Petteri Orpon hallitus

  • 1 243 362
  • 15 578

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Eiköhän tässä päästä lillukanvarsista kohta eteenpäin ja kinastelemaan hallitusohjelman täytäntöönpanoista.

Tässä kuitenkin Mikko Porvali -kirjailija, juristi, rikostutkintaan erikoistunut poliisi ja tiedusteluhistorian tutkija - pyörittelee Junnilan ministeriyttä.


En millään ymmärrä, että tuommoista kaikenmaailman Junnilaa on pitänyt valita ministeriksi, kun muuten persutkin onnistuivat valinnoissaan varsin hyvin ja pahimmat koheltajat koheltaa jatkossakin valtioneuvoston ulkopuolella. Tässäkin olisi ollut vaihtoehtona Sakari Puisto, jonka tehtävään on suunniteltu astuvankin puolessa välissä vaalikautta.

Luulisi, että puoluekin pääsisi helpommalla, kun jäisi tämmöiset vähintäänkin äärimmäisen nolot tilanteet tapahtumatta. Lisäksi näissä on se, että todennäköisesti leviävät myös kansainväliseen julkisuuteen vähintään jossakin vaiheessa, mikä tunnetusti hirveästi auttaa asiaamme.

Jos persut meinaa olla vakavasti otettava puolue nyt hallitusvastuun myötä, nämä natsahtelut pitää yksinkertaisesti jäädä pois paitsi korkeimmalla tasolla, niin myös siellä kenttä- ja kuntatasolla.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eiköhän tässä päästä lillukanvarsista kohta eteenpäin ja kinastelemaan hallitusohjelman täytäntöönpanoista.

Tässä kuitenkin Mikko Porvali -kirjailija, juristi, rikostutkintaan erikoistunut poliisi ja tiedusteluhistorian tutkija - pyörittelee Junnilan ministeriyttä.

Ei vaikuta yhtään juristin tekstiltä, vaan enemmänkin joltain Suomi24-keskustelupalstan avautumiselta.

Juristilla on ilmeisesti siis ongelma toimia poliisina kun ministerinä on Junnila, mutta ei ollut mitään ongelmaa kun edellisessä hallituksessa oli ministerinä poliittisesta korruptiosta tuomittu henkilö - vaikka ministerin pitäisi olla rehellinen.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika moni muu lähtisi selvittämään, voisiko tukien suhteen olla joustavampi. Eli työn vastaanottaminen olisi mielekkäämpää - tai ylipäänsä mahdollista - kun ei tarvitsisi olla pelko perseessä siitä, että riittääkö se tili myös ensi viikolla tai seuraavassa kuussa myös ruokaan.
On selvitetty, mutta tuloksia tulee liian hitaasti. Oli meillä sitten vasemmisto- tai oikeistohallitus niin perusongelma on silti tuo velkaantuminen. Kun velkaantuminen on jatkuvaa niin meillä ei ole varaa pitkällä aikavälillä siihen elintasoon, joka meillä nyt on. Yllättävän harva edes ymmärtää, mitä elintaso oikeasti on. Tämä sama laulu koskee sotepalveluita ja koko yhteiskuntaa, että tämän taustatilanteen vuoksi kaikki reformit ja uudistukset perustuvat enemmän ja vähemmän siihen, että ne itsessään pienentäisivät kustannuksia.

Kuten maailmallakin tiedetään niin Suomi käyttää koulutukseen ja opetukseen vähemmän rahaa kuin Euroopassa keskimäärin eli siihen menee verrattain pieni osa BKT:sta. Suomen terveydenhuolto ja sote-palvelut ovat myös kansainvälisessä vertailussa verrattoman tehokkaita suhteessa moneen muuhun maahan. Jos taso on jo nykyään hyvin matala kansainvälisessä vertailussa niin miksi edelleen meillä on iso määrä ihmisiä, jotka kuvittelevat juuri vyön kiristämisen olevan se oikea lääke? Ihan arkinen sanonta monelle, mutta itsensä voi kyllä säästää hengiltä. Säästämisessäkin on hyvä pitää mielessä se, että säästäisit oikeasti niistä helpoista asioista etkä leikkaisin säästöillä jotain hyvääkin.

Itse sanon edelleen, että meidän heikoimman tulokymmenyksen nykyelintasossa ei olisi minkäänlaista leikkaamisvaraa. Nämä leikkaukset eivät myöskään johda toivottuun tulokseen, koska eihän tämä nyt ole ensimmäinen hallitus, joka näistä leikkaa. Systeemi on paljon monimutkaisempi kuin se, että kannustavuus tulee ainoastaan kepistä. Esimerkiksi aikuiskoulutustuen poisto tarkoittaa melko suoraan käytännössä sitä, että yhä harvempi pystyy opiskelemaan. Opiskelemaan pystyy edelleen, mutta riskit ovat enemmän yksilön kannettavana kuin aikaisemmin. Opintojen jälkeen pitää työllistyä nopeasti juuri omalle alalle ja sen pitää nopeasti alkaa nostaa todellisia ansioita.

Suomen valtio hirttäytyy usein kaikissa uudistuksissaan siihen, että niiden sisälle rakennetaan mekanismi, jonka pitää säästää rahaa. Kun esimerkiksi sosiaaliturvaa uudistetaan niin meidän pitäisi kansakuntana kestää siirtymäaikana se, että kustannukset ensin nousevat. Esimerkiksi kansalaispalkkaa on tutkittu monen monta kertaa, mutta sitä ei uskalleta ottaa käyttöön, koska ensivaiheessa se nostaa kustannuksia. Systeemin täytyisi olla voimassa enemmän kuin 1 vaalikausi ennen kuin oikeasti näkisimme tuloksia. Oikeiston ehdottomat reformit ovat niitä samoja reformeja, joita on tehty aina, mutta niiden vaikutukset ovat lyhytaikaisia. Se työttömyys on hetkellisesti paremmalla tolalla, mutta ihminen siellä systeemissä ei kuitenkaan voi paremmin, joka johtaa uuteen työttömyysjaksoon myöhemmin. Oikeisto ensivaiheessa leikkaa rahoitusta ja lisää ainoastaan leikkauksin kannusteita, mutta sitä ei missään vaiheessa seuraa oikeaa rakenneuudistusta. Vaikeasti työllistyvä henkilö vaatii mittavaa tukea työllistymiseensä ja pelkästään leikkaukset tukeen eivät riitä.
 
Eikös se jo olisi aikakin olla leikkaamatta hyvätuloisilta. Meinaan että koko itsenäisen Suomen olemassaolon tätä ryhmää on vasemmiston toimesta kupattu estotta. Ja vi##uiltu päälle.
Siinä on sellainen yhteiskuntarauha-aspekti vain, että jos rikkaiden sijaan vähäosaisimmilta aletaan kovin leikata samalla kun rikkaita palkitaan, niin jossain vaiheessa se vittuilu läikkyy sanallisesta tekojen asteelle. Tämmösten vakaiden yhteiskuntien yksi vahvuus kun tuppaa olemaan se, ettei kuilu rikkaiden ja köyhien kanssa repeä kovin suureksi.

Tiedän, tiedän. Tällaista vasemmistoideologista höpinäähän tämä vain.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oma puoliso on juurikin lähihoitaja, ja repii sellaiset 3500-4000€/kk liksaa (brutto), riippuen miten kikkailee keikkatöiden kanssa. Ja ihan siis normaalilla työajalla ja määrällä. Kaksi asiaa siis tiedän; hoitajan työn vaativuuden ja tärkeyden sekä sen, että kyllä hoitajakin voi tienata hyvin, jos vain haluaa itse asiansa niin järjestää. Toki, puolisolla se vaati pientä riskinottoa edellisen työn kanssa, mutta se näköjään kannatti.
Olisi mielenkiintoista tietää miten tuo onnistuu ns. Tavallisella työajalla.

Itsekin reilut 10 vuotta hommia tehneenä tiedän jotain palkkauksesta ja tavoista saada enemmän tiliä. Toki pääkaupunkiseudulla maksetaan hieman enemmän.

Mutta jos nyt kaikki pyhät sattuu pyhärikkaana kuukautena olemaan töissä, niin kyllä siitä voi lisiä tulla ihan hyvin, mutta ei lähelläkään niin paljoa, että oltaisiin 4k luokassa, kun lasketaan peruspalkka plus lisät. En tiedä sitten jos tekisi kaikki pyhät yövuoroa, mutta se ei ole mahdollista.

Kahdella työllä mahdollista kyllä saada tiliä, mutta puhuit normaalista työajasta.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ovatko kaikki valittajat täällä varmasti tehneet osuutensa? Helvetinmoista nillittämistä muutenkin, kun uusi hallitus on istunut yhden päivän. Jumalauta yhden.
Vastataan kun kysytään. On harhaluulo, että kaikki tänne kirjoittavat vasemmistolaiset olisivat pienituloisia. Meidän perheemme on ainakin hyvin kerryttänyt omaisuuttaan verotuksesta huolimatta ihan omalla työllä eikä ole myöskään tarvetta tulla tänne kehuskelemaan tulevilla perinnöillä kuten eräs hyvin aktiivinen kirjoittaja näyttää täällä tehneen.

Hallitus teki ohjelmaa 7 viikkoa ja kun se on ohjelman viimeinkin julkaissut niin miksi sitä ei saisi arvioida ja halutessaan arvostella? Oikeistodemarina olisin toivonut sinipunahallitusta, mutta ymmärrän miksi Orpo valitsi persut. Vaikka en mikään Marinin suuri ihailija ole ollutkaan (kannatin Lindtmania SDP:n puheenjohtajaksi kun Marin valittiin) niin mielestäni Marinilta oli ennen vaaleja suoraselkäistä ilmoittaa, että demarit eivät mene persujen kanssa samaan hallitukseen. Mielestäni persut ovat vastenmielinen puolue ilmastokäsityksissään, ulkomaalaisnäkemyksissään (jokainen voi itse omassa päässään päättää onko puolue rasistinen vai ei) ja pölhöpopulistisessa äärioikeistolaisuudessaan. Toivottavasti hallitustaival iskee persuista ilmat pihalle ja puolue palaa paljon pienentyneenä oppositioon.

Toivon, että seuraavaa hallitusta ovat muodostamassa Antti Lindtman ja Elina Valtonen ja että he pystyvät laatimaan talous-, sosiaali- ja ympäristöpoliittisesti kaikkia suomalaisia hyödyttävän ohjelman ja Suomi avaa taas ovet maailmalle.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On meillä sitten porvari- tai vasemmistohallitus niin suomalainen terveydenhuolto on silti pääsääntöisesti jonoista huolimatta enemmän positiivista kuin negatiivista. Suomessa saa valtavan hyvää palvelua, kunhan pääsee hoitoputkeen eli tekevä osasto on todella ammattimaista ja erinomaista. Olen itse käyttänyt palveluita hampaiden takia verraten paljon ja olen todella tyytyväinen tähän, miten täällä sitten ihan oikeasti näitä palveluita saa. Se kannattaa kaikkien muistaa, että jonkinlainen hyvä perustaso meillä on nytkin, vaikka ongelmiakin on.

Olen itse erittäin tyytyväinen, että nyt hoitohenkilökunta sai kauan ansaitsemiaan nostoja palkkaan, mutta ei se palkka mielestäni edelleenkään ole kuitenkaan siellä ylätasanteella. Julkinen ei oikeasti pysty edes kilpailemaan kunnolla yksityisen kanssa, joten sinnehän se työvoima menee. Tarve on valtava ja hoitajilla hyvä tilanne, kun voivat oikeasti viedä palveluksensa sinne, mistä niistä maksetaan. Työ on kuitenkin rasittavaa ja edelleenkin alalta on enemmän voimakasta virtaa pois. Jos työ on henkisesti ja fyysisesti todella kuormittavaa niin aika moni ihminen on valmis joustamaan palkassa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Koko kannustinloukkuprobleemiin on muuttujia enemmän kuin tarpeeksi. Erilaisia tulonsiirtoja ja estoja on jonkin arvion mukaan 168. Tukiviidakossa elävät eivät ole itsekään selvillä kaikista tukimuodoista, joita voisivat käyttää. Tulee mieleen sekin, että pahin palvelus, minkä valtiolle voisi tehdä, on lisätä ihmisten tietoisuutta erilaisista tukimuodoista. Esimerkiksi asumistuki on yksistään varsin monimuotoinen paletti, puhumattakaan muista sosiaaliturvan muodoista.

Yleisemmällä tasolla voidaan miettiä sitä, minkälaisen vaikutuksen sosiaaliturvan leikkaukset ihmisiin tekevät. Varmaan löytyy niitä, jotka eivät laske jokaista tulonsiirtoaan tarkasti, eivätkä kuulu homo economicuksen valioyksilöihin. Jotkut näistä lähtevät oikopäätä töihin, koska mielessä on kuristava tunne siitä, että joutuu todella suuriin taloudellisiin vaikeuksiin. Ansiosidonnaiseen tehtävät leikkaukset varmasti kannustavat ottamaan vastaan myös koulutusta vastaamatonta työtä. Aiemmin totesin, että esimerkiksi insinöörien joukossa on sitkeitä sissejä, jotka eivät ole kiinnostuneita työskentelemään odotusarvojaan pienemmällä palkalla.

Toisaalta, ikävänä puolena leikkauksissa on se, että ne iskevät myös osa-aikatyössä oleviin, vaikkapa kaupan kassoihin. Tästä Soininvaaralla on painavaa asiaa: https://www.soininvaara.fi/
Tullaan siihen ongelmaan, että työnteon kannustavuus vähenee joillakin ihmisillä. Asumistukeen tehtävät leikkaukset, omistusasuntotukea lukuun ottamatta, voivat lyödä hallituksen työllisyystavoitteita korville.

Nähdäkseni Soininvaaran linja tuntuu intuitiivisesti järkevämmältä: markkinat toimivat omaan tahtiinsa, eikä niitä voi hirveästi pakottaa tai ohjailla. Pienipalkkaiset työt eivät muutu palkankorotuksista enemmän työllistäviksi, vaan päinvastoin. Yrityksen ei kannata ottaa niin montaa töihin, jos palkat nousevat. Tällöin taas jokunen kaupan kassa poistuu työllisistä. Mutta jos tuettaisiin ihmisten asumista, ihminen voisi tehdä helpommin pienipalkkaista osa-aikatyötäkin.

Asumisen tukeminen on nähdäkseni tuettua markkinataloutta, mutta kuitenkin pysyy varsin kohtuullisissa rajoissa. Markkinat eivät siitä häiriinny, vaikka ihmiset saisivat asua kohtuuhintaisissa asunnoissa lähellä työpaikkaa. Ilmastovaikutuksiakin voi pohtia, ainakin silloin, joukkokuljetus ei ole kovin toimivaa ja etäisyydet pitkiä. Etätyön kasvattaminen on tietenkin ilmastotavoitteiden suhteen enimmäkseen positiivista, mutta kaikkia töitä ei voida tehdä etätöinä. Erityisen hupaisaa oli bongata ajatus puhelinmyyntityöhön liittyvästä helpotuksesta, jossa tiukkaa irtisanomislakia ei noudateta. Kannatettavaa, mutta so last season. Robotti soittaa sinullekin ihan pian.

Hallitus saattaa kohdata myös aidon spoilerin. Kokkareiden ei kannata lukea eteenpäin. Ikuinen uudistajien mieliharmi, perustuslakivaliokunta saattaa kumminkin iskeä joihinkin sosiaaliturvan leikkauksiin aika vahvasti. Tällöin olisi suotavaa, että valikoimista löytyisi myös muita leikkauskohteita.
 

Hexa

Jäsen
Orpo sanoi viimeksi tänään varsin suoraan, että meillä on Suomessa 300 000 avointa työpaikkaa ja niitä ei saada nyt täytettyä, kun on työvoimapula. Orpo ei ole ollut työtön, koska hän ei selvästi tiedä, millaisia paikkoja n. 250 000 näistä avoimista työpaikoista on.
Suurin ongelma näissä paikoissa on kun kysyntä ja tarjonta ei vaan kohtaa. Eli paikkoja ei saada täytetyksi kun ei löydy työnantajan mielestä tarpeeksi päteviä hakijoita omalta alueelta. Muualla päin Suomea voisi kyllä olla juuri sopivia hakijoita kyseiseen työhön. Firmat eivät ota helpolla riskiä ja palkkaa pitkäaikaistyötöntä tai liian iäkästä vaikka lähettäisi kuinka monta hakemusta. Joskus voi tietysti jollakin käydä tuuri, jos on onnistunut hyvin haastattelussa, jos on sinne asti päässyt.

Orpo kuten moni muukin syyllistyy yksinkertaistuksiin ja olettaa myös esimerkiksi työvoiman liikkuvuuden olevan helppoa. Ei suurimmalle osalle työttömistä jotka joutuvat tasapainoilemaan talouden kanssa ole kuitenkaan mikään helppo ratkaisu muuttaa työn perässä toiselle puolelle Suomea. Se vaatisi monelle heti kättelyssä lainan pankista pelkän muuton ja asioiden järjestelyjen takia ja myöntäisikö pankki edes lainaa työttömälle.

Aina välillä tulee näitä selviytymistarinoita, mikä on tietysti hienoa, mutta kaikille se ei vain yksinkertaisesti ole mahdollista tai ainakaan kovin helppoa. Silti uskon, että vähintään 90% työttömistä olisi varmasti valmis lähtemään vaikka heti töihin, jos vain löytyisi työpaikka edes kohtuullisilla ehdoilla. Elämäntapatyöttömien ja muiden taiteilijoiden osuus on loppupeleissä melko pieni yhteiskunnan kannalta, vaikka media tietysti tekeekin näistä mielellään klikkiotsikoita. Edellämainitut pitäisi muutenkin siivota kortistoista ja siirtää kokonaan muiden tukien piiriin. Työttömyyteen ja työllistymiseen liittyvät asiat eivät kuitenkaan ole aina niin helppoja ja yksinkertaisia asioita ratkaista, kuin päältä päin voisi luulla.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Edellinen hallitus pidensi oppivelvollisuutta ja samalla laajensi koulutuksen maksuttomuutta. Tämä oli hyvä asia. Samalla perusopetuksen puolella jäätiin kaipaamaan resursseja. Nykyinen hallitus on esittänyt perusopetukseen 200 M€:n lisäystä, mutta samalla kunnilta ollaan leikkaamassa 125 M€. Toivottavasti tuo 200 M€ tulisi nyt sitten korvamerkittynä rahana, eikä uppoa kuntien pohjattomiin kassoihin.

Täällä on paljon keskusteltu siitä, että työn vieroksujille pitää tehdä jotain. Minulla on sen 25 vuoden aikana, mitä olen yläkoululaisia opettanut, ollut ihan muutamia oppilaita, jotka suoraan ovat sanoneet aikovansa jättäytyä kotiin. Mutsi maksaa tai tukea saa sossusta. Muuten kaikilla on ollut jokin suunnitelma ysiluokan jälkeiselle ajalle. Kaikilla ei ihan selvä, mutta kuitenkin. Ja minulla on ollut tapana jututtaa kaikki ysiluokkalaiseni kaksi kertaa vuoden aikana, vaikka en opo olekaan. Oppilaanohjaus nykyään kuuluu kaikille opettajille.

Vaikka tulevaisuuden suunnitelmat ovat olemassa, enemmän tai vähemmän, silti suuri osa nuorista päätyy työttömiksi ja ilman opiskelupaikkaa. He syrjäytyvät. Osa elää sukulaisten tuella, osa yhteiskunnan, joillekin käy todella huonosti. Kaikki käyvät yhteiskunnalle todella kalliiksi, jos puhtaasti rahan kautta ajatellaan. Inhimillinen kurjuus päälle.

Löysin tällaisen hyvän artikkelin nuorten syrjäytymisestä. Minulle siitä päällimmäisenä jäi mieleen se, että nykyään ei oikein kukaan ota kunnolla vastuuta nuoren asioista. Apua kyllä olisi saatavilla, mutta se on ripoteltu ympäriinsä. Nämä nuorten asiat pitäisi selkeästi keskittää jonkin tahon hoidettavaksi, kaikki apu samasta paikasta. Suomessa syntyvyys on niin pientä, että ei ole varaa menettää ketään. Omille oppilailleni vastaan usein, kun kitisevät jostain tehtävästä "miksi tää pitää tehdä" tai "miksi tätä opiskellaan" niin siksi, että te maksatte minun eläkkeeni.

Nuorten syrjäytyminen on Suomen suurin ongelma
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tässä kuitenkin Mikko Porvali -kirjailija, juristi, rikostutkintaan erikoistunut poliisi ja tiedusteluhistorian tutkija - pyörittelee Junnilan ministeriyttä.

En tiedä yhtään millainen heppu tuo Junnila on, mutta jos tämän Porvalin päättelyketjun ydin on siinä, että Junnila on tokaissut hänelle annetun ehdokasnumeron "88" olevan "voittava numero" (joka muuten symboloi kiinalaisessa kulttuurissa menestystä ja onnea, ellei sitten Putinin tavoin halua nähdä natseja kaikkialla), niin on nämä syytökset aika foliohattuisella pohjalla. Ja vaikka Junnilalle numero 88 toisi ensimmäisenä mieleen Adolf Hitlerin (itselleni se tosiaan tuo ensimmäisenä mieleen kiinalaisen onnenluvun ja pianonkoskettimet - 88 keys Dick Tracyssa), niin olisi toisaalta outoa viitata Adolfiin voittajana, sillä Adolf hävisi.

Niin tai näin, mutta ehkä voidaan odottaa vähän mitä hän ministerinä tekee, ennen kuin aletaan rasvata köyttä löyhien hypoteesien perusteella ja tuomitsemaan joku aika raskaalla leimalla. Jos siis ainoat todisteet hänen natsiudestaan on se, että piti puheen siinä Turun terrorismitapahtuman muistotilaisuudessa (joka on aika loistava foorumi persulle kuin persulle saavuttaa näkyvyyttä rajat kiinni-kannattajakunnalta) ja tämä 88 = voittava numero.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toinen mielestäni ongelmallinen on opintotuet. Suomen järjestelmä pitäisi luoda enemmän sille pohjalle, että opiskelu kustannetaan lainalla, jonka valtio takaa jokaiselle halukkaalle. Valmistuttuaan jokainen sitten maksaa tämän lainansa pois. Ei siis kerätä verorahoin taas rahaa nykyiseen himmeliin, vaan vastuullistetaan opiskelijat ottamaan vastuu siitä, että he ilmaisen koulutuksen saadessaan myös sitoutuvat sen myöhemmin maksamaan. Tällöin esimerkiksi sillä ei olisi merkitystä, muuttaako opiskelija ulkomaille. Sille osalle joka jää opiskelusta huolimatta työelämän ulkopuolelle, valtio mahdollistaisi tuon lainan maksun ainakin jossain suhteessa.
Tästä palataan siihen, mitä itse olen sanonut monen monta kertaa, että juuri tätä järjestelmää kansan ei pidä haluta ja tätä systeemiä ei missään nimessä tulisi lanseerata Suomeen. Asiaa on tutkittu useita kertoja ja Suomi on yksi harvoista maista, joilla kouluttautumalla voi oikeasti muuttaa yhteiskunnallista statustaan. Valtio ei voi velvoittaa opiskelijoita ottamaan lainaa, joten hyväosaiset sijoittavat lapsiinsa ja maksavat heidän koulutuksensa. Köyhät eivät opiskele tai köyhät velkaantuvat opintojen aikana suhteessa vertailuryhmäänsä. Toki mitään täydellistä systeemiä ei voi luoda, mutta juuri lainapainotteinen opintojen maksaminen tuottaa tuloksen, jossa kannustin muodostuu köyhälle opiskella ainoastaan alin pakollinen tutkinto. Se, että köyhät jäävät yliopisto- ja jatko-opintojen ulkopuolelle puolestaan ruokkii sitä sukupolvesta toiseen syntyvää luokkayhteiskuntaa, jossa heidän lapsensa ovat samassa tilanteessa kuin vanhemmatkin.

Vaikka paperilla opintojen lainapainotteisuus varmasti kuulostaa hyvältä niin tästä huolimatta lopputulos on liian usein se, että opinnoissa ovat ne, jotka taustansa puolesta ovat riittävän varakkaita ja muille jää muut hommat tehtäväksi. Tämä puolestaan luo sen luokkayhteiskunnan pohjan uudestaan ja uudestaan. Ei missään nimessä ainakaan minun mielestäni kannata muuttaa sitä ainoaa systeemiä, joka Suomessa on osoittautunut kansainvälisessäkin vertailussa menestykseksi.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Jussi Halla-aho aamulla: Höpötystä sananvapaudesta ja miten eduskunnassa keskustelu tulee muuttumaan.
Jussi Halla-aho äsken, kun demareiden edustaja kysyi hallitukselta ja pääministeriltä kantaa Junnilan äärioikeistokytköksiin: "Muistutan, että keskustelemme hallitusohjelmasta" ja antaa puheenvuoron seuraavalle.

Hienosti menee.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Jussi Halla-aho aamulla: Höpötystä sananvapaudesta ja miten eduskunnassa keskustelu tulee muuttumaan.
Jussi Halla-aho äsken, kun demareiden edustaja kysyi hallitukselta ja pääministeriltä kantaa Junnilan äärioikeistokytköksiin: "Muistutan, että keskustelemme hallitusohjelmasta" ja antaa puheenvuoron seuraavalle.

Hienosti menee.

Mikä tuossa meni huonosti? Jos demariedustaja on niin saatanan pöllö että ei tiedä mistä keskustellaan niin onko se Halla-ahon vika?

Katsos kun tuo Junnilan kytkös mihinkään ei liity millään tavalla hallitusohjelmaan. Sitä voi kysyä ja selvittää ihan muissa yhteyksissä eikä silloin kun sen aika ei ole.
 

Jeffrey

Jäsen
Jussi Halla-aho aamulla: Höpötystä sananvapaudesta ja miten eduskunnassa keskustelu tulee muuttumaan.
Jussi Halla-aho äsken, kun demareiden edustaja kysyi hallitukselta ja pääministeriltä kantaa Junnilan äärioikeistokytköksiin: "Muistutan, että keskustelemme hallitusohjelmasta" ja antaa puheenvuoron seuraavalle.

Hienosti menee.

Niin, kyllähän kokouksen puheenjohtajan tehtävänä on pitää keskustelu palaverin agendassa. Tottakai avointa keskustelua pitää käydä, mutta ei kokoustyöskentelystä tule yleisellä tasolla yhtikäs mitään jos palaverin agendan mukaista keskustelua ei käydä - vaan keskustelu siirtyy täysin muihin asioihin.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Junnila on siinä mielessä - tai siinäkin mielessä, aika näyttää - huono valinta, että hänen kytköksensä uusnatseihin on asia, johon on helppo tarttua. Ja varmasti myös tartutaan.
Olisi mielenkiintoista tietää miksi persut hänet päättivät valita ministeriksi, onko siinä jotain kompetenssia takana vai onko tuo joku myönnytys laitaoikeistolaisille kannattajille.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tässä nyt tulee pakosta vähän sellainen vaihe, ettei ole kauhean paljon järkevää keskusteltaa. Syksyllä epäilemättä sitten aletaan näkemään minkälaisen konkreettisen muodon hallitusohjelman linjaukset alkavat saada, mutta sekin on sangen pitkä prosessi. Ei ole tullut vastaan - en ole kyllä etsinytkään - että minkälainen lainsäädännöllinen aikataulu on tiedossa, josko sellaista vielä on julkisuuteen edes tullut. Ihan vasta ensimmäinen vaihto menossa. Early days.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Olisi mielenkiintoista tietää miten tuo onnistuu ns. Tavallisella työajalla.

Itsekin reilut 10 vuotta hommia tehneenä tiedän jotain palkkauksesta ja tavoista saada enemmän tiliä. Toki pääkaupunkiseudulla maksetaan hieman enemmän.

Mutta jos nyt kaikki pyhät sattuu pyhärikkaana kuukautena olemaan töissä, niin kyllä siitä voi lisiä tulla ihan hyvin, mutta ei lähelläkään niin paljoa, että oltaisiin 4k luokassa, kun lasketaan peruspalkka plus lisät. En tiedä sitten jos tekisi kaikki pyhät yövuoroa, mutta se ei ole mahdollista.

Kahdella työllä mahdollista kyllä saada tiliä, mutta puhuit normaalista työajasta.

Tekee yksityisellä työnantajalla kotihoitohommia kovemmalla liksalla mitä TES määrää, 50% tunneilla. Täyttää loput 50% viikonloppuvuoroilla keikkaillen ja hyödyntää PK-seudulla (ainakin Kirkkonummi, Espoo) jonkinlaista bonus-järjestelmää, jossa keikkalaiselle maksetaan bonus, jos ottaa tietyn määrän vuoroja kuukauden(?) sisällä.

Miinuspuolena tuossa toki (hänen mukaansa) se, että välillä joutuu menemään keikoille myös ei-niin-miellyttäviin tehtäviin tai paikkoihin. Ei kuitenkaan valita, kun on kuitenkin oma valinta.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
@Jeffrey @Murkula

Missäs vaiheessa arvoisat ministerit ottavat sitten kantaa tähän asiaan? Jussiko ilmoittaa kesälomien jälkeen, että tänään saa sitten kysyä kiusallisen kysymyksen, mutta kivasti. Ja liittyyhän se hallitukseen, kun kyseessä on hallituksen ministeri ja ministerin tomintaedellytykset.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
@Jeffrey @Murkula

Missäs vaiheessa arvoisat ministerit ottavat sitten kantaa tähän asiaan? Jussiko ilmoittaa kesälomien jälkeen, että tänään saa sitten kysyä kiusallisen kysymyksen, mutta kivasti. Ja liittyyhän se hallitukseen, kun kyseessä on hallituksen ministeri ja ministerin tomintaedellytykset.

No eihän edellinenkään hallitus vastannut kiusallisiin kysymyksiin, joita esitettiin. Tai siis vastasi joo, mutta vastauspuheenvuoro itsessään ei lopulta sisältänytkään sitten vastausta siihen itse kysymykseen. Ainakin Saarikko ja Kiuru olivat tässä mestareita, myös Marin ja Ohisalo siinä kunnostautuivat välillä.
 

Jeffrey

Jäsen
@Jeffrey @Murkula

Missäs vaiheessa arvoisat ministerit ottavat sitten kantaa tähän asiaan? Jussiko ilmoittaa kesälomien jälkeen, että tänään saa sitten kysyä kiusallisen kysymyksen, mutta kivasti. Ja liittyyhän se hallitukseen, kun kyseessä on hallituksen ministeri ja ministerin tomintaedellytykset.

Perussuomalaisten johto kommentoi tätä asiaa tuoreeltaan elokuussa 2019.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Perussuomalaisten johto kommentoi tätä asiaa tuoreeltaan elokuussa 2019.
En löytänyt ainakaan Suomen Uutisista mitään sen kummempaa kannanottoa. Jussin muistan tuumanneen, että hyvä homma.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös