Tämä tännekin kirjoitusoikeudet omistava entinen SM-liigapäävalmentaja pääsi toden teolla vauhtiin alkavan kauden "totuuksissaan" Urheilulehden julkaistua viime perjantaina SM-liigan ennakkopaketin.
Siinä oman suosikkiseurani joukkuearvion ensimmäinen lause, joka oli suora viittaus otsikkoon "Immonen > Alatalo > JYP", hämmästytti minua todella, kun Sihvonen väitti seuraavaa: "Jyväskyläläinen jääkiekkoilu on mediassa kuvattu jo muutaman vuoden ajan epäyhtälöllä Immonen suurempi kuin Alatalo suurempi kuin JYP". Jutun pointtina oli siis korostaa NHL:ään lähteneen Jarkko Immosen valtavaa merkitystä JYPille.
Minä en kuitenkaan pysty käsittämään, miten ihmeessä herra Sihvonen pystyy väittämään tuollaisen "epäyhtälön" olleen voimassa jo muutaman vuoden ajan. Tai sitten käsite "muutama vuosi" tarkoittaa Petterille jotain ihan muuta kuin minulle. Minulle termi "muutama vuosi" kun tarkoittaa noin 3-4, miksei viidenkin, vuoden ajanjaksoa.
Mikäli käsite on sama myös Sihvoselle, lienee syytä kertoa hänelle pari faktaa, joiden jälkeen hänellekin luulisi aukenevan, ettei yhtälö "Immonen > Alatalo > JYP" ole tosiaankaan ollut "voimassa" vielä muutamaa vuotta.
Immonen tuli JYPiin vasta kolme vuotta sitten. Takana tuolloin 20-vuotiaalla keskushyökkääjällä oli uran ensimmäinen SM-liigakausi, joka oli tuottanut Ässissä tehopisteet 0+2. Harjoituspelit Jyväskylässä olivat menneet hyvin, mutta lienee sanomattakin selvää, ettei Immoselta ensimmäisellä JYP-kaudeltaan kauhean paljon odotettu.
Piste-ennätys kuitenkin parani hulppealla 31 "pojolla" ja Immonen johti lokakuusta alkaen Jyväskylässä "VIP-ketjuksi" ristittyä kolmikkoa, jossa laidoilla pelasivat taitoniekka Antti Virtanen ja superlupaus Tuomas Pihlman. Ketju teki vakuuttavaa jälkeä, mutta JYPin ykkösnyrkki kaudella 2002-03 oli kuitenkin piskusen kanukkitähden, Eric Perrinin, johtama kolmikko, jossa laidoilla olivat maalitykki Chlubna ja monipuolinen kapteeni Harri Sillgren, eikä Immonen ollut JYPin tärkeyskategoriassa vielä edes top-3:ssa.
Kun Perrin JYP-sopimuksestaan huolimatta karkasi juhannuksen alla -03 NHL:ään, monet JYPin kannattajat kyseenalaistivat Immosen kyvyt ottaa kanukin paikka ykkössentterinä. Valtakunnan mediassakin Jarkon nimi tuli todellisesti esiin vasta SM-liigakauden avausviikon jälkeen, kun hänet valittiin Helsingissä pelatun Jokerien ja vielä tuolloin Immosen pelioikeudet omistaneen Toronto Maple Lefsin välisen näytösottelun parhaaksi pelaajaksi.
Vasta tuon matsin jälkeen alkoi Maple Lefasin leirillä alkusyksystä olleen Immosen SM-liigakausi, jossa hän jatkoi vahvoja otteittaan. Ne avasivat paikan myös Karjala-turnaukseen, jossa siinä Jakke valittiin puolestaan turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Vajaa kuukausi myöhemmin oli Hockey Nightin vuoro valita Immonen SM-liigan syyskauden ykköspelaajaksi.
Tässä vaiheessa Sihvosen mainitsema epäyhtälö "Immonen > Alatalo > JYP" saattoi jo pitää paikkansa. Myös kevätpuoliskolla -04 sekä viime kaudella Jarkko jatkoi JYPin kirkkaana johtotähtenä, vaikka pudotuspeliotteet jättivät paljon toivomisen varaa, eikä maajoukkueessakaan ole huippuonnistumisia tuon toissasyksyisen Karajala-turnauksen jälkeen tullut.
Jos JYPin joukkuearvio olisi siis alkanut sanoin "jyväskyläläinen jääkiekkoilu on mediassa kuvattu noin puolentoista vuoden ajan epäyhtälöllä Immonen suurempi kuin Alatalo suurempi kuin JYP", se olisi ollut ihan ok. "Muutamaa vuotta" Immosen merkitys JYPille ei kuitenkaan ole millään näkövinkkelillä katsottuna ollut suurempi kuin Alatalon, joka kaudella -02-03 herätti huomiota paljon enemmän kuin Jarkko johtamalla SM-liigan ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan piskuisen JYPin lähes välieriin saakka. Kiitoksena tuli mm. HN:n valinta syyskauden parhaaksi valmentajaksi, jolloin Immonen oli vain yksi Alatalon valmennettavista eikä lähellekään "suurempi" kuin päävalmentajansa.