Petteri Orpon hallitus

  • 1 457 131
  • 17 605

12961

Jäsen
Näkisin että RKP voi nuo niellä - Junnilasta teki ainutlaatuisen natsiflirttailu sekä roolin kansainvälisyys. Siis toki oppositio tulee tästä hiillostamaan, se nyt vähän on opposition tehtävä. Muistelen Kokoomuksen "pöyristyneen" "solidaarisuuspaketista", millaisen puolue tulisi hallitusvastuussa hyväksymään about kolmessa nanosekunnissa. Oppositio räksyttää, mutta normaalisti hallitukset eivät tästä juuri välitä

Uskon myös näin. Oli persujen lennokkuus ja sekava aines sielläkin tiedossa jo ennen hallituksen muodostamista. Jos nyt Rantaselta tai Mereltä ei sentään löydy KKK-lumiukkoja ja väärennettyä CV:ta kaapista. Johonkin kohtaan erkkoppenkin on persuilunsietokykynsä asetettava jos ylipäätään aikovat juuri sopimaansa hallitusohjelmaa toteuttaa.

Jos eivät saa yhdessä sovittua rajaa, niin natsihysterian maalitolpat kyllä siirtyvät henkilö henkilöltä ja menevät tarvittaessa älyttömyyksiin saakka. Kyllä kokoomuksestakin natseja löydetään jos tarpeeksi laveasti määritellään.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kyllähän Rantasen, Meren, Tavion ja Purran viljelemät väestönvaihtoteoriat ja niihin suhtautuminen on seuraava koetinkivi Orpon hallituksen yhtenäisyydelle. Esimerkiksi Suojelupoliisi on linjannut väestönvaihtoteorioiden olevan äärioikeistolaiselle terrorismille yhtenä vaikuttimena. Miten uskottavasti äärioikeistolaisia teorioita toisteleva Mari Rantanen voi johtaa sisäministeriötä, jonka alla Supo toimii?

Riikka Purran tämän päivän twiitin perusteella persut eivät anna tuumaakaan periksi tässä asiassa. Orpo taas sanoi alkuvuodesta, että Meren A-studiossa esittämä väestönvaihto on "kumpujen yöstä". Junnilan kohun aikana Orpo linjasi, ettei hallitus hyväksy minkäänlaista ääriajattelua. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä vyyhti purkautuu. Voiko Orpo enää uskottavasti väittää, että väestönvaihtoteoriat ovat jotakin muuta kuin äärioikeistolaista ajattelua?
 
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä on havaittavissa kaksi asiaa, jota nyt ei ole ymmärretty.

1. Suhtautuminen natsismiin Euroopassa
2. Suomen muuttunut asema

Suomessa suhtaudutaan laajasti lievemmin natseihin, kuin missään muualla Länsi-Euroopassa. Siitä pohjaa myös ymmärtämättömyys länsimedian kiinnostukseen tämän tyyppisiä asioita kohtaan. Hieman minulle on mysteeri, miten edelleenkään Suomessa ei kunnolla ymmärretä, että ääriliike jonka edesottamukset 30-40 -luvuilla vaikuttavat liki jokaisen aikuisiässä olevan eurooppalaisen elämään hyvin suoraan edelleen (toisten valtavasti, toisten vähemmän, mutta käytännössä kaikkien enemmän tai vähemmän) on hyvin herkkä aihe, johon reagoidaan voimakkaasti ja nopeasti.

Tuo suomalaisten pehmeänpi suhtautuminen natsismiin johtuu nähdäkseni suoraan Jatkosodan kokemuksista. Saksa oli sodassa samalla puolella ja tuki Suomea myös aseellisesti. Samanlainen suhtautuminen näkyy esim. Latviassa, jossa on järjestetty jotain SS-miesten marsseja ihan avoimesti itsenäisyyden palauttamisen jälkeen.

Suomessakin nousi kohu, kun jotkut tutkijat uskalsivat viitata siihen, että suomalaiset SS-miehetkin mitä todennäköisimmin syyllistyivät sotarikoksiin itärintamalla, vaikka suoria todisteita tästä ei olekaan. Tämän ei pitäisi olla kenellekään suurena shokkina, sillä osa panttipataljoonan sotilaista oli ihan puhtaita natseja. Lisäksi suomalaiset ovat tehneet sotarikoksia Jatkosodassa Itä-Karjalassa (vaikkakin huomattavasti neuvostoliittolaisia vähemmän), ns. heimosodissa ja molemmilla puolilla Sisällissodassa.

Toinen pitkään hämmästyttänyt asia oli hakaristi ilmavoimien tunnuksessa. Olkoon vain Kreivi von Rosenin tunnus ja millä kulmalla tahansa, mutta kaikille Suomen ulkopuolella ja aika monelle täälläkin se tuo mieleen natsit. Onneksi se on nyt jo kadonnut käytännössä kokonaan, mutta ihmeellisen vaikeaa siitä luopuminen joillekin oli.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Sehän on muuten niin, että hallituspuolueet voi soitella Valavuorelle kiitokset tästä sotkusta. Mies hyppäsi keväällä niin rehvakkaasti persujen kelkkaan, että tiesihän sen miten tässä käy.


En minäkään usko, että mitään eroamisia ehkä enää tulee. Kohuja tietysti piisaa ja ihan positiivista, että lehdistö uskaltaa ja haluaa perata arveluttavia lausuntoja. Se puolue on nyt kuitenkin hallitusvastuussa, eikä enää oppositiossa.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Jenkeissähän oli vielä törkeämpi tämä George Santosin tapaus. Siinäkin totuus tuli ilmi vasta vaalien jälkeen.
Totta, mutta Junnila oli kansanedustaja 2019-2023 eikä ensimmäisen kauden aikana kukaan jaksanut kysellä valtio-opin opinnoista tai Puolan bisneksistä mitään.

@penaz kyseli persujen omien tarkistusten perään. Luukkainen ja Putkonen varmaan putosivat kärryiltä, kun it ja Start up mainittiin. Pakkohan sen on olla totta, kun jätkä osaa käyttää noin hienoja sanoja. Puolaan asioidessa pitäisi vielä käyttää englantiakin, joten yksinkertaisempaa on vain luottaa rehtiin mieheen.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ajattelin vain kysyä kuin luin Junnilan eronneen. Olet hyvää mieltä erosta, vai siitä läpänheitosta? Hyvän mielen ero vai hyvän mielen läpät?

Erosta. Oliko tässä jotain erikoista vai mikähän tämän tarkoitus mahtaa olla?
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Kyllä minä hieman tätä Purrankin kantaa ihmettelen, jossa hän syyllistää Junnilan lähdöstä muita ja lausuu, että hallitus kulkee tästä eteenpäin yhdessä tai ei ollenkaan. Todellako Riikka on valmis harjoittamaan hallituksen, mikäli jotain ministeriä kohden alkaisi jälleen painetta syntymään? Eihän tuossa olisi mitään ideaa, kuulostaa vain bluffilta. Persut on saanut kuitenkin maahanmuuton osalta paljon tavoitteitaan hallitusohjelmaan, olisihan tuo kokonaiskuvan kannalta naurettavaa luopua tuosta ohjelmasta muutaman ministerin vuoksi. On kyllä suuri lampaanperse kaikille Persujen äänestäjille jos he nostavat tällaiset nimitykset isojen tavoitteiden edelle. Purran kannattaisi vain hyväksyä se, että hallituksessa edellytetään tiettyä salonkikelpoisuutta ja Persujenkin on tähän nöyryyttävä, jos haluaa politiikkaa hallituksesta käsin harjoittaa.
Etenkin kun muistaa kuinka paljon he kritisoivat esim Marinia edellisellä hallituskaudella milloin mistäkin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Etenkin kun muistaa kuinka paljon he kritisoivat esim Marinia edellisellä hallituskaudella milloin mistäkin.
Politiikassa jokaisen on kritiikin jakamisen hetkellä hyvä muistaa kaksi asiaa:

1) Jonakin päivänä minä voin olla hoitamassa tuota tehtävää ja teen virheen.
2) Jonakin päivänä minä ja puolueeni teemme yhteistyötä noiden kanssa hallituksessa.

Nämä asiat olivat huomattavasti nykyistä helpommin hahmotettavissa siihen aikaan, kun Kepu, SDP ja Kokoomus olivat vaaleista toiseen kolme suurinta puoluetta, ja vain suuruusjärjestys vaihteli.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat

Olisi kyllä ihan mielenkiintoista kuulla esimerkiksi Elina Valtosen motiivi äänestää Junnilan sangen kyseenalaisen aloitteen puolesta. On minusta aatteellisesti arveluttavaa tukea natsien puolesta vapaaehtoisesti taistelleiden perinnejärjestöä. Ja etenkin kun huomioi Valtosen pyrkivän profiloitumaan tarkan markan poliitiikona, niin ei tuo nyt kovin tehokkaalta verovarojen käytöltä tunnu tukea moista järjestöä.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Oltiinpa Petterin johtamistaidoista mitä mieltä hyvänsä, niin ennustaa Petteri ainakin osaa. Tosin tämä hallitus taitaa, ainakin vielä, olla laeista samalla aaltopituudella.
 

Liitteet

  • Petteri ennustaa.jpg
    Petteri ennustaa.jpg
    26,7 KB · kertaa luettu: 195

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Olisi kyllä ihan mielenkiintoista kuulla esimerkiksi Elina Valtosen motiivi äänestää Junnilan sangen kyseenalaisen aloitteen puolesta. On minusta aatteellisesti arveluttavaa tukea natsien puolesta vapaaehtoisesti taistelleiden perinnejärjestöä. Ja etenkin kun huomioi Valtosen pyrkivän profiloitumaan tarkan markan poliitiikona, niin ei tuo nyt kovin tehokkaalta verovarojen käytöltä tunnu tukea moista järjestöä.
Koko Suomi taisteli natsien kanssa ja nämäkin herrat taistelivat Suomen kanssa samalla puolella.

Itse en tulisi mitään järjestöjä, mutta tarkoituksenhakuista alkaa mustamaalaamaan ihmisiä, jotka taistelivat ”Saksan puolesta” toisessa maailmansodassa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kohuun en ole perehtynyt enkä siihen ota kantaa, mutta näin yleisesti minä olen oikeasti surullinen suomalaisen demokratian tilasta. Sanoin samaa asiaa edellisen hallituksen aikaan ja sanon nyt, että politiikassa alkaa olla todella kovat kierrokset, kun hallitusta ollaan nykyään hajottamassa ennen kuin se edes pääsee aloittamaan työtään ja ministereitä laitetaan kilometritehtaalle käytännön pakosta ennen kuin ovat oikeasti edes ehtineet työssään aloittaa.

Jokainen hallitus - vihervasemmistohallitus, punamulta, sinipuna tai mitä oikea porvarihallitus - ansaitsee sellaiset toimintaolosuhteet, että työ voidaan edes aloittaa ennen kuin aloitetaan määrätietoiset toimet hallituksen kaatamiseksi. Demokratiassa pitäisi jokaisen äänestäjänkin muistaa, että istuva hallitus - myös nykyinen - on kansan tehtävään äänestämä. Kansa ei toki ministereitä valitse, mutta onhan tämä surullista, ettei hommia edes ehditä aloittaa niin kohut ja huojuminen on jo valmis.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
En ole tarkemmin tätä seurannut, mutta jos persuilla on typeryyttä ja pokkaa Junnilaa & kumppaneita heittää kerta ministeriksi, niin miksei niillä ole pokkaa enää sitten näissä varmasti edessä olevissa kohuissa vaan todeta että ”sellaista se nyt vaan on, get over it, ja eteenpäin”? Nythän mylly vasta kiihtyy, kun veri on haistettu ja samassa Orponkin paketti hajoaa.

Toki onhan nämä kaiken maailman nettinatsijahdit kyllä ihan oikeasti samaa huumorikamaa tuon edellisen kanssa, mutta ilmeisen hyvä keino monille päästä tuntemaan itsensä isoksi ja hyväksi.

Tällaiselle nukkuvalle äänestäjälle tämä vahvistaa edelleen vaan sen että äänestämällä ei voi vaikuttaa.. edelleenkään.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
En pidä Orpoa johtajana parhaana mahdollisena Kokoomukselle. Pitää kuitenkin muistaa, mistä tilanteesta hän on tuohon noussut. Orpon kannatus puolueessa oli laaja, eikä haastajia lopulta ollut. Stubbin aika oli tullut päätökseen ja Valtonen oli vielä liian tuore kasvo. Melko suurella varmuudella Valtonen tulee kuitenkin Orpon haastamaan tulevaisuudessa ja itse annankin Kokoomukselle siinä mielessä krediittiä, ettei siellä ole juuri ollut turbulenssia ja tämä on iso plussa. Kokoomuksella ei ole ollut lyhytaikaista johtajaa joka olisi alisuorittanut pahasti ja tämä olisi syönyt puolueen kannatusta. Orpon miinukset ovat aina olleet hieman takerteleva kyky debatoida ja ainakin tähän asti on näyttänyt siltä, että Orpo on myös hieman liian kiltti ja optimistinen yhteistyöpolitiikan vaalia. Pääministeriys on kuitenkin ensimmäinen kunnon testi johtamistaidoille. Se mistä Orpolle täytyy kuitenkin antaa jo nyt krediittiä on hallitusohjelma. Se on hyvin kokoomuslainen ja luulen että mikäli he sitä pääsevät edes kohtalaisesti toteuttamaan, pitää Kokoomus kannatuksensa hyvin hallituskautensa aikana. Ei mediaseksikkyys ole Kokoomuksen äänestäjille tärkeintä, vaan tulokset. Tuloksien saamiseksi pääministeriltä voidaan toki joskus vaatia melko rautaisia otteita. Tämä kausi on kuitenkin Orpolle se viimeinen rutistus ja uskon, että Kokoomuksessa vedetään ainakin ulospäin yhtä köyttä vaihdokseen asti.
Minun mielestäni ne hyvät johtajat, ketkä uskalsivat asioista sanoakin ja olla ylipäänsä jotain mieltä, syötiin aikanaan Salen mieliksi pois. Stubb ja Katainen nyt esimerkkeinä. Lopulta sitten tuli tämmöinen yes-man, joka kieltämättä vaikuttaa nyhveröltä. Orpo ei kyllä Saulille kampoihin olisi laittanut ja onkin nyt puolueen johdossa, siis mukautuja. Mielestäni Saulin vaikutusvalta Kokoomukseen oli suorastaan haitallista.

Ja kyllä Stubissa oli omat vikansa, meni numerot välillä sekaisin ja muuta vastaavaa, mutta arvostan kummatkin johtajina (Kataisen ja Stubbin) ihan eri levelille kuin Orpon. Jos Orpoa pitäisi kuvailla, sanoisin häntä karismattomaksi, HMV, "välikauden johtajaksi". Ei siis varsinaisesti negatiivinen asenne häntä kohtaan, mutta ei hän mielestäni Kokoomusta omalla panoksellaan nostakaan. Pikemminkin ehkä ihan pienen inan jopa syö kannatusta. Harmi vain, että hän on tainnut tulla jäädäkseen.

Ainakin omassa lähipiirissä on useampikin ihminen, jotka ovat olleet vakituisia Kokoomuksen kannattajia, mutta nyt äänestäneet Orpon takia joko tyhjää, tai vastentahtoisesti Kokoomusta.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Käyttäjä on saanut pelikiellon
Itse en tulisi mitään järjestöjä, mutta tarkoituksenhakuista alkaa mustamaalaamaan ihmisiä, jotka taistelivat ”Saksan puolesta” toisessa maailmansodassa.
taistelivat=osallistuivat todennäköisesti siviilien ml. juutalaisten lahtaamiseen
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
taistelivat=osallistuivat todennäköisesti siviilien ml. juutalaisten lahtaamiseen
Kyllä, kuten todennäköisesti kollektiivisesti kaikki muutkin, jotka toista maailmansotaa sotivat. Jos tuolta aletaan nyt kaivelemaan, niin se kuoppa on loputon.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Politiikassa jokaisen on kritiikin jakamisen hetkellä hyvä muistaa kaksi asiaa:

1) Jonakin päivänä minä voin olla hoitamassa tuota tehtävää ja teen virheen.
2) Jonakin päivänä minä ja puolueeni teemme yhteistyötä noiden kanssa hallituksessa.

Nämä asiat olivat huomattavasti nykyistä helpommin hahmotettavissa siihen aikaan, kun Kepu, SDP ja Kokoomus olivat vaaleista toiseen kolme suurinta puoluetta, ja vain suuruusjärjestys vaihteli.
Kun SDP:llä ei ole suunnitelmissa mennä persujen kanssa samaan hallitukseen niin sitä voidaan lyödä nyt kuin vierasta sikaa ja pistää puolue tilille kaikista katteettomista vaalilupauksista. Kun demarit sinipunaa jossain vaiheessa tietävät tavoittelevansa niin kritiikki Kokoomusta kohtaan on hillitympää.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Purra ulostulossaan vaati hallitusta menemään yhdessä tai kaatumaan yhdessä. Tällähän Purra koittaa sitoa hallituskumppaneidensa käsiä ja laittaa sietämään persujen salaliittoteoriat ja äärioikeistoflirttailut. Hallitusohjelma on niin houkutteleva kokoomukselle, että aika pitkälle varmasti Orpo taipuu Purran edessä. Selkeitä natsiviittauksia viljelevät persut saavat lähteä, mutta joku väestönvaihto-teoria on sen verran abstrakti eikä kanna mukanaan hakaristiä. Uskoisin, että sen kanssa kokoomus voi elää.

Siemenet on kuitenkin kylvetty jo hallituksen kaatumiselle. Tässä on matkaa niin paljon edessä, että jos tämä sama hallitus on vielä pystyssä vuoden päästä niin olen yllättynyt.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kohuun en ole perehtynyt enkä siihen ota kantaa, mutta näin yleisesti minä olen oikeasti surullinen suomalaisen demokratian tilasta. Sanoin samaa asiaa edellisen hallituksen aikaan ja sanon nyt, että politiikassa alkaa olla todella kovat kierrokset, kun hallitusta ollaan nykyään hajottamassa ennen kuin se edes pääsee aloittamaan työtään ja ministereitä laitetaan kilometritehtaalle käytännön pakosta ennen kuin ovat oikeasti edes ehtineet työssään aloittaa.



Kyseisestä linkistä pääsee katsomaan muutaman minuutin pätkän istunnosta Suomen eurojäsenyyden ajoilta. Vaikka video on otsikoitu hieman provokatiovisesti ja kaksi kolmesta noistakin edustajista on myöhemmin ikävästi ansioitunut Venäjän leivissä, niin kaikesta huolimatta on tuo politikointi kyllä iloa korville kun vertaa tähän päivään. Vaikka siellä on hieman ilkeitäkin piikkejä vastapuolueille, niin kunnioitus ja rauhallinen argumentointi säilyy koko ajan. Kun vielä muistaa kuinka iso kynnys tuo Keskustalle oli, niin hienosti Aho tilanteen ottaa. Voi kunpa tällaiset ajat vielä palaisivat, jossa istunnot ja tentit eivät olleet mitään huutokilpailuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös