Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana Vesso, 01.09.2004 klo 17.31.

 1. Lainaus:
  En muista kuka oli koutsina, mutta HPK veti paremmaksi kaudella 1983-84. 3 voittoa, 34 tappiota.
  Toki joukkue oli sarja toiseksi nuorin, mutta silti melkoinen saldo.

  Ehkä hekin ovat jatkaneet elämää ihan normaalisti, kuten nimim. P.Sihvonenkin.
   
 2. Voltti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Innanen ja Sihvonenhan olivat samaan aikaan Urheilulehdessä, ja kyseisen lehden Vakioväittäjät -palstan kryptisestä sisäpiirihuumorista voisi ehkä rivien välistä päätellä poikien olevan suunnilleen kuppikavereita. En hirveän tosissani ottaisi.
   
 3. P.Sihvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
  Tuossa on melkopuoleinen akateeminen analyysi analyysistä. Peräti hämmentyneenä luin tekstin. Mutta jotenkin noinhan se kaikki meni. Artikkelin keskiössä on sihvoslais-remmelläinen tapa tehdä urheilujournalismia.

  Totaalisen pelin poetiikka
   
 4. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Eli omaa enemmän oikeuksia kritisoida pelaajia kuin valtosa tämän palstan jäsenistä. Jotkut eivät varmaan vittu ole koko elämänsä aikana vetäneet hokkareita jalkaansa (en tarkoita sinua), joten mikä oikeus heillä on puhua negatiivisesti yhdestäkään pelaajasta, valmentajasta tai entisestä valmentajasta.

  Eli summa summarum; Tuo on yksinkertaisesti todella retardi argumentti vetää Sihvosen valmennusrekordi liigasta mukaan. Samalla logiikalla voitaisiin sulkea koko Jatkoajan keskustelupalsta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2016 klo 17.42
 5. YamahaGPR Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Siis noilla Sihvosen puheilla joilla dumaa vuorotellen käytännössä kaikki muut ammattivalmentajat niin pitäisi uskottavuuden nimissä olla kuitenkin vähän enemmän näyttöjä. Sama kun mä lähtisin A-junnu pelikokemuksellani opettamaan Selänteelle maalintekoa jne jne...

  Tietysti meidän lukijoiden pitää ymmärtää, että varmasti siviilissä ihan fiksu, kiva, sympaattinen jätkä mutta se Urheilulehti paska rooli oli kyllä tehty klikkejä mielessäpitäen... (mitä lähinnä kritisoin).

  Onnea Sihvoselle matkaan mutta toivottavasti pysyy Jokereista todella kaukana ;=D
   
 6. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  Tuota radio-ohjelmaa on tullut kuunneltua ja Sihvosesta saa mielestäni paljon rennomman kuvan kuin hahmo Petteri Sihvosesta Urheilulehdessä. On siellä jopa huumorintajuakin oikeasti, vaikka toki asiasta keskustelu onkin keskiössä.
   
 7. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Lainaus:
  Tähän piti vastata jo aikaa sitten, mutta nyt tuli mieleen, kun nyt kuuntelen suoraa lähetystä. Nuo politiikka- ja fani-kulmat tulevat esiin lähes joka kerta. Okei, ohjelmaa ei välttämättä ole tarkoitettukaan kuunneltavaksi joka kerta tai edes joka toinenkaan, mutta usein kuuntelevalle alkaa maistua vähän puulta, vaikka periaatteessa hyvä konsepti onkin.

  Vähän ihmettelen, että ohjelman tuottaja ei ole puuttunut näihin toistuviin teemoihin, tai ainakaan se ei ole auttanut.
   
 8. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Tässä oleellista:

  "– Olen ottanut hiukan mallia siitä, miten Heikinheimo, Tarkka ja kumppanit ovat aikanaan kritiikkiä kirjoittaneet. Kulttuurin saralla kriitikot eivät juurikaan kysele tekijöiden omaa kantaa omiin teoksiinsa. Urheilujournalismissa tällaista lähestymistä on kuitenkin aiemmin pidetty itsestäänselvyytenä."

  Lähde
   
 9. Lainaus:
  Hyvä näkökulma. Jos vaikkapa teatteri- , tv-, tai vaikkapa elokuvakriitikko arvostelee jonkun näytelmän, tv-sarja tai elokuvan, se perustuu juuri nähtyyn, ehkä hieman historiaankin peilaten myös siihen, mitä on käsissä olevista paloista saatu aikaan.
  Pelikirja = käsikirjoitus.

  On varmasti työlästä (ja se näkyy tv:ssa ja elokuvissa), koittaa ohjata paskasta käsikirjoituksesta hittiä.
  Jos on horjuva pelikirja ja ymmärrys pelistä, väittäisin myös jääkiekkovalmentamisen olevan tuskaa. Siis jos ymmärtää sen sitä olevan.
   
 10. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Hyvä ja mielenkiintoinen kirjoitus! Yhtä asiaa jäin miettimään. Miten sinä ja Remmel voitte esiintyä ammattivalmentajan nimikkeellä? Sulla on yhteensä muutama vuosi valmentamista ylemmällä sarjatasolla noin esihistoriallisella ajalla ja Remmelillä ei sitäkään, paitsi kakkosena Hongassa ja HIFK:ssa ykkösenä alasarjoissa vuosia sitten. Eihän Heikinheimokaan kertonut olevansa ammattisäveltäjä, vaikka oli melkoinen arvostelija ja osin uudistaja Suomen mittakaavassa. Tällainen sinänäs pieni, mutta oleellinen virhe vie paljon uskottavuutta tekstin substanssilta olkoonkin, että virhe ei ole kynästänne. Uskon että teksti on hyväksytty toimestanne.
   
 11. Anzi Jäsen

  Ko. Totaalisen pelin poetiikka-tekstistä seuraava lainaus: "Muutos urheilujournalismissa ja koko urheilupuheessa on ollut väkevä. Vielä suomalaisille rakkaana jääkiekkokeväänä 1995 kisastudion isäntänä nähtiin Kummelista tuttu Olli Keskinen. Nykypäivänä ajatus olisi mahdoton. Toimittajilta odotetaan vähintäänkin perustavaa ymmärrystä pelin käsitteistöstä ja terminologiasta."

  Sen verran on näitä Skoda Cuppeja tullut televisiosta seurattua sivusilmällä, että eikö tuolloin parikymmentävuotta sitten S Pietilä uinut kansansydämiin studioissa ns. "Proffana" joka veivasi pelillisiä asioita katsojille tussien ja taulujen avulla? Nyt sitten nykyään joissain studiossa (seuraan Skoda Cuppeja enää netin keskustelupalstojen kautta, en enää edes ns. sivusilmällä) näyttää olevan erilaisissa pellepuvuissa hääräävä hlö joka yritää tehdä samaa. Eli mikä on siis muuttunut muka? Olli Keskinen teki parempaa komediaa kuin Pellepuku? Mutta eikö O Keskinen ollut kuitenkin paikalla omana itsenään eli Pera Peruskatsojana joka ei edes yrittänytkään olla ns. kiekkotietäjä tahi koomikko, vaan pelkästään mukava ja leppoisa studioisäntä?

  Että ei kyllä nyt ihan oikein tämä kuva "väkevästä muutoksesta" taida vastata todellisuutta.
   
 12. Turha Kaukalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat, New York Jets
  Lainaus:
  Tuli mieleen, mitä kaikkea minustakin on kirjoitettu, eikä koskaan ole kysytty hyväksyntää. Sitä nimitetään lehdistönvapaudeksi.

  Lainaus:

  Sami Hokkanen

  Kirjoittaja osallistui Nuoren Voiman Liiton järjestämälle kulttuurilehtien avustajakurssille.

  [​IMG]Nuoren Voiman liiton kulttuurijournalismin intensiivikurssi järjestettiin syksyllä 2015. Kurssilaisten tekstejä julkaistaan Nuori Voima -lehden verkkosivuilla Apinalaatikko-kategoriassa. Kurssin ohjaajina toimivat Maaria Ylikangas ja Aleksis Salusjärvi. Kurssin järjestämistä on tukenut opintokeskus Visio.


  Edit. Äh vittusaatana, olihan tuossa haastateltu Sihvosta, joten varmaan on myös luetettu Sihvosella. Myönnän virheeni. Varmaan virheeni johtui päähän kohdistuneesta taklauksesta baaritiskillä. Vitut.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2016 klo 11.04
 13. Foxtrot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimet sarjat
  Lainaus:
  Tästä vahvasti eri mieltä. Ohjelmassa on vaihtuva vieras ja vaihtuva teema. Ohjelman toinen puolikas on niin mielenkiintoinen, että jokainen jakso on yleensä kuuntelemisen arvoinen. Valitettavasti tuo väittely on teennäinen, teemoiltaan junnaava ja käsikirjoitettu/näytelty. Onnneksi ohjelman voi kuunnella areenasta ja aloittaa kuuntelun noin kohdasta 28 min. Sinällään harmi, että vieras raahataan studioon, mutta hänen kanssaan keskustellaan vain puolet ajasta. Joskus puoli tuntia on riittänyt, monesti aika loppuu kesken.
   
 14. Korkin Torpedo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Minäkin alan olla kyllästynyt noihin jo väkinäiseksi muuttuneisiin väittelyihin. Alkuun ne oli ihan virkistäviä, mutta nyt aletaan olla jo samaa toistavaa, väkinäistä tarinaa. esim Jukka Jalosta olisin halunnut kuunnella koko sen tunnin, oli niin mielenkiintoista juttua.
  Vähentäisivät vaikka edes yhteen väitteeseen ohjelmassa ja loppuaika vieraan kanssa.
   
 15. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Juhani Tamminen tällä kertaa vieraana. Tamista voi olla montaa mieltä, mutta mielestäni hänellä on kyllä oikeasti pointti noissa puheissaan. Ja niin on kyllä minusta Sihvosellakin tuossa että urheilua universaalina ilmiönä ei pidä sotkea minkään median vankkureiden eteen.

  Se pointti on varmaan tuolta se mikä pätee kyllä vähän kaikenlaiseen keskusteluun Suomessa, että me ei oikeasti uskalleta keskustella asioista, vaan puhe on pääsääntöisesti vaan huutelua omista poteroistaan toisille.
   
 16. sinnepäinsä Jäsen

  Lainaus:
  Joo mä kuulin tämän eilen itseasiassa kaksi kertaa (töihin mennessä ja tullessa). Vaikka tuo maikkarin anti onkin ollut aika paskaa, niin tämä keskustelu otti kyllä mukaansa. Paljon asiaa mies kyllä puhui (pl. se, että Frölunda olisi voittanut 1-7 jos Aittokallio ei olisi ollut niin hyvä.).
   
 17. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Milloin mahtaa @P.Sihvonen älähtää täällä tai blogissaan Rantasen uusimmasta kolumnista, jossa kritikoidaan Suomen pelitapaa ja "seisahtumista maalin taakse" ja väitetään Ruotsin peli- sekä tilannenopeudellaan vievän Suomea, kuin pässiä narussa...
   
 18. Mänizeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, New York Rangers
  Lainaus:
  Mielenkiintoista nähdä.

  Yksi tilasto, joka ruotsalaisilla on murhaava, se on Nuorten MM -kisojen (u20) alkusarja (vp = varsinainen peliaika):

  2008: 4 voittoa vp
  2009: 4 voittoa vp
  2010: 4 voittoa vp
  2011: 3 voittoa vp + 1 voitto jatkoilla
  2012: 2 voittoa vp + 2 voittoa jatkoilla
  2013: 3 voittoa vp + 1 voitto jatkoilla
  2014: 4 voittoa vp
  2015: 4 voitttoa vp
  2016: 4 voittoa vp

  36 peliä, 36 voittoa. Ihan päätyyn asti ei sitten ole riittänyt kuin kerran. Että olisiko homman juju siinä, että kun alkusarjassa "luistelee" voitosta voittoon, ei bensa sitten riitä enää kultaan asti. Paha sanoa. Ja mikä tapa pelata kehittää pelaajia... Suomella vaihteluväli on selkeästi suurempi, mutta toisaalta 2 mestaruutta 3 vuoteen ei ole huono saldo sekään.

  Mutta nämä pelurit alkavat olla aikamoinen kanto kaskessa muille, moni alkaa olla pelaajina parhaassa iässä.
   
 19. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  https://blog.paf.com/petterisihvonen/2016/02/21/onko-johtava-palaamassa-urheilulehteen/#.Vsm9kbdf1gU

  Uutta Sihvosta. Kirjoittaa minun mielestäni ihan täyttä asiaa ja tuo kummastutti minuakin että ihan muutaman viikon jälkeen tuosta U20-voitosta, sieltä tuli taas ne negatiivisuuden pasuunat ja löi tiskiin sen me ollaan taas perässä ruotsalaisia. Käsittääkseni Sihvosen koko pointti on se että jos me ei kyetä pitämään siitä omasta identiteetistä kiinni, niin me tullaan olemaan vastaisuudessakin perässä. Matkija ei tule koskaan yhtä hyväksi, kuin se matkittava on. Eihän siinä nyt tarvi olla mitään valtavaa päättelykykyä että tämän kykenee oivaltamaan.
   
 20. Mielestäni Sihvonen puhuu/kirjoittaa täysin eri asiasta kuin mihin esim. Jalonen, Lehkonen ja Rautakorpi oikeasti viittasivat Sihvosen mainitsemassa jutussa. Eli pelaajien kuntotasoon.

  Ja Ruotsin pelitapa kaikessa vauhdikkuudessaan on melkoisen lähellä käsittääkseni Sihvosenkin joskus ihannoimaa 60 minuutin painetta. Omaa silmääni se miellyttää enemmän, mutta onko se pitkässä juoksussa tehokkaampaa, jos paineen alta osaa pelata pois.

  Pelitavassa on kuitenkin aina kyse myös yksilöistä. Barcelona ei dominoi pelkällä pelitavallaan vaan myös huippuyksilöillä, jotka tiki-takaa toteuttavat.

  Kaukalon koko on myös merkittävässä asemassa, ainakin Suomessa.
  Nuorten kisoissa Hgin harjoitushallissa pelanneet joukkueet olivat melkoisen pulassa Hartwallille saavuttuaan.

  Ja kyllä Ruotsikin selkeästi pyrkii pelaamaan, toki sillä erotuksella, että riistopeli alkaa heti kiekonmenetyksen jälkeen ja karvaus toimii vetoketjunomaisesti tavoitteena riistää kiekko mahdollisimman lähellä vastustajan maalia. Se ei toteutuessaan parhaimmillaan ole pois esim. Meidän Pelistä vaan saattaisi jopa maustaa sitä.
  Jos sitä ei osaa, käy köpelösti

  On virkistävää, että asioita tehdään myös toisin, eli jos svedut toteavat jonkin muun tavan paremmaksi pelata lätkää niin suodaan se heille. Itse näen siinä myös hyviä puolia, kuten esim. pelien seuraaminen on mukavampaa. Vai kuka on ihan pähkinöinä pelitavoista Liigassa tällä hetkellä, eli trap vs. trap?

  Ja todellisen eron analysointiin tarvitaan enemmän kuin neljän pelin tilastot ja tulos.
   
 21. Vähän sellainen maku että siellä on taas korkki narahtanut mutta väliäkö sillä. Luoja paratkoon mitä tykitystä ja taas on heitetty johtavan viitta harteille. Palkkaa Rönkä nyt vaikka väkisin, tässä heti yksi uusvanha tilaaja. Tälläisiä performansseja ei rahalla mitata, ne pitää nähdä.
   
 22. Mänizeri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, New York Rangers
  Lainaus:
  Täysin oma asiansa on vielä mittaristo. Vanha sanonta "sitä saat mitä mittaat" pätee tässäkin. Sihvosen mielestä Suomi on ollut nuorten kisojen paras maa viime vuosina. Kenties näin, jos tuijottaa mestaruuksia viimeisen kolmen vuoden ajalta. Unohtamalla, että mestaruuksien välissä Suomi ei ollut kovin kaukana karsintasarjasta. Ruotsi taas ei ole kohta 10 vuoteen hävinnyt peliäkään alkusarjassa nuorten kisoissa toimimalla kuten toimii... Nämä siis ihan ylätason heittoina. Sitten kun mennään detaljitasolle, niin sama asia toki sielläkin tulee eteen: mitkä ovat ne laatutekijät, joiden perässä ollaan, mitä huomioidaan, mitä rajataan ulkopuolelle jne.
   
 23. Foxtrot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoimet sarjat
  Alkaa olla mitta täysi Sihvosen älylyysejä ja "radiopelikirjaa". Aiheesta riippumatta samat teemat nostetaan vaikka väkisin esille; pelikirja, viivelähtö, pystysuunta jne. Ja siihen päälle tekointellektuellit maneerit. Laajemmissa silmänaloissa olisi hyvä jos Yle saisi enemmän vaihtuvuutta kommentaattoriosastoon. Liika on liikaa. Ei mulla muuta.
   
 24. Anzi Jäsen

  "Te, jotka olette vielä kartalla, tajuatte, ettei Kärpät ollut yhtään huonompi kuin Frölunda. Kärpät hävisi niin kun pitääkin hävitä, omalla peli-identiteetillään."

  Ok.

  Mutta silti surullisinta on, että otsikon hlöllä on myös välillä ihan hyviä ja hienoja välähdyksiä sekä kirjoituksia. Eli noin 1/20 kirjoituksista on ihan hyviä. Ne vaan jäävät tämän pakkomielteenomaisen pelikirjasnobismiyliyrittämisen alle.
   
 25. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:

  Tuo kurvisoitu osa on juuri sellainen lause joka on aivan nollatason tuotosta. Eiköhän tuo juurikin mene niin, että jokainen joukkue häviää tai voitaa tasan sillä omalla peli-identiteetillään. MIten sitten muuten? Tällä kertaa vain kävi niin ettei peli-identiteetti riittänyt eikä sitä selittelemällä muuksi muuta vaikka haluaisikin.