Perussuomalaiset

  • 6 008 601
  • 46 694

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Se nyt vain arvoliberalismin tai -liberalismiterrorin nimessä helposti osoitetaan sormella milloin Suomen valtiota, kuntia, yhteisöjä ja yksittäisiä kansalaisia, jos rohkenee olla eri mieltä tästä mamu-asiasta eräiden peräti arroganttia retoriikkaa harrastavien vihervasurien kanssa - asenteessa löytyy vikaa, siinä olet oikeassa.

Niin, tässä tullaan taas siihen kuka terrorisoi ketäkin. Onhan se ihan kauheaa että suomalaisia vaaditaan sopeutumaan globalisoituvan maailman realiteetteihin. Johonkin mittaan saakka voimme varmasti tässäkin asiassa noukkia rusinoita pullasta, mutta pitkän päälle epäilen Suomen lihaksia toimia vitivalkoisena pohjoisena linnakkeena josta me voimme kyllä lähteä ilman mitään rajoitusta ulos mutta johon päästämme vain harvat ja valitut sisään. Eihän siinä paljon muuta ehdittäisi tekemäänkään kuin valvomaan että maa pysyy riittävän suljettuna. No, ehkä se työllistäisi, saisi Jakomäen pojatkin mielekästä tekemistä...
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta Ioota Rhoo:n tekstissä oli aika paljon järkeä. En ota kantaa kielikysymykseen, mutta kyllähän tuo Persujen politiikka perustuu ikiaikaiseen dikotomiaan "meistä" ja "niistä". Persu - logiikalla ruotsia puhuvat ovat "niitä", Eu - virkamiehet ovat "niitä", mamut ovat "niitä", vihreät ovat "niitä" ja niin edelleen. "Niitä" löytyy ja löydetään joka suunnasta tarpeen mukaan ja koko ajan politiikan teon ajatuksena on että "me" ollaan "niitä" parempia ja "me" näytetään "niille". Omalla tavallaan tämä on hyvin nerokasta politiikkaa, sillä viha ja katkeruus ovat ehtymättömiä luonnonvaroja ja kohteita on helppo löytää. Mitä Persujen politiikasta sitten "niiden" jälkeen jää onkin toinen kysymys, mutta juuri nyt "me" ovat huipulla.

Ja edelleen, ottamatta pakkoruotsiin sen kummempaa kantaa, kyllähän nuo ruotsinkielisiin liittyvät bättre folk - sterotypiat aika vahvoina elävät, sekä aiheesta että aiheetta.
En kyllä nyt millään jaksaisi asian sijasta mennä turhanpäiväiseen metakeskusteluun, mutta mitäpä jos tekisin samanlaisen "analyysin" vaikkapa RKP:n äänestäjistä:

Kyllähän tuo RKP:n politiikka perustuu ikiaikaiseen diktonomiaan "meistä" ja "niistä". RKP- logiikalla persut ovat "niitä", löysää maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivat ovat "niitä", suomenkieliset ovat "niitä" ja niin edelleen. "Niitä" löytyy ja löydetään joka suunnasta tarpeen mukaan ja koko ajan politiikan teon ajatuksena on että "me" ollaan "niitä" parempia ja "me" näytetään "niille". Omalla tavallaan tämä on hyvin nerokasta politiikkaa, sillä viha ja katkeruus ovat ehtymättömiä luonnonvaroja ja kohteita on helppo löytää. Mitä RKP:n politiikasta sitten "niiden" jälkeen jää onkin toinen kysymys.

Eikös vaan ollutkin loistavan asiapitoinen lisä tähän keskusteluun?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Onneksi perussuomalaiset tuovat kuitenkin jotain rotia yhteiskunnan rahojen tuhlaamisessa turhuuksiin.

Eduskunta - valtiopäiväasiakirjat

En todellakaan malta odottaa, mitä kaikkea uudessa eduskunnassa vielä keksitäänkään.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eikös vaan ollutkin loistavan asiapitoinen lisä tähän keskusteluun?

