Petri Vehanen – raumalainen maailmanmestari

  • 562 630
  • 2 110

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kysehän on siis siitä, onko Tellqvist yhtä kova vahti kuin Vehanen. Venäläisten mielestä Vehanen on ihan vitun paljon parempi kuin Tellqvist, koska ovat vaihtoon laittamassa ihan vitusti rahaa. Mutta ehkä venäläiset eivät ole ymmärtäneet vilkaista Tellqvistin keskivertostatseja ja voittavia W-L-T-recordseja heikoissa NHL-joukkueissa.

Ja se, että venäläisten mielestä Vehanen on paljon parempi kuin Tellqvist, taas ei liity mitenkään siihen, onko Tellqvist kova veska SM-liigaan. Luetaan niitä lainauksia.

Jos Tellqvistia pitäisi NHL-onnistumiseltaan verrata johonkin, niin jossain Jani Hurmeen, Jussi Markkasen ja Pasi Nurmisen välimaastossa mentäisiin. Paskoja veskoja SM-liigaan?
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jos taasen telkkä epäonnistuu, niin mikään ei estä treidaamasta sitä esim. Ruotsiin, jossa varmasti on ottajia. Harvinaisen riskitönhän tuo olisi tolpien välissä, kun kerran venäläiset maksavat palkan.

Se on kuitenkin varmaa, että Lukko tarvitsee hyvän veskarin tilalle jos Vehanen lähtee. Raanta on kyllä hyvä maalivahti, mutta kaikkia otteluita en kyllä Raannalla lähtisi pelaamaan. Tosin Raannalle Vehasen lähtö lienisi onnenpotku, sillä varmasti peliaikaa on luvassa enemmän kuin Vehasen paikalla olessa, oli tuo toinen maalivahti ketä tahansa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja se, että venäläisten mielestä Vehanen on paljon parempi kuin Tellqvist, taas ei liity mitenkään siihen, onko Tellqvist kova veska SM-liigaan. Luetaan niitä lainauksia.

No kyllä Tellqvistiä pitää verrata vain ja ainoastaan siihen kenen tilalle tämä on tulossa SM-liigassa eli Vehaseen. Vehanen on tällä hetkellä SM-liigan paras maalivahti ja jos Tellqvst on esim. SM-liigan kolmanneksi paras maalivahti, niin siinä voi Lukon mestaruus mennä ohi suun, niin kuin Hifkillä kaudella 1998-1999.

Jani Hurmeen, Jussi Markkasen ja Pasi Nurmisen

Ihan hyviä maalivahtejahan nämä ovat ainakin joskus olleet, mutta jos näitä olisi viime keväänä tarjottu vaihdossa Salakkaan, niin eihän Tepsin puolelta tähän siirtoon olisi ollut muuta järkevää syytä kuin taloudelliset syyt.
 

Lexa

Jäsen
Jos tähän huhuttuun Tellqvistiin ottaa jotain vertailukohtaa Suomessa pelanneista maalivahdeista, niin KHL:ssä pelaa tällä kaudella ainakin Karri Rämö ja Bernd Bruckler.

Kauden statsit heiltä:

Rämö 20 ottelua, 91,80% 1.79 maalia/ottelu
Bruckler 21 ottelua, 89,20% 3.18 maalia/ottelu


Jos tämä Tellqvist tosiaan tulee, niin eniten minua mietityttää mikä on hänen motivaationsa pelata kiekkoa Rauman kokoisessa paikassa, koska epäilemättä mies on viime vuosina tottunut ihan eri kokoisiin kaupunkeihin ja areenoihin.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos tämä Tellqvist tosiaan tulee, niin eniten minua mietityttää mikä on hänen motivaationsa pelata kiekkoa Rauman kokoisessa paikassa, koska epäilemättä mies on viime vuosina tottunut ihan eri kokoisiin kaupunkeihin ja areenoihin.
Tämä koskee kaikkia Lukkoon saapuneita ulkomaalaisia ja jopa kotimaisia pelaajia.. Katso vaikka nykyistä tai viimeisten vuosien rostereita ja pelaajien taustoja.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos tämä Tellqvist tosiaan tulee, niin eniten minua mietityttää mikä on hänen motivaationsa pelata kiekkoa Rauman kokoisessa paikassa, koska epäilemättä mies on viime vuosina tottunut ihan eri kokoisiin kaupunkeihin ja areenoihin.

Minäpä taas luulen, että Tellqvist tulee huutaen pois Venäjältä syömästä kaalisoppaa. Tunnin ajomatkan päästä Raumalta pääsee lentämällä puolessa tunnissa Arlandaan, eli eiköhän ole tyytyväinen.

Kun tälle kaupalle yrittää hakea selitystä, niin lähelle ehkä pääsee juuri tämän viihtymisen pohdinnassa: Vehanen a) on nyt loistokunnossa ja b) on aiemmin sopeutunut Venäjän olosuhteisiin.

Voisi olettaa, että leirimajoitus ja yhteisruokailut eivät nappaa Tellqvistille.

Jos Tellqvist olisi ollut tulossa mihin tahansa liigajoukkueeseen kauden alussa, häntä olisi varmasti hehkutettu huippuhankinnaksi, liigan parhaaksi veskariksi. Näitä molempia hän nytkin on ja Lukon juna tulee kulkemaan samaan malliin...
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Tällaiset tilanteet ovat kaksipiippuisia. Liikkuvia osia on useampia. Toivon mukaan asia saadaan keskusteltua joukkueen kesken, ja sekä valmennus että Vehanen selittävät kantansa. Uskoakseni pelaajat ymmärtävät Vehasen ratkaisun, on se mikä tahansa. Samoin uskon joukkueen johdon ymmärtävän. Tässä tilanteessa nimittäin ei ole Tamin mukainen win-win-tilanne, vaan myös lose-lose-tilanne. Joukkue menettää tällä hetkellä erityisesti henkisesti tärkeän palasen ja fanit menettävät yhden raumalaisen kiekkoilun yksinäisistä tähdistä.

Olkoonkin, että taloon tulee rahaa ja Tellqvist, riskit ovat olemassa. Tellqvist on kovan tason maalivahti ja täällä on kyllä perusteltu, miksi hän olisi kohtuullisen riskitön. Turha siitä on enempää jauhaa.

Ainoa asia, jonka tällä hetkellä näen tärkeäksi on se, että Vehasen lähtiessä, uusi maalivahti tuo mukanaan ammattitaitonsa ja pistää itsensä joukkueen eteen täysillä likoon. Luottamus on helpompi ansaita sillä tavalla ja ehkä fanien on myös helpompi silloin luottaa maalivahtiinsa. Vehasella on lukkosydän, mutta ammattimiehiä ovat he, jotka pelaavat aina sille joukkueelle, jota edustavat. Sitä kautta myös homma pysyy paremmin kasassa, eikä ole mitenkään mahdotonta, että Lukko jatkaisi aivan samalla tavalla kuin ennenkin, vaikka maalivahti tolppien välissä vaihtuisi.

Tilanne on kuitenkin siitä kimurantti, että valitsee Vehanen (tai joukkue) mitä tahansa, siinä voitetaan ja hävitään. Kuinka paljon voitetaan sitä ei tiedä kukaan; kuinka paljon hävitään, siitäkään ei voi kukaan vielä sanoa mitään. Ja vaikka voitettaisiin tai hävittäisiin, syiden arviointi niin hyvässä kuin pahassa on aina haasteellista. Myös jääkiekossa tahtoo olla niin, että kaikki vaikuttaa enemmän tai vähemmän kaikkeen.

