Petteri Orpon hallitus

  • 1 150 508
  • 14 783

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noh, minun kummipojan äiti on hoitsu, veljen vaimo on hoitsu ja lankomiehen vaimo on hoitsu. Onneksi ne eivät ole noita saatanan piipittäjiä vaan pääsääntöisesti tyytyväisiä työhönsä.

No onneksi he eivät piipitä, varmaan oppineet karskin luontonsa sinulta. :D

Ehkei he puhu sinulle alansa ongelmista ettet hyökkää päälle ja hauku heitä saatanan piipittäjiksi.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Noh, minun kummipojan äiti on hoitsu, veljen vaimo on hoitsu ja lankomiehen vaimo on hoitsu. Onneksi ne eivät ole noita saatanan piipittäjiä vaan pääsääntöisesti tyytyväisiä työhönsä.
Vain pääsääntöisesti tyytyväisiä? Niistä piipittäjistä suomalainen terveydenhoito kuitenkin on riippuvainen, koska pääsääntöisesti suurin osa on heitä.

Vertaaminen pääministerin vastuuntaakkaan ja työtunteihin on kyllä sen verran uutta ja innovatiivista, että kyllä jo yksin tämän voimalla jaksan piipittää ainakin ensi viikkoon.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Tismalleen samat ajatukset taisi olla itsellä, kun lueskelin Jatkoajassa Marinin hallituksen ketjua. Nythän täällä saa pääosin lukea kiitosta ja ymmärrystä nykyisen hallituksen toimia kohtaan.

Marinin hallituksen tekemisistä ja pääasiassa tekemättä jättämisten takia tilanne on tämä. Puhtaita papereita eivät toki saa edeltäjätkään. Muistaakseni törsäämisestä ja mahdollisesta korkojen noususta kyllä varoiteltiin mutta kuuroille korville menivät.

Ei kai se ihme on että kiitosta jaetaan kun joku porukka sentään kääri hihat. Olisiko mielestäsi entinen meno voinut jatkua ja olisiko pitänyt suosiolla luovuttaa päätösvalta EU:n virkamiehille?
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Mitä lottoat tuosta saadusta korvauksesta ja eduista?

Lyödään pääministerille sama palkka ja katsotaan onko vielä töissä rakkaudesta lajiin. ;)

Pääministeri ei ole työssään vastuussa yhdestäkään ihmishengestä.
No mitä vittua täällä tapahtuu kun pääministeri naulaa uusia linjauksia ja täällä ilmoitetaan, että nyt on nuoriso pilalla ja vanhukset kuolevat vuoteilleen ja syynä on hallitus!

Eli kiitoksia vastuuvapaudesta pääministerille tekemistään päätöksistä koskien ihmishenkiä.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
No mitä vittua täällä tapahtuu kun pääministeri naulaa uusia linjauksia ja täällä ilmoitetaan, että nyt on nuoriso pilalla ja vanhukset kuolevat vuoteilleen ja syynä on hallitus!

Eli kiitoksia vastuuvapaudesta pääministerille tekemistään päätöksistä koskien ihmishenkiä.
Faktahan on se että jos hoitovirheitä tapahtuu kun väsynyt hoitaja tekee vajaalla kiireessä työskennellessään virheen niin raastuvassa on se hoitaja, ei Orpo.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ahdistaa hoitajana kyllä isosti tuo mitoitusten laskeminen. Nyt jo usein tilanne se että töitä on enemmän kuin jaksaa tehdä.
Ei voi pitää paikkaansa. Täällähän on kerrottu, että hoitajan homma on oikein mukavaa, hyvä palkka, rentoa kahvittelua kavereiden kanssa, ja vastuutakaan ei ole nimeksikään yhtään mistään. Ihme kitinää kyllä tollanen.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Vain pääsääntöisesti tyytyväisiä?

Väitän että kaikista suomalaisista palkansaajista vain hyvin pieni osa kuuluu työhönsä täysin tyytyväisiin. Itsekin olen omaan työhöni pääsääntöisesti tyytyväinen. Mutta siihen järjettömään kiireen määrään joka on aina läsnä en ole tyytyväinen.
En silti jaksa valittaa koska valinta on täysin omani.
 
