Mainos

Petteri Orpon hallitus

  • 1 566 832
  • 18 597

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eivät taida ihan ehtiä ennen hallituksen ministerien valitsemista?

Vakavammin, paljon riippuu hallitusohjelman tulkinnasta ja tulevasta budjetista 2024. Syksyllä voi tuulla kovaa.
Voisi ainakin Vasemmistonuorilla, antifa-ryhmillä ja Varisverkostolla olevan jo jotain tekeillä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin? Eduskunta ja hallitus muuttavat lakeja. Sitä varten he siellä ovat. Se, että joku hallitusohjelman kirjaus on jonkun mielestä laiton, on melkoisen typerä huomio.
Tuo pätee siltä osin, kun kyse on Suomen lainsäädännöstä, sitä eduskunta voi muuttaa. Mutta tuossa lainatussa artikkelissa viitataan myös EU:n oikeuteen ja lainsäädäntöön.

"Olen saattanut Suomen Pankin johtokunnan nimissä hallituksen muodostajan tietoon, että neuvottelutuloksen kohdan 9.1. kirjaukset ovat ongelmallisia ja ristiriitaisia EU:n oikeuden ja Suomen lainsäädännön kanssa. Korostan, että tämä ei ole poliittinen vaan valtiosääntöoikeudellinen kysymys”, sanoo Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.
”Euroopan unionin ja Suomen lainsäädännössä turvataan aivan yksiselitteisesti keskuspankin itsenäisyyden ja riippumattomuuden periaate. Sen keskeinen elementti on kielto vastaanottaa ohjeita miltään ulkopuoliselta tehtäviensä hoitamiseksi. Hallitusohjelman kirjaus lienee työtapaturma. Ainakin toivon niin”, pääjohtaja Rehn sanoo.
 

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Jätät nyt huomiotta sen, että sen moottoriveneen maksaakseen on päässyt osallistumaan yhteisiin talkoisiin jo varsin suuressa mittakaavassa. Kyllä se Suomen hyvinvointivaltio toimi varsin hienosti myös 2000 luvun alussa, vaikka Rytsölöillä oli Lamborghinit ja nokiamiljonääreillä hulppeat kesämökit.

Jos niistä köyhistä halutaan pitää huolta, niin me vain tarvitaan enemmän asioita joita voidaan verottaa. Juuri niitä rytsölöitä ja nokiamiljonäärejö, vaikka se sitten suomalaisella geeniperimällä tunnetasolla tuntuukin ikävältä kun sillä on hieno auto ja tolla hieno mökki.
Juuri näin on asianlaita. Suomi tarvitsee lisää uutisia miljonäärejä tänne. Mitä enemmän he ostavat palveluita ja tavaroita sitä enemmän valtio hyötyy... se ei ole keneltäkään pois.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jos asialla on Kokoomuksen puheenjohtaja tai ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja ja entinen ulkoministeri, pidän puheita asiattomana. Ei Marin mikään Lenin (rautanyrkki tapattamassa eri mieltä olevia) ollut ja tätä tarkoitan. Joku taas voisi pitää Marxiin vrt jopa ihailuna.
Aha. Eli asiallisuus on kiinni sanojansa tai esittäjänsä poliittisesta asemasta. Minusta tuo on sangen erikoinen näkemys.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tähän ilmiöön auttaa kuitenkin loman pitäminen politiikkakeskustelun seuraamisesta - pikku breikin jälkeen kun törmää muualla palstalla samojen nimimerkkien kirjoituksiin huomaa, että nämähän on perhanan fiksuja ihmisiä.
Ehkä tunnen pienen piston sydämessäni, mutta älä hyvä mies pidä mitään breikkejä, vaikka hermot olisikin riekalaina.

Kyllä poliittinen keskustelu kaipaa tälläkin palstalla molempia osapuolia ja vaikka poliittisesti eri leirissä olemmekin, niin ihan mielellään sinunkin ajatuksia lukee. Usein kun ne ovat kuitenkin hyvää ja ennenkaikkea asiallisesti kirjoitettua asiaa ja saattaa myös omatkin ajatusmaailmat ja aatteet, ellei muuttua, niin ainakin pistää pohtimaan. Sama toki toisinpäin, että hyvistä ajatuksista kannattaa pohtia myös omia kantoja.
 
Viimeksi muokattu:

mike owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
tepsi, hjk ja kiisto
Milloinkohan näemme ensimmäiset suurmielenosoitukset oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan? Agitaatio vasemmalta on ollut retoriikaltaan sellaista, etteikö kohta jotain konkreettista tapahtuisi. Toki keskivertosuomalaisen kynnys jalkautua protestoimaan on tunnetun korkea esimerkiksi ranskalaisiin verrattuna ja monelle some on riittävä venttiili, mutta jotain olettaisi tapahtuvan.
Toivottavasti laittomista- ja tukilakoista päästään eroon jollain aikavälillä. Tietenkin duunareilla on oikeus mennä lakkoon, mutta rajansa kaikella.

Itse veikkaan, että mielenosoituksia tulee olemaan runsaasti seuraavan neljän vuoden aikana. Ammattiyhdistysliike ja oppositio ei tykkää tulevasta hallituksesta laisinkaan.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Se on yksi Suomen suurimmista ongelmista, että täällä ei olla onnellisia kasvavista verotuloista.
Orpon hallitus vaikuttaa toimivan juurikin kuvailemallasi tavalla, kun pyrkii muodostamaan lainsäädännöllä palkankorotuskartellia työehtosopimusneuvotteluihin. Tällä tavoin siis käytännössä merkittävästi vaikeutetaan palkkojen kehittymistä (ja verokertymän kasvamista), vaikka alan tuottavuus parantuisi kuinka. Kerrassaan kummallista kateuspolitiikkaa duunareita vastaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Risa

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Juuri näin on asianlaita. Suomi tarvitsee lisää uutisia miljonäärejä tänne. Mitä enemmän he ostavat palveluita ja tavaroita sitä enemmän valtio hyötyy... se ei ole kenenkään pois.

Sitten voidaan taas kauhistella kuinka tulo- ja varallisuuserot kasvavat ja maa on menossa päin helvettiä. Parempi vain, kun kellään ei olisi mitään, niin ei olisi tulo- ja varallisuuserojakaan.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ei ala itkut ja kyyneleet vaan tosiasioden kertominen.

Hallitusohjelmassa on valuvikoja ja se on epäoikedenmukainen, tyypillinen oikeistohallutuksen ohjelma jossa suositaan niitä joilla jo muutenkin menee hyvin.

Hauskuus tulee enemmän siitä keitä esim. Perussuomalaiset valitsee ministereiksi ja heidän tekemisestään. Kohta siellä saattaa olla Tynkkynen tekemässä ulkomaankappaa, luoja varjelkoon että laitettaisiin vähemmän tärkeään rooliin.

Sieltä tulee aivan yhtä uskottavat ministerit kuin miltä tahansa muulta puolueelta. Pahoittelut, että puhkaisen kuplaasi. Mutta toki saa olla erimielinen, mutta sitten toki voisit kertoa miten nimet esim Purra, Halla-Aho, Meri ovat koomisempia ministereitä kuin vaikkapa Rinne, Mikkonen, Kiuru.

Tämäpä tässä, en itsekään oikeistohihhulina pidä ohjelmaa ongelmattomana, mutta kooman pitää olla ohi. Ei voi odottaa ihmettä.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Hallitusohjelman maahanmuuttopoliittiset kiristykset saavat kritiikkiä.

Kyllä. Asiaa kysyttiin seuraavilta:

Suomen Pakolaisapu
Sahan-Seura

Molemmat tekevät työtä, josta saavat rahaa valtiolta turvapaikan hakijoiden perehdyttämiseen ja pakolaisten kotouttamiseen.

He ovat sitä mieltä, että nyt mennään väärään suuntaan ja Suomi toimii väärin. Lisäksi tuli esille, että kiintiö on muuttumassa korvamerkityksi. Se tarkoittaa, että Suomi valikoisi esimerkiksi kansalaisuuden perusteella, ketä turvapaikanhakijoita se ottaisi vastaan.

Kokoomus on faktisesti halunnut vähentää muita turvapaikanhakijoita Suomeen kun Ukrainasta tulee väkeä. Kokoomus on myös halunnut muuttaa kiintiön korvamerkityksi, mikä olisi nyt toteutumassa. En tiedä tarkkaan PS:n kannoista, mutta ymmärsin heidän pitävän Tanskan demarien mallissa sitä osaa hyvänä, jos pyritään 0 pakolaiseen vuodessa.

Tähän ei menty, mutta valikointi sopii varmasti PS:lle kuten sopii KD:lle ja RKP:lle. Tällä saattaa olla iso merkitys Suomelle 20-30 vuoden päästä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Sieltä tulee aivan yhtä uskottavat ministerit kuin miltä tahansa muulta puolueelta.

PS:n lista on mielenkiintoinen nähdä. Joku tai eräs heitti somessa, että Rydman on ministeriksi ehdolla, mutta kannatus ei ehkä riitä. Muuten taitavat olla odotettuja nimiä ja Puisto ehkä vähän sivusta. Rydmanin arvuuttelija ei Halla-ahoa maininnut. Pitäisin näin ulkopuolisena, jos Halla-aho olisi sisäministeri. Pääosin fiksuja puheita ja näkemyksiä Venäjästä jo pitkään.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ihmisiä ei voi toimintakykynsä puolesta asettaa samaan riviin.

Anorektinen ei ala syödä, kun hänelle kertoo, että kannattaisi syödä. Pahimmillaan se tappaa hänet.

Alkoholisti ei ala raitistua, kun lääkäri kertoo, että juomisen jatkaminen johtaa ennen aikaiseen kuolemaan.

Lihava ei laihdu, vaikka häntä kuinka valistettaisiin ylipainon haitoista ja yhteiskunnallisista kuluista. Länsimaiden ylipaino-ongelma on kaikesta tiedosta huolimatta massiivinen.

Masentunut ei parane, kun hänelle sanoo, että kun vain otat itseäsi niskasta kiinni, alat liikkua ja etsit päiviisi aktiivista tekemistä, toimintakykysi alkaa kohentua.

Eikä syrjäytynyt lopeta syrjäytymistään, kun häntä kepitetään.

Kovat keinot auttavat ihmisiin, joilla on todellinen valinnanmahdollisuus, mutta esimerkiksi pitkäaikaistyöttömissä on niin huonokuntoista sakkia, ettei sitä ensiksikään kukaan työnantaja halua töihin, ja vaikka tahtoisikin, niin ei se ole sinne kykenevä menemään.

Jos järkeä käyttäisi, ensin työttömistä pitäisi kartoittaa ihmiset, joilla on edellytykset selvitä työelämässä. Näihin keppi voi purra, jos vain työnantajat velvoitetaan heitä palkkaamaan. Muut pitäisi siirtää terveydenhuollon piiriin.

Ilman työnantajille määrättyjä palkkausvelvoitteita ja kovaa panostusta koulutukseen valtava osa pitkäaikaistyöttömistä pysyy pitkäaikaistyöttöminä. Heidän kepittämisensä on pelkkää epäinhimillisyyttä.
Asiallisia näkökantoja. Koska työttömien joukko on hyvin heterogeeninen, niin näyttää siltä, että tarkastelemme heitä paitsi kovin eri suunnista, niin myös ehkä erilaisia ryhmiä painottaen. Tuot esille erityisesti pitkäaikaistyöttömien, mahdollisesti kroonisista sairauksista kärsivien, ikääntyneiden osaamispäivityksen puutteessa olevien, ja muiden työttömiksi tilastoitujen mutta vaikeasti työllistyvien kulmaa. On ihan selvää, että tämän tyyppisten työttömien kohdalla ”työttömyystyöt” - tai melkein kaikki muutkin toimenpiteet - eivät edistä monenkaan työllistymistä. Mielestäni tässä joukossa on kuitenkin ihmisiä, jotka kykenisivät antamaan vastikkeena työpanosta ainakin jonkinlaisesta osasta saamaansa pitkäaikaista yhteiskunnan tukea. Jokainen ei ole siinä kunnossa, sekin on selvä.

Minä lähestyin asiaa lähinnä sen työttömien osan näkökulmasta, jotka ovat ainakin kohtuullisen työkykyisiä ja ammattitaidoiltaan validia väkeä työmarkkinoille joko sellaisenaan, tai osaamispäivityksen kautta joko takaisin omalle alalle tai alanvaihtajana toiselle alalle. Heitäkin on työttöminä jatkuvasti. Osa työllistyy nopeasti, osa hitaasti, osa ei jostakin syystä tunnu työllistyvän oikein mitenkään. Tälle porukalle turvaverkosta on saattanut tulla helppo tapa elää päivästä toiseen, varsinkin jos kämppä on jo velaton, mökkikin joutaisi myyntiin, ja säästöjä on kertynyt jonkin verran. Mitäpä sitä nyt töihin kiirettä pitämään, ainakaan niin kauan kuin reilu ansiosidonnainen ilmestyy tilille säännöllisesti. Mielestäni tuon kansanosan pitkittynyt lepuuttaminen ansiosidonnaisella ei ole yhteiskunnan kannalta erityisen tärkeää. Onhan se hienoa, jos yhteiskunnalla olisi tällaiseenkin varaa, mutta mielestäni nyt tilanne ei ole se.
 

Etana#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomalaiset maailmalla
Sieltä tulee aivan yhtä uskottavat ministerit kuin miltä tahansa muulta puolueelta. Pahoittelut, että puhkaisen kuplaasi. Mutta toki saa olla erimielinen, mutta sitten toki voisit kertoa miten nimet esim Purra, Halla-Aho, Meri ovat koomisempia ministereitä kuin vaikkapa Rinne, Mikkonen, Kiuru.
Kyseinen kolmikko ei niinkään vaan itseäni kans mietityttää/pelottaa/huvittaa et ketkä ne neljä muuta on. Puisto kenties mutta entä sen jälkeen?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko

Jeffrey

Jäsen
Ei näitä asioita saavuteta heikoimpien asemaa entisestään heikentämällä. Ja tuo kateuskortti nyt muutenkin alkaa olla mennyttä maailmaa. Mutta se tästä.

Tämähän oli sinun pointtisi, ettei köyhää auta se jos varakkaampi henkilö maksaa lisää veroja tienaten itse siinä samalla lisää. Eikö tämä nyt ollut juuri sitä kateutta? Siinä olen ehdottomasti samaa mieltä, että tästä kateudesta tulisi jo päästä yli ja iloita jos valtio tienaa enemmän meidän kaikkien yhteisiin juttuihin.

Älä perkele, eipä ole tullut mieleen. Palkasta jää jo nyt ihan hyvä siivu käteen ja sijoitettavaksi, niin varmasti se lohduttaa sitä työtöntä työnhakijaa että ylemmällä keskiluokalla on nyt vähän enempi rahaa sijoitettavaksi. Kivahan se on katsella kuinka raha tulee rahan luo, syö sinä sitä makaroonia tai mee töihin, laiskimus.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
En nyt muista tarkkaan, mutta eiköhän väki ollut ihan yhtä kierroksilla edellisen hallituksen suunnitelmista. Toki eri väki.
Antti Rinteen hallitusketjun ensimmäisessä viestissä puhuttiin siitä kuinka Keskusta sai estettyä veronkorotukset joilla oltaisiin teurastettu suomalaiset yritykset, kuinka Suomi on Kreikan ja Venezuelan tiellä. Kyseinen ketju avattiin 28.5.2019. Antti Rinne ilmoitti että sopuun hallituksen muodostamisesta on päästy 2.6.2019 ja hallitusohjelma julkaistiin 3.6.2019. Siihen mennessä ketjuun oli kirjoitettu noin 12 sivua viestejä. En siis alkaisi puhumaan siitä kuinka tämä Orpon hallitus on kerännyt jotenkin poikkeuksellisen paljon polemiikkia heti hallitusohjelman julkistamisen jälkeen.
 

otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
لօҟҽɾìէ
Tässäkin voisi käyttää ehkä yhtä Euroopan tunnetuinta äärioikeistotutkijaa. Saksalaista sosiologi Wilhelm Heitmeyeria. Esittely löytyy tästä. Jotta jokin ryhmä on äärioikeistolainen, tarvitaan myös väkivaltainen pyrkimys kaataa yhteiskunta. Samaan Suomessa ovat päätyneet mm. Jouko Jokisalo ja Markku Jokisipilä.

Tunnettujen suomalaisdemarien sekoilu äärioikeiston ja fasismin kanssa on käsittämätöntä. Asiaan perehtyneistä tutkijoista varmaan 60-70 prosenttia on humanisteja, liberaaleja ja vasemmistolaisia.

Demarikieli tarttuu ja tuo sinunkin "Millä termillä äärioikeistoa pitäisi Euroopassa kutsua, että Kokoomuslaiset eivät pahoita mieltänsä" on siitä yksi ikävä osoitus.
Wilhelm Heitmeyerin näkemyksen mukaan äärioikeistolaisuus ei välttämättä edellytä väkivaltaa. Heitmeyerin tutkimus on keskittynyt äärioikeistolaisuuteen, väkivaltaan, muukalaisvihaan ja sosiaaliseen hajoamiseen, ja hän korostaa näitä ilmiöitä ruokkivia sosiaalisia olosuhteita. Hän kehitti sosiaalisen hajoamisen teorian selittämään väkivaltaa, äärioikeistolaisuutta ja etnisiä/kulttuurisia konflikteja, väittäen, että hajoamisen kokemus ja pelko lisäävät konfliktien määrää ja vähentävät kykyä säädellä niitä.

Heitmeyerin tutkimus on myös keskittynyt nuorten äärioikeistolaiseen suuntautumiseen ja sen rooliin väkivallan oikeuttamisessa, mikä viittaa siihen, että hän pitää väkivaltaa mahdollisena äärioikeistolaisuuden seurauksena, mutta ei välttämättömänä määrittävänä piirteenä.

Haastattelussa Heitmeyer käsitteli, kuinka tietyt asenteet väestössä voivat oikeuttaa väkivaltaa, kun ne nähdään normaaleina, korostaen väkivaltatekojen erottamisen sosiaalisesta ilmapiiristä tärkeyttä. Hän ehdottaa, että väkivaltaa tekevät pääasiassa nuoret, mutta väkivaltaa oikeuttavat vihamieliset asennemallit tulevat usein vanhemmilta sukupolvilta. Tämä osoittaa, että hän näkee väkivallan äärioikeistolaisuuden ilmentymänä, joka nousee tietyistä sosiaalisista olosuhteista, mutta ei ole "äärioikeistolaisuuden" termin sisäänrakennettu osa.

Heitmeyer keskustelee myös siitä, kuinka sosiaalinen hajoaminen ja disorientaatio voivat johtaa tiettyjen ryhmien syrjintään, mikä voi vuorostaan edistää äärioikeistolaisuuden nousua. Hän toteaa lisäksi, että nämä ilmiöt ovat yleisempiä taloudellisesti heikoilla alueilla, mikä viittaa siihen, että taloudellinen konteksti on äärioikeistolaisuuden synnyssä keskeinen tekijä.

Kaiken kaikkiaan vaikuttaa siltä, että Heitmeyer näkee äärioikeistolaisuuden monimutkaisena sosiaalisena ilmiönä, johon vaikuttavat erilaiset tekijät ja joka voi ilmetä eri tavoin, mukaan lukien mutta ei rajoittuen väkivaltaan.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kyseinen kolmikko ei niinkään vaan itseäni kans mietityttää/pelottaa/huvittaa et ketkä ne neljä muuta on. Puisto kenties mutta entä sen jälkeen?

Noh Tavio on vähän tahvo, mutta ihan samanlaisia siellä on historiassa riittänyt ministereinä, että siinä yksi. Puisto on korkeasti koulutettu ja hyvin maltillinen, ihme jos hänkin on naurattava vaihtoehto. Ihan samaa itkua tämä ”ei riitä uskottavia ministereitä” kuin tämä populismi-huutelu, niin ja sama porukka takana.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Wilhelm Heitmeyerin näkemyksen mukaan äärioikeistolaisuus ei välttämättä edellytä väkivaltaa.

No kun ei ole totta. Esimerkiksi AfD:tä ei Heitmeyerin mukaan voi yhdistää käsitteeseen Rechtsextremismus, sillä puolue ei lietso väkivaltaa. Suomessa ei ole äärioikeistolaista hallitusta. Minkäänlaista todistetta asiasta ei ole esitetty.

e: Tässä on aika hyvin määritelty nykyään äärioikeisto ja radikaalioikeisto sekä tuotu eri tutkijoiden näkemys eroista:

 
Viimeksi muokattu:

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
He ovat sitä mieltä, että nyt mennään väärään suuntaan ja Suomi toimii väärin. Lisäksi tuli esille, että kiintiö on muuttumassa korvamerkityksi. Se tarkoittaa, että Suomi valikoisi esimerkiksi kansalaisuuden perusteella, ketä turvapaikanhakijoita se ottaisi vastaan.

Kokoomus on faktisesti halunnut vähentää muita turvapaikanhakijoita Suomeen kun Ukrainasta tulee väkeä. Kokoomus on myös halunnut muuttaa kiintiön korvamerkityksi, mikä olisi nyt toteutumassa. En tiedä tarkkaan PS:n kannoista, mutta ymmärsin heidän pitävän Tanskan demarien mallissa sitä osaa hyvänä, jos pyritään 0 pakolaiseen vuodessa.

Tähän ei menty, mutta valikointi sopii varmasti PS:lle kuten sopii KD:lle ja RKP:lle. Tällä saattaa olla iso merkitys Suomelle 20-30 vuoden päästä.

Nyt menee käsitteet sekaisin. Turvapaikanhakijoille ei ole mitään kiintiötä, kiintiöpakolaisille on. Turvapaikanhakijoita voi tulla vaikka 10 000 jos on tullakseen. Heidän asiansa käsitellään tapauskohtaisesti, ja Migri päättää myönnetäänkö turvapaikkaa vai ei. Turvapaikanhakijoita ei voi korvamerkitä ennakkoon ja turvapaikkaa voi hakea kuka tahansa, joka Suomen rajalle pääsee.

Kiintiöpakolaiset ovat ennakkoon valikoituja ihmisiä, jotka tulevat suoraan Suomeen. Heidän avuntarve on selvitetty jo lähtömaassa. He ovat myös usein kokonaisia perheitä, tai sitten esim. äiti ja lapset. Tämä on nyt se kiintiö jota rajoitettiin persujen miellyttämiseksi. Taloudellisesti ihan mitätön juttu, mutta symbolisesti tärkeää persuille rajoittaa myös kiintiöpakolaisten maahan pääsyä.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ehkä tunnen pienen piston sydämessäni, mutta älä hyvä mies pidä mitään breikkejä, vaikka hermot olisikin riekalaina.

Kyllä poliittinen keskustelu kaipaa tälläkin palstalla molempia osapuolia ja vaikka poliittisesti eri leirissä olemmekin, niin ihan mielellään sinunkin ajatuksia lukee. Usein kun ne ovat kuitenkin hyvää ja ennenkaikkea asiallisesti kirjoitettua asiaa ja saattaa myös omatkin ajatusmaailmat ja vaatteet, ellei muuttua, niin ainakin pistää pohtimaan. Sama toki toisinpäin, että hyvistä ajatuksista kannattaa pohtia myös omia kantoja.
Mitään pistoa on turha tuntea, ei "teistä" kukaan ole mitään väärää tehnyt. Kuten sanoin, niin ongelma on omani. Eri asia on sitten rasistista/misogynistä/ennakkoluuloista/tms. paskaa tänne suoltavat nimimerkit, nekin menevät tunteisiin, mutta siitä syytän vain kyseisiä kirjoittajia.

Mitä tulee omaan kontribuutioon politiikkapuolen keskusteluihin, niin lukeudun enemmän "luen mutten kirjoita" -kategoriaan. Olen huomannut, että vaikka mielipiteitä ja näkemyksiä on, niin niiden tuottaminen kirjalliseen muotoon tuntuu olevan hankalaa nimenomaan päivänpoliittisessa keskustelussa. Varmasti osansa on silläkin, että tiedostan "vastapuolella" olevan volyymiylivoiman sekä sen, että moni heistä on minua paljon fiksumpi ja taitavampi sanankäyttäjä :)

Ja tosiaan, hyvä että nostit viimeisen pointtisi esille. Vaikka olen puhunut vastakkainasettelusta ja oikeistokirjoittajien (mielestäni) huonoista argumenteista, niin paljon siellä seassa on (mielestäni) hyvää ja omaan ajattelumaailmaani vaikuttanuttakin materiaalia.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ihmisiä ei voi toimintakykynsä puolesta asettaa samaan riviin.

Anorektinen ei ala syödä, kun hänelle kertoo, että kannattaisi syödä. Pahimmillaan se tappaa hänet.

Alkoholisti ei ala raitistua, kun lääkäri kertoo, että juomisen jatkaminen johtaa ennen aikaiseen kuolemaan.

Lihava ei laihdu, vaikka häntä kuinka valistettaisiin ylipainon haitoista ja yhteiskunnallisista kuluista. Länsimaiden ylipaino-ongelma on kaikesta tiedosta huolimatta massiivinen.

Masentunut ei parane, kun hänelle sanoo, että kun vain otat itseäsi niskasta kiinni, alat liikkua ja etsit päiviisi aktiivista tekemistä, toimintakykysi alkaa kohentua.

Eikä syrjäytynyt lopeta syrjäytymistään, kun häntä kepitetään.

Kovat keinot auttavat ihmisiin, joilla on todellinen valinnanmahdollisuus, mutta esimerkiksi pitkäaikaistyöttömissä on niin huonokuntoista sakkia, ettei sitä ensiksikään kukaan työnantaja halua töihin, ja vaikka tahtoisikin, niin ei se ole sinne kykenevä menemään.

Jos järkeä käyttäisi, ensin työttömistä pitäisi kartoittaa ihmiset, joilla on edellytykset selvitä työelämässä. Näihin keppi voi purra, jos vain työnantajat velvoitetaan heitä palkkaamaan. Muut pitäisi siirtää terveydenhuollon piiriin.

Ilman työnantajille määrättyjä palkkausvelvoitteita ja kovaa panostusta koulutukseen valtava osa pitkäaikaistyöttömistä pysyy pitkäaikaistyöttöminä. Heidän kepittämisensä on pelkkää epäinhimillisyyttä.

Mutta onko se uhriutuminenkaan mikään ratkaisu huono-osaiselle? Itsekin olen nuoruudestani lähtien kärsinyt liikuntaelinvamman lisäksi mm. dystymiasta (krooninen masennussairaus), mutta lopulta otin itseäni "niskasta kiinni" ja aloin lisätä liikuntaa ja muuta aktiivisuutta huonosta olosta huolimatta. Kas kummaa, lopulta tilanteeni ja oloni parani, vaikka näiden vaivojen kanssa elämän loppuun saakka todennäköisesti mennäänkin. En tietenkään väitä, että samat ratkaisut toimii kaikille, mutta jos nyt kyynisiksi kerran aletaan niin ihmisellä on lopulta ongelmiensa keskellä kaksi keskeistä vaihtoehtoa: Jäädä makaamaan sänkyyn loppua odottaen tai nousta ylös ja jatkaa taistelua.

Oma halu muuttaa omaa tilannettaan on ensiarvoisen tärkeää suunnanmuutoksen aikaansaamiseksi. Ihmistä on vaikeaa ellei jopa mahdotonta auttaa ellei autettavalla itsellään ole minkäänlaista tahdonvoimaa. Se on surullinen tilanne kaikkinensa.

Siitä olen samaa mieltä, että samalla kun yhteiskunta tarjoaa keppiä, niin muita käytännön tukitoimia täytyisi vastaavasti lisätä potentiaalisesti työkykyisten ihmisten palauttamiseksi työmarkkinoille. Tähän tulisi liittyä ihan laaja-alainen tuki elämänhallinnan kuntoon saattamiseksi ja se toki maksaa yhteiskunnalle, mutta onnistuessaan tuo säästöjä tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. On ihan kiistämätön tosiasia, että Suomessa kuten kaikissa maissa on ihmisiä, joiden elämä on osittain pilalla jo lapsuuden kotiolosuhteista lähtien, mikä kaikki vaikuttaa kielteisesti maailmankuvaan, itseluottamukseen ja mielenterveyteen. Toivoa kuitenkin aina on niin kauan kuin elämääkin.

Sosiaaliturvan pääpyrkimyksenä tulisi enemmänkin auttaa aupua tarvitsevaa ihmistä nousemaan omille siivilleen itsenäiseen ja antoisaan elämään kykeneväksi yksilöksi. Aina ja kaikissa olosuhteissa tämä ei toki voikaan toteutua, mutta nimenomaan enemmänkin yksilöllistä paneutumista ihmisten tilanteisiin tarvittaisiin, että he saisivat sellaista apua, joka mahdollistaisi työelämään paluun yhä useammalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös