Yleisen elämänkokemuksen perusteella esimerkiksi filosofian tohtorit, teologian tohtorit ja humanististen tieteiden kandidaatit ovat pääsääntöisesti täysin pihalla talouteen liittyvistä asioista. Korkea koulutus ei korreloi asiantuntemukseen vieraalla alalla. Vai onko esim. kauppatieteiden tohtori asiantuntija teologian erityiskysymyksissä?
On täysin eri asia verrata sellaisia maita, jotka ovat alusta asti jättäytyneet ison rahaliiton ulkopuolelle ja sitten sellaisia, jotka yht'äkkiä jäävät pois tästä rahaliitosta. Tilanne on täysin erilainen.
Totta, heidän tietämyksensä varmasti on taloudesta vähäisempi, kuin jollain muulla, mutta ei se silti sitä tarkoita, etteikö heiltä löytyisi asiantuntemusta. Tuosta Sebastianin tekstistä vaan tuli sellainen kuva, että hän näkee Perussuomalaiset "vain" duunareina, kun taas muissa puolueissa on "vain" isoja kihoja. Eikä se todellakaan mene näin. Valtiotieteiden maisterin väitän tietävän valtiontalouden hoidosta jotain, ihan mutulla tämä, en ole perillä heidän koulutuksensa sisällöstä.
Puhuin EU-maasta (Ruotsi), joka ei kuulu Euroon ja EU-maasta, joka kuuluu Euroon (Suomi). Miten näitä muka ei voi verrata? Siitä voidaan aika hyvin katsoa maiden pärjäämistä yleisesti. Tämän kriisin puhkeaminen kukkaansa näyttää sen, olisiko kannattanut jättää liittymättä Euroon. Ruotsi ja Suomi kuitenkin ovat taloudelliselta rakenteeltaan hyvin samanlaisia.