Onko viivelähtöjen merkitys suurempi pienessä vai suuressa kaukalossa vai onko se yhtä suuri. Tämä on mietityttänyt minua.
NHL:n 1. finaalipelin perusteella voi vain todeta, että viivelähdöt sisältyvät myös Chicagon pelikirjaan. Philadelphian viiveellä hyökkääminen on ollut jo aiemmin täällä esillä.
Chicago lähti peliin pelkästään nopeasti hyökkäämällä. Puolinopeat pakki-pakki hyökkäyksetkin olivat 1. erässä sillä vähissä. Vasta aivan 1. erän lopussa Chicago lähti hyökkäyksiin 2 kertaa pakki-pakki-pakki viiveellä. Ensimmäinen erä oli nopeaa pohjoisamerikkalaista pystysuunnan jääkiekkoa, jossa Philadelphiallakaan ei ollut kuin 4 viivelähtöä. Philadelphia johti 1. erän jälkeen peliä 3-2. Toiseen erään tuli Chicago kolmen rytmin pelitavalla. Chicago pelasi organisoidummin kuin 1. erän. Viivelähdöt olivat pakki-pakki-pakki hyökkäyksiin lähtöjä ja niitä oli Chicagolla kahdeksan 2. erässä. 4SportPro:n selostaja huomio selostajille poikkeuksellisesti myös viivelähtöjä:"Seabrook syöttää omassa päädyssä Keithille ja Keith levittää takaisin Seabrookille". Näitä puolustajien pakki-pakki-pakki kiekotteluja, jossa Seabrook jäi takaviistoon uudelleen syötettäväksi harrasti myös Philadelphia, mutta vain kolmesti 2. erässä. Chicago voitti toisen erän 3-2 tasoittaen pelin. Kolmannen erän alku oli 2. erän toisintoa, mutta, kun Kopecky vei Chicagon 6-5 johtoon, lopetti Chicago viivelähtöhyökkäykset ja Philadelphia lisäsi organisoituja viisikkohyökkäyksiä niin, että sillä oli viivelähtöjä 3. erässä seitsemän.
Vaikea sanoa, onko kapeassa kaukalossa viivelähtöjen merkitys suurempi vai pienempi kuin suuressa kaukalossa. Joka tapauksessa tämän kauden NHL:n kahdella parhaalla joukkueella kontrolloidut viivelähdöt kuuluvat pelikirjojen sisältöihin ja ne otetaan tilanteen mukaan myös käyttöön.
Vanhat tutut hyökkäysten elementit, eli lyhytsyöttöpeli keskustan kautta ja rintamahyökkäykset kenttätasapainolla olivat poimittavissa molempien joukkueiden pelitavoista. Ei niissäkään pelin rakenteissa ole eroa pienen ja suuren kaukalon peleissä.