JYP:n ja RD:n yhteistyö kesti pitkään ja oli menestys niin JYP:lle kuin RD:lle. Yhteistyölle oli yksinkertaisesti pistää yhteisymmärryksessä päätepiste.
En ihan ymmärrä tota jälkimmäistä lausetta, mutta tarkoituksenmukaista ja normaalia ei ole laittaa yhteistyölle pistettä kahden pelatun ottelun jälkeen. Varmasti yhteistyö laitettiin poikki yhteisymmärryksessä, koska muuten ei sopparista päästä eroon, mutta tätä yhteisymmärrystä on täytynyt edeltää paljon ongelmia. RD teki kyllä hyvää työtä JYP:ssä ja hänen oli tarkoitus jatkaakin seurassa. RD kuitenkin ajautui seurassa umpikujaan, joka on johtunut varmasti pitkälti juuri johtamistavasta.
Oletko tosissasi? Mitähän ne valmentajat kertoisivat omista johtamistaidoistaan? Kenen joukkueen 25 pelaajan kertomukseen olisi syytä uskoa valmentajien johtamistaidoista? Valmentajien luottopelaajilla on eri kertomukset kuin vilttiin pistetyillä pelaajilla. Riippuvuussuhteilla on suuri merkitys kertomuksiin.
Olen tosissani. Valmentajat kertovat taatusti omat johtamisfilosofiansa, joissa on eroja. Olen lukenut paljon eri lajien valmentajien haastatteluita, kirjoja ym. joista saa paljon tietoa siitä mikä on heidän johtamisfilosofiansa. Eroja on paljon ja jo pelkästään niiden perusteella on helppoa sanoa, että esim. Lauri Marjamäki ja Hannu Jortikka eivät omaa samaa johtamisfilosofiaa.
Näitä em. näkemyksiä voi täydentää pelaajilta saaduilta tiedoilla (käyttihän Sihvonen myös veljeään hyötynä tietojen saannissa muissa asioissa), tarkkailemalla valmentajan työskentelyä pelin aikana jne. Ne kaikki vahvistavat varmasti viestä siitä millaista on valmentajan johtamisfilosofia ja johtaminen.
Kyllä siis valmentajien johtamistapojen analysointi on mahdollista ja muun väittäminen on vain selittelyä. Sihvonen ei halua tähän lähteä ja se on ihan ymmärrettävää eikä siinä mitään. Pelissäkin riittää tietysti analysoimista, mutta silloin täytyisi jättää johtopäätösten tekeminen vähemmälle eikä vetää pelkästä pelistä niin kovia johtopäätöksiä kuin Sihvonen vetää.