Näihän se on, että prospektipooli on todella hyvä. Mutta pointtini oli se, että ihan huippuja lukuunottamtta näiden kehittäminen ei ole sujunut mitenkään erityisen hyvin. Konecny tästä hyvänä esimerkkinä. Itse näen tässä suurimmaksi ongelmaksi pöljän valmentajan, joka ei saa otettua pelaajistaan - nuorista ja vanhoista - heidän parasta osaamistaan irti. Hextall on osasyyllinen salliessaan tämän.
En ole Hextallin potkujen kannalla, koska tässä junnupoolin rakentamisessa hän on tehnyt hyvää työtä, mutta ei se hänen suorituksestaan tee läheskään täydellistä. NHL-joukkueen rakentaminen ei ole ollut samalla tasolla, vaikkakin olihan se sekasorto, minkä hän Homerilta aikoinaan peri, vaikea korjata. Rauhallisuus ja kärsivällisyys on hyvä, mutta Hextall tuntuu olevan ennemminkin passiivinen, mikä taas on negatiivinen piirre.
Hakstol-ongelma oli jo täysin selvä viime kaudella. Mutta yhä vaan siellä pelaajat ja siitä päätellen myös joukkueenjohto ihmettelee, miksi homma ei toimi.
Joo, lueskelin HF:n Flyers-osiota ja sen tätä aihetta sivuavaa ketjua. Itse olen ko. ketjun nimimerkki "deadhead":in kannattaja. Itsekin tulee usein syyllistyttyä nuorten pelaajien "hypettämiseen", koska
toivoo suosikkiseurojensa nuorten pelaajien/varausten kehittyvän NHL-pelaajaksi - hyviksi sellaisiksi - nopeasti ja vaivattomasti. Mutta kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä. Realismia vaan on, että suurin osa varauksista ei koskaan pelaa vakituisesti NHL:ssä, vaikka näyttäisivät junnutasolla tai vielä AHL:ssäkin h-vetin hyviltä. Jotkut onnistuvat murtautumaan NHL:ään nuorena ja sen jälkeen jäävät polkemaan paikoilleen tai alkavat jopa taantua. Konecny on vasta parikymppinen ja pelaa NHL:ssä jo toista kauttaan, siis sitä monille nuorille pelaajille vaikeaa kakkoskautta. Katso samana vuonna (v. 2015) samoilla tienoilla varattujen pelaajien tilannetta, niin iso osa todella lupaavina pidetyistä kavereista on AHL:ssä opettelemassa ammattilaiskiekkoilun lainalaisuuksia! Minusta Konecny on kehityksessään
edellä oletusarvoa eikä jäljessä.
Hextall nimettiin GM:ksi 2014, joten ensimmäinen hänen alaisuudessaan suoritettu varaustilaisuus 2014, jolloin Flyers varasi ekalla kierroksella pakki Sanheimin. Seuraavana vuonna pakki Provorovin ja hyökkääjä Konecnyn. Kahtena viime vuonna senttereitä; Rubtsov, Patrick, Frost. Toihan on suoraan kuin oppikirjasta: ensin pakistoon peruspilareita, sitten keskusta kuntoon ja viimeksi helpoin osasto eli laiturit. Ja kuten deadhead tuolla HF-ketjussa yrittää tolkuttaa, niin yleensä pelaajan NHL-potentiaalin näkee vasta kolmen-neljän vuoden päästä varaustilausuudesta. Vuosi-kaksi junnuissa, vuosi-kaksi AHL:ssä ja sitten NHL:ään testattavaksi. Osa varauksista juuttuu CHL-tasolle, osa AHL-tasolle, osa AHL:n ja NHL:n välimaastoon ja pienestä osasta tulee vakipelaajia NHL:ään.
Minun mielestäni Hakstolin syyttäminen pelaajien kehityksen hitaudesta on epäreilua, sillä ei se Hakstolin vika ole, jos Konecny, Sanheim ja Patrick eivät vielä ole valmiita pelaamaan isompia minuutteja ylhäällä. Usein näkee kirjoituksia, ettei nuori pelaaja opi penkillä/poppareilla mitään, mutta minusta on vuosien mittaan alkanut tuntua siltä, että monet nuoret pelaajat oppivat paremmiksi pelaajiksi penkillä/poppareilla ja ne jotka eivät opi, niin eivät opi sitä pelaamallakaan!
Ainakin näin ulkopuolisena Hextallin - ja Arizonan John Chaykan sekä Buffalon Jason Botterlilin - toiminta tulevan vuoden aikana on yksi NHL:n mielenkiintoisimpia juttuja. Esim. JOS Flyers ei ole enää keväällä mukana playoffs-kisassa, niin on se ihme, jos Valtteri Filppula on vielä loppukaudesta mukana Flyers-kokoonpanossa. Sen lisäksi että siinä saadaan jotain varausvuoroja/nuori pelaaja, niin samalla siinä vapautuu Konecnylle ja muille nuorille jääaikaa , jos he vaan sen ansaitsevat. Ja kesällä sekä Hextallin että Chaykan tehtävänä on hankkia joukkueeseen veteraanijohtajuutta joko treideillä tai sitten vapaina agentteina. UFA-sainausten kohdalla on kyllä ongelmana se, että tarjolla ei ole kovinkaan houkuttelevia vaihtoehtoja... .