Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 776 661
  • 12 994

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Petteri Sihvonen kirjoitti kaudella 2012-2013 Urheilulehdessä teemalla"Yksilöt esiin". Hän kirjoitti ennen kauden alkua:"Nyt käännän katseeni yksilöön. Tätä käännettä on ammattilaisten puolelta pyydetty minulta jo muutamien vuosien ajan. Vallitsevat kolme pelikirjaparadigmaa Suomessa ovat kiekkokontrollijääkiekko, pystysuunnan jääkiekko ja eräänlainen noiden kahden hybridi. Pelaajia tulee tarkastella noita pelitapoja vasten. Apukehikkona analyysille toimivat pelaajan neljä pelitilanneroolia. Kun kiekko on omalla joukkueella, pelaaja hyökkää joko kiekollisena (1) tai kiekottomana (2). Kun kiekko on vastustajalla, pelaaja puolustaa joko kiekollista (3) tai kiekotonta (4) pelaajaa. Myös pelaajan viidettä pelitilanneroolia voidaan tarkastella, se syntyy silloin, kun kiekko ei ole kummallakaan joukkueella, vaan se on irtokiekkona (5)".

Ensimmäinen kirjoitus Urheilulehdessä yo. analyysisapluunalla oli Joel Armiasta 6.9.2012, toinen Jussi Jokisesta 27.9.2012. Siitä sitten koko kauden aikana Petteri Sihvonen kirjoitti jääkiekkoilijoista yksilöinä eri pelitilannerooleissa.

Kun täällä kaudella 2012-2013 arvosteltiin Petteri Sihvosen kirjoittavan yksipuolisesti vain pelitavoista, kysyin arvostelijoilta, että olivatko edes lukeneet Urheilulehteä. Eivät olleet, mutta se ei estänyt arvostelua. Lieneekö Erkka Westerlundkaan lukenut noita kirjoituksia, kun toivoi Suomessa pelitapakeskustelun sijaan keskustelua yksilöistä ja heidän valmentamisestaan?
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Olen löytänyt sellaisen uuden valmennusotteen, jonka lopputulema lienee se, että muutaman vuoden päästä pelaajani luultavasti sanovat, että siinähän se Petteri mukana kulki, ei ollut mitään niin ihmeellistä, oli kivaa ja treenattiin ja pelattiin hyvää lätkää."

Tästä lainauksesta tulikin mieleen, varsinkin kun ketjua tässä katseli, eräs asia. Tässäkin ketjussa muutamilla tuntuu olevan joku ihmeellinent arve nostaa valmentajia NHL-pelaajien tekijöiksi tai sitten joksikin muuksi.

Jos nyt vaikka itse miettisin, että joskus joku entinen valmennettava pelaisi ammatikseen vaikka La Ligassa. Niin en kyllä miettisi hetkeäkään, että siellä se pelaa mun ansiosta. Kyllä se syypää olisi se poika itse. Toki voisin miettiä, että pystyinköhän auttamaan tietyissä asioissa kehityksessä ja miten hyvin sen tein.

Ei joku Barkov ole sen takia niin hyvä, kun hänellä oli se tai tuo valmentajana. Vaan Barkov on sen takia niin hyvä, että hän on tehnyt aivan helvetisti töitä. Toki sitten on ollut isää ja varmaan junnuvalmentajaa neuvomassa mitä tehdä, mutta se on täysin eri asia.

Jalkapallon puolella kun vaikka puhutaan La Masiasta(Barcelonan akatemia), niin ei sieltäkään nousevat pelaajat nouse sen La Masian takia huipulle, vaan oman työnsä kautta. La Masiassa sen sijaan taas autetaan siinä. Ja ennenkaikkea Barcelonassakin valtavasti tehdään töitä siinä, että sinne löydetään parhaat/sopivimmat pelaajat kehittymään.

Vähän vastaava kuin jenkkien U-18 maajoukkueen leiritys jenkeissä jääkiekon puolella. Eli varmasti tehdään todella hyvää työtä, mutta ei niistä jätkistä tule NHL-huippuja sen takia että ne siellä on, vaan sen takia että ne ovat tehneet ennen sitä kauheasti töitä ja tekevät vielä enemmän sen jälkeen kun pääsevät sinne.

Valmentaja on opastaja, auttaja, mentori, ohjaaja, jne. Mutta pelaaja on itse se joka lopulta tekee kaiken työn ja kehityksen.

edit:Itse ainakin koen sen suurimman nautinnon valmentajana, kun huomaan että joku pelaaja on oikeasti pohtinut jotain asiaa ja osaa sitten tehdä sopivan ratkaisun siihen ongelmaan mihin on kentällä törmännyt. Ne hetket ovat niitä tärkeimpiä miksi valmennusta teen. Ja uskon että sama on varmasti hyvin monella muulla. Se, että joku joskus sitten vaikka pelaisi aivan huipulle olisi vain mukava bonus ja kiva nähdä, että on voinut sen oman promillen-prosentin(tai max. muutaman) työn tehdä auttaessaan pelaajaa eteenpäin.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyholm väittää että SM-liigan valmentajat alkoivat valmentaa kirjoittajalle (tarkoittaen Sihvosta).
Tämä väite tulee siinä mielessä vähän huvittavasta suunnasta, että samalla Nyholm unohtaa mainita sen, että myös monet toimittajat alkoivat kirjoittaa juttujaan Sihvoselle. Ei uskallettu enää vetää sitä tuttua ja turvallista diibadaabaa, vaan oli pakko ruveta apinoimaan Sihvosen ajatuksia tämän luomista kiekkotermeistä lähtien (riitti siihen kompetenssi tai ei). Ja näitä juttuja ruvettiin muuttamaan juuri nimenomaan Sihvosen pelosta, ettei jouduttaisi Petterin ja Urheilulehden silmätikuiksi. Pekka Jalonen joutui ja hiihtelikin sitten Sihvosen Urheilulehti-ajan ihan villasukat jalassa. Nyt kun Petteri on ajautunut valtamedioista vähän paitsioon, niin Jalonenkin uskaltaa taas ärjyä kuin parempikin asiantuntija. Huvittavaa että Jalonen on vapautunut jopa niin paljon, että on itse ottanut muiden toimittajien arvostelijan asemaa (ja Jääkiekkoliiton myötäilijan asemaa eli jonnekin suuntaan on edelleen kumarassa).

Ne jotka eivät lähteneet myötäilemään Sihvosen linjaa, lähtivät kirjoittamaan Sihvosta vastaan. Oltiin väkisin eri mieltä, vaikkei siihen ollut kunnon perusteita. Mutta eri mieltä oli pakko olla. Tällöin unohdettiin se, että tekstejä luki koko lätkäkansa, ei pelkkä Petteri Sihvonen. Eli taas kirjoitettiin Sihvoselle, mutta eri tavalla kuin nämä myötäilijät. Ihan sama tehtiinkö itsestä pellejä tai vietiinkö jääkiekkoa väärään suuntaan, kunhan saatiin olla eri mieltä.

Turha siis toimittajien kiukutella siitä, että valmentajat valmensivat Sihvoselle. Voisivat ensin tarkastella ihan omaa työskentelyään.

Olisi kyllä herkullinen asetelma, mikäli Sihvonen vielä joskus Liigassa valmentaa. Odotan tätä innolla. Silloin nähtäisiin eräiden toimittajien kostonhimon taso, kun pääsisivät väistämättä jossakin välissä lyömään puukkoa Sihvosen kylkiluiden väliin.
 

Hermann63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiekkokontrolli kehittää yksilöä!!!

Todella outo väite nyholm-rantanen suunnalta, että PS:n pelikirjakeskustelu vie suomikiekkoa haitalliseen suuntaan. Se, jos mikä on tuonut sisältöä kaikille lajista kiinnostuneille ja vienyt myös valmennusosaamista eteenpäin. Erkan avautuminen pelitapavalmennuksesta on yhtälailla outo, miten se voi olla yksilövalmennuksen kanssa ristiriidassa, ei mitenkään! Erkan pystysuunnan kurakiekolla ei olisi päästy mihinkään, onneksi Marjamäki oli mukana pelastamassa Suomen Minskissä. Iltasanomien huutajille ja myös "professori" Erkalle, kai te tämän ymmärrätte: Kiekkokontrolli kehittää yksilöä!!!!
 

Hermann63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Erkan kurakiekko ei kehitä pelaajaa!

Pakko on vielä todeta, että kun Erkan pelikirjan ensisivut alkavat maalivahdista ja puolustuksesta ja jatkuu rännikiekkoon, niin miten tällainen kura tukee yksilövalmentamista? Ne kiekkotoimittajat, jotka nyt huutavat Erkan nerouden perään, ovat pahasti tuuliajolla. Oli miten oli, mutta näin on.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Petteri Sihvonen vauhdissa jo vuonna 1989 :)

Urheiluruutu: KooKoo - Lukko, 3.12.1989

Koitin etsiä Vesa Rantasen tekemiä maaleja mutta Youtubeen ei ole videoita hänen liigauraltaan laitettu. Toki validi argumentti on tuossakin se, että KooKoo lopulta hävisi Lukolle 4-7. Tämäkin seikka vie merkittävästi pohjaa Sihvosen teksteiltä.
 
Ohessa 3 minuutin (Millainen lista tulisi, jos käyttäisin 24h?) otanta Elitestä
B-jun. joukkueita melkein 15-18 vuoden takaa, joita on valmentanut käsittääkseni jopa nimim. P.Sihvosen arvostamat lätkäjätkät.
Toki minun myös.

Ihan kivoja nippuja ja varmasti kaikki ovat helmiä vain tuon yhden B-jun kauden ansiosta....
Minusta tärkeintä on huomata, että kuinka vähän lopettaa tuon kauden jälkeen, eli siemen on kylvetty kohti uusia seikkailuja.


Eliteprospects.com - JYP U18

Eliteprospects.com - HIFK U18

Eliteprospects.com - TPS U18
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Heh. Tuossahan on useampia kavereita, joilla oli vyöllään maaotteluita 16- tai 17-vuotiaissa. Ainakin Kekki, Fagerudd, Arousva, Huhtala ja Nevalainen. Jos tuo nyt sitten on paska materiaali, niin kovat on teillä Porissa odotukset ja vaatimukset.

Ööö. 6-7 kaveria liigajoukkueen junnuikäluokasta kerää junnumaaotteluita urallaan, ja se on sitten kova materiaali? Tai Sihvosen sanoin vuosikymmeniin lahjakkain ikäluokka? Noista kavereista vain Armia ja Arousva ovat olleet junnumaajoukkueiden vakionaamoja, muut käyneet kokeilemassa, ja Arousvankin tapauksessa vanhemassa b-junnuiässä putosi maajoukkueringistä. Suomessa on luokkaa 12-15 seuraa joista kerätään junnumaajoukkueet, elikkä reilun 400 pelaajan joukosta valitaan ne 70-100 kaveria jotka pääsevät junnumaaotteluita jossain vaiheessa pelataan. Normaalisti tämä tarkoittaa että suunnilleen joka viides liigajoukkueen junnu pelaa jossain vaiheessa jonkinlaisen maaottelun. Elikkä normaali-ikäryhmässä 5-6 pelaajaa. Tuo Ässien ikäryhmä oli normaalia heikompi ikäluokka muutamalla hyvällä yksilöllä (Armia, Borna) ryyditetty, ei mikään stuff of legends niinkuin täällä halutaan uskotella.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Koitin etsiä Vesa Rantasen tekemiä maaleja mutta Youtubeen ei ole videoita hänen liigauraltaan laitettu. Toki validi argumentti on tuossakin se, että KooKoo lopulta hävisi Lukolle 4-7. Tämäkin seikka vie merkittävästi pohjaa Sihvosen teksteiltä.

Kuinka monta SM-maalia pitäisi olla tehtynä, jotta voisi olla hyvä jääkiekkojournalisti?
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Jaa-a, varmaan se korreloi liigavalmentajana hävittyjen pelien kanssa.

OK. Minun mielestäni kummallakaan ei ole merkitystä.

Tosin onhan täälläkin kysytty suht vakavissaan "montako liigapeliä olet valmentanut..." ... unohtamatta klassista "kenen veli teutaroi finaaleissa"-argumenttia.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ööö. 6-7 kaveria liigajoukkueen junnuikäluokasta kerää junnumaaotteluita urallaan, ja se on sitten kova materiaali?

Tässä kai on kyse siitä, että miten lahjakkaalta tuo ikäluokka näytti kaudella 2009-2010. Tuolloin joukkueessa oli jo kuusi pelaajaa päässyt edellisellä kaudella pelaamaan juniroien maaotteluita. Jälkiviisaana on toki nyt helppo huudella, että ei se niin kova ikäryhmä sitten lopulta ollutkaan. Osansa voi toki olla sillä valmennuksella, mikä näillä junnuilla oli B-junnuissa. Ei tainnut kukaan noista Ässien B-junnuista enää nousta uutena pelaajana nuorten maajoukkuekuvioihin. Vertailun vuoksi taas HPK:n junnuista Robert Leino ja Otto Paajanen nousivat junnumaajoukkueisiin vasta Sihvosen alaisuudessa kaudella 09-10. Myöhemmin nämä pelurit vetivät jopa U20-MM-kisoja.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä kai on kyse siitä, että miten lahjakkaalta tuo ikäluokka näytti kaudella 2009-2010. Tuolloin joukkueessa oli jo kuusi pelaajaa päässyt edellisellä kaudella pelaamaan juniroien maaotteluita. Jälkiviisaana on toki nyt helppo huudella, että ei se niin kova ikäryhmä sitten lopulta ollutkaan. Osansa voi toki olla sillä valmennuksella, mikä näillä junnuilla oli B-junnuissa...

Olen kuvitellut, että P. Sihvonen on toimittaja, joka harrastuksekseen puuhastelee junnujen kanssa. Tuon Ässien B-junnujoukkueen pää- ja maalivahtivalmentaja voittivat vuosi sitten keväällä Suomen mestaruuden. Jos P. Sihvonen on tosiaan huippuvalmentaja, miksi hän puuhastelee edelleen junnujen kanssa?
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Jos P. Sihvonen on tosiaan huippuvalmentaja, miksi hän puuhastelee edelleen junnujen kanssa?

P.Sihvonen on itsekin kertonut olevansa liian hyvä valmentaja, jonka korkealentoista ajattelua eivät lähinnä mopoautoista, nuuskasta ja toosasta kiinnostuneet ali-ihmiset pysty sisäistämään. Klassinen narsistinen dilemma, väärinymmärretty nero.

ja erkulle tiedoksi, tuota Ässien ikäluokkaa ei ole edelleenkään kukaan pitänyt minään vuosikymmeniin parhaimpana ikäluokkana kuin sinä ja Petteri Sihvonen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
ja erkulle tiedoksi, tuota Ässien ikäluokkaa ei ole edelleenkään kukaan pitänyt minään vuosikymmeniin parhaimpana ikäluokkana kuin sinä ja Petteri Sihvonen.

Major Jullin mielikuvitus taas laukkaa. En nimittäin muista missään kohdin sanoneen mitään siitä, että kyseessä olisi jokin poikkeuksellisen kova ikäluokka tai Ässien parhaita. Kunhan vain puutuin väiteeseesi, jonka mukaan se olisi ollut Armiaa ja Rendulicia lukuun ottamatta paska. Sitä se ei ollut mielestäni missään määrin, kun huomioi näiden edellä mainittujen ulkopuoleltakin löytyneen ainakin viisi pelaajaa, jotka pelasivat kaudella 08-09 ikäkausimaajoukkueissa. Näin lonkalta heittäen arvioisin, että kyseessä kuitenkin oli keskitasoa parempi ikäryhmä lahjakkuudeltaan.
 

Katto

Jäsen
Olen kuvitellut, että P. Sihvonen on toimittaja, joka harrastuksekseen puuhastelee junnujen kanssa. Tuon Ässien B-junnujoukkueen pää- ja maalivahtivalmentaja voittivat vuosi sitten keväällä Suomen mestaruuden. Jos P. Sihvonen on tosiaan huippuvalmentaja, miksi hän puuhastelee edelleen junnujen kanssa?

Lämsäkin oli ihan paska valmentaja Pelicansin b:ssä, eikä kehittänyt pelitapaa eikä yksilöä. Silti jokin kuitenkin meni vikaan kun se toinen "johtava" valmentaja kirjoittelee blogia nettiin ja toinen valmentaa liigassa.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Major Jullin mielikuvitus taas laukkaa. En nimittäin muista missään kohdin sanoneen mitään siitä, että kyseessä olisi jokin poikkeuksellisen kova ikäluokka tai Ässien parhaita. Kunhan vain puutuin väiteeseesi, jonka mukaan se olisi ollut Armiaa ja Rendulicia lukuun ottamatta paska. Sitä se ei ollut mielestäni missään määrin, kun huomioi näiden edellä mainittujen ulkopuoleltakin löytyneen ainakin viisi pelaajaa, jotka pelasivat kaudella 08-09 ikäkausimaajoukkueissa. Näin lonkalta heittäen arvioisin, että kyseessä kuitenkin oli keskitasoa parempi ikäryhmä lahjakkuudeltaan.

Ikävä kyllä tuo ikäluokka oli noiden kahden kärkipelaajan ulkopuolella aika paska, mistä kertonee se että ko. ikäryhmästä vain mainitut Armia ja Borna ovat olleet pääsarjatasolla kokoonpanon miehiä. Nevalainen ja Fagerudd omaavat mahdollisuuksia nousta liigatasolle, muiden osalta arvat on tyhjiä. Toki tämä tietysti kääntyy niin että huonon valmennuksen takia näistä mahtavista aihioista ei tullutkaan mitään. Toki nuo Ässien paskat valmentajat valmentavat nykyään ammatikseen hyvässä uraputkessa kun taas HPK:n silloinen koutsi on edelleen junnukoutsi. Ei ole maailmassa oikeudenmukaisuutta, ei ole.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Täällä muistellaan pahimman Nuori Suomi ajan juniorijoukkueiden puuhastelua. Janne Ojanen on mukana poikansa D2AAA-joukkueen valmennuksessa. Ojanen kertoi SM-liigapelin studiossa, että yllättävän paljon vie aikaa olla pojan joukkueen mukana, vaikka hän ei joukkueen päävalmentaja olekaan.

Petteri Sihvonen on HPK:n D2-joukkueiden päävalmentaja. Kauden jälkeen on koko toukokuu vedetty päävalmentajan johdolla yksilöä kehittäviä taitoharjoituksia. Nuori-Suomi ketjussa ilmoitin HPK:n D2AAA-joukkueen pelaajien harjoitusmääriä. Kauden aikana oli 130 jäätreeniä ja pelejä 50. Talent-jäitä oli 40, taitojäitä 30. Fysiikkatreenejä 60 ja kesätreenejä 20 tuntia. Lisäksi osalla pelaajista on kesäleiri 20 tuntia. Parhaat harjoittelivat vielä vuotta vanhempien kanssa 40 tuntia. Valmentajien aikaa kuluu paljon harjoitusten sisällön suunnitteluun.

Janne Ojanen tietää, mistä puhuu. Suomen huipulla pelaavien D2-juniorijoukkuiden valmennus vie aikaa hyvin paljon. Puuhastelu on siitä kaukana. Määrät ovat 12-vuotiailla lähellä B-junioreiden nykyisiä määriä, mutta paljon suurempia kuin pahimpana Nuori-Suomi aikana. Joukkueiden tapahtumat ovat nousseet niin suuriksi, että ns. tuplaharrastajia ei enää D2AAA-iässä ole. Sama tilanne on jalkapallossa.

Tämäkin liittyy viestiketjun henkilöön siinä mielessä, että hän aloitti heti Röngän Urheilulehteen menemisensä jälkeen 2004 kovan kritiikin Jääkiekkoliiton laatuprojekti Nuorta Suomea kohtaan keihäänkärkenä Kalervo Kummola. Eihän noita kirjoituksia hyvällä Jääkiekkoliitossa seurattu. Tilanne on siitä korjaantunut ja Kummola myöntänyt virheensä. En ole nähnyt yhdenkään JA:n kiivaan Nuori Suomi-kannattajan ottaneen kantaa Kummolan tunnustukseen.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
En ole nähnyt yhdenkään JA:n kiivaan Nuori Suomi-kannattajan ottaneen kantaa Kummolan tunnustukseen.

Johtunee siitä että kritiikin ydin on ollut paska taktiikka- ja virheiden välttelemis-keskinen valmennusfilosofia junnuissa ja sen paljastuttua mädäksi koko paskan verhoaminen Nuori Suomi-ohjelman syyksi, vaikka vika on ollut ihan jossain muualla. Nyt Suomessa on otettu pieniä askelia oikeaan suuntaan, ehkä jälkikäteen voimme todeta että isojakin. Siitä huolimatta sankarivalmentaja ja meidän peli-myytti elää vielä vahvana mediassa, esim. Urheilulehti jatkaa tiukasti tällä linjalla toimittajavaihdoksistaan huolimatta. Kuten myös YLE.
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Puuhastelua!?

Joku anti-urheiluihminen kyseli tuolla aiemmin, että miksi en valmenna Liigassa, vaan "puuhastelen" junnujen kanssa. Onpa rumaa puhetta urheilusta, suorastaan urheilun vihapuhetta. Ei junnujen kanssa puuhastella.

Porilaisille nimimerkeille tiedoksi, että jos olisin tahtonut, olisin ollut viime kauden Ässien Liigajoukkueen kakkosvalmentaja. Päävalmentaja pyysi vuosi sitten keväällä tiimiinsä mukaan. En mennyt, ja syyksi kerroin sen, että minulla on niin tärkeä projekti kesken 01-syntyneiden junioreiden kanssa, ettei oikeastaan mikään muu valmennuspesti mene sen edelle. Ässien päävalmentaja yllättyi, mutta ymmärsi lopulta oikein hyvin.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Porilaisille nimimerkeille tiedoksi, että jos olisin tahtonut, olisin ollut viime kauden Ässien Liigajoukkueen kakkosvalmentaja. Päävalmentaja pyysi vuosi sitten keväällä tiimiinsä mukaan. En mennyt, ja syyksi kerroin sen, että minulla on niin tärkeä projekti kesken 01-syntyneiden junioreiden kanssa, ettei oikeastaan mikään muu valmennuspesti mene sen edelle. Ässien päävalmentaja yllättyi, mutta ymmärsi lopulta oikein hyvin.

Luultavasti kaikille osapuolille paras ratkaisu.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Joku anti-urheiluihminen kyseli tuolla aiemmin, että miksi en valmenna Liigassa, vaan "puuhastelen" junnujen kanssa. Onpa rumaa puhetta urheilusta, suorastaan urheilun vihapuhetta. Ei junnujen kanssa puuhastella.

Porilaisille nimimerkeille tiedoksi, että jos olisin tahtonut, olisin ollut viime kauden Ässien Liigajoukkueen kakkosvalmentaja.

Toki tässä voi olla taustalla taas näitä valmennan kolmen vuoden sisällä liigassa- juttuja mutta siinä ollaan oikeassa, että juniorivalmennusta ei tulisi väheksyä. Se on hienoa ja arvokasta työtä.

Ja sekin on hienoa, että pystyy toimimaan itselleen sopivalla tasolla.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Porilaisille nimimerkeille tiedoksi, että jos olisin tahtonut, olisin ollut viime kauden Ässien Liigajoukkueen kakkosvalmentaja. Päävalmentaja pyysi vuosi sitten keväällä tiimiinsä mukaan. En mennyt, ja syyksi kerroin sen, että minulla on niin tärkeä projekti kesken 01-syntyneiden junioreiden kanssa, ettei oikeastaan mikään muu valmennuspesti mene sen edelle. Ässien päävalmentaja yllättyi, mutta ymmärsi lopulta oikein hyvin.

Haetko täällä taas vedonlyöntipartneria? Jos osoittautuu että taas jauhat höpöjä, seisotko tällä kertaa sanojesi takana?
 
Täällä muistellaan pahimman Nuori Suomi ajan juniorijoukkueiden puuhastelua.

En ole nähnyt yhdenkään JA:n kiivaan Nuori Suomi-kannattajan ottaneen kantaa Kummolan tunnustukseen.

Lainasin tuosta nimim. siffan viestistä pari kohtaa, sillä muu oli ainakin minulle vanhan toistoa.

Mutta kuka nimimerkeistä muistelee pahimman NS-ajan puuhastelua? Ja minkä seuran juniorijoukkueiden? Kaikki eivät puuhastelleet tuolloinkaan, mutta samapa tuo.

Ja otetaan nyt täältä kantaa tuohon Kummolan "tunnustukseen", jos sillä saa hyvän mielen:
Ihan saablarin sama! Siinä minun kannanottoni, koska focus kannattaa olla edessä.

Ja olen luonnollisesti täysin samaa mieltä nimim. P.Sihvosen kanssa siitä, että juniorivalmennus ei todellakaan ole puuhastelua! Kaukana siitä.
Mikään ei ole juniorille tärkeämpää (valmennuksellisesti) kuin välittävä, kannustava ja asiansa osaava valmentaja. Voidaan puhua melkein mistä tahansa ikäluokasta.
Mutta junioreiden menestyksestä julkisesti kunnian ottava valmentaja on mielestäni melko alhaista sorttia. Joku tuolla mainitsi Don Tami - syndrooman ja sepä olikin osuva vertaus.
 
Porilaisille nimimerkeille tiedoksi, että jos olisin tahtonut, olisin ollut viime kauden Ässien Liigajoukkueen kakkosvalmentaja. Päävalmentaja pyysi vuosi sitten keväällä tiimiinsä mukaan. En mennyt, ja syyksi kerroin sen, että minulla on niin tärkeä projekti kesken 01-syntyneiden junioreiden kanssa, ettei oikeastaan mikään muu valmennuspesti mene sen edelle. Ässien päävalmentaja yllättyi, mutta ymmärsi lopulta oikein hyvin.

Ja luonnollisesti olisit lähtenyt samalla kuin päävalmentajakin, sillä niin tekevät korkean moraalin henkilöt. Vai?

Toki kompetenssisi tehtävään olisi ollut merkittävästi parempi kuin virkaa tehneiden apukoutsien, siitä kättä lippaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös