Jos oletat minun ajattelevan jollain tavalla, niin vastaan samoin. Lisäksi sinulla on vahvoja väittämiä, joihin ei ole todellisia perusteita. Mennään siis näin.
Oletuksesi on, että Selänne ei kykene omaamallaan kokemuksela tunnistamaan joukkueensa (vireys)tilaa, johon liittyy sekä fyysiset että psyykkiset valmiudet pelata play off-kamppailu maailman kovimmassa kiekkosarjassa. Tai vaikka tunnistaisikin, niin ei sitä sanoisi ääneen.
Itse ajattelen, että Selänteen status lätkämaailmassa riittäisi tarvittaesssa sanomaan, että: "Avauspelaamisemme oli tänään huonoa, koska emme kiekotelleet riittävästi omissa lähdöissämme, emmekä siksi päässeet maalintekopaikkoihin". Voin toki olla väärässäkin, mutta miehen viimeaikaiset toimet ja kannanotot pelistä viestivät toisin. Usein pelaajat kuitenkin krtisoivat esim. ylivoimapelinsä heikkoutta.
Uskon myös, että Selänne nykyään kokee peliitapahtuman todellakin enemmän joukkueensa kuin itsensä kautta. Eli siis hiukan enemmän joukkueen etua ajattelevan valmentajan kuin takavuosien itsekkään sniperin näkökulmasta.
Lisäksi väität, että jääkiekkoilijat ovat melko tyhmiä, samalla leimaamalla kohtuullisen suuren joukun ihmisä ympäri maailmaa. Miten heille sitten voi edes yrittää opettaa kolmella-neljällä eri nopeudella hyökkäyksiin käynnistettävä kiekkokontrolliiin pyrkivä pelitapa? Siihen sitten lisätään puolustaminen ja paineen luominen - puhumattakaan tilanteen tunnistamisesta em. tilanteissa. Eihän siitä voi tulla mitään, jos yli 30 vuoden pelaajakokemus huipputasolla ei riitä edes aistimaan oman joukkueensa vajavaista vireystilaa lopputuloksen kannalta ratkaisevaksi asiaksi.
. Kyllä pudotuspeleissä valmentaja tietää, että haastatteluissa annetuilla kommenteilla koitetaan myös psyykata pelaajia.
Miksi heitä pitää psyykata, jos omista lähtöjen nopeus (tai pelikirja) kuitenkin voittaa ja tunnetilat ovat tasan? Ja eivätkö Ducksien pelaajat ennemmin syttyisi suuresti arvostamansa ja kaksi maalia ko. ottelussa iskeneen pelaajan kuin valmentajansa pelin jälkeisistä kommenteista?
Minä en väheksy pelitavan merkitystä, mutta kyllä sen noudattamiseen tarvitaan jonkinlaiset valmiudet. Detroit, Philadelphia, Blues jne, "kiekkokontrollijoukkueet" olisivat varmaan olleet yhä voittavia joukkueita viime aikoina, vaikka olisivat viettäneet rookie-illalliset ennen jokaista peliä, koska tunnetilat ovat tasan ja omista lähtöjen nopeudella olisi loppuun asti ratkaiseva osuus.
Eiköhän se jääkiekon eri osa-alueilla kokonaisvaltaisesti laadukkain joukkue vie mestaruudet joka sarjassa tänäkin keväänä.