Ei ollut. Tämän ketjun otsikko on Perussuomalaiset mutta sinulle kuten muutamalla muullekin tämä on ilmeisesti pakkoruotsia koskeva ketju. Anteeksi nyt kauheasti että vastasin juuri sinun viestiisi ja keskustelin "asian" sijasta ketjun varsinaisesta aiheesta jota myös Ioota Rhoon aiempi viesti (jonka kanssa muuten syyllistyit lainausrikkeeseen) minun mielestäni mitä suurimmissa määrin käsitteli. Kuten mainittu nimimerkki totesi, pakkoruotsi on tässä sivuseikka, mutta jos sinä et jaksa keskustella tällaisista "meta - asioista" kuin ketjun varsinainen aihe, niin ehkäpä sinun kannattaisi vaihtaa sellaiseen ketjuun jonka aihepiiri sopii sinulle paremmin?

Älä ihmeessä jaksa keskustella, sillä teet tästä ketjusta asiapitoisemman.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
... Johonkin mittaan saakka voimme varmasti tässäkin asiassa noukkia rusinoita pullasta, mutta pitkän päälle epäilen Suomen lihaksia toimia vitivalkoisena pohjoisena linnakkeena josta me voimme kyllä lähteä ilman mitään rajoitusta ulos mutta johon päästämme vain harvat ja valitut sisään. ...

Niin - ensinnäkin vastasin kysymykseen asenteellisuudesta, jonka vastauksen sinä ansiokkaasti tunteenpurkauksellasi vahvistit.

"Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan!"

Näinhän sitä lauleskeltiin iloisesti jo minun nuoruudessani, joskin silloin poliittisesti (ja muutenkin) kielletyt keskustelun aiheet olivat toki erilaisia kuin nyt.

Toisekseen, kuka tässä(kin) asiassa on noukkimassa ja mitä? Siitäkin voidaan olla myös montaa mieltä enkä ole ollenkaan varma, että juuri Suomi ja suomalaiset ovat se kaikkein opportunistisin asianosainen pakolaispolitiikkaa ja -asioita tutkittaessa.

Btw - kumpia sinä auttaisit ennemmin, omia sotaveteraaneja vai Afrikan elintasopakolaisia, jos/kun rahaa ei kuitenkaan ole jaettavaksi tolkuttomiin?

PS. Ei nämä veteraaniasiat olleet 60-70-luvullakaan oikein korkeassa kurssissa poliittisten päättäjien keskuudessa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Suomenruotsalaistenko pitäisi vapaaehtoisesti luopua saavutetuista eduista ja siitä, mitä on lakiin kirjoitettu? Just just. Näyttäkää mulle yksi ihminen tai ihmisryhmä, jolla on varaa vinkua siitä, että joku ei luovu saavutetuista eduista.

Tässä toisaalta on se ongelma, että jos kukaan ei ole valmis oma-aloitteisesti luopumaan mistään, niin miten mitään koskaan saadaan aikaiseksi ilman pakkoa. Miten toisaalta sitten taas esim. RKP voi suureen ääneen vaatia suomalaisia suvaitsevaisimmiksi vaikkapa maahanmuuttajia kohtaan, jos RKP ei itse suvaitse suomenkielisiä (esim. lukioitten yhdistäminen Kauniaisissa). Jos kukaan ei näytä esimerkkiä, mistä nämä tahdottomat lampaat (joita ilmeisesti oikeastaan jokaikinen suomalainen on, koska jokaisen poliittisen puolueen kannattaja on nyt viimepäivinä leimannut muitten puolueitten kannattajat sellaisiksi) tietävät mitä tehdä. Niin kauan kuin politiikkaa leimaa poliittiset lehmänkaupat ja oman hiekkalaatikon varjeleminen, mitään kehitystä ei saada aikaiseksi helposti.

Mutta koska nykyinen _pakko_ ruotsin kielen opetuksen osalta ei toimi, tulisi kokeilla muita vaihtoehtoja. Ja toinen kysymys on se, onko ruotsin kielen asema perusteltavissa taloudellisesti nyky-Suomessa missä erilaisten kielivähemmistöjen määrät vain kasvavat, olisiko sittenkin kannattavinta ottaa käyttöön vain yksi virkakieli. Olet Jhag talousmiehiä, joten pystyt varmaan antamaan vaikka 3 hyvää syytä miksi nykyinen ruotsin kielen asema on valtiontaloudellisesti hyvä asia aikana jolloin julkistalouden säästöjä on kyettävä tekemään kilpailukyvyn takaamiseksi ja Kreikan kohtalon välttämiseksi.

Ylipäätänsä, se olennainen kysymys on se että miksi pakko?
Pelkäävätkö ruotsinkieliset niin paljon markkinatalouden pelisääntöjä, että kommunistisen sääntelytalouden malleja pitää käyttää viimeiseen saakka kielipolitiikassa?
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyse ei ole asiasisällöstä. Niin kuin sanoin opintosuunnitelmasta on hyvä käydä keskusteluja ja sitä kannattaa päivittää.

Minä vihasin peruskoulussa uskontoa, biologiaa ja äidinkieltä. En voinut sulattaa sitä, että minun piti opiskella jotain niin turhaa kuin Jeesusta, leskenlehtiä ja kaunokirjotusta. Päätin itse mennä lukioon kukaan ei pakottanut minua ja se tarkoitti lisää turhia aineita, nimittäin uskontoa. Kahden muun tarpeen yleissivistykselle ymmärsin, mutta en uskonnon. Kaiken sen ajan, jonka torkuin uskonnon tunnilla olisi voinut käyttää esimerkiksi filosofian tai psykologian opiskeluun. Nyt vuosia myöhemmin koen, että olen saanut sen sivistys annostuksen, joka oli minulle tarkoitettu yhdeksänkymmentäluvun lukion oppilaana. Itse olisin valinnut toisin, mutta silloin kyse ei olisi ollut suomalaisesta ylioppilastutkinnosta.

En koe mitään suurempia traumoja noista ajoista. En koe vääryyttä siitä, että olen joutunut opiskelemaan jotain mitä en olisi halunnut. Tiedän myös varsn hyvin sen, että puheet siitä, että jäin paitsi filosofiasta ja psykologiasta on paska puhetta, sillä kukaan ei kieltänyt minua opiskelemasta niitä. Ne olivat tarjolla olisi pitänyt vain istua muutama tunti viikossa kauemmin koulussa, enkä minä sellaista halunnut tehdä, joten syytin pakkouskontoa.

Tänä päivänä minulla ei uskomatonta kyllä ole mitään vihantunteita opintosuunnitelmaa tai pakkouskontoa kohtaan. Kumpikaan ei saa minua puimaan nyrkkiä työpaikanlounaspöydässä ja valittamaan kirkon ja uskovaisten salajuonesta, jolla lapsia aivopestään kirkollisveronmaksajiksi. Kumpikaan ei saa minua naputtelemaan tunteikkaita viestejä nettiin ja vetämään herneen nenään, kun joku epäilee, että Suomessa saattaa olla tärkeimpiäkin asioita joita pitää korjata kuin jonku kouluaineen pakollisuus.

Jos joku jossain toteaa, että pakolliset uskonnontunnit voisi vaihtaa filosofiaksi, minua kiinnostaisi tietää mitä se vaatii. Kun ei niistä uskonnontunneista ole ollut mitään haittaa, niin en pistäisi kauheasti voimavaroja asian muuttamiseen.
Suomessa on ehdottomasti tärkeämpiäkin asioita kuin yhden pikkukielen opiskelu. Jos vielä opetussuunnitelmissa pysytään, niin joutaisi se uskontokin sieltä pois, eipä siinä mitään. Mutta kumpihan se meistä näkee tämän niin tärkeänä asiana, että kirjoittaa tekstivalleja tänne?

Sitten kun näen tämän kaltaisia tunteella ladattuja viestejä:



Minulla tulee mieleen, että ehkä henkilö on tuohtunut jostain enemmästä kuin opintosuunnitelmasta.
Kysytäänpä siten sama asia toisella tavalla: miten islantilaiset (joita on saman verran kuin suomenruotsalaisia) pärjäävät ilman, että tanskalaiset opiskelevat islantia? Suomenruotsalaiset ovat niin keskittyneet omille rantakaistoilleen, että ei olisi minkäänlainen kauhea vääryys rajoittaa ruotsinkieliset palvelut noille alueille.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Niin - ensinnäkin vastasin kysymykseen asenteellisuudesta, jonka vastauksen sinä ansiokkaasti tunteenpurkauksellasi vahvistit.

Tunteenpurkaus? En mielestäni purkautunut sen kummemmin, halusin vain ironisoida tiettyjä asenteita. Pidän aika ilmeisenä että muunmaalaisia ihmisiä erilaisin motiivein pyrkii ja tulee jatkossakin pyrkimään tänne ja tämän faktan kanssa pitäisi itse kunkin opetella jatkossakin elämään.

Toisekseen, kuka tässä(kin) asiassa on noukkimassa ja mitä? Siitäkin voidaan olla myös montaa mieltä enkä ole ollenkaan varma, että juuri Suomi ja suomalaiset ovat se kaikkein opportunistisin asianosainen pakolaispolitiikkaa ja -asioita tutkittaessa.

Joo, aivan varmasti jokaisen maan pitää ratkaista nämä kysymykset osaltaan ja totta kai sitä tehdään keinoja kaihtamatta. En ole myöskään väittänytkään että Suomen pitäisi vain ottaa kaikki mahdollinen avosylin vastaan, mutta en toisaalta usko että Persujen "aivan sama mihin menevät kunhan eivät tule tänne" - asenteillakaan kauhean pitkälle pötkitään. Me voimme tehdä tämän asian itsellemme helpoksi tai vaikeaksi ja vääjäämättömän torjuminen on mielestäni vaikeampi tie.

Btw - kumpia sinä auttaisit ennemmin, omia sotaveteraaneja vai Afrikan elintasopakolaisia, jos/kun rahaa ei kuitenkaan ole jaettavaksi tolkuttomiin?

Kumpikohan näistä ihmisryhmistä on ajankohtaisempi autettava sanotaanko vaikka 20 vuoden päästä?
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
"Jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan!"

Off topiccia, mutta en oikeastaan näe tuotakaan retoriikkaa niin huonona. Minusta ihan ok, että arvot ja myös pieni tunteenpalo palaisi puolueiden ja kannattajien väliseeen politiikkaan, pelkän konsensushakuisuuden sijaan. Oli sitten pro-persua, anti-persua tai pro/anti mitä hyvänsä. Kova kielenkäyttö ja kärjistys on ihan terveellistäkin välillä. Kyllä niistä laista ja hallitusohjelmista silti pystytään sopimaan, vaikka rintamalinjat puolueiden välillä olisikin selkeämmät.

Suomen puolueet voisi supistaa neljään ja ideologinen perussetti olisi tämä: konservatiivioikeisto, konservatiivivasemmisto, liberaalioikeisto ja liberaalivasemmisto. Kaksi vuorollaan hallituksessa. (Kaksipuoluejärjestelmä menisi sitten kansallismielisten ja internationalistien linjoilla.)
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
kumpia sinä auttaisit ennemmin, omia sotaveteraaneja vai Afrikan elintasopakolaisia, jos/kun rahaa ei kuitenkaan ole jaettavaksi tolkuttomiin?

Niin no, veteraanithan ne tulis reilusti halvemmaks, kun jäljellä on enää vajaa kourallinen, sulo vileenin tyyliin.

Mistä muuten repäsit näille asioille yhteismitallisuuden vastapariksi? Voisko olla jopa niin, että nuo molemmat yhtä aikaa tulis järjettömän paljon halvemmaksi, kuin lapioida rahaa englannin, ranskan ja saksan riskisijoittajille ja pankeille armahtamaan niiden riskit pois ja kuittaamaan tappiot. Varsinkaan kun yhdenkään ahdinkomaan kansalaiset ei oo syyllisiä noihin typeryyksiin, mutta kärsivät niistä sitten raskaimman kaupalla, eikö, jos lapioida pitää, olisi viisainta sunventoida noita todellisessa kurimuksessa tulevaisuuttaan ties kuinka pitkään viettäviä Jorgeja, Manueleja ja paddy o'kirkkejä?

Persut ei kuitenkaan vielä ole korviaan myöten suossa näiden vuoksi, mutta se on vain ajan kysymys ja kiinnostavaa on nähdä mitkä on silloin selitykset ja ainoat vaihtoehdot.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Off topiccia, mutta en oikeastaan näe tuotakaan retoriikkaa niin huonona. Minusta ihan ok, että arvot ja myös pieni tunteenpalo palaisi puolueiden ja kannattajien väliseeen politiikkaan, pelkän konsensushakuisuuden sijaan. Oli sitten pro-persua, anti-persua tai pro/anti mitä hyvänsä. Kova kielenkäyttö ja kärjistys on ihan terveellistäkin välillä. Kyllä niistä laista ja hallitusohjelmista silti pystytään sopimaan, vaikka rintamalinjat puolueiden välillä olisikin selkeämmät.

Persuthan käyttivät tuota retoriikkaa jo varsin onnistuneesti ja veikkaanpa että Suomen politiikka tämän seurauksena lähtee "persuuntumaan" vahvasti eli kukin puolue pyrkii omalla tavallaan vetoamaan niihin massoihin jotka Soini sai taakseen. Olen ihan samaa mieltä siitä että tämä voi olla monellakin tapaa tervehdyttävä ilmiö ja jos Persujen vaalivoitossa jotakin erityisen positiivista on, niin nyt ihmiset ovat hereillä politiikan suhteen. Suomen poliittista keskustelua on moitittu intohimon puutteesta, nyt sitä on varmasti tiedossa kaikkine lieveilmiöineen. Näkeehän sen tästä ketjustakin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...

Kumpikohan näistä ihmisryhmistä on ajankohtaisempi autettava sanotaanko vaikka 20 vuoden päästä?

Yeah, baby!!!

Palataanko asiaan sitten 20 vuoden päästä?

Tämä vastauksesi täyttää kyllä kaikki vihervasureiden arvoterrorin tunnusmerkit:

"Vitut noista muutamasta vanhasta sairaasta kääkästä, kuolevat kohta muutenkin!"

Voisi heitä edes sen verran kunnioittaa, ettei ihan kaikkea paskaa päästäisi ilmoille, what so ever. Jos tarkemmin asiaan haluaa syventyä, juuri heidän takiaan sinäkin saat olla juuri tuota mieltä heistä ja sen julkisesti kertoa.

Äh, nyt tuli mitta täyteen taas!
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ollut. Tämän ketjun otsikko on Perussuomalaiset mutta sinulle kuten muutamalla muullekin tämä on ilmeisesti pakkoruotsia koskeva ketju. Anteeksi nyt kauheasti että vastasin juuri sinun viestiisi ja keskustelin "asian" sijasta ketjun varsinaisesta aiheesta jota myös Ioota Rhoon aiempi viesti (jonka kanssa muuten syyllistyit lainausrikkeeseen) minun mielestäni mitä suurimmissa määrin käsitteli. Kuten mainittu nimimerkki totesi, pakkoruotsi on tässä sivuseikka, mutta jos sinä et jaksa keskustella tällaisista "meta - asioista" kuin ketjun varsinainen aihe, niin ehkäpä sinun kannattaisi vaihtaa sellaiseen ketjuun jonka aihepiiri sopii sinulle paremmin?

Älä ihmeessä jaksa keskustella, sillä teet tästä ketjusta asiapitoisemman.
Yhdessä asiassa olet täysin oikeassa, eli että pakkoruotsi ei ole mikään tämän keskusteluketjun pääpointti. Lopetan tästä johtuen asiasta kampeamisen tässä ketjussa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Eikös jossain uutisoitu siitä, että näillä veteraanijärjestöillä alkaa tulla jo kiire käyttämään näitä rahoja?

Myönnän vanha uutinen vuodelta 2009: Veteraanij 87 miljoonaa euroa jakamatta - Ilta-Sanomat mikäköhän tilanne on nyt?

Enpä tiedä noista rahoista, mutta minun sairas sotaveteraani-isäni joutuu kuitenkin maksamaan kaikesta pakollisesta kotihoidosta käyvän taksan mukaan kotona asustaessaan ja hoitopaikkaa jonottaessaan.

Mutta - mitäpä te nulikat näistä(-kään) asioista oikeasti mitään tiedätte, luette vain lööppejä ja jauhatte täällä paskaa - ja ihan hyvä teille, että on sellainen mahdollisuus...

Jatkakaa toki rauhassa retoriikkaanne...
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Yeah, baby!!!

Palataanko asiaan sitten 20 vuoden päästä?

Tämä vastauksesi täyttää kyllä kaikki vihervasureiden arvoterrorin tunnusmerkit:

"Vitut noista muutamasta vanhasta sairaasta kääkästä, kuolevat kohta muutenkin!"

Voisi heitä edes sen verran kunnioittaa, ettei ihan kaikkea paskaa päästäisi ilmoille, what so ever. Jos tarkemmin asiaan haluaa syventyä, juuri heidän takiaan sinäkin saat olla juuri tuota mieltä heistä ja sen julkisesti kertoa.

Äh, nyt tuli mitta täyteen taas!

Ainakin astuit miinaan ja huolella.

Minä en halua millään tavalla väheksyä sotaveteraaneja ja koen että he ansaitsevat kaiken mahdollisen avun, tuen ja turvan elämiensä loppuun saakka. Raaka fakta kuitenkin on että 20 vuoden päästä Suomessa ei ole välttämättä enää yhtäkään elossa olevaa sotaveteraania. Pakolaisia, maahanmuuttajia etc. sen sijaan on luultavasti silloinkin ja sen takia näitä asioita on ajateltava myös tuolla tähtäimellä. Suomi tuskin muuttuu aidosti monikulttuurilliseksi maaksi yhdessä pläjäyksessä, mutta 20 vuoden päästä näin saattaa hyvinkin jo olla ja sen takia Suomen "värittymistä" olisi syytä alkaa opettelemaan jo nyt eikä tämän opetteluprosessin luulisi olevan sotaveteraaneilta pois. Pidän esittämääsi vastakkainasettelua hyvin alentavana sekä maahanmuuttajien että sotaveteraanien kannalta. En usko että Suomen kaltaisessa "sivistysvaltiossa" tarvitsee tehdä moista joko/tai valintaa.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Mutta - mitäpä te nulikat näistä(-kään) asioista oikeasti mitään tiedätte, luette vain lööppejä ja jauhatte täällä paskaa - ja ihan hyvä teille, että on sellainen mahdollisuus...

En ymmärrä missä kohdin jauhoin paskaa, kun toin esille tuon uutisen. Myönnän, että tuo on vanhaa tietoa, mutta onko se väärää tietoa?

Ja ketkä "te"?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kääntyy tarkoitustaan vastaan, jos näkee pers-suomalaiset jonkinlaisena semi-rasistisena svedofobisena (ellei tuo ole sana niin nyt se on keksitty) monoliittina. Esimerkiksi Soini teki hyvin kunnioitettavan vaalikampanjan - on totta (kuten Hommassa valitetaan) ettei maahanmuutosta juuri keskusteltu verrattuna muihin aiheisiin, ja etteivät toimittajat selvästikään halunneet siirtää keskustelua siihen. Soini kuitenkin olisi halutessaan sen pystynyt tekemään ja valtavasti lietsomaan tuhoisan polarisoivaa maahanmuuttovastaisuutta tai nyt sitten tätä anti-ruotsalaisuutta. Mutta hän ei yksinkertaisesti vahingossakaan mennyt niin tekemään, vaikka se tuskin olisi hallaa (no pun intended) tehnyt kannatukselle, päinvastoin. Pers-suomalaisissa on selvästi kaksi siipeä: kohtuullisen vasemmistolainen smp-henkinen EU:ta vihaava retrosiipi ja sitä sitten melko selvästi pienempi halla-aholainen, suurelta osin oikeistolainen anti-mamu -siipi. Tämä ei tarkoita sitä, ettäkö nuo retro-perssuomalaiset olisivat jotain somalin- ja anderssoninhalaajia vaan sitä etteivät nuo asiat ole mikään keskeinen pakkomielle heille.

Pers-suomalaisten vaalivoitto ei ole mikään maailmanloppu vaan pääosin ihan terve ilmiö - nyt eduskuntaan tulee peräti sellaisia edustajia, jotka ovat hyvin kaukana jostain normi-elämälle etäisestä eliitistä ja sisäsiittoisesta paikalliskulttuurista. Se on ihan hyvä asia. Toki tätä värikästä joukkoa tulee hallitusvastuu pahasti riepottelemaan ja neljän vuoden päästä voi hyvin olla, että näistä kannatusluvuista on enää muisto jäljellä, eikä kovin paljon lainsäädännöllisiä saavutuksiakaan välttämättä synny. Se mikä tässä on se negatiivinen aspekti, on sitten se ettei ilmeisesti vieläkään päästä järkevästi tekemään niitä suuria rakenteellisia uudistuksia, mitkä olisi ihan pakko tehdä, mitkä olisi jo pitänyt tehdä vuosia sitten (Vanhasen kausi oli tässä suhteessa yhtä suurta ajantuhlausta). Mutta enpä usko, että tilanne reaalisesti olisi ollut paljon parempi, jos vanhat puolueet sitä olisivat nyt hoitamassa (niistähän yksikään ei ottanut mitään realistista kantaa koko vaalikampanjan aikana). Ainakin viihdearvo tulee kasvamaan: ek-ryhmä, joka sisältää esim. tämän James Potkukelkan, Kike Elomaan ja Lea Mäkipään ei todellakaan tule olemaan pitkästyttävä. Iltapäivälehdet selvästikin kuolivat ja pääsivät taivaaseen.
 

Ansioitunut kirjoitus kokonaisuudessaan. Soinin loistavaan vaalityöhön on kuitenkin lisättävä nuo keskustan ja muutaman kokoomuslaisen lahjus"epäilyt", jotka satoivat persujen laariin protestiääniä todennäköisesti sen 10 prosentin kannatuksen ylimenevän osuuden. Seuraavissa vaaleista tällaista vetoapua tuskin on saatavissa. Tuo vetoapu saattaa muuttua neljän vuoden aikana jopa työntöavuksi muille puolueille, jos persujen puolelta alkaa tulla esille vastaavaa kähmintää.

Mutta onhan tämä mielenkiintoista jo pelkän keskustelun osalta, vaikka mikään ei koskaan muuttuisi. Persujen ansiosta tabuista joudutaan kumminkin puhumaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HS:n sivulla A5, 20.4.2011, HS:n Brysselin kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä päättää kolumninsa sanoihin: " Suomi ei ole enää EU:n hieman ongelmallinen ongelmanratkaisija, vaan osa ongelmaa." Timo Soini voi nyt muuttaa retoriikkaansa ja todeta: "Missä Suomi, siellä ongelma." Sipilä kirjoittaa siitä miten muut EU-maat näkevät Suomen, jos Suomi kaataa Portugali-paketin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Olipa persuista mitä mieltä tahansa, on pakko silti myöntää, että ainakin hetkellisesti kansalaisten kiinnostus yhteisiin asioihin tuntuisi olevan huomattavasti korkeammalla kuin aikaisemmin. Olin eilen yläkoululaisten kanssa retkellä, ja nuoret puhuivat bussissa politiikkaa. Siis jumankauta. Osa jutuista meni toki aikalailla metsään, mutta onhan se nyt jo jotain, kun tuonikäiset edes funtsivat, mitä eduskunnassa tapahtuu ja miten se vaikuttaa tulevaan.

Näimme muuten Soinin Timpan, kun bussi ajoi eduskunnan ohitse. On se komea.
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Sinä saat tietenkin vastustaa Perussuomalaisia ja kaikkea siihen liittyvää, mutta lopulta tuossa vastustamisessa ei ole kyse muusta kuin siitä, että vastustat yksilöiden tahtoa, joka on toisenlainen kuin sinun.

Ensin onnittelut Veikolle ja muille palstan persuille. Iso Jytky on faktaa.

Vaikka inhoankin persujen ummehtunutta 1800-luvun arvovanhoillisuutta ja näitä vihaa lietsovia äärioikeistolaisia, niin onhan persuissa hyvääkin.

Eräs tärkeä asia, missä kaikki kolme suurta puoluetta ovat järkilinjoilla, on energiapolitiikka ja teollisuuden edellytysten takaaminen. Luulen, että tämä "vihreä" politiikka tuulimyllyineen ja risupaketteineen sekä tappavan korkeine energiaveroineen häipyy taka-alalle. Kaikki suuret puolueet tajuavat, että raskaalle metalliteollisuudelle kohtuuhintainen energia ja kunnossa oleva infrastruktuuuri ovat elinehto. Aivan oikeasti Tornion sulattoja ei tuulivispilöillä lämmitetä.

Vaikka kuinka haaveillaan ituja syövien hippiäisten ihannevaltakunnasta, niin raskas teollisuus on Suomen hyvinvoinnin kivijalka ja asuntoja on lämmitettävä tulevillakin pakkasilla. Toki energian säästö esimerkiksi hyötysuhteita nostamalla on edelleen hyvin keskeinen asia, johon pitää panostaa kunnolla.

Uskon vakaasti, että persut ovat tässä asiassa hyvinkin yhteistyökykyisiä ja -haluisia.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Olipa persuista mitä mieltä tahansa, on pakko silti myöntää, että ainakin hetkellisesti kansalaisten kiinnostus yhteisiin asioihin tuntuisi olevan huomattavasti korkeammalla kuin aikaisemmin. Olin eilen yläkoululaisten kanssa retkellä, ja nuoret puhuivat bussissa politiikkaa. Siis jumankauta. Osa jutuista meni toki aikalailla metsään, mutta onhan se nyt jo jotain, kun tuonikäiset edes funtsivat, mitä eduskunnassa tapahtuu ja miten se vaikuttaa tulevaan.

Näimme muuten Soinin Timpan, kun bussi ajoi eduskunnan ohitse. On se komea.

Heh, muistaakseni aikanaan omilla retkillämme jauhettiin ihan täyttä scheissea näin jälkikäteen ajateltuna. Ei todellakaan puhuttu Paavo I:stä tai Paavo II:sta. Tai edes Esko Ahosta....

Lähiviikkoina nähdään, mitä mieltä Soinista kannattaa olla. Edelleen uskon, että kukaan ei halua koittaa, nousisiko Soini oppositiossa suurimman puolueen puheenjohtajaksi. Kiviniemi käänsi jo kelkkansa EU-asioissa, tosin tyytyi tenteissä vain peesailemaan Kataista, jätti siis ehkä itselleen vain pakotien kiusallisista aiheista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös