Petteri Orpon hallitus

  • 1 271 614
  • 15 910

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Jos Orpon hallituksen hyvin pienellä toimella hillitään kustannusten kasvua edes jonkin verran, se on lähellä tavoitettaan.

335 miljoonalla, joka arvioitu hintalappu oli, rahottaisi monta huonoksi todettua leikkausta jota täälläkin palstalla on sivuttu. Ei ihan pieni juttu siis.

Jotenkin tästä Kela korvauksesta tulee mieleen Marinin hallituksen hudiksi mennyt sähkötuki. Sitä parjattiin ihan syystä, ja niin tulisi tätäkin. Jos ja kun siis osoittautuu ettei tavoite jonojen purkamisesta toteudu, vaan tuki kohdistuu tässä myös heikosti tavoitteisiin nähden.
 

kehveli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyse on puhtaasti poliittisesta päätöksestä, jonka linjauksen on tehnyt PS. Ilmastotuki lienee sanana se, mikä on saanut PS:n viime tilanteessa liikkeelle. Toisaalla hallitusohjelmassa luvataan jatkoa nykyisille tuille, mutta erikseen on mainittu sitten ilmastoperusteisesta tuesta luopuminen.

Muista hallituspuolueista Kokoomuksen edustajat suurimmalla joukkoliikennealueella eli pormestari Vartiainen ja apulaispormestari Sazonov julkaisivat yhdessä vasemmiston apulaispormestarien kanssa vetoomuksen. Siinä joukkoliikennetuki nostettaisiin reippaasti suuremmaksi. Jopa 320 miljoonaan euroon. Iso osa tästä kohdentuisi Helsingin seudulle (useita kuntia, ei vain Helsinki).

Perusteet olivat pääosin hyvin järkevät ja niitä voi lukea tästä.

Persuista uhkaa kyllä muodostua kohtuu suuri kirosana :(
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

En taas ihan ymmärrä tätä logiikkaa tämän päätöksen taustalla. Ilmeisesti julkista liikennettä ei haluta tukea tai edistää sen sähköistymistä.
Itselle on outoa että valtio on vastuussa paikallisliikenteestä. Jos rahat ei kaupungeilla riitä niin ei muuta kuin kunnallisveroon korotusta niin alkaa rahat riittämään.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Yleisestikin taitaa olla sairaanhoitopiirien valvonnassa puutteita, kun tälläistä on päässyt käymään. Riittää tulevilla hallituksilla tässäkin puuhaa.

Poliisi epäilee, että Husissa rikottiin vuosien ajan lakia tekemällä miljoonaluokan hankintoja ilman kilpailutuksia. Poliisi tutki asiaa noin kolmen vuoden ajan. Tutkinta on nyt valmis ja poliisi epäilee kolmea Husissa työskennellyttä henkilöä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Hankintaepäselvyydet tulivat ilmi Husin sisäisessä tarkistuksessa vuonna 2019. Hus kertoi, että kilpailuttamattomia hankintoja on ollut kymmenien miljoonien edestä vuosittain. Poliisin mukaan kaikkia kilpailuttamia hankintoja ei saatu selvitettyä. Tutkinnassa kävi ilmi, että sopimuksia oli jatkettu sähköpostitse.

Toiminta oli jatkunut vuodesta 1998, ja sopimukset olivat arvoltaan noin 200 miljoonaa euroa. Pelkästään vuosilta 2016–2019 sopimusten jatkoja ilman kilpailutusta oli tehty tarkastuksen mukaan miltei 80 miljoonan euron arvosta, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Oikeuden mukaan Hus toimi hankintasäännösten vastaisesti, kun se hankki jätesäkkejä ja pehmopaperia ilman kilpailutusta vuosina 2018–2019. Näiden kilpailuttamatta tehtyjen hankintojen arvo oli noin puolitoista miljoonaa euroa.

Nyt valmistuneessa poliisin esitutkinnassa kuulusteltiin yli 20 henkilöä. Asia siirtyy seuraavaksi syyttäjälle syyteharkintaan.

 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jos Orpon hallituksen hyvin pienellä toimella hillitään kustannusten kasvua edes jonkin verran, se on lähellä tavoitettaan. Ajattelu, jossa merkittävän inflaation ja muun kustannusnousun aikana tulos olisi 1:1 ilman muiden tekijöiden vaikutusta, ei ole järkevää. Kokonaan toinen asia on, tulisiko valtion ylipäätään tukea terveydenhoitoa niin hajanaisesti kuin nyt tehdään. On useita portaita, joilla on vielä oma johtonsa. Pirstaloituminen ei välttämättä ole kansantaloudellisesti ja ihmisten terveyden osalta järkevää.


Suomen terveydenhuolto on joka tapauksessa nykymuodossaan tiensä päässä, ja käytännössä ainut vaihtoehto on tuo selkeä keskittämisen jatkaminen julkisella ja yhteistyö yksityisen puolen kanssa. Se ei toki tarkoita mitä yleistä keskussairaaloiden alasajoa, vaan lähinnä niiden terveyskeskusten jokapäiväistä toimintaa, jotka nyt on olleet vähenemässä jo muutenkin, ja yksityiset laitokset ottaneet niitä(kin) pisteitä enemmän ja enemmän (Mehiläinen ja Terveystalo ym.) hieman isommossa keskuksissa. Näissä on monessa ollut jo kauan ihan leikkaustoimintaakin, mutta rahoitusmallit ovat edelleen ongelma.

Kuinka saada mahdollisimman kustannustehokkaasti yhdistettyä julkinen ja yksityinen sairaanhoito lähetteineen. Sen viisastenkiven kun tietäisi. Sitten on vielä ne haja-asutusaluiden uinuvat pisteet, joissa pitäisi kuitenkin tehdä vastaanottoa ainakin satunnaisesti, hyvinvointialueissa on niin monta muuttujaa tällä hetkellä, että ainakin itseäni vähän hirvittää kuinka tämä suuressa maassa ja tällä demografialla saadaan toimimaan.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Taas mennään. Kohusta toiseen.

Hufvudstadsbladet-lehden mukaan Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut porvoolaisen paikallispoliitikon ja yrittäjän Jarmo Grönmanin (kok) neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä veropetoksesta.

Grönman on Porvoon kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Mikaela Nylanderin (r) puoliso.

Nylander on entinen kansanedustaja, joka toimii nykyisin opetusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r) valtiosihteerinä. Nylander on myös Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja.

Nylander sanoo Hbl:lle, että on vielä liian aikaista sanoa, mitä tuomio tarkoittaa hänen luottamukselleen.

Grönman itse erosi maanantaina luottamustehtävistään, muun muassa Porvoon valtuuston jäsenyydestä.

 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kuinka saada mahdollisimman kustannustehokkaasti yhdistettyä julkinen ja yksityinen sairaanhoito lähetteineen. Sen viisastenkiven kun tietäisi. Sitten on vielä ne haja-asutusaluiden uinuvat pisteet, joissa pitäisi kuitenkin tehdä vastaanottoa ainakin satunnaisesti, hyvinvointialueissa on niin monta muuttujaa tällä hetkellä, että ainakin itseäni vähän hirvittää kuinka tämä suuressa maassa ja tällä demografialla saadaan toimimaan.

Lihavointi minun. Vastaus, kuuntelemalla asiantuntijoita. Pätee moneen muuhunkin asiaan, jossa poliitikot tekevät päätökset omien intressiryhmiensä etujen mukaan.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Riikka Purran eilinen kommentti MTV:llä ei ole tainnut vielä nousta puheeksi?

Hän siis sanoi, että "3 kk säänntöstä voidaan neuvotella". Artikkelissa mainitaan:

Huolta huippuosaajien kohtalosta on kuulunut myös pääministeripuolue kokoomuksen riveistä. Purran mukaan keskustelua voidaan käydä hallituksen sisällä siitä, millä tavalla asian voisi ratkaista.
– Tämä asia ei ole kokonaisuuden kannalta hirvittävän merkittävä ja mikäli halutaan, että huippuasiantuntijoita ei koskisi kolmen kuukauden vaade, vaan esimerkiksi kuuden kuukauden sääntö, niin se edellyttää toimia toisaalla maahanmuuttolainsäädännössä.
Haluaako perussuomalaiset siis jotakin vastineeksi?
– Kyllä. Tämän olen sanonut jo alkusyksystä.
Riikka Purran mukaan esimerkiksi opiskelijoiden maahanmuuttoon liittyy tällä hetkellä riskejä, joita ei hallitusohjelmassa ole kyetty huomioimaan.


Eli vastineeksi 3 kk säännöstä tinkimisestä Purra haluaisi tiukentaa opiskelijoiden maahanmuuttoa. Kun ei tiedä, mitä se konkreettisesti tarkottaisi, ei voi arvioida mahdollisia haittoja. Lähtökohtaisesti pitäisin myös opiskelijoiden maahanmuuttoon kohdistuvia rajoituksia haitallisina, mutta ilman täsmällistä ehdotusta on vaikea kommentoida enempää.

On toki hyvä, jos tähän maakuvaa heikentävään uudistukseen olisi mahdollista saada joustoa. Mutta koska itse sääntö ei ole kovin konkreettinen, vaan haitta on ennen kaikkea imagollinen, niin pieniä korjauksia tuskin uutisoidaan suurena lievennyksenä. Lisäksi uudistukseen olennaisesti sisältyvä byrokratian kasvu, eli yritysten ilmoitusvelvollisuus ja Migrin lisääntyvä työtaakka lähes varmasti jäisi voimaan myös tämän kevennyksen myötä.

Toki lievennys voi helpottaa jonkun yksittäisen insinöörin kokemaa huolta joutua poistumaan Suomesta kesken rekrytointiprosessin...
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jos SDP tukisi eläkkeiden indeksikorotuksen pienentämistä, sellainen olisi saattanut tulla hallituksen toimesta. Puolustusvoimien hankinnoista en itse säästäisi senttiäkään. Marinin hallituksen tolkuton rahastus kavereilleen sotella on sen luokan puhallus, että vaikutukset ulottuvat pitkälle tulevaisuuteen. Karseaa ja röyhkeää keskustalaisvasemmistolaista aluepolitiikkaa ja sulle-mulle jakamista, joka todennäköisesti heikentää suomalaista terveydenhoitoa rahan upotessa vääriin kohteisiin.

Orpon hallitus joutui edellisten hallitusten virheellisen politiikan eteen.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Meneekö komissiolle läpi että valtion rahoja pitää lapioida kavereiden taskuihin ennen kuin kansalaiset huomaa.

Linkki vie HS:n sivuille.
Noniin eli vasemmisto-oppositio kannattaa rajumpia leikkauksia, jotta EU olisi tyytyväinen? Tämähän kuulostaa hyvältä! Perkele kun tämä meidän oikeistohallitus tuhlailee!
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Noniin eli vasemmisto-oppositio kannattaa rajumpia leikkauksia, jotta EU olisi tyytyväinen? Tämähän kuulostaa hyvältä! Perkele kun tämä meidän oikeistohallitus tuhlailee!
Mistä lähtien EU-komissio on kuulunut vasemmisto-oppositioon?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mihin SDP:n tukea tarvitaan tässä asiassa? SDP on oppositiossa ja hallituksella on enemmistö eduskunnassa.

Eläkkeet eivät ole vain hallituksen kontrollissa, koska varat on kerätty työnantajien ja työntekijöiden rahoista. Vaikka nämä rahastot lasketaan osaksi julkista taloutta, merkittävämpi maksussa olevien eläkkeiden supistaminen vaatii yhteistä näkemystä.

Toki taustalla on sekin, että SDP nostaisi karmean metelin, jos eläkkeisiin koskettaisiin. Tämä tulisi heti vastaan hallituspuolueiden eläkeläiskannattajien laskuna. Kun eläkeläisiä on kohta 1.5 miljoonaa, mikään hallitus ei lähde ilman laajempaa yhteistä näkemystä näköjään enää koskemaan edes indeksiin.

Minusta maksussa oleviin eläkkeisiin tulisi koskea. Pieniin ei juuri lainkaan, keskitasoon enemmän ja suurempiin vielä enemmän. Tämä toki ei mene läpi ilmeisesti koskaan. Sen sijaan kasataan ongelmaa kun työllisten määrä ei ole juurikaan kasvanut 15 vuoden aikana, mutta työn ulkopuolella olevien määrä on kasvanut luokkaa 650 000. Jokainen ymmärtää, että tämä tie on kohta tukossa.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Minusta maksussa oleviin eläkkeisiin tulisi koskea. Pieniin ei juuri lainkaan, keskitasoon enemmän ja suurempiin vielä enemmän. Tämä toki ei mene läpi ilmeisesti koskaan. Sen sijaan kasataan ongelmaa kun työllisten määrä ei ole juurikaan kasvanut 15 vuoden aikana, mutta työn ulkopuolella olevien määrä on kasvanut luokkaa 650 000. Jokainen ymmärtää, että tämä tie on kohta tukossa.
Boldaus oma.

Paljonko meinaisit leikata 921 euroa/kk eläkkeestä?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Boldaus oma.

Paljonko meinaisit leikata 921 euroa/kk eläkkeestä?

En tiedä. Tekisin eläkejärjestelmästä selvityksen, sitten eläkeuudistuksen ja sen jälkeen olisi yksityiskohtien aika. Pointtihan on suhteellisen helppo. Nykyisellä tavalla emme voi jatkaa ilman työperäisen maahanmuuton merkittävää lisäämistä eikä sekään yksin riitä. Tällä hetkellä - siis jo nyt - muistaakseni työllisten määrän kasvu on ulkomaalaistaustaisten varassa. Kantasuomalaisten määrä työllisenä on jo kääntynyt/kääntymässä laskuun johtuen mm. eläkeläisten määrän kasvusta.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
En tiedä. Tekisin eläkejärjestelmästä selvityksen, sitten eläkeuudistuksen ja sen jälkeen olisi yksityiskohtien aika. Pointtihan on suhteellisen helppo. Nykyisellä tavalla emme voi jatkaa ilman työperäisen maahanmuuton merkittävää lisäämistä eikä sekään yksin riitä. Tällä hetkellä - siis jo nyt - muistaakseni työllisten määrän kasvu on ulkomaalaistaustaisten varassa. Kantasuomalaisten määrä työllisenä on jo kääntynyt/kääntymässä laskuun johtuen mm. eläkeläisten määrän kasvusta.
Mun pointti oli se, että leikkaisitko kaikkia eläkkeitä, myös näitä alle 1000 euroa kuukaudessa. Mitä sinä pidät pienen eläkkeen rajana? Voin sanoa, että tässä vuosien varrella on ollut monia vuosia, että tuo eläke ei ole noussut sentin senttiä ja vuosia jolloin tuo on jopa laskenut. Korotukset ovat olleet 4-11 euroa/kk "parhaimmillaan". Viime vaalikaudella korotukset olivat korkeammat.(tämä ei ollut kehu vihervasemmisto kohtaa, koska olen epäpoliittinen henkilö). Ja jos nuo nykyhallituksen lupaamat korotukset todella tulevat voimaan ensi vuoden alusta, niin otan ne kiitollisuudella vastaan.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Orpon hallitus joutui edellisten hallitusten virheellisen politiikan eteen.
Jotkut ongelmat ovat peräisin edelliseltä hallitukselta, mutta on aikamoista "spinnausta" sälyttää kategorisesti tämän hallituksen typeryyksiä aiemman viaksi.

Sote-uudistus on ehdottomasti edellisen hallituksen - ja täsmällisemmin Keskustan - syy. Toisena TE-palveluiden siirto työllisyydenhtoitoalueille tulee myös nostamaan kustannuksia hajautuksen myötä, ja lankeaa sinänsä edellisen hallituksen viaksi, mutta ei nykyhallituksella tunnu olevan haluja uudistuksen perumiseen, vaikka vielä ehtisi. Vai onko? Siitä siis on vain suunnitelma, ja toimeenpano vaatii nykyhallitukselta erillisen lakiesityksen joskus ensi keväänä...

Sen sijaan:
- Yritystuista, aluetuista ja maataloustuista leikkaamatta jättäminen on 100 % nykyhallituksen oma valinta
- Nihkeä suhtautuminen maahanmuuttoon myös
- Eläkkeiden lakisääteisten korotusten jättäminen leikkausten (esim. veroleikkuri) ulkopuolelle on myös tietoinen kustannuksia lisäävä päätös
- Ja ymmärrän, että hyväosaisten väliaikaisen veronkorotuksen poistaminen ei teoriassa ole veronkevennys - mutta käytännössä on. Jos ihmiset kaikesta teoreettisesta selittämisestä huolimatta kokevat, että toteutettuna samanaikaisesti sosiaalitukien leikkausten kanssa, se vaikuttaa tulonsiirrolta rikkaille, niin kyllä hallitus tekee sen ihan itse...

Mutta kuten nähdään, ei se kokoomuksen kannatukseen juurikaan vaikuta (vaikka kuvittelisin, että markkinatalouden vastainen toiminta näkyisi, mutta eipä sillä sektorilla ole hirveästi kilpailua..) Persuihin saattaa vaikuttaa - mielenkiintoista nähdä, miten se näkyy hallituksen työskentelyssä tulevian vuosina, kun työttömyys kasvaa, eikä nousukautta ole tiedossa...

Ennustan, että 2027 hallitukseen tulee Kok ja SDP - haluttiinpa sitä tai ei. Pääministeripuolue on vielä avoinna...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Jotkut ongelmat ovat peräisin edelliseltä hallitukselta, mutta on aikamoista "spinnausta" sälyttää kategorisesti tämän hallituksen typeryyksiä aiemman viaksi.

Tämän hallituksen typeryydet toki näkyvät vasta viiveellä. Siksi on mielestäni 100 % asiallista todeta, että EU-komission huolenaiheet ovat edellisten hallitusten aikaansaamia. Ja senkin totesin, että kaikki niistä eivät ole typeryyksiä. NATO ja puolustusmenot sekä koronantorjunta erikseen mainitakseni. Eläkkeistä olenkin pari riviä kirjoittanut ja se toki näkyy jo 2024.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mun pointti oli se, että leikkaisitko kaikkia eläkkeitä, myös näitä alle 1000 euroa kuukaudessa. Mitä sinä pidät pienen eläkkeen rajana? Voin sanoa, että tässä vuosien varrella on ollut monia vuosia, että tuo eläke ei ole noussut sentin senttiä ja vuosia jolloin tuo on jopa laskenut. Korotukset ovat olleet 4-11 euroa/kk "parhaimmillaan". Viime vaalikaudella korotukset olivat korkeammat.(tämä ei ollut kehu vihervasemmisto kohtaa, koska olen epäpoliittinen henkilö). Ja jos nuo nykyhallituksen lupaamat korotukset todella tulevat voimaan ensi vuoden alusta, niin otan ne kiitollisuudella vastaan.

Onko sulla jokin laskelma siitä, miten leikkaukset pieniin eläkkeisiin toteutettaisiin? Itselläni ei ole. Faktana tiedän, että pientä eläkettä jatketaan muilla tuilla ja jos eläkettä leikataan, muita tukia maksetaan lisää. Kuten totesin, eläkejärjestelmästä tulisi tehdä selvitys ja pohtia yksityiskohtia sen jälkeen.

Itse olisi kyllä valmis leikkaamaan pientenkin eläkkeiden indeksikorotusta, mutta se ei nauti puolueiden suosiota. Esimerkiksi 1 % kaikista indeksikorotuksista pois tuottaisi hallituskaudella useita satoja miljoonia säästöä olettaen, että 1 leikattu euro tuottaa 60 senttiä reaalisäästöä. Suomeksi kyse olisi eläkkeiden nostosta edelleen palkkoja enemmän nykytilanteesta, ei siis leikkauksesta monen muun edun tapaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Täysin järjellistä olisi korottaa aidosti korkeiden eläkkeiden verotusta (ja toki lievästi kautta linjan), mutta onkohan niistä sitten miten paljon kerättävissä? Toki kun rakenteellista vajetta pyritään kaventamaan niin kaikkien tulisi osallistua talkoisiin, myös eläkeläisten.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Onko sulla jokin laskelma siitä, miten leikkaukset pieniin eläkkeisiin toteutettaisiin? Itselläni ei ole. Faktana tiedän, että pientä eläkettä jatketaan muilla tuilla ja jos eläkettä leikataan, muita tukia maksetaan lisää. Kuten totesin, eläkejärjestelmästä tulisi tehdä selvitys ja pohtia yksityiskohtia sen jälkeen.

Itse olisi kyllä valmis leikkaamaan pientenkin eläkkeiden indeksikorotusta, mutta se ei nauti puolueiden suosiota. Esimerkiksi 1 % kaikista indeksikorotuksista pois tuottaisi hallituskaudella useita satoja miljoonia säästöä olettaen, että 1 leikattu euro tuottaa 60 senttiä reaalisäästöä. Suomeksi kyse olisi eläkkeiden nostosta edelleen palkkoja enemmän nykytilanteesta, ei siis leikkauksesta monen muun edun tapaan.
Boldaus oma.
Minä taas tiedän faktana sen, että ei ne tuet ihan tule kuin "Manulle illallinen". Ihan omakohtaisena kokemuksena voin kertoa, että kyllä se vie "aikaa ja tupakkaa", että niitä tukia saa, jos edes saa. Ja moni ei edes niistä kaikista tuista edes tiedä.
Siitä ollaan samaa mieltä, että iso remontti eläkkeisiin pitäisi saada, mutta metodeissa meillä on erilainen näkökanta.
 

molari

Jäsen
Täysin järjellistä olisi korottaa aidosti korkeiden eläkkeiden verotusta (ja toki lievästi kautta linjan), mutta onkohan niistä sitten miten paljon kerättävissä? Toki kun rakenteellista vajetta pyritään kaventamaan niin kaikkien tulisi osallistua talkoisiin, myös eläkeläisten.

Suomessa on eläkeläisiä n. 1,4 milj. kerätään heiltä veroja km. n. 500 €/v enemmän, kasaan saadaan 700 milj., yksinkertaista???
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Täysin järjellistä olisi korottaa aidosti korkeiden eläkkeiden verotusta (ja toki lievästi kautta linjan), mutta onkohan niistä sitten miten paljon kerättävissä? Toki kun rakenteellista vajetta pyritään kaventamaan niin kaikkien tulisi osallistua talkoisiin, myös eläkeläisten.

Tuosta näkee jakauman ja edes suurehkoja eläkkeitä on suhteellisen vähän.

Minä taas tiedän faktana sen, että ei ne tuet ihan tule kuin "Manulle illallinen". Ihan omakohtaisena kokemuksena voin kertoa, että kyllä se vie "aikaa ja tupakkaa", että niitä tukia saa, jos edes saa. Ja moni ei edes niistä kaikista tuista edes tiedä.
Siitä ollaan samaa mieltä, että iso remontti eläkkeisiin pitäisi saada, mutta metodeissa meillä on erilainen näkökanta.

Kuka on väittänyt, että lisätuet tulevat pyytämättä? Joko eläkemaksujen maksajia on saatava reilusti lisää tai maksussa olevia eläkkeitä on vähintäänkin indeksijarrulla pienennettävä. Nyt eläkkeisiin menee 35 miljardia vuodessa ja summa kasvaa nopeasti joka vuosi. Samaan aikaan eläkerahastoihin tulevat varat eivät riitä maksussa oleviin eläkkeisiin. En kannata eläkemaksujen nostamista enää millään keinolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös