Petulle kenkää

  • 449 338
  • 1 323

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä haluan voittaa tuplamestaruuden. Mutta niin tyhmä minäkään en ole, että vaatisin sitä, koska urheilussahan ei katsojan ominaisuudessa mitään vaadita. Olen hyväksynyt sen tosiasian, että peli ei ole yhtä valmista kuin viime kauden pleijareissa, koska joukkue ei ole sama. Ei, vaikka pelaajarunko koossa suurimmassa määrin pysyikin.

Mutta paskaa peliä mä en illasta toiseen hyväksy. En enää marraskuussa. Suurin vitutus ja tuska tulee siitä, että peli kentällä on aivan karmeeta paskaa. Pelaajilla ei näytä olevan kivaa ollenkaan. Ja jotta peli toimisi, siellä pitäisi vähän olla kivaakin. Ja päinvastoin.

Umpisolmu. Kuka sen avaisi?
 

Stigu

Jäsen
Nyt avaan tuoreen purkin paskaa ja kilistän veli Stigun kanssa paskaliemikolpakkoa. Kurainen olo kieltämättä.
Skool Veli RedMachine! Pahaahan tämä on, mutta tätä juodaan viimeiseen otteluun asti!

Viiskasi: Juu ei ole IFK pelannut edes meikäläisen odotusten mukaisesti, ei. Ja mieluummin olisin nähnyt itsekin voittoja kuin tappioita. Mutta täällä yleisesti vallalla oleva oletus, että Petu valmentajana on vastuussa tästä kaikesta paskasta, indikoi minun mielestäni, että valmentajan osuus joukkueen pelistä on suuri, ainakin yli 50 prosenttia, ellei peräti tuon 85 prosenttia. Tämä taas merkitsee, että sillä miten joukkue pärjäsi viime kaudella ei ole mitään väliä koska joukkueella oli eri valmentaja, ja valmentajan osuus on se mikä merkitsee.

Pointtini: te jotka valitatte pelistä 18 matsin jälkeen, älkää nyt ainakaan ottako tuota "Konstaapelilla on viime kauden mestaruusjengi kasassa"-korttia, koska siinä ei ole logistisesti mitään järkeä.

Kiitos, anteeksi ja jatkakaa, vai miten se nyt menikään?
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistan miettineeni Jalosen toisen kauden alkaessa, että luopuisin kausarista. Siellä sitä kuitenkin lusittiin pitkää kakkua sekin kausi... Raution pelikirjasta en tiedä, kuvittelin koko ajan että Jalosen tsydeemillä mentiin.

Tämän kauden osalta on toisenlaiset ajatukset.

Huomoitavaa on sekin, että Marjamäki on ihan todella hyvä koutsi. Se ei ole mikään huhu, niinkuin usein keskustelupalstoilla :) Hänelle annettiin aikaa ja mahdollisuus kasvattaa luottamusta pelaajien keskuudessa Petun 'selän takana', joka mahdollistaa nuoren miehen auktoriteetin valmennuksessa tänä päivänä.

Mutta ei Petu mikään kulissi ole, pätevä valmentaja tottakai hänkin. Parhaimmillaan tietenkin ykkönen ja kakkonen täydentävät toistensa osaamista. Oletetaan siis kuitenkin ihan huvin vuoksi, että meillä on samanlainen nuori nero penkin takana kakkosena. Kun palat sitten menevät paikoilleen aukeaa meille kaikille BOL-taivas :)

Se on ihan yhtä helppoa kuin olettaa että kaikki on paskaa. Elämä vaan tuntuu yleisilmeeltään mukavammalta :)
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Pointtini: te jotka valitatte pelistä 18 matsin jälkeen, älkää nyt ainakaan ottako tuota "Konstaapelilla on viime kauden mestaruusjengi kasassa"-korttia, koska siinä ei ole logistisesti mitään järkeä.
- - -

Kiitos wetzell banaanin kuorista, mutta kyse on nyt siitä että Petu on aikuisten oikeasti aivan hukassa. Oli konstaapeli tai vaikka komisario.

Tässä vaan on katsottu noita pelejä. Siis noita paskoja pelejä. Joitain on voitettu kun Ara ja Erkka päättivät peruutella. Nyt jo kaikki tietää miten IFKoon pelin saa sekaisin. Ei edes kauhian isoa painetta tarvitse pakeille.

Eikä hra ylikonstaapelilla ole muuta sanottava kuin että eteenpäin mennään, vaikka koko ajan mennään alaspäin.

En minä valita, kunhan totean.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Verrattaessa Jalosen ja Matikaisen alkua IFK:n peräsimessä tulee kyllä muistaa, että Petulla on paljon, siis todella paljon parempi jengi. Muutenhan tämä on aika samankaltaista taapertamista.

Toisaalta Jalonen oli yhden Hentusen onnistuneen läpiajon päässä siitä, että hän olisi "älä ikinä enää tuo niitä pitkiä kalsareitas stadiin" - tyyppi, ainakin mulle. Pieni on ero suuren visionäärin ja pelkän pellen välillä.

Itse katsoisin Petun kanssa Joulutaukoon...ja tätä tilannetta ei auta yhtään se, että puol jengiä ja valmentaja on kaljakisoissa viikon.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Mistä tämä kertoo?

Siitä yksinkertaisesta faktasta, kuinka suuri tasoero kahden valmentajan, KJ:n ja Matikaisen välillä on.

Paras esimerkki tästä on VP. Viime kaudella VP oli jengin ja SM-Liigan ylivoimainen liideri. Tällä hetkellä totaalisen surkea suorittaja kentällä.

KJ teki Lennusta NHL-pelaajan. Pari kautta sitten Lennun lähtö esimerkiksi johonkin toiseen SM-Liigajengiin ei olisi pelillisesti heikentänyt HIFK:ta millään tavoin. Katsojien kannalta muutos olisi ollut toki paljon suurempi, kun kulttipelaaja, joka tosin hyytyi aina kevään kovissa peleissä, olisi poistunut katsomoa viihdyttämästä muihin maisemiin.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
S. Mutta täällä yleisesti vallalla oleva oletus, että Petu valmentajana on vastuussa tästä kaikesta paskasta, indikoi minun mielestäni, että valmentajan osuus joukkueen pelistä on suuri, ainakin yli 50 prosenttia, ellei peräti tuon 85 prosenttia. Tämä taas merkitsee, että sillä miten joukkue pärjäsi viime kaudella ei ole mitään väliä koska joukkueella oli eri valmentaja, ja valmentajan osuus on se mikä merkitsee.

Pointtini: te jotka valitatte pelistä 18 matsin jälkeen, älkää nyt ainakaan ottako tuota "Konstaapelilla on viime kauden mestaruusjengi kasassa"-korttia, koska siinä ei ole logistisesti mitään järkeä.
Sun ehkä pitää vääntää rautalangasta, mutta mä en pysynyt kärryillä. Valmentajan osuus on tottakai suuri, katsotaan vaikka miten J.Jalonen raahasi Kerhon vuodesta toiseen mitaleille (siis lähinnä pronssille). Joka vuosi, kauden alussa, Kerhoa veikattiin sinne niitä-näitä sijoille. Mitalikahveilla kuitenkin säännöllisesti päättivät kautensa. Tämä nyt tällaisena yksittäisenä esimerkkinä.

Nyt meillä on sitten tämä joukkue täynnä mestareita. Pelaajia, jotka ovat näyttäneet, että he ovat voittajia, jos niikseen tulee. Tällä kaudella nuo voittajat ovat parissakymmenessä (tarkalleen 18) pelissä ottaneet 9 kertaa takkiin. Sarjataulukon neljällä parhaalla joukkueella on neljä tappiota kullakin (pelejä 18-20). Logistiikasta en ehkä ymmärrä, mutta loogisesti ajateltuna jotain on joukkueessa selkeästi huonommin kuin viime vuonna. Jotain on selkeästi huonommin kuin sarjan neljällä kärkijoukkueeella. Kun joukkueen runko on pysynyt samana, katse kääntyy valmennukseen. Ja miksi ei kääntyisi? Minusta siinä nimenomaan on järkeä. Esim. Nickelback on tuossa aiemmin listannut nykyisen pelin puutteita.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oon sopinut itseni kanssa, etten tuu avautumaan valmentajalle kenkää-ketjuihin heti tappiopelien jälkeen, koska vitutuksen vuoksi fokus voi olla hieman hakusessa.
Pelistä on pirun vaikea löytää positiivisia asioita, siis joukkueena. Hyviä yksilösuorituksia löytyy kyllä, ne vaan tuntuvat hukkuvan ison paskakasan alle. Valmentajahan tästä on vastuussa, kuten myös siitä, että avainpelaajat alisuorittaa, tiettyyn rajaan saakka. Mun on vaikea uskoa, että meidän pelaajat on asennevammaisia tai itsekkäitä, (Pesosesta en ole ihan varma), kysymys on totaalisesta sekaannuksesta joukkueen sisällä, vrt HIFK-Hpk-sarja 2010. Pelaajilla ei ole sellaista tunnetta, että peli kulkee selkäytimestä, vaan pelätään virheitä, jolloin liike loppuu, tehdään älyttömiä syöttöjä jne....Valmentajan piikkiinhän se menee.
Mulla on oikeesti iso kynnys lähteä perustellusti vaatimaan Petua eroamaan, enhän mä tiedä mitä joukkueen sisällä tapahtuu. Onko (avain)pelaajat Petun takana, tehdäänkö duunia yhteisen päämäärän eteen, ...jne?
Ainoastaan sisäpiirissä olevat tietävät em. asiat sekä sen miten joukkue harjoittelee, onko tekeminen laadukasta kaikesta huolimatta? Tapparan tapauksessa heti ensimmäisten treenien jälkeen tuli pelaajilta (muistaakseni) kommenttia että treenit oli aivan toiselta planeetalta, vaatimustaso kasvoi huimasti. Jälkeenpäin on helppo sanoa, että Tapparan ratkaisu oli oikea.
Jos eri lähteistä alkaa tihkua tietoa, että Petu (ja muu valmennus) on aidosti menettänyt otteensa joukkueeseen, niin monoa vaan ja heti. En kuitenkaan ole huomannut sellaisia merkkejä, yliyrittämistä kyllä ja helvetin paskaa peliä.
Paskempi juttu on se, että ehkä joudutaan "harjoittelemaan paskansyöntiä" tää kausi, jolloin Miken viimeisestä kaudesta HIFK:ssa jää paska, siis PASKA maku. Petun kommenteille mediassa en pane hirveästi painoa, tietysti se ajokoiramainen olemus huolestuttaa, kestääkö mies taakkansa?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jännä juttu muuten, että Nokan ensimmäisenä kautena, päivämääränä 02.11 2008 "Nokalle kenkää"-ketjussa oli 174 viestiä. Nyt, kolme vuotta myöhemmin niitä on samana päivänmääränä "Petulle kenkää"-ketjussa tuplasti enemmän, vaikka Petun IFK:la on 2 pistettä enemmän kasassa kuin Nokan IFK:lla vm 2008!

No eikös tämä juuri anna viitteitä siitä, että Petu on epäonnistunut alkukaudesta erittäin pahasti. Laitapa huviksesi nämä joukkueet rinnakkain ja ala vertailemaan, kummalla mahtoi olla parempi paketti kasassa? Ota huomioon myös taustat, mistä lähdettiin kauteen liikkeelle? KJ:lla oli keskinkertainen nippu kasassa (paitsi ei tietenkään HIFK-fanin mielestä) ja Petulla huippunippu. Eikö silloin myös odotukset pitäisi olla hiukan eri tasolla? Turha tässä on mitään viime kevättä ottaa verrokiksi, näkeehän sen ilman sitäkin, että pelaaminen on taattua PS-laatua.

Huutelet myös pelaajien vastuuta, tottakai, niillä on myös oma lusikkansa sopassa. Mutta, kuinka voit syyttää pelaajia tästä pelitavan keskinkertaisuudesta? Tämä asiahan vaikuttaa suoraan pelaajien otteisiin kentällä, jos et ole huomannut? Vai onko asia sitten niin, että PS&Pennanen ovat loihtineet niin monimutkaisen pelitavan, etteivät meidän pelaajat osaa toteuttaa sitä? Tässäkin tapauksessa, vastuu menee enemmissä määrin valmenukselle. Vaikka diggailet Petua huomattavasti enemmän kuin KJ:ta, niin onko tämä syksyllä nähty pelleily mielestäsi hyväksyttävää, vielä tässäkin vaiheessa kautta? Tässä sentään pelattu jo lähes kolmannes runkosarjasta kuitenkin ja top-4:ään on matkaa vain 12 pistettä. Suora pleijari paikka tällä nipulla on mielestäni minimivaatimus, mikä sinun mielestäsi? Ja aika hassua, jos tällä nipulla pitäisi tyytyä johonkin ryminäpronssiin, se ei todellakaan HIFK-johdon tavoite.

Eikä näissä asioissa tarvitse olla mikään pro tai anti klubiin kuuluva. Riittää, kun tarkastelee tuota pelaamista ilman mitään värilaseja ja antipatioita, niin totuus löytyy kuin tarjottimella. Jos tuossa tekemisessä olisi selvää kehitystä tapahtunut ja tappiot tulisivat tiukan taistelun jälkeen, tilanne olisi toinen. Nythän nuo tappiot tulevat munattomalla esityksellä ja muutenkin joukkueesta puuttuu rentous. Esimerkiksi kapteenimme on ollut jo pidemmän aikaa aivan kujalla ja turha tätä on ketjujen piikkiin laittaa, ei tätä ongelmaa ollut näkyvissä viime kaudella. Silloinhan VP oli suurempi kuin KJ (joka oli aika huvittavaa). Tällä kaudella, hänen tekemistään ei olekaan nostettu enää niin korkealle jalustalle, mistä tämä johtuu? Voisiko johtua siitä, että VP:n esimerkillä ei ole tässä vaiheessa mitään merkitystä, kun asiat ovat muutenkin täysin umpisolmussa? Tarvitaan toimiva konsepti, jotta näistä liidereistä voidaan saada kaikki hyöty irti.
 
Viimeksi muokattu:

filmirulla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Turha tässä on KJ:tä sotkea millään tavalla tähän soppaan. KJ:n ensimmäinen kausi oli täysin nollista lähdettyä räpellystä jotka johtui täysin katastrofaalisesta jodosta Tj. tasolla. Tää valmentaja ruletti mitä siellä pidettiin oli aivan käsittämätöntä.

Toinen kausihan oli KJ:ltä kuitenkin ihan hyvä jos ei lasketa sitä, että meidän pelaajat (mm. Ramstedt) ei sitten kaikesta huolimatta kestänytkään pleijareitten paineita. Runkosarjassa tehtiin eniten kuitenkin maaleja joten ei se ihan vihkoon mennyt.

Kolmas kausi olikin sitten nappisuoritus vaikka hilkulla olikin narrien kanssa. Mutta tässä me sitten huomataankin tää KJ:n tuoma taito. Nyt oli pelaajat valmiita voittamaan ja KJ antoi siihen kaiken mahdollisen tuen puhumalla kissanristiäisistä jne... Nää oli kuitenkin niitä temppuja joilla taattiin kaikki keskittyminen peleihin.

Nyt meillä on Matikainen jolla on koppi täynnä mestareita jotka tietää mitä vaaditaan menestymiseen niin mitä tekee Petu? No tietenkin panikoi aivan helvetisti jolla luodaan välittömästi levoton tunnelma joukkueeseen. Nyt joukkue jolla on taitoa ja tarvittaessa kovuuttakin pelaa pelokkaasti välttäen virheitä. Näin pelistä tulee väistämättä hidasta ja täysin päätöntä.
Lisäksi tää Petun julkinen mollaaminen pelaajista (Hirso) on aivan yhtä tasokasta kuin aikoinaan leuatonmies itki yhdestä tähtipelaajastaan (janecky) kuinka hänellä on aina nivuset kipeenä, kun IFK on vastassa.

Ps. KJ:llä oli muuten aika kova kotivoitto prosentti koko ajan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mä seison sen takana, että en näe pointtia Petun kenkäämisessä. Ei ole ainuttakaan oikeasti veretseisauttavaa ehdokasta tilalle. Petun kotipelaaminen on jotain aivan uskomatonta paskaa, tästä ei päästä mihinkään. HIFK on liigan 3. huonoin kotijoukkue! Pelkästään sillä, että HIFK olisi voittanut edes puolet kotiotteluistaan, oltaisiin paljon korkeammalla. Vierasotteiluissa HIFK on hyvä, 4. paras liigassa ja se kertoo joukkueen potentiaalin. Miksi HIFK:n hyvän ja huonon päivän välinen ero on niin dramaattinen ja miksi kotipelit ovat ala-arvoista tumpelointia? Tämä on syytä selvittää ja pitää mielessä, että kaikkea ei tarvitse polkea maanrakoon - otetaan vastaan nyt edes se, että vierasottelut ovat olleet tasokkaita ja periaatteessa tässä riittää se, että korjataan kotipelaaminen. Näin saadaan runkosarjapaikka vakiinnutettua tason mukaiseksi ja keväällä on sitten uusi huoli - pleijarit. Pleijareissa Petu on ollut hyvä ja olen muutamaltakin hänen sisäpiiriinsä kuuluvalta saanut selville saman, mitä olen ollut itsekin aistivinani: täysin poiketen muista valmentajista Petu pelaa pleijaritkin erä ja ottelu kerrallaan ja haluaa, että ne voitetaan. Kojohan kompastui toissa keväänä aivan selkeästi siihen, että ei pitänyt HPK:ta minään ja pelasi alusta alkaen kokonaisuutta. Ekana keväänään, joka hänelle ihan turhaan anteeksiannetaan, hän sortui ylimieliseen TPS:n aliarviointiin ja tästä myöhemmin lisää.

Korostan siis, että olen vanhan kunnon alkoholisti-isäni HIFK:n suhteen aina pohjimmiltani hyvään uskova, muuten en jaksaisi käydä matseissa. Lähden pohdiskelussani siitä, että Petun kanssa mennään tämä koko kausi ja yritän loihtia kauden kululle sellaisen kaaren, mikä olisi kannaltamme positiivinen. En kuulu niihin, jotka nauttivat oman inhokkivalmentajansa epäonnistumisesta. Kyllä mä Nokkaankin uskoin ne 2 ekaa hänen kevättään ja jopa Isä Pauliin. En voi lähteä seuraamaan HIFK:n pleijareita sillä ajatuksella, että "toivottavasti tuo torvi mokaa tänkin, sittenpähän kaikki tajuavat, että se on huono". Kelatkaa miten perverssi tavoite kun seuraa oman jenginsä pleijareita!

Näen HIFK:n kokonaisuudessa ihan pelillisesti kaksi suurta ongelmaa ja molempien PITÄÄ olla ammattiorganisaatiossa ratkaistavissa:

1) Luokaton kotipelaaminen
2) Maalivahdit

1) Kuten totesin, pelkästään se, että HIFK olisi samantasoinen koti- kuin vierasjoukkue tietäisi sitä, että olisimme suunnilleen materiaalimme mukaisella paikalla. Kenen piikkiin menee kotipelien surkeus? Mun papereissani ikävä kyllä 99%:sesti Petulle. Vieraissa HIFK osaa ottaa pisteitä, joten jotain Petu osaa tehdä oikeinkin. Olisiko järkevää pelata kotonakin kuten vieraissa? Hellittää siitä ajatuksesta, että HIFK:n pitää ekan 10 minuutin aikana tehdä 3 maalia ja vetää 75 huikeaa taklausta? Tosin Ässä-matsissa tästä ei ollut jälkeäkään. Mutta jotenkin Petu kyllä aliarvioi HIFK:n kotiyleisöä uskomalla, että kaikki paine täytyy pistää alkuun. Kun siinä ei tule onnistumisia, peli lörähtää. Suosittelisin Petulle vieraspelaamisen tutkimista - se merkitsee sitä, että HIFK:n pitäisi kotonakin ottaa varsinkin 1. erä aika riskittömästi. HIFK:n materiaalilla tähän on varaa. Kotivoitto narreista oli mielestäni kauden paras HIFK:n esitys ja siinä nähtiin, mitä kova materiaali mahdollistaa: mitä niukemmassa maastossa (vähän paikkoja) mennään, sitä todennäköisemmin kovan materiaalin omaava joukkue lopulta voittaa. Ei parhaan 10.000 metrin juoksijankaan tarvitse vetää heti alussa apinanraivolla karmeaa kaulaa muihin.

Petun pelikirja ei ole kaksinen. Yksinkertaisesti sanottuna hän ei osaa rakentaa tasapainoista hyökkäyspeliä. Juuri siksi kotipelit ovat myrkkyä, silloinhan HIFK:n oletetaan hyökkäävän. Puolustuksen kautta pelaamisen Petu selkeästi osaa ja hänen pitäisi nöyrästi hyväksyä se, että teenpä sen mitä osaan. Kotipelien intensiteetti putoaa silloin, mutta pisteitäkin rupeaa kertymään. Ja pisteistä tässä loppujen lopuksi pelataan. On sinänsä aika karmeaa, että HIFK:n valmentaja ei osaa modernia hyökkäyspeliä. Mutta tätä ei voi itkeä nyt, pitää vaan pelata omilla vahvuuksilla. Siis valmentajan omilla vahvuuksilla ja niitäkin on. Sen voi lukea vieraspelit -taulukosta.

2) Toinen teesi: Jos HIFK olisi pystynyt peluuttamaan Riksmania Lunkan matseissa, HIFK:lla olisi vääjäämättä enemmän pisteitä. Tälle osastolle pitää tehdä jotain ja se ei ole valmentajan ongelma. HIFK:n pitää etsiä yksi kokenut maalivahti lisää. Muuten pelikirjan korjauksestakaan ei ole mitään hyötyä. Surkeasti pelattu osio jälleen kerran.

Mäkään en pidä kauhean järkevänä muistella menneitä, mutta todettakoon, että myös Kojon aikaan oli huonoja kausia ja huonoja kotiotteluita. Enkä ymmärrä miksi kukaan järkevä ihminen antaa Kojolle vapautuksen hänen ensimmäisen kautensa lopusta? Täällä vain muistellaan, että olipa pakka sekaisin ja niin se olikin. Mutta korostan, että Kojon HIFK putosi silti tällä tavalla: hävisi tahallaan TPS:lle viimeisessä runkosarjamatsissa saadakseen samaisen TPS:n vastaansa. Putosi sijalta 10 lähteneelle (HIFK itse 7.) TPS:lle 2-0 sääläreissä. Miksi helvetissä tämä pitäisi hyväksyä näitähän sattuu -kortilla? Turha jauhaa siitä, että materiaali oli huono ja blaablaablaa...Itseään huonommin sijoittuneelle joukkueelle putoaminen pleijareissa on alisuorittamista ihan sen kyseisen kaudenkin sisällä. Ja kun siihen liittyy vielä ylimielisyys, on suoritus täyttää paskaa niin valmentajalta kuin joukkueeltakin. Tämä on sinänsä mulle merkityksetön detalji, mutta ihmettelen Kojon suitsuttajien kollektiivista muistikatkoa ekan kauden keväältä. Toinen kevät oli neppailulegendaa ja muistutan vielä siitäkin, kuinka hieno laji jääkiekko on: Täällä liki messiaaksi huudettu Kojo aloitti viime kevään pleijarit häviämällä 2 ekaa matsia narreille ja matsissa numero 6 HIFK oli Hentusen läpiajon päässä putoamisesta. Tämä ei ole kuvitelmaa tai spekulointia, tämä tapahtui oikeasti. Loppu oli onnellinen, mutta kun käsi sydämellä -miettii, niin Kojo oli pirun lähellä aivan totaalista floppia ja koko hänen kolmen kautensa muisteleminen auvoisena aikana on puhdasta älyllistä epärehellisyyttä. Siltikin hieno mies! Toi lopulta HIFK:lle sen kultamitalin, mutta minä en häntä enää kaipaa takaisin. Mä en katso tätä valmentajien suosikkikilpailuna, vaan HIFK:n kautta.

Kausi on pelattu vasta runkosarjan ja pleijarien jälkeen ja mä vaan jotenkin koen tämän niin, että Petunkin kuuluu saada edes sen verran tukea, että hän pääsee pelaamaan yhden kokonaisen kauden ennen kuolemantuomiota. HIFK antoi Kojon kanssa mennä kaksi paskakevättä. Ei tämä silti sitä merkitse, että olisin Petuun tyytyväinen. Edellä esitin hänelle ratkaisukeinoksi nöyryyttä. Pelaa sitten vieraskiekkoa ja niukkojen paikkojen kiekkoa kotona, kun et osaa hyökätä. Se on sinänsä suorastaan rikollista moisella hyökkäyspään kalustolla, mutta let's face it: jos et osaa soittaa Jimi Hendrixin sooloja, niin pliis lakkaa piinaamasta yleisöä yrityksilläsi. Vedä sitten se Smoke on the water vaan ja koeta vetää edes se kunnolla.

edit: kaizu - hyvä lakoninen kirjoitus! Sinullakin näköjään pelaa oikea muisti, ei toivemuisti.
 
Viimeksi muokattu:

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toinen kausihan oli KJ:ltä kuitenkin ihan hyvä jos ei lasketa sitä, että meidän pelaajat (mm. Ramstedt) ei sitten kaikesta huolimatta kestänytkään pleijareitten paineita. Runkosarjassa tehtiin eniten kuitenkin maaleja joten ei se ihan vihkoon mennyt.

Näin. Ja pitää muistuttaa, että usein luettu mussutus kolmen kauden projektista on totaalisen metsässä. KJ tuli Nordikselle alunperin kahdeksi kaudeksi ja tuon kahden kauden projektin tulos ei ollut mestaruus, mutta terve eteneminen organisaatiotasolla kokonaisuudessaan. Vastaan tuli HPK, joka näin jälkiviisaasti katsottuna omasi vähintään yhtä hyvän materiaalin ellei paremman. Ainakin "voittamisen kulttuuria" oli tuossa Kerhon nipussa huomattavasti enemmän. Lisäksi HIFK:lta puuttui johtaja tyyliin Peltonen, Ruuttu tai Murray. Ensimmäisen kauden joukkue oli keskitasoa heikompi materiaalitaan. Organisaatiota painoi Penan jo solmimat sopimukset ja velat taskuissaan. Velat oli taskuissa vielä toisella Jalosen kaudella, joten vahvuutta ei saatu vielä tarpeeksi. Toisen kauden aikana molemmat sekä seurajohto että KJ luultavasti katsoivat, että se jackpot on eritäin mahdollista hoitaa kaudella 2010/2011, koska tulospuoli alkoi näyttää plussaa ja selkeni mahdollisuudet joukkueen huomattavalle vahvistamiselle seuraavaksi kaudeksi. Toisin sanoen KJ veti kahden kauden projektin tälle väljähtäneelle häviämisen kulttuurin erikoisseuralle, jossa se vahvistettiin (ja tämä koko loistavan seurajohdon ja hallituksen myötä) tasolle missä HIFK saattoi kilpailla Suomen mestaruudesta kaudella 2010/2011 ja ammattitaitoisesti KJ otti 4 kultansa päävalmentajana 7 kauden aikana.

Lisäksi apaattinen muistelu jostain Hentusen läpiajotilanteesta ja tämän yhdistäminen johonkin valmentajan onneen on absurdia. Näitä tilanteita tulee. Jokerit pääsi kahden ensimmäisen ottelun aikana hyödyntämään puolustukseen orientoitunutta materiaaliaan, kun HIFK:lta puuttui lukuisia hyökkäysavuja omaavia äijiä. Näiden palattua HIFK vei sarjan suvereenisti 4-1. End of the story. Paras seitsemästä ja paras jatkoon.

Mitä Matikaiseen tulee, niin KJ näytti tähän ressukkaan verratuna äijältä, jonka haarojen välistä löytyy valtavat los cojonesit. Mies oli itsevarman oloinen ja todella näytti uskovan asiaansa alusta lähtien. Matikainen näyttää tällä hetkellä taas jänöjussilta, joka on loukkaantunut jäätyään auton alle ja odottaa niskalaukausta - vähän kuin Waltteri Immonen aikanaan jokeripestinsä aikana.

Pahinta ei ole edes se, että HIFK:lta ei löydy pelillisesti punaista lankaa, vaan tämä ressukka on epäonnistunut rajusti niillä alueilla, joiden vähintään piti olla hänellä parhaiten hallussa koko maassa. Kaikki selitykset MM-kisamatkoista ja tästä syystä jälkeenjäänestä joukkueesta on hirveää paskaa. Vastuuvalmentajan pitää ohjeistaa alaisiaan opettamaan tyyliään, jos ei ole paikalla. Nythän niin ei edes käynyt, vaan tämä einstein päätti aloittaa omien sanojensa mukaan pelitapansa treenamisen vasta heinäkuun lopussa. Voi vitun vittu. Helvetin hienoa Petu, että olet noussut joukkueinesi sääläreistä finaaleihin, mutta tilastollistenkin tosiasioiden valossa mestaruutta hamuava joukkue EI voi antaa muille näin paljon etumatkaan. Jo sijalta 5 ja 6 alkaa olemaan vaikea nousta yhtään mihinkään. Ja tätä tosiasiaa ei poista se, että muutamana vuotena on näitä tullut sumpuksi. Eikä se pelkästään ole menetetyt pisteet. Toi joukkue pelaa niin paskasti, että vaikka potentiaali on huippua, on sitä vaikea tässä valossa nähdä missään kirkkaimissa valoissa. Se on vitun hienoa ajatella, että ei nää pisteet nyt merkkaa, mutta tosiasia on se, että tuollaisen potentiaalin omaava mestarijoukkue, tulee jatkossa taistelemaan elämästään koko vitun runkosarjan ajan tavoitellessaan sijoja neljästä eteenpäin tämän liimatukkaisen reinikaisen ansiosta. Ja hei, se ei tule auttamaan henkisesti. Se on paskansyöntiä, jossa on lopuksi tosipeleissä helppo pistää hanskat nippuun, kun ei siitä runkkarissakaan tullut mitään. Se nyt on eri asia pistää huomattavasti heikompitasoinen joukkue tavoittelemaan itsensä ylitystä. Tämä joukkue ei sellaista paskaa tarvitse. Noh, en toivo kenellekkään kenkää, mutta ihmeitä pitää tapahtua, jos tämä saatanan savolainen saa tuosta joukkueesta finaalijoukkueen, joka pitää olla se minimivaatimus. Ryminäpronssiajattelu on häviäjille ja itse en arvosta sitä lainkaan - se ei todellakaan kuuluu HIFK:n tyylin ja Brewer kääntyisi tällaista kuulleessaan haudassaan.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Bismarckille: Olen eri mieltä Kojon kokonaisuudesta, sillehän ei voi mitään, että täällä on erilaisia mielipiteitä. Kojo oli pahimmillaan ylimielinen ja muita syyttelevä. Hän ei nähnyt itsessään vikaa. Petu on varsinainen itseruoskija ja dramaatikko - hänhän ei muuta teekään kuin tuijottaa peiliin. No, loppujen lopuksi otteet jäällä ratkaisevat, eikä ole ollenkaan absurdia kuvitella kuinka lähellä HIFK:n putoaminen oli - haloo, sehän tapahtui! Mun unelmissani HIFK olisi marssinut narrien yli 4-0, mä en ole tyytyväinen "tasaisiin ja jännittäviin" 4-3 playoffsarjoihin. Ne ovat täyttää piinaa ja kun voittaa vastustajan vain 4-3, on vastustajakin käynyt vääjäämättä pirun lähellä voittoa. Tämän kieltäminen on vastustajan aliarvioimista ja sekään ei kuulunut Brewerin sabluunaan. Ja kuka täällä kaipaa ryminäpronssia? Turha pitää yllä tällaista illuusiota, jos ja kun kukaan ei ota moista asiaa esiin. Eiköhän täällä kaikki muista miten makeelta kulta tuntui ja mulla ainakin on kiikarissa sen uusiminen. Kyllä - finaalipaikka on täysin oikeutettu tavoite tälle joukkueelle.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja kuka täällä kaipaa ryminäpronssia? Turha pitää yllä tällaista illuusiota, jos ja kun kukaan ei ota moista asiaa esiin.

Aika monien kirjoituksista on välillä saanut sellaisen kuvan, että tällä kaudella on hyväksyttävää myös pronssiottelu. Tähän on annettu perusteluiksi uusi valmentaja ja uudet vaatteet, eiku kuviot. Tällä hetkellähän tuo suora pleijaripaikka alkaa olla vain haave ja se pitäisi olla tällä nipulla minimitavoite runkosarjassa. Bismarck on siinä aivan oikeassa, että HIFK aloittaa kohta pudotuspelinsä jo syyskaudella ja sitä tulee jatkumaan kevääseen saakka.

Kuinka ylimielistä (tai tämä on kyllä jo typeryyttä) on aloittaa oman pelitavan treenaaminen juuri ennen harkkamatsi kauden alkua ja yrittää ajaa sitä vasta peleissä sisään?
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja kuka täällä kaipaa ryminäpronssia? Turha pitää yllä tällaista illuusiota, jos ja kun kukaan ei ota moista asiaa esiin.

Pitää huvin ja aviopesun vuoksi aina tästä muistuttaa, koska tällä palstalla todellakin on vielä henkilöitä, joiden sopukoissa tämä siintää. En siis tarkoita, että he olisivat näin viime kauden jälkeen kirjoittaneet, mutta sellainen vähän vielä paistava häviämisen leima paistaa ja se kitkettävä lopullisesti pois ;).

Oli Jalosen eleet syytteleviä tai mitä vain, niin Petun presenssi on aiheuttanut itselleni eniten häpeää sitten Alpo Suhosen. Tosin olen subjektiivinen olento subjektiivisella mielellä ja omahan on häpeani.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika monien kirjoituksista on välillä saanut sellaisen kuvan, että tällä kaudella on hyväksyttävää myös pronssiottelu.
Minun mielestäni runkosarjassa neljän sakkiin ja play-offeissa välieriin on hyväksyttävä suoritus siitä näkökulmasta, että jos HIFK pitkällä aikavälillä suorittaa tuolla tasolla kaudesta toiseen, niin mestaruuksia tupsahtelee laariin satavarmasti tasaisin väliajoin. Toki mestaruuden pitää olla tavoitteena joka vuosi, mutta liiga on tasainen ja kun vielä joitain vuosia sitten mestaruus oli 1-3 joukkueen välinen kisa, niin nyt tuohon porukkaan on ilmestynyt 2-3 uutta seuraa.

Kun tässä KJn ensimmäinen kausi ja silloinen rosteri tupsahtelee välillä esiin keskustelussa, niin tulipa tuossa Mikko Turusen lopettamispäätöksen jälkeen mieleen, että joku "missä he ovat nyt"-katsaus tuon kauden pelaajista voisi olla aika huvittavaa katseltavaa. Varmasti ainakin 10 pelaajaa, ellei enemmänkin, tuon kauden rosterista on joko a) lopettanut uransa tai b) naurettu ulos liigasta divariin ja/tai johonkin Keski-Euroopan mutasarjaan tai c) päätynyt perusjyräksi johonkin pikkukaupungin liigajoukkueeseen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mites se menikään (Buccaneeria mukaillen), Carl Brewer -tyyliin: "Rumble seventh place is always better than neppying gold." Autenttisella lontoolla lausuttuna.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minun mielestäni runkosarjassa neljän sakkiin ja play-offeissa välieriin on hyväksyttävä suoritus siitä näkökulmasta, että jos HIFK pitkällä aikavälillä suorittaa tuolla tasolla kaudesta toiseen, niin mestaruuksia tupsahtelee laariin satavarmasti tasaisin väliajoin. Toki mestaruuden pitää olla tavoitteena joka vuosi, mutta liiga on tasainen ja kun vielä joitain vuosia sitten mestaruus oli 1-3 joukkueen välinen kisa, niin nyt tuohon porukkaan on ilmestynyt 2-3 uutta seuraa.

Mä olen tästä samaa mieltä. Tosin tämän kauden joukkue rakenteeltaan (mukana mm. maailmanluokan sentteri) ja mestaruus pohjalla ilman valtavaa kokoonpanon muutosta nostavat omalla kohdallani kriteeriä täksi kaudeksi. Haluan vielä toistaa, että en halua Matikaiselle kenkää. Paskaa tästä kaudesta on luultavasti tarjolla, mutta näyttäkööt nyt ja jos onnistuu niin teen kunniaa. Samalla tulen purkamaan turhautumisia pitkin kautta tähän ketjuun, kun siihen on syytä.
 

Meister

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä hetkellähän tuo suora pleijaripaikka alkaa olla vain haave ja se pitäisi olla tällä nipulla minimitavoite runkosarjassa.

Siis kauden alkuhan ei ole ollut sellainen kuin olisi toivonut ja pelikin on ollut välillä aikamoista kuraa, mutta onhan tämä väite nyt aika naurettava. HIFK on hurjat kolme pistettä kuudetta sijaa perässä, pelejäkin on 1-3 vähemmän kuin muilla. Kotiedun saavuttaminen on sitten jo hieman hankalampaa, etenkin kun neljä ensimmäistä vaikuttavat jyräävän aika tasaisella varmuudella.

Kuinkakohan paljon HIFK:n otteisiin alkukaudella on vaikuttanut se, että meillä on ollut käytännössä kaikista peleistä 2-3 runkopuolustajaa kokoonpanon ulkopuolella. Tässä ja Lundelin heikoissa otteissa on myös paljon syytä huonoon pistesaldoon, Juuson pelatessa pisteitä on tullut ihan hyvällä tasolla. Petu ei tietenkään saa puhtaita papereita, mutta hänen kanssaan mennään tämä kausi ja pitää vain toivoa, että se tasaisuus otteisiin pian löytyisi.

Niin ja mestaruuskrapulan taakse ei saisi mennä, mutta kyllä se lähes aina vaikuttaa alkukauden otteisiin. Lähin toinen esimerkki löytyy tällä hetkellä NHL:stä. Itse toivoisin malttia tuonne vuodenvaihteeseen asti, jos silloinkaan ei näytä paremmalta alan varmaan itsekin viritellä virtuaaliköyttä kaulalleni. Niin ja yhtään Saipa matsin tasoista dyykausta en myöskään halua enää nähdä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Haluan vielä toistaa, että en halua Matikaiselle kenkää. Paskaa tästä kaudesta on luultavasti tarjolla, mutta näyttäkööt nyt ja jos onnistuu niin teen kunniaa.

En voisi olla enemmän samaa mieltä! Pidän onnistumista kuitenkin mahdollisena niin kauan kuin on pelejä edessä....tätä sanotaan optimismiksi. Pronssiottelu on mulle ainakin TÄYSIN YHDENTEKEVÄ. Ketään ei kiinnosta pronssi. Sheddenin HIFK hävisi pronssimatsin, Aran HIFK voitti sen. En silti tällä perusteella pidä Aran kautta parempana verrattuna Sheddenin kauteen. Oletan, että "pronssiottelun hyväksyminen" tarkoittaa sitä, että ihminen on sopeutuvainen. Kun mennään finaalia kohti, on pakko ottaa huomioon, että sinne päätyy vain 2 joukkuetta. Jos HIFK selviää välieriin, kuten Aran ja Sheddenin kaudella, voidaan kautta pitää jonain muuna kuin täytenä floppina. Ei täydellisenä, mutta ihan ookoona, vaikka finaalista tippuminen vituttaakin. Jos HIFK päätyy tähän, en ole huutelemassa sen kauden valmentajalle potkuja. Ei tätä liigaa pelaa koskaan HIFK yksin ja mitä tahansa voi tapahtua. Niinpä hyväksyn Petun kauden "suoritetuksi arvosanalla 8", jos HIFK jää välieriin ja sillä todistuksella pääsee seuraavalle luokalle. Mutta luokan paras on silti saanut arvosanan 10 ja Petu vain 8.

Mitäs mieltä ollaan tästä: Kumpi on "parempi" suoritus? Välierät ja siihen päälle vaikkapa pronssiottelun voitto VAI finaalin häviäminen ja hopea? En mä näe näissä kovin suurta eroa. Finaalin häviämisen arvosana on ehkä 8+ ja koutsi menee seuraavalle luokalle. Mutta ei tästäkään jää käteen yhtään parempi fiilis kuin pronssista - ei ainakaan mulle.

No kuten totesin, en täysin vedä Petua kölin alta: vieraspelaaminen on toiminut ja narreja vastaan johdetaan keskinäisissä 2-1. Kotijäälle nöyryyttä ja ultranihkeää oman pään kautta pelaamista. Kyllä mä katson tästä seuraavia neppailuvoittojakin ennemmin kuin 10 minuutin "ryminää" ja monen maalin erolla tulevaa tappiota.

Ja lisätään vielä; paikka kuuden sakissa ei todellakaan ole lopullisesti menetetty ja edelleenkin lyön vedon sinne pääsemisen puolesta. Ilmoitan kyllä, kun veto ei enää ole voimassa, toistaiseksi se on : D
 
Viimeksi muokattu:

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelaa sitten vieraskiekkoa ja niukkojen paikkojen kiekkoa kotona, kun et osaa hyökätä.
Puhdas paluu isä-Paulin aikoihin. Molemmat jengit Nordiksella kyttäilevät omalla alueella kumpi tekee mokan. Vitun jees.

Nokan ekan kauden jengi oli seuraava: sm-liigan sivuilta napattu runkosarjan osalta:

Hirschovits, Kim
Luttinen, Arttu
Pikkarainen, Ilkka
Heikkinen, Ilkka
Pesonen, Jussi
Kuhta, Kimmo
Ramstedt, Teemu
Pikkarainen, Hannu
Bates, Shawn
Petrell, Lennart
Kankaanperä, Markus
Hacker, Dan
Wärn, Max
Haverinen, Jon
Liivik, Siim
Loppi, Matias
Turunen, Mikko
Ahtola, Jerry
Honkanen, Jani
Porthen, Jermu
Walsh, Tom
Keränen, Janne
Söderholm, Toni
Majesky, Ivan
Brennan, Kip
Ahonen, Rony
Melart, Ilari
Pöysti, Eetu
Ahlqvist, Aleksis
Nieminen, Jani
Pitkämäki, Juha
Nyholm, Robert
Holmberg, Aleksi

Ei todellakaan mikään mestaruusporukka. Ja huomioikaa myös se, että viime kevään nelosen kaverit olivat tuolloin alta kakskymppisiä A-junnuja. Taitovaje tuossa jengissä oli karmea, mutta Petun kiekko päätyyn ja möyrimään- peliinhän tuo jengi olisi melko hyvä.

Pleijarit pannaan Nokan piikkiin? Samaa mieltä, ei alemmalle saa hävitä, mutta sovitaanpas nyt sekin että tuo laitetaan aina valmentajan piikkiin. Siis myös silloin kun maalivahti paukuttaa seuraavat tilastot.

Nieminen Jani, päästetyt maalit 3,50/ottelu torjunta-% 88,52

Yllä oleva on Jani Niemisen tilastot noista kahdesta pleijarimatsista. SM-liigan sivuilta bongattu.
 

filmirulla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nythän on niin, että Petun opit on jo niin sparttalaisia ettei niillä yksinkertaisesti voi pärjätä nykyliigassa. Petun kulta-ajat (ei niin eihän niitä ole olemassakaan) ajoittui aikaan jolloin kokoonpanoon sai laittaa 22 pelaaja nykyisen 20 sijaan. Tämä tarkoitti sitä, että silloin oli reilusti näitä koohottavia viihyttäviä pelaajia rosterissa kierros kierrokselta. Nyt tää tilanne on toinen, kun ketjut menee heti sekasin jos kaveri lähtee suihkuun tai muuten istuu boxissa vähän väliä. sääntömuutoksia on muitakin kuten alotukset jne...

Petu haluis peluutta varmasti ns. äijäkiekkoa mutta se on niin hankalaa tässä liigassa näillä säännöillä nykyään. Kyllähän se onnituis tietenkin jos joukkueessa olis kolme - neljä Petrelliä jotka osaa pelata ja taklata kovaa mutta puhtaasti. Vaan, kun niitä ei liigassa kovinkaan montaa ole. Ihanteellista olis, että kaikissa joukkueissa olis noita Lennuja useampia niin sitten oli matsit jopa viihdyttäviä. (Kävin katsomassa viime torstaina Blues - HIFK pelin ja täytyy sanoa, että matsi oli 2000 luvun surkein esitys ei tunnetta kentällä eikä katsomossa)

Lisäksi Petun ongelmana on uskomaton loukkaantumis kierre joka on varmasti seurausta tästä typerästä peluuttamisesta.

Laitonpa tuohon oman viestini ketjusta kuka KJ:n tilalle 8.3.11

Edelleenkin olen samaa mieltä ja jotenkin nämä omat kauhu fiilikset on vaan vahvistuneet. Viesti on sikälikin ajankohtaine, kun siinä puhutaan Lennusta ja Lennuhan avasi maalihanat lätäkön takana. Onnea siitä!

On tää uskomaton sarvikuonojen maa!!!! Miten täällä voidaan napista jostain säälipleijari tappiosta, kun kuitenkaan sillä joukkueella ei oltais taisteltu mestaruudesta? Iso moka oli kyllä se tippuminen mutta mitä siitä. Jos KJ:n isoimman virheen haluaa tänne listata oli se, että meille tuli maaliin isolla rahalla pitkähousu! IFK:ssa vaan tuppaa näitä isoja virheitä olemaan vaikka kuinka paljon ja aina ne on maalinsuulla!

Petua voitais minusta mielummin verrata Ikan aikakauteen, kun heillä kuitenkin on sikäli yhtäläisyyksiä, kun molemmat sai sellasen nipun käteen jolla voidaan taistella mestaruudesta. Ikalla oli sikäli hankalampaa, kun se joutui nimettömänä valmentajana saada pelaajat luottamaan siihen. No se sitten onnistui miten onnistui. Ika sai kuitenkin ensimmäisellä kaudella pronssiottelun ja toisella kenkää joten aika näyttää käykö Petulle samoin. itse veikkaan kyllä, että tennari tulee heilahtamaan jo tämän kauden aikana.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistaakseni Frank Moberg sanoi kerran jotain fiksua valmentajan erottamisesta. Tai sitten keksin tämän omasta päästä. Mutta jos oikein muistan, Don Frank totesi, että on tasan yksi syy kenkiä valmentaja. Ja se on, jos valmentaja menettää joukkueen luottamuksen. Siihen nähden tulokset ovat aina jossain määrin toissijaisia (vaikka toki vaikuttavat varmasti tähän luottamukseen). Frank ei tosin tainnut koskaan antaa potkuja valmentajalle, jos ei sitten ollut vielä puikoissa kun Lehkonen sai kenkää. Ei jaksa nyt just muistaa.
 

Stigu

Jäsen
Meister tuosa yllä listaakin noita tärkeimpiä asioita, joita kannattaa ahdistukseensa huomioida. Alla oma näkemykseni, hieman Meisterin listaa täydentäen:

IFK:lla on uskomattoman hyvä jengi, joka on pysynyt melko hyvin kasassa, mutta:

1. Valitettavasti Petu ei tunne tuota joukkuetta viime vuodelta, kuten ei tunne jengikään Petua: vaaditaan paskainen ja pakollinen honey-moon-vaihe, jota juuri nyt käydään läpi
2. jos veskari on puoli joukkuetta, niin neljäsosa tuosta jengistä on ollut aivan perseestä (Lunkan GAA 3,73 ja voittoprosenti 16,67%)
3. viime kauteen verrattuna yksikään ketju tai pakkipari ei ole entisensä
4. junnupakit + tuuraajat ovat sotkeneet ja osittain heikentäneet joukkueen peliä. Tuossa jengissä Mikko Turunenkin olisi ollut vahvistus.
5. IFK:lta on puuttunut ja puuttuu edelleen pätevä kakkossentteri. Hirso on ollut jopa meikäläiselle pettymys, enkä edes odottanut häneltä paljon.
6. joukkueen hyökkäyksessä on erittäin iso epäbalanssi taidon ja ryminän suhteen, Ryminäosaston pääarkkitehdot (Siimin lisäksi ) Nyholm + Rajamäki saikulla, Tuomainen ollut pettymys.

Noista viidestä kohdasta Petu on voinut vaikuttaa oikeastaan kohtaan 6. Itse olisin kaivannut (ja kaipaan edelleen) jokaiseen hyökkäävään ketjuun yhden hieman fyysisemmän pelaajan. Jostain syystä Petu on peluuttanut kahdessa ylemmässä kentässä pelkästään "käsiä".

Tsekatkaa viime kauden kolmea muuta kärkiporukkaa, joilla on myös jengi vahvistunut: Blues, Jyp ja Lukko ovat kaikki IFK:sta neljän pisteen päässä. Eli ei ole noissakaan jengeissä pystytty leijumaan menestys-pilvessä, vaan tämä kausi on niidenkin osalta jouduttu aloittamaan ns. nollasta.

Ja ei meikäläinenkään koko kautta IFK:n taaperrusta katso, ajattelin liittyä tähän laajaan mankuja- ja cry-baby-porukkaan joulun jälkeen. Jos siis peli ei ole siihen mennssä parantunut.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Siis kauden alkuhan ei ole ollut sellainen kuin olisi toivonut ja pelikin on ollut välillä aikamoista kuraa, mutta onhan tämä väite nyt aika naurettava. HIFK on hurjat kolme pistettä kuudetta sijaa perässä, pelejäkin on 1-3 vähemmän kuin muilla.

Kirjoituksessani oli tullut virhe, siis kotietua tarkoitin. Neljän joukkoon HIFK:n pitäisi suorittaa runkosarjassa ehdottomasti. Muu on pettymys...

Väite HIFK:n 2. sentterin puuttumisesta on kyllä sellaista bullshittiä ettei tosikaan, tai sitten kirjoittaja on todellakin unohtanut, kuka HIFK:ssa tuota tonttia hoiti mm. viime kaudella?

Stigun aikataululla, Petulla on 12 matsia aikaa muuttaa joukkueen suunta... 11 matsia tulevan mj-tauon jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös