Saksan ilmoittama vähennys perustuu oletukseen Venäjältä jäädytettyjen varojen yms saamiseen korvaavana tukena Ukrainan käyttöön. Saksan ilmoitus ei tarkoita sitä, että tuki puolittuu.
Ei toivottavasti tarkoita, mutta Saksa vähentää tukeaan kuten kirjoitin.
Jostain syystä vasemmiston kantaa kovasti korostetaan ja laitaoikeiston vähätellään. Itselleni olennaista on Venäjää tukevien määrä EU:ssa, ei miltä suunnalta se tulee. Orbanin Patriooteilla on tuplasti enemmän meppejä kuin Leftillä. En usko laitavasemmiston nousuun mutta laitaoikeisto on nousussa. Putinin ystävät Orban, Le Pen, Meloni jne ovat potentiaalisia ongelmia EU:lle ja Ukrainalle jatkossa.
Jostain syystä Li Anderssonin ryhmän osittaista venäjämielisyyttä ei todellakaan Suomessa korosteta. Vasemmistohan on lähinnä hiljaa ja meppinsä osoitteli tästä 2024 moraalittomuudesta Kokoomusta aiemmin.
Eli siis meidän Vasemmiston ja laitaoikeiston edustaja tappelivat siitä, kun olivat asiasta samaa mieltä? Ja tässä keskustelussako agenttikusettaja Tynkkynen veti 6-0 voiton @Cobol ? Kaverihan nolas ittensä totaalisesti jos katsoo noita tän päivän ulostuloja Soinilta ym.
Edelleen tekstini koski vuoden 2024 tilannetta. Siis yli 2 vuotta sen jälkeen kun Venäjä käynnisti suurhyökkäyksen Ukrainaan. Millä moraalilla heilastellaan venäjämielisten ryhmissä? PS ymmärsi ettei näin voi toimia ja lähti. Vassarit eivät.
Miksi tämän moraalittomuuden myöntäminen on vasemmalla niin vaikeaa?
Mietin tätä termiä "laitaoikeisto" - jäsen @Cobol sitä jossain vaiheessa muistaakseni avasi, mutta meni silloin vähän ohi. Itse olen välttänyt PS:n kutsumista "äärioikeistolaiseksi", mutta sitten käyttänyt termiä kansallisradikaali, mikä minusta on hyvä. "Laitaoikeisto" kuulostaa jotenkin epämääräiseltä ja liudentavalta, onkos muuten olemassa myös "laitavasemmistoa" ja ketkä siihen kuuluvat?
Kansallisradikaali on yksi käyvä termi. Eurooppalaisessa akateemisessa tutkimuksessa oleellista on tehdä ero laitaoikeistossa (radical right) radikalismin ja ääriajattelun välillä. Laitaoikeisto jakaantuu kahteen ryhmään, reformistiseen ja vallankumoukselliseen.
Äärioikeisto (extreme right) sitä vastoin joko ideologian tai toiminnan tasolla hylkää pluralistisen ja liberaalin demokraattisen järjestelmän. Se näkee myös väkivallan mahdollisena toimintakeinona, tai ainakin oikeuttaa sen joissain tilanteissa. Äärioikeisto ja sen määritelmät – Politiikasta
Jos käytetään Saksan puolueita esimerkkeinä, AfD on äärioikeistoa ja se näkee väkivallan työkaluna ottaa Saksa haltuun. Laitavasemmistoa/äärivasemmistoa on Die Linke ja siitä erkaantunut ja uudeksi puolueeksi hyvin eu-vaaleissa menestynyt Sahra Wagenknechtin puolue.
Mulla on jossain kirjassani laitavasemmiston ja ääri
Viimeksi muokattu: