmän ja enemmän hehkutusta harjoituskauden edetessä. Gostisbehere jätti viimeisen harjoituspelin kesken ja hänen tilansa on hieman epäselvä. Jos Ghost ei pysty kauden avauksessa pelaamaan, aukeaa Sanhaimin kaltaiselle pakille mehukas näytön paikka.
   
 23. ~KarKaus~ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  @Breathe voi lisätä profiiliinsa, radiosta tunnettu" . Yle puheen nhl illassa homma polkastiin käyntiin jatkoajalle kirjoittamallasi kommentilla.
   
 24. Rommikola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers, KalPa
  Flyersin pelaajat valinneet Filppulan ja AMacin kantamaan varakapteenin roolia Simmerin ohella. Vallella A rinnassa kotona ja AMacilla vieraissa.

  Hieman ristiriitaisia fiiliksiä herättää. Vallella pitkä ura takana ja kokemusta varakipparoinnista. Mielenkiintoista nähdä, miten omalla esimerkillä ja kovaa duunia tekemällä saa nuorista tehoa irti. AMacin valintaa ei taas voi perustella muulla, kuin kivalla persoonalla ja hyvillä kalareissuilla Hakstolin kanssa..
   
 25. Skeleton Crew Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK, PHI, BMG
  Jaa, taas olisi aika aktivoitua. Itse lasken alkavan kauden ennakkoon viimeiseksi ns. kasvuvuodeksi ennen kuin odotuksia voi ruveta hilaamaan ylöspäin, mutta onhan tämä silti kutkuttava kausi kun omia lupauksia pukkaa kentälle ovista ja ikkunoista. Sanheimia näin reilun erän harkkamatseissa ja vedän takaisin kaikki puheeni (en muista oliko niitä Jatkoajassa) siitä, että Travis voisi olla irroitettavissa sopivaa hyökkääjää vastaan. Myös Nolan-Weal -kaksikko näytti löytävän toisensa todella hyvin. Sen enempää en viitsi mehustella kun töiden vuoksi jää kolme ensimmäistä peliä näkemättä eli maalikoosteita lukuunottamatta kauden alkuun on vielä melkein viikko.

  Onko joku katsonut otteluohjelmaa, että milloin voisi olla passeli paikka viime kauden tapaiselle illanvietolle? Se viime kauden voittoputkihan lähti muistaakseni käyntiin heti ko. illanvieton jälkeen, joten taikauskoisena ihmisenä suorastaan vaadin uusintaa.