Niinpä. Noissa on tes-kohtaisia erojakin ja asiat on neuvoteltu näin.Eihän niistä tarvitsisi, jos vuosipalkka pysyisi samana tuplapalkasta luovuttaessa.
Harvat kuitenkaan tahtovat palkanalennuksen.
Niinpä. Noissa on tes-kohtaisia erojakin ja asiat on neuvoteltu näin.Eihän niistä tarvitsisi, jos vuosipalkka pysyisi samana tuplapalkasta luovuttaessa.
Harvat kuitenkaan tahtovat palkanalennuksen.
Kuulostaa vain tottumisasialta. Jos työnantajalla on vaikeuksia houkutella työntekijöitä töihin silloin kun on työaika, on ongelma ihan muualla. Eikös se ole selkeä irtisanomisperuste jos töihin meno ei nappaa? Onkohan AY-liikkeeltä jo tullut ehdotuksia sunnuntaina netistä hankittujen tuotteiden korkeammasta hinnasta?Minulle tuo on ihan helppo ymmärtää. Juhlapyhille on tavallista arkipäivää vaikeampi saada työntekijöitä, ja siksi töihin suostuville on ihan perusteltua maksaa parempaa palkkaa.
Maanantaipäivän kappaleet voisi ainakin saada alennuksella.Onkohan AY-liikkeeltä jo tullut ehdotuksia sunnuntaina netistä hankittujen tuotteiden korkeammasta hinnasta?
Jos tuplapalkka pitää olla, niin se pitäisi olla sitten sovittu työehtosopimuksessa eikä laissa.
Onhan se tottumisasiakin, mutta ihan samalla lailla nämä pyhäkorvaukset on eri alojen palkoissa otettu huomioon, ja myös kokonaisansio vaikuttaa. Ei kukaan halua palkkaansa ehdoin tahdoin heikentää. Nuo sunnuntaihinnat on ihan pölhöpopulismia, sunnuntaityö kyllä peritään asiakkaalta ihan niihin vakiohintoihin sisällytettynä.Kuulostaa vain tottumisasialta. Jos työnantajalla on vaikeuksia houkutella työntekijöitä töihin silloin kun on työaika, on ongelma ihan muualla. Eikös se ole selkeä irtisanomisperuste jos töihin meno ei nappaa? Onkohan AY-liikkeeltä jo tullut ehdotuksia sunnuntaina netistä hankittujen tuotteiden korkeammasta hinnasta?
Niinpä. Työnantajan toiveen ymmärtää hyvin.Ehkä rajattua lisien poistamista voisi pohtia. Ei ole järkeä siinäkään, että Helsingin keskustassa ei saada kahviloita ym sunnuntaisin auki kun liikevaihto ei riitä kattamaan lisiä.
Muistan joskus nuorena (80-luvulla) ihmetelleeni, että miksi jouluna oli niin paljon poliiseja liikkeellä.Joskus kauan sitten liiton jäsenenä tehtaalla kolmivuorotyössä oli kokonaispalkankin kannalta oleellista, että sai erilaisia pyhä-, aattoilta- ja juhlapyhäkorvauksia tilille. Ei kai tilanne ole muuttunut ainakaan niin paljon etteikö näillä lisillä olisi merkitystä. Vanhempaa ikäluokkaa olleet eivät 100 ja 200 prosentin lisillä mielellään töihin esimerkiksi jouluaaton iltana tulleet.
Ymmärsinkö nyt oikein, että tämä työmatka-autoilun omavastuun korotus vähentää Vesalle käteen jäävää rahasummaa 50 eurolla vuodessa? Uutisessa ei kuitenkaan mainita sitä, että tuloverotus laskee hänenkin kohdallaan satasia vuodessa ja Vesa on niitä uuden hallitusohjelman voittajia.Minä uskon, että Vesakin ymmärtää että kaikki on edellisen hallituksen vikaa eikä yksikään puolue ole oikeasti luvannut yhtään mitään pensan hintaan tai työmatkakuluihin liittyen:
Matkakulut | Hallitus iskee tuhansien työmatkustajien lompakkoon – Töihin ajava: ”Työllä pitää pystyä elämään”
Vesa Visan työmatka on yli sata kilometriä päivässä. Ensi vuonna työmatka-ajosta tulee hänelle ja tuhansille muille kalliimpaa.www.hs.fi
Jos Vesasta tuntuu, että tekisi mieli arvostella halllitusta ja sen ohjelmaa tai kaivella vaalipuheita, niin kannattaisi Vesan ottaa Mauri ja Sebastian somessa seuraantaan ja tajuta Sannan olevan syyllinen kaikkeen ja vähän enempäänkin
Jos hän on onnekas, matkakuluvähennysten muutokset maksavat hänelle noin 50 euroa, kun vain omavastuuosuus kasvaa. Jos hän on epäonninen, muutokset maksavat hänelle lähes neljä sataa euroa. Tämä johtuu siitä, että Visan ajama matka, 112 kilometriä on rajamailla. Nykyisillä kilometrimäärillä Visan matkakulut eivät nouse vuodessa enimmäismäärään asti, vaan ne jäävät nippa nappa alle kaavaillun 7000 euron. Tällöin ainut vaikuttava asia on omavastuun muutos.
Jos Visalle tulisi päivittäin muutama kilometri lisämatkaa, nousisivat matkakulut enimmäismäärään asti, ja tällöin merkittävä vaikutus tulisi matkakuluvähennyksen enimmäismäärän muutoksesta.
Monilla ihmisillä linkki duunareihin on käytännössä kadonnut, kun heitä ei sosiaalisissa ympyröissä ole. Arvostamme ammatteja, joiden edustajia näemme arjessamme, tästä syystä mediassa puhutaan aina vain sairaanhoitajien palkoista muttei lastenhoitajien palkoista. Tämä yhtään ottamatta kantaan terveydenhoidon palkkaukseen.Silti on jotenkin kaksinaismoralistista, että ihmiset jotka nauttivat siitä, että ovat itse arkisin työssä ja viikonloput vapaalla paheksuvat sitä, että joku muu ei ole töissä sunnuntaina normaalipalkalla heitä palvelemassa.
Ehkä rajattua lisien poistamista voisi pohtia. Ei ole järkeä siinäkään, että Helsingin keskustassa ei saada kahviloita ym sunnuntaisin auki kun liikevaihto ei riitä kattamaan lisiä.
Yhtälailla voidaan sanoa että sunnuntailisät on leivottu arkipalkkaan alentavasti. Yleisen palkkatason alentaminen on eri asia kuin sunnuntailisien poistaminen.Työnantajan kannalta jos katsoo, erilaiset palkansaajien lisät ja poissaolot on hierottu sisään tuotteen hintaan.
Taidat olla sen verran nuorta ikäpolvea ettet muista sitä aikaa kun 24/7 kahviloissa yms oli öiseen aikaan tuotteissa korkeammat hinnat kuin päivällä.Kuulostaa vain tottumisasialta. Jos työnantajalla on vaikeuksia houkutella työntekijöitä töihin silloin kun on työaika, on ongelma ihan muualla. Eikös se ole selkeä irtisanomisperuste jos töihin meno ei nappaa? Onkohan AY-liikkeeltä jo tullut ehdotuksia sunnuntaina netistä hankittujen tuotteiden korkeammasta hinnasta?
Mutta eikös nämä nimenomaan sovita siellä työehtosopimuksessa? Juhlapyhät, viikonloput ja niiden palkkaus, lisät yms käsitellään siellä?
Kuka sitten arvostaa mitäkin juhlapyhää; itsenäisyyspäivää, pääsiäistä tai työnantajaa, se vaihtelee.
Totta, en muista mutta aika moni asia on sen jälkeen muuttunut. Ei tainnut silloin olla nettikauppaakaan?Taidat olla sen verran nuorta ikäpolvea ettet muista sitä aikaa kun 24/7 kahviloissa yms oli öiseen aikaan tuotteissa korkeammat hinnat kuin päivällä.
Sunnuntailisä (minimi 100 %) on määritelty työaikalain 20 §:ssä. Toki myös TES/VES-kirjauksia on.
Tietyt reunaehdot työsuhteelle tulee laista, se on työntekijän turva. Myöskin ettei työsuhteen viikkotyöajaksi voi määritellä 80 tuntia vaikka kuinka haluaisi.
Mut tosiaan tarkoitin sitä, että TES kirjaukset näistäkin pitäisi silti löytyä? Ja paikallisesti voidaan sopia hyvinkin moni asia jo nyt. Osaa ei työaika kosketa teki hommia keskiviikkona tai sunnuntaina.
En tosin ole millään tasolla TES asiantuntija joten joku paremmin tunteva voi korjata jos meni pieleen.
On TES/VES-kirjauksiakin viikonloppujen palkasta, mutta siis tämä debatoitu sunnuntailisä on minimi, on 100 % lisä, ja se on laissa eikä sitä voi alittaa. Aika harvassa kollektiivisopimuksessa on ollut siitä tarvetta sopia lisää.
Kokoomus näyttää mallia. Toki entinen kokoomus kansanedustaja,