Mielestäni ei ole ollenkaan järkevää verrata lyötyjen juoksujen määrää, vaan ennemmin kotiutusprosenttia.
Huuskonen 2013: 2+12 = 14/18 = 77,20 %
Huuskonen 2012: 0+10 = 10/18 = 55,60 %
Huuskonen 2011: 1+42 = 43/72 = 59,70 %
Huuskonen 2010: 1+11 = 12/20 = 60,00 %
Tilastot voivat helposti valehdella erilaisten roolien takia. Ja tässä tapauksessa valehtelevat varmasti. Pelkkä lyötyjen juoksujen määrä ei sinänsä kerro yhtään mitään. Huuskosen rooli 2011 oli täysin erilainen kuin muina lähivuosina ja tästä johtuen kotiutuspaikkoja siunaantui 2011 erittäin paljon enemmän kuin muiden vuosien roolissa.
Kiitos tilastoinnista, itse en jaksanut näitä kaivaa, mutta hyvä että joku sen teki. Itseasiassa mistä edes löydät paljonko nimenomaan kotiutusyrityksiä on ollut? Bittilähteestä äkkiseltään katsottuna löytyy esim. kärkkäriprosentit ja lyödyt juoksut, mutta mistä näkee suoraan kotiutusyrityksien määrän.
Tosiaan tilastojenkaan valossa mies ei kotiuttamisessa ole ainakaan taantunut, ja miksi olisikaan?! Harvemmin tuon ikäinen jätkä ainakaan taantumaan alkaa lyönti-/kotiutuspuolella, päinvastoin. Ja Hannuakin kun on tässä saanut vuosien mittaan seurata, niin vähintään samalla tasolla on mailanvarressa kuin pari kolme vuotta sitten, mielestäni jopa aavistuksen paremmalla.
Kuten myös todettua, tältä vuodelta otanta on varsin pieni ja rooli on ollut erilainen. Mikä on johtanut myös osiltaan prosenttien nousuun. Eli siinä mielessä eivät ole vertailukelpoisia. Koska nyt homma on painottunut vaihtotilanteisiin ja siitä kun lyöt pallon maisemiin, nostaa se myös kotiutusprosentia.
Mutta ei Vimpelin Vedon kannalta ja minä olettaisin, että tämä oli kuitenkin tässä vertailussa pointtina. Henkilökohtaisesti ottaisin joukkueeseeni mieluummin 43 juoksua kuin 14 lyöneen pelaajan. Parempi kotiuttaja? Minusta ei. Muuten Juha Korhonen olisi parempi kotiuttaja kuin Roope Korhonen tai Janne Mäkelä. Ja tämä ei pidä paikkansa, vaikka Kore loistava onkin lyömään miestä kotiin. Roope ja Mäkelä vain ovat parempia, vaikka prosenteissa häviävätkin.
Kerroppa millä h*lvetin ilveellä Huuskonen olisi sitten voinut edes tuota tuota 43 tikkiä lyödä, jos kaveri pääsee 18 kertaa koittamaan. Hyvä jos "joka kerta pallo maisemiinkaan" olisi riittänyt. Et voi siis suoraan puusilmäisesti sanoa, että 14 juoksun Huuskonen olisi heikompi kotiuttamaan kuin 43 tikkiä kaudessa lyönyt Huuskonen, eihän kaverilla ole roolinsa vuoksi ollut edes saumoja päästä moisia lukemia tällä kaudella yrittämään, kuin numerolla neljä pelatessaan. Eli et voi missään nimessä todeta, että Huuskonen on nyt huonompi kotiuttaja kuin tuolloin, ei siihen ole mitään perustaa. En nyt tiedä pitikö tästäkin sitten lähteä alunperin vain väittämään vastaan väittelemisen ilosta vai miten oli.
Kore vertauskin on vähän niin ja näin. Juha Korhonenhan on h*lvetin kova kotiuttaja. Aikalailla tasoissa Roopen ja Jannen kanssa mennään. Jos saisi saman tilannemäärän ja vieläpä yhtä hyvät etenijät kotiutettavaksi, niin en usko, että tilannemäärän noustessakaan Koren prosentit tippuisivat niin paljoa, etteivätkö olisi samaa luokkaa Roopen ja Jannen kanssa. Nythän tosiaan prosentit ovat suuremmat, kyllä sekin sekin jostain kertoo. Koren kotiutusyrityksien määrää en nyt näe, että kuinka monella yrityksellä vähemmän hän on nuo paremmat prosentit saavuttanut versus Roope & Janne.
Pesäpallo on hyvin tarkasti roolitettua, jolloin tilastojen taaksekin pitäisi vähän kurkistaa. Jos ei saa kotiutustilanteita, on vaikea lyödä juoksuja. Mielestäni onnistumisprosentti on selkeä tapa vertailla, se poistaa ainakin osaksi roolituksen aiheuttamaa vääristymää.
No näinpä, sanoppa muuta.
Kanalan tulo ykköskärkeen muutti koko Vimpelin lyöntijärjestyksen ja Huuskonen pystyttiin siirtämään kakkoskärkeen, jolloin myös rooli muuttui ja kotiutustilanteita ei enää juurikaan tullut. Nokkimisjärjestyksessä ovat kotiuttamisessa edellä ainakin Mäkelä, Rantalahti ja Kuusisto, tilanteesta riippuen kovavireinen Rinta-Ahokin voidaan laittaa Huuskosen ennen. Loppukaudesta Huuskoselle on mielestäni löytynyt vieläkin parempi rooli tuossa numerolla 5. Jos tilanne jatkuu ja jokerit on jo käytetty, niin sieltä löytyy vielä ihan kelpo kotiuttaja Kuusistonkin jälkeen.
Tuntuu kyllä, että nyt yritetään psyykata väärää miestä. Muutenkin tuntui Isoketo olevan kovalla uholla/itseluottamuksella matkassa tuon haastattelun perusteella. Ei jännitä yhtään ja on tavannut Sotkamossa kunnarin tai pari lyödä.. No finaalit näyttää, kääntyykö tämä uho Vimpelin eduksi vai haitaksi. Mutta tuskin Isoketo tällä Kohosen ihon alle ainakaan pääsee, vaikka mitä huutelisi.
Loistavaa. Hieno homma, tämä tietää sitä, että tänä vuonna ei olla ainakaan valmiiksi antauduttu ja uhoa sekä itseluottamusta vaikuttaisi riittävän. Näin sen pitää ollakin, jos meinataan edes mestaruudesta haaveilla! Ei mitään PattU-/Törmänen "ollaan hävitty tää peli" -tyyliä.