Itse toivoisin Vehasen pysyvän Raumalla kauden loppuun ja sitten Venäjälle. En pidä Vehasta tai toimistoa syypäänä, jos hän lähtee dollareiden perässä KHL:ään. Toisaalta hukattuja mahdollisuuksia eivät mieti vain fanit, vaan myös joukkueen johto ja Vehanen. Vehanenkaan ei voi tietää, mihin asti rahkeet tällä kaudella joukkueella riittäisivät. Jos hän lähtee, hän saattaa joutua katsomaan etäältä Lukon menestystä tai romahdusta, eikä jälkimmäinen vaihtoehto varmasti tee yhtään hyvää. Toisaalta sitäkään ei tiedä kukaan, vaikka Lukko ehtisi romahtaisi totaalisesti vasta puolivälierissä ja Lukolle jäisi taas käteen tyhjä lusikka. Joukkue taas joutuu miettimään talouttaan tällaisissa tilanteissa ja vielä tulevaisuuttaan. Jos Vehanen ei lähde, sillä on omat seurauksensa, jos lähtee, myös sillä on seurauksensa.

Tärkeintä vaan on pitää jyvä kohdallaan, palaset paikoillaan, erityisesti henkisesti. Luottamus omaan tekemiseen ja armoton työnteko, ovat olleet nähdäkseni ne asiat, jotka ovat Lukon nostaneet viime kauden kuopasta tämän kauden komeetaksi. Urama pitänee huolen siitä, ettei työnteko lopu kesken.
 

lexhockey

Jäsen
Onnea vaan Petelle Venajän valloitukseen ja tervetuloa "Tölkki" Lukon maalia tilkitsemään.
Kyllä tosiasia on niin, että tämä on sellainen huipputilaisuus Petelle ja Lukolle, mitä ei voi olla käyttämättä.
Säästetyillä rahoilla voidaan hankkia vaikka parempi äänentoisto halliin. Tienatulla millillä voi vaikka lyhennellä remppalainoja.

Tölkki on erinomainen määlivahti. Nyt vaan nuoremmat (isommat) maalivahdit vei pelipaikan NHL:ssä. Taidot riittävät aivan varmasti SM-liigaan. Jos kauden alussa olisi Tölkille alettu sopparia sorvata, niin palkkapyynti olisi ollut vähintään 200000€.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni Lukko ei tässä ainakaan hirveästi voi hävitä vaikka tottakai joukkueen kulmakivi Vehanen on ollut. Tilalle tulee ihan kelpo korvaaja ja kautta on sen verran jäljellä että tarvittaessa saadaan viellä tilalle toinen jos kiekot ei jää räpylään. Tyhmää sanoa ettei joku joukkue tarvitse rahaa. Jos lukolla olisi sitä rahaa älyttömästi aina käytössä niin pelaajabudjetti olisi lähempänä jokereita ja kärppiä, mutta eipä ole joten kertoo että ei siellä miljoonia ole tuhlata joukkueseen jokainen kausi tai onhan siellä,mutta ei siis loputtomasti ole sitä.

Ajatellaan vielläpä jos Lukkolla alkaa tai olisi alkanut vehasen johdolla alämäki niin joukkue olisi edelleen vetänyt taloudellisesti heikosti kuten ennenkin ja ilman menestystä. Arvioisin että Tellqvistin johdolla joukkueella voi olla hieman heikompi mahdollisuus mestaruuteen, mutta ei paljoa, mutta tuo raha mitä Vehasesta Lukko saa sillä turvataan seuraavat kaudet vaikka rahasta ei suoranaisesti olekkaan pula. Lukko pystyy hankkimaan nyt parempia pelaajia jopa tällekaudelle tai ainakin seuraaville, en tiedä missä kunnossa Raumalla halli on tarvitseeko mitään kunnostusta mutta jotain remonttiakin Jyväskylän tapaan rahoilla pystyttäisiin tekemään jne.. eli kyllä sille rahalle käyttöä aina löytyy. Jokatapauksessa itse laskisin että tämä on Lukolle hyvä juttu, ei huono. Toki hieman fanien pääle tuossa kustaan, mutta tommoista tuo Suomessa on että seuran toimintaa pitää turvata rahallisesti jos tuommoinen mahdollisuus kerran tarjotaan, vaikka Lukon tapauksessa rahallista ongelmaa ei välttämättä suoranaisesti ole tai mistä tuota tietää kaikkia taustoja...
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Eipä näytä tämä Mikael Tallqvist olevan ilmoitetussa Ak Barsin kokoonpanossa tämänpäiväisessä pelissä Metallurgia Magnitogorkia vastaan. Peli on käynissä ja 2-0 Ak Barsille nyt.

Olisikohan Mikko jo lentämässä Rauman suuntaan..?
 

expertti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oli se lievä järkytys kun eilen avasin teksti-tv:n ja huomasin etusivulla uutisen Vehasen mahdollisesta siirrosta. En ollut uhrannut ajatustakaan Vehasen lähdölle ennen eilistä, koska uskoin, että siirtomylläkkä oli jo vedetty maton alle tätä kautta ajatellen. Olin väärässä, niin kuin varmasti moni muukin. KHL:n ökyrikkaat suurseurat, kuten AK Bars Kazan, eivät kuitenkaan luovuta ennen kuin saavat haluamansa. Tämä tosiseikka on käynyt varmasti selväksi myös monelle pelaajalle, jotka ovat siirtyneet Pohjois-Amerikasta Venäjälle. Hyvinä esimerkkeinä muun muuassa Jaromir Jagr ja Jiri Hudler. KHL-organisaatiot pystyvät kilpailemaan palkoista NHL-organisaatioiden kanssa tasavertaisesti, ne ovat jopa etulyöntiasemassa palkkakaton puuttumisen vuoksi.

Sitten tapaus Vehanen. Vehanen on pelaaja, jonka Ak Bars Kazan riveihinsä haluaa ja kukapa ei haluaisi, kun kyseessä on paras Euroopassa pelaava maalivahti. Tämän faktan todisti viimeistään Karjala-turnaus, jossa Vehanen pelasi loistavasti. Karjala-turnauksen näytöt olivat varmasti Kazanin johtohenkilöille viimeinen pisara, he päättivät ottaa Vehasen itselleen, hinnalla millä hyvänsä. Onnistuvatko he siinä nyt vai myöhemmin on ajan kysymys. Jos he eivät tällä kaudella onnistu niin olen varma, että kauden 2010-2011 Vehanen aloittaa Kazanin paidassa. Lukko-johdon tulee nyt punnita taloudelliset ja pelilliset hyödyt tasapainoon. Jos Vehanen lähtee nyt taloudelliset voitot ovat merkittävät. Ensi kaudesta Vehasella on sopimuksessaan optio, mikä tarkoittaa, että Vehasen lähtiessä ensi kauden alussa Lukolle jää luu käteen. Taloudellisesti Vehasen siirto olisi huippubisnestä, niin Lukolle kuin Vehasellekkin. Pelilliset asiat huomioon ottaen Lukko saattaa tehdä karhunpalveluksen itselleen. Vehanen on ollut tärkein yksittäinen pelaaja joukkueen voittomarssissa, voittava maalivahti on kaiken A ja O. Onko Mikael Tellqvist voittava maalivahti? Ei ainakaan sillä perusteella, ettei ikinä pystynyt kunnolla vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:ssä eikä otteet Venäjälläkään ole antaneet niin ymmärtää. Pelillisti Lukko tekee virheen hyväksyessään siirron.

Vaikea on kuvitella Mikael Tellqvistin nostelevan Kanada-maljaa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onko Mikael Tellqvist voittava maalivahti? Ei ainakaan sillä perusteella, ettei ikinä pystynyt kunnolla vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:ssä eikä otteet Venäjälläkään ole antaneet niin ymmärtää. Pelillisti Lukko tekee virheen hyväksyessään siirron.

Vaikea on kuvitella Mikael Tellqvistin nostelevan Kanada-maljaa.

On ainakin joskus ollut voittava maalivahti kun on kaksi Elitserienin mestaruutta pokannut. Se vaan vähän epäilyttää kun on monta kautta pelannut putkeen lähinnä kakkosen roolissa ja pieniä pelimääriä, että mikä se nykykunto on ja onko hänestä huippuluokan ykkösmaalivahdiksi liigaan.

Nimittäin vaikka Lukko tällä hetkellä näyttäisikin porskuttavan siihen tahtiin että siellä maalilla pärjäisi vaikka joku junnu niin on turha kuvitella että tilanne olisi sama enää siinä vaiheessa kun pudotuspelit alkaa. Siellä jokainen menestystä havitteleva joukkue tarvitsee huippuluokan veskarin, tai ainakin luokkaa "erittäin hyvä" olevan maalivahdin.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse olen kyllä luottavainen mikäli tämä vaihto tapahtuu. Ei ole oikein niin paljon syitä epäillä tulevan kaverin ammattitaitoa vaikka ei niin valtavia määriä ole pelaillutkaan viime kausina.

Tämän kauden vähäisiin pelimääriin kannattaa myös suhtautua sillä ajatuksella, että todennäköisesti sopeutumisvaikeuksia on ollut ja joukkueenjohto jo suht. aikaisessa vaiheessa ajatteli ettei halua Ruotsalaisen kanssa vetää kautta loppuun. Siinä tilanteessa on vain loogista peluuttaa mahd. paljon Venäläismaalivahtia, kun kauden päätteeksi pitää puolet pelatuista peleistä vähintään olla kotimaisen maalivahdin pelaamia.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Onko Mikael Tellqvist voittava maalivahti? Ei ainakaan sillä perusteella, ettei ikinä pystynyt kunnolla vakiinnuttamaan paikkaansa NHL:ssä eikä otteet Venäjälläkään ole antaneet niin ymmärtää. Pelillisti Lukko tekee virheen hyväksyessään siirron.

Onko Petri Vehanen voittava maalivahti? Eihän mies ole voittanut koskaan edes yhtä pudotuspelisarjaa. Kyllä NHL-vahdeista ja Elitserien-mestareista kuitenkin matkaa SM-liigan runkosarjajyriin on. Nimittäin etumatkaa, katsoi asiaa miten päin tahansa.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onko Petri Vehanen voittava maalivahti? Eihän mies ole voittanut koskaan edes yhtä pudotuspelisarjaa. Kyllä NHL-vahdeista ja Elitserien-mestareista kuitenkin matkaa SM-liigan runkosarjajyriin on. Nimittäin etumatkaa, katsoi asiaa miten päin tahansa.

Tämä on totinen tosi. Jos Tellqvist olisi kaapattu johonkin SM-liigaseuraan täksi kaudeksi, hänet olisi ennakkoarvioissa rankattu Vehasen edelle kaikkialla muualla kuin Raumalla.

Jos Tellqvist oikeasti havittelee paikkaa Vancouverin olympialaisiin, niin kuin Maikkarin tekstitv:ssä lukee, on ylivoimaisia otteita esittävän JOUKKUEEN takana helppo kaunistella tilastoja.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Onko Petri Vehanen voittava maalivahti? Eihän mies ole voittanut koskaan edes yhtä pudotuspelisarjaa. Kyllä NHL-vahdeista ja Elitserien-mestareista kuitenkin matkaa SM-liigan runkosarjajyriin on. Nimittäin etumatkaa, katsoi asiaa miten päin tahansa.

Dwayne Roloson, Tomas Vokoun, Andrew Raycroft jne. jne...

Olivat NHL-vahteja parhaasta päästä. Kuitenkin Roloson oli ainoa edes kohtuullisesti esiintynyt maalivahti SM-liigassa työsulkukaudella. Vokoun paskoi housuunsa playoffeissa ja Raycroft oli muuten vain surkea.

Väitän, että Tellqvist ei ole lähellekään Vehasen tasoinen maalivahti nykykunnossaan - vaikka Vehanen onkin "SM-liigan runkosarjajyrä". Eipä tuo riittänyt Rolosonkaan viemään Lukkoa ratkaisupeleihin...
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Jos taasen telkkä epäonnistuu, niin mikään ei estä treidaamasta sitä esim. Ruotsiin, jossa varmasti on ottajia.

Mahtaako kuitenkaan olla vaihtoehto? Lumileopardeilla on Tellun kanssa sopimusta aina vuoden 2013 kevääseen. Mulla on perspuolessa tuntuma että jos Tellu tänne tulee kaupan yhteydessä, ei Lukolla ole kaveriin taloudellista sitoumusta suuntaan tai toiseen. Jos esitykset eivät miellytä, lähtee pikasähke Kazaniin jossa ilmoitetaan ettei herran palveluksia enää täällä kaivata ja venäläiset saavat etsiä Tellulle uuden pelipaikan. Periaatteessa olisi lainassa Lukolle. Jonka ajalta palkan maksaa Kazan.

Tai sitten tämä on laitettu Tellun purkusopimukseen ehdoksi. Se vasta oudolta kuulostaisi, mutta jotenkin asia on täytynyt hoitaa, että saa joko sopimuksen purusta korvauksen (KYLLÄ, myös venäjällä maksetaan näitä vaikka se saattaa monille tulla melkoisena yllätyksenä ;)) koska sopimusta on niin paljon vielä jäljellä. Tai sitten sopimus-suhde Kazaniin säilyy vuoteen 2013, mutta pelaa loppukauden SM-liigassa.

Yllä näkyvän sekavuuden vuoksi tämä on se kohta jonka vähiten uskon Maikkarin huhuista.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Väitän, että Tellqvist ei ole lähellekään Vehasen tasoinen maalivahti nykykunnossaan - vaikka Vehanen onkin "SM-liigan runkosarjajyrä". Eipä tuo riittänyt Rolosonkaan viemään Lukkoa ratkaisupeleihin...

Mina ainakin toivoin useaan otteeseen Vehasta maaliin siina karppasarjassa, Roloson ei todellakaan parjannyt ollenkaan Backstromille. Vehasen kanssa se sarja olisi ollut todennakoisesti hemmetisti tiukempi. Roli EI ollut sen IFK sarjan jalkeen mikaan huippuveskari, vaan karpat paasivat hiukan turhan helpolla....pelit olivat kuitenkin hyvia molemmilta jengeilta.

Mutta ei tama tarkoita sita etteiko Tellqvist ole hyva. Juuri eilen lueskelin HFboardsilta juttua jossa fanit hanta kaipailivat takaisin NHL:aan kakkosvahdiksi.
 

Teho Ton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olivat NHL-vahteja parhaasta päästä. Kuitenkin Roloson oli ainoa edes kohtuullisesti esiintynyt maalivahti SM-liigassa työsulkukaudella. Vokoun paskoi housuunsa playoffeissa ja Raycroft oli muuten vain surkea.

Miten tuon nyt ottaa. Lukko nimenomaan Rolosonin johdolla pudotti ylivoimaisen ennakkosuosikin HIFK.n puolivälierissä ja mies oli runkosarjassa varsin maaginen. Eli ei ollut kohtuullinen, oli liigan paras.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Saahan sitä havitella vaikka kuuta taivaalta? Eikö Vehanen havittele Olympia paikkaa?

Aika näyttää floppaako Tellqvist. Jos mietitään, että TTarkki on torjunut pari mestaruutta, niin eiköhän Telkille ole helppo paikka mennnä toimivan pelisysteemin taakse voittamaan se kannu.

Petellä mahtaa ketuttaa, jos Raumalla poikaa nostellaan keväällä. Voittamisen tunnetta ei vaan korvaa minkään maailman valuutta.

Lukon mahdollinen menestys talla kaudella ei ainakaan vahenna sen todennakoisyytta myos jatkossa. Lukon 5 vuoden tavoitehan oli mestaruus seka liigassa etta A:ssa, ja 6 parhaan joukkoon joka kausi. Pelaajabudjetin on tarkoitus nousta vuosittain. Nakisin etta Vehanen on takaisin lukon tolppien valissa taas ensi kauden jalkeen, ja silloin voi olla joukkueellakin jo sita "voittamisen kulttuuria". Ei tuo siis valttamatta hanen unelmaansa pilaa, mutta kylla tietysti tama kausi varmasti olisi sellainen tilaisuus ettei sita mielellaan missaisi. Menee Venajalle tai ei, uskon Vehasen voittavan lukolle suomen mestaruuden jossain vaiheessa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Miten tuon nyt ottaa. Lukko nimenomaan Rolosonin johdolla pudotti ylivoimaisen ennakkosuosikin HIFK.n puolivälierissä ja mies oli runkosarjassa varsin maaginen. Eli ei ollut kohtuullinen, oli liigan paras.

Paitsi karppia vastaan, jossa pelasi ajoittain surkeasti eika auttanut kylla joukkuettaan yhtaan.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kuka on voittava maalivahti?
Esimerkiksi tämä ruotsalaissyntyinen maalivahti on voittava veskari.

Kyllähän Tellqvist tasokas maalivahti varmasti on vaikka tuohon edelliseen verraten, ei sillä. Mutta kyse nyt vaan ei ole siitä.

Vaan siitä, että Lukossa on nyt menossa sellainen harmonia, että ennätyksiä rikotaan lähes illasta toiseen. Siitä palapelistä kun ollaan ottamassa sitä tärkeintä yksittäistä pelaajaa pois, niin aiheuttaahan se tunteiden purkauksia.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kuka on voittava maalivahti? Tuodaan se loppukaudeksi Jokereihin ja katsotaan onko enää...

Steve Passmore ei ainakaan. Yksi esimerkki NHL:een päässeistä liigassa flopanneista oli hän. Ehkä Grant Fuhr tulee...

Väitän, että Tellqvist ei ole lähellekään Vehasen tasoinen maalivahti nykykunnossaan - vaikka Vehanen onkin "SM-liigan runkosarjajyrä".

Kunto selviää pelaamalla, lähtökohdat faktoihin katsomalla. Täytyy nyt malttaa katsoa tuleeko Tellqvist tosiaan jahka kauppa julkistetaan ja sitten katsoa se nykykunto, sekä miehen soveltuvuus liigaan sekä Raumalle.

Dwayne Roloson, Tomas Vokoun, Andrew Raycroft jne. jne...

Olivat NHL-vahteja parhaasta päästä. Kuitenkin Roloson oli ainoa edes kohtuullisesti esiintynyt maalivahti SM-liigassa työsulkukaudella. Vokoun paskoi housuunsa playoffeissa ja Raycroft oli muuten vain surkea.

Mina ainakin toivoin useaan otteeseen Vehasta maaliin siina karppasarjassa, Roloson ei todellakaan parjannyt ollenkaan Backstromille. Vehasen kanssa se sarja olisi ollut todennakoisesti hemmetisti tiukempi. Roli EI ollut sen IFK sarjan jalkeen mikaan huippuveskari, vaan karpat paasivat hiukan turhan helpolla....pelit olivat kuitenkin hyvia molemmilta jengeilta.

Ja seuranneella kaudella Roloson vei Oilersit Stanley Cup-finaaleihin. Olisi kenties voinut voittaa Stanley Cupin ja Conn Smythen ilman loukkaantumista? Vokoun taas voitti perään MM-kultaa, loppuottelussa pelasin nollan. Ei NHL ole mikään menestyksen tae SM-liigaan, ja sittenkin sattuu huonoja putkia. Ei kukaan sellaista väitä.

Kun katsotaan potentiaalia ja lähtökohtia, täytyy kuitenkin edelleen malttaa asettaa sarjoja ja meriittejä perspektiiviin, oli suomalaisten veskojen kärki sitten jatkuvasti kuinka lähellä NHL-tasoa ja maailman kärkeä tahansa.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Uutinen International Hockey netistä tältä illalta:

"Ak Bars Kazan has signed Finnish goaltender, Petri Vehanen (32) to a two-year contract. Vehanen will replace Mikael Tellqvist which had a less than successful season with the KHL champion. Vehanen has previously played in Russia for Neftekhimik Nizhnekamsk in 2006-07."

Eiköhän tämä jossittelu voida lopettaa ja keskittyä tulevaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös