Poliittinen teatteri tässä haisee ja pahasti.
Mikä teatterin tarkoitus on? Saada vähemmän ääniä äänestyksessä?
Poliittinen teatteri tässä haisee ja pahasti.
Luoda rivijäsenille kuva siitä että puolue eliitti ei sanelisi kuka on seuraava PJ. Sehän koitui Sampo Terhon kohtaloksi kun kaikki tiesivät Soinin haluavan tämän puheenjohtajaksi.Mikä teatterin tarkoitus on? Saada vähemmän ääniä äänestyksessä?
Se on just näin. Tosin Halla-Aholle varmaan kelpaisi Purra ja Puisto yhtä hyvin. Soinille Halla-Aho oli punainen vaate.Luoda rivijäsenille kuva siitä että puolue eliitti ei sanelisi kuka on seuraava PJ. Sehän koitui Sampo Terhon kohtaloksi kun kaikki tiesivät Soinin haluavan tämän puheenjohtajaksi.
Se on just näin. Tosin Halla-Aholle varmaan kelpaisi Purra ja Puisto yhtä hyvin. Soinille Halla-Aho oli punainen vaate.
Voi olla näin. Saatat olla oikeassa. Muusta ”puolue-eliitistä” en tiedä. Voi tosin olla, että puoluekokous äänestäisi Puiston puheenjohtajaksi jos Purrasta leivotaan ennakkosuosikki.Eiköhän Puisto ole Halla-aholle mieluisampi ainakin ihmisenä. Hän on kuitenkin ollut pitkäaikainen Halliksen oikea käsi ja henkinen apu ja persujen hallitusneuvottelija ja akateemiselta taustaltaan ja yleiseltä ajattelutyyliltään enemmän Halla-ahon kaltainen.
Eiköhän Puisto ole Halla-aholle mieluisampi ainakin ihmisenä. Hän on kuitenkin ollut pitkäaikainen Halliksen oikea käsi ja henkinen apu ja persujen hallitusneuvottelija ja akateemiselta taustaltaan ja yleiseltä ajattelutyyliltään enemmän Halla-ahon kaltainen.
Totta kai näin.Taitaa vain se "sössiminen" löytyä sinun kakkuloistasi.
Purran epäröinnin tulkitsin poliittisena taktikointina. On varmaankin historian vanhin temppu esittää, että ei hirveästi kiinnostaisi. Tällä taktiikalla kansa on hurrannut jatkokaudella monia "kansan isiä" alkaen Kekkosesta ja päättyen Juan Peroniin.
Halla-Ahon tuki lienee sisäpiirin tuen pitkälti varmistanut. Toki puolueessa myös porukkaa, joka haluaa ihan periaatteesta olla eri mieltä kuin "käsketään". Joka tapauksessa Purra vaikuttaa hyvältä pj-ehdokkaalta, ja moninverroin Halla-Ahoa pätevämmältä, vaikka ei luultavasti yhtä suosittu tule olemaan. Puistolle pesti tulisi vähän liian nopeasti minusta, kasvattakoon nyt nimeä Purran kauden ajan.Ehkä näin, mutta Purra voi epäröidä ihan aidosti tuntiessaan kenttäväen ja sieltä tulevat paineet. Ei ole PS helpoimpia johdettavia Halla-ahon jälkeen. Purralle on ollut mahdollisesti tärkeää varmistaa tiettyjen sisäpiirin henkilöiden tuki hänen puheenjohtajuudelleen. Ilman sitä ongelmat alkaisivat jo ennen virallista valintaa.
Halla-Ahon tuki lienee sisäpiirin tuen pitkälti varmistanut. Toki puolueessa myös porukkaa, joka haluaa ihan periaatteesta olla eri mieltä kuin "käsketään". Joka tapauksessa Purra vaikuttaa hyvältä pj-ehdokkaalta, ja moninverroin Halla-Ahoa pätevämmältä, vaikka ei luultavasti yhtä suosittu tule olemaan. Puistolle pesti tulisi vähän liian nopeasti minusta, kasvattakoon nyt nimeä Purran kauden ajan.
Purra on henkilökohtaisesti kallellaan Kokoomuksen talouslinjaan, mutta kentän kirjo on moninainen, ja vaikuttaa myös paljon. Toivoisin tässä ennenkaikkea selkeää linjaa, joka Halla-Aholta puuttui oikeastaan kokonaan. Oli oikeistolaisia heittoja(yleissitovuus pois), vasemmistolaisia heittoja(duunarin palkalla tultava toimeen) ja jotain siltä väliltä ilman konkretiaa.Kyllä. Halla-aho seisoo ymmärtääkseni tuellaan Purran takana, ja saman tekevät olettaakseni muut tärkeät henkilöt PS:ssa Taviosta alkaen. Ulkopuolisena on mukava seurata, miten uusi puheenjohtaja PS:ssa toimii. Mihin suuntaan PS lähtee, ja haetaanko lisäkannatusta mm. talouspolitiikassa Kokoomuksen kannattajavesiltä vai kulkeeko PS enemmän SDP:n lähelle.
Kyllä. Näin ulkopuolisena ja mahdollisen PS:n hallituskumppanin kannattajana toivon, että PS saisi lisää talousosaamista. Esimerkiksi PS:n vaihtoehtobudjetit ovat olleet osin samanlaista haihattelua kuin Rinne/Marinin puheet talous- ja työllisyyspolitiikasta ja sekä PS että Rinne/Marin on keksinyt omia laskukaavojaan saadakseen väittämänsä näytetyksi toteen. Mitä ne eivät ole.Purra on henkilökohtaisesti kallellaan Kokoomuksen talouslinjaan, mutta kentän kirjo on moninainen, ja vaikuttaa myös paljon. Toivoisin tässä ennenkaikkea selkeää linjaa, joka Halla-Aholta puuttui oikeastaan kokonaan. Oli oikeistolaisia heittoja(yleissitovuus pois), vasemmistolaisia heittoja(duunarin palkalla tultava toimeen) ja jotain siltä väliltä ilman konkretiaa.
Yleislinja Purralla näyttäisi olevan että tuloveroja alas, jotta palkasta jää enemmän käteen ja kannustinloukkuja siten pienemmäksi. Ja toisaalta julkisten menojen ja julkisen sektorin leikkaustoimia. Sopii minulle.
Purran epäröinnin tulkitsin poliittisena taktikointina. On varmaankin historian vanhin temppu esittää, että ei hirveästi kiinnostaisi. Tällä taktiikalla kansa on hurrannut jatkokaudella monia "kansan isiä" alkaen Kekkosesta ja päättyen Juan Peroniin.
Persuäänestäjien profiili ansiotulojen mukaan jaoteltuna on hyvin lähellä Kokoomusta, joten ei taida olla iso ongelma.Tällä politiikalla tullaan menettämään persujen pienituloisia äänestäjiä, joita lienee kannattajissa suurituloisten lisäksi huomattava osa.
Ylen eduskuntavaalimittaus: kokoomus ja SDP kärjessä, perussuomalaiset kolmosena – kuntavaalit piristivät hieman keskustaa
Yle selvitti puolueiden eduskuntavaalikannatusta ensimmäisen kerran puoleen vuoteen. Kuntavaalien tulos heijastuu puolueiden suosioon.yle.fi
Klassisinta populismia on puolestaan tuo "kääntymistarina" jossa ensin on oltu Vihreitå tms. mutta sitten on löytynyt "järjen valo" ja on siirrytty Perussuomalaisiin. En toki väitä etteikö noin voisi käydä ja etteikö ihminen saisi/voisi muuttaa mielipiteitään ja maailmankatsomustaan ajan kuluessa, mutta tuo on toistunut niin monta kertaa eri variaatioina että pakkaa vähän huvittamaan.
Persuilla on paljon suurituloisia äänestäjiä toki. Mutta toisaalta tuo pienituloisten ja enemmän tai vähemmän joutilaana elävien (yleensä) miesten joukko, joille vaihtoehtoina on joko Perussuomalaiset tai nukkuvien puolue on tietynlainen vaa'ankieli. Kärkipuolueiden kannatuksen ero on niin pieni että tuon ryhmän äänien menettäminen voi suurella todennäköisyydellä tarkoittaa myös suurimman puolueen paikan menettämistä.Persuäänestäjien profiili ansiotulojen mukaan jaoteltuna on hyvin lähellä Kokoomusta, joten ei taida olla iso ongelma.
IL-kysely: Yli 6 000 euroa ansaitsevat kannattavat vahvasti perussuomalaisia – Li Anderssonin puhe Mersu-persuista saa katetta
Vihreiden, vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kannatuksessa muhii yllätys, jos äänestysprosentti nousee kuntavaaleissa korkeaksi.www.iltalehti.fi
Persuäänestäjien profiili ansiotulojen mukaan jaoteltuna on hyvin lähellä Kokoomusta, joten ei taida olla iso ongelma.
Siksi mainitsin suurituloisten lisäksi.
Kun persumielisten nettiläsnäoloon tutustuu, ihan heti ei synny vaikutelmaa, että joukko koostuisi yksinomaan koulutetuista suurituloisista. Suurituloiset ovat yksi persujen äänestäjäryhmä (lehtijutun mukaan viidennes), mutta vain yksi. On muitakin. Arvioin, että jos pienituloiset ja keskituloiset hylkäävät persut, niin ainakin viiden prosenttiyksikön lasku peruskannatuksessa on täysin mahdollinen.
En tosin usko, että kaikki persut hylkäävät kävisivät äänestämässä lainkaan. Mikään toinen puolue ei siis saa heidän ääntään.
Varmaan on siellä persuja äänestävissä niitäkin, jotka ovat siirtyneet sinne jostain punaisesta puolueessa ja paluu voi olla nopea, kun talouslinjaa enemmän avataan ja se on niin oikealla kuin tällä hetkellä sopii odottaa. Eikä vain niitä, jotka jättävät äänestämättä, vaikka niitä varmasti on myös.
Siellä on PS:n kansanedustaja taas vauhdissa.