Pesiskausi 2015

  • 249 727
  • 1 501
Suosikkijoukkue
Lukko
Täysin totta. Kärpäset tulee varmaan 90 %:sti etenemisvirheistä (lukee väärin lukkaria tai paino jää väärälle jalalle tai kompuroi tai yleisimmin merkkivirhe) ja ne tulisivat, vaikka sen ratkaisevan heiton olisi heittänyt löylynheittokäsi-Tokkari. Kymmenen prosenttia tulee sitten siitä, että kärkytään liikaa lukkarin heittokäteen nähden, eli haetaan sitä rajaa mistä vielä ehtii takaisin. Heittokäden merkitys lukkarilla on siinä, miten monta metriä sieltä pesältä uskaltaa kärkkyä, ettei tule poltetuksi. Tähän toki liittyy myös se, millainen on syöttötuomarin linja (jos vaatii pidemmän asennon, hyvä etenijä pystyy vielä muutaman kymmenen senttiä ottamaan lisää). Kohoselta yleensä riittää lyhempi asento kuin joiltakin epäselvemmiltä lukkareilta ja sillä Kohonen paikkaa ikääntynyttä, mutta silti kovaa kättään. Kohonen ei myöskään paiskaa sitä palloa täysillä kuin silloin kun yrittää oikeasti polttaa; muut takapesille heitot tulevat löysinä ja antavat valheellisen kuvan etenijälle mistä voi vielä ehtiä takaisin. Heimonen pitää tempoa, häneltä vaaditaan hyvä asento ja häneltä saa huippulähtöjä kun lukee tuota tempoa. Toisaalta tempo voi aiheuttaa merkkivirheitä ja kärpäsiä, mutta mieluummin yhdeksän hyvää lähtöä, jolla ehtii seuraavalle pesälle paskallakin lyönnillä ja yksi palo kärpäsestä kuin kymmenen huonoa lähtöä, joilla lyöjän on onnistuttava aina täydellisesti.

Asia on juuri näin ja tässä on Kohosen ja Heimosen ero.

Komulaisen heitto Rantalahdelle "pitäiskö tämä pallo lähettää Syyrian lapsille?" on saanut kohtuuttomat mittasuhteet. Mielestäni Vimpelin leiristä tästä on tehty aivan käsittämättömän suuri numero. Hävityn ottleun jälkeen kaikki keskittyminen on tällaisessa... Ei hyvä. En nyt loppupeleissä edes tiedä, onko tuo Komulaisen kommentti niin kamala ja asiaton suhteutettuna tähän median ajojahtiin. Pelikentillä lentää tuon tuosta yhtä ala-arvoista herjaa. Vitun homo-kommentit ovat Puputille niin klassista kamaa.

Tälläkin foorumilla on keskusteltu, pitäisikö tuomarien puuttua enemmän psyykkaamiseen ja riman alittaviin herjoihin. Se on tietysti mahdoton tilanne ja veteen piirretty viiva, mikä on riittävän mauton ja mikä ei. Mitä mieltä olette, mitä kaikkea katsomosta saa pelaajille huutaa? Oikeasti, saako sieltä huutaa ihan mitä vaan vai joku raja siihenkin? Olen varma, että Komulainen saa lauantaina sellaisen vastaanoton, ettei mitään rotia. Saarikentän yleisön kuuluukin tässä tilanteessa Jania muistaa, mutta missä menee raja, mitä pelaajan täytyy sieltä kuunnella?
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Oikeasti, saako sieltä huutaa ihan mitä vaan vai joku raja siihenkin? Olen varma, että Komulainen saa lauantaina sellaisen vastaanoton, ettei mitään rotia. Saarikentän yleisön kuuluukin tässä tilanteessa Jania muistaa, mutta missä menee raja, mitä pelaajan täytyy sieltä kuunnella?

No ei missään nimessä saa huutaa mitä vaan, kyllähän samat säännöt tulee päteä myös yleisöönkin. Mielestäni mennään jo aika alas siinäkin, jos vastustajien pelaajia haukutaan yleisöstä lesboiksi. Psyykata toki pitää, mutta sanat tulisi valita inhimillisesti. Vaan isojen panosten äärellä helpommin sanottu kuin tehty eikä sitä voi tietenkään kiistää.

Tästä yleisön kommentointiin puuttumisesta on itse asiassa itsellä yksi kokemus Pihkalasta parisen vuotta sitten, kun kakkospuolella istui joukko Tahkon kannattajia, jotka huusivat asiattomuuksia Jymyn pelaajille. Järkkärit kuuntelivat sitä aikansa, jonka jälkeen kyseinen lauma poistettiin katsomosta ja muistaakseni myös seura otti tähän kantaa ottelun jälkeen tuomitsemalla käytöksen. Katsomokäyttäytyminen lienee luonnollisesti enemmän nimenomaan järjestysmiesten vastuulla sillä olisihan se aika kohtuutonta laittaa sekin tuomareiden piikkiin.

No aivan varmasti Komulainen saa sellaisen paskaryöpyn lauantaina niskaansa, jota tuskin edes Saarikentällä on koskaan nähty. Sen verran huuteluja mies on kuitenkin uransa varrella ottanut vastaan ettei varmaan tule yllätyksenä enkä usko vaikuttavan miehen pelaamiseen millään tavoin. Toivotaan, että yleisön rima ja arviointikyky pysyisi kuitenkin jollain tasolla eikä siihen tarvitsisi enää kenenkään puuttua ja voitaisiin keskittyä itse peliin.

Nyt on monella taholla kasvojenpesun paikka. Rauha maahan ja eteenpäin.
 

omaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sivallukset Komulle olisivat toki parhaita, jotka vielä sopisivat tilanteeseen pelikentällä.

Alatyyliset eivät tietenkään ole suotavia, mutta minkäs teet jos maksava järjenjättiläinen huutaa. Myötähäpeä on suuri ja tuomittavaa, mutta pitäisikö katsomosta poistaa? Ei, kai? Kyllä aikuisten pitäisi miettiä esikuvana lapsia. Aina näitä mahtuu silti tusinaan. Näillä huudoilla en usko yleensäkään olevan vaikutusta pelaajiin. Harvoin ”osuvat ja uppoavat”. Joidenkin katsojien tunteiden purkuväylä samoin kuin nettikirjoittelu toisten.

Rasistiset kommentit, toleranssi nolla. Henkilökohtaisuuksiin meneminen on vaikeampi asia. Riippuu asiasta; onhan se rumaa, jos jotakin huudetaan esim. pullukaksi, mutta ehkä täytynee vaan kestää. Viittaukset sukupuoliseen suuntautumiseen, uskontoon, perheeseen… nollatoleranssi.

Ei taida olla kuitenkaan mitään yksittäistä huutoa, joka aiheuttaisi katsomosta poiston. Se, toistaako useammin ja häiritsevästi aiheuttaa poiston varmasti. Hypoteettinen pohdinta; neekeri-sanan voit huutaa kerran-kaksi, homo-sanan voit huutaa useamman kerran, läski-sanaa voit ehkä jankata koko pelin ajan hypoteettisella paikkakunnalla.

Ja sitten asiaan; yleisön sivallukset kuuluvat pesikseen kuin Haapakoski linjaan, mutta älkäämme taantuko alatyyliseksi tullessamme katsomoon. Siihen en onneksi uskokaan.

ps. viime tiistaina 1.9 oli Helsingin Sanomissa hyvä juttu negatiivisen nettikirjoittamisen vaikutuksista kirjoittajaan itseensä. Oli hyvä kirjoitus se.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat

omaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minä tiedän, että 80-luvulla (ehkä aikaisemminkin ja ehkä myöhemminkin) Mestaruussarjassa usealla paikkakunnalla (suurimmalla osalla?) vesiletkulla kasteltiin etukenttää sen mukaan kumpi joukkue lyö enemmän pomppua. 2010 pompusta hyötyi Vimpeli, 2015 taasen enemmän Sotkamo.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Täytyy sanoa, että Vedon pelejä on huomattavasti mukavampi seurata nykyään, kun numerot 2-6 lyövät ihan muuta kuin pomppua. Puputti, Kuusisto ja Haukkala etunenässä takoivat pomppua lähes sataprosenttisesti vaihtolyönteinään. Nyt puolestaan Veto vaihtaa aniharvoin vieraspeleissä pompulla. Sama pätee finaalisarjan osalta Niko Korhoseen, joka takoi alkukauden pomppua ruutuun, mutta vie Piiponniemeä nyt monipuolisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Steus

Jäsen
Monilla pompunhakkaajilla on pidemmänpuoleinen historia pomppukentiltä kotoa, joten siitä on luonnollisestikkin kehittynyt paras prosenttilyönti. Nyt puolestaan Vimpelissä lyönti ei nouse lainkaan, joten siellä on vaihdettu monipuolisempaan valikoimaan. Adapt or die. Vedon lyöntivalinnat on pidetty Sotkamossakin ilmeisesti suhteellisen samana mitä kotonakin, kun "uudet" lyönnit (lähinnä maakovat, ohitukset, lyhyet) ovattoimineet hyvin. Niko Korhosella on todella voimakas peruslyönti ja sillä pääse itse perässä. Sotkamo saa enemmän tilannetta niitä käyttämällä kuin pomputtamalla. Kyllähän esimerkiksi KPL:n pomppupeli välillä puuduttaa omia silmiä, mutta niin kauan kun se toimii niin homma on ok. Muita katsoessa homma sitten jo vähän ketuttaakin... :)
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kyllähän esimerkiksi KPL:n pomppupeli välillä puuduttaa omia silmiä, mutta niin kauan kun se toimii niin homma on ok. Muita katsoessa homma sitten jo vähän ketuttaakin... :)

Juuri näin. Mutta tulosurheilussahan pitää pelata sillä mikä toimii, vaikka Kari Hakkarainen sanoisikin, että pomppu oli hänelle liian helppo vaihtolyönti. Mukavampihan se on katsoa kovia laakavetoja linjan läpi, mutta valitettavasti pomppu on tehokas ja sen vuoksi käyttökelpoinen vaihtolyönti. Onneksi niitä pompun taitajia on loppupeleissä aika vähän. Siis niitä, jotka oikeasti sen osaavat.

Saa nähdä mikä on tulevan kauden tilanne Pattijoella, kun Rännärin kenttä päällystettiin uudelleen. Jussi Kemilä ilman pomppua on kuin makaronilaatikko ilman ketsuppia.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Täytyy sanoa, että Vedon pelejä on huomattavasti mukavampi seurata nykyään, kun numerot 2-6 lyövät ihan muuta kuin pomppua. Puputti, Kuusisto ja Haukkala etunenässä takoivat pomppua lähes sataprosenttisesti vaihtolyönteinään. Nyt puolestaan Veto vaihtaa aniharvoin vieraspeleissä pompulla. Sama pätee finaalisarjan osalta Niko Korhoseen, joka takoi alkukauden pomppua ruutuun, mutta vie Piiponniemeä nyt monipuolisesti.

Oliko niin, että myös Kemilä ja kumpp. joutuvat ensi kaudeksi muuttamaan lyöntivalikoimaansa ? Pomppulyönti kuuluu ehdottomasti lajiin ja arvostan niissäkin erikoismiehiä, mutta onhan se pirun tylsää seurattavaa jos vaihtopeli perustuu lähes kokonaan sille. Syksy ei kuitenkaan enää ole näiden spelialistien aikaa.

Samaa mieltä Korhosesta, mies on suorittanut todella mallikkaasti viime aikoina. Etenkin viimeisen pelin kovat lyönnit olivat ilo silmälle. Myös Piiponniemen röyhkeys ja itseluottamus tuntuvat olevan nyt siellä missä tähän aikaan vuodesta kuuluukin.
 

Palsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, STL Blues, Jymy
Mites muuten tuo Siggen tilanne on? Mulla jotenkin jäi sellainen etiäinen siitä pelinalla nähdystä studiosta, että siellä olisi puhuttu miehen sairastuneen, ei loukkaantuneen. Toivottavasti kyseessä olisi vaan syysflunssa, vaikka se näin Jymy-laseilla katsottuna saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia.

Urheilullisen ratkaisun kautta parempi selville.
 

omaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Haapakoski pelannee lauantaina, ei 100% kunnossa voi tietenkään olla. Sunnuntai tulee nopeasti perään... Poissaolovamma on julkinen salaisuus ja voi olla, että saamani tiedot onkin tarkoitettu muille. Eli niin tai näin, pelaa, uskon.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Mites muuten tuo Siggen tilanne on? Mulla jotenkin jäi sellainen etiäinen siitä pelinalla nähdystä studiosta, että siellä olisi puhuttu miehen sairastuneen, ei loukkaantuneen. Toivottavasti kyseessä olisi vaan syysflunssa, vaikka se näin Jymy-laseilla katsottuna saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia.
Pitää paikkansa. Haapakoski oli sairastunut ei loukkaantunut ja pelaa suurella varmuudella lauantaina.
 

Kine

Jäsen
Suosikkijoukkue
PattU, Raahe-Kiekko, RJK, TeKi, AS Moon
Saa nähdä mikä on tulevan kauden tilanne Pattijoella, kun Rännärin kenttä päällystettiin uudelleen. Jussi Kemilä ilman pomppua on kuin makaronilaatikko ilman ketsuppia.

Pohjatyöt tehtiin 20 vuotta sitten erittäin hyvin. Kentän alla on muun muassa silloisen Rautaruukin masuunien jalostettua sivutuotetta, masuunihiekkaa, jonka ansiosta kenttä kuivuu nopeasti ja jonka ansiosta kenttä on tasaisen kova. Ellei tekonurmen ominaisuudet ole aivan älyttömästi 20 vuoden aikana muuttuneet, eikä nurmen asennuksessa tapahdu mokia, pitäisi pallon pomppia entiseen malliin :)

Oliko niin, että myös Kemilä ja kumpp. joutuvat ensi kaudeksi muuttamaan lyöntivalikoimaansa ?

Kemilän lisäksi muita varsinaisia pomputtajia joukkueessa ei ole. Kallio ja Salo (joskus Ehrolakin) käyttävät pomppua yhtenä kentällemenolyönneistä. Vaihtotilanteissa Kallio ja Kosonen saattavat lyödä pitkän vaakamailapompun. Jos tekonurmen asennus epäonnistuu, niin oikeastaan Kemilä on ainoa, joka joutuu talven aikana opettelemaan uusia vaihtolyöntiratkaisuja.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Kyllähän molempien joukkueiden peräpää on tällä hetkellä ihan turisteja peluutuksessa. Molemmilla varsinainen kärki loppuu numeroon viisi ja sen jälkeen nostellaan koppia. Se on nykypesäpalloa, joka johtuu ihan säännöistä.

Kuuluu joukkuetaktiikkaan toki ja parhaillahan nuo tilanteet pitää pelata, kun vastassa on paras mahdollinen vastustaja. Oma pointti lähinnä noissa viesteissä oli se, että Vimpeli pystyy kakkoskärkeään paremmin peluuttamaan, jos Sotkamo saa lyöntijärjestyksen katkaistua hankalaan paikkaan. Sotkamon kakkoskärjen nuo poissaolot ovat syöneet täysin, eikä siitä oikein toimivaa saa millään. Eihän niillä yleensä lähdetä pelaamaan, kuin ihan poikkeustilanteissa. Selostajien ihmettely siitä, että Vimpeli lähti ottelun alussa pelaamaan kakkoskärjellä hieman hämmensi, koska mielestäni se siinä kohtaa oli ainoa järkevä vaihtoehto ja toimi ihan mallikkaasti.

@Grainger en ala vertailemaan Topi Korhosta ja Arttu Ruuskaa siinä mielessä, että kumpi mailan varressa tällä hetkellä on parempi pelaaja taidollisesti. Mielestäni vain Vimpelin Ruuska on paremmin saatu ajettua tässä vaiheessa Superiin sisälle ja on sen takia valmiimpi noihin tilanteisiin. Ihan toivekkaana odotan Määtästä, Tuikasta ja Korhosesta tulevia runkopelaajia, kun kilometreja ja kokemusta tulee alle. Tosin vaikea sanoa mistä löydetään korvaajat Korhoselle, Kohoselle ja Komulaiselle, mutta eiköhän sekin aikanaan selviä.

Sinällään hauskaa, kun tässäkin ketjussa on haasteltu, että Komulaista ei jäädä kaipaamaan. Ei ehkä persoonana ole se miellyttävin, mutta kyllähän tuo yksi niistä miehistä on, jonka takia peliä tullaan katsomaan. Lyöntiratkaisut ja -valikoima ovat sellaisia, että koskaan ei voi olla ihan varma minkälainen lyönti sieltä tulee, mutta yleensä se on hyvä lyönti. Sama koskee myös Rantalahtea, harmi jos lopettavat. Mietitään esimerkiksi muutaman vuoden takaista Vimpeliä, kun Haapakoski laittoi aina ensin pystärin väliin ja Puputti pomputti miestä eteenpäin. Itse en ainakaan nauti sellaisesta pesäpallosta pätkän vertaa. Pomppukin on taitolyönti, mutta kyllä sitä mieluummin katsoo näitä pelaajia, jotka vaihtavat kovilla, varsilla ja lyhyillä etukenttää jujuttaen. Ei näitä liikaa Superissa ole tällä hetkellä. Puputti on onneksi myös siirtynyt tähän ryhmään.

Omia suosikkeja ovat aina olleet nuo numerolla kaksi tai kolme hihassa pelaavat juonikkaat vaihtajat.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Sinällään hauskaa, kun tässäkin ketjussa on haasteltu, että Komulaista ei jäädä kaipaamaan. Ei ehkä persoonana ole se miellyttävin, mutta kyllähän tuo yksi niistä miehistä on, jonka takia peliä tullaan katsomaan. Lyöntiratkaisut ja -valikoima ovat sellaisia, että koskaan ei voi olla ihan varma minkälainen lyönti sieltä tulee, mutta yleensä se on hyvä lyönti. Sama koskee myös Rantalahtea, harmi jos lopettavat. Mietitään esimerkiksi muutaman vuoden takaista Vimpeliä, kun Haapakoski laittoi aina ensin pystärin väliin ja Puputti pomputti miestä eteenpäin. Itse en ainakaan nauti sellaisesta pesäpallosta pätkän vertaa. Pomppukin on taitolyönti, mutta kyllä sitä mieluummin katsoo näitä pelaajia, jotka vaihtavat kovilla, varsilla ja lyhyillä etukenttää jujuttaen. Ei näitä liikaa Superissa ole tällä hetkellä. Puputti on onneksi myös siirtynyt tähän ryhmään.

Omia suosikkeja ovat aina olleet nuo numerolla kaksi tai kolme hihassa pelaavat juonikkaat vaihtajat.

Kyllähän pesäpalloon lajina tulee aivan kammottava lovi, kun Komulaisen kaltainen mailavirtuoosi ja pesäpalloikoni päättää uransa (jossain vaiheessa) ja kyllä häntä jää todellakin kaipaamaan suurin osa pesäpalloperheestä. Toivottavasti tämä ei tapahdu vielä ainakaan pariin vuoteen sillä miehellä on vielä lajille ja ennen kaikkea sen laadukkuudelle todella paljon annettavaa. Huippupesäpallo tarvitsee Janin ja kumppaneiden kaltaisia tähtiä ja lähettiläitä, ei kahta sanaa. Jokainen heistä on oma persoona kentällä, se kuulukoon heidän perusoikeuksiinsa ja ei siellä tarvitse kaikkia miellyttää. Ihan niin kuin lajiin kuuluu ehdottomasti myös Henri Puputin kaltainen taitopelaaja vaikkei miehen persoonasta niin välittäisikään. Lajin suurmiehiä ja supertähtiä molemmat ja miettikääpä kuinka köyhä laji olisi ilman esimerkiksi näitä kahta vellosta kun mietitään heidän lajitaitojaan.

Niin, Puputti on siirtynyt myös siitä syystä mainitsemaasi ryhmään, koska on tällä kaudella ollut kotiuttajan roolissa.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Komulainen saa sitten pelata - itse odotin nyt jopa pelikieltoa mutta näillä mennään. Varmaan tulee yleisön puolelta lämmin vastaanotto lauantaina Vimpelissä eikä siinä mitään, kunhan nyt ei aivan älyttömiä huudella. Vaikka ainahan yksittäisiä "valopäitä" voi löytyä joka katsomosta. Parhaiten kuitenkin Jani hiljentää yleisön lyömällä onnistuneesti...

Toivottavasti myös Haapakoski pystyy pelaamaan viikonloppuna - ja ilmeisesti pystyy, jos ja kun kyse sunnuntaina oli vain sairastumisesta. Vaikka Jymyn puolesta ollaankin, totta kai aina finaaleihin toivoo parasta mahdollista joukkuetta molemmille - jo pelkästään finaalin arvon takia. Lisäksi tosiaan ei jää sitten jää mahdollisen tappion myötä mitään turhaa spekuloitavaa. Tietenkään loukkaantumisille ja sairastumiselle ei mitään voi, jos tulee tässä vaiheessa kautta. Ja kyllähän parhaat pelaajat otetaan välillä mukaan vaikka puolirampanakin...

Vähän ihmetyttää minuakin että nimimerkki Kisapuisto pyrkii niputtamaan kaikki Jymyn fanit joidenkin viestien perusteella. Itse ainakin arvostan Vimpelin kannattajia ja myös ko nimimerkin ansiokasta kirjoittelua tähän ketjuun. Pelin aikana tietysti voi tunteet käydä välillä katsomossa...ja se mitä nyt Vedon faneista vähän laski arvosanaa oli poistuminen kesken pelin sunnuntaina. Vaikka oma joukkue on häviämässä ja tuomariratkaisut meni vastustajalle, niin kyllä peli pitää katsoa loppuun asti. Korostetaan vielä että paikalle jäi osa Vimpelin kannattajista mistä heille tunnustus.

Kyllä ainakin itse vaikka Jymyn puolesta ollaan 100 %, niin haluan osaltani luoda rakentavaa pesiskeskustelua. Eri mieltäkin voidaan olla tilanteista totta kai enkä edes väitä että kaikki viisaus olisi täällä ja Jymyn ratkaisut/suoritukset aina oikeita :)
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Ihan niin kuin lajiin kuuluu ehdottomasti myös Henri Puputin kaltainen taitopelaaja vaikkei miehen persoonasta niin välittäisikään. Lajin suurmiehiä ja supertähtiä molemmat ja miettikääpä kuinka köyhä laji olisi ilman esimerkiksi näitä kahta vellosta kun mietitään heidän lajitaitojaan.

Kyllä. En voi sietää miestä persoonana tuon hänen Jymy-vihansa vuoksi, mutta pakkohan se on myöntää, että Puputti on pelimies kovimmasta päästä. Suuri yllätys, jos ei ole taas niiden pelaajien joukossa, joista valitaan vuoden pesäpalloilija.

Niin, Puputti on siirtynyt myös siitä syystä mainitsemaasi ryhmään, koska on tällä kaudella ollut kotiuttajan roolissa.

Mutta myös siksi, että mies on huomannut pompun olevan finaaleissa lähes käyttökelvoton ase Kohosen ja syksyisen kentän vuoksi. 2011 taisi onnistua vielä ihan kohtuullisesti (joskin Puputin tasolle keskinkertaisesti) pomputtelulla, mutta sen jälkeen Kohonen vaiensi tuon aika tehokkaasti ja Puputti siirtyikin muihin ratkaisuihin. Puputti on kuitenkin sarjan vaarallisimpia lyöjiä, niin on erittäin miellyttävä, kun nämä pelaajat käyttävät muita vaihtoehtoja.

Sotkamon kakkoskärjen nuo poissaolot ovat syöneet täysin, eikä siitä oikein toimivaa saa millään.

Niin, käytännössähän Immo Rautiainen on ainoa sisäpeliin kykenevä pelaaja tuosta kakkoskärjestä. Määttä toki on nopea, mutta vielä pahasti raakile. Vartiaisen ja Hyvösen rooli puolestaan on kopinnosto, eikä heistä vielä näihin peleihin muussa roolissa olekaan. Kieltämättä on ikävä aikoja, kun Mikko Korhonen tai Jimi Heikkinen kävivät paiskaamassa avausjuoksun finaaliottelussa, kun ykköskärjestä ei siihen ollut. Jymyhän olisi tänä syksynä täysin aseeton, jos kolmikko Piiponniemi - N. Korhonen - Hartikainen ei olisi noin hurjassa iskussa.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Kyllä. En voi sietää miestä persoonana tuon hänen Jymy-vihansa vuoksi, mutta pakkohan se on myöntää, että Puputti on pelimies kovimmasta päästä. Suuri yllätys, jos ei ole taas niiden pelaajien joukossa, joista valitaan vuoden pesäpalloilija.

//

Kieltämättä on ikävä aikoja, kun Mikko Korhonen tai Jimi Heikkinen kävivät paiskaamassa avausjuoksun finaaliottelussa, kun ykköskärjestä ei siihen ollut. Jymyhän olisi tänä syksynä täysin aseeton, jos kolmikko Piiponniemi - N. Korhonen - Hartikainen ei olisi noin hurjassa iskussa.

Puputti / Kohonen, onko edes muita vaihtoehtoja ?

//

Tämä onkin suurin ero edellisiin Jymyn menestysvuosiin. Aina pystyi luottamaan, että kuka tahansa Jymyn pelaajista vielä numeroista 6-9 pystyi ratkomaan jopa mestaruuksia. No, tänä vuonna loukkaantumiset huomioiden ja tulevina vielä entistä enemmän on joukkueen uudelleenrakennus menossa joten väistämättä peluutus sen mukaista. Nyky(ydin)rungosta 5+ pelivuosia kuitenkin jäljellä vielä Piiponniemellä, N. Korhosella, Hartikaisella, R. Korhosella, K. ja I. Rautiaisella ja vieläpä halutessaan Komulaisellakin, joten pullat edelleen kohtuu hyvin uunissa. Vimpeli on tässä suhteessa ehkä tällä hetkellä jopa hieman edellä Jymyä eli aivan ydinrungon parhaat vuodet ovat joko käsillä tai vielä edessä (Isoketo, Kanala, Haapakoski, Puputti, Heimonen, Lassila, Ruuska, Mäkelä).
 

omaha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Haaskalehti Urheilulehti repii vielä juttua episodista, mutta hyvän pointin nostaa esiin, miksei Pesäpalloliitto "tappanut" kohua, vaan jättää siihen aukon. Eli; Kurinpitopäällikkö tutki ottelun tallennetta, Sotkamon tiedotetta, haastatteli tuomaristoa ja Rantalahtea, mutta hei; ei kysynyt Komulaiselta mitään, esim. "mitä sinä sanoit?". Melko amatöörimäistä puuhastelua?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tuo ennakoitu poikkeuksellisen hyvä sää lauantaina on varmaan periaatteessa Vimpelin voimalyöntipeliä hyödyttävä, mutta saari voi sitten täyttyä kaukaloksi, mikä helpottaisi merkittävästi Sotkamon sumppua. Tunnelma tulee joka tapauksessa olemaan huikea...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tulevaa viikonloppua ajatellen Vimpelin pitäisi kyllä saada Piiponniemi-Korhonen kaksikko jollain opilla kuriin. Minä onneton kun luulin että Sotkamo kompastuu juurikin epävarmaan kärkeen, mutta yllätyinkin varsin ikävästi. Ja jos Haapakoski ei pysty vielä pelaamaan, niin tämä sarja on taputeltu. Onneksi näin ei ilmeisesti ole.

Tuosta huutelusta ja kaikenlaisesta mielensäpahoittamisesta tuli mieleen, että mitä jos Jarkko Ruudun vittuilut NHL-kaukalossa olisivat tulleet näin voimakkaasti julkisuuteen? Mieshän teki omien sanojensa mukaan kattavaa taustatyötä vastustajien heikoista kohdista ja myönsi jopa häpeävänsä osaa möläytyksistä. Mahtaa olla pientä nämä homottelut siihen verrattuna.

No, lauantaina palloa jokeen niin perkeleesti ja sunnuntaina Sotkamon kotiyleisö masentuneena kotiin juhlimaan tuiki harvinaista hopeamitalia...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Linkki Pesäpalloliiton sivuille tiedotteeseen koskien tuota sunnuntain neljän palon vuoroa. Siellä pistetään hienosti syy kuuluttamon ja kumppanien piikkiin, mutta lopussa todetaan, että tulostaulu on ensisijaisesti yleisöä varten ja tuomariston on oikaistava taululla oleva virheellinen tieto. Toisin sanoen syy oli kuin olikin tuomaristossa, joka ilmoitti Jymylle paloista väärän määrän.

"Tulostaulu palvelee ensisijaisesti yleisöä ja se on pidettävä aina ajan tasalla. Myös tuomareiden on seurattava tulostaulua ja tarvittaessa korjattava virheelliset tiedot. Järjestävä seura on vastuussa siitä, että toimitsijat hallitsevat tehtävänsä. Joukkueille virallista tietoa ovat kuitenkin vain tuomareiden ilmoitukset." Tuossa kai se olennaisin osa.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Linkki Pesäpalloliiton sivuille tiedotteeseen koskien tuota sunnuntain neljän palon vuoroa. Siellä pistetään hienosti syy kuuluttamon ja kumppanien piikkiin, mutta lopussa todetaan, että tulostaulu on ensisijaisesti yleisöä varten ja tuomariston on oikaistava taululla oleva virheellinen tieto. Toisin sanoen syy oli kuin olikin tuomaristossa, joka ilmoitti Jymylle paloista väärän määrän.

"Tulostaulu palvelee ensisijaisesti yleisöä ja se on pidettävä aina ajan tasalla. Myös tuomareiden on seurattava tulostaulua ja tarvittaessa korjattava virheelliset tiedot. Järjestävä seura on vastuussa siitä, että toimitsijat hallitsevat tehtävänsä. Joukkueille virallista tietoa ovat kuitenkin vain tuomareiden ilmoitukset." Tuossa kai se olennaisin osa.
Matkalta palattuani huomasin, että tähän ketjuun oli tullut yllättäen toistakymmentä sivua pääosin komein värilasein kirjoitettua tekstiä useammaltakin kirjoittajalta ja oikeastaan hyvä niin. Tunne kuuluu tärkeänä osana pesäpalloon ja on selvää, että ratkaisuotteluissa omaa joukkuetta kannatetaan, vaikka näkemykset olisivatkin selvästi suuntautuneita tietyn joukkueen suuntaan. Hyvä te! Toivon, että tunne kuuluu peliin myös tulevana viikonloppuna.

Tuo Sotkamo neljän palon tilanne oli selvä tuomarivirhe ja liittokin sen lopulta myönsi, kuten linkistäsi voi nähdä. Tuosta "ennakkotapauksesta" haluan mainita sen verran, että muistaakseni kyseisessä ottelussa tuomareina olivat samaiset heput Nupponen&co. kuin nyt tuossa Sotkamo-Vimpeli pelissä. He siis tuomitsivat myös tuon "ennakkotapauksen" väärin, joten sitä ei olisi mielestäni pitänyt missään nimessä tulkita enää noin, kuten he tekivät.

Palaan asiaan ja pariinkin muuhun mielenkiintoisen finaalidetailiin viikonloppuna.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
"Taululla oli Roope Korhosen lyöntivuoron alkaessa yksi palo. Toinen ja kolmas palo syntyivät peräkkäisillä lyönneillä ja jos toinen palo ei ehtinyt taululle ennen kolmatta lyöntiä, joukkueiden ja tuomareiden olisi tullut se tietää. Joissakin aikaisemmissa tapauksissa käytettyä 45 §:n tulkintaa tilanteen palauttamisesta ei voi tässä tapauksessa soveltaa, koska palot syntyivät peräkkäisillä lyönneillä ja sitä ennen taululla oli jo yksi palo. Ottelukuuluttajan, tulostaulun hoitajan ja kirjureiden toimintaa voidaan kylläkin kritisoida, koska ilmeisestikin toisen palon ilmestyminen taululle viivästyi ja sitten vielä palojen oikeaa määrää ei osattu ilmoittaa kysyttäessä."

Kilpailun johtoryhmä on päättänyt muuttaa/selkiyttää pelisääntöjen pykälää 45:
Mikäli ottelun toimitsija antaa virheellistä tietoa ottelun kulusta (esim. taululla palot tai viimeinen lyöjä väärin), pelituomarin on se viipymättä oikaistava, mutta pelitilannetta ei palauteta. Ainoastaan tuomarivirhe tai tuomarin antama väärä tieto voi olla peruste tilanteen palauttamiselle.


Näin. Toivottavasti tämä nyt jatkossa sitten selkeyttää, niin vastaavanlaisia tilanteita ei pääse enää syntymään. Erityisesti juurikin noin, että "pelitilannetta ei palauteta" ja mitään neljällä palolla lyötyjä juoksuja ei nähdä.

Monet päätuomarit muuten merkkaavat kentän pintaan viivat/ruksit itselleen, jotta muistavat palojen määrän. Helposti pelin tuoksinnassa voi tuomarilla käydä muutoin sellainen lapsus, että ei sitten muistakaan palojen määrää. Tämän episodin jälkeen luulisi ainakin Nupposen muistavan toimia em. mukaisesti.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Monet päätuomarit muuten merkkaavat kentän pintaan viivat/ruksit itselleen, jotta muistavat palojen määrän. Helposti pelin tuoksinnassa voi tuomarilla käydä muutoin sellainen lapsus, että ei sitten muistakaan palojen määrää. Tämän episodin jälkeen luulisi ainakin Nupposen muistavan toimia em. mukaisesti.

Tuntemani tuomari kertoi oman tapansa. Ei paloja, tuomaripaidan rintatasku kiinni, yksi palo vetoketju puolessa välissä ja kaksi paloa, rintatasku kokonaan auki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös