Perussuomalaiset

  • 5 567 329
  • 44 578

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täsmälliset termit ovat aina hyväksi epäselvyyksien välttämiseksi, ja siksi on parempi puhua sukupuolineutraalista avioliittolaista. Sukupuolineutraalius on mielestäni erinomainen periaate kaikessa lainsäädännössä, ja siksi toki myös tässä asiassa. On vaikea nähdä mitään syytä eritellä ihmisiä laissa sukupuolen mukaan, ellei siihen ole olemassa ilmeistä biologista syytä. Avioliiton kohdalla en sellaista näe olevan. Mitä tulee siihen, että sukupuolineutraalisuudesta pitäisi jotenkin automaattisesti seurata myös neutraalius sukulaisuussuhteiden suhteen, niin eihän tuo toteudu muutenkaan lainsäädännössä, ja siihen on kyllä perusteensa. Ei kai kukaan ole esimerkiksi sitä mieltä, että perintökaaren tulisi olla neutraali sukulaisuussuhteiden osalta, koska onhan se sukupuolineutraalikin.

Noin yleensä mitä tulee näihin tyypillisiin muihin usein mainittuihin epätasa-arvoisiin tilanteisiin, siis moniavioisuuteen ja sukulaisavioliittoihin, en ole ehdottomasti kumpaakaan vastaan, mutta molempin liittyy ongelmia, jotka täytyisi lakia muotoiltaessa ottaa erittäin tarkkaan huomioon niiden välttämiseksi. Olen siis valmis arvioimaan ja mahdollisesti puoltamaankin näitä koskevaa aloitetta, jos sellaista joskus esitetään, mutta näiden suhteen tilanne on siis monimutkaisempi. Sukupuolineutraaliushan sen sijaan vaatii vain mitättömiä muutoksia nykyiseen avioliittolakiin, ja kaikkiaan yksinkertaistaa lainsäädäntöä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En ole siis pelkästään sitä mieltä, että homoparien ei tarvitse lapsia saada vaan olen sitä mieltä, että lapsella on oikeus isään ja äitiin. Valitettavan moni näyttää nykyään olevan sitä mieltä, että tällaista oikeutta ei lapsella ole, vaan että päinvastoin aikuisella ihmisellä on oikeus lapseen, mikä on täysin absurdi ja perverssi näkökanta.

Voitko selventää, mitä tämä oikeus isään ja äitiin oikein käytännössä tarkoittaa? Milloin tuo toteutuu tai ei toteudu? Ja johtaako se, ettei tämä oikeus toteudu siihen, että olosuhteiden ei voi katsoa olevan hyväksyttävät lapsen kasvattamiseen?
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kyllä sitä oppii paljon basiccien ajatusmaailmasta ja tärkeinä pitämistä yhteiskunnallisista kysymyksistä tätä keskustelua lukemalla. Kuinkakohan moni esittäisi nämä huolensa siskon naimisesta perheillallisella...
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kyllä sitä oppii paljon basiccien ajatusmaailmasta ja tärkeinä pitämistä yhteiskunnallisista kysymyksistä tätä keskustelua lukemalla. Kuinkakohan moni esittäisi nämä huolensa siskon naimisesta perheillallisella...

Huolensa siskon naimisesta perheillallisella voivat esittää vaikkapa Saksan Vihreät, jotka toissavuonna haikailivat insestin perään, asiasta oli mm. Bildissä juttua. Tuo on saksaksi, samasta asiasta käännöstä mm. täältä:

"BERLIINI | Vihernuorison (Die Grüne-Jugend) mukaan perheen sisäiset sukupuolisuhteet tulee laillistaa tulevaisuudessa. Nuorisojärjestö perustelee aikomustaan sallia esim. vanhempien ja lasten välinen seksi saksalaisten niin sanotuilla vanhentuneilla ja "vanhanaikaisilla moraalikäsityksillä”.

Nuorisopoliitikot saivat tukea Vihreiden parlamenttiryhmältä. Oikeuspoliittinen puhemies, Jerzy Montag, painotti, että “rikosoikeudelliset seuraamukset sukulaisten ja sisarusten välisistä sukupuolisuhteista” ovat ”anakronismi”.

Eli todennäköisesti vihreät voivat hyvinkin keskustella sisarensa naimisesta perheillallisella, kenties insesti-isäkin voisi yhtyä leikkiin (ja pikku-Heikkiin).

Kyllä sitä oppii paljon viherhihhulien ajatusmaailmasta ja tärkeinä pitämistä yhteiskunnallisista kysymyksistä vastaavia aloitteita ja kannanottoja lukemalla.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin kuitenkin on vielä toistaiseksi ollut Vihreiden kanssa eri mieltä insestin iloista ja asettunut sille kannalle, että se siskon nussiminen ei ole mikään ihmisoikeus vaan asia, josta voi rangaista. Asiasta oli Hesarissa toissavuonna.

Insesti ei ole ihmisoikeus, vaan Saksan tuomioistuimet saivat tuomita saksalaismiehen insestistä siskonsa kanssa, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin linjasi torstaina.
Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan saksalaiset oikeusasteet eivät tuominneet miehen siskoa, sillä hänellä oli persoonallisuushäiriö ja hän oli vain osittain vastuussa teoistaan.

Vuonna 1976 syntynyt Stübing sijoitettiin lastenkotiin kolmevuotiaana ja hänet adoptoitiin neljä vuotta myöhemmin. Hän menetti yhteyden biologiseen perheeseensä vuoteen 2000 asti, jolloin hänen biologinen äitinsä kuoli.

Samana vuonna Stübing sai tietää, että hänellä oli sisko ja aloitti suhteen tämän kanssa. Pari asui yhdessä ja vuosina 2001–2005 he saivat yhdessä neljä lasta. Lapsista kaksi on kehitysvammaisia ja perheen lapsista kolme on sijoitettu, kertoo BBC.

Ei ollut tämäkään asia ihmisoikeus, vaikka Vihreiden mielestä varmasti olisikin. Eivät ne kaikki asiat ihmisoikeuksia olekaan, tai jos ovat, niin ne voivatkin olla nimen omaan lasten kannalta ihmisoikeuksia, eivät vanhempien halujen mukaan määriteltyjä ihmisoikeuksia.

Ihmisoikeustuomioistuin linjasi myös seuraavaa:
Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan insestituomion peruste on avioliiton ja perheen suojaaminen, sillä insesti sekoittaa perheen rooleja.

Kyllä sitä oppii paljon ihmisoikeustuomioistuimen ajatusmaailmasta ja tärkeinä pitämistä yhteiskunnallisista kysymyksistä vastaavia linjauksia lukemalla. Hyvin ovat linjansa valinneet ja pintansa pitäneet siitä huolimatta, että viheriäät viheliäät ovat sitä mieltä, että teutonisen keharipataljoonan tehtailu siskoa nussimalla on oikeus ja lähes velvollisuus. A family that sleeps together stays together?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Huolensa siskon naimisesta perheillallisella voivat esittää vaikkapa Saksan Vihreät, jotka toissavuonna haikailivat insestin perään, asiasta oli mm...

Ainakin HS:n Kuukausiliite on taannoin tehnyt juttua myös siitä, että vihreä liike on ollut suorastaan kiusallisen likellä (siis omalta kannaltaan) lapsiin sekaantumisen hyväksymistä.

Pedofilia on ollut asia, mihin vihreät poliitikot (jopa vielä vaikuttavat sellaiset) ovat suhtautuneet "suvaitsevaisesti".

En kuollakseni muista, mikä Suomessa on asian suhteen ollut tilanne, ymmärtääkseni artikkelin vihreät olivat ainakin Saksasta ja olisiko ollut myös Ruotsista tms.

edit. löysin tuon jutun ja kertoo tosiaan 1970-1980 luvun seksuaalivallankumouksesta. Lapsiin sekaantumisesta kirjoitteli mm. Saksan vihreän liikkeen perustajajäsen ja nykyinen meppi, Daniel Cohn-Bendit:

Todella nuorten lasten kanssa se on erilaista kuin 4–6-vuotiaiden. Kun pikkuinen viisivuotias tyttö alkaa riisuutua, se on upeaa, koska se on peliä. Se on uskomattoman eroottista peliä.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
En kuollakseni muista, mikä Suomessa on asian suhteen ollut tilanne, ymmärtääkseni artikkelin vihreät olivat ainakin Saksasta ja olisiko ollut myös Ruotsista tms.

Käytiin sitä keskustelua täällä Suomessakin, tässä muutamia linkkejä:

Periaatteiden ja tarpeiden seksipolitiikkaa | Koijärven pesänjakajat

Vihreät nuoret: Vapaata seksiä kaikille? Otto Lehto

Vihreän rakkauden lajit Menneisyys nykyisyydessä

Linkit koijarvi.orgiin ja UusiSuomi-blogiin.

"Ja pitää varoa, ettei oma avomielisyys lopu siinä pisteessä, kun oma kiinnostus, halu tai ymmärrys loppuu, vaan täytyy uskaltaa mennä välillä myös oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Tämä koskee erityisesti mm. insestilainsäädäntöä ja erilaisten fetissien (muk. lukien, kyllä, myös lajirajat ylittävän seksin) säätelemistä."

Että sillä lailla. Toki he kielsivät pedofilian sallimisen, vaikka ehdottivat insestilakien ja seksin suojaikärajojen kumoamista. Ja nämät toimet eivät tietenkään johtaisi lisääntyvään hyväksikäyttöön. Ihmiset(ja eläimet, toki!) saisivat itse päättää, mikäs sen hienompaa!
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Että sillä lailla. Toki he kielsivät pedofilian sallimisen, vaikka ehdottivat insestilakien ja seksin suojaikärajojen kumoamista. Ja nämät toimet eivät tietenkään johtaisi lisääntyvään hyväksikäyttöön. Ihmiset(ja eläimet, toki!) saisivat itse päättää, mikäs sen hienompaa!

Eivät ehdottaneet, kuten varmasti lukutaitoisena ihmisenä tuosta osasit itsekin lukea. Ihan hauskaa kylläkin, että jaksat ottaa tämän asian jatkuvasti esiin, mutta sellaistahan se poliittinen mielipidevaikuttaminen tuppaa olemaan.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eihän sitä kainalosauvojen kanssa taksilla kokoukseen päästä, kun olisi pitänyt jokin lausunto antaa.

Niin tuttua.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ovatko persut vielä sitä mieltä, että Suomen pitäisi erota EU:sta? Vaikka Venäjä on varsin "aktiivisella" päällä.

Ei, kun persut on sitä mieltä, että lisää rahaa ja rautaa rajalle. Näin on ennenkin toimittu.

Lähteenä tälle aamulla telkkarissa nähty keskustelu missä yhtenä oli Jussi Niinistö.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Palstapersujen taannoin case Suvi Saarelan yhteydessä ilmaisema voimakas venäläisen totalitarismin ihannointi pistää kyllä aprikoimaan, että mihinkä suuntaan ne teikit ja torrakot oikein sitten vaan suunnattaisiin.

Heheh, Putin oli vihersmoothieiden suosikkipoju niin kauan kun Tavja oli nuolemassa Putten persettä. Ei puhettakaan ihmisoikeusrikkomuksista, päinvastoin Venäjä ei ollut minkäänlainen uhka kenellekään ja näiden juttujen kertojat oli natseja ja talvisotaan juuttuneita persuja. Moskovan Euroviisujen aikaan miliisit hakkasivat lesboja pampulla Olimpijiski-areenan ulkopuolella, mutta kun lavalle roudattiin propagandahengessä vaaleanpunaisia panssarivaunuja, niin ihmisoikeushintit hakkasivat käsiään yhteen ja Putte oli eri kiva kaveri.

Ei tarvittu kuin kokoomuslainen presidentti ja case Sini Saarela, niin sadankomiteaamnestymaanystävillä oli yht´äkkiä kypäränremmi niin piukassa, ettei se vähäkään veri enää kiertänyt päässä ja ryssävihasta tulikin suvaitsevaista huolehtimista ihmisoikeuksista.

Case Saarela avasi viherhöpöjenkin silmiä Venäjän suhteen ja ymmärrän, että kiukuttaa. Venäjällä kun ei ole heidihautaloita uhkailemassa Greenpeacen talutushihnassa. Jos Neukkulaan lähtee riehumaan, niin normijärjellä varustettu tietää, että siellä ei kiinni jäätyään välttämättä ensimmäiseksi järjestetä maittavaa luomukasvisateriaa superfood-jälkkärillä höystettynä ja uusiutuvalla energialla lämmitettyä ja retro-kalustettua sviittiä.

En minä ainakaan Venäjän meininkiä ihannoinut enkä ihannoi, vaan lähinnä huvittuneena sai seurata Sini-fanien järkyttyneitä mieliä.

Enkä ole kovinkaan yllättynyt, että Putte näyttää hauista taas. Siksi en kannata noita vasurien toivomia rynkkyjen sulattamispeijaisia, pidetään ne siellä luolissa vaan hyvissä rasvoissa.

Ja eikös Arhiksen avustaja juuri liittynyt Putten ja Yannun tukijoukkoihin taistelussa fasismia vastaan?
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sammakko loikkaisi sitten kotilumpeen lehden alle piiloon, kuten näillä "vastuunkantajilla" on tapana silloin kuin pitäisi olla muutakin annettavaa kuin vajaaälyisille suunnatut poliittiset letkaukset. Yllättyneet: _______________.

Ainakaan minulle ei ole Timo Soinista koskaan tullut kuvaa minään laiskana ja saamattomana tyyppinä. Päin vastoin, olen monesti ihmetellyt, että miten noin (fyysisesti) arveluttavassa kunnossa oleva mies jaksaa ja pystyy heilumaan ties missä poliittisissa tilaisuuksissa.

Tämä nyt ihan sivuhuomiona, kun en näet äänestä persuja, enkä heidän arkkivihollisiakaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ei kai häntä missään tapauksessa laiskana voi pitää, mitä tulee tilaisuuksissa heilumiseen ja populismiin. Sen sijaan en ole vakuuttunut hänen kyvyistään tehdä pitkäjänteistä yhteiskunnallista ja poliittista työtä tai kantaa vastuuta...

No ainakin hänen meppi-ajastaan olen jäänyt siihen käsitykseen, että onnistui luomaan siellä hyviä suhteita ja kontakteja ja pyrki osallistumaan politiikan tekemiseen, asia mitä ei voi todeta 90%:sta suomalaismeppejä.

Muistan kuinka kansa äänesti Jyrki Otilan mepiksi, kun luulivat tietokilpailujuontajana toimimisen tarkoittavan samaa kuin laaja yleissivistys. Otilan suurimmaksi meriitiksi taisi jäädä EU-parlamentin olutkerhossa huseeraaminen.

Kunnioitan Timo Soinia myös hänen pitkästä saagastaan persujen vetäjänä, missä saunan lauteilla tai pyykkituvassa tuo puolue nyt aikoinaan muutaman ihmisen voimin perustettiinkaan, SMP:n palaville raunioille. Ihan hyvin vedetty.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Suomen politiikan 0-kerho on eittämättä ollut olemassa ennen persujakin. Tätä Soinin ahkeruus -kysymystä voikin lähestyä miehen nettovaikutuksen pohjalta. Onko mielestäsi näiden Oinosten ja Hakkaraisten ja lukuisten muiden vatipäiden vetäminen eduskuntaan palvelus kansakunnan korkeimman poliittisen instituution osaamiselle, ammattitaidolle ja älylliselle toiminnalle?
Sanoisin, että Soinin friikkisirkuksen suurin ansioa on suomalaisen poliittisen keskustelun piristäminen sekä wanhojen puolueiden jähmettyneisyyden ravistelu. Lisäksi on puhdasta brittikomediaa kuinka vasurit ja demarit kiipeilevät seinille kaikesta mitä persut sanovat. Mutta, kuten sanottua, tämänhetkinen persukomedia on huumorimielessä hauskaa, edustuksellinen demokratia Suomessa onkin sitten vähän surullisempi tapaus.

muaddib
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Onko mielestäsi näiden Oinosten ja Hakkaraisten ja lukuisten muiden vatipäiden vetäminen eduskuntaan palvelus kansakunnan korkeimman poliittisen instituution osaamiselle, ammattitaidolle ja älylliselle toiminnalle?

No Oinonen nyt on ainakin aivan turha kaveri minunkin mielestäni. Samaa voi sanoa Hakkaraisesta, joka ilmeisesti oli alkujaan kampanjoinut itseään eduskuntaan "raittiina kansanmiehenä ja duunarina".

Sen sijaan olen alkanut tuntea kasvavaa vetoa näiden nk. "halla-aholaisten" TIETTYIHIN puheisiin, enkä nyt puhu mistään rasistisesta vouhkaamisesta, vaan yleisestä, eurokriittisestä linjasta.

Olen itse pitkän linjan euromyötäilijä ja olen kannattanut ja liputtanut täysillä Euroopan integraation puolesta.

Olen kuitenkin joutunut tarkistamaan näkökantojani, sillä EU ei olekaan muotoutunut toivomakseni (länsimaiden) vapaa-kauppa-unioniksi, vaan kehitys on viety liian pitkälle.

En voi äänestää persuja ollenkaan, niin kauan kuin kaikki ovat yhtä ja samaa isoa porukkaa. Mikäli jossain vaiheessa tuosta erottautuu jonkin sortin "akateeminen siipi", niin pistän asian harkintaan.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voisin hyvin myös allekirjoittaa viimeisen virkkeesi, mutta välillä tuntuu, että persujen mielestä n. 90% poliittisesta kentästä on heidän arkkivihollisiaan, joten ei taida onnistua.

Liioittelua. Ainoastaan 54,6 % poliittisesta kentästä on Perussuomalaisten arkkivihollisia, sillä niin moni äänesti jotain muita kuin Perussuomalaisia edellisissä eduskuntavaaleissa ja 32,6 % jätti äänestämättä joten heidän vihamielisyydestään Perussuomalaisia kohtaan ei ole takeita. Pitääkö tähän laittaa hymiö? Jos laskelmissani on virhe, en ole siitä vastuussa, vaan se on Perussuomalaisia vastustavien vika.

En voi äänestää persuja ollenkaan, niin kauan kuin kaikki ovat yhtä ja samaa isoa porukkaa. Mikäli jossain vaiheessa tuosta erottautuu jonkin sortin "akateeminen siipi", niin pistän asian harkintaan.

Pakko kysyä, että mikä puolue sinun äänesi on tähän mennessä sitten saanut?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Pakko kysyä, että mikä puolue sinun äänesi on tähän mennessä sitten saanut?

Olen äänestänyt Kokoomusta ja kerran myös RKP:tä, kun heillä oli mielestäni oikein pätevä kunnallisvaaliehdokas.

Olen pettynyt Kokoomuksen harjoittamaan politiikkaan viime vuosina, olen pettynyt tähän erittäin rankasti.

Siitä huolimatta tulen tod.näk äänestämään Kokoomusta myös jatkossa, sillä en näe parempaa vaihtoehtoa tällä hetkellä.

Halla-ahoa voisin ainakin teoriassa äänestää mepiksi.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Halla-ahoa voisin ainakin teoriassa äänestää mepiksi.

En ole vielä koskaan äänestänyt persujen ehdokasta yksissäkään vaaleissa mutta tulevissa euro-vaaleissa tilanne on käytännössä se, että Halla-aho tulee saamaan ääneni. Minun on hyvin vaikea nähdä sellaista tilannetta, että en äänestäisi häntä mepiksi - sanotaan, että äänen antaminen jollekin toiselle menisi harkintaan siinä vaiheessa jos Soininvaara lähtisi ehdolle, mutta hän todellakin on ainoa henkilö jolle voisin kuvitella antavani ääneni ennen Halla-ahoa.

Onhan se pirun kiva äänestää Halla-aho Eurooppaan!

vlad.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Olen pettynyt Kokoomuksen harjoittamaan politiikkaan viime vuosina, olen pettynyt tähän erittäin rankasti.

Siitä huolimatta tulen tod.näk äänestämään Kokoomusta myös jatkossa, sillä en näe parempaa vaihtoehtoa tällä hetkellä.

Halla-ahoa voisin ainakin teoriassa äänestää mepiksi.

Jos olet pettynyt Kokoomukseen mutta kuitenkin annat heille äänesi ja tukesi, niin se takaa lähinnä sen, että pettymyksen tuottanut linja tulee jatkumaan entistä vahvempana. Ei kannata äänestää ainakaan eduskuntavaaleissa mitään "hyvää tyyppiä", sillä ne hyvätkin tyypit äänestävät juuri niin kuin Kataiset ja muut puoluepomot käskevät.

Kannattaisi miettiä tuleviin vaaleihin tosissaan muita vaihtoehtoja ja puolueita.

Halla-aholla on hyvä aloittaa, minä ainakin äänestän Halla-ahoa. Ei ollut mitenkään vaikea päätös, sillä kerrankin pääsen Halla-ahoa äänestämään. Mestari europarlamenttiin vain, siellä häntä tarvitaan. Tosin tarvittaisiin kotimaassakin, mutta kriittinen ääni on EU:ssakin enemmän kuin tarpeen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En ole vielä koskaan äänestänyt persujen ehdokasta yksissäkään vaaleissa mutta tulevissa euro-vaaleissa tilanne on käytännössä se, että Halla-aho tulee saamaan ääneni...

Niin, eihän tämä mikään mahdoton skenario olisi itsellenikään.

Soininvaarasta sen verran, että vihreäksi hän on ihan tolkun miehiä. Hyvä tyyppi.

...Jos olet pettynyt Kokoomukseen mutta kuitenkin annat heille äänesi ja tukesi, niin se takaa lähinnä sen, että pettymyksen tuottanut linja tulee jatkumaan entistä vahvempana. Ei kannata äänestää ainakaan eduskuntavaaleissa mitään "hyvää tyyppiä", sillä ne hyvätkin tyypit äänestävät juuri niin kuin Kataiset ja muut puoluepomot käskevät...

Minun ongelmani on siinä, että periaatetasolla kannatan juuri Kokoomuksen edustamia arvoja, integraatiota länteen, julkisen sektorin kaventamista (sikäli mikäli tämän haluaa nähdä klassisena oikeistolaispolitiikkana), yrittämistä ja NATO-jäsenyyttäkin.

Nyt Kokoomuksen epäonnistuttua - vai pitäisikö oikeastaan puhua siitä, että koko poliittinen järjestelmämme on epäonnistunut viime vuosien kompromissipolitiikan jäljiltä (?) - on vain vaikea löytää sitä puoluetta, mille ääneni antaisin, kuten sanottua juuri Kokoomus edustaa itselleni tärkeitä arvoja.

Vaikka minä äänestäisin Kokoomusta, niin olen kuitenkin satavarma, että Kokoomus tulee menettämään ääniosuuttaan tulevissa vaaleissa ja siten kärsimään vaalitappion. Kuinka ison tappion, sen aika näyttää. En siis sinuna olisi huolissani tästä muuttumattomasta politiikasta, varmasti se liikkuva äänestäjämassa vaihtaa osin suuntaa jo tulevissa eurovaaleissa. Tästä hyvänä esimerkkinä Halla-ahon varsin todennäköinen meppi-paikka.


Tähän loppuun:

Ehdoton kyllä- ääni tältä suunnalta muuten siihen suuntaan, että siirtyisimme poliittisessa päätöksenteossa kohti Ruotsin mallia, jossa äänestäjä toki valitsee yksittäisen puolueen, mutta samalla hänelle on selvää, kumpaan "koalitioon" tämä puolue kuuluu. Vähentäisi suhmurointia jo kummasti. USA:n kaltaista kaksipuoluejärjestelmää ei voi kannattaa, se näyttää kerta kerran jälkeen omat ongelmansa, kun puolueet pitävät toisiaan "panttivankeina", ellei sitten toisella puolueista ole hegemoniaa sekä Valkoisen talon, että Edustajainhuoneen puolella.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Kansahan ei ole koskaan väärässä olivatpa vaalitulokset mitkä tahansa. Mutta niin kaun kuin suomalaiset katsovat olevan ihan normaalia ylläpitää 8-9 eri puoluetta eduskunnassa, niin hallituksen muodostamisessa voi käydä niin kuin kolme vuotta sitten kävi.

Kepu, pääministeripuolue heti vaaliyönä oppositioon, suurvoittaja persS asettaa mahdottomat ehdot, ja kaikki jäljelle jääneet kuusi puoluetta tarvitaan, jotta saadaan toimiva enemmistöhallitus aikaan. Ei sellaisella hallituksella ole ideologista sitkoa. Jos vihreät ja vasemmistoliitto lähtevät uhkauksensa mukaisesti, kun Pyhäjoki päätös viedään uudestaan eduskuntaan, niin Kataisen hallituksella on enää 102 paikkaa eduskunnassa. Ja kun puhemies ei äänestä, niin oikeastaan 101. Tuleeko tässä vielä ennenaikaiset vaalit eteen?

Joten komppromisseihin kyllästyneet joutuvat jatkossakin kestämään ja sietämään. Sen varmempaa se on, mitä pirstaleisempi on puoeluekenttä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös