Jalonen on Sihvosen mukaan pelaajamateriaalin takia pahassa välikädessä, mutta kuinkahan paljon Sihvonen itse aiheuttaa hallaa Jalosen toiminnalle. Mene ja tiedä...
Niinpä, ei tarvitse vihollisia kun on sellaisia ystäviä kuin Petteri Sihvonen.
Jalonen on Sihvosen mukaan pelaajamateriaalin takia pahassa välikädessä, mutta kuinkahan paljon Sihvonen itse aiheuttaa hallaa Jalosen toiminnalle. Mene ja tiedä...
Tuomo Ruudultakin tuli muuten lopulta hyviä lausuntoja pelaamisesta. "Emme kompastuneet taktiikkaan tai pelisysteemin pettämiseen. Suomi pelasi kuolemanottelussa huonosti. Jääkiekkoa voi pelata niin monella tavalla, mutta loppujen lopuksi asenne ja intohimo ratkaisevat.
"Liikaa menee energiaa siihen, että arvioidaan miten tämä ja tämä taktiikka toimii. Pitää keskittyä siihen peliin." (lähde Ylen tekstitv)"
Niinpä niin. Eipä taida kukaan muu viedä Suomen jääkiekon ongelmia pelitavan ja joidenkin viivelähtöjen taakse kuin Sihvonen.
En ymmärrä miksi vaadit Sihvoselt laajempaa analyysiä, mutta kun Ruutu heittää yhden fraasin niin se uppoaa täysin vaikka mitään tarkempia perusteluja se ei sisällä ja on sisällöltään nollatasoa.
Juuri näin. A-maajoukkue otti mitalin A-tasoisessa turnauksessa Vancouverissa. B-maajoukkue jäi puoliväleriin B-tason kisoissa sakuissa, mutta taisteli urhoollisesti, sillä monella muulla oli parempi jengi kasassa. Parempi näinpäin kuitenkin, että Olympialaisissa menestyttiin, jos toinen noista pitää valita.
Mutta jos nyt jotain haluaa jossitella eilisestä, niin vittumainen tapa hävitä rankuilla. Niissä nollataan aina tilanne, vaikka toinen oliksi hallinnut 99%:sti peliä.
Sihvonen analysoi lätkää työkseen, Ruutu on ammattikiekkoilija, joka oli kisoissa kommentaattorina. Sihvonen mainostaa itseään johtavana analyytikkona, Ruutu...Niin ei taida itseään tällä sektorilla mainostaa jne.
Niin no Ruutu on näissä kisoissa vakiokommentaattori YLE:llä, en tiedä maksetaanko siitä, oletan näin, mutta kyllä tuon voi rinnastaa siihen että näiden kisojen aikana hän oli ammattimainen kommentaattori, vaikka leipätyö olisikin toinen.
Mikä merkitys sillä sitten on kuka tekee mitäkin työkseen jos näitä kommentteja arvioidaan, siis vain A-lehdet voivat pitää Sihvosella jotain tiettyä vaatimustasoa, ei välttämättä kuluttaja, ja YLE asettaa vaatimustason Ruudulle. Kun Ruutu on kommentoimassa lupamaksuilla, ainakin kulukorvauksen saa, niin lupamaksun maksajana hänelle voi asettaa ihan vastaavan vaatimustasoa kun vaikka UL:den tilaajana Sihvosella. En sinänsä näe mikä ero tässä tilanteessa on, mikä merkitys sillä on kuka itseään minäkin mainostaa, kyllä Ruutuakin mainostetaan asiantuntija.
No nämä ovat puhdasta lässytyskamaa, en edes ymmärrä mitä sillä tarkoitetaan että ei pitäisi kiinnittää huomioita taktiikkaa vaan peliin, mitä tämä peli sitten on, eikä peli juurikin koostuu taktiikoista/pelitavoista ja vastaavista. Nenhän sen pelin muodostavat, tai ainkin organisoidun jääkiekon, vai miten keskitytään peliin ilman taktiikkaan tai ilmeisesti ilman mitään yhteistyömallia pelin pelaamisesta.
Sulla on tottakai oikeus odottaa Ruudulta tai Peltoselta yhtä kovaa analyysiä kuin Sihvoselta perustuen sun lupamaksuun yms., mutta itse ainakin pidän heitä edelleen ammattipelaajina enkä ammattianalysoijana, kuten Sihvosta.
Arvioitko siis kommenttien sisältökysymyksiä puhtaasti henkilöhistorian kautta?
Niin siis en nyt oikein ymmärrä mikä merkitys näillä odotusarvoilla on jos ajatellaan näiden analyysien sisältöarvoa, olisiko Sihvosen jutut sitten sisällöllisesti parempia jos ne vastaavat olisi kirjoittanut vaikka joku uusi UL:den toimittaja. Arvioitko siis kommenttien sisältökysymyksiä puhtaasti henkilöhistorian kautta?
Kun kirjoitit että Ruutun kommentti oli hyvä, niin tarkoititko sillä sitä että sisällöllisesti sillä oli arvoa, vai sitä että se oli hyvä suhteessa siihen millaista kompetenssia häneltä voidaan olettaa, vaikka esimerkiksi edelleen kiinnostaisi tietää mitä tämä peli on johon pitäisi keskittyä ilman taktiikkaa? Kai häneltäkin voidaan olettaa että jotain järkeä edes noissa jutuissa on, vaikka varmasti Sihvoseltakin on tullut vastaavan tason juttuja tullut.
Kuten steepler yllä jo osuvasti totesi, tunne-/intohimoasioita painottavilta tuntuu lähes aina unohtuvan kertoa tarkemmin siitä, miten sitä tunnetta ja intohimoa luodaan. Kaiketi tuolla tarkoitetaan sitä, että pelin intensiteetti on korkealla eli taklataan, taistellaan ja ollaan vastustajan iholla kiinni. Näin ollen minun on aika vaikea ymmärtää, miten sitä tunnetta voitaisiin tuottaa muuten kuin toimivan pelisysteemin kautta.
Tai jokainen voi miettiä, miten päästään iholle ja luomaan painetta, jos pelisysteemi on perseellään ja tilanteisiin tullaan pääsääntöisesti sen ratkaisevan hetken myöhässä. .
Hyvä näkökulma tähän keskusteluun.
Mutta jos tästä vedetään yksioikoinen johtopäätös Leijonien hieman, sanottakoon nyt, haluttomaan peliesitykseen tsekkipelissä, niin se asettaa Jalosen valmennuskyvyt kyllä hyvin huonoon valoon, koska hänestähän on nimenomaan puhuttu termillä pelitapavalmentaja.
Mutta ei olla niin yksioikoisia.
Käsikädessä kulkevat tunne ja pelitavan toteutus. Siitä painotuksesta olen forkan kanssa samaa mieltä, että kyllä jo ennen matsia pitää olla tunnetta (ja näissä kekkereissä myös kansallis-sellaista) kehissä, ei se pelkästään pelitavan kautta synny. Eikä kukaan nyt niin ole väittänytkään.
Tunne syntyy hyvin monesta lähteestä. Siihen vaikuttaa tottakai pelitapa, josta hyvänä esimerkkinä käy menneen kauden HIFK:n pudotuspelaaminen, joka oli kaukana siitä tunteesta ja intohimosta, jota HIFK:lta on yleensä nähty. Tunne syntyy kuitenkin monista muista osa-alueista kuten joukkuehengestä, valmentajan johtamistaidoista ja motivoinnista ja kuten Westerlundin haastattelusta kävi ilmi: kaikki lähtee kotiasioista, myös tunne.
Itse näen toimivan pelitavan välineenä, jonka kautta voidaan tunnetta kanavoida oikeisiin kohteisiin, mutta se ei itsessään synnytä mitään tunnetta. Tunne ja intohimo pitää olla olemassa ennen pelitapaa.
Itselläni ei riitä kompetenssi sanomaan, mikä sai Suomen pelaamaan eri tavalla kuin aiemmin, mutta kovin harmillista se oli. .
Käsikädessä kulkevat tunne ja pelitavan toteutus. Siitä painotuksesta olen forkan kanssa samaa mieltä, että kyllä jo ennen matsia pitää olla tunnetta (ja näissä kekkereissä myös kansallis-sellaista) kehissä, ei se pelkästään pelitavan kautta synny. Eikä kukaan nyt niin ole väittänytkään.
Hyvää alkua en laske sen enempää taktiseksi kuin tunteenkaan voitoksi, vaan hyvien pelaajien yksilösuorituksiksi.
Maalia edelsi joukkueen pelitavan mukainen hidas hyökkäyksiinlähtö. .
Maalia edelsi joukkueen pelitavan mukainen hidas hyökkäyksiinlähtö. Nummelin sai kiekon, vei sen maalin taa ja odotti koko viisikon organisoitumisen ja nosti jalalla ylös ja syötti Niskalalle, joka syötti keskelle Kontiolalle. Yllätys oli, että Tshekki teki alkeellisen virheen ja jätti Kontiolalle avoimet ovet luistella keskeltä läpi kentän aina maalin tekoon asti. Toista kertaa Tshekki ei tähän virheeseen enää syyllistynyt.
Kun kirjoitit että Ruutun kommentti oli hyvä, niin tarkoititko sillä sitä että sisällöllisesti sillä oli arvoa, vai sitä että se oli hyvä suhteessa siihen millaista kompetenssia häneltä voidaan olettaa, vaikka esimerkiksi edelleen kiinnostaisi tietää mitä tämä peli on johon pitäisi keskittyä ilman taktiikkaa?
No nämä ovat puhdasta lässytyskamaa, en edes ymmärrä mitä sillä tarkoitetaan että ei pitäisi kiinnittää huomioita taktiikkaa vaan peliin, mitä tämä peli sitten on, eikä peli juurikin koostuu taktiikoista/pelitavoista ja vastaavista. Nenhän sen pelin muodostavat, tai ainkin organisoidun jääkiekon, vai miten keskitytään peliin ilman taktiikkaan tai ilmeisesti ilman mitään yhteistyömallia pelin pelaamisesta.
En väitä että Sihvosen analyysit olisivat jotain kaiken kattavia, eivät olekaan, tai oikeassa, mutta ei tälläinen Wallinheimolainen/Ruutulainen kiekko pussiin/enemmän tunnetta analyysi anna yhtään sen enempää...
Oliko Suomella tilanteessa vaihto kesken?
En tilastoinut viivelähtöjen määrää, mutta aika monesti niitä käytettiin kun vaihto oli kesken. Näin tapahtui varsinkin jatkoajalla.
En ole varma, mutta maalin tekoaika 0,55 viittaa siihen, että kyseessä oli vaihto meneillään ja viisikko kerättiin kasaan viiveehyökkäykseen. Kyse oli tyypillisestä viivelähdöstä, joita kiekkokontrollijoukkueet tekevät. Tilastoin pelin viivelähdöt: Suomi 6+3+7=16 ja Tshekki 3+5+5=13. Viivelähdöt tilastoin vain 5vs5-pelissä, joten yv/av:llä enkä jatkoajalla niitä tilastoi.
Eli tehdäänkö viivelähtö siksi, että saadaan vaihto suoritettua rauhassa vai siksi, että saadaan kontrolloitu hyökkäys vai sekä että?