Viimeksi muokattu:

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mutta siihen järjettömään kiireen määrään joka on aina läsnä en ole tyytyväinen
Jos jotain pystyisin tässä nykyajassa muuttamaan sotien lopettamisen lisäksi, olisi se ehdottomasti kaikennäköinen kiirehteminen. Ole nopea, ole vielä nopeampi, mene sinne ja tee sitä ja tätä. Hosumalla ei synny muuta kuin kusipäitä.

”Ta det lugnt” sanoisi ruotsalainen!
 

Hexa

Jäsen
Mitenkäs ne eläkeleikkaukset menikään? Ainakin Ylen laskelmassa 4000 eläkkeestä suurin veronkorotus euroina ja siitä ylöspäin taas eipä paljon mitään. Vai oliko siinä unohdettu jotain?
Tuota ihmettelin kanssa. Muuten olisin ollut ihan tyytyväinen näihin päätöksiin. Nyt yli 5000 eläkkeitä ei veroteta lainkaan lisää. Ei kovin oikeudenmukaista, vaikka niiden määrä ei kovin suuri olekaan. Jälleen kerran leikkuri iskee eniten keskituloisiin eläkeläisiin. Perusteena käytetään jo olemassa olevaa raippaveroa suurimmille eläkkeille, eli ei mitään ole unohdettu, vaan täysin tietoinen ratkaisu. Kyllä myös sieltä eläkkeiden yläpäästä olisi ollut varaa ottaa elintason lainkaan kärsimättä. Täysin käsittämätöntä, että vuorineuvosten ynnä muiden suuriin eläkkeisiin ei voitu koskea lainkaan. Muuten kyllä ihan oikeansuuntaisia päätöksiä, vaikka koulutuksen ja terveydenhuollon leikkaukset eivät mitään toivottuja olekaan ja Alvin nosto heikentää pienituloisten ostovoimaa entisestään. Sen sijaan ylisuuresta ja kalliista Sote-hallinnosta olisi voinut leikata reilustikin, suorittavan portaan säästöjen sijaan.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@peterra Osuvasti kirjoitettu. Ymmärrän talouden reunaehdot, mutta aivan selvää on, että tämä leikkaussuma tulee kokonaisuutena myöhemmin todella kalliiksi. Opiskelua hankaloitetaan entisestään kautta linjan ja amiksen taso on jo vuosia ollut täysi vitsi, mutta ei ilmeisesti tarpeeksi vitsi. Mielenterveyspalvelut, sote ja lastensuojelu retuperällä. Aika vitun rankkoja toimenpiteitä jo valmiiksi pahoinvoivan nuorison näkökulmasta. Ei ihme että pahoinvointi ja päihdeongelmat kärjistyvät nuorisolla, kun näköaloja romutetaan täydellä vimmalla. Ei siinä, ei edellinenkään hallitus esittänyt mitään suuria visioita näiden asioiden korjaamiseksi, mutta ihan näin silmitöntä tuhoamisvimmaa ei toki ollut.
Kyllä tässä haisee luokkayhteiskunnan mahdollisimman nopea palauttaminen. Persaukiset älkööt opiskelko, tai ainkaan ei tarvitse asua kohta missään.
Tämän hallituksen touhut, sekä jutut alkavat olemaan kyllä sellaista todellisuudesta kadonnutta paskaa, että oksat pois. Koko ajan enemmän ja enemmän kaadetaan huono-osaisten ja yksinyrittäjien niskaan tätä paskaa, sekä tuhotaan opiskelua, sillä se olkoon tulevaisuudessa vain joillekin tarkoitettu.
Toki, jos noita opiskeluun liittyviä "säästöjä" tehdään, niin ne nimenomaan pitää sitten kohdistaa sinne ikuisten opiskelijoiden toimiin, eli juurikin siihen koulutusten keräilyyn.

Sitten vastaavasti pitää alkaa merkittävästi enemmän panostaa aikuispuolella, sekä kakkosammatissa siihen työssäoppimiseen, jossa sitten pitäisi kyllä myös palkankin liikkua, eli oppisopimuspainotteiseksi vaan, Silloin luulisi työnantajienkin saavan sitä osaavaa henkilökuntaa. Yritystukien painotus siis enenevissä määrin esim juurikin oppisopimuskoulutukseen.

Lääkkeiden ALV kannan siirto suoraan neljä prossaa isompaan kantaan on aivan täyttä vittuilua eläkeläiselle, sekä pienituloiselle, joka aina vaan enemmän ajautuu nurkkaan.

ALV-kantaa olisi pitänyt nostaa vain se prossa, yhteisöveroa sitten vaikka se puoli prossaa. tuloveroa olisi niinikään voinut nostaa vaikka sen puoli prossaa, ja sitten perua kalja-alen kokonaan, ja nostaa mielummin koko alkoholiverotusta kaikissa luokissa vaikka sen puoli prossaa.

Yksityisille terveyspalveluille -sijoittajavetoisille sellaisille- olisi voinut laittaa oman ALV-kannan kehiin, esim 2%. Yksityiselle terveydenhuollon ammattilaisen vetämälle palvelulle tätä ei olisi tarvinnut asettaa.
Sokerivero (siirto isompaan ALV-luokkaan) varmaankin jees, mutta kyllä näissä touhuissa pitäisi kuitenkin miettiä myös eteenpäin vaikutuksia myynteihinkin, sillä jos kultutus kovin muuttuu, se heijastuu väistämättä myös työllisyyteen.

Näissä ei koskaan pitäisi mennä ideologisesti vain yhtä reittiä, vaan ihan kaikki pitää asettaa alttiiksi tällaisessa tapauksessa. Muuten se kostautuu aina vaan enenevissä määrin samaan kansanosaan, ja juuri siihen, jolla ei juurikaan ole voimaa pitää puoliaan.

Tämä hallitus on hölmöläisten sukukuntaa, ja touhuaa samalla tavoin kuin hölmöläiset kantaessaan valoa mökkiin säkeissään. Toimii varmaankin tosi hyvin. No tietenkin ero on siinä, että varmaankin rahaa säästyy, mutta samalla kyllä ne Suomea melko kivasti rahoittavat pk-yritykset ajautuvat kärsijöiksi, jos eivät saa noita asiakkiden maksettaviksi. Kuitenkin ollut vuonna -21, joku luokkaa 409 000 pk-yritystä, joista suuri osaa ei varmaankaan kovin vankkaa verokikkailuakaan voine harrastaa, niin ihan persehommaahan tämä touhu on.

Jos sähköautoilu asetetaan edes liki samalle viivalle verotuksellisesti muun autoilun suhteen, niin sitä voidaan pitää hyvänä ratkaisuna, sillä kyllä sillekin ihan perusteet löytyvät.
Tässä kohtaa kuitenkaan en näe kovin viisaaksi ruveta ALV:lla ohjailemaan ihmisten ostokäyttäytymistä, kun siellä kuitenkin olisi tärkeää pitää se ostovoima kondiksessa. Siksi voi taas kerran mennä ihan metsään nuo laskelmat sen suhteen, mitä oikeasti veroa tuottavat, ja siksi sitä veropohjaa pitää ajatella laajasti, eikä tällä tavalla.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on kiva jatkuvasti kuunnella miten tämä on pakko repiä minun ja kollegoiden selkänahasta. Sotepuolella varmasti olisi siellä isojen kihojen ja bytokratian puolella säästettävää mutta nyt se jälleen revitään sen pienipalkkaisimman duunarin selkänahasta. Samaan aikaan kun mitoitusta lasketaan ne vanhukset jotka edes palvelutaloon päätyvät ovat valmiiksi todella heikossa kunnossa. Aivan mahdoton yhtälö, muta enhän minä niille ole kuin numero. Orpohan sanoi että tärkein asia nostaa hoitoalan asemaa on arvostus. Kyllä on taas saatana arvostettu olo.
Juu, samalla logiikalla voitaisiin hallitukselta poistaa palkat ja palkkiot kokonaan, ja vähintäänkin ne erilaiset lisät kokonaisuudessaan. Eiköhän sinnekin riittäisi ihan hyvin pelkkä arvostus, jota kyllä saisi jos ei palkkioita nostaisikaan.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noh, minun kummipojan äiti on hoitsu, veljen vaimo on hoitsu ja lankomiehen vaimo on hoitsu. Onneksi ne eivät ole noita saatanan piipittäjiä vaan pääsääntöisesti tyytyväisiä työhönsä.
Aikas vähän tuolla esiintyy mitään piipittäjiä kuitenkaan, vaan kyllä ihan hoitavat työnsä. Mutta kaiketi on ihan aiheellista ja oikein todeta tosiasiat, että henkilökunnan lisäksi myöskään hoidettavien asema ei parane. Siltikin varmasti liki jokainen hoitaja tehnee parhaansa jatkossakin vaikka haastetta on. Toki jos sitä on siellä yksityisellä sektorilla nautiskelemassa, niin mikäpä siellä on ollessa. Melko rentoa tosiaankin on hommat siellä puolella.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No onneksi he eivät piipitä, varmaan oppineet karskin luontonsa sinulta. :D

Ehkei he puhu sinulle alansa ongelmista ettet hyökkää päälle ja hauku heitä saatanan piipittäjiksi.
Niin toiset piipittää rankoissa duuneissa, mutta tekee ne kuitenkin. Toiset hoitavat istumatyöt ja piipittävät muiden piipittämisestä. Ja sitten joku kolmas kenties tekee rankkaa duunia jossakin muualla, ja edelleen piipittää piipittäjistä. Ja sitten on vaan niitä, jotka osaavat mennä toisenkan asemaan, ja ymmärtää heidänkin haasteitaan. Ei kai maailma näin sekaisin olisikaan, jos ihmisillä olisi edes etäinen ajatus tasa-arvosta, Rakkaudellisuudesta ja jonkinlainen kyky empatiaankin. Narsisimi on ihan hyvä piirre jokaisella jossakin määrin, mutta valitettavasti se joillakin lähtee vähän raiteilta omassa elämässään.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Aikas vähän tuolla esiintyy mitään piipittäjiä kuitenkaan, vaan kyllä ihan hoitavat työnsä. Mutta kaiketi on ihan aiheellista ja oikein todeta tosiasiat, että henkilökunnan lisäksi myöskään hoidettavien asema ei parane. Siltikin varmasti liki jokainen hoitaja tehnee parhaansa jatkossakin vaikka haastetta on. Toki jos sitä on siellä yksityisellä sektorilla nautiskelemassa, niin mikäpä siellä on ollessa. Melko rentoa tosiaankin on hommat siellä puolella.
Pääosinhan hoitoalalla yksityisellä on huonommat palkat ja työehdot. Isoja monikansallisia firmoja. Kunnalla kk palkka (peruspalkka ilman lisiä) taitaa paikoin olla n 200e/kk suurempi.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Toivotaan näin. Tasavero kuitenkin kyseessä joka tietysti iskee pienituloisiin eniten. En olisi ihan varma että alv kertymä suurempi kuin nyt kulutuksen laskiessa.

Kaveri joka pyörittää rakennusliikettä sanoi että tänään heti tuli tavallista enemmän kyselyitä ensi kesän jutuista ”ilman kuittia”.

Jälkimmäistä tulee varmasti myös kotitalousvähennyksen leikkausten myötä.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Kaikesta koulutuksesta leikkaaminen on yksi mielenkiintoisimpia juttuja tässä. Miten ihmeessä pienemmillä resursseilla saadaan parempaa osaamista aikaan? Ammattikoulu on jo nyt monella alalla iso vitsi, jossa oppilaita juoksutetaan harjoittelusta toiseen (ja en väheksy harjoittelua millään tavalla), mutta itse koulussa ei opeteta yhtikäs mitään.

Valtio heräsi siihen, että siinä hetkessä, kun oppimateriaalit muuttuivat ilmaisiksi niin lukiolaiset rupesivat tekemään yhä useammin nelivuotisena tämän suorituksen. 10 vuodessa lukiossa on tullut neljästä vuodesta uusi normaali, kun aikaisemmin reilusti yli 80 % teki sen kolmessa vuodessa.

Samaan aikaan opiskelijoiden osuutta tästä kaikesta nostetaan entisestään: opiskelija voi opiskella Helsingissä, muttei voi asua siellä. Palautus takaisin 200 €:n maksimiin takaa sen, ettei Helsingissä ilman subventointia asuta. Opiskelijan täytyy itse luoda aika sille opiskelulle ja järjestellä kulkemisensa kauempaa tai etsiä soluasuntoja asuttavaksi.

Ja iso kysymys kuuluu, että kuinka paljon meidän suomalaisessa yhteiskunnassa on varaa suojella hyväosaisia? Voitte vapaasti haukkua minua idiotiiksi, mutta miten ihmeessä oikeasti se on oikeudenmukaista jonkun mielestä, että kaikkien toimenpiteiden kohteena ovat koko ajan kaikista heikoimmassa asemassa olevat? Onko Suomi tarkoitus palauttaa oikeasti luokkayhteiskunnaksi ihan väkisin?

Olen hyvin vakavasti huolestunut näiden säästöjen toimeenpanosta sekä niiden tahdista. Missä ihmeessä ovat kompensaatiot? Siis jotakin kompensointia niille ihmisille, joilta leikataan samaan aikaan työttömyysturvaa, lapsiturvaa ja heidän elämisensä vielä ALV:n korotuksella synkistetään entisestään. Köyhät köyhtyvät ja rikkaat sopeuttavat kulutustaan.

Minulla on olo, että haluan itkeä. Tämä on niin käsittämätöntä itselleni, ettei se aukea mitenkään. Näiden toimien vaikuttavuutta ei ole arvioita lainkaan edes kymmenen vuoden päästä. Hallitus rakentaa yhdessä vaalikaudessa meille tilanteen, jossa 1987 ikäluokka toistetaan pikavauhtia. Vaan ne pyhät lehmät siellä ovat: ei kosketa millään lailla parhaimpien tulojen verotukseen eikä varsinkaan listaamattomien yritysten voittoihin. Ei aikumustakaan lisätä parhaimpien tuloluokkien osallistumista talkoisiin eikä edes veroratkaisulla tehdä mitään muuta kuin ohjataan kulutusta heiltä, jotka pääsevät pakoon.

Noh, seuraavan hallituksen maksettavaksi erääntyy mielenterveyspotti ja tulevaisuususkon kasvattaminen. Itselläni se on jo koetuksella. Nämä leikkaukset ja säästöt ovat sairaita näin lyhyessä ajassa eivätkä niiden kohdistukset täytä omia oikeudenmukaisuuden periaatteitani.

Ehkäpä nuoret oppisivat, että opetelkaa nyt perkele sitä ruotsia siellä koulussa, koska muuttaisin heti Ruotsiin itse, jos olisi kielitaito nyt kohdillaan.
Lähinnä tässä "nuorena" huolestuttaa maailmansodan uhka, länsimaiden moraali- ja kulttuurirappio ja vastaavasti Suomen tasolla täysin älyttömyyksiin asti viritetty velkapommi, sekä pariutumattomuus ja sen myötä syntyvyyden lasku, mikä laskee myös oman perheen perustamisen todennäköisyyttä.

Tämä hallitus nyt sentään isossa kuvassa on askel parempaan. Minä otan vastuun kyllä omasta elämästäni ja pärjäämisestäni, enkä kaipaa yhteiskunnan sääliä ja loputonta rahavirtaa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kunnan palvelutalossa ja yksityisellä ei kyllä näin ole. Molemmissa työskennelleenä sanoisin että kunnallisella oli kevyempi työ ja parempi palkka.
Tämä varmastikin pitää paikkansa, ja mikä hulluinta niin hintahan on usein kuitenkin ihan seinähulu tuolla yksityisellä sille asiakkaalle.
Edelleen sitä mieltä, että kaikki hoito pitäisi keskittää vain julkiselle puolelle, ja kaikki pelimerkit sinne, yksi sotealue, ja valtio maksajana.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Itse annan hallitukselle tähän mennessä arvosanan 8. Loistavia sopeutustoimia. Miinukset tulevat ainoastaan seuraavista seikoista:

1. Työperäisen maahanmuuton edistämättä jättäminen
2. Yritystukien perkaamattomuus
3. Kaljaverolla ja pensaverolla populisointi

Muuten ihan kelvollinen suoritus toistaiseksi.

Noista numero 1 on sellainen, että "loistavat sopeutustoimet" saattavat tulla lähinnä supistamaan Suomen taloutta tulevaisuudessa. Sakset on saatu käteen, mutta kasvun edellytyksiä ei tämä hallitus osaa keskenään sopia. Paisuvien menojen perässä ei tulla pysymään leikkaamalla - ainakaan hyvinvointivaltion säilyttäen - millään ilveellä. Nämä ovat lyhytaikaista hoitoa ja muutaman vuoden budjettihelpotuksia, joiden huonoin seuraus voi olla tulevaisuudessa silmille lävähtävä yleisen pahoinvoinnin ja toivottomuuden mukana paukahtava aika paljon näitä satoja miljoonia isompi lasku.

Katsotaan nyt miten käy, iloita en ainakaan hirveästi osaa. Maailmanpolitiikassa on tällä hetkellä sellaisia uhkakuvia, ettei täällä tehdyillä päätöksillä välttämättä ole mitään merkitystä minkään asian suhteen. Ison tuulettimen yllä riippuu massiivinen ripulipaskapussi, toivottavasti ei tipahda.
 

Juze80

Jäsen
Halvin tapa säästää rahaa sote- ja terveysalan palvelutuotannossa on se, että ihmiset söisivät terveellistä ruokaa ja liikkuisivat tarpeeksi vapaa-ajallaan.
Tämäkin on toisaalta vähän kuin kusisi pakkasella housuun. Voi tuntua hetken kivalta, mutta se kylmempi totuus valkenee myöhemmin. Jos ihmiset söisivät terveellisesti ja liikkuisivat paljon vapaa-ajallaan, niin se tarkoittaisi käytännössä sitä, että he kaikki eläisivät pitempään. Siinä sitten olisi tiedossa aikamoinen eläkepommi maksettavaksi pitkälle ajalle. Puhumattakaan siitä, että paljonko nämä vanhoiksi kurppanoiksi elävät kuormittavat terveysalaa viimeisten 10-15 vuoden aikana elinkaarensa lopusta. Tarvitsevat sairaalahoitoa, laitospaikkoja ja ties mitä pitkän aikaa.

Meillä on kuitenkin loppujen lopuksi varsin vähän vähän niitä, jotka ovat äärimmäisen liikalihavuuden tms takia vaikkapa työkyvyttömiä jo hyvissä ajoin ennen eläkeikää. Pikemminkin se osalla johtuu heidän työstään, joka kuormittaa kropan vuosien saatossa paskaksi. Väitänkin, että se rekkamies-pera, joka saa sydänslaagin kuusikymppisenä nautiskellessaan suosikkiateriaansa lihapiirakkaa kahdella nakilla, kuormittaa loppujaan yhteiskuntaamme vähemmän kuin se 92-vuotiaana lusikan nurkkaan heittävä köppänä, joka oli yhteiskunnalle viimeiset 15 vuotta pelkkä jokapäiväinen kuluerä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Faktahan on se että jos hoitovirheitä tapahtuu kun väsynyt hoitaja tekee vajaalla kiireessä työskennellessään virheen niin raastuvassa on se hoitaja, ei Orpo.
Onko työaikalakia muutettu?

Jotenkin näissä keskusteluissa närästää mittasuhteiden karkaaminen. Ei joku 1,2% hinnankorotus kulutustavaroihin ja palveluihin merkitse yhtään mitään kenenkään yksilön kohdalla. Toki se vaikuttaa hieman kulutukseen ihmisten valintojen kautta ja muita välillisiä vaikutuksia, mutta yksilön kannalta, peanuts.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onko työaikalakia muutettu?

Jotenkin näissä keskusteluissa närästää mittasuhteiden karkaaminen. Ei joku 1,2% hinnankorotus kulutustavaroihin ja palveluihin merkitse yhtään mitään kenenkään yksilön kohdalla. Toki se vaikuttaa hieman kulutukseen ihmisten valintojen kautta ja muita välillisiä vaikutuksia, mutta yksilön kannalta, peanuts.
Asiat voi esittää monin tavoin, jos esim. eläkeläinen saa vuodessa sata euroa vähemmän käteen on ikävää, kun hän joutuu miettimään kulutustaan.

Kuulostaa pahalta, kun henkilö murehtii, että täytyy miettiä ostaako ruokaa vai lääkkeitä. Kuinka paljon saisi myötätuntoa, jos murehtisi tilannettaan niin, että nyt täytyy joka toinen kuukausi jättää yksi viikottainen Tapio-pullo ostamatta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ihmiset eivät suurilta osin näitä säästöjä ymmärrä, ja 3v päästä sieltä hiipiikin sitten demarien Lindtmanit ja Tuppuraiset vaalivoittoon. Jos vielä onnistuvat jotenkin saamaan hallituskokoonpanon siinä, niin muutama vuosi ja ollaankin sitten siinä velkajärjestelyssä valtavine korkomenoineen/vuosi. "Ampu tulee".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös