Petri Vehanen – raumalainen maailmanmestari

  • 562 652
  • 2 110

Madfexx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Melkoista marttyyrinviitan kaivamista.

Ensinnäkin täällä ei ole käytännössä kellään mitään erityisempää Lukko-vihaa, eräät Lukko-fanit vain aiheuttivat Lehtos-räksytyksellään sen että puukkoa Vehaselle tuli takuuvarmasti jos ja kun hän pelasi epävarmasti.

Vehanen tulee liigassa pelatessaan olemaan liigan TOP3-maalivahti, se on aivan selvä asia eikä muutu miksikään vaikka kaksi viimeistä peliä MM-kisoista menivätkin vihkoon. Eikä kukaan kai niin ole väittänytkään. Vehasen NHL-haaveille kahden viimeisen pelin alisuorittaminen saattaa tuoda ylämäkeä, muttei välttämättä ratkaisevan paljon.

Jos ei pysty myöntämään sitä, että pelaaja voi joskus epäonnistuakin, on melko turha lähteä edes näistä keskustelemaan.
Vehanen ei pelannut omalla tasollaan kahta viimeistä peliä ja epäonnistui erityisen pahasti pronssiottelussa.

Niin, ja sepäs onkin erityisen perusteltu syy antaa petelle ekstrapuukkoa, jos jotkut Lukkofanit ovat kritisoineet aiheetta Lehtosta. Hei haloo, kuulostaako vähän lapselliselta?

Minulla ei ole mitään ongelmaa myöntää pelaajan epäonnistumista, joka tapahtui mm. Petelle tänään toisessa maalissa. Myös siinä olen samaa mieltä, ettei Pete ollut parhaimmillaan kahdessa viime pelissä. Sitä en kuitenkaan allekirjoita, että hän.olisi epäonnistunut tänään erityisen pahasti.

Kritiikkiä saa ja pitää antaa, mutta ilman hyviä perusteluja se on aivan tyhjänpäiväistä.
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Melkoista marttyyrinviitan kaivamista.

Ensinnäkin täällä ei ole käytännössä kellään mitään erityisempää Lukko-vihaa, eräät Lukko-fanit vain aiheuttivat Lehtos-räksytyksellään sen että puukkoa Vehaselle tuli takuuvarmasti jos ja kun hän pelasi epävarmasti.

Ainakin meikäläistä on moneen kertaan syytetty "Lehtos-räksyttäjäksi" vaikka olen vain Vehas-räksyttäjille lapsellisesti vastannut samalla mitalla. En tiedä tarkoititko minua tällä mutta minä en ainakaan ole laittanut yhtään Lehtosen päästämää maalia hänen mokailunsa piikkiin. Toista se kyllä on näissä kahdessa viimeisessä pelissä ollut kun porukka haukkuu Vehasta joka tilanteessa.
Kuten moneen kertaan sanottu niin ei ollut Vehaselta samanlaista suorittamista näissä kisoissa kuin viime keväänä mutta en silti laita hänen piikkiinsä yhtään tappiota, kuten en ole laittanut Lehtosenkaan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Se on kumminkin tosiasia että jos Vehanen ensi kaudella SM-liigaa pelaa, hän tulee luultavasti olemaan sarjan paras maalivahti kuten oli viimeksikin kun liigassa pelasi. Kova saa olla se liigaan tuleva maalivahti joka Vehasesta parempi ensi kaudella on. Toistaiseksi ei sellaista ole siirtomarkkinoilta löytynyt, mutta vielä voi löytyä.

Yhtä lailla tosiasia on se että Pete epäonnistui tänä vuonna kisoissa. Mutta vuosi sitten hän torjui Suomelle MM-kullan, eikä niitäkään veskareita Suomessa kovin montaa ole kun se edellinenkin on jo lopettanut.

Muistankohan nyt omiani, kun muistelen että samalla tavalla kävi Jamollekin kun ei pystynyt torjumaan Suomea jatkoon 1996 MM-kisoissa? Eilen sankari, tänään syntipukki. Ainakin 1996 syksyllä World Cupissa tuli jo oikein kunnolla lunta Jamon porstuaan. Tosin ei näin paljon kuin nyt Vehaselle sataa, kun silloin elettiin eri aikakautta eikä näitä netin reaaliaikaisia seurantapalstoja ollut, eli moite tuli vasta hieman myöhemmin mutta paljon sitä muistaakseni silloinkin tuli.

Ja oman osansa ovat tietenkin saaneet muutkin Suomea MM-kisoissa sun muissa kinkereissä edustaneet maalivahdit aikanaan.

Se on kovaa tuo jääkiekkomaalivahdin elämä Suomessa mutta eiköhän Pete sen kanssa pysty elämään.

Nyt sitten vaan odottelemaan että ryöstääkö Pittsburgh Peten heti vai odotteleeko draftiin asti? Saakohan Lukko rahnaa siitä jos Pete lähtee NHL:ään?
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Kiintoisaa kaarta täällä tehdään Vehasen yksittäisistä MM-kisaotteluista. Mutta ehkä keskustelu juontaa vähän siitäkin raumalaisesta näkökulmasta, että ei Vehasta haluttaisi päästää kuitenkaan taas ulkomaankierrokselle, vaan pitämään huolen, ettei Lukon maaliverkko heiluisi niin useasti.

Mitä tulee kahteen viimeiseen otteluun... jotka saattaa olla Vehasen viimeiset MM-tasolla tai sitten ei...

Eilen kuudes maali oli sellainen, että sen voi laskea veskarin piikkiin. Maalit 1-4 poppisivat eri tavalla yhtenä päivänä ja toisin toisena. Eilen ei tarttunut, eikö voi mitään. Viides maali oli täysin mahdoton torjuttava.

Pronssiottelussa ensimmäinen maali pomppii ties mistä. Näytti siltä kuin siinä olisi vielä ollut tsekin maila välissä, josta muuttaa suuntaa ja pomppii sitten saman miehen jalasta maaliin. Toisessa maalissa torjunta etutolpalla, raju liike vastustajan ajaessa maalin takaa toiselle takatolpalle. Voi nähdä ylipelaamista, mutta kiekko nousee ylös ja pomppii Vehasen habasta maaliin. Miten tuo olisi ollut torjuttavissa, niin tuskin pelkkä rauhallinen, perusvarma peli siinä olisi ollut se ratkaisu. Saa olla aika seppä, että tuon ottaa kiinni, kun laukaus nousee habaan - ellei nyt satu aina luistelemaan räpyläkäsi ojossa kohti vetoja tai tilanteita. Saattaisi joskus tulla todella maaginen pelastus, mutta muuten hörppisi kyllä ehkä vaan kymmentä pahemmin. Kolmannessa maalissa ylipelaamista, hieman oma tontti hukassa, kuten kenttäpelaajillakin. Väittäisin, että jos kenttäpelaajat olisivat pelanneet tänään toisin, Suomi olisi voittanut 2-1 ja jos Vehanen olisi ollut ilmiömäinen, oltaisiin ehkä voitettu tai oltu tasalukemissa. Lopussa kuitenkin Vehanen antoi mahdollisuuden nousuun, mutta vastapäädyssä ei kiekko samaan tapaan pomppinut.

Jos...sittelua.

Sitten jäädään vaan odottamaan, että mikä on Vehasen ensi kauden osoite...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Yksinkertainen vertailu:

- Vehanen hävisi Venäjän maalivahdille;
- Vehanen hävisi Tsekin maalivahdille.

Pitää paikkansa enkä muuta ole väittänytkään => kehuin esim. Varlamovin esitykset eilen tuolla paskapommin jäljiltä sekaisin olevassa ketjussa!

Jos otetaan NHL:stä Quick ja Lundqvist eli kaksi parasta juuri nyt, ero on huima.

Kuten sulle jo tuolla jossain vastasinkin => NHL-kaukalo on about 4 metriä kapeampi kuin KV-kaukalo ja se vaatii veskareilta sivuttaispelaamisessa ihan toisenlaista pelaamista (siellä syvyyssuunnan pelaaminen korostuu sivuttaisliikettä enemmän)! Toki nuo kaksi mainitsemaasi herraa ovat Peteä ja aika montaa muutakin maalivahtia parempia...
 

senilix

Jäsen
Ottamatta isommin kantaa siihen, ylipelasiko Vehanen kolmannessa maalissa ja kuinka paljon, täytyy ottaa kantaa kenttäpelaajien touhuihin.

Ihan riippumatta maalivahdin sijoittumisesta ei vihollinen saa olla noin yksin parhaalla maalintekopaikalla. Maila pitäisi sitoa ja olla iholla. Siihen malliin kuin punapaitaiset tekivät toisessa päässä kenttää.

Tuosta kolmannesta maalista sen verran, että sankaruus ja petturuus ovat todella lähellä toisiaan. Jos kenttäpelaajat olisivat ottaneet punapaidat niin kuin heidän olisi pitänyt, ei kiekollisella olisi ehkä ollut syöttömahdollisuutta vaan hänen olisi pitänyt ampua itse. Ja tuon olisi Vehanen todennäköisesti peittänyt. Ja sitten olisi ylistetty hienoa torjuntaa.

Tuo on kaikki spekulaatiota, mutta fakta on, että Suomen joukkueessa kaikkien pitää hoitaa hommansa viimeisen päälle JOUKKUEENA, jos aiotaan saada tulosta. Taitotaso kun ei kuitenkaan ole yhtä hyvä kuin eräillä muilla.
 
Jos otetaan NHL:stä Quick ja Lundqvist eli kaksi parasta juuri nyt, ero on huima.

Tuo olikin mestaristason havainto. Quick ja Lunkka ovat aika montaa muutakin molaria edellä huimasti tällä hetkellä. Ja hekin ovat hävinneet tällä kaudella useita otteluita vastustajan molareille. Karu fakta.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Aikalailla harmittaa Peten puolesta. Suomalaisen lätkäkansan muisti ei ole kovin pitkä - niin vaan entiset maineteot kuten maailmanmestaruus katoavat ja höyryävä paska kaadetaan yhden miehen päälle. Maine todella on katoavaista. Ei se vaadi muuta kuin että kansan virallinen totuudentorvi A. Mertaranta harmittelee kuinka maalivahti pudottaa ikävästi polvilleen (koska nykymaalivahdit harvoin niin tekevät) ja kansa alkaa jo teroitella kirveitään.

Kyllähän tämä Vehasen teilaaminen on seurausta ihan siitä miten Lukon-leiristä suhtauduttiin Kari Lehtoseen ja kuinka Petri Vehanen kuulemma olisi ottanut ne mitä Lehtonen päästi. Kahteen peliin ei ottanut ja mitalikahvit saatiin unohtaa. Vehanen ja Lehtonen epäonnistui näissä kisoissa, kumpikaan ei vastannut isoja odotuksia. Mutta ei Vehanen tai Lehtonen kumpikaan ole suurimpia syyllisiä siihen että tulos oli mikä oli, suomalaiset ei osaa tehdä maaleja joten edes vähän vuotavaa veskari nousee valitettavan isoon rooliin.
 

Aapee79

Jäsen
Tuo olikin mestaristason havainto. Quick ja Lunkka ovat aika montaa muutakin molaria edellä huimasti tällä hetkellä. Ja hekin ovat hävinneet tällä kaudella useita otteluita vastustajan molareille. Karu fakta.

Ingoreen koko mängimies. Joka helvetin ketjussa kaikille aina vittuilemassa. Mistään oikein oo mitään oikeeta asiaa, kuhan pääsee pilkku-, asia- muita virheitä kuittailee. Kattele välillä peiliin poika.

Vehaseen valitettavasti tänään kaaduttiin ja Tsekki pääsi liian isolle karkumatkalle. Eilen Venäjää vastaan oli ihan sama kuka ois ollut maalis. Sattu vaan venäläisillä hyvä päivä ja joka veto meni tarkasti minne piti.
 

Cannonpowder

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka kuinka kiroilin Vehasen maaliin laittoa, niin ei me häneen kaaduttu.

Ensimmäistä maalia ei olisi kukaan torjunut, oli hirvittävä hillopulla, toinen olisi ollut ehkä otettavissa.. kolmas pakkien täydellistä nukkumista, ei noin voi pelata prkl..

Mutta maaleja jos ite tehään 2, yleensä hävitään...
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Palasin kumminkin.

Mutta näistä olen samaa mieltä. Vehanen ei pelannut kahta viimeistä peliä tasollaan, se on ihan selvä juttu. Ja ennen kuin kukaan vääräleuka kerkeää letkauttamaan että josko tämä on se Vehasen oikea taso, niin maailmanmestaruus ja KHL-mestaruus ovat eri mieltä.

Vehanen ei pelannut hyvin, itseasiassa ajoittain hän pelasi jopa huonosti. Kritiikin ymmärrän ehdottomasti mutta tällaisia oliwan kommentin kaltaisia kommentteja (HYVÄ maalivahti olisi ottanut jne) minun on vaikea sulattaa, ja sama koskee jonkun Kerho-fanin lällättelyjä jossain siirtohuhu-ketjussa. Hyville, loistavillekin maalivahdeille sattuu joskus huonoja pelejä, joskus jopa kaksi putkeen.

Voi kyynel, ota nessu.

Jouni Rokamakin voitti aikoinaan useita Suomenmestaruuksia ja yhden Euroopanmestaruuden. En silti väittäisi Rokamaa hyväksi maalivahdiksi.

Vehanen on minusta samaa kastia, keskinkertainen maalivahti jolla on aina silloin tällöin ollut onni pelata hyvissä joukkueissa. Silloin kun Vehasen olisi pitänyt viedä altavastaaja-joukkue ( Lukko ) mestaruuteen, tie on noussut pystyyn.
 

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
Vehanen on minusta samaa kastia, keskinkertainen maalivahti jolla on aina silloin tällöin ollut onni pelata hyvissä joukkueissa. Silloin kun Vehasen olisi pitänyt viedä altavastaaja-joukkue ( Lukko ) mestaruuteen, tie on noussut pystyyn.

Onneksi on vain kyse sinun mielipiteestäsi ja sen painoarvo taitaa lähennellä nollaa. Ainakin minun minusta.
 

Dishier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ihan mielenkiinnosta selvennäppäs tyhmälle, että miten ensimmäinen ja kolmas maali olisi ollut otettavissa kiinni?

Ensimmäinen ei ollut Vehasen moka, mutta mielestäni toisessa ja kolmannessa maalissa hän ylipelasi liika eli tuli liian paljon vastaan, jolloin ajoi itsensä ulos tilanteesta.

Mutta turha näistä on vängätä, Vehanen pelasi ihan ok kisat, mutta ei päässyt sille tasolle, jolla hän parhaimmillaan pystyy olemaan. Suomi kuitenkin hallitsi ottelua ja oli kenttäpelissä Tsekkiä edellä, mutta Tsekin maalivahti oli tänään Vehasta parempi. Ei se maailma tähän kaadu, vaikka meiän Pete nyt pelasikin vähän heikommin muutaman pelin.

Vaikka voihan sitä niinkin ajatella, että Vehanen pelasi hyvin, mutta mielestäni asia ei näin valitettavasti tällä kertaa ollut.
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Onneksi on vain kyse sinun mielipiteestäsi ja sen painoarvo taitaa lähennellä nollaa. Ainakin minun minusta.

Teidän Lukko-fanien kannattaisi olla onnellisia että aika moni NHL-scout ei myöskään pidä Vehasen Peteä kovin kummoisena maalivahtina. Saatte pitää maailmanmestarinne.
 

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
Teidän Lukko-fanien kannattaisi olla onnellisia että aika moni NHL-scout ei myöskään pidä Vehasen Peteä kovin kummoisena maalivahtina. Saatte pitää maailmanmestarinne.

Faktoja sitten tästä, eikä omia mielipiteitä. Vaikka kuinka kyrpii, niin kyllä suomen 4. sija selittyy ihan muilla asioilla, kuin Vehas Petellä.
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Faktoja sitten tästä, eikä omia mielipiteitä. Vaikka kuinka kyrpii, niin kyllä suomen 4. sija selittyy ihan muilla asioilla, kuin Vehas Petellä.

Riittäisikö faktaksi vaikka se, että Vehanen pelaa edelleen Euroopassa. Ei se Peten palkka niin kova KHL:ssä ollut, etteikö NHL-joukkueilla olisi ollut mieheen varaa.

Pete on myöskin sen verran vanha, että olisi voinut siirtyä NHL:n ihan ilman mitään varausta. Nimi vaan paperiin.

No mutta hei, katotaan miten käy tänä kesänä. Siellä moni NHL-joukkue ( Leafs, CBJ, Tampa ) etsii uutta ykkösmaalivahtia. Peten agentilla pitää varmaan kiirettä!
 

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
Riittäisikö faktaksi vaikka se, että Vehanen pelaa edelleen Euroopassa. Ei se Peten palkka niin kova KHL:ssä ollut, etteikö NHL-joukkueilla olisi ollut mieheen varaa.

Pete on myöskin sen verran vanha, että olisi voinut siirtyä NHL:n ihan ilman mitään varausta. Nimi vaan paperiin.

No mutta hei, katotaan miten käy tänä kesänä. Siellä moni NHL-joukkue ( Leafs, CBJ, Tampa ) etsii uutta ykkösmaalivahtia. Peten agentilla pitää varmaan kiirettä!

Itseasiassa ei riitä faktaksi, vaikka sä kuinka haluaisitkin niin.

Kyllä, pete olisi voinut siirtyä nahilaan ilman varausta, mutta ei varmaan kauheasti kahden pienen lapsen isää kiinnosta lähteä 2-suunnan sopimuksella ja 1-suunnan sopimusta ei ihan niin vain repäistä suoraan.

Hei, mut onhan teillä enskaudella Turuus Engreeni, joka ei saanut peliaikaa raumalla keskitason veskarin takana. ;)
 

oliwa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Supercell
Itseasiassa ei riitä faktaksi, vaikka sä kuinka haluaisitkin niin.

Kyllä, pete olisi voinut siirtyä nahilaan ilman varausta, mutta ei varmaan kauheasti kahden pienen lapsen isää kiinnosta lähteä 2-suunnan sopimuksella ja 1-suunnan sopimusta ei ihan niin vain repäistä suoraan.

Hei, mut onhan teillä enskaudella Turuus Engreeni, joka ei saanut peliaikaa raumalla keskitason veskarin takana. ;)


Nimenomaan, Pete tietää itsekin ettei taidot riitä, farmi kutsuisi taatusti.

Esim. Torontossa olisi muuten ollut ykkösveskarin paikka tarjolla mutta ei Peteä tainnut kiinnostaa. Paikka meni sitten jollekin Gustavssonille, joka muuten sai 1-suunnan sopimuksen pakollisen yhden vuoden 2-suuntaisen jälkeen.

Mutta onhan se totta että suomalainen lapsiperhe asuu paljon mielummin Venäjällä kuin Kanadassa.
 

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
Nimenomaan, Pete tietää itsekin ettei taidot riitä, farmi kutsuisi taatusti.

Esim. Torontossa olisi muuten ollut ykkösveskarin paikka tarjolla mutta ei Peteä tainnut kiinnostaa. Paikka meni sitten jollekin Gustavssonille, joka muuten sai 1-suunnan pakollisen yhden vuoden 2-suuntasen jälkeen.

Mutta onhan se totta että suomalainen lapsiperhe asuu paljon mielummin Venäjällä kuin Kanadassa.

Kyllä näinhän nämä asiat varmasti on, kun sinä niin sanot. :D

Ja KHL:ssä taidetaan lentää (vaikkakin venäjällä, mutta se siitä), versus AHL bussilla.

Pete muuten saa kirjoittaa nimensä suoraan 1-suunnan pahviin...
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Vehanen pelasi Suomelle viime keväänä maailmanmestaruuden ja tänä keväänä välierä paikan. Sitten pari peliä joita yleensä Pete ei pelaa ja siihen päälle kenttäpelaajien pelaaminen niin tulos on tämä.

Vehanen pelasti Suomen täydeltä flopilta kun torjui Jenkit kumoon. Varmasti harmittaa kaksi viime ottelua, mutta ei sille mitään voi. Nämä kisat oli tässä ja jokaisen meidän pitää hyväksyä, että tämä oli Leijonien paras suoritus ja myös se, että vaikka maalivahti pelaisi kuinka hyvin tai huonosti niin siellä on 20 kenttäpelaajaa joiden pitäisi pystyä tekemään enemmän maaleja kuin vastustaja.

Kisat oli ja meni. Siellä missä Pete tulevalla kaudella pelaakin niin häneen ei tämä turnaus kaatunut. Päin vastoin hän pelasti meidät suurelta FLOPILTA!
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vehanen pelasi Suomelle viime keväänä maailmanmestaruuden ja tänä keväänä välierä paikan.

Vehanen pelasti Suomen täydeltä flopilta kun torjui Jenkit kumoon.
Ennen kuin yksikään porilainen ehtii vastata tähän, niin kerron heidän puolestaan, että se oli Jesse Joensuu joka vei Suomen välieriin kaatamalla USA:n kahdella osumallaan. Tiäksää!

Eikä tässä tarvitse enää jännittää kuin korkeintaan kolme viikkoa niin selviää, missä Pete ensi kaudella pelaa. Toivottavasti Raumalla.
 
Vehaseen valitettavasti tänään kaaduttiin ja Tsekki pääsi liian isolle karkumatkalle. Eilen Venäjää vastaan oli ihan sama kuka ois ollut maalis. Sattu vaan venäläisillä hyvä päivä ja joka veto meni tarkasti minne piti.

No ei kaaduttu. Kahdella tehdyllä maalilla aika harvoin voitetetaan kiekko-otteluita. Suomen viimeistelytaito oli viime kädessä taas kerran se mihin kaaduttiin. Tottakai toisena päivänä Vehanen olisi saattanut ottaa yhden tai kaksi noista Tshekin maaleista, mutta toisaalta taas saattanut päästää jonkun sellaisen, jonka tänään torjui.

PS. Laita ignoreen vaan, niin ei tartte pojan peiliin katella.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Ennen kuin yksikään porilainen ehtii vastata tähän, niin kerron heidän puolestaan, että se oli Jesse Joensuu joka vei Suomen välieriin kaatamalla USA:n kahdella osumallaan. Tiäksää!

Eikä tässä tarvitse enää jännittää kuin korkeintaan kolme viikkoa niin selviää, missä Pete ensi kaudella pelaa. Toivottavasti Raumalla.

Joo, Pete voitti meille Slovakia-pelin ja Niskala Valko-Venäjä-pelin joten kyllä me porilaiset voitettiin näissäkin kisoissa;)

Sielua raastavat viikot edessä kun arvaillaan mitä iso ja paha NHL tekee Vehasen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Kuudessa kovassa pelissä itse tehtiin 11 maalia. Turpaan tuli Kanadalta, USA:lta, Venäjältä ja Tsekiltä. Muuten turnaus oli tosi hyvä, ja meidän peli toimi. Vehanen ei pelannut omalla tasollaan - vaikka lopulta pronssipelin avauserän jälkeen kokosikin itsensä ja piti Suomen pelissä mukana. Pahasti petyin kun Pete ei pystynyt tasoittamaan peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös